121274
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
#8872 Pedig az egy gyöngyszem. Eddig csak demót toltam minden platformon, de szinte biztosan megveszem vitára hamarosan. -
#8871 Fish egy f.sz. Olvastam a hisztijét Marcus Beerrel és ekkora primadonnát én még életemben nem láttam.
Egyébként a Feztől sem estem hanyatt. Kevés indie játék fogott eddig meg igazából. -
#8870 Igen, ez így van, nagyjából én is ezt mondtam, de egy játék megjelenéséhez nem csak pénz, meg ötlet kell. És mindarra, ami ebből a mondatból hiányzik, nem ad választ a crowdsourcing. Mitöbb, pontosan ezen hiányosságok okán ennyire nagy a befolyásuk a kiadóknak a játékok egy komoly részére: rossz szerződések, rosszul képviselt érdekek, hibás szemlélet, stb. Eklatáns példa az egész helyzetre Phil Fish esete. Egy zseni a gyerek a játékkészítésben, egyébként meg egy kezelhetetlen barom, akinek most épp a zsenijét le is lehet húzni a vécén. -
#8869 Szinte minden MMO fejlesztő azt mondja, hogy az övék az nem szimpla MMO, hanem valami több. :) Egyébként attól még tény marad, hogy egyszerre sokan fognak egy szerveren kavarni és biztos lesz megfelelő instance-olás meg minden, de attól még ha sok játékos tolja egy szerveren, az nekem MMO.
Ettől még lehet great action game, érdekel is a játék nagyon. Csak jönne már. (here we go again) :) -
#8868 A crowdsourcingtól nem lesz senki kreatívabb, ez tény. Viszont a kiadók szerintem igenis megölik a kreativitást. Mert a biztos pénzt szeretik és a kreativitás fogalmilag azt jelenti, hogy valami újat próbálunk ki, ami meg természetszerűleg rizikós. Ezért van COD, BF meg AC minden évben és igen, az AC4 ugyan hozott újdonságot, de ha megnézzük az AC4 hajós újítását, akkor látjuk ennek a "béta tesztjét" az AC3-ban. A sok pozitív visszajelzés, ami az AC3-ban marginális hajós részekre vonatkozott győzte meg a kiadót, hogy érdemes e köré a feature köré egy külön játék.
A crowdsourcing azért adhat szabadságot, mert ha nullszaldósan indulunk, akkor nem kell izgulni, hogy a végén beborulunk mert nem jönnek ez eladások. Itt azért nyugodtabban lehet újítgatni, nem kell rettegni, hogy mi lesz, ha nem jön be a népnek. -
#8867 Ezzel egyet kell értsek. Valahol a kickstarter féle szabadság és a kiadók által managelt kötöttség közötti utat kellene megtalálni :). -
#8866 Nem azt írtam, hogy feltalálták a spanyol viaszt de nem olvasol figyelmesen ezek szerint :/
Arra hoztam fel példát, hogy egyre gyakoribbak azok a játékok ahol több műfajt mosnak össze és így egy újabb bővebb stílust kapunk. Star Citizen esetén pl az ötlet, hogy nem csak kireppensz a hangárból és csapatsz a géppel hanem mellette magával a karaktereddel is tudsz kalandozni nem jó ötlet ? Nem teszi teljesebbé a játékélményt? Persze, hogy mi sül ki belőle az más kérdés és még egy kicsit odébb is van de nem is ez most itt a lényeg. A hagyományos "fapados" stílusoknak előbb utóbb váltaniuk bővíteniük kell különben igen hamar jön a rókabőr érzés. Rá is férne ilyen téren a játékiparra egy kis "forradalom" mert hát mi másért vesz az ember játékot ha nem a szórakozásért. Akkor viszont tegyenek is róla, hogy jól szórakozzunk. -
#8865 Bocs, összekevertem mással. -
#8864 Maga a Bungie mondta hogy ne MMozuk le, mert nem az. MMO elemeket is használ bizonyos lehetőségeiben, de semmi köze egy normál MMO-hoz.
Bungie say Destiny will be "a great action game", not an MMO -
#8863 >De szerintem a kreativitásnak is az a bölcsője.
Szerintem itt alapfogalmak keverednek. Attól senki nem lesz kreatívabb, hogy a közösség finanszírozza a produktumát, vagy a kiadó. Sajnos a kiadók totális gazdasági szemlélete sok eseteben alapvetően meghatározza a produktumot, de a kreativitás ott van sok AAA címet készítő fejlesztőgárdában is, csak ez nem mindig tükröződik a terméken. Ezen segíthetNE a crowdsourcing, de sajnos az meg a ló túloldala: hiába a kreativitás, ezek a fejlesztők sokszor tökéletesen alkalmatlanok szervezési, vagy management feladatokra, vagy ami mégrosszab, már a fejlesztési szakaszban elmegy teljesen rossz irányba a projekt, és itt semmiféle kontroll nincs. Ezért is van ennyi sikeresen finanszírozott, de bedől projektje pl a kickstarternek. -
#8862 De.
