37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Nazarov77 #3294 Akik egyébként bekerültek zárt bétába azok fórumon "ground forces tester" titlet kaptak. Meg lehet nézni a kategória tagjait, jelenleg ők a zárt bétások. -
sulouos #3293 Még nem jött ki a tank része. -
Kubukli #3292 Sziasztok! Láma kérdésem a következő.
Letöltöttem a 6 GB-ot a launcher-rel. Hogy a tökömbe lehet tank játékot játszani? Csak a kezdő német repülőket lehet bsztatni... -
R0GERIUS #3291 Csak mivel nem Steam-ből veszed, és nem Steam-en kell aktiválni, így valamivel alacsonyabb a rizikó.
Viszont valóban olcsóbb: kb. 8k náluk a starter pack, ami amcsiknál kb. 12k, itthon meg kb. 15k.
Azért nem szabad elfelejteni, hogy ettől függetlenül van kockázata a dolognak. -
Glo #3290 Vagy a Kacsa a 75mm HVAP lőszerrel. Ott nem lesz mellédumálás :)) -
davidbog #3289 Az amerikai 90 mm M82 (2800 fps) szinte biztosan a Párduc gyengébb minőségű lemezei miatt lehehett sikeres az ellen. Még 2800 fps-nél, tehát a csőtorkolatnál is csak 2,85" (72,4 mm) az átütése 35°-os páncél ellen (US(N) kritérium US tesztpáncél). Tehát nem kellett volna átütnie, ezzel szemben 950 yardról (ez 2580 fps) és 650 yardról (ez pedig 2650 fps) átütötte. A gyakorlatban legalább 300 fps-el kisebb sebesség is elég az elméletivel szemben. Ennyivel gyengébb minőségű német acél az US tesztpáncéllal szemben.
Az M304 HVAP-ra nem találtam tesztet de biztos, hogy gond nélkül átüti. Annak 3000 fps-nél (ekkor 750 yardnál tart) 80 mm az átütése 35° ellen. US Navy kritérium és US tesztpáncél esetén. Mivel az M304 űrméret alatti gyorsabban veszít energiát. Lehetséges hogy ennél a lövedéknél nem lenne 300 fps a különbség teszt és a lőtér között, hanem teszem azt csak 200. Tehát mondjuk 2800 fps-el (~1250 yard) is átütné nem kéne a 3000.
17 fontoshoz nem találtam ilyen szép grafikonokat. Az APDS szinte biztosan átüti.
Persze ezek mind szemből értendőek, oldalszögek esetén még az űrméret alattiak is lepattannának ha az elég nagy szög. -
lexlutor #3288 meg lehet oldania dolgot, de nem olyan egyszeru h kozvetlenbe onnan tudjal vasarolni. masreszt annyiban rizikos, h steam szabalyzatban tiltjak. nekem is van orosz regiobol jatekom, de merlegelni kell h megerie a kockaztot. -
Nazarov77 #3287 Stukák 2db 250essel és 1 500as bombával bőven elegek lesznek tankok ellen :P -
BaleniX #3286 Most arra hajtok, hogy minél több ágyús repülőt vegyek (G-1, G-2, Me-410, az új Tempest, Jak-9K, stb.) Azokkal majd lehet szopatni a tankokat rendesen :)
Na meg a 4000lbs-el. Annál van nagyobb? -
Scheff #3285 Többen javasolták, hogy az orosz store-ból érdemes megvenni a kezdő csomagot, mert feleannyiba kerül, mint az európaiban. Van ebben ráció? -
davidbog #3284 "mondjuk nem tudom a valóságban is így volt-e"
Nem. A 90 mm M3 az M82 (2800 fps-es csőtorkolati sebességű) lőszerrel 650 és 950 yard távolságból a teszteken átütötte a Párduc homlokpáncélját. Asszem a Jagdpantheré is ez. Mondjuk lehet hogy csak a páncél rosszabb minősége miatt, de a 1944-től gyártott Jagdpantheré se volt jobb.
