8811
Dark Souls II
  • Tinman #6405
    Nincs játék mentés. 3 órás lyuk van és fájl sincs amit vissza lehetne hozni, hiszen nem rögzített semmit, kiakadt.

a, Élőről kezdem egy u.i. karival, u.e. az úton.
    b, NG+ és akkor nyomom le a rögzítő gombot, mikor újra ott leszek... cirka 40 óra.

DeS kapcsán jártam hasonlóan, akkor egyetlen szaros bad sector egy Samsung vinyón teljesen olvashatatlanná tett egy jó hosszú fájlt, boss harccal, teljes felderítéssel együtt. Ott NG+ volt. De most a lelkierő híján állok, kedvem lenne szétverni az egészet, a YT fiókot, meg törölni.
  • 1kezdő
    Együttérzésem!:( 3 óra az bizony elég sok. De ismerlek. Káromkodsz egy cifrát és neki mész újra.
  • Tinman #6403
    3 órányi DaS 2 videóm tűnt el a semmibe. Drangelic 70%-a, Drangonriderek boss harca + Mirror Knight is, mind a kettő elsőre meglett, csak úgy, mint anno PS3-on.

Rögzítő program kiakadt és egy kibaxott jelzést nem kaptam játék közbe tőle, hogy nem fut/áll stb.

Azt amit most leírnék, azért nincs olyan fórum, ahonnan ne banolnának az biztos k. élet. Elegem van.

• Zozo0122 #6402
    Hát ha már PVP, most lett kész a forest hunter covenantos pvp összeállításom, bocsi, hogy ide linkelem,de a PVP szinte ugyanaz mindkét részben...csalóval szerencsére most nem találkoztam, de tisztességtelen ellenfél bőven akadt, de a legtöbb nagyon jó küzdelem volt :)

• Tinman #6401
  • Lunki88
    Amikor kijött a pc-s DaS2, először a sok VAC bannolt vérpistike nem is tudott hozzáférni a játék online funkcióihoz. Sajnos aztán a fórumon annyi rinya volt belőle hogy a készítők kivették ezt a védelmet is, így azóta több a csaló a játékban.
  • 1kezdő
    Jó! Adtam egy tockost magamnak és átfogalmazom: Kissé megmosolyogtató volt, amikor a megjelenő invadert úgy közelítetted meg, közben boldoggá tetted a /úgy emlékszem/ mit sem sejtő nőnemű elefántot.:)
  • Tinman #6398

• Tinman #6397
    Akarod mondani konzol platformra kihegyezett játék... mert a platform játék az csak olyankor jellemző rá, amikor 18x-ra próbálsz átugrani a ládáért :-D

Amúgy igen, nyilván nem kedvességből, hanem profitért jöttek át PC-re is... éééés jön 3 fizetős DLC is -.-

• 1kezdő
    Nem írtam csalást, csak nevetséges, ahogy a tököd a mob seggében lubickolt.DD
  • 1kezdő
    Te is tudod, hogy ez valójában platform játék, csak a sok sírás-rívás után írták át kelletlenül Pc-re, hogy onnan is akasszanak le egy kis baksist.
  • Tinman #6394
    De ugye azt nem sorolod a csalások közé, hogy elbújok a saját covenant lényem mögé? Erre egyszerűen a játék ad lehetőséget, ez egy olcsó taktika... van aki beszívja, van aki nem.

A másik patkányos PvP helyszínen mást szoktam művelni, Belfry Sol-ban megint mást... de soha nem csalok.
  • Tinman #6393
    Azt ne felejtsd el, hogy ez a spec. drop-in multi, már a PS3-as Demon's Souls-ban is jelen volt.

