546
-
#26 Mit fog megváltoztatni, ha bejelentik azt a történelmi tényt, hogy baktériumokat, vagy azok nyomait találták meg a Marson?
Összezuhan a tözsde?
Izrael kibékül az arabvilággal?
Berlusconi börtönbe vonul?
Elengedik Magyarország adósságterheit?
A görögök nekiállnak dolgozni?
Lecsökkentik a kínai gyermekmunkások munkaidejét heti 60 órára?
Lehül a klima az ipariforradalom elötti szintre?
Jason Stathamnek kinő a haja?
...
A válasz röviden:
NEM
;))) -
Zenszkij #25 Én szinte biztosra mondom, hogy Földön kívüli élet nyomaira bukkantak, vagy magára egy élő egysejtűre. Maga a felfedezés akkora áttörést hoz majd, mint anno a Holdra szállás. Miért ne történhetne a mi életünkbe is valami áttörés. Magán a tényen nem változtat az, hogy eddig is tudtuk létezik Földön kívüli élet, de ugye végre ezt meg is tapasztalhatjuk. Én örülök neki. -
dyra #24 Dehogynem érinti. Egy mélyen vallásos embert megkérdeztem anno mit gondol a földön kívüli életről. Ennyit válaszolt. Minden ami a földön kívül van az az ördög műve. És ez le van írva a Bibliába (nem ellenőriztem). A földön kívüli élet felfedezése sokaknál okoz majd törést. Ettől függetlenül nagyon reménykedem benne, hogy ez az amit találtak. -
bvalek #23 Ha találnak akár mikróbákat a Marson, és kiderül hogy a Földtöl teljesen függetlenül alakultak ki, azt bizonyítaná, hogy az abiogenezis (élet kialakulása élettelen környezetben) egy teljesen természetes folyamat. Ráadásul nem is valami kivételes dolog, hanem szükségszerüen bekövetkezik amint a környezeti körülmények lehetövé teszik. Ez után biztosra lehetne venni, hogy azokon az exobolygókon, amik ideális távolságra keringenek az anyacsillaguktól, csak úgy nyüzsög az élet.
Ami a filozófiai következményeket illeti, a nagy világvallásokat nem érinti a dolog, föleg nyugaton nem, ahol jórészt arisztotelészi alapokon nyugszik a természet-filozófiájuk. A nagyszájú mitugrász szektákat meg az intelligens tervezés hívöket pedig eddig sem zavarták a tények, és ezután sem fogják... -
fityisztma #22 Az egyik vizsgálat elégeti, a másik mikroszkópon nézi, a harmadik "eteti". Van néhány tesztlehetőségük, nem véletlenül akkora súlyú a SAM!
Szóval ha egy "baci" mikró-fosszília, akkor nem akkor a felfedezés, mivel nehéz beazonosítani. A mintavétel nagysága pedig más fosszíliát nem enged meg.
Ergo: csak valami olyant találtak, ami nyüzsögni is tud, vagyis él! Az már a pár évvel ezelőtti mintákban is kérdéses volt, de nem tudtak dűlőre jutni, így most kihegyeztek egy komplex labort a kérdésre, és így már végre sikerült 100%-osan beazonosítani a kis marsfajzatot. Szerintem. Csinálnak még néhány ellenőrző kísérletet, és a világszenzációs bejelentéssel egyidőben az eddigi sok-milliárdos $ igényeiket megszorozzák kettővel, hárommal.
-
COOLancs #21 Mivel a mintaelemző elégeti a mintákat, és azoknak a gőzeit elemzi, ezért élő baktériumot már eleve nem is találhat, maximum azok létére utaló vegyületeket.
Valszeg csak évmilliókkal ezelőtti életre utaló nyomokat találhattak. -
#20 Ha a Marson találnak valamit, akkor nem hinném, hogy hasonlítana a földi élőlényekre, így nem hinném, hogy beszélhetünk baktériumokról a Mars kapcsán. Maximum valami ahhoz hasonló létformáról... (Persze kivéve, ha a Föld és a Mars élővilágának kialakulása valamiféleképpen összefügg, és nem az élet kialakulásának teljesen az elejétől...)
Ha a Földről került oda, azt nyilván DNS analízissel meg lehet állapítani. Már csak azért is, mert ha a innen került oda, akkor biztosan van DNS-e. Ha nem, akkor nem sok esély van rá, hogy annak is DNS-e van. :D
Ez a meteoros elmélet amúgy miképpen szól? Hogy kerülhet a földi egysejtű élet meteorra anélkül, hogy a Föld megsemmisülne? Valaki meteorokkal dobálózik? Lehet, hogy hülye kérdés, de kicsit álmos vagyok még.
Esetleg az lehet, hogy a Curiosity (vagy valamelyik másik marsjáró) vitt oda valami spórát, amit aztán megtalálnak? Végül is mindegy, azt úgyis tudni fogjuk, hogy azt mi vittük oda... -
csimmasz #19 Nem, ez pont bizonyítható.
Sok meteoritot tartanak nyilván mint Marsi kőzet, az összetételéból vagy a benne található izotópokból lehet megállapítani azt hiszemn. -
p00h #18 mikrofosszília!!!!!!! -
csimmasz #17 Csak nehogy Náci támaszpontot találjanak!
A holdon köztudottan van Bázisuk, mostmár lehet a Mars is a kezükben van!
Jobban oda kéna figyelni azokra a dokumentum filmekre, amiket a moziban adnak, mint a multkori amiben bemutatták , hogy egy hajszálon múlt az inváziójuk sikere.
