7978
  • lonvard
    Lesz minden, nyugi. Ez az ökölszabály. :D Ezek az egyszemélyes speciális hajók, pl. az avenger az emp-kütyüjével, engem is idegesítenek, mert semmire nem jók azon kívül, amire specializálódtak. De ilyenkor van egy olyan háttér mögötte, hogy az adott kütyü csak előfutára annak, amit majd még terveznek. Berakják egy kisebb hajóba, tesztelgetik, aztán majd lehet belőle modul, meg akármicsoda is. Pl. ha lesz ilyen modul, akkor a carrack máris kalózfregatt státuszt kap.
  • Caliph
    annyira nem bejövős hogy specifikált hajókat gyártanak. miért nem lehet ez pl egy modul ami beépíthető pl egy hammerhead be vagy bármibe ami kalózkodásra alkalmas hajó lehet?
    (vagy igy is lesz,csak én néztem be valamit ? :D )
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.09.25. 16:18:31
  • lonvard
    Mondjuk ha beindulnak az npc kereskedelmi hajók, és műköni fog a hajó-hajó dokkolás, az emp, meg a kvantumcsapda, plusz az npc-k gyalogos mód is képesek lesznek a tűzharcra, akkor szerintem elszabadul itt a kalózpokol. Mindenki hajókat akar majd foglalni. :)
  • lonvard
    Közben shed lefordította a mantiszos tudást, nagyon szépen köszi (tudom, nem olvassa, nem baj)!

"A kvantum-csapda művelet több előkészítést igényel, mivel itt először fel kell tölteni az eszközt a működéshez. Ez a várakozási idő nagyon hasonló lesz ahhoz, amit a már játékban lévő EMP feltöltésénél láthattunk. A feltöltött eszköz működtetése esetén a hajó körüli 10.000-20.000 méteres sugarú gömbben kvantumugrásban haladó hajók kiesnek a kvantumból""

Azon gondolkodom, hogy ez a 10-20 kilométer mire elég. Meg hogy egyáltalán, hogyan kellene ezt csinálni, hogy effektív legyen. Mer ha beindulnak a kvantumcsapdák, akkor az ellenlépés nyilván annyi lesz, hogy az ember felszállás után megy 30-50 kilométert valamely irányban, majd utána ugrik. A kalóznak erre az az ellenlépése, hogy közvetlen az állomás mellett várakozik, és amint kilép a hajó a zónából, indítja a csapdát, a haverjai meg ráugranak. Annak nem tudom mennyi értelme lehet, hogy Olisar és Hurston közt félúton lepányvázunk, és várjuk a kapást. Mennyi az esélye, hogy 15 millió kilométer távolságra két állomás közt sikerül elkapni egy 10-20 kilométeres sávban repülő bármit? Szerintem itt kell egy kvantumnyomokat letapogató szkenner, hogy a horgászok tudják, hogy merre megy általában a csali. Viszont ha ez nagyon szór, akkor megint nem működik. Áh, okoskodtam!
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.25. 14:42:08
  • lonvard
    Ja aha. Akkor már kezdem érteni, hogy miért nem tudtam leszállásnál kordában tartani a gépet. Grimhexen szálltam le a leszállóhely-sziklalyukak egyikébe, és akkor nem tudtam leállítani a szerencsétlen gépet, hanem időnként megindult előre, és nem tudtam miért, de közben meg már a falnak verte az orrát. Akkor én már hovereztem, gyerekek! :DD
  • Hogthar
    Kicsit le vagyok maradva.
    Proximity assist-ot megtaláltam, de a manual vtol mit takar?
  • Torzonborz
    Most teljesen felesleges gyakorolni hoverel mert 3.7.re jön proximity assist meg manual vtol.
  • Hogthar
    Könnyebb? :D
    Hover mode-nál hasonlóan viselkedik a gép mint egy helikopter.
    Ha nem áll a géped pont vízszintesen, akkor sebességbe kerül.
    Ez pont, hogy nem könnyítés hanem nehezítés.
    Nem elég, hogy figyelned kell ne billenjen ki a gép, még a látószöggel is gondok vannak.
    Leszállásnál nem tudsz lefelé nézni rendesen, vagy a géped takar ki, vagy ha megdöntöd a gépet elindulsz előre.
    Helikoptereknél nem véletlenül van megnövelve a látószög a lábnál.
    Aki pedig külső nézettel repül nem látja a vízszint jelzőt.

