37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
nemnagyon jön be ez a mindennek van már szárnyas lőszere, ez a játék lényege.. tökmind1 mekkora ,,pámcélod,, van, nekem ez annyira nem tetszik.. így nemkell tudni célozni.. -
Brenor #24868 Szerver Frissítés 2015.10.19 -
Én is csak rank5-re képzeltem el ilyen papír tankokat. Ha folytatják az orosz 50-es évekbeli szarok berakását akkor németekhez is kéne már valami normális rank5 ha prototípus ha nem. -
Brenor #24866 Igen, de csak rövid időre jelenik meg és nem mozog a jelölés. Ők kereshetnek ott ahonnan lőttél, de te közben pozíciót váltasz és lősz máshonnan. Az eddig se volt okos ötlet, hogy megálltál egy ponton és onnan lődöztél, amíg ki nem szedtek. Az okos játék része, hogy 1-2 lövés aztán pozícióváltás.
A másik hogy a térképen jelölésnek távolságbeli korlátja is van. Egy fullos látótávolság képzettséggel rendelkező legénység nagyobb távolságig érzékeli a az ellenség lövéseit, mint egy stockos. (pontos értéket nem tudok hirtelen mondani, de a példa kedvéért: stock legénység észleli az ellenség helyzetét, amikor az ellövi magát, ha 750 méteren belül van, miközben egy fullos legénység 1 km-ig érzékeli, de ha több mint 1 km-ről jön a lövés akkor nincs jelölés) Ez így elég élethűvé teszi a játékot, mert a való életben is meg tudod határozni egy hang forrását, egy bizonyos távolságon belül.
A másik, hogy nem az egész csapat fogja tudni egy ilyen lövés után, hogy hol van az ellenséges tank. Aki a látótávolság képzettség szerint hatótávon belül van az enemyhez az tudni fogja, de azok akik ezen a távolságon kívül vannak, azok csak csak a Rádió kommunikáció skilltől függően kapnak erről értesítést, aminek a működési határa jelenleg azt hiszem 500 és 750 méter között mozog, attól függően mennyire van kifejlesztve a képzettség. TEgyük fel, hogy 100%-ra van kihúzva a legénységed Rádió kommunikációja, így 750 méter az érzékelési határ. Egy szövetséges tank érzékel egy lövést, de te az a te látótávolság határodon kívül van, így közvetlenül nem jelenik meg neked a jelölés. Viszont 750 méteren belül vagy attól a játékostól, aki érzékelte a tank helyzetét, így neked is megjelenik a térképen. Persze ez a skill nem összefűzhető, tehát csak a közvetlenül érzékelő játékostól nyerhető így információ, olyantól nem aki rádió kommunikációval szerezte be. -
Molot115 #24865 Hát szerintem meg el kellene már dönteniük hogy mit akarnak. Nem baj a több típus de bőven lehetne válogatni létező harckocsikból, és azokat is lehetne valamennyire egyensúlyozni. Egyébként tökéletes nem lesz sose a balance ugye. Továbbra is úgy gondolom hogy addig nem kellenek a nem létező tankok, főleg olyanok amikről 2 skicc maradt fenn egy gyűrött megsárgult papíron. Amíg olyan hibák vannak amilyenek. De említhetném a rakétás agymenéseket is, nevetséges. Azzal egyébként egyet értek hogy 4-5 ugyanolyan típus teljesen felesleges, elég lenne max 2 darab.
Persze amíg a játékosok nagyrésze tökéletesen ki van elégítve pár új típussal. Amiktől elfelejti hogy nem 1x az RNG miatt már már játszhatatlan a játék, addig ez nem is fog változni...
