8811
Dark Souls II
-
#7330 nem attol kell félni simán megölöd te,csak ahol feljössz létránál ne ess le,nem 2 perc megölni de röhögve meglehet,csak ott ne ess le,én ott basztam el 2x :D -
Zozo0122 #7329 Tudom, de nem merek felmenni, mert félek, hogy esetleg egyszer rosszul lépek és a fejembe helyezi a kardja hegyét :D -
#7328 a tetőn elsőre le lehet verni még a giant előtt.tök könnyen csak ne ess le a tetőről xd -
Zozo0122 #7327 Új kihívásba kezdtem: végigviszem halál nélkül a játékot:) Na persze...esélyem sincs. Inkább azt mondom, hogy próbálok minél tovább kitartani halál nélkül...aztán meglátjuk mi lesz ebből. Tippre kb. a Pursuer fog ennek véget vetni...a tetőn egyelőre még nem mertem vele megküzdeni, de jó lenne már ott elintézni. -
#7326 Együtt tudok érezni :) -
Zozo0122 #7325 Ezt nézd meg
-
#7324 Elég nekem a játék adta kihívás, a beviteli eszközzel szenvedjen a fene ... na nálam az lenne az igazi kín :D -
1kezdő #7323 Kísérleteztem a GeDoSaTo-val, de vagy nem csináltam valamit jól, vagy a fene se tudja, de csak annyi történt, hogy fényesebb lett minden. Mást nem láttam szebbnek. Na most: vagy nem csináltam valamit jól /esélyes/, vagy a gépem által megjelenített, alapból jó. Egyébként elindítottam a videó kártyám adta lehetőséget és állandóan rögzíti az utolsó 20 percet /állíthatom többre is/ és F10-el el is tárolja. Nem használja a procit. Állandó 60 FPS-el fut a játék. -
Zozo0122 #7322 Szerintem marhajó billel+egérrel :) Az első résznél tökéletesen megtanultam irányítani, azt nagyon élveztem. Itt is jó, miután feldobod az autohotkeyt, de van egyetlen apró dolog, ami miatt venni akarok egy Xbox kontrollert, nevezetesen:
Ha felemelem a pajzsot, akkor nem tudok kiszúrni mögüle az egérrel, csak akkor, ha azt a gombot nyomom meg amihez a támadást a billentyűzeten alapból hozzárendeltem, esetemben a G gomb. Majdnem ugyanez, hogy amikor felemelve tartom a pajzsot nem tudok rendesen sem ütni (pl kard)mert nem csinál semmit, hanem előbb le kell engednem a pajzsot és utána klikkelni az egérrel. Na most ez kb. egy tizedmásodpercnyi szünet amíg védtelen vagyok, de addig bekapom a támadást elég sokszor...és ezt untam meg. Ha vettem kontrollert indul az új karakter. Jah és mióta feltettem a GeDoSaTo-t sokkal gyönyörűbb a játék és atomstabil az fps szám is :D Hát nem csodálatos ? -
1kezdő #7321 Ezt épp Te mondod, aki szereti a kihívásokat?:) -
#7320 Ez már az a szint, mikor az ember állít maga elé kihívásokat, nem a játék :D
Egy percig sem nyomtam bill+egérrel, és remélem sosem kényszerülök rá :) -
1kezdő #7319 Gombok: Nagyon sok játékkal játszottam, de mindig a kurzor gombokra tudtam állítani a játékot. Amikor felinstalláltam a DaS 2-őt, valamiért nem ment. Ez, és az irányítás, amivel még soha nem találkoztam teljes pánikot okozott. Kénytelen voltam a W-S-A-D gombokkal elkezdeni. Mit össze bénáztam! Nem voltam képes ezeket a gombokat megnyomni vész esetén. Mindig mellé nyomkodtam. A gyakorlásnak köszönhetően -ami rengeteg elhalálozást okozott-, a W-S-D gombokat úgy-ahogy kezelni tudtam, de az A gombra nem állt az ujjam. Így haladtam 160-ig. Ekkor érkeztem a skorpióhoz, amit ennyi tudással nem tudtam legyőzni /nem volt a másik skorpió segítség, mert megöltem/. Ekkor némi segítséggel, de áttudtam állítani a kurzor gombokra az irányítást és mindent újra kellett tanulni, gyakorolni.
