37354
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • davidbog
    "mondjuk nem tudom a valóságban is így volt-e"

Nem. A 90 mm M3 az M82 (2800 fps-es csőtorkolati sebességű) lőszerrel 650 és 950 yard távolságból a teszteken átütötte a Párduc homlokpáncélját. Asszem a Jagdpantheré is ez. Mondjuk lehet hogy csak a páncél rosszabb minősége miatt, de a 1944-től gyártott Jagdpantheré se volt jobb.
    Illetve a brit 17 fontos is átüti a 80 mm 35°-ot APCBC-vel ha annak a sebessége 2850 fps (870 m/s) vagy nagyobb. Pontos lövedék típust nem jelölnek meg. Na most az Mk VIII csőtorkolati sebessége 884 m/s. Szóval 50 méreteren belül kell lennie. Ez elég húzós.

Ezeket tudtam fejből, de holnap majd keresek valami tesztet vagy grafikont a 90 mm M304-ről (HVAP) és a 17 fontos APDS-ről is.
  • Rue East
    fantasztikus volt az a játék
    én mindig ezt hozom fel, de az, hogy nem volt olyan angolszász löveg, ami átütötte volna a Jagpanther frontját (mondjuk nem tudom a valóságban is így volt-e), már önmagában olyan csapatjátékot szült, ami más szintű kidolgozottság mellett elképzelhetetlen lenne
  • davidbog
    Igen ezt lehet, de magáról a játékról semmit.

Kipróbáltam én is a WT-t (meg a WoWP-t is), de nem hatott meg. Nagyon nem. Kb akkora hatást tettek rám, hogy ott röpködnek valamik lepotyognak majd újra élednek aztán jól van. Meg valami szinteket kaptam a nemzeteknél meg valami összesítettnél is, nem értettem hogy az most mi, de nem is igazán érdekelt. Az lett a vége, hogy "Tudod ki zömmög ezekkel órákon át." Inkább kezdtem egy újabb játékot a Call of Warhammer 1.5.1 moddal.

Sajnálatos módon a hajós MMO-khoz mindenképp hozzátartoznak és hozzá fognak tartozni a repülők a gyalázatos lapostetejűek miatt, ott biztos nem szabadulok meg tőlük.
  • Amaymon
    Velem rosszabb történt, annyira megszerettette, hogy szim fan lettem. Csak épp nincs épkézláb online repülőgép légiharc szim a piacon. Ezért várom mint a mannát az IL2:BoS-t. Lehet egy gané lesz végül az is, ki tudja... :D
  • Fellner
    Bizony ezzel én is így vagyok, addig csak a tankok érdekeltek , de megláttam ezt , vááááó mik ezek :D viszont ha a wowp-ben lett volna az első randi akkor lehet utálnám a repcsiket :D
  • Nazarov77
    Amúgy én se vagyok vagy inkább voltam repülő fan, nem érdekeltek de a WT megszerettette velem.
  • Nazarov77
    Azt már lehet tudni, hogy lesz külön játékmód csak tank vs tankra és vegyes tank vs repülősre. Szóval aki nem akar repülők ellen menni az marad a tank vs tank módnál.
  • davidbog
    A 12,8 cm-esnek sincs. Az angol számítások alapján 60°-os (vízszinttől) páncél ellen 1 km-ig jobb a 10,5 cm-es, azután már a 12,8 cm-es. Legalábbis a 920 m/s-os 12,8 cm-es, ami a standard volt. 30°-os (vízszinttől) páncél ellen valószínűleg jobban teljesítene a 12,8 cm-es a nagyobb kalibere miatt. De erről meg semmi adat nincs. Az én véleményem szerint a 12,8 cm-es átütésének 100-105 mm körül kéne lennie 1 km-ről 30°-os ellen. Ami egy 1944/45-ös lövegtől nem rossz (a kortárs orosz, amerikai hasonló kaliberű lövegek is kb ennyit tudtak/tudhattak) de közelébe nincs a 140 mm-nek, ami az IS-4 homlokpáncélja.

