Valamit talált a Curiosity

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De, nagyjából ismerem, csak azt hiszem a biblia az ember teremtését teszi ~ 6000 évesre. Persze ha szó szerint értelmezzük, akkor még az is lehet hogy a Föld is annyi, de mivel a Nap is a teremtés része, ezért nem lehet pontosan tudni, hogy az a hat nap, az hat földi napnak felel-e meg. Legalábbis szerintem.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Értelmezés kérdése - az emberi történelem Ádámig cirka 6000 év (kiszámolható a pátriárkák életkorából mivel mindegyik élethossza évre pontosan írva van).
Elvben ugye az embert a 6. napon teremtette isten, tehát ebbõl gondolják egyes Bibliakutatók hogy 6000 éves a föld.

Más kérdés, hogy mások azt mondják, a teremtési napok értelmezhetõk hosszabb idõszakként is (mint pl a Biblia más részein 1-1 nap 1000 évet szemléltet), tehát nem szó szerint 24 órát hanem egyszerûen csak a folyamatot szemléltetik (naprendszer megteremtése, föld létrehozása, légkör kialakítása, hüllõk/halak/emlõsök létrehozása) amit egyébként a tudomány is leír.

A különbség annyi, hogy arra kell gondolni, a nagykönyv nem csak a mai embernek íródott hanem a 3000 évvel ezelõtti sárdagasztó rabszolgának is, így ennek megfelelõen megy bele tudományos részletekbe. Kb úgy, mint ahogy az egyes dolgokat másképp magyarázzuk egy 6 évesnek és máshogy egy 18 évesnek.

mad mind
Kiszámolták a bibliában megadott adatok alapján. Elég sok szereplõnek van megadva a kora, ezek alapján nem nehéz. Gondolom te még sosem láttad a bibliát, ha ilyet kérdezel.

Hol van a bibliában, hogy a föld 6000 éves? <#fejvakaras>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

zsoltioregon

<#idiota><#idiota>

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

A vallasi fanatikusok megcsak el sem fogjak hinni, hogy valamit is talaltak. Van jopar ismerosom aki ilyen. Felell a szor a hatukon amikor azt mondom nekik, hogy a Fold 4,5 milliard eves. A Bibliaban 6000 eves a Fold, ez van megirva es az ugy van. Amikor a dinokrol kerdezek, hogy akkor azok az emberekkel egyutt eltek, csak rohognek, mert szerintuk az is csak kamu. Nem is dinoszaurusz csontokat talaltak, csak sima ma is elo allatok maradvanyait.
Omega
A vizsgálat jellegébõl (hevítés) én is arra következtetek, hogy nem életet találtak, hanem valamit, ami arra utal (néhány vegyületet), vagy a Földön élet nyoma lenne, a következõ misszióban pedig majd megvizsgálják még alaposabban. Így már meg is van a mintahozó küldetés kijelölt leszállóhelye.

Még régebben vettem a fáradságot és elolvastam a blogodban ( ne kérdezd, hogy bukkantam rá mert azóta sem tudom és jó lenne ha belinkelnéd) a témáról írt véleményedet. Az viszont megállapítható, hogy mind a blogod mind a hozzászólásaid alapján trollkodsz és felületesen vádaskodsz ami már kissé unalmas, mivel minden hasonló témájú cikkben közzéteszed agymenéseidet.
Ezen kijelentésed többek között értelmezhetetlen:
"Az ûrhajóddal épp egy új bolygóhoz közelítesz. Hatalmas ûrhajód van, luxus kényelemmel. Az emberiség már meghodiccsotta az ürt. Minden emberre egy bolygó jut. Leszállsz a bolygón. Az egész a tiéd. Hatalmas jólét vár rád, és nem kell dolgozni."
Szóval ha normálisan le tudnád érvelni az úrkutatás szükségességérõl az rendben van, de ez teljesen felesleges ebben a formában ( bár lehet valami perverz hobbi számodra).
Angol:

http://m.npr.org/news/front/165513016

Szívesen.
wraithLord
Sõt, az evolúciós elmélet csak a földi élõvilág változásával foglalkozik (mivel mást nem ismerünk, és nyilván más bolygó élõvilága más molekuláris mechanizmusokkal változik. Persze az egyed feletti mechanizmusok is lehetnek eltérõek, de ez - talán - nem annyira "szükségszerû"...)
hát az evó fõpapja, dawkins máshogy látja 😊

Ebben nem lehetsz biztos mint abban sem , hogy van élet más égitesten.
A másik pedig de meg vannak hódítva a sarkörök is olyan szintem amilyen szinten van értelme.
Kutatások és olajbányászat miatt vannak emberek és települések a nagyon hideg és zord viszonyok között is.