Illetve a brit 17 fontos is átüti a 80 mm 35°-ot APCBC-vel ha annak a sebessége 2850 fps (870 m/s) vagy nagyobb. Pontos lövedék típust nem jelölnek meg. Na most az Mk VIII csőtorkolati sebessége 884 m/s. Szóval 50 méreteren belül kell lennie. Ez elég húzós.
Ezeket tudtam fejből, de holnap majd keresek valami tesztet vagy grafikont a 90 mm M304-ről (HVAP) és a 17 fontos APDS-ről is. -
Rue East #3283 fantasztikus volt az a játék
én mindig ezt hozom fel, de az, hogy nem volt olyan angolszász löveg, ami átütötte volna a Jagpanther frontját (mondjuk nem tudom a valóságban is így volt-e), már önmagában olyan csapatjátékot szült, ami más szintű kidolgozottság mellett elképzelhetetlen lenne
-
davidbog #3282 Igen ezt lehet, de magáról a játékról semmit.
Kipróbáltam én is a WT-t (meg a WoWP-t is), de nem hatott meg. Nagyon nem. Kb akkora hatást tettek rám, hogy ott röpködnek valamik lepotyognak majd újra élednek aztán jól van. Meg valami szinteket kaptam a nemzeteknél meg valami összesítettnél is, nem értettem hogy az most mi, de nem is igazán érdekelt. Az lett a vége, hogy "Tudod ki zömmög ezekkel órákon át." Inkább kezdtem egy újabb játékot a Call of Warhammer 1.5.1 moddal.
Sajnálatos módon a hajós MMO-khoz mindenképp hozzátartoznak és hozzá fognak tartozni a repülők a gyalázatos lapostetejűek miatt, ott biztos nem szabadulok meg tőlük. -
Amaymon #3281 Velem rosszabb történt, annyira megszerettette, hogy szim fan lettem. Csak épp nincs épkézláb online repülőgép légiharc szim a piacon. Ezért várom mint a mannát az IL2:BoS-t. Lehet egy gané lesz végül az is, ki tudja... :D -
Bizony ezzel én is így vagyok, addig csak a tankok érdekeltek , de megláttam ezt , vááááó mik ezek :D viszont ha a wowp-ben lett volna az első randi akkor lehet utálnám a repcsiket :D -
Nazarov77 #3279 Amúgy én se vagyok vagy inkább voltam repülő fan, nem érdekeltek de a WT megszerettette velem. -
Nazarov77 #3278 Azt már lehet tudni, hogy lesz külön játékmód csak tank vs tankra és vegyes tank vs repülősre. Szóval aki nem akar repülők ellen menni az marad a tank vs tank módnál. -
davidbog #3277 A 12,8 cm-esnek sincs. Az angol számítások alapján 60°-os (vízszinttől) páncél ellen 1 km-ig jobb a 10,5 cm-es, azután már a 12,8 cm-es. Legalábbis a 920 m/s-os 12,8 cm-es, ami a standard volt. 30°-os (vízszinttől) páncél ellen valószínűleg jobban teljesítene a 12,8 cm-es a nagyobb kalibere miatt. De erről meg semmi adat nincs. Az én véleményem szerint a 12,8 cm-es átütésének 100-105 mm körül kéne lennie 1 km-ről 30°-os ellen. Ami egy 1944/45-ös lövegtől nem rossz (a kortárs orosz, amerikai hasonló kaliberű lövegek is kb ennyit tudtak/tudhattak) de közelébe nincs a 140 mm-nek, ami az IS-4 homlokpáncélja.