Most tudom úgy-ahogy irányítani, de a nullás gomb lett a gördülő és elég nehéz a hüvelykujjam rátenni. Ha van mód nem gördülök, hanem pajzzsal hárítok és gyors mozgással próbálok helyzetbe kerülni. Később kicsit rágyúrok a nullás lisztre.:) -
#7318 Sikerült az egész témából kiragadni a lényeget :) Nem a gombok mennyisége a lényeg, hanem hogy hogyan használod azt. Nincs ez misztifikálva, nem is Nekem van bajom ezzel a játékkal és a 'nehézségével', vissza kéne olvasni. A megyek előre ész nélkül és nyomogatom a gombo(ka)t stílus itt nem jövedelmező. Hadd ne kelljen már száz sorban (ezt is) megmagyarázni. Olvass a sorok között, biztos érted miről van szó.
Utoljára szerkesztette: Laza, 2014.09.03. 18:04:24 -
#7317 A DS meg kétgombos játék gurulok+ütök, ennyi, azért ne misztifikáljuk már, szvsz. -
1kezdő #7316 Még jó, hogy nem vagyok "Souls játékos". Ha az lennék, akkor Tinman #7311 -es meghatározása szerint nem nézhettelek volna meg, amint a Boss-t püfölöd a DLC II-ben. Pedig nagyon jó volt látni, hogy eleinte sza..á ver a boss. De utána mint mindig: győztél és nem is akárhogy! -
#7315 De megoldottad úgy ahogy mások is. Tehát nem a játéknak kell lejjebb adnia, hogy azok, akik nem tudták megoldani is végig tudják szaladni. Ne játszanak vele, ennyi ... és ez baromira nem a játék hibája, felróni is felesleges ... ez nem egy Office csomag vagy akár egy Windows, vagy bármelyik csinos kis app, ahol az a cél, hogy minden egysejtű elboldoguljon vele (tiszt.kiv)
Bringázni is az tud, aki megtanul. Persze, most mondhatnánk, hogy ott is van easy mód, fel lehet tenni pótkereket ... csak felnőtt fejjel az már kicsit ciki -
1kezdő #7314 Ez az egy gombos jól hangzik és van benne némi igazság, mint minden hozzászólásban. De mint minden hozzászólás, ez sem teljesen igaz. A Te nézőpontodat tükrözi és itt vége is. Nincs ezzel semmi baj. Te így szereted, meg még több ezer, de ezen a több ezren kívül van még több ezer, aki másképp.
A nehézség: mi a nehézség? Mi a nehézség Neked és mi másnak? Csak ebben a játékban is eltérő a nehézség. Van aki odaszalad, belebújik a seggébe a boss-nak és kalapálja. Van, aki ugrál ide-oda, van aki pajzsot tart maga elé és úgy győz. Van aki íjat, van aki varázslattal boldogul. Van aki egyenként szedi le őket, van aki beszalad a sűrűjébe és ott taktikázik. Ezek közül az egyik nehezebb, mint a másik.
Akkor most mi a nehéz és mi az ami már könnyű? A kérdés költői. Van akinek az egyik, van, akinek a másik és egy játékon belül. Van aki gyalázza a varázslók erősségét, miközben bevallja, hogy varival nyomult.:)
Hogy ne legyen kétség, én az egy gombos játékosok közé tartozom és mivel teljesen képtelen vagyok megszokni a PC klaviatúrájával ezt a sok gombos irányítást, hát ésszel próbálok érvényesülni. Lehet úgyis.:) Most 20 millió souls-nál tartok és tovább erősítem a karit és úgy haladok, hogy ne kelljen küzködnöm és milliószor halnom, hanem csak annyit, amennyit muszáj. Hogy a könnyebb végén fogom meg? Basszus! Igen.:D -
#7313 Én meg nem egészen. Ennél a játéknál a design része a nehézség. Akinek ez nem fekszik annak egyszerűen nem kell vele játszania, van 1001 másik játék, és nem hallottam még arról sem, hogy bármivel kötelező lenne játszani :) Ez is egy ugyanolyan stílus, mint a többi másik, csak más szempontok alapján. Ha egy stílus nem tetszik, nem játszom vele, mint pl az agyatlan lövölde FPS-ekkel.