"Destiny is an upcoming massively multiplayer online action role-playing first-person shooter video game in a "mythic science fiction" open world setting."
(wiki) -
#8861 Destiny nem MMO. -
#8860 A Destiny MMO lesz, a Borderland 4 player coop. Nem egy műfaj.
FPS-RPG hibridből én csak a DE:HR-t tudom mondani. a FO RPG volt csak épp FP nézetből, de semmiképp nem hívnám shooternek, másra meg nem emlékszem. -
#8859 Hol mondtam, hogy a GTA5 ugyanaz, mint a GTA3? Szerintem épp az ellenkezőjét mondtam, hogy a GTA5 mekkora ugrás volt a GTA3-hoz képest kb 50 hsz-sal lejjebb. A GTA5 egyébként sok újítást tartalmazott és előbbre is vitte a genre-t, de ez inkább a kivétel, mint a szabály. Az AAA játékoknál a kiadók szeretnek a biztosra menni és forradalmi újításokat vagy nem tutibiztos bevételt generáló műfajokat inkább kerülik. -
#8858 A retro önmagában nem újítás. De itt most azért nem arról van szó, hogy kiadjuk még egyszer az 1992-es SSI játékokat. Ebben a stílusban újat kb 11 évvel ezelőtt csináltak és már akkor is mindenki oda volt meg vissza, hogy minek nyúl a Troika egy halott műfajhoz. Az újításokat mindig a saját stíluson belül kell nézni. Persze van csili-vili grafika, meg teljesen variálható karaktermegjelenítés más játékokban, de a TB rpg-kben ez pl óriási újdonság az SSI két pixel kerget egy harmadikat játékaihoz képest. Ehhez képest online coop körökre osztva, kombinálható skillek és spellek, mindez HD grafikával, hangokkal és megjelenítéssel az adott stíluson belül újítás.
Igen, a KS-en sok a szemét, ez tény. De szerintem a kreativitásnak is az a bölcsője. A fenti három játékot sem lelkes amatőrök csinálják, ezek nem hagyományos indie játékok. A DOS-t a Larian (akik a korábbi részeket is csinálták), a W2-t a volt interplay-es Brian Fargo (nagy név), a PE-t pedig az Obsidian. Van AAA újítás is, nem mondom, hogy nincs. Pl. xbone-on Forza5 drivatar egy jó ötlet. De a norma sajnos a CODG, BF4, NFSR és az EA sports évente kijövő verziói a társai. -
#8857 Destiny sem talál fel semmit, egyszerűen a Borderlands látható óriási sikerén akar szörfözni, mert igény van rá. És ha a Destiny ( csak gigantikusabb formában tálalja, legalább is reménykedjönk benne ) is sikeres lesz, akkor jön majd megint egy kiadó aki felül erre a hullámvasútra.
360/PS3 érában ezek a műfajok keverése megtörtént. FPS-RPG ( kis, vagy nagyobb arányban ) hybridek rengeteg jött ki. Multiplayer terén olyan gigászi dolgok valósultak meg mint pl egy GTA5. Maga a multiplayer elképesztő mértéket öltött ebben a genben, amennyi minden féle és fajta játék kijött és sikerre vitt ( hisz adott volt a technológia és a háttér ) s már ezt sem lehet köv genbe feltalálni megint, hisz adott minden, ez fog tovább menni. -
#8856 'valami régit újrafelfedezün'
Nem az nem újítás. A kickstarter egy lehetőség, az olyan címekre amit egy fanbase tart fenn, mert nincs akkora tábora, hogy azt egy AAA kiadó megfinanszírozzon. Az látható hogy mindenki kurva érzékeny a pénzre, de orrba szájba megy a vásárlás steamon, gogon minden nap repkednek az ezresek, mert 'óccó' jajj de jó, és a kickstarter is így működik. Leígérik a csillagokat, ez lesz a legjobb stb stb... mindenki fizet mint a kisagyal minden hülyeségre. S ha szerencséje van a játékosnak, akkor a cím elkészül és tényleg jó lesz, ha nincs akkot lelépnek a pénzel, kiadnak valami középszart, köze nem lesz ahhoz amit beígértek.