Ja a 4000 lbs az megy, remélem majd jól agyoncsap. :D Nekem aztán pont nem hiányoznak a fostos repülők, egyiket se szeretem. Zuhanjon is le mind. :D
Azért félelmetes hogy még semmi konkrét érdemi dolgot nem lehet tudni magáról a harcrendszerről. Mivel az arcade része nem igazán érdekel (hiszen arra ott a WoT) nem is igazán tervezem hogy olyan nagyon belemerülnék, max csak annyira, hogy az alapokat megismerjem. A komolyabb játék módok tudomásom szerint később jönnek. Csak félő, hogy számomra addig érdektelenségbe fullad az egész WT GF. Pláne ha addig jobb híján mégis csak megtetszik a NF2 vagy kijön a World of Warships, mivel a hajókat a harckocsiknál is jobban komálom. -
Nazarov77 #3276 Na igen ezt nem értem én is miért van az oroszoknak ennyire IS-4 fétisük ami igazából egy vacak volt, mert az a 105 nem lesz elég ellene szemből, de még a 128 se nagyon. Igazán kihagyhatták volna, fogadjunk csak erőfitogtatás miatt ragaszkodnak hozzá ,hogy elámuljunk a kilőhetetlen elsöprő orosz csúcstechnikájukon, bőven elég lett volna az IS-3.
Na mindenesetre várom már hogy rádobjak egy 4000LBSes bombát a Wellingtonomból :D -
davidbog #3275 Az oroszoknál a D-10T és D-10S lesz a legerősebb. Ha azonos fejlettségű lőszereket kapnak a 100 és 122 mm-esek. Például mindkettő a B vagy mindkettő a D variánst.
A Tiger II 10,5 cm a balance miatt kellene az IS-4-el szemben akkor akár ki is hagyhatták volna. Ha tartják magukat a reális átütési adatokhoz akkor a 10,5 cm L/68 ugyanúgy semmit nem ér szemből az IS-4 ellen mint ahogy a 8,8 cm KwK43 se ér semmit. A teknő bármelyik részét ugyanúgy átütheti mindkettő nagyobb távolságból. A 10,5 cm-essel annyi előnye lesz a 8,8 cm-essel szemben, hogy a test felépítményének az oldalát nagyobb távolságból átütheti.
Ha a balance lett volna a szempont akkor nem kellett volna IS-4 és nincs fantasy Tiger II se. Valamiért nagyon imádják ezt a kacat IS-4-est ezek az orosz fejlesztők, pedig a legnagyobb bukta volt a rendszeresített IS-ek történetében. Mondjuk nem volt sok, nem volt nehéz elérni ezt a címet... -
lammaer #3274 Azt kéne elfogadni/megérteni, hogy az emberek ízlése és preferenciái különbözőek.
Számomra kb ez az egész összehasonlítgatósdi olyan, mint amikor a hörgős deathmetál rajongó próbálná érvekkel győzködni az ibiza diszkó rajongót, hogy a hörgősmetál mennyivel jobb mint mint a diszkózene.
Érvekkel természetesen mint "a hörgősmetálban a hangképzéshez több skill kell mint a diszkóénekléshez" vagy "a metálban igazi gitárral játszanak, nem holmi computer generálta tuctuc" stb stb.
Valós érvek, csak éppen ez nem jelent semmit ha a szórakoztatási értéket nézzük.
Nekem jelenleg a wowp vs WT is kb ilyen.
- optimalizált a játék, jobb az engine: igen az, na de kit zavar ha a wowp is fut rendesen a gépén valakinek. Attól nem szórakozom jobban.
- sokkal reálisabb a repülési model: arcade játékosnál ez nem mérvadó.
- nincsenek sciencefiction repülőgépek: és mi van ha valakinek pont a sciencefiction repülőgépek tetszenek
satöbbi satöbbi.
