121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • lwb
    A pc portot nem bánom, van pc-m, hogy futtassak rajta játékot, ha akarok. Nem erőmű, i5, 8gb ram 560ti nvidia kari, 120gb ssd, de elégséges egyelőre. Nem érdekel, hogy melyik platform az erősebb.

Az viszont igen, hogy ha egy játék multigen, akkor azt direkt úgy csinálják meg, hogy a gyengébb vason is fusson, tehát vissza van fogva. Szerintem ez a legfőbb oka annak, hogy nincs perpill olyan nextgen játék, amitől leesne az állunk. Talán majd jövőre ... Csak az már 1+ évvel a launch után lesz.
  • Totti5
    Biztos 0 értelme van Bf4 et 30 helyett 60 fpsel csilli villi graffal, biztos van értelme statikus szar texturas 30 fps titanfallal játszani a max grafos 60 fps verzió mellett. Biztos jó pcn játszani ezeket de ha odakötöznek elé akkor sem tenném.
  • Moby
    Segíts megértenem: tehát nem jelenik 360-ra és pécére, akkor jobb játék lenne? Vagy attól éreznéd magad jobban, hogy nem tudnád meg, hogy egy erős pécén jobban fut aka. van erősebb hw mint a one, és nem kell messzire menni érte?
    Milyen valós, indokolható alapja van a exkluzivitás-fetisizmusnak?
  • SlickAdam
    de, csak ma durci vagyok.:)
  • lwb
    Ja, day one vettem mindkettőt. :( Tudom, egy barom vagyok, de nem a pénz fáj, hanem hogy kb októberig nem is lesz semmi, ami system seller lenne. És közben pedig jönnek ki jó játékok, nem igaz, hogy semmire nincs, pl. South Park vagy a Diablo III kieg lemez, esetleg a Last of Us kieg. Mindegyik nagyon jó volt. Csak a ps4 meg az xbone fogja a port már fél éve és a legjobb játékok rajta azok voltak, amiket már az előző generáció alatt végig vittem (Tomb Raider, AC4).

Egyébként miért baj, ha emlegetjük? Nem erre való egy fórum?
  • SlickAdam
    jol ertem?

"0 értelme van perpill a NG gépeknek"

"van mindkettő már"

(megj.: szerintem sincs ertelme, de en nem is emlegetem)
  • lwb
    Késő, van mindkettő már.
  • SlickAdam
    "0 értelme van perpill a NG gépeknek"

a megoldas baromi egyszerü: ne vegyel!
  • lwb
    Vegyük pl a Titanfallt, ami a nagy system seller a MS-nál, ezzel akarják eladni az Xbonet. Csakhogy multigen, van x360-ra is, ráadásul jó is x360-on és a legjobb port itt is a pc-s. Tehát kb az az üzenet, hogy vegyél xbone-t, ha akarsz egy drága gépet, hogy játszhass egy olyan játékkal, aminek a közepes portját kapod meg.

Egyébként van xbone-om, tehát magam is hülyézem picit.
  • lwb
    Az eredeti téma az lett volna, hogy 0 értelme van perpill a NG gépeknek, mert ami jó, az multigen, tehát simán megy a régin. A baj egyébként az vele, hogy nem véletlen, hogy 2007-ben nem volt Uncharted vagy COD4 PS2-őn vagy xboxon, csak a current genen. Nem hiszem, hogy a PS4 képességei egy picit javított grafikás AC4-nél vagy COD Ghostnál megállnának, amit ráadásul mindenki befejezett már a korábbi last gen launch alatt.
  • Totti5
    És ha multigen? Attól már nem játék?
  • lwb
    Figyi, a "hamarosan" dolgokat hagyjuk már. Mi lenne, ha olyanról beszélnénk, ami már kint van?
    Egyébként van más hobbim, ettől még nincs mivel játszani, mert a játékok fele, ami ng-en van már kint volt előző genen is. Egyébként a trials fusion is multigen.
  • Totti5
    Most jött a trials fusion, hamarosan itt a wolfenstein, utána watch dogs. Ha nincs mivel játszani akkor keress más hobbit.
  • lwb
    2006 novemberében csak Japánban és az USA-ban jött ki. Idézek:

"The console was originally planned for a global release through November, but at the start of September the release in Europe and the rest of the world was delayed until March"

A világ nemcsak Japán és USA. Ausztrália, Európa, a Közel-Kelet, Afrika, a maradék Ázsia mind csak 2007-ben kapta meg. Akkoriban azért nem volt olyan könnyű első napon konzolt venni. Te mikor vetted a tiéd? 2006-ban? Magyarországon?
  • Totti5
    Idén kint lesznek és a Witcher sincs messze. A többi játékról nem is beszélve amik jönnek.
  • Moby
    Ja, és akkor meg azért volt jobb régen minden, mert régen a játékok is olcsóbbak voltak!!!négy!
  • Moby
    Igen, kicsit uncsi már ez. Semmisemvoltjobb régen.Sorra döglő első generációs gépek voltak, most ötször annyi eladott gépre jut huszadannyi probléma, mégha a leváló gumit nézem a ps4 kontrollerén akkor is.
    Játékhiány volt, talán kicsit más volt a láncs lineup összetétele, de változtak az igények is azóta. Nagyon kellenének ár játékok, és nekem is nehéz leírni, de a láncs utáni időszak az ilyen. Ráadásul most mindenkinek torzul a kép, mert az előző generációba is most kóstolnak bele sokan, ahol az ölébe hullik hetvenezer k.jó cím. December óta nem csak a nextgenre alig jött valami, hanem mindenre alig jött valami. Ősszel meg az lesz a probléma, hogy k.drága a játék, rohadjon meg a gyártó, mer mindent meg kéne venni, és lehetőleg egyszerre...
  • SlickAdam
    kettöezerhat november. ekkor indult a ps3. utoljara irtam le.
  • lwb
    Olvasd már el a lenti listát a hivatalos megjelenési dátumokkal. 2007 márciusi eu lauch után fél évvel mik voltak kint? 27 db AAA játék volt ps3-ra csak 2007-ben október hónapig!

Hogy hozzád mi jutott el, az miért az én bánatom legyen?
  • SlickAdam
    tehat tobb, mint fel evvel launch utan, mikor meg NEM VOLT, csak keves jatekunk, nem voltal kozottunk.
    nem arrol volt szo, hogy szerinted akkor mar roskadoztak a polcok?
    senkit nem erdekel, hogy neked 2007 karacsonya a PS3 idoszamitas kezdete, pontosabban marcius.
    akkor se voltak jatekok kezdetben, mint ahogy most sincsenek. megbeszeltuk.
  • lwb
    Ez nyilván részben a korral jár. :) De nem ezt akarom mondani, hanem hogy lényegében perpill nem sok értelme volt mindkét nextgen konzolt megvenni, mert NG exkluzív játék fél évvel a két konzol nemzetközi release-e után is alig van. A legjobb játékok multigenek. COD, BF4, NFS, Tomb Raider, AC4, de még a koronaékszer Titanfall is. A destiny is multigen lesz pl és a WD is.

