Valamit talált a Curiosity

← ElőzőOldal 11 / 11

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cataflam02
<#taps>

One more story

Magnum PI
Meg ugye a arzén alapú életet is úgy vezették fel mintha idegen életformát találtak volna és kiderült, hogy még ez sem úgy van ahogy õk gonodolták. Ez megint nem lesz akkora durr mint ahogy hangzik.

Nem akarok alaptalanul találgatni, de azt hiszem kiszivárgott a felfedezés:

Sikerült képet készíteni amint a nagyláb, a lochnessi szörny, a kis zöld emberkék, a chupacabra és Amelia Earhart pancsol egy felfújató gumimedencében (víz a marson!) A háttérben pedig a a mikulás ül egy budin és épp egy 2012 decemberében lejáró maja naptárral törli ki.

Ez némileg megingatja az emberiség eddigi világnézetét, kezdjétek felhalmozni a konzerveket, amíg lehet!

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

Magnum PI
Baktériumot biztos nem találtak mert azt nem kellene elemezni hetekig, hogy kizárják a tévedés lehetõségét. Valszeg csak a valami "régen volt itt élet"-re utaló jelet találhattak.

"bejelentésre azonban még heteket kell várnunk, állítja egy híradás"

Addig akkor meg minek kell ezt hírbe hozni ?
Errõl senki nem álmodik csak igazi idióták, ki a f*sz akar egyedül lenni egy egész bolygón?

De mondjuk ahogy 100 évvel ezelõtt is csak álmodoztak arról, hogy átrepülök Amerikába mikor akarok, egy elfogadható összegért, vagyis, hogy szinte bárki számára elérhetõ legyen.

Ugyan ez sokak álma, hogy ugyan ilyen egyszerûen lehessen a bolygók közt is utazni egyszer.
Ez csak idõ kérdése.
Nem a szinszûrós képek meg kis sávszéles valami miatt?
GONDOLJATOK BELE:

Az ûrhajóddal épp egy új bolygóhoz közelítesz. Hatalmas ûrhajód van, luxus kényelemmel. Az emberiség már meghodiccsotta az ürt. Minden emberre egy bolygó jut. Leszállsz a bolygón. Az egész a tiéd. Hatalmas jólét vár rád, és nem kell dolgozni.

Errõl álmodik az értelmiségi fiatal, aki scifi sorozatokkal tömi az agyát. 😄
És közben azzal ámítja magát hogy micsoda magasztos a cél, emberiség, jövõ, az emberiség egyetlen reménye, az ürmeghodiccsa.

Pedig kellett volna!<#ejnye1>

Te kis Skót!<#wink>
Most el kellett menni egészen a Marsik érte pedig itt úszkált a Föld egyik tavában. 😊
mousee
Eddig technikai akadálya volt, ma meg már divat az instagram 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
Az ott é, baktérium a marson, és kért tõlem hámhuszat. És ahogy odamegyek a kjurószitivel, akkor látom hogy ez nem is baktérjum, hanem a lochness-i szörnyezet, de én aztán nem adtam neki hámhuszat, nem én e...

😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Valaki mondjon már egy épeszû magyarázatot,hogy ezek még mindig fekete-fehér képeket csinálnak 2012-ben?<#conf>
egy ilyen felfedezés azt eredményezné, hogy az ürmehodiccsában 😊 hívõk újra el tudnák ámítani a népet évtizedekre a hülyeségeikkel

a sok sok materialista értelmiségi (fiatal) újra bátrabban tömné magába az ostoba scifi sorozatokat, azzal a gondolattal hogy ez nem hüüüüjeséég!! XD

Basszameg, most jöttem rá!
Pedig ott volt az orrunk elõtt, megtalálták Nessit csak nem lochness-i tóban hanem a Rockness kráterban, végre.<#hamm>
Falabu
Lehet, hogy egy Prothean ereklyére bukkantak. <#idiota>

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

Ha tényleg életet találtak másnap alakitok egy céget Marsi vadászkaland értékesítésére!
Le is védetem hogy én találtam fel azt , hogy a marson is lehet vadászni és akkor onnatól a jövõben az unokáim jólétben lesznek!<#nyes>
Ha rövidtávon nem is, de hosszútávon mindenképp lökést adhatna az ûrkutatásnak az, hogy ha már egy naprendszeren belül is képes egymástól elszigetelten élet kialakulni, akkor a világegyetem nyüzsöghet felfedezésre váró létformákkal. Meg aztán az ûrcsigák ígérete beindíthatná a francia ûrkutatást is 😄

Dehogynem fog. Mint ahogy annak idején az is megváltoztatta az emberek gondolkodását, hogy a föld nem lapos vagy, hogy nem a föld köröl kering a világ.

