Dark Souls II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy nagyon kellett ez a patch és sokkal jobb lett a játékélmény. Már-már DaS1 nehézségű a játék, bár még mindig könnyebb bizonyos értelemben.
[merlinw.org]
Egyetlen hibája From-nak, hogy későn készült el a balansz. Már eredetileg ilyennek kellett volna lennie. Valszeg kevesebb idő volt rá, mint az első résznél (bár tudtommal ott is voltak komolyabb balanszolások még konzolon). Gondolj bele milyen meló ezt megcsinálni. Blizzard teljes 1-2-3 éveket tölt csak a balanszolással (Warcraft, Starcraft, Diablok) és még utána is éveken át megy a finomhangolás.
Olyan mennyiségű változó van ezekben a játékokban, hogy képtelenség előre megálmodni mindent. Ezt csak hosszú teszteléssel, felhasználással lehet megoldani.
[merlinw.org]
DaS2 harcrendszer: Mindenki szabadon eldöntheti, hogy milyen karit nevel és milyen páncélt/fegyvert visel, azaz, hogyan és mivel öli meg a bosst. A PvP-ben harcolni annyit tenne, hogy egy ligába kerülsz. De oda bekerülni nagyon nehéz. Bekerülni, csak a bossok legyőzésével lehetne. A pálya csak fejlődésre kellene. Amikor a bosshoz érsz és megakarsz küzdeni, akkor a küzdelem előtt egy panel ugrik fel, ahol egy kérdés: PvP harc, vagy nem? A választól függően lehet egy sima boss legyőzés tetszés szerint, vagy PvP küzdelem paraméterekkel. A paraméterek: harcidő, a viselt védőfelszerelés, fegyverek, bosstól elszenvedett találatok és hogy hanyadikra tudtad legyőzni. A kapott pont -ami a karakterlapodra íródik- a boss nehézségifokától, az alapszintidőtől és az alapfelszereltségtől felfelé eltérő páncélzat, illetve fegyvertől, a megadott 10 küzdelemből hanyadikra sikerül legyőzni. Mondjuk induló jutalompont a 100. Ehhez a bosst elsőre, 2 perc alatt, páncél nélkül, egy előre meghatározott kardal, vagy ugyanannyit sebző közelharci fegyverrel kell győzni úgy, hogy a boss csak kétszer üthet meg.
A második harc már csak 90 pont, és fokozatosan csökken ha páncélt viselsz, vagy erősebb a fegyvered a megadott fegyvernél.
Végig kell menni a teljes pályán és minden bosst PvP harcban le kell győzni. Meg kell lennie a minimum pontnak ahhoz, hogy bekerülhess a PvP kezdőligába. A kezdő ligában értelemszerűen PvP harc folyik három fegyvernemben: Íj-kard-varázsfegyver. Minden küzdőfél egyforma fegyvert kap és mindhárom fegyvernemben annyi győzelmet kell aratnia, hogy összejöjjön annyi pont, amivel bekerülhet a haladóligába.
A haladó ligában már a saját felszereléseddel harcolhatsz, amit úgy fejlesztettél ahogy sikerült. Az itteni győzelmekért pontokat kapsz, amiért a játéktól független páncélzatot és fegyvereket vásárolhatsz. Közben fejlődsz folyamatosan és fejleszted a felszerelésed.
Amikor úgy érzed készen állsz, beléphetsz a profiligába. Itt már mindenki azzal küzd, amije van. Bármivel lehet küzdeni, bárki ellen, de csak PvP fegyverekkel, amit az előző ligában szereztél. Itt az első tíz helyezett egymás elleni harcban dönti el, hogy ki a legjobb, mert a legjobb, a számára készített bajnok felszerelést kapja, amit egy évig viselhet és játszhat vele. PvP harcban nem használhatja. Egy évben csak egy bajnoki küzdelem tartható.
A lineage pedig még mindig egy másik műfaj.