A nagy hibának én inkább azt látom, hogy a PC-sek minden le vannak szarva egy egészen picikét és ezt a DaS 2 esetében is fent áll, holott valóban kaptunk custom lehetőséget graf terén, de ennél tovább nem nagyon mentek.
  • 1kezdő
    Egyértelmű: az alapjátékot le kellene választani a PvP-ről és külön kezelni. Nem is értem, hogy mi abban a fer küzdelem, hogy valakit nem és a másikat megtámadják az ott lévő mob-ok. Tinman pl. mögé bújik és lesből támad, kész röhej /bocs, nem rólad szól:)/ Sajna, nem tudok másból kiindulni, csak az L2-ből: ott van egy aréna, ahol beregisztrálás után a kihívó és a kihívott megküzd egymással és sok nézője van, azaz, tanú. Na ott csalj barátom!:)
  • 1kezdő
    Mindent meglehet oldani, csak pénz és munkaóra ráfordítást igényel a hozzáértő programíró számára. Kiötlöttek egy játékot, nevezzük Dark souls-nak. Egyszemélyes játék lenne a drágám, de önmagában nem hoz elég pénzt a konyhára, mert elég nehéz sokaknak a játékban levő harc. Azt gondolom, hogy Ti is belátjátok, hogy a készítők óhaja, hogy több pénzt szeretnének, jogos. Tehát, hogy a több pénzt realizálni tudják, könnyítenek némileg a játékon és csatolnak hozzá PvP lehetőséget. Azonnal megsokszorozzák a felhasználok körét. De mint MerlinW említi, kissé összecsapják és ahogy a mellékelt ábra is jelzi, nem gondozzák utólag, ahogy azt illene. Több mint valószínű, hogy jön majd a szokásos új játék, amit feldarabolnak és több, összeillő részként értékesítik.
    Hogy ezek miért így alakulnak? Mert először van egy lelkes alkotó gárda egy nagyon jó ötlettel, aztán vagy megveszi őket egy pénzember, vagy csak a magára hagyott ötletet veszi meg valaki aki csak a pénz hajt és lelketlenül nyúl hozzá és rendszerint mindet elcsesz. Őt a felhasználó csak addig érdekli, míg tejel. Így futnak ki nagyon jó játékok, ötletek.
  • Tinman #6390
    Jogos.
  • wedge31
    Ez is megoldás, meg az is, hogy ne eröltesék a pvp-t mindenkire. Mi a francért nem lehet single kampány menü pontot beteni egy ilyen játékba?
    Rohadtul feltud idegelni amikor betámad egy babszemjankó, hogy ö majd jól megmutatja és elkúrja a játékomat...
    Ha külön szeron lennének a pvp-sek ott a csalást is jobban ki lehetne szürni, mondjuk a játék e része teljesen hidegen hagy de ez magánprobléma.
  • Tinman #6388
    Nekem csak 100 körüli PvP harcom volt, ebben 3-4 csalós arc volt. 1 PS3-on, a többi PC-n. Peches lehetek :-(
  • Tinman #6387
    Elmondom mi a megoldás: Steam cloud save ONLY!

Eleve így kellett volna kijönnie, ugyanis konzolon a Souls játékok hagyománya az, hogy a mentés le van védve, nem másolhatod, nem helyezheted át, egyetlen LEGÁLIS kiskapu, hogy Gold vagy PSN+ előfizu esetén készül róla egy Cloud mentés. Igen, buhera módszerekkel lehet a mentéssel ott is ügyeskedni, de aki ilyenekhez nyúl, az már nagyon elvetemült arc kell legyen, ugyanis jóval körülményesebb módi, mint PC-n.

Mi a faxomért nem így van Steam-en? Igen, ingerült vagyok ugyanis a rendszer és a technika él, megvan, a játék alappillére a kihívás... ha ezt kiveszed belőle mi marad? Hát nem sok.

Ráadásul van PvP ban csalásért? Nincs. Nincs egy csatorna, ahol jelezhetnéd az ilyen ügyeket.
  • 1kezdő
    A kérdésedre a válaszom, hogy én eggyel sem. Ugyanis elvi okokból nem PvP-zek, sőt off-line játszom. De tudom, hogyha akarnám -és persze tehetném- megtudnám tenni azt, amit megtettek Tinmannal. Simán annyi staminám lenne, vagy bármelyik LvL-t addig növelném, hogy sokan nem bírnák velem a tempót harc közben. És azt gondolod csalást alkalmaztam? Nem! A program -mint említettem- sok kiskaput tartalmaz. Párat megtaláltam. Jó nem egy Grál lovaghoz illő lenne bevetni, de mint említettem -bár távolról sem vagyok Grál lovag- nem lépek be on-line. Nem érdekelnek eme, másoknak nagyon fontos dolgok, de megtehetném.

Ja! Én 300 óra felett vagyok, de szerintem ez semmit nem jelent.:)
  • Psychedelic #6385
    Mennyi csalóval találkoztál te a játékban? Mert tapasztalatokról beszélsz, meg hogy mindenki láthatja a saját szemével, de szerintem az egyetlen csaló akit eddig láttál az a nemrég linkelt videóba szerepelt.