Az emberek gondolkodását fogja megváltoztatni a világról. Ez az ami számít kit érdekel a tõzsde?

Ha egy egyértelmû bizonyíték lenne arra, hogy az élet nem a föld kiváltsága és, hogy ahol tud ott kifejlõdik az az anyag evolúciójának egy érdekes dolga lenne. Vagyis levonhatóak lennének olyan következtetések, hogy pl az élettelen anyag arra "játszik", hogy megteremtse az életet. És pl ismét el lehetne vitatkozni a mindenható létezésén 😄 . Szóval nagyon nagy dolog lenne.

Szerintem pedig jelentõsen megnövekszik az üripari megrendelések száma.
Semmi kétségem afelõl , hogy abban a pillanatban amint 100% ra tudják, hogy van élet a marson meglenne a pénz aMars programra.

Szerintem lenne érdekelt aki milliókat befektetne egy kis mintáért, hogy tanulmányozhassák.

De nem ez fog történni sajna inkább csak még egy bizonyíték a lehetséges egykori marsi életre.
cataflam02
Szerintem se fog semmi változni, ha élet nyomaira bukkannak.

One more story

NEXUS6
Mit fog megváltoztatni, ha bejelentik azt a történelmi tényt, hogy baktériumokat, vagy azok nyomait találták meg a Marson?

Összezuhan a tözsde?
Izrael kibékül az arabvilággal?
Berlusconi börtönbe vonul?
Elengedik Magyarország adósságterheit?
A görögök nekiállnak dolgozni?
Lecsökkentik a kínai gyermekmunkások munkaidejét heti 60 órára?
Lehül a klima az ipariforradalom elötti szintre?
Jason Stathamnek kinõ a haja?
...

A válasz röviden:
NEM
😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Zenszkij
Én szinte biztosra mondom, hogy Földön kívüli élet nyomaira bukkantak, vagy magára egy élõ egysejtûre. Maga a felfedezés akkora áttörést hoz majd, mint anno a Holdra szállás. Miért ne történhetne a mi életünkbe is valami áttörés. Magán a tényen nem változtat az, hogy eddig is tudtuk létezik Földön kívüli élet, de ugye végre ezt meg is tapasztalhatjuk. Én örülök neki.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Dehogynem érinti. Egy mélyen vallásos embert megkérdeztem anno mit gondol a földön kívüli életrõl. Ennyit válaszolt. Minden ami a földön kívül van az az ördög mûve. És ez le van írva a Bibliába (nem ellenõriztem). A földön kívüli élet felfedezése sokaknál okoz majd törést. Ettõl függetlenül nagyon reménykedem benne, hogy ez az amit találtak.

Ha találnak akár mikróbákat a Marson, és kiderül hogy a Földtöl teljesen függetlenül alakultak ki, azt bizonyítaná, hogy az abiogenezis (élet kialakulása élettelen környezetben) egy teljesen természetes folyamat. Ráadásul nem is valami kivételes dolog, hanem szükségszerüen bekövetkezik amint a környezeti körülmények lehetövé teszik. Ez után biztosra lehetne venni, hogy azokon az exobolygókon, amik ideális távolságra keringenek az anyacsillaguktól, csak úgy nyüzsög az élet.

Ami a filozófiai következményeket illeti, a nagy világvallásokat nem érinti a dolog, föleg nyugaton nem, ahol jórészt arisztotelészi alapokon nyugszik a természet-filozófiájuk. A nagyszájú mitugrász szektákat meg az intelligens tervezés hívöket pedig eddig sem zavarták a tények, és ezután sem fogják...

