8811
Dark Souls II
  • 1kezdő
    De ha megöltem -mert megöltem!-, akkor minek a sírkő, ahol szintén gyűrűvel a kis kacsómon beszélget csak velem? Így már nem tudom megidézni? Nekem a szelleme is jó, csak harcoljon! /ez most vicc akart lenni/:)
  • 1kezdő
    Na persze! Csak hogy itt van egy kis baki. A játékos felülről érkezik, ergo, a homár nem is ronthat rád, mert ahhoz le kellene jönnöd. Stratégiailag te felül vagy, ezért a kezdő csapást butaság lenne kihagyni. No, én itt tévedtem. Rosszul értékeltem. De ha ez nem egy társalgós rák lett volna, hanem egy ellen, akkor jó lett volna a döntés.:)
  • Ryder7
    Quelaag testvére óta tudjuk, hogy ha valaki "..." vagy "...?"-al beszél velünk ahhoz gyűrű kell. :D De persze, nem mindenki játszott Dark Souls I-el és épp ezért, ahogy Gegey is mondta, ha valami nem ront rád, akkor te se ronts rá.

Vedd meg a macskától Majulában a Ring of Whispers-t, azzal menj vissza a sírkövéhez tedd fel, idézd meg beszélgess vele aztán meg tudod idézni a Scorpioness Najka harchoz. Legalább is, ha nem ölöd meg akkor igen, nem tudod, hogy így érvényes-e az idézőjel.

(Ha érdekel, itt van az én videóm a bossról.)
  • Rony94
    "Wiki-t nem akarok használni az első végigjátszásnál"
    Ezért respect jár. Én is így játszottam ki mindkét részt. Egyedül az ellenfelek neveiért néztem fel néha Wiki-re.
  • gerey
    Kezdő Souls játékos vagyok én is, de annyit leszűrtem, hogy aki nem ront rád egyből, azt meg kell becsülni. Az meg, hogy a gyűrű nálam volt, csak annak köszönhetem, hogy aki árulja az egyik kedvenc NPC-m, valamint mindennek elolvasom a leírását. Ami elég sokszor megkönnyíti az ember életét. Wiki-t nem akarok használni az első végigjátszásnál, így biztos van amit kihagyok én is.
  • 1kezdő
    Feleségem, egy beszélgetésben felvetette hogy, "hogy találták fel a húslevest?". Én -mivel fingom nincs-, azt válaszoltam, hogy egy unatkozó szakács, esetleg háziasszony kikisérletezte. Ez a kis történet tegnap jutott eszembe, mert néztem Tinman videóját, egész pontosan a 39.-et, amiben többek között meglátogatott egy kentaur homárt, bazi nagy ollókkal. Én csak "olló kezű Edwardnak" neveztem el. Na már most! Tinman már tudhatott valahonnan valamit, mert azonnal mondta, hogy ezzel a homárral beszélgetni kell majd. Részemről ekkor egy bosszús felkiáltás, mert én föntről ráugrottam és végeztem vele. Most a "húsleves" kérdése merül fel. Honnan tudhattam volna, hogy ez a szörny beszélgetni akar velem? Honnan a fenéből tudhatnám, hogy neki egy bizonyos gyűrű kell, mert ha szóba állok vele, akkor a következő felírat jelenik meg: "...". Ebből azonnal tudnom kell, hogy gyűrű és hogy melyik? Most ne abból induljunk ki, hogy utána olvasok, vagy hogy Pl. megnézem Tinman videóját. Hanem abból, hogy valaki megveszi a játékot és leül játszani vele és eljut a bazi nagy homárhoz. Hát neki minden eszébe jut az ollóját és méretét látva, csak a barátságos társalgás nem. De mondjuk véletlenül rájön és olvassa a "..."-t. Legalább megszólalna és mondjuk kérdené, hogy: "hol az a bizonyos gyűrű?" Akkor futás megkeresni. De így?