267 órát toltam eddig a DS2-t, most már közel 1000 pvp-nél tartok, és szerencsére én még nem találkoztam ilyen csalóval mint a videóban volt.
    Bár lehet csak szerencsém volt, de eddig mindig sikerült sebeznem is mindenkit.
    Szerintem ez egy olyan játékban, ahol a saját gépeden vannak a mentések, piszkosul jó arány. Bármilyen fps multiba bemész játszani, egy délután alatt több csalóba fogsz belefutni, mint ds-ban több 100 óra után.
  • 1kezdő
    "Ha egy játékban lehet csalni, hibák, bugok vannak az a fejlesztõk trehánysága, ami az esetek nagy részében a határidõk miatt van, kisebbik részében mert sz*rnak rájuk"

Ez így igaz!

" Ha otthon vagy a programozás világában..."

Ha otthon vagy, de mint Te is tudod, azért kevesebben vannak, mint akik nem és ők a piac. Még azt is elismerem -ha ragaszkodik valaki hozzá /hit/-, hogy a DaS2-ben erről szó sem lehet, mert bizonyítani nem tudom, csak rámutatok, hogy egyre sűrűben jelennek meg furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok. Ritkán kerülnek ki ilyen estek a software készítők világából, de azért kikerülnek, ahogy a bankkártyacsalások is inkább rejtve maradnak, mert van erősebb szempont, minthogy világgá kürtöljük. Rontja az üzletet. XY banknál csalhatnak, no de nálunk? Az kizárt! Ja!:)

"... hiszen konkrétan minden megoldás, technológia elérhetõ a neten."

Ez is igaz. Konkrétan On-line játék és megtalálható hozzá csalás/megtörtént eset/. Pl. az oroszok terjesztik csalást lehetővé tevő programot. Ezzel elérhető, hogy tárgyakat helyezz el magadnak bizonyos helyeken, majd azt "megtalálva" játékbeli pénzzé tedd, ergo sok időt megkímélve juss előnyhöz. Persze könnyű bukni vele, mert a játék üzemeltetője statisztikai figyelő/jelző programot futtat. Ezért írtam, hogyha az üzemeltető nagyon akarja kiszűrheti/megszüntetheti. Akkor válik érdekessé, amikor ezt nem, vagy csak hosszú idő múlva teszi csak meg, mert az teljesen biztos, hogy ők hamarabb értesülnek ezekről a "buggokról", mint bárki más, mert van kiépített játékosokból álló jelzőrendszerük.

Elismerem, hogy amiről beszélek, az sokakban visszatetszést kelt. De a példák, a saját szemetekkel való tapasztalás, a csak ritkán kipattanó botrányok arra mutatnak rá világosan, hogy minden árúvá tehető és pénzt lehet keresni vele. Jobban élni meg mindenki szeret.
  • MerlinW
    Ez már erősen off. Maradjunk annyiban, hogy 15 éve a szakmában vagyok és sosem láttam ilyet a saját két szememmel. Trehányságot, határidőket, hozzá nem értést, lustaságot láttam, látok. A MS-os hasonlat meg teljesen más téma. Főleg, hogy a játékok 80%-át ugyanaz a 10 engine hajtja, amelyek többségének a forráskódja bárki számára elérhetők, nem kell hozzájuk semmilyen kiskapu. Extra pénzt játékbeli kódtörekékekkel meg senki nem fog keresni. Ezelőtt 20 évvel még talán, de már biztos nem, hiszen konkrétan minden megoldás, technológia elérhető a neten.

Ha egy játékban lehet csalni, hibák, bugok vannak az a fejlesztők trehánysága, ami az esetek nagy részében a határidők miatt van, kisebbik részében mert sz*rnak rájuk.

Nem kell semmihez kiskapu. Ha otthon vagy a programozás világában elég egy HEX editor és azt csinálsz minden programmal ami jólesik. Ezért (is) használnak minden komolyabb online játék esetében központi szervereket, szerveralkalmazásokat, amelyekre nincsenek hatással a kliens oldali buherálás, lásd pl. MMO-k.
  • 1kezdő
    Nos, lehet. De némiképp ellentmondani látszik a gyakorlat, amit Te is láthatsz a saját két szemeddel. Simán mennek a furcsábbnál furcsább, megmagyarázhatatlan esetek. Gondolod ezt nem érzékelik a készítőknél? Nem igazán ugranak a javításokkal.

