37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • twi452
    de 3 óra múlva nyílik a dev szerver, ha lesznek benne tankok akkor az már nagyon jó jel :D
  • twi452
    A külön fejlesztés szerintem annyiban merül ki, hogy írtak támogatást az új dualshockra meg az ui-t lehet kezelni vele és a motort kicsit ráfaragták a hardverre.

De az, hogy content szinten különbség legyen az számomra elképzelhetetlen így, hogy crossplatform lesz 100%-ban a játék.

Megtudjuk hamarosan :)
  • Sith
    Az hogy össze eresztik a játékosokat az egy dolog, viszont az hogy a két platformra külön fejlesztenek az a megjelenés szempontjából nem mindegy.
    (Mondjuk ha nem is örülök neki megértem hogy most nagyon nyomják a PS4 et)
  • twi452
    nem lesz különbség a pc és a ps4 verzió között úgyhogy ez nem lehetőség :D
  • Sith
    Lehet nekem volt egyértelmű és én értettem félre de én a PC verzióról beszéltem.
    Az hogy PS4 re mikor jönnek a tankok az egy másik kérdés :)
  • twi452
    Mondjuk a com helperek szavára szerintem nem sokat kell adni :)
    Rendezgetik a fórumot meg fordítgatnak ezt azt. Gondolom ez lehet a feladatkörük :)
    De Glo úgyis mindjárt kijavít :P :D
  • [NST]Cifu
    Hogy sose mondták, hogy nem jön ki 15.-én, az akkora hazugság, hogy a fal beleremeg.

Alexander Trifonov: By the time the PS4 launches, we’ll have Ground Forces Expansion for our game, so console owners will get playable tanks in addition to planes from the beginning.

Forrás

Szerk.: Melyik topicban írta ezt Helezhelm? Nem találom...
  • a.carkey
    naa
  • a.carkey
    Már megijedtem, hogy mi kell majd ehhez. :)
  • sulouos
    A Community helperek azt mondják, hogy az év végéig kijön a Ground Forces.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Helezhelm, on 13 Nov 2013 - 06:10 AM, said:
    Uh, no.

Tanks are not at 15th, it's end of year. They NEVER said its coming out at 15th.
  • sulouos
    Össze van vágva :D
  • a.carkey
    Ez tényleg így fog kinézni, vagy picit elszaladtak a PSel a srácok?
  • KamionosBarat
    Se előzetes, se megjelenési dátum? Odébb van ez még szerintem. :)
  • patchaou
    :p A könnyebbik fele hamar meglett, a maqsinát viszont nem találtam /eddig/ :)
  • twi452
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    gonosz volt és bele is estem :D
  • twi452
    így nem nézhet ki...oO :)
    vagy egy túl jól sikerült sshot lett vagy kicsinosították utólag picit de akkor is oO
    :D
  • Glo
    ;)

• ikarus44
    köszönöm fiúk!
  • Sith
    Ugyan abban a kliensbe lesznek belepakolva mint a repülők. (most is van egy "army"? gomb csak persze nem aktív)
    Elvileg először Arcade szinten jönnek a tankok, később kerül bele a historical szint és a full real? (ez utóbbiról volt szó és a arról is hogy nem lesz szóval ki tudja)
    A repülőkkel egyelőre nem lesznek össze eresztve, elvileg egy későbbi patchben majd erre is sor kerül, de csak akkor ha szintén egy patchel bejönnek a földi légvédelmi egységek, nem minden pályára kerülnek be a tankok és repülők vegyesen, elvileg a vegyes csatáknak külön részt szánnak)
    A Pontos megjelenésről nem sokat tudni, pontos dátumot eddig nem mondtak csak annyi hogy még az idén. (ami lehet a PS4 megjelenéssel egy időben is, de szerintem erre kicsi az esély én inkább decembert látom reálisnak, de ne legyen igazam)
  • twi452
    egy kliensben lesz a kettő meg majd jövőre valamikor a hajók, így ebből a szempontból egy játék

később lesznek olyan küldetések mint amit láttunk igromiren
  • Coral Springs
    Szerintem külön játék lesz ugyan úgy mint a repülős, de lesznek választható játékmódok, ahol a két fegyvernem együtt megy.
  • sulouos
    Úgy tudom, hogy amíg nem lesznek AA páncélosok, addig nem lesz kevert játékmód se.
  • ikarus44
    és a repülők közé fog jönni, mint igomirban volt, vagy egy külön játékban lesz, mint a WG-nél?
  • sulouos
    Persze. A fejlesztők, amikor gondolják, majd elmondják. Sokat mi se tudunk róla. :D

Elvileg november 15-én, a PS4 kiadásával együtt néne jönni, de eddig semmi hír.
  • ikarus44
    Sziasztok!

Meg tudja vki mondani hogy a tankok kb mikor jönnek, és hogyan is fog ez az egész megjelenni?
  • davidbog
    A döntöttség az időponttól is függött. A háború előtt függőleges (90°) lemezekre lőttek. A háborúban 90 és 60°-osakra. A háború végén az amerikaiak és angolok 35°-os (55°-nak szokták írni, mert ők a függőlegestől számítják és nekik az a 0°) páncélra is lőttek, mert ennyi volt a Párduc homloka és amolyan etalonnak számított. A háború után pedig a leggyakoribb érték a 90° és a 30° (ez a T-54/55/62, M-47/48 homlompáncélja).