Amíg ez a játék arról akar szólni hogy nyomokban valóságot tartalmaz, addig szerintem nehezen férnek be ilyen papír harckocsik. Lehet azzal vádolni hogy russian bia. De ott is ki lehetne venni pár nem létező, vagy prototípusig eljutott harckocsit (t34-100, t-44, t-54-47, su100y.) De akár az IS-4et is idevehetném mert hiába készült belőle 250 darab, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Lényeg a lényeg javítsák ki a hibákat először, utánna meg jöhetnek a "sci-fi" elemek, akár külön játékmódba. -
Én azt gondolom hogy tegyék csak az összes papíron létező tankot be....legalább lesz választék. Most van kb. 5 használható tank a játékban és abból is darabonként vagy 4 típus van bent. -
Érdekes 1 év alatt mennyit tudott a nézetem változni. Már azt gondolom hogy tegyenek be minden prototípus szart csak legyen már meg a balance.
-
Stefan99 #24862 Vagyis eddig meg lehetett tenni, hogy lőttél majd elbújtál egy szikla mögé pl, az ellenfél meg kétségbeesetten kereste hogy honnan a francból jött a lövés. Na mostantól ez nem lesz, rögtön az egész világ tudni fogja hol vagy.
RB-ről beszélek.
Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2015.10.19. 11:50:39 -
Stefan99 #24861 Nem működött így. annak a pozícióját jelezte, akit eltaláltak, illetve manuálisan meg lehetett adni pozíciókat, ha láttad honnan lőnek vagy hol vannak. Mostantól viszont ha te belelősz valakibe, akkor a te pozíciód is automatikusan megjelenik majd a térképen. -
Brenor #24860 Ez eddig is így működött, sőt az új rendszerben ha még az álcafestéseket is figyelembe fogja venni akkor pláne) tovább tudsz rejtőzködni ezzel mielőtt felfedeznek.
Ne felejtsd el, hogy ez csak árkád és reál meccsekre vonatkozik, mivel szimben kizárólag a baráti repülőgépeket jelzi, azokat is csak 1km-en belül a térképen. Ott továbbra is szabad szemmel kell megtalálnod honnan jött a lövés
Utoljára szerkesztette: Brenor, 2015.10.19. 11:25:41 -
Stefan99 #24859 én ezt csak most láttam:
"In the combined ground vehicle battles, new special markers have been added. These markers show the position of the enemy when he shoots and hits an ally"
Akkor vége a rejtőzködős mókának is, miután az első lövésed lepattan a staliniumról, már azt is fogja tudni mindenki, hogy hol vagy. A repülőket is beleértve.:(
Ennek sincs köze a realitáshoz ráadásul...
-
gstup #24858
Szomorú.
-
gstup #24857 Sajnos így van.Nekem már az is elég lenne ha nem kéne post-war tankok ellen menni mondjuk egy Ferdinandal(1943-as,nem is értem hogyan mehet egy T-10M vagy T-54 ellen :D vagy egy jagdpantherel ami '44-es ,vicc,tényleg). -
Molot115 #24856 Ennyi ez kell a népnek. Nemsokára majd HP-ja lesz a harckocsiknak, a spotoláshoz hasonló rendszer bevezetése is elkezdődött, bár azt lehet hogy meg tudják csinálni normálisan. De igazság szerint 1 fillért nem tennék rá hogy rendesen fog működni. Nem lesz ebből más mint egy WOT klón. Szépen lassan mindent sikerül majd kiölni ebből a játékból amitől jobb volt a WOTnál. -