Ja a 4000 lbs az megy, remélem majd jól agyoncsap. :D Nekem aztán pont nem hiányoznak a fostos repülők, egyiket se szeretem. Zuhanjon is le mind. :D

Azért félelmetes hogy még semmi konkrét érdemi dolgot nem lehet tudni magáról a harcrendszerről. Mivel az arcade része nem igazán érdekel (hiszen arra ott a WoT) nem is igazán tervezem hogy olyan nagyon belemerülnék, max csak annyira, hogy az alapokat megismerjem. A komolyabb játék módok tudomásom szerint később jönnek. Csak félő, hogy számomra addig érdektelenségbe fullad az egész WT GF. Pláne ha addig jobb híján mégis csak megtetszik a NF2 vagy kijön a World of Warships, mivel a hajókat a harckocsiknál is jobban komálom.
  • Nazarov77
    Na igen ezt nem értem én is miért van az oroszoknak ennyire IS-4 fétisük ami igazából egy vacak volt, mert az a 105 nem lesz elég ellene szemből, de még a 128 se nagyon. Igazán kihagyhatták volna, fogadjunk csak erőfitogtatás miatt ragaszkodnak hozzá ,hogy elámuljunk a kilőhetetlen elsöprő orosz csúcstechnikájukon, bőven elég lett volna az IS-3.

Na mindenesetre várom már hogy rádobjak egy 4000LBSes bombát a Wellingtonomból :D
  • davidbog
    Az oroszoknál a D-10T és D-10S lesz a legerősebb. Ha azonos fejlettségű lőszereket kapnak a 100 és 122 mm-esek. Például mindkettő a B vagy mindkettő a D variánst.

A Tiger II 10,5 cm a balance miatt kellene az IS-4-el szemben akkor akár ki is hagyhatták volna. Ha tartják magukat a reális átütési adatokhoz akkor a 10,5 cm L/68 ugyanúgy semmit nem ér szemből az IS-4 ellen mint ahogy a 8,8 cm KwK43 se ér semmit. A teknő bármelyik részét ugyanúgy átütheti mindkettő nagyobb távolságból. A 10,5 cm-essel annyi előnye lesz a 8,8 cm-essel szemben, hogy a test felépítményének az oldalát nagyobb távolságból átütheti.
    Ha a balance lett volna a szempont akkor nem kellett volna IS-4 és nincs fantasy Tiger II se. Valamiért nagyon imádják ezt a kacat IS-4-est ezek az orosz fejlesztők, pedig a legnagyobb bukta volt a rendszeresített IS-ek történetében. Mondjuk nem volt sok, nem volt nehéz elérni ezt a címet...
  • lammaer
    Azt kéne elfogadni/megérteni, hogy az emberek ízlése és preferenciái különbözőek.

Számomra kb ez az egész összehasonlítgatósdi olyan, mint amikor a hörgős deathmetál rajongó próbálná érvekkel győzködni az ibiza diszkó rajongót, hogy a hörgősmetál mennyivel jobb mint mint a diszkózene.

Érvekkel természetesen mint "a hörgősmetálban a hangképzéshez több skill kell mint a diszkóénekléshez" vagy "a metálban igazi gitárral játszanak, nem holmi computer generálta tuctuc" stb stb.
    Valós érvek, csak éppen ez nem jelent semmit ha a szórakoztatási értéket nézzük.

Nekem jelenleg a wowp vs WT is kb ilyen.

- optimalizált a játék, jobb az engine: igen az, na de kit zavar ha a wowp is fut rendesen a gépén valakinek. Attól nem szórakozom jobban.

- sokkal reálisabb a repülési model: arcade játékosnál ez nem mérvadó.

- nincsenek sciencefiction repülőgépek: és mi van ha valakinek pont a sciencefiction repülőgépek tetszenek

satöbbi satöbbi.

