8811
Dark Souls II
  • Lunki88
    Több tapasztalat jár neki szerintem ha "kidobja" a segítőt. Ezt tartom lehetséges oknak, de ha így is van elég szemét húzás.
  • gerey
    Napokban csomó olyan alakba futok bele aki kiábrándít a coop-ból. Indítottam egy sorcit (csakazértis : ) , és Forestben rakogatom le a jelem, az pursuer elé a tetőn, meg a bonfire mellé. Idéznek be, érezhető, hogy én húzom végig, meg hát azért is jolly coop nem? De már 4. vagy 5. alkalom, hogy mielőtt lejárna az időm ki-kristályoz...
  • Laza
    Jah, hát úgy nem lehet elég olcsó.
  • Laza
    Tessék, a kevés HP-s nyerésre pont jó példa az első videóm :D

Nekem mindegy, hogy isznak vagy nem isznak, vagy hogyan próbálják visszatölteni a HP-jüket, én akkor sem töltök vissza, lássák így is kikapnak ... az arányom így is jó, szerintem 9/10 körül lehet az én javamra :)
    Én ha betámadok valaki és már üti egy másik az ellent, nem avatkozom bele, megvárom míg leharcolják és ha nyer, felgyógyítja magát, utána harcolok csak. Mikor engem támadnak egyszerre ált az elsőt leverem mire odaér a második ... de sokszor volt, hogy ha ketten vannak egyszerre, akkor is én nyerek :)

Én így szeretek játszani, mert így nyújt kihívást ... nem a mindenáron győzelem a lényeg, hanem hogy élvezzem :)
    De van hogy ha valaki nagyon szemtelen, akkor magam is nyúlok hasonló eszközökhöz.

Ilyen pl a varázslás, amit csak végső esetben használok :)

Egyébként nagyon sokan betartják az íratlan nem iszom szabályt. De akinek innia kell annak már régen rossz. Ezeknek ált mindig ugyanaz a vége, mint ahogy elkezdődött :)

A töltögetős nyominál is a végén már direkt elálltam az útját, mert ennek a harcnak úgysem lehetett más a kimenetel, már eldőlt az első 20mp-ben :) persze lehetett volna szerencséje, mint nekem a másik videóban ... de az ritka, főleg h én nem védekezem, így arra megyek hogy el se találjanak :)
    Utoljára szerkesztette: Laza, 2014.08.25. 21:51:47
  • Zozo0122 #7206
    Jól szóltál, ez most tetszett Igazad van egyébként, a Dark Souls pvp-ben mindkettő típus megtalálható.
  • MerlinW
    Én már a mágus karakteremet is áttalenteltem harcosra:) Úgyis untam már a lövöldözést.
  • Solid Snake
    Szegény mágusok
  • MerlinW
    Megérkezett a patch.
  • 1kezdő
    Akkor ehhez a DaS2 fair-hez pár szót.

Kicsit messze kezdem: Az első világháborúban az lehetett csak pilóta, aki felső osztálybeli úriember volt, lévén csak nekik volt tanulási lehetőségük, ami kell egy repülő elvezetéséhez. A hangsúly az "ÚRI" emberen van. Ezek -független a nemzetüktől-, felállítottak egy szabályt: ha eltaláltam az ellenfelem gépét és lezuhant, akkor nem lőtte tovább, valamint elrepült felette, hogy ha lehet, segítségére legyen a legyőzött ellenfelének és ha kellett leszállt, hogy segítsen. Ha fogságba esett egy pilóta, akkor úriemberhez méltó bánásmódban részesült. Valamint volt még egy szabály: a levegőben lévő ejtőernyőst, tilos volt lőni. Meg kellett várni míg leér és csak utána jöhet a harc.

Eltelt egy pár év és jött a második világháború. Itt már ezekről szó se volt. Már nem úriemberek vívtak és ennek megfelelően bárhol, bárkit, bármivel, bármikor meglehetett ölni.

