Egyes országokban a szélenergia már olcsóbb a szénnél
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ráadásul itthon az idõjárás sem alkalmas ilyesmire, szóval a szükséges normál erõmüveket nem lehet lekapcsolni akkor meg csak pénzkidobás. Ha meg lekapcsolod akkor lehet felkészülni arra hogy naponta 3x elmegy az áram pár órára.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
No comment...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ráadásul amilyen taknyos, ború idõ volt a múlt hónapban, hát nem sok áramra tehettek szert belõle.
---------------------------- :-/
pénzlehúzás ez is persze. az élhetetlen emberek gyógyítása meg nyugdíja a pénzlehúzás, nem az, ami negyed óra gondolkodással is beláthatóan és objektíven jó.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
10# Egy kommentet írtam, melyik mondatot nem tudod értelmezni? Mi az, hogy HOL? Szerintem meg igen. 😊
15# Leírsz magadnak egy hülyeséget, és azt bizonygatod. Bravó! Fingod sincs... Nincs 100Ft/kWh garantált átvételi ár, én azzal a kb 50Ft/kWh árral számoltam, amennyiért én veszem az áramot.A mostani szabályozás szerint úgy érdemes méretezni egy ilyen rendszert, hogy éves szinten nullszaldóra jöjjön ki a termelés-fogyasztás. Éppen azért mert magánszemélyeknek nincs támogatás sem az áramra, sem a rendszerre. Szóval nem kell jajgatni, azt a kevéske adó-forintodat nem én fogom elkölteni.
Az én hobbim rám tartozik, a Tied meg Rád. A kaliforniai borászok problémáit meg vastagon leszarom, mint ahogy õk is az enyémet. Abban sem vagyok biztos, hogy rajtuk (és Rajtad) kívül észre vette-e valaki a szélerõmûvek idõjárás változtató hatását...
21# Szerencsére mások sok mindent máshogy vélnek mint Te. Az igaz, hogy a napelemeket legfeljebb lekapcsolni lehet, de a szélgenerátorokat lehet szabályozni. Az más kérdés (és a német szélerõmûvekkel is ez volt a helyzet), hogy van-e rá hajlandóság. Gazdaságilag már most is versenyképesek, mert ezek nem állami beruházások. Ergo valakik a saját pénzecskéjüket (mint én az enyémet) tolják bele, és hidd el utána járnak néhány dolognak.
Nem ez a gazdasági csõdtömeg, hanem inkább az, hogy kb 1 millió ingyenélõ, potyalesõ senkiházit etetünk. Én ezt a pénzt költeném másra...
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
a zöldenergia sajnos valszeg simán pénz lehúzás, az értelmissség (tudósssok) meg a politikusok együttes jó bulija
a másik fele a dolognak, hogy a panel élettartama ennek majdnem duplája, szóval annyira nem sajnáltam belenyomni a pénzt mégsem. nem kötelezõ gazdasági idõtávban gondolkodni, lehet pusztán józanul is. mivel én a szigetüzem mellett döntöttem nem tudom megmondani tényleg megcsinálják-e a várt ciklust, de ettõl függetlenül nagyon sok jó hozadéka volt dc-re átállásnak.
szóval lehet fújolni, de én is úgy gondolom, hogy aki alaposan utánajár és képes kivitelezni, annak reális lehet. hozzáteszem sem a tetõ napkoli kárára történõ befedését, sem pedig a nagyfeszültségre sorba kapcsolt rendszereket nem komálom, azért ott van pár dolog (visszáram cellahibánál stb), amiket még az erõmûtelepítõk is csak most tanulnak.
Már a jelenlegi alkalmazás mellett is több helyen igen durván megváltozotta a helyi idõjárást. Kérdezd pl. a kaliforniai borászokat....
Ez azert nem rossz. Folleg ugy, hogy a fosszilis technologiara koltott penzek nagysagrendjehez kepest, meg mindig jelentektelen, a nap, szelenergia kutatasokra forditott penz mennyiseg. Es akkor meg, nem esett szo a lenyegrol, a kornyezetvedelemrol. Hogyha a szeleromu netan hosszutavon, megis csak dragabb lenne a kb 150 eves elonnyel indulo szeniparhoz kepest, meg akkor is boven megerne az alkalmazasuk, mert nem kurjak szet bolygo okoszisztemajat.
Csak azt nem értem, hogy az én hobbimat miért nem finanszírozzák ennyire nagyvonalúan. Mert ma ilyen erõmûveket gyártani bizony hobbi...
Ajánlom a megújulók másként blogot. Vicc az egész "zöld energia", államilag futtatott lopás.
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
Viszont nálunk és egész Európában kiszorította a szél és a nap erõmû a gázosok nagy részét. (természetesen ez a megújuló európai támogatásának köszönhetõ) Szóval sokat változott valóban a kép még pár évvel ezelõtthöz képest is.
Ami pedig Ausztráliát illeti, ott jobban hozzászoktak a szél hajtotta gépekhez. Gondolok itt a farmokon az állatok itatására használt szélkerekes szivattyúkra.
Persze volt itt olyan fórumozó, aki tényszerûen kijelentette, hogy hazudok...
A cikkhez hozzászólva: örülök, hogy végre ilyen híreket is lehet olvasni.
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
Emancipate yourself from mental slavement!
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Én itt hatalmas kamuzást sejtek. Arról továbbre sem lehet beszélni, hogy a széláram tervezhetõ...
Én csak azt érzem, hogy valami zöldbalfasz cikkét átvették kritika nélkül és ennyi...