Sztem simán lehet hogy a WT(G) és a WOT tök jól elfog élni egymás mellett. Mint ahogy van kismillió fantasy MMO is....
  • Glo
    Valszeg pár informatikus (gazdaság informatikus) már írogatja ezt szakdogának :))
  • Nazarov77
    Igen nekem is volt szerencsém olvasni ilyen hozzászólásokat. Sajnos léteznek ennyire durván elvakult csőlátású fanboyok akik fújják a saját hülyeségüket az ellenérveket meg figyelembe se veszik és lehurrognak, utálom is az ilyeneket nyitott kell lenni mindkét oldalra anélkül nem lehet eldönteni hogy mi a jobb és miért, és a wowp vs WTből egy szakdolgozatot is írhatnék hogy miért jobb a wt.
  • bgabor
    Kétségkívül vannak ilyenek, de kérdés hogy azon néhány ezer játékos kedvéért akik valamiért a WoWP mellett teszik le a voksukat, érdemes e működtetni egy évete sokmillió dolláros költségekkel járó projectet. Szerintem nem és erre idővel a WG is rá fog jönni.
  • Vaktermesz
    Mindig vannak kivételek...
  • Pluskast
    Ezért is kellett volna inkább a hajós részével kezdeni. Annak nem lenne pillanatnyilag konkurenciája. Mondjuk az is igaz, hogy amikor elkezdték a fejlesztését nem tudhatták előre, hogy a WT ennyivel jobb lesz.
  • patchaou
    Én azért ismerek pár játékost akinek jobban bejön a wowp. Nem értem őket, de hát ők tudják :)
  • bigmano
    Megmondom őszintén titkon reménykedtem hogy megjön a "behívó" hét elején,de semmi
  • bgabor
    Szerintem valószítű hogy a Wargaming egy éven belül felteszi majd magának a kérdést, hogy ennyi játékos mellett van e értelme további dollármilliókat ölni a WoWP-be, a reklámdömpigbe, fejlesztésebe, szerverek máködtetésébe, és leállítják az egészet. A War Thunder kiütéssel legyőzte azt a játékot, és ezt ma már senki se vitatja.
  • bgabor
    Ha a második világháborús haditechnika nem érdekel, akkor roszz topikban jársz. A DCS topikot ajánlanám helyette.
  • patchaou
    A szememben egyik se :)
  • twi452

pl a cod 2 nagyon is jó játék volt :D
    bár így visszagondolva elég vicces volt csak puskás multi pályákon párbajozni egymással és csak azt láttad, hogy higanymozgással jobbra balra dőlögetnek az emberek a "kinézés" miatt ezerrel :D

• bigmano
    Fps buzi vagyok na.....
  • twi452
    és ezekből melyik a bók? :D
  • bigmano
    A War Thunder Ground Forces a tankos játékok Crysis-e (csak hogy ne vádoljatok részlehajlással!)
  • bigmano
    A WOT a tankos játékok Call Of Duty-ja....
  • bigmano
    Na az lenne a legjobb amolyan Bf3 klón lenne több ember egy tankban,kipróbálnám főleg ha kikapnék magam mellé 2-3 9 évest
  • Jeffjohnson
    "2 vagy 3 hónap után ráunok bármelyik tankra, nem ad akkora élvezetet."

RO-val mennyit toltam pedig ott nem sok tank volt viszont az egész csatának a bujkálásnak nagyon is életszaga volt és az volt benne a legjobb. Régen rossz az ha egy játék annyit tud felmutatni, hogy sok tank van... de ez csak az én véleményem. Én egy Stug-ban is bőven elüldögélek és jól tudom érezni magam :) lényeg, hogy ne a Wot féle HP és rejtőzködési rendszer legyen és mindjárt rendben van a dolog mindennek sokkal nagyobb feeling-je lesz.
  • Ulvar
    ahhoz kéne 3-4 ember...ha nem lehet külső nézetben tolni (Simulation) akkor nehezen fogsz te kilátni egy tankból. Ahhoz meg kell a commander, aki fent csücsül és lesi a tájat, a gunner meg nyilván becélozza a commander által meglátott tankot és rálő :).
  • bigmano
    Remélem a simulator mod olyan lesz kb mint az Arma legalább,azt nagyon bírnám!
  • Glo
    Kijön az néha 14G-sből is :)

Ne az árkádos streameket lesd, annak annyi köze van a valósághoz mint zöld gyíknak egy őssárkányhoz.
  • 400V
    Addig kivárom a WT míg nincs neten IS3 ról meg IS4 ről videó arcadeba meg abba a realisztikus módba is. Semmit nem vesztek.
  • 400V
    Én attól kapok frászt hogy laza 9 meg több 10 G s fordulókból jön ki a gép épségben. WT s streameket is nézek ott is van pár érdekes dolog.
  • Nazarov77
    Nem hiszem, hogy az arcade része a tankosnak sokkal bonyolultabb lesz. Ott automatikusan vált sebességet nem kell csinálnod semmit, lesz pár lehetőség ami wotba nincs pl a left/right brake gomb, amit szerintem a videóban is láthattunk mikor a T-70 ment előre, bevágta a satuféket a jobb lánctalpra és élesen ráfordult az ellenségre egy pillanat alatt ,ez mókás lesz főleg egy stuggal, de ezeken meg még ki tudja min kívül egyszerű játékmenete lesz, a komolyabb része a realistic és simulator modokban várható majd.
  • patchaou
    Kb ennyit toltam vele Én is :) Ha nem próbáltam volna ki a WT-t akkor lehet hogy elbohóckodom vele, de sehol nincs a vártündérhez képest.
  • Nazarov77
    Nekem a wowpos pályafutásom ennyiből állt:
    -Bevettek alphába, 10 kör után uninstall
    - kijött closed beta, 5 percig meditáltam a hangárba hogy benyomjam e a playt vagy ne, aztán uninstall
    - Kijött az akció, hogy lehet prémium időt venni tokenekért, 1 kört mentem aztán uninstall
    - megjelent a játék, megcsináltam goldért a tutorialt aztán uninstall

