• sanyicks
    neked minden vicc kategória ami nem úgy van mint ámerikában.
    Az is szép dolog hogy megmondod jól, hogy ki mikor van otthon, mikor használja az áramot, mert hát te mindent tudsz, simán megcáfolod a tapasztalatokból beszélő embert is, hiszen te mindig igazat mondasz, (úgy hogy fingod sincs miről beszélsz) ők pedig hazudnak.

"Bizom benne hogy nem fogsz azzal jönni hogy a nappal megtermelt árammal súlyokat kell felvitetni a padlásra... (nem vicc, a multkor sanyicks nevü kollégának volt ez a bámulatos ötlete...)"

Nem vicc, bizony. Ilyen erőművek is vannak már, csak kicsit nagyobb terjedelemben és vizzel ;) Otthonra kicsiben a víz nem lenne olyan jó, mert kell nehezebb kezelni. Súly jobb, sőt képzeld ilyen is van már persze kisebb méretben, elemlámp helyettesítésére. Felemeled, felkötöd megy lefelé szép lassan, és közben világít. Jó persze mint mindenre ami nem illik bele az ámerikai álmodba, ezt is megpróbáltad kiforgatni(mint ahogy már írták itt előttem), és kitaláltad azt a baromságot hogy én így télire szeretnék áramot tárolni, meg hónapokra :DDD

Tudod a napelem lehet hogy 1x% hatásfokkal működik, de a teljesítményt amit ráírnak azt ezzel számolják, szóval nem úgy van ahogy te gondolod hogy rá van írva hogy 4 kw, és akkor nyáron délben 500-600w-ot termel, hanem 4kw-ot.
    Mondok egy titkot: a nagy erőművek sem 100%-os hatásfokúak ;)

Ugyan azt a baromságot szajkózod újra és újra, nem törődve a megoldásokkal, áthidalásokkal (pl puffer erőmű).
    Kiforgatva (lásd a télire áramtárolás (LOL), meg ugye te mindig azt mondod hogy aki megújulót akar az 100%-ban abból akar energiát (megint LOL), pedig ilyet senki sem állított, mert baromság).

Nem tudom hogy a hozzá nem értésed, vagy az hogy valami energiacégnél melózol, vagy csak simán az ámerika imádatod miatt gyűlölsz mindent ami hatékony, vagy nem füstölög.