A varázsló és közelharcos karakter az önálló játékban mindegy hogy küzd. A PvP-ben lényeges. Itt megint visszatérek a kályhához, azaz, a Lineage 2-höz. Ott a varázslók nagyot tudtak sebezni, de roppant gyengék voltak közelharcban és nem is tudtak felvenni komolyabb védőpáncélt. Ha elérte a varit a közelharcos mielőtt meghalt volna, akkor a varinak vége volt...ha elérte.😊 Itt is lehetne nagy sebzése a varinak, de ha eltalálja a boss, akkor vége lenne. A melee páncélzatát jóval meg kellene erősíteni, cserébe kevesebbet sebezne.
[merlinw.org]
Azonban nem csak ez volt a lényeg, hanem hogy a játékosok használják a buffokat, hamár bekerültek a játékba. A régi rendszerben gyakorlatilag sosem kellett használni a varázslat visszaállító italokat, sebzésnövelő gyűrűket, stb (ugyanez igaz a páncélos legényekre is gyűrűk és kenceficék tekintetében). Így most nagy szerepet kaptak a gyűrűk, buffok, stb. Az esust-ról ne is beszéljünk. Idejét sem tudom, mikor használtam el 3-4-nél többet a 12-ből. Még patch után is csak egyszer nyomtam el 6-ot, de csak mert új a terület.
A DLC végigjátszása során kapunk lightning erősítő cuccokat, sorcery-t lövő pajzsot, stb, tehát ha minden mágia növelő gyűrűt (faith növelő, lighning növelő, sun ring, stb-t felveszünk, akkor majdnem ugyanott vagyunk mint nerf előtt). Az hogy a soul mass hatvan valahány int-re lett emelve, nagyon helyes. Eddig 5-10 lövés volt vele a sárkány, aminek ugye semmi értelme.
A kardforgatók életében sok változás nem történt, a +10-es bastard sword 50-es str-el 460 körül üt, tehát kb 20-al kevesebbet, ha jól emlékszem. A péncél nerf-et igazán nem lehet észrevenni, eddig is gáz volt, ha nem védtél támadást, most is az😊 Egyébként olyan 10-15%-al lettek gyengébbek azok is, nem nagy érvágás.
Az új karakterek élete nemigen változott, most 50-et ütsz 51 helyett az ellenfélbe. Viszont nem kezdesz 200-at sebző mágussal, ami ismét jó dolog.
[merlinw.org]
Bocsássátok meg nekem, de: VÉGRE!
NEM volt normális, hogy rengetegen úgy nyomták le egyik bosst a másik után, mintha azok ott sem lettek volna. Qrva nagy nerf kellett már a mágia ellen, mert egyszerűen nevetségessé tette a játék nehézségét. Láttam jó pár videót, ahol a boss harcok 30-50 mp-esek voltak! Ez volt szerintetek a normális? Ne már!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Boss-ig még nem jutottam el, kétszer invade-eltek a 20perc alatt, el is verték a seggemet ebben a göncben😊 Vissza kell szoknom a melee-hez😊
[merlinw.org]
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Amire ügyelniük kell igazából, az a PvP-nél jelentkezik. De mint néha tapasztalható, itt is vannak gyengeségek. Majd azt is javítják talán.
Én az egyjátékos modellrõl beszéltem. Ott lehet engedményeket tenni, mert nem zavar senkit, ha saját szája íze szerint játszik a felhasználó. Ezért vannak benne olyan varázslatok, amik könnyebbé teszik a harcot, azaz, a játékot. De ez opció.
A kiskapuk meg ott vannak azoknak, akik látják. Ezek végkép megkönnyítik a játékot annak, akinek erre szüksége van. Balansz ide, balansz oda.😊
"Megtehették volna, hogy úgy készítik el" Nem lehet úgy elkészíteni. Mit gondolsz, Blizzard pl. miért balanszolja a játékait immár 20 éve? Nemrég jött ki patch a Diablo 2-höz is. A balanszolás jó és szükséges, hogy mindenki egyenlõ eséllyel indulhasson. Mint írtam, az egyjátékos módot minimálisan érintik ezek.