Sztem simán lehet hogy a WT(G) és a WOT tök jól elfog élni egymás mellett. Mint ahogy van kismillió fantasy MMO is.... -
Glo #3273 Valszeg pár informatikus (gazdaság informatikus) már írogatja ezt szakdogának :)) -
Nazarov77 #3272 Igen nekem is volt szerencsém olvasni ilyen hozzászólásokat. Sajnos léteznek ennyire durván elvakult csőlátású fanboyok akik fújják a saját hülyeségüket az ellenérveket meg figyelembe se veszik és lehurrognak, utálom is az ilyeneket nyitott kell lenni mindkét oldalra anélkül nem lehet eldönteni hogy mi a jobb és miért, és a wowp vs WTből egy szakdolgozatot is írhatnék hogy miért jobb a wt. -
bgabor #3271 Kétségkívül vannak ilyenek, de kérdés hogy azon néhány ezer játékos kedvéért akik valamiért a WoWP mellett teszik le a voksukat, érdemes e működtetni egy évete sokmillió dolláros költségekkel járó projectet. Szerintem nem és erre idővel a WG is rá fog jönni. -
Vaktermesz #3270 Mindig vannak kivételek... -
Ezért is kellett volna inkább a hajós részével kezdeni. Annak nem lenne pillanatnyilag konkurenciája. Mondjuk az is igaz, hogy amikor elkezdték a fejlesztését nem tudhatták előre, hogy a WT ennyivel jobb lesz. -
Én azért ismerek pár játékost akinek jobban bejön a wowp. Nem értem őket, de hát ők tudják :) -
bigmano #3267 Megmondom őszintén titkon reménykedtem hogy megjön a "behívó" hét elején,de semmi
-
bgabor #3266 Szerintem valószítű hogy a Wargaming egy éven belül felteszi majd magának a kérdést, hogy ennyi játékos mellett van e értelme további dollármilliókat ölni a WoWP-be, a reklámdömpigbe, fejlesztésebe, szerverek máködtetésébe, és leállítják az egészet. A War Thunder kiütéssel legyőzte azt a játékot, és ezt ma már senki se vitatja. -
bgabor #3265 Ha a második világháborús haditechnika nem érdekel, akkor roszz topikban jársz. A DCS topikot ajánlanám helyette. -
A szememben egyik se :) -
twi452 #3263
pl a cod 2 nagyon is jó játék volt :D
bár így visszagondolva elég vicces volt csak puskás multi pályákon párbajozni egymással és csak azt láttad, hogy higanymozgással jobbra balra dőlögetnek az emberek a "kinézés" miatt ezerrel :D
-
bigmano #3262 Fps buzi vagyok na..... -
twi452 #3261 és ezekből melyik a bók? :D -
bigmano #3260 A War Thunder Ground Forces a tankos játékok Crysis-e (csak hogy ne vádoljatok részlehajlással!) -
bigmano #3259 A WOT a tankos játékok Call Of Duty-ja.... -
bigmano #3258 Na az lenne a legjobb amolyan Bf3 klón lenne több ember egy tankban,kipróbálnám főleg ha kikapnék magam mellé 2-3 9 évest
-
"2 vagy 3 hónap után ráunok bármelyik tankra, nem ad akkora élvezetet."
RO-val mennyit toltam pedig ott nem sok tank volt viszont az egész csatának a bujkálásnak nagyon is életszaga volt és az volt benne a legjobb. Régen rossz az ha egy játék annyit tud felmutatni, hogy sok tank van... de ez csak az én véleményem. Én egy Stug-ban is bőven elüldögélek és jól tudom érezni magam :) lényeg, hogy ne a Wot féle HP és rejtőzködési rendszer legyen és mindjárt rendben van a dolog mindennek sokkal nagyobb feeling-je lesz. -
ahhoz kéne 3-4 ember...ha nem lehet külső nézetben tolni (Simulation) akkor nehezen fogsz te kilátni egy tankból. Ahhoz meg kell a commander, aki fent csücsül és lesi a tájat, a gunner meg nyilván becélozza a commander által meglátott tankot és rálő :). -
bigmano #3255 Remélem a simulator mod olyan lesz kb mint az Arma legalább,azt nagyon bírnám!