Aztán voltak a különböző kritériumok. Még egy nemzeten belül is több volt.
    Az amerikaiaknál például volt az Army Ballistic Limit és a Navy Ballistic limit. A németeknél GS és GD, a GS a BL(A)-nak a GD a BL(N)-nek felel meg. A BL(N) lövedékspecifikus átütési kritérium, ennél egy sebességet határoznak meg x számú teljes és x számú részleges penetrációs sebességekből (ezért 50%-os) és a számított sebességhez tartozó átütést adják meg.
    Az oroszoknál meg a minimum a lövedéktömeg 75%-ának (valahol ezt 80%-nak írják, de láttam már 100%-ot is) kellett átjutnia a lemzen az IP esetén a lövedékek 20%-ának a CP esetén 80%-ának. Az oroszok legtöbbször a CP-t használták, csak kis kaliberű lövedékeknél az IP-t.

Megpróbáltam egy táblázatba összeszedni minél több átütést és egy univerzális értékre konvertálni mindet. Az lett a vége hogy az összes érték maradt abban amit az eredeti dokumentumban megadtak. Ha BL(N) akkor az, ha az orosz IP akkor maradt az.
    A legtisztább az ha egy olyan tesztet találunk ahol több nemzet lövegeit ugyanazon kritéium alapján tesztelik.
  • zoltang
    Csak annyit fűznék a német pc. átütéshez, hogy tudtommal a páncélrobbantó gránátnál (apcbc) az számított érvényes átütésnek, amelyiknek a robbanószere a harckocsi belsejébe teljesen, tökéletesen elműködik.
    A 20% lehet a kemény-magvasé (wolfram)?
  • Eldarion73
    Azt nem tudom,hogy miylen döntöttségű páncélra lőttek,de azt igen,hogy német átütésnek tekintette,ha a lövedék 20%-a áthatolt a páncélon,az oroszoknál ugyanez 80% volt,tehát valójában az orosz ágyúknak ugyanolyan átütés esetén jobb volt a teljesítménye,mert a lőszer nagyobb része ment át.Amit a német átütésnek tekintett,azt az orosz nem.A pontosságnál ugyanez volt.A német 2,5*2m-es célra lőtt,ha eltalálta,az találatnak számított.Az orosznál ez volt:
    Tíz lövés szórásképe, az elméleti középponttól. A legtávolabbi adja meg a külső kör sugarát, az öt legközelebbi közül a legtávolabbi a belső kör sugarát. Szóval egy adott távolságra van két darab különböző sugarú köröd. A D-25T-nél 1000 méteren ez 24 cm és 80 cm, 1900 méteren 45 és 120 cm. Mellesleg ez elég jó. Ha az 1900 méteres szórás területét kiszámoljuk akkor csak 4,52 m2 ami ugye kisebb mint a németek 5 m2-e és akkor azon a 4,52 m2-en 100%-os a D-25T.
  • lammaer
    Én úgy tudom - de majd a tankmániákusok kijavítanak - hogy az is országfüggő volt hogy milyen döntöttségű páncélra lőttek, de még ott is volt valami variálás hogy az oroszok a vizszintestől a németek meg a függőlegestől mérték a páncél döntöttségét (vagy fordítva).

De talán még az is változott hogy mi számított átütésnek (hány lövésből hánynak kellett átmennie), ergó ez sem olyan hogy a 250mm az mindíg átmegy. A másik játékban ezzel magyarázzák az átütés randomfaktorát.
  • sulouos
    Az igaz, csak eszembe jutott. Általában ugye a páncélátütést (legalábbis azokban a táblázatokban, amiket én találtam) 30°-os döntöttségű páncél vastagságára adják meg, és nem 0°-osra. Hátha azt is megadják, mert nem mindegy.
  • lammaer
    A szög hogy jön ide? Az továbbra is "kitalálandó" - vagy inkább kiszámolandó - marad...
  • sulouos
    "Armor pierced at distances" Tök jó, hogy talán ilyen adatokat is megadnak majd, nem csak egy számot, és találd ki, hogy az milyen távolságra és szögre vonatkozik.
  • wargar
    Mielőtt valaki megjegyezné,tisztában vagyok vele h ez nem fog így maradni a végleges verzióban.
  • wargar
    A Pe-3-as adatai közé bekerült pár páncélos dolog. Kicsi vicces együtt látni a hull armort és a take off runt :)
  • wargar
    Rossz szokásomhoz híven ma is megpróbáltam belépni a dev szerverre (tudom úgyse fog sikerülni) és ez fogadott:
  • Glo
    http://www.ign.com/wikis/playstation-4/PlayStation_4_Launch_Titles
  • Glo
    Ezen rajta van.

Amúgy már a cím is rossz, mert az EU-ban csak 2 héttel később jelenik majd meg.
  • Amaymon
    Elég nyugtalanító szó se róla, valószínű belassultak és inkább halasztottak, na és a fogadtatás sem volt túl egyértelműen örömmámor, azon túl hogy jó a grafika. Nagyon bebukják, ha nem üti meg a játék az elvárások szerint magasra rakott lécet. Szerintem már az is kolosszális hiba, hogy csak AB módot adnak ki először, nagyon sokat nyom a latba az első megítélés.
  • Sith
    Az a baj hogy a Gajinnál megszokott dolog sajnos, hogy minden csak soon, aztán hirtelen ott van. (legalábbis az eddigi repülős patchekből kiindulva sajnos így van).
    A repülőknél gyakran a sokkal kisebb horderejű dolgokról sem tesznek hivatalosan közzé semmit.
  • [NST]Cifu
    Nekem eddig is ez volt a fő problémám. Pár héttel ezelőttig még csak normális in-game képeket sem láttunk. A nagy álmoskönyv szerint úgy kiadni valamit, hogy nincs rendesen legalább belsőleg letesztelve, nos, nem jelent jót. Még a viszonylag friss Q&A-k is tele vannak olyan válaszokkal, hogy még formálódik, eldöntésre vár, még változhat, stb...