Minden esetre érdemes a levegőben gyakorolni leszállás előtt.
  • lonvard
    Alacsony sebességnél felszín fölött, jellemzően leszállásnál én mindig strafézgatok. Pici gázfröccs előre, oldalra, hátra, le, fel és szépen le tudok szállni a kijelölt helyre. Most ezt egy kicsit megbolondították, pl. a strafe forward kikerült, és ahogy nézem egy videóban, a throttle forward lett helyette, amit én még nem alkalmaztam, lehet ugyanaz mint a strafe. Na most hogy nem volt nekem előrefele strafe, az nagyon sutává tette a leszállásaimat, ma fogom ezt helyre rakni. A hover módnak azt az értelmét látom így kipróbálatlanul is, hogy ezt a finomhangolt mozgást rakja keretek közé, nem kell sutáskodnia a sok gamernek, akik lehet a strafét se alkalmaznák, hanem ahogy esik úgy puffan alapon szállnának le, szóval hogy ezt így kiveszi a kezükből és automata segédre rakja, és észre se veszik a hover mode-ot, hanem csak azt, hogy könnyebb nekik földközelben.
  • Hogthar
    Úgy tudom, hogy semmiképpen sem tervezik opcionálisra.
    Pont azért tették be, mert a égitest felszíneken furcsán nézett ki, hogy a levegőben mindenféle erőhatás nélkül forgolódtak a hajóval.
    Persze lehet, hogy ki lehet majd kapcsolni, csak kell azzal számolni, ha nincs sebességed leesel.

A másik verzió, hogy kiveszik, mivel nagyon sokan panaszkodnak rá, hogy egyrészt nincs logikai értelme, másrészt rettentően bugos és egyébként se kért ilyet a community.
    Nagyon sokat azért is tartják értelmetlennek, mert hajó nem csak egy fúvókával rendelkezik, így gravitációs mező esetén nem egy tengelyen mozogna.
    Tehát nem úgy viselkedne mint egy helikopter, hanem hasonlóan mint az űrben, csak érezhetően erőhatásokkal.

Számomra úgy lenne egyébként értelme, hogyha nem hover mode lenne, hanem betennének két tengelyes trimmer rendszert és az égitesteken meghatározott gravitációs erő hatna a hajóra.
    Attól függően milyen égitesten vagy, kellene beállítani a trimeren mekkora ellenerővel dolgozzon.
    Ha pedig nem akarják ennyire szimulátorosra, akkor legyen ez a trimmer automatikus, csak ha forgolódsz akkor legyen érezhető az erőhatás.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.09.25. 11:15:46
  • lonvard
    Most nézem, hogy következetesen hoovernek írtam, miközben hover. Látszik, hogy azt se tudom miről beszélek! :D

Igen szóval nekem evidens volt, hogy nem automatikus, tekintve hogy a nevében benne van, hogy egy "mode". Ha nincs gomb, akkor tovább árkádosítja a repülést, de valahogy nagyon azt érzem, hogy ez még a korai változat, még nem variálják túl, hanem csak úgy belerakták, aztán később opcionálissá tehetik.
  • Hogthar
    Elméletben a hover mode minden hajónál működik.
    Én személy szerint nem teszteltem, de fórumon azt írták a Herald-nál vannak anomáliák.

Másrészt nem gombbal működik, hanem automatikus.
    Amint érint egy hold, bolygó vagy aszteroida gravitációja és a sebességed lecsökken 50 alattira átkapcsolsz hover mode-ra.
    Nekem egyébként tetszene, ha gombbal működne.
    Ha nem kapcsolod be és lecsökken a sebességed elkezdenél lezuhanni.
    Szerintem az embereknek is könnyebb lenne megszokni, ha tudja, hogy be van kapcsolva, számít rá, hogy más az irányítás.
  • lonvard
    Először is köszi a linket, nem ismertem ezt a weboldalt. Másodszor pedig:

"John Crewe még beszámolt arról is, hogy a későbbiek folyamán lesznek még a Mantishoz hasonló hajók, amik képesek lesznek quantum utazás megszakítására. Valószínűleg a nagyobb hajókhoz a Mantisnál nagyobb hajók fognak kelleni, amik majd meg tudják szakítani a nagyobb méretű hajók (Capital/Cruiser) quantum hajtóműveinek a működését. "

Tüptürüpp, lesz még itt egy fregatt nekem! :P
  • Torzonborz
    Bővebb leírás magyarul a Mantisról.
  • lonvard
    Nem nagyon van ez propagálva, mint tecnológiai áttörés. Címlapon kéne hozni, mintha megtalálták volna a fénysebességgel haladó hajtóművet, vagy a térhajlító gépezetet. Egyelőre tehát nem izgulok fel rá.
  • lonvard
    Na ez egy fregatt pedig. Csak kicsi fregatt. Ha játékfregattot lehet csinálni pici méretben, akkor mért ne lehetne vadászgép méretben csinálni nagy fregattot, ami kicsi? Na ugye.

