8811
Dark Souls II
  • Laza
    "Elugrani a varázslat elől? Kész röhej.:)"

Pedig pont el lehessen ... de utálom azokat a játékokat, mint a WoW-ban is, hogy a melee nem tud elmenni a varázslat elől mert követi ........
    Egyébként én a nyilak elől is elugrom :)
  • Laza
    Mondom, nem 3000-ért nézem, egyben kezelem az SP-t, mint A DLC :)
  • Tinman #7168
    Igen, sokszor adrenalinfröccs a játék az biztos :-)

Ilyen egyszerre halunk meg, nekem nem olyan régen volt.

Meghalt a DaS 2 Rotten boss, Lucatiel gépi "segítő" NPC és jómagam. Egyszerre, u.a. a másodpercben. Megadta szerinted? Nem :-D
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm - az kifejezetten eufória volt, mikor az első harangot meg tudtam kongatni :)
    Szóval, dédelgetem azt az élményt (is), meg a Caprásat is [imminent death, mindketten], meg a futásokat és a "jajj, csak ne most, bámmeg" meg ilyenek :)
    Adrenalin fröccs. Kell ez az egyre kakibb idő(k)ben :)
  • Tinman #7166
    Respektálom azért, ha valakitől távol áll a stílus és mégis összeszorítja a fogát és megküzd a démonjaival. Mondjuk a DaS 2 is majd legyen 1x soron, garantálom könnyebb, mint az 1. rész.
  • IMYke2.0.0.0
    Távol áll tőlem a statuálás, egyszerűen érdekel nagyon a vége, s az meg főképp, hogy én, az egyszeri noob player mire vagyok képes :)
  • Tinman #7164
    Mi volt jobb benne szerintem?

- bossok
    - hangulat
    - környezet
    - mobok
    - történet(!)
    - ötletek
    - ár (PC-re free járt ugye)

Term. nem akarlak meggyőzni, egyszerűen csak a véleményem fejtettem ki... nekem ez kevés 3000 Ft-ért.
  • Tinman #7163
    ZsírkirályatomcsászármegapusztítóCANON(!)abarbárvagy!

Már csak azért is told végig, hogy Ratcapgabcapratgabnak példás statuálj :-D
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.08.23. 19:14:51
  • Tinman #7162
    /sóhajt

T. uram! Hát maxoljon ki egy sorcit erősen és jöjjön kérem rá, hogy mennyire brutálisan, mocskosul erős. Főleg 1 patchel korábban volt demigod.

Pl. a Soul Spear se gyönge, de a Soul Geyser közelről? PvP-ben nem 1x magam sem hittem a szememnek, de az ellenfelem HP-ja 1 lövéstől maxról a nullára esett le egy szempillantás alatt. Gyors cast speed-el félelmetes mit tudott a sorci a nerf előtt, de még jelenleg is kemény gyerek. Aztán képzeld el a legbrutálabb boss harcaid... megvan? Jó. Akkor most képzeld el, hogy nekem azok a sorcimmal NG++-on sem tartottak 30mp-nél tovább. Amikor egy boss 3 lövés (sima NG)... come on.
  • Rony94
    Egyelek meg!
  • IMYke2.0.0.0
    Végig is szándékozom játszani. :)
    Távlati tervek meg a 2. részről is szólnak.
  • Rony94
    Imy: Most nézem, folytatod a Dark Souls-t. Ennek csak örülni tudok. :)
  • 1kezdő
    Félreértés ne legyen! Nem ragaszkodok a varázslóhoz. Ha karddal kellene végig menni, akkor azzal mennék. De beletették a varit, a papot. Nem kényszerítette őket senki. De akkor minek nevetségessé tenni őket? A végén csak megtűrt páriák lesznek. Akkor jobb ha nincsenek. Ami játékot ismerek, ott mindenhol erősek és csak megfelelő eszközzel lehet védekezni ellenük, esetleg ellen varázslattal. Itt meg ugrálok, a hülye vari meg lövi a holdat, a pappal együtt. De persze a intelligence pontok ugyanannyiba vannak, mint a strength pontok. Megnéznék egy harcot egy erős bossal, aki üt, varázsol, van pajzsa és még ugyanolyan fürgén ugrál/bukfencezik, mint a játékos.
    Szét kellene választani a kasztokat és mindegyiknek lenne erőssége és gyengéje és mindenki eldönthetné melyikkel tolja. De nem lehetne egymás területére fejleszteni.
  • 1kezdő
    Van varázsló, beletették. Olyan erős lett amilyen. Most elkezdték a pályaszélére kitenni őket, mert olyan erősek és könnyű velük haladni. Ha ennyi gond van velük, akkor nem kellenek bele. Adunk egy kardot a játék elején és azzal kell végig tolni. De nem ám olyat amivel Tinman is megy, hanem olyat, mint az ultra greatsword. Lassú legyen és kisebb sebzésű. Gondolom egy ilyennel már lenne kihívás.
    A varázsló lövésének pont olyan gyorsnak kellene lenni, mint a nyíllal lövés. Egy kicsit nevetséges, ahogy PvP-ben elugrálnak a varázslatok elől. Már ott tart szerencsétlen varázsló, hogy meg kell kérni a delikvenst, hogy maradjon egy helyben és lehetőleg mozdulatlanul, mert egyébként lehetetlen eltalálni. A varázsló gyors és szinte lehetetlen kitérni a varázslat elől. Ott szúrták el, hogy a varázsló is beöltözhet mindenfajta páncélba, foghat pajzsot. Nem-nem! A varázsló, csak könnyű ruhában és pajzs nélkül, a fizikai sebzésnek nagyon erősen kitéve küzd, de a lövéseinek gyorsnak és erősnek kellene lenni. A védelmet ez ellen a ruha, de főleg a pajzs szolgáltatná. Elugrani a varázslat elől? Kész röhej.:)
  • Laza
    Az AotA DLC jó volt, de leginkább jól nézett ki a helyszín és jók voltak a bossok, a kihívást is ők biztosították ... egyébként meg elég 'csőpályás' volt az elágazásoktól eltekintve. Ez sem másabb, de nekem ezzel a föld alatti templom szerűséggel nem volt akkora bajom, pont végre valami más, ami nem nagyon volt az alapjátékban, főleg a kapcsolóival :)
    Egyelőre egyben kezelem az SP-t, mint egy nagy DLC, úgy is vettem meg, így kíváncsi leszek a többi 'darabjára'.