Nem igazán értem, miért. 2007 őszére minden nagyobb AAA játék már csak az új generációra jött ki.
  • vg
    Próbálom a logikád összetenni, hogy tulajdonképpen mit is akarsz mondani. Eddig valami ilyesmi: minden szar szánalom, régen jobb volt...
  • lwb
    Az "itt" általában hely és nem idő szokott lenni. De ha úgy érted, hogy akkor köztetek, amikor nem volt semmi játékotok, akkor nem.
  • lwb
    Komolyan azon vitázol velem, hogy az AC4 akciójáték az ugyanolyan RPG, mint egy Mass Effect? Szét kell offoljunk egy topicot ezért? Tényleg?
  • SlickAdam
    tehat nem voltal itt...
    itt = mikor habzsoltuk a tengernyi jatekot...
  • vg
    Én úgy emlékeztem, hogy a ME-ben oda megyek ahova akarok, és a AC is eléggé lineárisnak látszik. Sőt, a ME-ben még kis autót is kell vezetni... LOL! Hiába, én csak egy hülye teszkós árufeltöltő vagyok.
  • lwb
    "te nem voltál itt 2007-ben"
    Ez volt a kérdésed. Az itt az az sg.hu, nem a ps3 tulajok rózsaszín világa. Egyébként 2007 év végén vettem a ps3-at.
  • lwb
    Nem a multiplatform a bánatom, hanem hogy konkrétan multigen játékok jönnek szinte kizárólag. Ott pedig éppen azért, hogy last genen is menjen vissza van fogva minden.
    2007-ben a COD4, a Darkness, a MOHA mind next gen only volt. Ma a CODG és a Battlefield4 multigen.
  • SlickAdam
    "Ja, nem voltam. Azért vagyok 2003 óta
    regisztrálva ..."

2003-as evjarat automatice kapta a PS3-at 2007-ben? nem latom az osszefuggest...
  • lwb
    Ebbe ne menjünk bele, szerintem fogalmad nincs, mi egy rpg. Az AC4 egy akció játék, sandbox. Az ME egy rpg és nem sandbox, hanem eléggé lineáris. Az, hogy hajóval mész ide-oda, az tökmindegy.
  • vg
    Jézusom? A AC4 aztán tényleg marhára sokban különbözik a ME1-től(wait, nem lehet karaktert generálni!)... ha a AC egy űrállomáson játszódna, és hajó helyett űrhajóval kellene aszteroidák között menni, akkor csettintenél, mi?
  • lwb
    És írtam is, amikor felhoztam, hogy csak x360-ra volt, nem?
  • SlickAdam
    te hoztad fel a ME-t...
    (te is vehettel volna 2006-ban PS3-at. sose volt lock-olt...)
  • lwb
    Ja, nem voltam. Azért vagyok 2003 óta regisztrálva ...

Nézzed a listát egyébként, nem memóriából meg magyar boltokból vettem a számokat:

http://en.wikipedia.org/wiki/2007_in_video_gaming
  • lwb
    Ezek közül egyik sincs kint. Vannak release date-ek, amelyeket tologathatnak még, ahogy tolták is a DAI-t és a WD-ot is már. A witcher ráadásul jövő év valamikor.
  • SlickAdam
    "Ami fontos,
    mire mindkét konzol a piacon volt fél éve, már volt
    egy rakás játék is."

te nem voltal itt 2007-ben, mi? mikor remegve vartuk a Lair-t... olyan sok jatek volt. :D LOL
  • lwb
    Most nincs regió lock. Én ahhoz teszem, amikor már mindkét nagy konzol kint volt és lényegében bárhol lehetett vele játszani. A japánok is vehettek ps4-et külföldről, region lock hiánya miatt ment is minden. PS3 viszont csak NTSC-ben volt 2007 március előtt.

Ha 2005 végéhez tesszük, akkor sok értelme nincs az összehasonlításnak, mert még 1-másfél évig nem is lesz ps3. Egyébként ez PS topik, nem?
  • lwb
    Tudom, írtam hogy akkor ps3-on még nem volt. Ma mondjuk már van, de ez nem lényeg. Ami fontos, mire mindkét konzol a piacon volt fél éve, már volt egy rakás játék is.
    Az AC4 nem rpg, jézusom. Az NFS meg autós .... Hát, vannak benne autók az tény. Egyébként 2013-ban 0 db A kategóriás wRPG jött ki, csak szólok.
  • SlickAdam
    szoval te a PS3 megkesett EU-s megjelenesehez tarsitod az elozo gen kezdetet. miert is?
    2005/2006 vege. pont.
    mostani gent se 2014 elejetol szamoljuk, csak mert a japok akkor kaptak meg.
  • lwb
    Pláne.