Azt sem hiszem, hogy ezért kéne egy designon változtatni, hogy minden egygombos játékos végig tudja játszani.
Az olyan elvárások meg, hogy akkor aki kihívást akar, az direkt magának generálja azzal, hogy gyengébb karddal megy meg hasonlók, lehetnek opciók, de elvárás már nem.
A netes meg ingame segítségekről meg annyit, hogy valóban nem muszáj egyiket sem elolvasni, és így van ez jól. Ezek sok esetben megölik a felfedezés élményét, pont azt, amitől ezek a játékok jók és érdekesek. Onnantól, hogy egy hasonlót vagy egy RPG-t, kalandjátékot végigjátszás alapján, előre tudva mindent (hol van cucc, láda, stb) nyomja valaki, konkrétan a lényeget öli ki belőle ... de persze mindenki maga dönt.
Nálam egy ilyen játék, vagy egy Divinity Original Sin, vagy egyébként bármi halálát jelentené rögtön.
Sajna ismerek olyat, aki a kő egyszerű akció játékokat szereti, és ezért minden mást lehord, mindenféle szarnak nevez, és hogy miért nem ilyen meg olyan ... én meg azt gondolom ilyenkor maga az ember a kő egyszerű, és nem azért, amilyen játékokat szeret, hanem azért amiért nem tudja elfogadni, hogy igenis van igény az egy gombosnál bonyolultabb/nehezebb játékokra is, és igen, tömegeket képes szórakoztatni.
20+ éve játszom, mára már nekem is iszonyat kevés időm van játszani, mégsem az időm az ami mérvadó az igényeim szempontjából :D
Értsd: inkább szopok egy órát egy bossal a DS-ben, mint egy órát menjek folyamatosan előre egy FPS lövöldében a buta AI-t gyilkolva minden sarkon. Persze az online multi FPS az más, de ugye az megint másról szól. Bár ott is ugye állítólag 'csalók' játszanak, ha az egygombos huszár nem tud érvényesülni :D
Utoljára szerkesztette: Laza, 2014.09.03. 14:28:22 -
#7312 Soulsban ennek jobban átjött a hangulata, mert nem voltak ennyire sokan... későbbi pályákon már sokszor jó ha 1-2 üzenetet láttál és kincsként kezelted, mert ott a +/- rendszer miatt az értelmes üzenetek maradtak fent. Itt meg tele van fosva a legelhagyatottabb kripta is idióta üzenetekkel.
Igen, a játék tele van 1001-féle szeméttel, de nyilván senki sem maga ellensége és a jó cuccokra törekszik, azokból meg kevés van. Boss cuccokat szinte nem is használ senki és a varázslók sem, idióta jelmezekben csapatják legtöbbször, hanem abban ami növeli a castolási sebességet, vagy + attune-t ad. -
#7311 "Ezt szinte mindenki megnézi. Még az is, aki utána -másodiknak- készíti el a végigjátszást."
Nem. Főleg a Soul játékosokra igaz az, hogy szeretik maguk felfedezni a játékot és ha letolták utána nézik meg, hogy más mit művelt, vagy mit hagytak ki. Aki pedig végigjátszást készít, az van annyira értelmes, hogy ne ott rögtön találkozzon először az adott játékkal, DLC-vel, hanem legalább 1x már letolta előtte. Ha nem így tenne olyan ótvar szar végigjátszás készülne, hogy besírna rajta mindenki. A profi játékos is elkezdte valahol és arra bizony senki nem kíváncsi... kit érdekel, hogy tette meg az első lépéseket Usain Bolt? Azt viszont 1-2 milliárd ember már látta, hogy lett belőle a világ leggyorsabb embere. -
#7310 Én is ezen a véleményen vagyok.
Nem mindenki szeret $zopni egy átdolgozott nap/hét után, a kevés szabadidejében elindított játék(élmény) során...