Hogy nincsenek mûködõ városok mint Budapers például az szerintem nyilván való, mi a szart enne, inna, csinálna ott az ember?
A bányászat az egyetlen ami hoz anyit amenyi ahihetetlen menyiségü pénzhez kell amivel biztosítanak normális körülményeket a létezéshez.

A sivatag pedig nem jó érv mert Izrael szinte sivatag, ha nem öntöznének mindent szerintem a datoján kívül semmi sem maradna meg.
az evó a már létezõ élet fejlõdésével, változásával foglalkozik, a létrejöttével nem, az lehet akár extrém ritka is
az a bajom vele hogy önbecsapás

a sivatagokat, déli sarkot miért nem hódítjuk meg? brutális kategóriákkal könnyebb lenne mint bármelyik bolygót, és nem csak a távolság miatt

ürmeghodiccsa=az értelmiség ön és világbecsapása

szerintem a naprendszben van legalább 20 olyan égitest amin kialakulhatott volna valamilyen élet

én nem hiszek abban hogy az evónak nagyon feltétel kéne. ha igaz az evó akkor szinte mindenbõl élet lesz, extrém körülményeket kivéve

szóval elég gáz hogy sehol sincs élet csak a Földön

szerintem ez a bejelentés amolyan misztikus bejelentés lesz. nesze semmi fogd meg jól. nem lehet belebukni 😄

Narxis
haha ez kurva jó 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

olaaaaj!
kagylóhéj, csigaház?
kagylóhéj, csigaház?
NEXUS6
Amúgy szabad a gazda?
Eláruljam, hogy mit találtak?

Segítek: Mi az, aminek köze van régen elpusztult élõlényekhez és homokban találják!?
Naaaa....?

<#vigyor>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Világvége?
<#nevetes1>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"...nem lesz mégegyszer 2103 évi költségvetés."
Hogy mi lesz 2103-ban? Kiváncsian várom! <#nevetes1>
NEXUS6
A költségvetés igen is egyszeri, történelmi esemény, nem lesz mégegyszer 2103 évi költségvetés. Na jó max Magyarországon.
<#papakacsint>

NEXUS6
De ezért jó, hogy te itt vagy nekünk.
Majd Te kiköszörülöd a csordát!
<#nyes>

azért valaki szivárogtathatna a francba!
Ezis olyan már mint egy hülye mozis sorozat éveket kell várni arra, hogy mi a fene fog történni.

Máskor pedig anyit azért ondanak hogy az elõzetes adatok alapján feltételezhretõ, hogy ...
Most meg Hírzárlat?
Hátez nooormáááális?<#fejvakaras>
Amugy neked mi a gondod?

Szerintem nincs ebben semmi misztikus dolog, hogy kikivánkozunk az ûrbe is, egyszer "megishódiccsukazûrt" de az még odéb lessz, akár hiszed akár nem.
Mondjuk, lehet, hogy két dolog is van egyszerre a kezükben, egy kisebb, meg egy nagyobb. A kisebb biztos, a nagyobbat még ellenõrizni kell de a kicsi is elég szenzációt kelteni.
szerintem te vagy vakhívõ, vakon hiszel az ilyenekben mint az ûrmeghódítás

de nem véletlen, hiszen az ilyenekben hívõk a legnagyobb csorda

Pedig szakmai öngyilkosság olyan adatok alapján szenzációt kelteni ami nem ellenõrzött és kizárt a tévedés.
Ezért lehet, hogy olyan adatok vannak a kezükben ami nagyon jelentõs, ha igaz és nem mérési vagy egyéb hiba, de ezt elõször körbe kell ellenõrizni vagy többszöri mérés kell különbözõ helyekrõl vagy modokon.
Esetlek lehetnek a körülmények olyanok amik ezt a vélt eredményt produkálják.