Na még annyit erről a közkedvelt "baromság"-ról, hogy a Microsoftnál robbant ki a botrány, mikor kiderült, hogy az egyik fejlesztőjük tájékoztatta a konkurenciát a készülő programról, azaz, eladta. Mekkora baromság...nem?:)

http://tech2.hu/borton-a-windows-8-at-szivarogatonak-1644497
  • MerlinW
    Erre most én mondom, hogy baromság:) Minden egyes szavad:)
  • 1kezdő
    Teljes mértékben megoldható probléma...ha megakarom oldani. Az igazi kérdés, hogy megakarom-e? Ez egy egyjátékos alapjáték és ugye, ott úgy csal magának az emberke, ahogy a játék ezt lehetővé teszi és ahogy tetszik. A gond onnan gond, amikor közös lesz a játék. A programba való behatolás is egyfajta üzlet és némely fáma szerint a program íróinak egy része ezt szeretné pénzé tenni, ergo, kiskapukat szór szét a játékban. Aztán a tudást inkognitóban -persze strómanokat felhasználva- eladja. Pénzecske, amúgy mellékesen. A tudás pénzre váltása. Amikor a sirámok már az eget verik és a tulaj is ráncolja szemöldökét, akkor megszünteti a hibákat és elhelyez egy-két újat.:)
  • MerlinW
    Minden játékban lehet csalni amelyik lokálisan tárolja a mentéseket/karakteradatokat. Mondjuk sosem értettem, hogy a fejlesztők miért sajnálják ki azt a két sort a kódból, hogy "ha az életerő vagy bármilyen stat nagyobb mint a játékban elérhető maximum, akkor corrupted save vagy akármi". Mint programozó, ez örök rejtély marad számomra.
  • 1kezdő
    "Utolsó sorra: Nem ismerem L2-öt, Guild Wars és Everquest 2-es arc voltam, de a linkelt videóban az nettó csalás."

A csalások már egy párszor szóba jöttek, mert aki ellen elkövetik, annak fájó és bántó. Gondolom aki tette, annyira nem szenved. Az igazi probléma, hogy megtudja tenni. Program hibák vannak -ami persze mindenhol előfordul-, amit meg kellene szüntetni. De vajon érdekeltek ebben a játék készítői? Mert ugye a probléma -de főleg ha sok van- annak kijavítása azért elég macerás. Csináltak az alapjátékhoz egy PvP-s lehetőséget, mert ha sok user-t /másnéven: vevő/ akarsz, adj fegyvert a kezükbe és engedd össze őket. Csak kissé selejtesre sikerült, mert sok a hézag a programba és a feltörők ezeket meg is találják.
  • Lunki88
    Jaj ezeket először én is alábecsültem. :D
  • Ryder7
    Teljes mértékben igazad van. Ez a Gif pedig mindent megér :D
  • Tinman #6375
    Pont ugyan az, aki kitalálta, hogy öreguras stílusú gomba bácsik akkora maflást toljanak a DaS 1-ben, hogy a fal adja a másikat :-D

• Tinman #6374
    Utolsó sorra: Nem ismerem L2-öt, Guild Wars és Everquest 2-es arc voltam, de a linkelt videóban az nettó csalás.

1. Többször is tiszta csapást kap be az elején, cirka 4-et csak tőlem és nem sérült semmit.

2. A gyors támadás oké, de ez túlságosan hosszú ideig tolta... lehetetlen, hogy ennyi staminája legyen, hogy MAXRÓL nullára verje a durability-t 5 cuccomon.

Ahogy szoktam volt mondani, nincs az ilyen emberekkel nagy baj, csak keressenek meg p.ü.-ben és emlékezzenek rá, hogy egy jól megtermett német-juhász 75kg húst és csontot 1 hónap alatt lazán eltűntet
  • Ryder7
    Mondjuk Belfry Solban az is elég nagy baromság, hogy átmész a ködön és ketten egyből rátámadnak. Tiszta Capra Demon feelinges az egész csak nem kutyák hanem egy boszorkány meg egy törpe(!). Ki volt az aki kitalálta hogy tegyünk törpéket a játékba és üssenek akkorát mint három buffoult Smough? xD
  • Myselor
    +1
  • MerlinW
    Lényeg hogy alma és körte. Ezzel az erővel minden sandbox (és szerű) játék, amiben lehet fejlődni és vannak boss harcok az olyan mint egy MMO. A Saint's Row, a Fallout, a Dragon Age és gyakorlatilag a legtöbb közelmúltban megjelent játék. L2 ráadásul mindig is egy ZS kategóriás lélektelen grindfest volt.

