37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Rue East
    vagy egyszerűen azért játszatnak ennyit érte, hogy játsszál sokat?
  • flashpointer2
    Tuti azért játszatnak ennyi érte, hogy aztán nehezebben tudd elhagyni a játékot, hogy "amennyt ebbe beleöltem ha szar is nem hagyom pocsékba veszni"
  • Droughert
    81.49%-os hit ratiom vele, pontosság patch óta meg nem igazán érdemes pontatlan lövegekről beszélni.

59%win ratio, 2000 csatánkénti átlag sebzés, ha ráérzel jó tank, tudni kell használni. Lőszar ára meg ugyan annyi mint a T34-nek, ezzel többet keresetem mindig, és többet is sebeztem.
  • Ytar
    o_O .. csak úgy szarja a kreditet .. igaz, núboknak nem való. legjobb prém 8-as, ha a Type-ot nem nézzük.
  • sulouos
    Plusz a páncélja eredendően vékony, és nagyon durván döntött, tehát leginkább távolról nyújt jó védelmet, és távolról a viszonylag kicsi gyengepontjait is nehezen találják el. Csakhogy itt jön a képbe a löveg, ami 300m-nél nagyobb távon nem hogy gyenge pontot, de még tankot se nagyon talál el.
  • sulouos
    Nem a tank szar, hanem a lövege. Pontatlan, az átütése nem túl jó egy 8-as tanknak, ÉS drága a lőszere. A lőszer a pontatlanság és a rossz átütés miatt hatványozottan viszi a pénzt. Tehát a tank arra nem a legjobb, hogy pénzt szerezzen vele az ember, másra meg prém tankot nem nagyon használnak.
  • Coral Springs
    Az AF -ben is van nem egy repülő, amit leszaroznak mert nem tudják használni, vagy nem a rendeltetésének megfelelően használják. Köztük vannak személyes kedvenceim is, amikor meg felmutatom az eredményt csönd van. Nincsen szar gép, csak szar pilóta, akinek büdös a gyakorlás.
  • Droughert
    Pedig az IS6 nem rossz tank, annak aki tudja is használni. Értő kezekben abban a tierben ahová bedobja veszélyes jószág. Nem kezdőknek, vagy tapasztalatlanabb játékosoknak való az tény, de ha tudod mire képes, nagyon is kellems tud lenni a vele való játék, és szépen termeli a kreditet is.
  • lexlutor
    nah.. azert nem kell ennyire dramatizalni...
  • Nohab
    Ja, 3 hét kihúzni a 6-ost és még 100k xp-t begyűjteni...
  • Vaktermesz
    Ebbe az IS-6 eventbe komolyan nem ölnék bele ennyi időt, és nem idegeskednék a sok gyökér miatt szerveren, WT-ben a szeptemberit meg CBT-re való eventeket húztam az sem volt leányálom néha, de WoT-ban ez elképzelhetetlenül nagy idegeket kérne, Palik Lászlót idézve: ÚRISTEN hát milyen idegrendszere van ennek? (2005 Monza, Raikönnen folyamatos balszerencséje, miközben próbált a mezőnyben előre törni győzelemre képes autóval)
  • twi452
    Amúgy is ha jól emlékszem eurogamer-en mindenki szeme előtt elmondta a wg vezér, hogy nincs nem is lesz a wot-nak konkurenciája :D

Kész, pont :D
    Nincs is mitől félniük a többit belemagyarázzátok :P :D
  • lexlutor
    az akcio januar kozepeig tart. a patcha japan tankokkal meg az iden kijon. minimum 3 het lesz a japanokra.
  • Nohab
    Az a poén, hogy a ki nem adott japán fából is ki kell grindelni 100k xp-t tier 6-ban. Csak az a bökkenő, hogy élesben még nem elérhető az a fa... Ki van ez találva.
  • sulouos
    Végülis a KV-5-nek csak 167-es átütése van, és amíg a Tiger II kupoláját nem vastagították meg 150mm-esre, addig bármilyen 8-as tankot rommá vert azzal is. Igaz, az a 107-es sokkal pontosabb, mint az IS-6 D-25T-je.
  • Glo
    Egy sz@r tankért.. megéri :D

Nem véletlen nem gyilkolom az agysejtjeimet azzal a játékkal..
  • bgabor
    Valahol kiszámolták hogy napi 24k XP kell hozzá. Az vérgrindelést jelent, játékostól függően napi három-öt órát, prémiummal.
  • Glo
    Napi 5 órát a WT:AF-be se ölök bele, pedig imádom. Hát akkor a WoT-ba..