Nagyon aggódom lehet a Maják is előrelátták Hitler második eljövetelé -
gombabácsi #16 ha az "arzén alapú" baciról se tudták rendesen megállapítani amit megállapítottak, akkor mi lesz egy marsi vizsgálattal? :D
na meg ha van is ott valami, nem a Földről került oda meteorral? mert ügye ezzel az elmélettel is sokat menőznek (bizonyíthatatlan, azaz nulla felelősség)
-
ntex #15 Miért ne találhatnának bármi mást? Ha korábban volt élet a marson (mert a feltételezések szerint a mars hajdanán hasonló légkörű bolygó lehetett mint a föld) bármi lehet ott... Továbbá megint a fikcióra és a filmekre alapozva láttad a Mars Mentőakciót pl.? Ha nem akkor nézd meg. Annyit elárulok hogy a filmben is azt hitték hogy nincs ott semmi aztán egy idegen fajra bukkantak. Mivel senki nem jelent a bolygóról minden percben hogy nincs ott senki és semmi így bármi lehetséges... -
culas25hc #14 Nem befolyásolná az emberiséget, ha találnánk egy baktériumot a Marson??? Ez kb akkora felfedezés lenne, mint az, hogy a Föld gömb alakú. Bár szerintem nem lesz ekkora szerencsénk.... bár ha belegondolunk, hogy mindjárt 2012 vége, lehet, hogy ezt jósolták meg a zindiánok.
De valószínűleg csak valami oda nem illő anyagot találtak, amiből levonnak majd mindenféle következtetést, aztán nem történik semmi. De ne legyen így. -
#13 Na ez megint egy olyan lesz, mint a tavalyi, vagy mikor volt.
Bejelentették azt, amit már a natgeó is leadott, hogy valami mocsárban megél valami baktérium viszonylag magas arzéntartalmú környezetben.
Názamondta megven a földitől eltérő arzénalapú élet bizonyítéka.
Hát ez szuper!
Pár hete csinnadratta nélkül bejelnetették, hogy bocs, mégse.
Namost szerintem az lesz, hogy a multkori elpogyogtatott csavarok után meglesz a csavarhúzó is.
;)
És erre megindul mindenkinek a fantáziája.
Aztán 2 hét múlva bejelentik, hogy bocs az egyik technikus felejtette benne az indulás elött.
:DDD -
blitzkrieg1 #12 Arra gondolsz, hogy eltitkoljak majd, ha ekkora hordereju felfedezest tesznek?
Nem hinnem, mert ha talalnak egy bakteriumot, vagy maradvanyt, az szerintem jo sok tamogatast hoz a NASA-nak. -
kiralysanyi #11 Kár izgulni, szerintem Ramos labdáját találták meg. :) -
csimmasz #10 Nos mivel igen jó kapcsolataim vannak a NASA berkein belül most az SG hasábjain közkincsé teszem a rémisztő valóságot, ami valójában belekerül a történelem könyvekbe.
Sokan rebesgetik , hogy találtak valamit a legszebb az hogy nem nyomokat, nem is baktériumot, hanem még annál is komplexebb létformát.
A kutatók két táborra szakadtak mert az egyikük szerint megtalálták a Medvedisznóembert míg mások szerint a Szőrmóksegg az akinek Tom Cruis van a lába helyén, most a kamerákkal próbálnak a lábtályékra fókuszálni ennek eldöntée végett.
Amíg nincs egyértelmő kép a lábról addig nem lehet biztosat állítani!
Nővérke ma megint nem kaptam meg a gyógyszerem, kezdődnek a hangok a fejemben!
Amúgy én aggódom kicsit, jól felizgatják az embereket valami nagy felfedezést várunk erre majd bejelentik, hogy igen mostmár 100% hogy volt víz a Marson vahgy vaélami hasonló amitől jól pofára esünk, de ne legyen igazam, akarom világmegváltó felfedezést! -
#9 Na, szóval valamit találtak, de nem mondják meg. Arrrggggg. Belehalok a kíváncsíságba. AZ BIZTOS!!!! -
speed2006 #8 Elejtették a hátteret :D
-
#7 Úgy értem, szerinted miért nem lesz ott más? -
#6 Persze tudjuk, hogy nem lesz ott más, vagy inkább semmi sem, de kérdés: miért? -
Prof William #5 A legdurvább bejelentés tényleg valamiféle szerves egysejtű létforma/baktérium stb lenne. Az azért sejthető, hogy nem egy kis zöld emberke sétált be a kamera elé. Ez is lehez hogy nem élet csak arra utaló jel pl baktérium kövület stb...
A hordereje nagy lenne mert bár a tudósok, nagy valószínűséget adnak neki de ez lenne az első alkalom hogy TÉNYLEG életet, vagy legalábbis a kövületét fedezik fel bolygónkon kívül. -
blitzkrieg1 #4 A Marson bakteriumokon kivul semmi mast nem talalhatnak, erdekesnek az erdekes lenne, de szerintem semmiben nem befolyasolna az emberiseget. -
#3 talán azért mert nem vagy elégedett a saját fajunk a világhoz való hozzáállásával, és nem elég szívmelengető az érzés hogy "mi vagyunk a legjobbak" ? még így a legrosszabként is? :/ -
dyra #2 Nem tudom miért de megnyugvással töltene el ha élet vagy élet nyomaira bukkantak. Adná az isten, hogy így legyen. -
blitzkrieg1 #1 Ha szerencsenk lesz, meg marsi bakteriumot is talalnak.