Egyébként meg az egész 2. részre igaz a többet kevesebből elv ... azaz míg az első rész tekervényes pályadesignja minden sarkon mást tartogatott, addig itt egy-egy területen belül raktak össze annyi 'tennivalót', ami amiatt úgy érezheted, hogy egy helyben toporogsz egy jó ideje, miközben egy csomó dolgot összeszedtél, megnyitottál, bekapcsoltál ... miközben egy térben látod, hogy honnan jöttél és hol hagyod majd el a területet :)
    De ez is jó a maga nemében, legalább egy kicsit más :)
  • Laza
    Nekem a sima kezdő sorci botom van, és azzal a soul arrowokat elég szépen tolja egymás után, és alig fogyaszt staminát. Azért ne akarjunk már olyan gyorsan lövöldözni ütéseket megszégyenítő lövéseket :D
  • Tinman #7154
    Miért nem használsz olyan cuccokat ami növeli a castolási sebességet? Clear Bluestone ring? Lion's Mage szet?
  • 1kezdő
    Ahogy látom a mobok és a bossok varázslatainak erőssége is csökken. Megjegyzem: nem sietek az alapjátékot Up-olni. Előbb jól felhúzom, aztán esetleg. Így valamelyest ellen tudom korrigálni a csökkentéseket. Azzal főzünk, ami van. De ez a castolási idő növelés elég durvának tűnik. Így is olyan lassú a varázsló/pap, hogy két varázslat között megkávézom...:D /uhh,ettől tuti kiakadtok/
  • Tinman #7152
    A DLC a szokásos módon túlárazott. Tartalmát tekintve kissé összecsapott, a sárkányos boss kivételével, pedig közepes, alulról.

Őszintén? Naná! -> Amikor először játszottam a DLC-vel, esküszöm neked majdnem elaludtam, pedig nappal volt. Minduntalan az jutott eszembe, hogy nem egy dark fantasy-vel hanem valami álmosító Tomb Raiderrel játszok.

Elsőre is azért hosszú, mert tele van olyan helyzetekkel, amiken erősen érezni, hogy időhúzás szaguk van. Az egész játéknak csak pár részén érződik az időhúzás, jóval dinamikusabb, pergősebb tud lenni, főleg a DLC-hez képest.

Igen szeretjük, de azt nem szeretjük, hogyha ennyire durva ctrl+c - ctrl+v van benne.

Tedd a szívedet a kezedre (:-O) és mondd, hogy a DaS 1 AotA DLC-je szarabb volt...