De majd ha kijön a GF, akkor biztos lesznek 7/24 emberek :)
  • bgabor
    Az hagyján hogy nagyon drága a sima lőszere, de az egy eleve olyan prémium tank, aminek csak drága prémiumlőszerrel van használható átütése a tierjében, tehát egy pénzfarmolásra való tank, ami durván viszi a pénzt használat közben. Egy önellentmondás, egy igazi, hamisítatlan WG idiotizmus.

Jó lenne ha a Gaijin megemberelné magát és minél hamarább kiadná a WT:GF-et, mert valami hihetetlen igény lenne rá.
  • sulouos
    Aki meg mégis megcsinálja, annak se lesz tőle normális prém tankja :D
    (Marha drága a lőszere, ha nincs mellé prém fiókod akkor el is viszi a profit 2-3-át)
  • bgabor
    Aki beleöl napi öt órát és lesz neki, az se fog sokra menni vele. A reklám céljaira a WG kiválasztotta a leghasznavehetetlenebb prémtankot abban az ósdi játékban.
  • Glo
    600k Xp az IS-6-ért.. hmm.. akinek van valami rendes élete is annak nem lesz ingyen IS6-ja :))
  • Amaymon
    Ja, két szék közül a földre estek :D
  • sulouos
    Hadd kapálózzanak, minket ez már nem érint :)
  • lexlutor
    azthiszem a wg-nel mar tobbet tudnak a beta kezdeterol:)

http://ftr.wot-news.com/2013/12/13/free-is-6-global-mission/

ennek a wt-nel nem annyira fognak orulni...
  • Amaymon
    Wikipedia tényleg rengeteg területen hasznos információbázis, főleg a külföldi. Ez a probléma forrása is egyben, nem kevés helyen hiányos és pontatlan. Vagyis ha idegen vagyok egy témában észrevétlenül benyelhetem a félinformációt.

Mivel rengeteg cikk többet mond, mint egy értelmező kéziszótár sokan félrekezelik, rosszul használják fel a tartalmát, tisztelet a kivételnek.
  • [NST]Cifu
    Jogos a burkolt megfedés, én egy nagyon szerény "komoly" szócskával próbáltam védeni azt, hogy mekkora is volt az acélötvözésre használt fémek bányászata kis hazánkban valójában.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy ahogy az idézett szövegekben is említették, először csak csökkentették az ötvözők mennyiségét, de aztán szépen lassan teljesen el is tűntek (úgy 1944 legvégétől, 1944 legelejétől) - a páncélzatokból. Ugyanis ötvözők nélkül páncélzatot még lehet gyártani, de a kritikusabb dolgokat, mint ágyúcsövet, már nagyon macerás, így a rendelkezésre álló készleteket az ilyen célokra használták fel inkább.

Németek meg nem bírtak rendes hadigazdaságot összehozni a szövetségeseikkel karöltve, licensz problémák, bizalmatlanság (jogosan), lenézés...

Én még ezt sem tartanám akkora hibának, sokkal komolyabb probléma maga a nyersanyag utánpótlás, illetve az, hogy mennyire rá volt szorulve erre a német gazdaság. A német technológia csúcsa egyben átok is volt, hiszen hosszú ideig semmiféle korlátozást nem kaptak a stratégiai anyagok, így (az amúgy tényleg első osztályú) német minőség, német gyártástechnológia szárnyalhatott. De ha nem volt nyersanyag, nem volt többé felsőbbrendű minőség sem.

Egy másik harckocsis példa a wolfram esete. A németek nagyon jó kis wolfram magvas pct. lövedékeket csináltak. Csakhogy a német wolfram utánpótlás eléggé nyűgös volt. A II.Vh előtt Kína volt a fő beszerzési forrás, de a háború alatt ez (a kereskedelmi hajózás blokádjával) megszűnt. Európán belül a legfőbb kitermelő a semleges Portugália volt, ezen kívül kisebb mennyiségben Norvégiában és Spanyolországban is kitermelték.