Általános relativitáselmélet kézikönyv: http://valek.webs.com/ chatszoba a Freenode-on: #generalrelativity

Az egyik vizsgálat elégeti, a másik mikroszkópon nézi, a harmadik "eteti". Van néhány tesztlehetõségük, nem véletlenül akkora súlyú a SAM!
Szóval ha egy "baci" mikró-fosszília, akkor nem akkor a felfedezés, mivel nehéz beazonosítani. A mintavétel nagysága pedig más fosszíliát nem enged meg.
Ergo: csak valami olyant találtak, ami nyüzsögni is tud, vagyis él! Az már a pár évvel ezelõtti mintákban is kérdéses volt, de nem tudtak dûlõre jutni, így most kihegyeztek egy komplex labort a kérdésre, és így már végre sikerült 100%-osan beazonosítani a kis marsfajzatot. Szerintem. Csinálnak még néhány ellenõrzõ kísérletet, és a világszenzációs bejelentéssel egyidõben az eddigi sok-milliárdos $ igényeiket megszorozzák kettõvel, hárommal.
<#kacsint>
Mivel a mintaelemzõ elégeti a mintákat, és azoknak a gõzeit elemzi, ezért élõ baktériumot már eleve nem is találhat, maximum azok létére utaló vegyületeket.

Valszeg csak évmilliókkal ezelõtti életre utaló nyomokat találhattak.

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"

wraithLord
Ha a Marson találnak valamit, akkor nem hinném, hogy hasonlítana a földi élõlényekre, így nem hinném, hogy beszélhetünk baktériumokról a Mars kapcsán. Maximum valami ahhoz hasonló létformáról... (Persze kivéve, ha a Föld és a Mars élõvilágának kialakulása valamiféleképpen összefügg, és nem az élet kialakulásának teljesen az elejétõl...)
Ha a Földrõl került oda, azt nyilván DNS analízissel meg lehet állapítani. Már csak azért is, mert ha a innen került oda, akkor biztosan van DNS-e. Ha nem, akkor nem sok esély van rá, hogy annak is DNS-e van. 😄

Ez a meteoros elmélet amúgy miképpen szól? Hogy kerülhet a földi egysejtû élet meteorra anélkül, hogy a Föld megsemmisülne? Valaki meteorokkal dobálózik? Lehet, hogy hülye kérdés, de kicsit álmos vagyok még.

Esetleg az lehet, hogy a Curiosity (vagy valamelyik másik marsjáró) vitt oda valami spórát, amit aztán megtalálnak? Végül is mindegy, azt úgyis tudni fogjuk, hogy azt mi vittük oda...
Nem, ez pont bizonyítható.
Sok meteoritot tartanak nyilván mint Marsi kõzet, az összetételéból vagy a benne található izotópokból lehet megállapítani azt hiszemn.
mikrofosszília!!!!!!!

Csak nehogy Náci támaszpontot találjanak!
A holdon köztudottan van Bázisuk, mostmár lehet a Mars is a kezükben van!<#ejnye1>
Jobban oda kéna figyelni azokra a dokumentum filmekre, amiket a moziban adnak, mint a multkori amiben bemutatták , hogy egy hajszálon múlt az inváziójuk sikere.

Nagyon aggódom lehet a Maják is elõrelátták Hitler második eljövetelé<#fejvakaras>
ha az "arzén alapú" baciról se tudták rendesen megállapítani amit megállapítottak, akkor mi lesz egy marsi vizsgálattal? 😄

na meg ha van is ott valami, nem a Földrõl került oda meteorral? mert ügye ezzel az elmélettel is sokat menõznek (bizonyíthatatlan, azaz nulla felelõsség)

Miért ne találhatnának bármi mást? Ha korábban volt élet a marson (mert a feltételezések szerint a mars hajdanán hasonló légkörû bolygó lehetett mint a föld) bármi lehet ott... Továbbá megint a fikcióra és a filmekre alapozva láttad a Mars Mentõakciót pl.? Ha nem akkor nézd meg. Annyit elárulok hogy a filmben is azt hitték hogy nincs ott semmi aztán egy idegen fajra bukkantak. Mivel senki nem jelent a bolygóról minden percben hogy nincs ott senki és semmi így bármi lehetséges...
Nem befolyásolná az emberiséget, ha találnánk egy baktériumot a Marson??? Ez kb akkora felfedezés lenne, mint az, hogy a Föld gömb alakú. Bár szerintem nem lesz ekkora szerencsénk.... bár ha belegondolunk, hogy mindjárt 2012 vége, lehet, hogy ezt jósolták meg a zindiánok.