Tehát: csak az úriemberek azok, akik a hallgatólagos szabályokat magukra nézvén kötelezően elfogadják és be is tartják. A köznép pedig úgy él, és úgy cselekszik ahogy csak tud, ahogy a helyzet megkívánja. De ezért nem lehet őket elmarasztalni, mert nincs ok és nincs alap, nincs miért.
  • Zozo0122 #7201
    Én úgy vagyok ezzel a pvp dologgal, hogy felállítottam néhány szabályt, és ha azok betartása megtörténik, akkor már csak jó harc lehet :)
    Nincs gyógyítás estussal (vagy első rész esetében humanityvel), nincs semmiféle csalás vagy játékbeli hiba kihasználása, de ezen kívül bármit ér. BÁRMIT. Ha az a játékstílusa, akkor jöjjön csak varázslatokkal, vagy csak próbáljon backstabelni. Nem egy játékos van, akinek az egyetlen skillje a backstab :D Illetve még egy fontos dolog, ha már felfedtük egymást egymás előtt (teszem azt az egyik nem bújkál, vagy chameleon vagy valami) akkor legalább üdvözöljük egymást meghajlással vagy bármivel, vagy ha ő nem is, de azt engedje meg, hogy a saját animációt befejezzem és ne jöjjön backstabelni. Azt se bánom, ha többen jönnek, de akkor már az elején látszódjon, hogy 2 ellenfelem van, ne a harc közepén vágjon hátba a másik.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha túlélés a lényeg, okafogyott a becsületes harc - sem játékban, sem a valóságban.
    A harcmezőkön mindig a naivak hullanak el először.
  • Lunki88
    Lehet az a hibám hogy én lehetőleg próbálok fair módon játszani, nem azt keresem hogyan tudnám minél jobban felidegesíteni a másikat. Mert ha megfigyelted, már az elején világos volt hogy ki lesz a győztes, a további szaladgálás és gyógyítgatás már csak felesleges időhúzás volt az ellenfél részéről, mivel Laza végig sakkban tartotta. A healelés helyett megpróbálhatta volna mondjuk a parryt, igaz egy közepes pajzzsal elég nehéz kivitelezni, de nem lehetetlen.

Persze nem azt mondom hogy mindenki becsületesen játsszon, mert olykor én is jókat mosolygok azokon a videókon amiken minél gonoszabb módon járnak túl a másik eszén. Viszont azzal nem értek egyet, hogy ha a készítők pl. beleraknak egy nagyon erős varázslatot majd elfelejtik balanszolni aztán minden második varázsló karakter azt használja, esélyt sem hagyva a harcos kariknak azt már nem tartom viccesnek. Arról nem is beszélve hogy ha bossok ellen is túl erős, akkor a játékélményt rombolja le. Erre most mondhatod hogy de hát a készítők belerakták, akkor nem a játékos sara. Én azt mondom hogy 50-50%. :)
  • 1kezdő
    Sokféleképp lehet e játékhoz hozzáállni. Én legalább is azt látom, hogy afféle, önként, valamikor hallgatólagosan elfogadott szabályok vannak, amit van aki betart, van, aki nem. A keret adott, mégpedig, amit a játék készítői engednek. Ezen kereten belül, mindenki úgy játszik, ahogy akar, mert nincs tiltva. Ha a készítők azt látták volna jónak, hogy az elindított harc közben nem lehet potizni, akkor biztos lehetsz abban, hogy nem tudnál. Ha azt akarták volna, hogy minden harc csak meele, vagy csak vari fegyverrel harcolható, akkor az lenne. De nem szólnak bele, csak a keretet jelölik ki. Szóval: ha egyik sem potizik, akkor úgy jó, ha valamelyik mégis, akkor a másiknak is jogában és lehetőségébe áll, hogy ő is megtegye. Ez nem gyávaság, hanem hallgatólagos egyesség. Ha valamelyik felrúgja, akkor onnan a másik is felrúghatja. Sőt! Én úgy látom, hogy minden egyes mozzanatnak a harc közben, nem csak pozitív, hanem akár negatív kimenetele is lehet.
  • Lunki88
    Az hogy az elején olyan sok életet veszített az ellenfél csak a saját hibájának köszönhető, szóval fogadja el hogy ezt elrontotta, próbáljon nyerni azzal a kevés hp-val ami maradt neki. Laza még szép hogy élt a lehetőséggel, ha már a másik ilyen gerinctelen akkor valahogy vissza kell neki adni a kedvességet.
  • Tinman #7196
    Imádom ha potiznak... 10-ből 9x ott be is fejeződik a harc egy általam kiosztott backstab-el. :-)
  • Tinman #7195
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha állandóan tartoznak a fizetéseddel, nagyon észnél kell lenni mire költesz. Most megint ilyen helyzet van.
  • 1kezdő
    Ha gyáva féreg volna, akkor talán nem is harcolna. De bemegy és okosan kitalál egy kis ötletet. Hogy ez az ötlet ebben a körben mennyire respektálható, nem tudom, mert nem foglalkozom vele, csak néha megnézem. De visszatérve: én okosnak tartom, csak elbaltázta, mert nem bírta megvédeni az általa létre hozott tápolót. Sőt, ezzel segített Lazának, mert Ő többet használta, azaz élt a lehetőséggel és nem vetette meg. Akkor most Ő is gyáva féreg? Ugyan! Okos.:D
  • Solid Snake
  • Lunki88
    Ez a healelős játékos marhára idegesítő volt. Gyáva féreg az ilyen... Inkább kikapok de azt tisztességgel, nem rohanok egy sarokba valamilyen gyógyító spellt ellőni.
  • Laza
    Kint vannak YT-n is :)