Egyetértek, nekem sem tetszik ez az "új irányvonal", de sajnos mi nem tudunk ezzel csinálni semmit :/ Megszoksz vagy megszöksz :/ Az sem lenne rossz egyébként, amit valaki említett régebben, hogy a proto tankok mennek proto tankok ellen, a háborúban valóban részt vett tankok pedig szintén egymás ellen. -
gstup #24854 Igen.A póni jöhetne! :) -
Stefan99 #24853 lassan betehetik az én kicsi pónimat is tier 6-ba, a realitásnak már kezd mindegy lenni.:D
Proto tankok, adott tankhoz soha nem használt lőszerek, elkészült, de hadseregben soha nem rendszeresített és csatát soha nem látott tankok(mert a valóságban szarnak találták, itt a a játékban viszont op), egymással soha nem találkozó tankok, stb -
gstup #24852 Az lehet.Viszont nagyon rossz irányba mentek el.Szerintem.Proto tankok,MM. és BR. baklövések(hatalmasak).Új tankok behozatala(persze jó ha vannak újak és nem azt mondom hogy évente 1-et kéne csak kapnunk,de ne a meglévők kárárára),meglévők pedig hiányos és rossz modellel stb. -
Szerintem nem kapod meg egyből, mint WoT-ban, hanem megint csak esélyed lesz rá, mint eddig. Pörgetsz aztán vagy megkapod vagy nem :) -
Na végre németekhez jön újabb ütőképes tank és nem oroszhoz :) -
Brenor #24849 1.53 "Tűzvihar" - 2. Dev Szerver Nyitás -
kissssss #24848 HEAT-al az egyik gond az hogy még egy fűszálban is képes fennakadni, márpedig ha fennakad valamiben akkor nemcsak az ellenségnek nem okozol sebzést de még a pozíciódat is felfeded az ellenfélnek, polandon végiglőni HEAT lőszerrel egy hosszú utcát kész rémálom.
a másik gond a HEAT löszerekkel az hogy a többsége igen csak lassan "mozog", egy távoli ellenfélnél ez igencsak megbosszulja magát.(su-122
)
a harmadik probléma pedig a HEAT lőszer sebzésével van, hiába lösz rá egy sima páncélfelületre attól még a sebzés még mindig full andom lesz, lehet hogy egy lövésből kikapod az ellenfeledet de az is lehet hogy csak besárgul egy két modul az ellen tankjában és az vígan gurul tovább. (és itt nem az extra páncélzattal ellátott tankokra gondolok mint pl:kv-1E,stb) -
foxbat88fx #24847 maradj a HE-nél :) bár próbáld ki, de én még ebben a játékban nem találtam olyan tankot ahol a HEAT jól működne.... vagyis érdemes lenne használni -
Az amerikai HEAT elég gyenge, de a 105-ös HE-je van olyan jó, mint a Su-122-é.
Ha már amerikai meg Gaijin: ma volt egy olyanom, hogy 5.0-s Sherman lövése lepattant 400m-ről a T-34 1941 frontpáncéljáról. Persze ő 1 shotolt utána... -
Madi92 #24845 105 sörminek HEAT lőszere az jó? :D Nincs sok tapasztalatom HEAT-el, de így dmg kép alapján APCR félének tűnik. -
kissssss #24844 pont annyi mint a sörmi jumbonak 5.3-ban. (free kill) -
Madi92 #24843 Az m4a2-nek 4.3ban mi értelme? -
foxbat88fx #24842 "Miért nem lehet az mm olyan , hogy CSAK a legnagyobb br-t vegye figyelembe és csak olyanokkal tegye egybe akié ugyanolyan?"
mert akkor nem kellene prémet venned, mert simán tudnál fejlődni :D
így meg szopsz és ha hamarabb túl akarsz lenni rajta akkor veszel prémet, a fejlesztőknek meg dől a lé.....