3 nap és jön a 2. DLC, azonnal tolni fogom, remélem feljebb lépünk minőség tekintetében... sárkányos boss szintű dolgokat akarok és punktum!
  • Tinman #7151
    Sok szörnnyel megküzdök, ha véglegesen nem lehet meghalni, meg egy Estustól feltöltődik a HP. :-D
  • Laza
    Amúgy jut eszembe, valamelyik nap belenéztem a DLC utolsó bossos videódba, ahol éppen azt fejtegeted, hogy minek ezek a méreg köpős teknősök, meg hogy miért sem éri meg a DLC az árát ... és nem értelek :)

Ok, nem olcsó a DLC, majdnem a teljes játék ára, legalábbis a mi mértékünk szerint, odakint pont a fele. De nem értem érvként azt, hogy időhúzásokkal van tele, és csak elsőre hosszú, ha már ismered akkor max két óra ......... de hiszen ez igaz az egész játékra, azaz hogy meg kell ismerni, és a felfedezés, a megismerés, az átverekedés tart sokáig ... és ha már ismerjük, akkor kb végig lehet rajta szaladni. De pont ezért szeretjük, mert ezért nyújt mást, mint a többi játék :)
    Az első DLC-re ez hatványozottan igaz, mert a labirintussal, a sok kapcsolóval, a szellem harcosokkal itt rengeteg időt el lehetett tölteni. Szerintem nekem nagyjából 10 óra volt, bár köszönhető ez a rengeteg invadernek is, nem hagytak élni, állandóan jöttek :)

Ha a maradék két DLC-ben min ennyi lesz, mint az elsőben, akkor szerintem nagyon jó kis csomagot kaptunk.
  • MerlinW
    Még több mágia nerf! Muhahaha:D
  • Laza
    Ott van a PC-s is, csak Steam néven :)

Illetve az irányok raised (növelés), lowered (csökkentés). Fekete pöttynél az irány, alatta karikás felsorolással meg, hogy melyik tárgyak.
  • 1kezdő
    Kösz Laza! Ha jól látom csak Xbox 360 és Playstation3-at érinti a változás? Azt látom, hogy rengeteg cuccot kalibráltak, de hogy milyen irányba, azt nem. Persze én nem sokat értek angolul, csak érteni vélek.:)
  • Laza
    Migyáááá itt vala az új DLC+patch :)

Változások (nincs benne spoiler, csak elrejtettem a listát):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Dark Souls II Version & Calibrations Update

We would like to thank everyone for your patronage and support of Dark Souls II. This message is to
    inform all users of the refinements to gameplay that will be made with the next Version and Calibrations update.

Update Schedule:
    - PlayStation3 & STEAM versions
    8/25 7:00 to 10:00AM GMT
    - Xbox 360
    8/25 7:00 to 11:00AM GMT

- Xbox 360:
    When the online server goes back onlin, all Versions and Calibrations will be updated. Once users
    have downloaded and installed the updates, you will see the following displayed in the upper right corner of the Title Screen:
    - PlayStation3 & Xbox 360
    Ver. 1.07
    Calibrations 1.10
    - STEAM
    Ver. 1.05
    Calibrations 1.10

Keep in mind that the Version numbers for STEAM and the PlayStation3/Xbox 360 differ, but that
    the content of the games is equivalent.

The following fixes, changes, and refinements are included in the update:
    • Undead Crypt: Fixed the bell not ringing if you continuously attack the bell that appears after Ledia’s shaman appears.

Adjustments that will be made with Calibrations 1.10 (all following changes):
    • Balanced fatal blows done on other players in online multiplayer
    • Spell parry time and area of effect has been raised:
    o Cleric's Parma
    o Cleric's Small Shield
    o Cursed Bone Shield
    o Spirit Tree Shield
    o Golden Wing Shield
    o Shield of the Insolent
    o Grand Spirit Tree Shield
    • Spell parry time has been raised:
    o King's Mirror
    • Lowered damage caused by the following weapons:
    o Defender's Shield
    o Havel's Greatshield
    o Gyrm Greatshield
    o Dragonrider Greatshield
    • Lowered defense of:
    o Gyrm Helm
    o Gyrm Warrior Helm
    o Gyrm Warrior Greathelm
    o Smelter Demon Helm
    o Velstadt's Helm
    o Black Witch Robe
    • Raised effect of:
    o Stone Ring
    • Changed so the effect does not apply to spells:
    o Red Tearstone Ring
    • Raised defense against enemies in offline play only (multiplayer not affected)
    o Ring of Steel Protection
    • Lowered effect of:
    o Clear Bluestone Ring +2
    • Raised casting time and lowered strength of:
    o Soul Spear
    • Raised casting time, lowered strength, raised required magic slots, and raised usage count for:
    o Crystal Soul Spear
    • Lowered effectiveness of:
    o Strong Magic Shield
    • Lowered damage of:
    o Soul Geyser
    o Soul Shower
    o Lightning Spear
    o Great Lightning Spear
    o Sunlight Spear
    o Emit Force
    o Blinding Bolt
    o Heavenly Thunder
    o Fire Whip
    o Affinity
    o Scraps of Life
    o Resonant Soul
    o Great Resonant Soul
    • Spells “Sacred Oath” and “Bountiful Sunlight”
    o Casting this on one’s self will now diffuse all support effects
    o Having it cast by someone else will not diffuse other support effects
    o Casting spells on yourself to create other support effects after having these used will diffuse the effect of the above spells
    (players cannot use the effects of these spells in conjunction with other effects from spells they cast on themselves)
    • Spells “Numbness” and “Resonant Flesh”
    o Casting this on one’s self will now diffuse all support effects
    o Casting spells on yourself to create other support effects after having these used will diffuse the effect of the above spells
    (players cannot use the effects of these spells in conjunction with other effects from spells they cast on themselves)

