546
  • NEXUS6
    Mit fog megváltoztatni, ha bejelentik azt a történelmi tényt, hogy baktériumokat, vagy azok nyomait találták meg a Marson?

Összezuhan a tözsde?
    Izrael kibékül az arabvilággal?
    Berlusconi börtönbe vonul?
    Elengedik Magyarország adósságterheit?
    A görögök nekiállnak dolgozni?
    Lecsökkentik a kínai gyermekmunkások munkaidejét heti 60 órára?
    Lehül a klima az ipariforradalom elötti szintre?
    Jason Stathamnek kinő a haja?
    ...

A válasz röviden:
    NEM
    ;)))
  • Zenszkij
    Én szinte biztosra mondom, hogy Földön kívüli élet nyomaira bukkantak, vagy magára egy élő egysejtűre. Maga a felfedezés akkora áttörést hoz majd, mint anno a Holdra szállás. Miért ne történhetne a mi életünkbe is valami áttörés. Magán a tényen nem változtat az, hogy eddig is tudtuk létezik Földön kívüli élet, de ugye végre ezt meg is tapasztalhatjuk. Én örülök neki.
  • dyra
    Dehogynem érinti. Egy mélyen vallásos embert megkérdeztem anno mit gondol a földön kívüli életről. Ennyit válaszolt. Minden ami a földön kívül van az az ördög műve. És ez le van írva a Bibliába (nem ellenőriztem). A földön kívüli élet felfedezése sokaknál okoz majd törést. Ettől függetlenül nagyon reménykedem benne, hogy ez az amit találtak.
  • bvalek
    Ha találnak akár mikróbákat a Marson, és kiderül hogy a Földtöl teljesen függetlenül alakultak ki, azt bizonyítaná, hogy az abiogenezis (élet kialakulása élettelen környezetben) egy teljesen természetes folyamat. Ráadásul nem is valami kivételes dolog, hanem szükségszerüen bekövetkezik amint a környezeti körülmények lehetövé teszik. Ez után biztosra lehetne venni, hogy azokon az exobolygókon, amik ideális távolságra keringenek az anyacsillaguktól, csak úgy nyüzsög az élet.

Ami a filozófiai következményeket illeti, a nagy világvallásokat nem érinti a dolog, föleg nyugaton nem, ahol jórészt arisztotelészi alapokon nyugszik a természet-filozófiájuk. A nagyszájú mitugrász szektákat meg az intelligens tervezés hívöket pedig eddig sem zavarták a tények, és ezután sem fogják...
  • fityisztma
    Az egyik vizsgálat elégeti, a másik mikroszkópon nézi, a harmadik "eteti". Van néhány tesztlehetőségük, nem véletlenül akkora súlyú a SAM!
    Szóval ha egy "baci" mikró-fosszília, akkor nem akkor a felfedezés, mivel nehéz beazonosítani. A mintavétel nagysága pedig más fosszíliát nem enged meg.
    Ergo: csak valami olyant találtak, ami nyüzsögni is tud, vagyis él! Az már a pár évvel ezelőtti mintákban is kérdéses volt, de nem tudtak dűlőre jutni, így most kihegyeztek egy komplex labort a kérdésre, és így már végre sikerült 100%-osan beazonosítani a kis marsfajzatot. Szerintem. Csinálnak még néhány ellenőrző kísérletet, és a világszenzációs bejelentéssel egyidőben az eddigi sok-milliárdos $ igényeiket megszorozzák kettővel, hárommal.
  • COOLancs
    Mivel a mintaelemző elégeti a mintákat, és azoknak a gőzeit elemzi, ezért élő baktériumot már eleve nem is találhat, maximum azok létére utaló vegyületeket.

Valszeg csak évmilliókkal ezelőtti életre utaló nyomokat találhattak.
  • wraithLord
    Ha a Marson találnak valamit, akkor nem hinném, hogy hasonlítana a földi élőlényekre, így nem hinném, hogy beszélhetünk baktériumokról a Mars kapcsán. Maximum valami ahhoz hasonló létformáról... (Persze kivéve, ha a Föld és a Mars élővilágának kialakulása valamiféleképpen összefügg, és nem az élet kialakulásának teljesen az elejétől...)
    Ha a Földről került oda, azt nyilván DNS analízissel meg lehet állapítani. Már csak azért is, mert ha a innen került oda, akkor biztosan van DNS-e. Ha nem, akkor nem sok esély van rá, hogy annak is DNS-e van. :D

Ez a meteoros elmélet amúgy miképpen szól? Hogy kerülhet a földi egysejtű élet meteorra anélkül, hogy a Föld megsemmisülne? Valaki meteorokkal dobálózik? Lehet, hogy hülye kérdés, de kicsit álmos vagyok még.

Esetleg az lehet, hogy a Curiosity (vagy valamelyik másik marsjáró) vitt oda valami spórát, amit aztán megtalálnak? Végül is mindegy, azt úgyis tudni fogjuk, hogy azt mi vittük oda...
  • csimmasz
    Nem, ez pont bizonyítható.
    Sok meteoritot tartanak nyilván mint Marsi kőzet, az összetételéból vagy a benne található izotópokból lehet megállapítani azt hiszemn.
  • p00h
    mikrofosszília!!!!!!!
  • csimmasz
    Csak nehogy Náci támaszpontot találjanak!
    A holdon köztudottan van Bázisuk, mostmár lehet a Mars is a kezükben van!
    Jobban oda kéna figyelni azokra a dokumentum filmekre, amiket a moziban adnak, mint a multkori amiben bemutatták , hogy egy hajszálon múlt az inváziójuk sikere.