Az a baj hogy egy oldalon mondasz valamit, de amikor egy GTA5ől beszélünk, akkor az ugyan az mint a GTA3... ezt így nem lehet, én kiszálltam.
-
#8855 Ebben a sok "feltámasztásban" mi az újítás? A retro az újítás? Mióta?
Én bírom az oldschool cuccokat, de akár a p&c, akár bármelyik emlegetett stílust nézem, tudok mondani mondjuk 5 ütős cuccot, meg negyven tonna szemetet, és nyilvánvalóan nem véletlenül haltak el, és próbálják most feltámasztani: nem sikerült megújulniuk. Nem látom teljesen, hogy most mitől fog menni, illetve olyan nagyon a próbálkozást sem. Azt alapvetően jónak, és hiánypótlónak tartom, hogy crowdfundig alapokon készülnek olyan alkotások, amikre "elvileg" nincs piac, de nagy reformok nem jönnek onnan sem, illetve termeli az is a szemetet bőven. És ez igaz úgy kompletten az indie világra, szóval szerintem pusztán annyi derült ki ismét, hogy a tehetséget, meg a rátermettséget mégsem a finanszírozás mikéntje határozza meg. -
#8854 Leírtam pedig.
1. A lenti példák mindegyike egy halott műfajt támaszt fel. Már ez önmagában nagy újítás. Szomorú újítás, de akkor is az, mert a hosszú évek óta domináló trend szerint ezek a műfajok már nem léteznek, nincsenek. Aztán meg mégis. Mikor is volt az utolsó elite-klón? (nem az X-ek nem elite klónok, az eve online sem) A Freelancer környékén 2003-ban! És már akkor sokan azt mondták, hogy halott műfajjal kár bajlódni. 11 éve! Körökre osztott csapatalapú RPG nem volt a Temple of Elemental Evil óta, ami szintén 2003-ban volt és már a korábbi BG játékok is RT voltak. Igenis újítás, ha valami régit újrafelfedezünk, modernizálunk és megcsinálunk.
2. A SC esetében egy nagy újdonság, hogy az egyes állomások, bolygók felfedezhetőek lesznek, bejárhatóak hajón kívül is. Erről már mutattak egyébként videót, a pilótáról, ahogy a hajón kívül császkál. Nem tűnik nagy dolognak, de az immersiont megsokszorozza.
3. PE, W2, DOS. Nincsenek izometrikus TB rpg-k. Egyáltalán. Ezeken kívül ez a műfaj kb. 11 éve halott. Ha valaki kiad egy újat, az bizony forradalmi. Lényegében minden új benne, mert a legutóbbi próbálkozás a ToTEE volt, azelőtt meg kb a gold box ssi játékok. Azokhoz képest a kombinálható varázslatok, a valós döntések következményekkel és pl a DOS esetében a coop (ilyen egyiknél se volt) az forradalmi újítás bizony. -
#8853 Talán pont abban újítja meg, hogy össze von több műfajt és lesz belőle egy új teljesebb?
Amúgy tulnyomó újítások itt a közeljövőben már nem lesznek sokkal inkább valószínű a műfajok közötti határok elmosódása és több műfaj összeolvadásából lesz egy új bővebb tartalmasabb játék. Elég csak a Destiny vagy a Division is mind ebbe az irányba tart de említhetjük a TESO-t is mivel az sem a hagyományos MMO recept alapján készült.
Engem special ez nem zavar sőt pl egy tartalmasabb rpg elemekkel megtűzdelt tps vagy fps sokkal többet ér mint egy natúr pályáról pályára haladok és ölök fps. -
#8852 Star Citizen ugye még kanyarban sincs, várjuk meg mi lesz belőle... bughalomra, optimalizálatlan motorra számítok elsősorban, de ígéretes, de miben újítja meg a műfajt?
Project Eternity, Divinity: OS, Wasteland miben újít? hisz erről volt szó, te ebben a kontextusban hoztad fel. Miben újítja meg az izometrikus ( akció ) vagy kevésbé akció RPGgket az eddig megszokott és letett alapokon kívül?
Erről beszéljünk. Ha egyik oldalról kritizálod, akkor nem értem hogy a kick mitől másabb azért mert koldulás. -
#8851 Star Citizen. Egyrészt egy halott genre-t támaszt fel: elite-klónok. Másrészt fejleszti is: lesz hajón kívüli mászkálás is pl. De mondhatnám a mostanra kimúlt más játéktípusok feltámasztását is: pl. az oldschool körökre osztott, csapatvezérelt rpg-két. Régen csak ilyen volt (SSI AD&D játékai), ma nincs ilyen egyáltalán. Wasteland 2, Project Eternity, Divinity: OS.