Na mind1. Kinyírtam, most egy sírkő ékeskedik a helyén és 2.500-ért meglehet idézni egy ima keretében, persze minden idézés ennyibe kerül büntiből. A "..." persze most is ott van és kell a gyűrű, hogy szóba álljon velem. Persze nem értem mit mond, de legalább elmondja a magáét. Hogy ez a szellemszerű beszélgetés ugyanannyit ér, mintha még élve beszélgettem volna vele, azt nem tudom. Talán lesz valaki itt, aki ezt is tudja és lesz kedves leírja. Mindenesetre fontos lehetett, ha a játék készítők sírkövet készítettek neki azért, hogy mégis csak lehessen beszélgetni vele.

A "Nagy Dark Souls Isten" nyugosztalaja. Összeakadt egy tudatlan játékossal.:-D
  • Myselor
    hát ez azért nagyon durva,azért mondom mi ez .vicc :D nembírnám ezt így
  • Zozo0122 #6278
    Gondolom a felvétel miatt kapcsolta be a 60 fps-t, én is így csinálom az első résznél mikor készítem a végigjátszást, mert sokkal stabilabb képfrissítése van így :)
  • Ryder7
    És én csak ülök itt, és nyomom 25-tel :D
  • mans
    Az ilyentől megy el a kedvem a játéktól,levegőt ütve kopik,minden téren valami szivatás van.
  • Tinman #6275
    Nyi-há-há.

• Tinman #6274
    Bár a videón nem látod, de 60 FPS mellett tolom.

60 FPS cirka 2x nagyobb kardkopás. El. Van. Baxva.

Mást is zavar...

Kb. felétől élesben is láthatod a 30 FPS vs 60 FPS gondot a durability függvényében:

• Rony94
    Ez a gyors kopás feature nekem nem jön be. Az oké hogy ettől nehezebb lett egy picivel a játék, de.....ehh. Meg ez nem reális. Nekem ne mondja meg senki sem hogy a valóságban is így volt hogy az ember beleütött 5-öt a fába/falba és már lehet is újrakovácsolni. Főleg a szamuráj kardokról hallottam hogy nagyon (DE NAGYON) durván megkovácsolják hogy rohadt erős és masszív kard legyen.
  • Myselor
    de nem érted nekem is ugyanez a kard volt és nem volt ilyen gyors kopás ez a vicc :D
  • Zozo0122 #6271
    A Greatswordok gyorsan törnke, főleg az erős csapás használatakor. Amúgy nekem ez a gyors fegyverkopás feature nagyon bejön :) Nehogymár ha beleverek mások fémpáncéljába erőből akkor ne csorbuljon ki a fegyver. Vagy ha a falba vagy bármi. Jó kis dolog ez, remélem megtartják. Akinek meg van esze, az úgysem egyetlen fegyverrel nyomul, hanem legalább van egy pót fegyvere meg egy jó íja, én kész arzenált szoktam felvonultatni a Dark Souls játékok végére :)
  • Myselor
    amúgy tinman neked hogy a fenébe törik így a kardod?komolyan nem értem olyan jót nevetek hogy nem jutsz el a sentinerekig a legközelebbi bonfire-től mert eltörik a kard.vicc :) nekem nem volt ennyire rossz
  • Lunki88
    Valaki mindig talál valami új bugot. :D
  • Myselor
    pontosan ha a giants lordsnál el lősz egyet a többi emlékbe is tudsz farmolni és ott is van 1 bonfire ascetic
  • gerey
    Oh a mocskosrohadtéletbe, de jól esett mikor végre megpusztult. :D
  • felipefelix
    Akkor szerintem a Glass Knightra emlékeztem csak akkor 3at ad nem 5öt. Ezt a Giant Lordosat most nem értem. Azt tudom, hogy van ott egy de ugye ahhoz, hogy azt felvegyem eleve elnyomok egyet mindig, tehát több sosem lesz. Vhogy nem esik le a logikája ennek. Miként vennék fel emiatt egy másik emlékben is egyet? Ha a giant lordnál ellövök egy asceticet akkor az összes többi emlékben is tudok újra farmolni?
  • Myselor
    farmold a giant lordot ott és egy másik emléket elnyomsz egy asceticet aztán leölöd a giant lordot ott felvezsel egyet alapbol tehát mintha nem is használtál volna és egy másik emlékbe is van egy ,párszor megcsinálod és lesz egy csomo
  • Ryder7
    Ötöt sehol se lehet felvenni.