De én akkor is elég borulátó vagyok, lesz valami bejelentés hogy ilyen meg olyan nyomokat találtak ami mostmár igazolja a víz jelenlétét a régi Marson, blablablabla.
Azért furcsa ez az egész...
Vagy az van, hogy valaki egyszerûen nem tudta befogni a száját, annyira belelkesült és a hivatalos utat kihagyva nyilatkozgatott összevissza, vagy pedig éppen most van valamilyen költségvetés tárgyalása, és a NASA fel akarja magára hívni a figyelmet. Persze lehet más is, de tudományos körökben tényleg nem szokás elõállni csak úgy, hogy van valamim, de nem vagyok benne biztos, de azért történelmi, de nem mondok semmit..
TreDoR
F***t. Csak elcsuláztam a Marsig, azt találták meg.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Kelta
Nemtom miaz amit találtak, de ha a terrorpisták kezébe kerül..vééégünk!!

Azé fekete-fehér a kép, hogy a sok összeesküvés elmélet gyártó ne unatkozzon😊
pedig nem is, hanem mert ottan nem a digi ossza a szélessávot😊 így feleslegesen nem terhelik le színes vackokkal, tudós agyaknak jó ez😊

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

csak elõtte a terrorista marslakókat meg kell kicsit regulázni
Úgy is azt fogják mondani, hogy olajat találtak és a BP jövõre meg is kezdi a kitermelést. <#nevetes1>

sajnos pont akkor fogyott el a pénz, mikor a színeket akarták belerakni. mégis, mi másért?
Miért fekete-fehérek a képek?
Miért is? Igen kurvanagy véletlenek kellenek hozzá, de egyáltalán nem lehetetlen a dolog.

Az igazi kretének mindig sokkal viccesebbek, mint a valóság, ez így van. Ez a gomba pedig nem semmi miket ír le.
Szerintem valami elettel osszekapcsolhato dolgot talaltak.

A NASA ingerkuszobet mar egy kis metan, szerves anyag, vagy mikormeteres fosszilia is siman atlepne.

Az hogy a publikum csak baciktol, vagy zold emberkektol kezdve tartja erekesnek a Marsot, elegge gyerekded lelkre vall.

Hamarosan kiderul. Stay tuned!

Durva lenne, ha sima homok tetejébõl találnának valamit, akkor mélyebb részek mik tartogathatnak????!😊)
"nem a Földrõl került oda meteorral?"

A Földrõl meteorral? :-D Ez a csökött butaság jobb, mint bármely kabaré.
Öreg, Te nem unod még saját magadat?
Ha ilyen szinten zavar a tudás, akkor miért zizegsz itt állandóan? Hiszen mehetnél misézni is az egyjóatyaúristen hívõ barátaidhoz is.
megsúgom ám neked is, meg a másiknak is, hogy a bibliát mintegy 500 éve nem szokás már szó szerint értelmezni (és most nem a szakadár amcsi protestáns szektákra gondolok, hanem a mainstream katolikusra), szóval nem oszt, nem szoroz
majd kiderül, hogy valami spóra elszaporodott, amit vagy ez, vagy a korábbiak (akár a vikingek) hoztak magukkal

persze jó lenne marsi életet találni, de nem hiszem, hogy ez lesz
Szerintem élettel kapcsolatos cuccot találtak.
Jelentõsége az lenne, hogy máshol is kialakulhat az élet a földön kívül és a másik, hogy akkor Bibliának úgymond lõnének.
Zombee
Nem, én arra gondolok, hogy tényleg nem lesz ott semmi.

Vagy csak megtalálták Jason Statham haját a Marson.

Szerintem igen szoros korreláció áll fenn Jason Statham haja és a marsi bacik között. Igen, ki fog nõni!

Forrás?

Vagy lehet hogy nem is cink, hanem réz és egy egész Roma kisvárost találtak a lelõhely melett ahol a kábelekrõl égetik aburkolatot, a tábor másikfelén a a hatóságok be sem felyezték a menekült tábort de már az aluminium vázas keritésnek hült helye.<#nyes>
Nah találtak egy kis cinket, de eddig nem tudtak, hogy van ott is.
Ez lesz a történelmi bejelentés..