A point and click kalandok is a kickstarter miatt támadtak fel újra.
Az AAA kiadók inkább csinálják a megszokott sandbox akciókat (GTA és klónjai, AC), fps-eket, sportjátékokat stb. A kisebbek meg mernek újítani és pl. pont a star citizen rekordja bizonyítja, hogy érdemes is. -
#8850 Nem sírás volt, beszélgetés. Egyébként teljesen melléktémaként jött elő, aztán hirtelen kaptam vagy hat választ, ami ebbe kötött bele. :) Bocsánat, hogy van véleményem, ami nem esik egybe a fanboiokéval. Ez van. -
sirpalee #8849 Szvsz ez a trailer zseniális. Tök jó látni, hogy végre a kreatív, indie játékok is kezdik ellepni a nagy konzolokat. -
#8848 Hát ps4 oldalról a psnp szélnek eresztett pénz. És még csak azt sem lehet mondani, hogy nem lenne mit beletolni az igc-be: trine pl. Egyelőre nem töri magát össze a sony, hogy bármilyen módon megköszönje a vásárlóinak a rekordeladásokat. -
#8847 Most pörög vitán az lpb credits. Csodálatos volt, elképesztően kreatív a mediamolecule, az xdev meg épp csak annyit fűszerezett rajta, amennyi kellett is. Az eddigi legjobb vitás játékélményem, de ott lohol a nyomában a rayman origins.
Remélem jön valamivel a MM ps4-re is egyszer, és megmutatja a sok pupáknak mi az a videojáték -
#8846 Itthon kapni 154ért titanfallal gépet most azonnal.
Amúgy igen az megdobta az eladásokat azon a héten, de láthatóan a 360as ( meg a PS3 ) bázis még mindig gigantikus és a játékvásárlási kedv töretlen és a multiplatokat zabálják prevgenre. -
#8845 itthon tán nem, de nem úgy volt, h UK-t az ócsóbb gép és a titán eléggé levette a lábáról? -
ez a retardált kretén játék lesz a májusi plus,hát csak gratulálni tudok... -
#8843 gunplay meg a hit feedback kurvajól néz ki. -
#8842 Eleget láttam. Adják kezembe a 2 másíngunt had rotáljam a köcsöge nácikat! -
#8841 Lesz ma twitchen, bethesda csatiján wolfi élő. Én má nem spoilerezem el, de nézze aki még bizonytalankodik (engem megvettek)
/Vagyis most kezdődik -
#8840 És ahogy olvastam a g365öt, senki de senki nem ment Oneért, hanem megvárták a 360as verziót és most megy az önigazolás, hogy milyen király verzió, főleg hogy egy fejlesztői interjú is adja alá a lovat. Amúgy okés, de látótávban sincs a 360as graf az X1/PCshez és ha nem akarsz kettétört képet nézni akkor a sose 60 helyett 30 fpsel kell játszanod, és játszák is! Első helyen van most eladásban a 360as Titán még mindig angolban ( X1es a harmadik ). -
#8839 Nekem letöltés közben le fogja gyalulni a rencerem, nem ez a kérdés, hanem az, hogy utána milyen mélyre kell merülnöm a szopástengerben, hogy visszahozzam a halálból. Illetve lélekben már készülök a harmadik ps4 megvételére, és az ezért járó 200 mínuszpont begyűjtésére :) -
#8838 szerintem tökmindegy TE meddig vársz, úgyis szétszarja a géped... :D (jobb esetben csak szoftveresen :D ) -
#8837 360 -
#8836 nem is adták ki :) (egy ideig... peeersze, peeersze, a portolás... ;) ) -
#8835 1 > 0 és a Horizon2 is be van lengetve, nomeg a Forza6 megjósolhatóan fog büntizni 2015/16-ban.
A one thrustmaster drága-félszar kormányára lecseréled a mostani logitechet/fanatecet, ami ugye nem ps4 kompatibilis (még?)... ráadásul a gt7 és talán a driveclub is elég nyomoronc lesz... hátnemtom h mi volna az esély a "visszatérésre" ps4-re pár éven belül (semmi?).
Nekem nem volt 360am nyitáskor, de kb semmi nem volt arra se értelmes a PGR3-on kívül :) Ez a "nyomor" szvsz normális az első fél-egy évben. -
#8834 És mennyi lesz a "normál" ps4 verza? -
#8833 Passz. Lehet, h ott nincsenek nyűzsgő nagyvárosok? (nemtom, állandóan csak pálmafás részeket láttam a játékból)