De valószínûleg csak valami oda nem illõ anyagot találtak, amibõl levonnak majd mindenféle következtetést, aztán nem történik semmi. De ne legyen így.
NEXUS6
Na ez megint egy olyan lesz, mint a tavalyi, vagy mikor volt.
Bejelentették azt, amit már a natgeó is leadott, hogy valami mocsárban megél valami baktérium viszonylag magas arzéntartalmú környezetben.
Názamondta megven a földitõl eltérõ arzénalapú élet bizonyítéka.

Hát ez szuper!

Pár hete csinnadratta nélkül bejelnetették, hogy bocs, mégse.

Namost szerintem az lesz, hogy a multkori elpogyogtatott csavarok után meglesz a csavarhúzó is.
😉
És erre megindul mindenkinek a fantáziája.

Aztán 2 hét múlva bejelentik, hogy bocs az egyik technikus felejtette benne az indulás elött.
😄DD

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Arra gondolsz, hogy eltitkoljak majd, ha ekkora hordereju felfedezest tesznek?
Nem hinnem, mert ha talalnak egy bakteriumot, vagy maradvanyt, az szerintem jo sok tamogatast hoz a NASA-nak.
Kár izgulni, szerintem Ramos labdáját találták meg. 😊
Nos mivel igen jó kapcsolataim vannak a NASA berkein belül most az SG hasábjain közkincsé teszem a rémisztõ valóságot, ami valójában belekerül a történelem könyvekbe.

Sokan rebesgetik , hogy találtak valamit a legszebb az hogy nem nyomokat, nem is baktériumot, hanem még annál is komplexebb létformát.

A kutatók két táborra szakadtak mert az egyikük szerint megtalálták a Medvedisznóembert míg mások szerint a Szõrmóksegg az akinek Tom Cruis van a lába helyén, most a kamerákkal próbálnak a lábtályékra fókuszálni ennek eldöntée végett.
Amíg nincs egyértelmõ kép a lábról addig nem lehet biztosat állítani!<#miaz>

Nõvérke ma megint nem kaptam meg a gyógyszerem, kezdõdnek a hangok a fejemben!<#nyes>

Amúgy én aggódom kicsit, jól felizgatják az embereket valami nagy felfedezést várunk erre majd bejelentik, hogy igen mostmár 100% hogy volt víz a Marson vahgy vaélami hasonló amitõl jól pofára esünk, de ne legyen igazam, akarom világmegváltó felfedezést!<#alien2>
globint
Na, szóval valamit találtak, de nem mondják meg. Arrrggggg. <#falbav> Belehalok a kíváncsíságba. AZ BIZTOS!!!!

http://www.tradeximp.com/

Elejtették a hátteret 😄
Zombee
Úgy értem, szerinted miért nem lesz ott más?

Zombee
Persze tudjuk, hogy nem lesz ott más, vagy inkább semmi sem, de kérdés: miért?

A legdurvább bejelentés tényleg valamiféle szerves egysejtû létforma/baktérium stb lenne. Az azért sejthetõ, hogy nem egy kis zöld emberke sétált be a kamera elé. Ez is lehez hogy nem élet csak arra utaló jel pl baktérium kövület stb...

A hordereje nagy lenne mert bár a tudósok, nagy valószínûséget adnak neki de ez lenne az elsõ alkalom hogy TÉNYLEG életet, vagy legalábbis a kövületét fedezik fel bolygónkon kívül.
A Marson bakteriumokon kivul semmi mast nem talalhatnak, erdekesnek az erdekes lenne, de szerintem semmiben nem befolyasolna az emberiseget.
VRSDM
talán azért mert nem vagy elégedett a saját fajunk a világhoz való hozzáállásával, és nem elég szívmelengetõ az érzés hogy "mi vagyunk a legjobbak" ? még így a legrosszabként is? :/

u dont have to listen anybody else but me

Nem tudom miért de megnyugvással töltene el ha élet vagy élet nyomaira bukkantak. Adná az isten, hogy így legyen.

Ha szerencsenk lesz, meg marsi bakteriumot is talalnak.
← ElőzőOldal 11 / 11