A Portugálok iszonyatosan megszedték magukat a Wolframon, ugyanis a szövetségesek egyszerűen megjelentek szintén a "piacon", mint vásárlók, és (felhajtva az árakat) egyszerűen megvettek volna minden wolframot, amit a portugálok kitermelnek. A keményfém ára az egekbe szökött, de a Portugálok azért arra ügyeltek, hogy a németeknek is adjanak el folyamatosan belőle (arra az esetre, ha esetleg mégse a szövetségesek nyernének). 1943-ban aztán (mikor a Portugálok számára is nyílvánvaló lett, hogy a szövetségesek lesznek a háború nyertesei, amire a szövetségesek picit rájátszottak persze :D) a németeknek szánt szállítmányok leálltak. Szintén 1943-ban bombázták le a szövetségesek a Norvégiai Knaben-ben található wolfram bányát. Ezek után döntött úgy Speer, hogy a wolframmagvas pct. lőszerek gyártását leállítják, illetve korlátozzák. Amúgy azt is felvetette, hogy más nehézfémeket alkalmazzanak helyette, például nyers urániumot.

manapság USA ebből a hibából tanulva szívesen látja el szövetségeseit saját haditechnika/know-how dolgokkal. Igyekeznek korszerű szövetségesi kört kialakítani, minden szempontból.

Őőőő... nem tudom pontosan mire gondolsz, de azért ezt a know-howt eléggé ügyesen védik. Az F-35 esetében maga a gyártás végig az USA területén zajlik, legfeljebb kisebb, viszonylag könnyen pótolható részegységek gyártását helyezték ki a programba betársult országokba. Ezen kívül a kulcsfontosságú programkódhoz egyáltalán nem adnak közvetlen hozzáférést senkinek. Az angolok emiatt száltak ki majdnem az egész programból, hiszen a program forráskódja nélkül bármiféle új rendszer integrálása (akár egy új rakétatípusról, akár csak egy másik fajta rádióberendezésről legyen szó) csak és kizárólag az Egyesült Államok bevonásával lehetséges.

Ezzel együtt is igaz, hogy az USA viszonylag jó kapcsolatokat ápol a fegyverfejlesztések terén a szövetségeseivel. De azért gondosan ügyel arra, hogy mi az, amit megoszt velük...
  • bgabor
    Látom nemigen követed a Wikipedia helyzetét, nyolc-tíz éves buta előítéletek szólnak belőled. Mindez elavult. Az angol nyelvű wikipedia mára eléggé pontos forrása lett az információknak, simán lehet rá támaszkodni.
    Forrásmegjelölésekkel és folyamatos szócikkellenőrzéssel/javítással dolgoznak, még a bele trollkodás ellen is védve van a dolog.

Arra hogy az ember egy közepesen részletes képet kapjon bármilyen témáról, teljsene alkalmas.
  • sulouos
    Az szerintem azért van, mert arcade módban (az igromiri stream szerint) egy slotban levő tankot háromszor is bevihetsz, így akár arra is építhetne a mezei troll, hogy a 15 tankjából 7-et kilövet/otthagy egy szűk átjáróban, hogy ott senki se tudjon átjönni, a maradékkal meg harcol egy jót. HB-ban és FRB-ben biztosra veszem, hogy nem fognak eltűnni.
  • keneseig
    Remélem nem tart sokáig majd ,hogy "eltűnnek a tankok" miután kilőjük őket.Q&A szerint
  • MightyKopiati
    Ötvöző fémes dolog teljesen helyes részedről. Csak ahogy látom R4ng3rnek mennyiségi hiánnyal vannak gondjai (sic! zsidók), de inkább minőségi problémák léptek fel, tisztaság, érctartalom, energiahiány... ugyanezzel a problémával az oroszok is küzdöttek 41-től, ott sem a maradék készlet mennyisége volt problémás, hanem a minősége. Mondjuk ott a gyártás meg mennyiségre überelt mindent, minőségre meg tartották a szintet, ha nehezen is)

Nyilván nem Ukrán méretekben, de a hazai mangánérc kitermelés, (akárcsak a bauxit, amit akkoriban meg itthon nem nagyon tudtak feldolgozni) ment a németekhez, meg német tőkével nyíltak a bányák is a 30-as évek közepén. (addig meg meneküli próbáltak a hazai bányászatból)

Hiába volt a magyar mangán készlet nagyjából tizede a legnagyobb ukrán készletnek (tény van nekik jópár-jó nagy), de Úrkútról is túlnyomórészt német cégek vitték az ércet.