Miliméteres életerővel is lehet nyerni :)
    Amikor visszanyal a fagyi :)
  • Laza
    Tegnap is nyomattam egy kis pvp-t, több érdekes harcból kiszedtem kettőt :)

Miliméteres életerővel is lehet nyerni :)

Amikor visszanyal a fagyi :)

A teljes videó
  • Laza
    Minél jóval olcsóbb? 15$-ért vettem 3 hónapja. Most is kapni 8-9 TF2 kulcsért. Jó kis játék :)
  • Solid Snake
    Jó videói vannak, buildeket is "tesztelget". Lehet szemezgetni belőle
  • 1kezdő
    Megnéztem a videót: a sorci, akit itt szerepel, nagyon penge. Biztos vagyok, hogy más fegyvernemben is megállná a helyét. A taktikája annyi, hogy igyekszik mindig olyan harcterületet választani, vagy azon belül olyan helyre csalni ellenfelét, ahol keskeny és hosszúkás a terület. itt nagyobb hangsúllyal vetheti be a varázslatokat. Sokszor látható, hogy nem is a távolsági fegyvereivel, hanem a mágikus korbáccsal végez ellenfelével, ami szerintem közelharci fegyver. Ha szélesen kitágult területen kell harcolnia, akkor már nem könnyű a helyzete és felmenekül a lépcsőre, ahol megint keskeny a terület és itt győz. Az biztos, hogy azokat mágiákat el kellene venni a variktól, ami területre hat, illetve megkerülheti a pajzsot, azaz, felülről támad. Csak egyébként védhető varázslatokkal kellene felszerelni.
  • 1kezdő
    Igen, mindig lehet felhozni elrettentő példákat és biztos vagyok, hogy az ellenkezőjéről is. Csak arról kell gondoskodni, hogy az érveinket támogassa. Továbbra is állítom, hogy nem a varival és annak castolási sebességével van baj, hanem a neki adott némely fegyver erejével. Ha erős fegyvert adunk a kezeibe, nem baj, adjunk a másik félnek erősebb védelmet, esetleg speciálisat, vagy iktassuk ki a túl erős fegyvert. De levenni a varázslatok erejét és a végtelenbe nyújtani az előállítását, a varázsló nevetségessé tétele azon az alapon, hogy neki könnyebb, mint nekem a kardal, pedig alapjában arra vágyom és azt vagyok igazi játékként elfogadni. Ez saját nézőpontú előítélet /ha az én tehenem döglődik, döglődjön a szomszédé is/.:)
  • MerlinW
    DLC patch előtt 5 Soul Geyser volt az Ancient Dragon:)
  • Tinman #7184
    Nincs rá "kedvem". Majd lesz az jóval olcsóbb is még az idén :-)
  • wedge31
    Csodálom, hogy az új divinityre még nem repültél rá ha szereted ezt a stilust.
    Utoljára szerkesztette: wedge31, 2014.08.24. 10:08:22
  • IMYke2.0.0.0
    Tényleg a Numenara votl a másik nálam is.
    A Wasteland 2-re is kíváncsi vagyok. Igaz, az 1. rész nekem még fehér folt.
  • Tinman #7181
    Wasteland 2, Torment Tides of Numenara, Pillars of Eternity... ez a 3 játék, aminél direkt meggyőztem magam, hogy majd a véglegesért fizetek. A fordításra egyelőre gondolni sem merek, nyilván vágyom rá, de félek BG méretű projekt lesz, így a lelkesedés nagy lesz az elején, aztán a kutyának se lesz elég energiája, hogy végig is csinálja a honosítást.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.08.24. 10:04:18
  • Lunki88
    Legalább a fickó is bevallja hogy mennyire nem kell semmi skill egy ilyen sorcihoz. Csak magára tolja azokat a kis gömböket és gyakorlatilag már az is több mint elég hogy kivégezze az ellenfélt.
  • IMYke2.0.0.0
    Tinman, már keverem a játékokat, de nem ez volt az, aminek a támogatásáról direkt maradtunk le, és majd a véglegest akarjuk?