Van 3 a Looking Glass Knight boss után, 3 Dragon Shrine-ban, és Navlaan árul 10-et. Illetve még ma van 4 a ládában a Majulaban lévő házban, ahol a térképes faszi van. ( a DLC miatt )
  • felipefelix
    Valaki nem emlékszik arra a helyre ahol vagy 5 bonfire asceticet lehetett felvenni? Lehet keverem az öregapóval, de mintha valami azt dobta volna. Dark Lurkeres barlangokat teljesen kifarmoltam és lassan kifogyok teljesen az asceticekből.
  • 1kezdő
    A játék átfordítása is nagyszerű ötlet, főleg ha megvalósításba is torkollik. DE! A Wiki ennél is fontosabb, mert nem csak a történetet meséli el érthetően, de meg is magyarázza mi-hol, mit-hol és miért. Mi-micsoda és hol-hogyan kell alkalmazni. A sok eszköz, tárgy használatának leírása hozzáértően -mert érteni kell hozzá- nagyon fontos. Ezer és egy dolog, amit csak azok értik, akik ebben a világban szocializálódtak. Sok olyan angol kifejezés van, amit csak körül írni lehet magyarul, mert direkt fordításban nem érthető. Nem kis munka, ezért kellene kollektíve elkészíteni, AZOKNAK, akik nagyon értik mind e világot és persze az angolt is.
  • Solid Snake
    Remek ötlet, itt tuti segíteni fognak a profik : magyarítások
  • Ryder7
    Szerintem ha már csak magyar felirat lenne a játékhoz, már akkor is sokkal többen foglalkoznának vele. Én nagyon szívesen vállalnám a fordítást és úgy Isten igazából nincs is olyan tömérdek szöveg benne, mint például egy Skyrimben, csak nem tudom hol kezdjem el (hol találom meg a fájlokat és mivel szerkesztem őket), illetve hogy tudna összeférni egy fordítás a Steam verzióval.

Ötletek esetleg?
  • 1kezdő
    Köszönöm a válaszokat és szívesen fogadnám a kapcsolódó értelmezéseket...szükség van rájuk és nem csak nekem, lévén, sajnos a munka nagysága miatt nem készül(t) magyar Dark Souls 2 Wiki. Ha lenne, szerintem sokkal többen foglalkoznának ezzel a játékkal.

Véleményem szerint egy magyar wiki-t úgy kellene elindítani, hogy mindenki hozzáírhatna a témához, de persze volna egy szerkesztő, aki odafigyelne és a baromságokat eltávolítaná és tiltaná ki az azt írogatót /mert azért vannak páran/.
  • Ryder7
    Renders fegyvernél (kard, bárd, íjak, stb) a fegyver scaling-je. Ezt egy betű jelzi, ahol a legjobb az S, majd A, B, C, D és E.

Ha egy fegyvernek van ilyen skálázódása, akkor ha adott dologba teszel pontokat (strength fegyvernél pl strengthbe) akkor nő a damage-ed is azzal a fegyverrel. Ezért érdemes, egy S, A vagy B-s fegyvert kimaxolni, valamint azt a szkillt felvinni amivel jól skálázódik.