Link: http://farfire.darksoulsii.com/pc/information/index.html

• IMYke2.0.0.0
    Szóltok = nézem :)
    Csak könyörgö, ne este 7 után legyen :)
  • Laza
    Akkor egy virtuális találkozó, mondjuk egy közvetített pvp összejövetelen :)

Nyomom Twitchen, pakoljátok a jeleket, hívogatom a népet, és nyomjuk, közben lehet nézni :)
  • Keveqiah
    Csak mértékkel persze :)
  • 1kezdő
    Estus-t innál? Misem könnyebb annál, csak le kell ugranod abba a kis örvénybe, ami az alvilágba visz. 3D-ben, azaz valósan megküzdeni a szörnyekkel és ha megtaláltad az estus-t, már vedelheted is. Ennél könnyebb módot perpillanat nem tudok.:) De ha ez kissé demoralizál, még mindig ott a sör. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Szerintem is :)
  • Keveqiah
    Sztem. eredeti játékok totyik :)
  • Lunki88
    Mi az az EJ ? :D
  • Tinman #7138
    ~ Fél éve nem. A sörözéssel az a gond, hogy antialkesz vagyok 36 éve, de egy estust betolnék, ha tényleg visszatölti az életerőm :-)

Viccen kívül... nagyon szét vagyunk szórva az országban, közel lehetetlen lenne összeszervezni. :-/
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.08.23. 08:37:01
  • Myselor
    innánk a sok estus flasket :D jó lenne
  • Laza
    Te sem látogatod már az EJ topicot? :D Már egy jó ideje Én sem ... sőt, elég régen ... vélhetően hasonló okokból, mint Te.

Viszont egy DS sörözést el tudnék képzelni ... vigyázat, az fizet aki a legtöbbet játszott vele ... mindjárt kiderül, hogy még senki sem vitte végig ... Tinman meg törli a yt-os videókat :D
  • Zozo0122 #7135
    PS4 és Bloodborne
  • 1kezdő
    Igazságod vagyon. Nem igazán értem a szögleteseket, akik tudják mi a frankó és ezt mindig fel is olvassák. Még fiatalon, amikor nekiszegeztem muteromnak a kérdést egy beszélgetés közben: na, igazam van? Ja. Válaszolta és visszakérdezett: és mi jár azoknak, akiknek igazuk van...?:D
  • Solid Snake
    Ne terejjé, hol vannak már a pvp-vidik?
  • Tinman #7131
    Könyörgöm ne csináljátok. Pont tegnap írta Lunki88, hogy egész jó kis közösség verődött itt össze és azon gondolkodtam, hogy tényleg igaza van. Az EJ topikból is pontosan ilyenek miatt pattantam meg.

Imi a gyakrabban látogatott, népszerűbb 2. rész topikjában tett fel az elsőről kérdést, mert tudta, hogy ezt gyakran nézzük aktív játékosok. Szerintem ez eléggé bocsánatos bűn, elvégre se kiskutyáknak nem gyűjtött, se a konzolosokat nem szidta, de még csak fenékből kipattanó labdákat sem linkelt.

MerlinW-nek ma lehet rossz napja van, amit sajnálok (nekem rossz évtizedem van, ha ez vigasztalja), de ne legyetek ennyire "izék", mert lassan magammal fogok beszélgetni egy lezárt topikban :-(
  • MerlinW
    Semmi, semmi..