Ennek a sorozatnak sosem volt célja, hogy casual legyen. Ppont hogy a hc játékosoknak készül. Aki nem "ügyes", nincs türelme, az játszon mással. Ez mindig így volt. Az üzleti modell sosem volt szempont ilyen téren.
"De aki szeretne egyetlen lövéssel végig menni és ezért fizetni is hajlandó, az is tehesse meg. Az õ gépe, az õ játéka. Tehessen meg bármit. "
A játék sosem a tied, csak bérled (felhasználói licenszet vásárolsz). Úgy használod, ahogy kapod. Nincs jogod módosítani, terjeszteni (30 éves EULA szabály). Max használsz cheat-et offline.
Hogy ki-kit-hogyan tart el, meg nem érdekel. Végfelhasználó vagyok, megveszem a jó terméket, de magasról sz*rok arra, hogy az a fejlesztõknek megéri-e vagy sem. Nem vagyok az anyjuk.
A lényeg, hogy játszottam pár órát a mágusommal és semmi gond a patch-el. Kicsit át kellett rendeznem a mágiákat, ennyi.
[merlinw.org]
(Illetve a verhetetlen Dark Fantasy világ hangulata, stílusa)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Lehet, én vagyok az egyetlen, aki nem tudom ezt a véleményt osztatlanul elfogadni.
Induljunk abból ki, hogy mindenki, aki szereti a játékok eme fajtáját -és teljesen mindegy, hogy béna, vagy sem- szeretne játszani vele és lehetõleg végig vinni. A játékkészítõk és az én szemszögembõl tekintve, mindenkinek joga van erre és biztosítani kell a lehetõséget, hogy ezt meg is tehessék. Ugyanis az õ vágyuk és a játékra kifizetett pénzük van olyan értékes, mint bárki másé.
Persze, kijelenthetnék a játékfejlesztõk, illetve tulajdonosok, hogy a DaS game egy márka és mint ilyen, rendelkezik egy sajátos képi világgal, játékmenettel, nehézséggel és ebbõl egy jottányit sem hajlandók senki kedvéért engedni. De vajon az effajta hozzáállás üzletileg is kifizetõ lenne? Az intelligens válasz a NEM!. Megtehették volna, hogy úgy készítik el, hogy mint más játékoknál, belehet állítani a nehézségi fokot. Nem tették, ezért patch-elik folyamatosan és teszik egyre könnyebbé. Tönkre tették ezzel a játékot? Nem! Aki nem akar élni a könnyítésekkel, az nem él vele. De aki szeretne egyetlen lövéssel végig menni és ezért fizetni is hajlandó, az is tehesse meg. Az õ gépe, az õ játéka. Tehessen meg bármit.
Tudom, hogy a machok ezt nem tartják fair-nek, Õk "vért izzadtak" és az hogy veszi ki magát, hogy más meg könnyedén végig viszi. Tudomásul kell venni: hogy az ügyesek és tehetségesek kevesen vannak és nem tudják eltartani, illetve nagyon jól eltartani a játékkészítõket.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
ha nincs más gamed ami igényel patchelést akkor nincs gond 😄
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Akkor viszont, tyűha... én nem biztos, hogy ilyen vérmérséklettel tűrtem volna a PC-m akcióját...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Ez csak valami multi balance/rebalance miatt van, vagy a singleplayer játékmenetre is van negatív hatás? Érdemes lehet kihagyni a patchet egy single only embernek?
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Iszonyat megkönnyítette a Demon's Souls-t is a használata... egy eleve könnyű DaS 2 esetében egy ilyen varázslat? Hát nem is tudom.... de tudom, nem tetszik és nem értek egyet vele. Ok, opcionális, de majd boldog-boldogtalan ezt fogja használni.
Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W