(eszméletlen pénzek tudnak befolyni ilyen kis gagyi online gamen keresztül.... ha nagyon sok pénzem lenne tuti "csinálnék" én is vmi ilyen gamet és le lenne a gond az anyagi utánpótlásról) -
vfrtom11 #24841 Várható, hogy a br 6,7 tankok ne ingyen kilövés legyen a t54-is3-is4-t10 társaságnak? Egyszerűen nem tud az ember felvonulni, mert jóformán a megjelenéskor kilövik. Vagy befordul egy sarkon, azt mi van szemben? Még a keménymagvas is pattan. Kíváncsi lennék , hogy gondolták , hogy egy tiger II-vadászpárduc-ferdi trió mit tud hozzá adni egy ilyen meccshez. A semmin kívül. Miért nem lehet az mm olyan , hogy CSAK a legnagyobb br-t vegye figyelembe és csak olyanokkal tegye egybe akié ugyanolyan. Tehát szórás nélkül. -
Brenor #24840 Amelyik rekeszben legalább 1 db lőszer van azt teletöltöttnek mutatja, de ha két 10db-os rekeszed van, és 5 db lőszerrel mész a csatába, akkor csak az egyiket kéne telepakolnia. Ha mégsem akkor bug report, mert javítani kell. -
_8Rendon #24839 Ez nagy kérdés. Direkt kipróbáltam: KV-2 -be meghagytam 5 db lőszert a csatába, azután kilövettem magam. A röntgen természetesen minden
rekeszt telepakoltnak mutatta ...... Akkor most hogy van ez ? Lőszer - vagy (tojás)tartó féleséget gondolhatnánk teljes betárazásnak ? -
vfrtom11 #24838 Azt hol látom, hogy melyik lőszerrekesz van feltöltve , ha kevesebb lőszert viszek?
Ha létezik ilyen?
Utoljára szerkesztette: vfrtom11, 2015.10.17. 22:14:40 -
gstup #24837 Elfelejtetted hogy természetesen T-80-as és 90-es ellen mehetnél csak vele.Mert azokat is behozzák majd és akkor a T-54-es meg a T-10M mehet lejjebb a panzer IV-es közé.Szánalom ez a retardjin/sovietjin.
Utoljára szerkesztette: gstup, 2015.10.17. 17:25:59 -
jocking #24836 "Rejtett jármű lesz, de nem prémium."
Event hozzá: "Lőj ki 50 IS-4-et Pz III-mal. Max. 1 nap alatt."
Aztán ha meg is szereznéd, úgyis kiderül, hogy mivel német, ezért egy rakás szar. Bármi bárhonnan átütné, a reloadja meg lenne 2 óra. Vagy ha mégsem, akkor az oroszok kapnának valami kísérleti atomtöltetes muníciót a tankjaikhoz. -
Big Blaster #24835 Értem. Sajnos nekem pont az a gondom, hogy Tiger meg IS-1/2 , KV-2 ellen az amcsi BR 5.0 tankok repesz gránátja nem sokat ér, de még a T-34-85 is igazi kihívás. Nem igazán lehet átlőni velük a német/orosz heavy-ket, csak ha szerencséd van és sikerül valahogy oldalba kapni őket. A one-shot viszont így is olyan ritka mint a fehér holló. Ezért gyakran nincs más választás, mint a sima páncéltörő gránát, de az ha egyáltalán átüti az ellenfelet, nem sokat sebez.
Viszont fordítva alig tudok mondani olyan 5.7-es, 6.0-ás ellenfelet, akinek ne lenne pl. az M6A1 one-shot. Szerintem erősen túlértékelt ez az amcsi heavy. BR 4.3 lenne neki a reális játékerő.