Nagyon aggódom lehet a Maják is előrelátták Hitler második eljövetelé
  • gombabácsi
    ha az "arzén alapú" baciról se tudták rendesen megállapítani amit megállapítottak, akkor mi lesz egy marsi vizsgálattal? :D

na meg ha van is ott valami, nem a Földről került oda meteorral? mert ügye ezzel az elmélettel is sokat menőznek (bizonyíthatatlan, azaz nulla felelősség)

• ntex
    Miért ne találhatnának bármi mást? Ha korábban volt élet a marson (mert a feltételezések szerint a mars hajdanán hasonló légkörű bolygó lehetett mint a föld) bármi lehet ott... Továbbá megint a fikcióra és a filmekre alapozva láttad a Mars Mentőakciót pl.? Ha nem akkor nézd meg. Annyit elárulok hogy a filmben is azt hitték hogy nincs ott semmi aztán egy idegen fajra bukkantak. Mivel senki nem jelent a bolygóról minden percben hogy nincs ott senki és semmi így bármi lehetséges...
  • culas25hc
    Nem befolyásolná az emberiséget, ha találnánk egy baktériumot a Marson??? Ez kb akkora felfedezés lenne, mint az, hogy a Föld gömb alakú. Bár szerintem nem lesz ekkora szerencsénk.... bár ha belegondolunk, hogy mindjárt 2012 vége, lehet, hogy ezt jósolták meg a zindiánok.

De valószínűleg csak valami oda nem illő anyagot találtak, amiből levonnak majd mindenféle következtetést, aztán nem történik semmi. De ne legyen így.
  • NEXUS6
    Na ez megint egy olyan lesz, mint a tavalyi, vagy mikor volt.
    Bejelentették azt, amit már a natgeó is leadott, hogy valami mocsárban megél valami baktérium viszonylag magas arzéntartalmú környezetben.
    Názamondta megven a földitől eltérő arzénalapú élet bizonyítéka.

Hát ez szuper!

Pár hete csinnadratta nélkül bejelnetették, hogy bocs, mégse.

Namost szerintem az lesz, hogy a multkori elpogyogtatott csavarok után meglesz a csavarhúzó is.
    ;)
    És erre megindul mindenkinek a fantáziája.

Aztán 2 hét múlva bejelentik, hogy bocs az egyik technikus felejtette benne az indulás elött.
    :DDD
  • blitzkrieg1
    Arra gondolsz, hogy eltitkoljak majd, ha ekkora hordereju felfedezest tesznek?
    Nem hinnem, mert ha talalnak egy bakteriumot, vagy maradvanyt, az szerintem jo sok tamogatast hoz a NASA-nak.
  • kiralysanyi
    Kár izgulni, szerintem Ramos labdáját találták meg. :)
  • csimmasz
    Nos mivel igen jó kapcsolataim vannak a NASA berkein belül most az SG hasábjain közkincsé teszem a rémisztő valóságot, ami valójában belekerül a történelem könyvekbe.

Sokan rebesgetik , hogy találtak valamit a legszebb az hogy nem nyomokat, nem is baktériumot, hanem még annál is komplexebb létformát.

A kutatók két táborra szakadtak mert az egyikük szerint megtalálták a Medvedisznóembert míg mások szerint a Szőrmóksegg az akinek Tom Cruis van a lába helyén, most a kamerákkal próbálnak a lábtályékra fókuszálni ennek eldöntée végett.
    Amíg nincs egyértelmő kép a lábról addig nem lehet biztosat állítani!

Nővérke ma megint nem kaptam meg a gyógyszerem, kezdődnek a hangok a fejemben!

Amúgy én aggódom kicsit, jól felizgatják az embereket valami nagy felfedezést várunk erre majd bejelentik, hogy igen mostmár 100% hogy volt víz a Marson vahgy vaélami hasonló amitől jól pofára esünk, de ne legyen igazam, akarom világmegváltó felfedezést!
  • globint
    Na, szóval valamit találtak, de nem mondják meg. Arrrggggg. Belehalok a kíváncsíságba. AZ BIZTOS!!!!
  • speed2006
    Elejtették a hátteret :D
  • Zombee
    Úgy értem, szerinted miért nem lesz ott más?
  • Zombee
    Persze tudjuk, hogy nem lesz ott más, vagy inkább semmi sem, de kérdés: miért?
  • Prof William
    A legdurvább bejelentés tényleg valamiféle szerves egysejtű létforma/baktérium stb lenne. Az azért sejthető, hogy nem egy kis zöld emberke sétált be a kamera elé. Ez is lehez hogy nem élet csak arra utaló jel pl baktérium kövület stb...

A hordereje nagy lenne mert bár a tudósok, nagy valószínűséget adnak neki de ez lenne az első alkalom hogy TÉNYLEG életet, vagy legalábbis a kövületét fedezik fel bolygónkon kívül.
  • blitzkrieg1
    A Marson bakteriumokon kivul semmi mast nem talalhatnak, erdekesnek az erdekes lenne, de szerintem semmiben nem befolyasolna az emberiseget.
  • VRSDM
    talán azért mert nem vagy elégedett a saját fajunk a világhoz való hozzáállásával, és nem elég szívmelengető az érzés hogy "mi vagyunk a legjobbak" ? még így a legrosszabként is? :/
  • dyra
    Nem tudom miért de megnyugvással töltene el ha élet vagy élet nyomaira bukkantak. Adná az isten, hogy így legyen.
  • blitzkrieg1
    Ha szerencsenk lesz, meg marsi bakteriumot is talalnak.