Szóval a lényeg, hogy DaS-t L2-höz hasonlítani olyan, mint Ferrarit-t egy Nyerges vontatóhoz. Mindkettőnek van kereke, üzemanyaggal és motorral mnnek. Ennyi.
  • 1kezdő
    Úgy látom ez kezd hitbeli vitává fajulni, ezért én abbahagynám. Sem butaságot és főleg nem baromságot nem beszéltem. A hasonlatosságról beszéltem, ami még mindig áll. Az alapvető különbség, hogy az L2 online játék és ezért annak megfelelőnek kell lennie, nem beszélve, hogy olyanná alakították, hogy lehessen keresni rajta igazi pénzt. A dark játékok nem igazán online, csak félig. Itt arra gondolok, hogy nem csapatra épül, hanem egyedüli karira. Még a PvP sem. L2-ben ilyenforma csalás azonnal feltűnt volna és annak a karinak vége. Itt lehetséges következmények nélkül. Az igaz, hogy a mai játékokban már használják többnyire ezeket az elemeket, de ezek is csak klónok kis kozmetikával. Nekem-hangsúlyozom, csak nekem!- a DaS2-ben a gurulás és a pajzs magam elé rántása az újdonság. De persze ez adódhat abból, hogy talán kevesebbet és kevesebb játékkal játszom. :)

Jut eszembe! Ahogy ma Tinmant elpüfölte egy Invader, azaz gyors sorozatos ütések, hogy válaszolni sem tud, azt ugyanígy megtették velem L2-ben is.
  • Myselor
    tényleg nagy baromság lineage2höz vagy bármi más rpghez hasonlítani minden fantasy játékba van meele ranged meg caster midnenféle cast.tök baromságot beszélsz hidd el
  • Psychedelic #6368
    Manapság lassan minden játék arról szól, hogy van 1 karid amit fejlesztesz.
    Minden rpg-re igaz az hogy van két kardal nyomuló meg varázsló, meg pap stb. :)
    Minden rpg-ben a mobok meg a bossok dobnak loot-ot. Az is elég gyakori minden rpg-ben, és mmorpg-ben, hogy a bossnak vannak csicskái amit ajánlatos elöbb leverni.
    Jah gurulás stb nincs l2-ben, meg úgy teljesen más a 2. De mondjuk wow-ban sincs gurulás pvp-ben, akkor az már tiszta l2?
    Osztályok, mig l2-ben ha felhuztál egy shilien eldert, akkor végig rá voltál kényszerítve arra hogy azt csinald amit tud, és sose lett belőle mondjuk daggeres, hacsak nem kasztváltóval késöbb, de az megint más. Addig DS2-ben kb tök mind1 mit kezdesz, pár stat a különbség, igy lehet, hogy az én casterem 312-es szinten nem castol semmit, hanem havelben csapkod.
    De lehet neked van igazad és l2-t másoltak. :D
    Vagy igazábol bármit másolhattak, mert vagy 1000 másik játékra lehetne ráhuzni ezt amit irogatsz.
    Szerintem bőven többet játszottam l2-vel mint te.
  • 1kezdő
    Akkor: van egy karid, amit fejlesztesz és olyan karikat mint itt. Van csak egy vagy két kardal nyomuló, van varázsló és a paphoz hasonló. A fegyverek és páncélzat nagyon hasonló és azok tulajdonságai. Tehát magad és felszereléseidet ugyanúgy fejleszted. A mobok, a bossok ugyanúgy dobnak valamit. A bossoknak ott is vannak csicskái, amit ajánlatos előbb leverni. Osztályok vannak, ami itt is megjelenik, de némileg lightosítva. Ami nincs a L2-ben, az a gurulás és nem lehet kikerülni a megindított támadást. Ezért írtam, hogy csak a lényege, de egyáltalán nem azonos. Kivették amit gondoltak, hogy kell és a többit átalakították. Az hogy koreai, nem érv, ez meg japán. A szint lépések meg nem úgy voltak, mint ahogy sommásan leírod. Én 2 évet nyomtam, így némi tapasztalatom van. Sajna elpiacosodott a játék, azaz pénzről szól már minden, így kiszálltam.
  • Psychedelic #6366
    Mi a franc köze van egy koreai grind mmo-nak, ahol eredetileg megöltél 1000 mobot 1% xp szinthez, ahol minden szarásig kellett farmolni, ahol buff nélkül semmit nem értél, ahol egérrel kattogtatva irányitottad a karaktered és még sorolhatnám, a dark souls-hoz?
    Ennyi erővel a wow-hoz is hasonlíthatnád, vagy mariohoz, mert ott is ha rosszul ugrasz leesel és meghalsz...
    A kraftnak semmi köze a 2 játékban egymáshoz, itt kiesik egy fegyver és fel upgradeled, ott lecraftoltad. Most midnen játék ahol craftolsz fegyvert olyan mint az L2, csak egyszerübb mert nem tud összetörni?
    Nem is értem miről beszélsz...
    Mire kellett figyelni l2-ben harc közben, hogy kitargeteld a mobot és megnyomd az f1-et 2x amivel lelötted? Harcrendszer az főleg hasonlít, kiköpött L2 copy ez a dark souls...