Játékhoz kapcsolódó OFF: Pillars of Eternity béta jelenleg fordíthatóságot mutat - a Unity Engine ellenére is.
    Persze, nem kizárt, hogy csak a jelenleg kiszivárgott állapota miatt ilyen egyszerű. Én azért drukkolok, hogy később is így legyen. A fordítócsapatnak könnyebb dolga lenne.
    További magyarítás képek.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.08.24. 09:58:45
  • Tinman #7178
    Erről beszéltem... :-)

Ez van élő, gondolkodó, felbuffolt emberek ellen... mi van az ostoba mobok és boss-ok ellen? Megmondom: Kasza.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.08.24. 09:46:28
  • Solid Snake
  • Laza
    A jobb analóg stickkel kell a kamerát mozgatni, úgy működik mint kb minden más TPS játékban.
  • 1kezdő
    "Pl. a Soul Spear se gyönge, de a Soul Geyser közelről?"

Nem tudom milyen közel érted? Bementem a skorpióhoz -azt hiszem az mintha azt lőné-, megpróbálta közelről...nem ment. Akkor elmentem tőle, ő meg: akkor hagy jöjjön a varázslat és lőni kezdett. Elé tettem a pajzsot. Egyet lősz te, egyet én...mondom. Neki nem volt pajzsa.:)
  • horpeti
    Sziasztok,

elkezdtem játszani a játékkal, teljesen új vagyok, 1gyel sem játszottam. A kérdésem, hogy controllerrel kamerát hogyan lehet mozgatni? Mert az csak egérrel megy. Lehet van valami kombó, nem tudom, elsőre ez a fura, végignyomkodtam mindent. :)
    A kamera ha irányt váltok és megyek, akkor követ, de ez nem az igazi, ha körbe akarok nézni.

Köszi.
  • Laza
    Ez az amin nem tudsz változtatni, és ez a jövő ... vagy rosszabb. Egyedül a pénztárcáddal tudsz csak szavazni.

Én talán most először vettem drágábban DLC-t, amúgy sosem veszek, de ha igen, akkor is ha nagyon le van árazva, mint pl a BL2 DLC-i, amig tartalmasak, azokat is agyonárazva vettem mind (meg az SP-t). Nekem a jövőben sem fognak DLC-ket eladni ... de hát a DeS/DaS most szerelem :D
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor nekem tényleg nagy mázlim volt Caprával :)
  • Tinman #7171
    Ez a másik ami nem tetszik. Mi a bánatért kellett feldarabolni?

Az SP normál ára se túl baráti: ~7700 Ft. Majdnem ennyi pénzért jött ki anno a Withcer 1 100 órás kalandja gyönyörű kiadásban, dobozosan. Hátizé.

Oké, mi összehörcsiztük okosba az SP-t máshonnan, de ez egy dolog...