MerlinW pedig nagyon jól leírta azt, hogy hogyan működnek a varázslatok és társaik.
  • MerlinW
    Amennyit a használni kívánt varázslat igényel. Lent írja. Varázslatot (sorcery) csak staff-al tudsz cast-olni, bájolást (miracle) pedig csak chime-al. A varázsfegyvereknek is figyelni kell a tulajdonságait, hiszen az egyik csak Dark-ra ad bónuszt, másik csak mágiára, a harmadik mindkettőre, csak keveset. Továbbá van olyan dark mágia amit csak chime-al, és van amit csak staff-al lőhetsz el.
  • MerlinW
    Amikor szintet lépsz mindig mutatja - kiszinezi neked azokat a tulajdonságokat, amikre hatással van. ADP a gurulás/kitérés sebességét és a poise-t (stabilitás) növeli.

Int és Faith "hatással" vannak egymásra, ha megnézed ugyanazokat a statokat növelik, annyi a különbség, hogy a Faith a lighning-ot, az Int a Dark-ot növeli. Értelemszerűen a sebzésed a fegyveredtől és arra adott bónusztól függ.
  • 1kezdő
    Esetleg, hogy a varázslathoz mennyi INT, illetve Faith pont kell, hogy használhassam?
  • 1kezdő
    OK! Vegyük példaként a Miracle-Lighning párosítást. Itt a pap fegyverével castolom, tehát a Faith pontok a mérvadók. De mi határozza meg, hogy kapok-e bónuszt a sebzéshez, vagy nem?
  • BEAST #6253
    Mindegyik varázslathoz tartozik egy sebzés módosító bónusz, ilyen a Sorcery - Magic, Pyromancy - Fire, Miracle - Lightning, Hex - Dark.

A varászlathoz tartozó statok befolyásolják a sebzés módosító értékét. :)
  • 1kezdő
    "4. Hex - Int és Faith, de a bónuszt a legkisebb érték után kapja."

Ha, mondjuk az INT 50, de a Faith 47, akkor Faith után adja a bónuszt? Apropó! Milyen bónuszról van szó?:)
  • 1kezdő
    Köszönöm, nagyszerű kis válaszok jöttek és remélem, még kiegészül majd némi okossággal, tapasztalattal.
    Kérdés: "adaptability."? Az milyen tulajdonság és minek a sebességét növeli?
  • Ryder7
    A strength a strength fegyvereknek a támadását növel, a dex a dex fegyvereknek.
    Viszont csak az erejüket és úgy igazán C scaling alatt nem is nagyon érdemes abba fektetni, hogy ahh most van egy D-s kardom ami dexes felnyomom a dexem 40-re (soft cap)

Ami a sebességet növel az az adaptability.
  • BEAST #6249
    A varázslatok pontosabban valahogy így néznek ki:

1. Miracle - Faith

2. Sorcery - Int

3. Pyromancy - Int ÉS Faith, 60 összértéknél már jóval kevesebb pontot ad, teljesen mindegy milyen elosztásban.

4. Hex - Int és Faith, de a bónuszt a legkisebb érték után kapja.

Ezért van, hogy Sorcery és Miracle mellé is befér a Pyro, de a Hexhez mindkét statot legalább 30-ig fel kell húzni, hogy érjenek valamit a spellek.
  • Myselor
    hát itt is faith kell igen a heal a lighting varázslatokhoz és ugye itt van a hex ahhoz is azt kell.a soul és a pyrohoz inteligence azt hogy egymásét erösítik e talán de a követelmény ugyanaz hozzá mint az elsőbe.strengt a fegyverek erelyét dexterity és adja és gondolom a gyorsaságát is.Adp adja viszont a futás és főleg a gurulást meg az ügyességet.15 adpvel simán elgurulsz már minden elől és a varázslatokon is átgululhatsz ha ügyes vagy :)
  • 1kezdő
    Myselor! Szeretném megkérdezni, hogy itt is, mint az elsőben, a papi fegyver erejéhez a hit pont szükséges, a varázslófegyver erejéhez az intelligencia pontok kellenek? Egymásét nem erősítik? A strnght alapú fegyver gyorsaságát a strenght pont, vagy a dexterity adja meg? A harcos mozgási sebességét /futás, ütés, gurulás/ melyik tulajdonsággal növelhetem?
  • felipefelix
    Emberi forma kellett köszi szépen.