//Én időmilliomos vagyok jelenleg, az én helyzetem más. De én sem szeretem a Φtyi rosszabbik végét. -
1kezdő #7309 Amikor kiadnak egy új játékot -Pl. DaS2-, akkor a leggyorsabb, legügyesebb felkészült játékos, elkészíti a végigjátszást. Ezt szinte mindenki megnézi. Még az is, aki utána -másodiknak- készíti el a végigjátszást. Ezt világosan felfedeztem a legutóbbi DLC-nél. A kari -pedig először indult a pályán- már magabiztosan oda ment, ahova kellett. Kikerülte azokat a dolgokat, amivel nem volt érdemes akkor foglalkozni. Aztán visszament és megcsinálta, pedig ha ismeretlenül megy, akkor nem kerülte volna ki. Honnan tudta, hogy ki kell kerülni?
Én szeretem a segítséget, nem ódzkodom tőle. Van aki használ segítséget, de tagadja és vannak kevesen, akik tényleg nem vesznek igénybe segítséget. Szabadon választott. Ki, mit szeret. Az jó, ha a játék hagy választási lehetőséget. Nem kötelező leírni a földre és nem kötelező elolvasni. Akinek könnyű a játék, az használjon gyenge fegyvert, aki könnyebben szereti, az használhasson erősebbet. De csak azért, mert valaki szereti roppant nehezen, mindenkinek nehezítsenek, nem találom fair-nek. Mindig a választási lehetőségek széles tárháza az, ami vonzóvá tesz dolgokat. -
#7308 Ízlések és pofonok :) Én meg pont hangulatosnak találom, hogy egyedül kóborlok a sötét világban, mégis érzem a többiek jelenlétét üzenetek és vértócsák formájában.
És az, hogy a játék tele van 1001 féle fegyverrel, ruházattal, még jobban segít, hogy ne érezzem úgy, beálltam a sorba, mert nem úgy megy mint egyes játékokban, hogy mindig van egy aktuális fegyver/ruha, ami a legjobb és mindenki abban rohangál amint megszerezte, és addig amíg meg nem szerezte az újat, hanem itt mindenki más és más ... többnyire :)
Ilyen, mikor egy játék visszanyúl a gyökerekhez, miközben mégis a mai kornak megfelelően újít valamit.
Ez persze nem jelenti azt, hogy egyébként a játék lehetne még brutálisabban komorabb, sötétebb, 'elhagyatottabb' ... de ez már más tészta. Azért az első rész ebből a szempontból erősebb volt. -
#7307 Argh... már megint egy laikus firkálmány :-S
"vagy bemennénk egy olyan, három méter magas, kétszáz kiló páncélban feszítő ellenfélhez, aki aztán három csapással végezne velünk. "
Igen, hiszen nem vesszük észre azt a kibaxott nagy ködöt, ami elválasztja a pályát a bosstól. Ettől függetlenül mégis van olyan agyhalott, aki a köd elé írja: "Boss ahead." Szerintem meg Nero Ahead.
Na de az mennyire vicces, amikor 454645x írja le a barma egy teljesen átlagos falhoz, hogy "illusiory wall" és vannak akik még fel is pluszolják. Az ilyeneknek IQ teszt kellene már rögtön karakter generáláskor. -.-
Miért kellett kivenni a mínuszolás lehetőségét? Helyette, ha hülye üzenet van, lehet írogatni, hogy liar ahead, ami ha éppen nincs bent az akinek szól, akkor csak nézel, hogy most ez melyik üzenetnek is szól a földön levő 4 közül?
"mert a Dark Souls sötét, komor világa leginkább magányosan adja át a megfelelő hangulatot. "
Na ez az, ezt öltétek meg egy kicsit vaze! Amikor 10 vértócsát, 2 szellemet, meg 4 summon signt látsz a boss előtt a földön, akkor az úgy mi?
Valahogy a Demon's Souls-ba sokkan jobban megvolt ez az egyensúly... sokszor olyan érzésem van, mint a Tropicariumba, ahol én vagy aznap a 21000. látogató és nem a csodát megyek felfedezni, hanem beállok a tömegbe. Az egész mainstream, tömegnyomor, nincs hangulata, és hamar kopottá lelakottá válik az egész.