Lényegében az akkori érctartalom ma már kuriózumnak számít, ami itthon volt, manapság kevesebbel is jövedelmezően lehet/ne termelni.

Az orosz átírás az teljesen jogos, elvileg van pontos átírási könyv a témában (földrajzon ajánlgatták nekünk (Zaporizzsja és még sorolhatnám)), ám eléggé kikopott a köztudatból az átkos korszak ilyen vívmánya.

Németek meg nem bírtak rendes hadigazdaságot összehozni a szövetségeseikkel karöltve, licensz problémák, bizalmatlanság (jogosan), lenézés...(ahogy én látom), manapság USA ebből a hibából tanulva szívesen látja el szövetségeseit saját haditechnika/know-how dolgokkal. Igyekeznek korszerű szövetségesi kört kialakítani, minden szempontból. Ez a németeknél nagyon hiányzott.

OFF
    Csak a humor kedvéért:)

A How I Met Your Motherben Barney meg van győződve arról hogy sok kisebbség ilyen mitikus lény. Hát itthon a zsidók is azok. Ha nem jön a számla azért, ha jön akkor meg azért:) Ha viszik a németek a fémet azért, ha nem azért:) Szóval továbbra is jót tudok derülni a Rnégygháromr kolléga hozzászólásán.

ON

Azért a játékkal is nagy reményeim vannak, kis köpenyes pz IV:) a skyrim grafikával:) best thing evör' ahhahahahaha de jó lesz:)
  • twi452
    Simán belefér :)
    Jövő hét második hullám aztán a következő már a karácsonyi open béta hét :D
  • Amaymon
    Az elején ellazít és gyorsul a reflex, aztán betompul az agy sajna :D Hétvégi ebédek után tapasztalom :D
  • [NST]Cifu
    Ne feledjük, hogy két lépcsős lett a CBT is, hiszen vannak a "meghívottak", aztán a "pack-osak" jönnek, és csak utána az OBT.

Sajnos bármennyire is szeretném, hogy ebbéli vágyaid (vágyaink) teljesüljenek, én úgy látom, hogy erre már kicsi az esély...
  • sulouos
    Ha a forralt bort almapálinkára cseréljük, akkor én is beszállnék, bár az megnehezítené a technika kezelését. :)
  • BaleniX
    Azért karácsonyra jó lenne ha már kijönnének a tankok, azért úgy belegondolva jó lenne egy Tigrisben ülve bejglit zabálni, forralt bort inni és ruszkikat lőni!
  • Ninju
    Egy pozitív dolgot elmondhatunk róla: Legalább megpróbálta alátámasztani az álláspontját. :D

Egyébként csalódtam benned Cifu! Ilyen slendrián fordítással publikálni!
  • [NST]Cifu
    Számvéber Norbert is akkor nyilván Wikis szintű szakmai író.

Forrás (de ha forgattál már Számvéber könyvet, akkor mindben így írja)

A középiskolai fémipari tananyagban pedig az acél ötvözésének ismertetése nyilván annyira slendrián, hogy homlokegyenest ellentmond a valóságnak.

Örülök annak, hogy lezártad, és inkább nem feszegeted tovább a dolgot, mielőtt kiderülne, hogy véletlenül semmiben sincs igazad...
  • sulouos
    Ó jaj, mi halandók, le vagyunk nézve, hogy csak szakközépben tanultunk anyagismeretet, pedig ő aztán... :D
  • R4ng3r
    Rákerestem és csak a "wikipedia" használja ezt a marhaságot. Mondom ha teljesen hű akarunk maradni akkor az I=J. Ráadásul "Joszif".A komolyabb háborús könyvek és haditechnikai fórumok sehol nem használják ezt a fordítást, szóval levontam a következtetést. És úgy megy oda a zsidó dolog hogy sok megjelölt forrás "kamu és nagyzolás" esetleg "firkálmány". Sok mindenhez a szakközép nem elég. Részemről lezártam tekintem az egészet.