Sajnos az a helyzet, hogy itt BR 5.0 környéki csatákban már nagyon sokan heavy tankkal nyomulnak, így nem könnyű érvényesülni gyenge páncélzatú és tűzerejű tankokkal. -
Molot115 #24834 Mindenhol kell skill ha az ember sikereket akar elérni. Nemrég 2-3 hete mentem 1 azaz egy darab AB-t egy Panzer IV-C-vel, az a csata 9 killes lett, mondjuk valószínüleg szerencsém is volt. De szerintem Árkádba több killt lehet elérni eleve mint realisticbe vagy simulatorba, már ha csak azt nézem hogy van olyan sim event amiben a két csapat összesen 12 játékos és abból nem fog mindenki újraéledni. Ezenkívül árkádba nem kell felderíteni az ellenfelet mert ha elég közel van magától jelöli a célt a nevével. Így sokkal egyszerűbb a helyzet. Realisticben meg simulatárban neked kell felderíteni a célokat és lehetsz akármekkora OP ha nem veszel észre valakit és oldalról kilövi a heavydet egy hellcattel, miközbe neked fogalmad sincs hogy honnan jött a lövés. Úgyhogy én úgy gondolom hogy soha nem lehet nagyobb előnyöd annál mint ha tudod hogy hol az ellenség és hogy kik azok hányan vannak. Sokkal többet számít mint hogy mennyire OP a harckocsid. Mivel minden harckocsinak vannak gyenge pontjai, és ha már tudod a helyzetét és hogy van-e vele valaki akkor rögtön tudsz jól reagálni. Persze ez igaz fordítva is mert ők is látnak téged így adott esetben ők is készülhetnek rád így ez az előny adott esetben el is párologhat. De azonnal tudsz úgy helyezkedni hogy jó legyen, vagy esetleg eltudsz menekülni. Nekem személy szerint nem jön be az AB, de persze másnak bejöhet attól még, és ahogy mondtad ott is kell a skill.
Elvileg az új MM mindkét csapatba berak ugyanolyan BR-el rendelkező harckocsikat ráadásul ugyanolyan arányba, így mindenki hasonló feltételekkel indul. Ha a csata első 2 percében kilövik az egyik csapatból a top BR-ket akkor persze csökken egyből az esély de az meg hadd ne az ellenfél hibája legyen hogy nekünk nem maradt top BR. Másképp mondva mindkét csapatban jó eséllyel lesz top harckocsi így elvileg nincs előny az elején. Az hogy a közepére vagy a végére ki hogy áll már más kérdés, amit elég sok dolog befolyásol. Azt a hatalmas pluszt amit az jelent hogy tudsz játszani nem egy esetben azonnal lenulázza az RNG, vagy pedig a létszámbeli fölény, vagy jön egy olyan aki meg mégjobban tud játszani. -
Droughert #24833 Kis off, IL2 topicban linkelte valaki ezt a videot. Sok infot nem találtam róla, hogy mi a tervük, tényleg fejlesztik is, vagy csak mint érdekesség mutatták meg, de nagyon ígéretesnek tűnik ebben a formában. Egyébkén a feltöltő az IL2 BOS fejlesztője az 1c company, ami még azt is jelentheti, hogy tényleg kapunk egy igazi vh-s tank szimulatort.
-
-
Droughert #24831 Nekem rémlik egy-két név, de mintha az arcade csatát fikázták volna jobban (meg persze mellé, hogy orosz tankkal ment), de ac-ben kisebb az előnyöd, ha valami op járgánnyal mész, mert az ellenfélnél is lehet olyan. RB-SB az más, ha ott valami op. és az ellen oldalon nincs hasonló akkor előnyben vagy, hamellé még játszani is tudsz, akkor az hatalmas pluszt jelent.
Mondjuk soha nem értettem azokat akik az ac-t fikázzák (meg lenézik), oké más mint a másik két játékmód, de a jó teljesítményhez ott is kell skill. -
#Big Blaster: a legnagyobb tank 5.7 -es IS-1 volt, meg H1 -es Tiger, de a repesz ugye mindent visz, sőt, most a t34-85(d5t) -vel minden 1 lövés volt, kivétel az ostwind, az 2.. de tényleg, régebben mindig csak crit, nemhogy one shot.. meg is lepődtem..
#Nohab: 2 accountom van, mégpedig azért mert adtak ilyen Nvidia kupont, ami a vga -hoz jár, és az ugye 10k gold (per felhasználó), és a CM accountomban jól elbasztam baromságokra, ezért uj accot csináltam, ahol az M26E1 -et megvettem, ami azért jobban megérte, szóval ennyi..