Túl. Sokan. Vagyunk. Mindenhol.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.03. 12:18:05 -
#7306 "Többnyire segítő üzeneteket hagyunk a Dark Soulsban
Habár sokan hajlamosak régivonalas játéknak tartani a Dark Soulst, ez valójában nem is állhatna messzebb a valóságtól. Ugyan a From Software gyermeke nehézségét tekintve még tényleg azokat az időket hozza vissza, amikor nem fogták végig a kezünket, érdemes azonban megnézni azt, hogy a játék valójában egy egészen új, asszimetrikus multiplayerre épül, ahol a játékosok üzeneteket hagyhatnak egymásnak a földön, figyelmeztetve ezzel a másikat a veszélyre, vagy tippeket adva a továbbhaladáshoz. Valószínűleg mindannyiunk életét többször mentette már meg az első Demon's Souls óta működő rendszer, hiszen ezek nélkül az üzenetek nélkül nagy eséllyel ránk gurulna a fentről érkező szikla, leesnénk a mélybe, vagy bemennénk egy olyan, három méter magas, kétszáz kiló páncélban feszítő ellenfélhez, aki aztán három csapással végezne velünk.
Persze egy ilyen újítás akár rosszul is elsülhetett volna, elvégre, ha az interneten mindenki azt ír, amit akar, akkor valószínűleg nem kell sokáig várni a csúnya szavak és a rasszista kommentek megjelenésére. Yui Tanimura, a Dark Souls II rendezője elmondta, azért tartották jó ötletnek az üzeneteket, mert ezzel éreztetni tudták, hogy itt egy közösségről van szó, ám a kalandokat mégis egyedül élhetik át a játékosok - ami azért fontos, mert a Dark Souls sötét, komor világa leginkább magányosan adja át a megfelelő hangulatot.
Persze a Dark Souls nem is feltétlenül válhatott volna a csúnya üzenetek fórumává, hiszen a játékosok előre beállított frázisokat használhatnak. Tanimure szerint erre nem a cenzúra miatt volt szükség, hanem egyszerűen praktikus okai vannak: így gyorsabban lehet létrehozni az üzeneteket, ráadásul így a különböző nyelvek sem kavarnak be a rendszerbe. "Amikor kiválasztjuk, milyen frázisok kerüljenek be, azt azzal a céllal tesszük, hogy a játékosok kreatívan tudjanak üzeneteket megfogalmazni szinte bármilyen szituációra" - mondta a direktor.
Az üzenetrendszer egyébként a belső értékelés alapján működik: a játékosok egy "like" gombhoz hasonló értékelőt nyomhatnak meg, így hosszabb távon azok az üzenetek maradnak fenn, amik tényleg hasznosak, vagy mondjuk viccesek - mert a Dark Souls komor világában azért tud értékelni egy-két otthagyott poént az ember. "A legtöbb üzenet segítőkész, vagy közöl valamit a játék adott helyszínével kapcsolatban. Az a jellemző, hogy a játékosok igyekeznek segíteni egymásnak, akár az előrehaladásban, akár a megértésben. Jóval kevesebb az olyan üzenet, ami direkt hátráltatná a többieket"." -
#7305 "Dátumot kapott a Bloodborne
A Sony a TGS előtti közvetítésében bejelentette, hogy Japánban február 5-én jelenik meg a Bloodborne. A nyugati megjelenési dátumról sajnos nem esett szó, de a Dark Souls nyugati sikerét tekintve nem valószínűsítenénk, hogy sokat váratna minket a From Software.
Az is biztos, hogy lesz egy limitált kiadású változat is, bár ennek tartalmáról sajnos nem beszélt a stúdió. Ezen kívül kaptunk egy friss előzetest is, ami sajnos annyira mégsem friss, mert tulajdonképpen korábbi anyagokból van összevágva a tetemes része.
Ha esetleg az utóbbi időt egy barlangban töltöttétek volna: a Bloodborne a Demon's Souls és a Dark Souls "szellemi örököse", egy azokhoz hasonlóan nehéz, kifejezetten a keményvonalas játékosokat megcélzó akció-RPG." -
#7304 Volt ilyen kiosztású Logitech-em.