Nagyon elszúrták ezt a "játékot".
  • a.carkey
    Lesz egy Gran Turismonk 1200 tankkal és egy Forzánk kevesebbel, de minőségibb tankvistával. :)
  • 400V
    "Wotos playerek megszokták már hogy a wotot az tartja élete hogy havonta adagolnak új tankokat és pár pályát azt ennyi egy havi content. Itt viszont nem a tankok száma lesz a lényeg, hanem a rengeteg opció.
    Ami most van repülősbe az előbb utóbb tankokhoz is lesz pl: arcade, realistic, simulation mod. Különböző játékmódok, dinamikusan változó időjárás, eventek amikben valós csatákat lehet újrajátszani megadott fix gépekkel stb stb. Megnézed a wowp és WTt óriási a különbség, wowpban 5 gombos a controls és még sebességet se tudsz állítani, nemhogy leszállni vagy flapset állítani. Ugyanilyen részletesség várható el a tankoktól is. Nem az lesz hogy behánynak 500 tankot azt nesze játsszál és kb ugyanolyan érzés menni mindennel, hanem részletesen ki lesznek dolgozva és egyediek lesznek."

Engem abszolút nem érdekel egy 2. WH s gép se. Bocs nem sértés. 3 éve szimulátorozok hidegháborús szimulátorral. SU27,SU33,MIG29 Hajtómű indítás toronytól engedély kérés felszállásra, légvédelem ott iss van tank század ezred aki védi a bázisod amit akarsz.Van Tankos szimulátora is, komplikáltabb. WOWP t egy dolog miatt raktam fel mert adott aranyat gyakorlóért :D aztán delete game.

"Ha nézted az egyik videót amiben láthatóak voltak a tankos rész gombjai a controls menüben láthatod, hogy mennyi minden várható. pl: left brake, right brake, sebesség váltás fel/le, kuplung, volt valami rövid megállás vagy mi és még sok más ami nem jut eszembe. A crew skilleknél meg látszott hogy lehet használni majd az összes géppuskát a tankba mert voltak rá skillek."

Engem ezek szerintem csak hátráltatnának. Szimulátor is zavaró néha hogy olyan realisztikus.

Tankozás kicsit komolyabban.

Repülősnek meg ezt hívom amiért szeretem is.

Témát én lezártam, nem szeretnék ezzel többet foglalkozni. Ezek a meglátásaim, a komplikáltabb játékmenet még több hülyét eredményez mert nehezebb(ez tapasztalat) és az hogy tankos, ugyan az lesz a színvonal az ingyenesség miatt mint WOT ban.

• Ninju
    Nem célom meggyőzni félre ne érts. Nekem már nem igazán jöttek be a csaták tier 8 felett. Túl sok volt a világtalan csapattárs hozzá. Számomra tier8-9 volt a favorit.
    OFF:
    Már a KV1S-t is nerfelik?
  • Glo
    Na igen, ez a baj, hogy a grind rendszer miatt sokan tényleg munkának tekintik. És ott meg is döglik az egész.

A repülős részben én spec már csak FRB-t (újabban Simulator) repülök, mert ott tényleg a skill számít. Egy vesztes csatát is sokkal jobban élvezek, ha lőttem 1 gépet. Ha meghaltam az meg azért van mert valamit benéztem. Az meg, hogy mellékesen jön SL meg Xp (RP) is, az meg csak jó :)

Ezért volt jó anno az il2 Sturmovik, meg jó most a CloD, mert ott megvetted a játékot, aztán azzal repültél amivel akartál, ahányszor akartál. Ott tényleg a repülés élvezetéért mentél, meg a csapatért, nem azért, mert "Kell még kétszázezer xp meg másfél millió SL".