Jó pár éve van X360-asom, és ég és föld a Microsoftos javára. -
#7303 Értelek, de 2x olyan drága, teljesen más a fogása (nekem kényelmetlenebb), no meg a D-pad sem ott van, ahol megszoktam :-)
Abba most nem mennék bele, hogy hol jobb, mert szubjektíven nekem ott kényelmesebb ahol jelenleg van az X360-as vezérlőn.
Nickről köszi az infót!
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.03. 07:46:36 -
tremdall #7302 Hi.
Lautreamont Maldoror énekeiben bukkan fel a nicknév.
Nem véletlenül ajánlottam a linkelt vezérlőt, az eszközkezelőben Xbox 360 Controller for Windows-ként jelenik meg.
Utoljára szerkesztette: tremdall, 2014.09.03. 07:03:54 -
#7301 Igen, logikus lépés 2x annyiért venni egy ilyen controllert, amikor ezernyi PC-s játék támogatja izomból az X360-ast, de olyan szinten, hogy azt sem tudja az ember, hogy van-e controls opció, mert soha be nem lép oda, annyira gond nélkül megy.
(Amúgy Nemere kedvelő vagy? Az nem Trendal volt?)
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.09.02. 21:29:44 -
tremdall #7300 Vagy: Logitech F710
Utoljára szerkesztette: tremdall, 2014.09.02. 21:10:25 -
#7299 Ha valaki PC-hez akar venni gamepadot, akkor csakis x360-asat vegyen, vezetékeset. Nagyon sok stressztől mentitek meg magatokat. -
#7298 vegyél ps4-et aztán kölcsön adhatnád a bloodborne-al együtt fizetem az utazási költségét xd -
Zozo0122 #7297 Jó,elegem van, visszaviszem szépen és hamarosan veszek egy Xboxos vezetékest :) Nem szerencsétlenkedek itt alternatív megoldásokkal. vagy vegyek inkább PS4-est? Ha a Bloodborne nagyon csábító lesz, akkor legalább lesz még egy a PS4-hez, pedig egyáltalán nem akarok venni azt se....áááh, nem akarok lemaradni róla. -
#7296 Pedig ha jól láttam 4500 körül már simán kapni utángyártott X360-asat (7500 az új). Sajna nem tudok segíteni, mióta kapni lehet eredetivel tolom. -
Zozo0122 #7295 4500 Ft. Gondoltam egy vezetékes Xbox kontrollerre, de 1 játék miatt (vagy 2 ha elsőt is nézzük) nem akarom azt megvenni drágábban. Megpróbálom azért ezzel megoldani a dolgot, van valami tippetek mivel próbálkozzak? Próbáltam ezt a x360ce nevezetű progit ami elhiteti a géppel, hogy ez egy xbox kontroller, de nem igazán akar működni, mindig van 1-2 gomb ami nem jó helyen van. Használja esetleg valaki ezt a progit? Ha igen, legyen szíves küldjön egy képet az ő gombkiosztásáról :) -
Rony94 #7294 "Hát, én Dualshock 4-el tolom"
A Xbox kontroller túl mainstream, mi? -
#7293 Mennyiért vetted? Lehet még az utángyártott X360 kontrollerekkel is jobban jársz, ezeket minden játék default felismeri.
Sőt, túl jól is, mert van olyan játék, ami ha érzékeli akkor nem is enged billel játszani, mint pl a Van Helsing :)
Utoljára szerkesztette: Laza, 2014.09.01. 20:58:34 -
#7292 Hát, én Dualshock 4-el tolom, bár az drágább, mint a 360-as...de szóval nálam semmit nem kellett beállítani, rögtön jött a default beállítás. -
Zozo0122 #7291 Na,vettem egy kontrollert, nem nagy szám, egy Trust márkájú darabról van szó. Természetesen rohadtul nem úgy működik ahogy kéne. Van itt még valaki aki nem xbox kontrollerrel nyomja és tud megoldást arra, hogy tökéletesen úgy legyen beállítva mint boxon? :) Gondoltam kipróbálom kontrollerrel is a gamet, annyira mondjátok, hogy jó az úgy.