Ami pozitívum, hogy valóban kellhet ilyen képességű hajó a játékba. Negatívum, hogy nem ilyesmit várnék el. Szerintem kell mellé egy kalózváltozat például. Elfogadom, hogy a rendfenntartó erőknek kell egy ilyen hajó elkapni a renitenseket, de a kalózoknak meg kell, hogy elkapjanak bárkit. Ezen kívül még mindig várom azt az igazi kalózfregattot, ami olyasmi méret, mint a carrack. Most mennyire állat lett volna, ha ugyanez a skill megvan egy méretes "fregatt" méretű kalózhajón. Össze törték volna magukat a gamerek, hogy megvegyék, akármennyibe kerül. Azonnal csinálják meg azt a fregattot!!! Mondjuk leszarom, mert caterpillar-buzi lettem, de akkor is!
  • Torzonborz
    RSI Mantis:

QT jammer lesz.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.09.24. 19:31:55
  • Caliph
    ha igaz,nagyot lép előre az informatika,állítólag 3 perc 20 sec alatt oldott meg egy olyan feladatot aminek a mai legerősebb szuperszámítogépnek 10k évre lenne szüksége :D
  • Torzonborz
    Nem fregatt lesz, inkább egy heavy fighter nagyságú valami, valszeg quantum gátoló bubit tud létrehozni de majd kiderül.
  • lonvard
    Prohardverről loptam a képet. Torzi szerint ez nem fogja engedeni a kvantumugrást. És pont egy catert üldöz. Azt hiszem itt a tökéletes kalózfregatt. Persze a részletek még érdekesek, kiváncsi vagyok mi sül ki belőle. Mindenesetre ez lehet a kereskedelmi hajók rémálma.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.24. 15:19:21
  • lonvard
    Ez most nem jött át, Caliph. De ha gyakorolsz rá, akkor jó leszel, és akár kezdheted a karriered egy 890 jumpon, mint standupos. :)
  • Caliph
    a google állítólag elérte a kvantumfölényt,biztos erre vártak robertsék,igy már egy nap alatt összerakja a játékot egy kvantumgép :D
  • lonvard
    Ja, egy szakmai kérdés: hooverezés az minden hajóra elérhető lesz? Csak mert vannak látványosan hooverező hajók, amiknek a hajtóműje szépen lefelé fordul. És van az összes többi, ami nem tudja mozgatni a hajtóművét. Utóbbiak is tudják a hoovert? Mert heralddal még nem sikerült csinálnom. Nem is találtam meg a lehetőséget, pedig úgy képzeltem, hogy a hoover mode az egy kiemelt funckió és ott lesz valahol az engine on-off környékén. Lehet heralddal nem is lehet?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.24. 13:51:07
  • lonvard
    Tegnapelőtt sima volt a kvantum. Két nappal korábban ötször megállítottak 1 millió kilométeren belül. Bele lehet szaladni fasza kis teszt fázisokba. Végül egy nagyon derék deliveres küldit sikerült abszolválnom, a jutalomból megvettem a maradék narancs színű páncélt az Olisaron, most abban vetítek. Olyan szépek a páncél komponensei, ah! Várok a pillanatra, hogy ráugorhassunk a 3.7-re mi is, és akkor caterpillarozhatok reményeim szerint egy szépet. Építkezésen dolgoztam pár napja, és ahogy néztem a kalapácsdarukat, az jutott eszembe, hogy bazmeg a catereon a tractor beammel én is tudok majd olyat. :D
  • Torzonborz
    Ja ahogy mondtam hover most leég béna, most 3.7-re jön fix. Avokádó teszt már elindult (bár le is lőtték fix miatt).
    QT traveles megállításon meg állandóan csiszolnak, ilyen volt az interdiction is az elején, állandóan kiszedtek kalózok aztán azon is finomítottak. Ezért van a teszt.
  • Hogthar
    Sajnos mi is tapasztaltuk.
    3-an nekiálltunk, hogy leteszteljük az új verziót.
    Nekem és az egyik tagnak minden jól működik, (Hover mode olyan mint egy egyszerűsített helikopter) viszont a 3. tagnak nem akar működni a magasság csökkentés.
    Alap irányítással játszik, nem állított el soha semmit és egyszerűen hiába nyomja a ctrl-t nem csökken a magasság.(több hajóval is teszteltük, sőt én is utána beültem ugyanabba a hajóba és nálam működött.)
    Az érdekessége, hogy űrben működik neki, de hold vagy föld felszínen nem.

Én joy-al játszom nekem hibátlan. A másik tag akinek működik, szintén egér+bill.-el játszik és neki működik a ctrl-el.
    Szóval vannak szépen anomáliák az új repüléssel.

Ami engem rettentően zavar, hogy kvantum utazásnál mire eljutok A-ból B-be ötször megállít valami.
    Konkrét példa, nem is volt nagy utazás, 2 szer a kékek állítottak meg, jött két bandita járat és egyszer egy aszteroida miatt dobott ki.
    Remélem ezen majd finomítanak a jövőben.
  • lonvard
    Heh, ez most tűnt fel. Papíron a 3.8-ban érkezik egy új panelfelület az űrhajókhoz, ami kijelzi, hogy meghibásodás esetén mi a problem. Kurvajó, de persze logikusan kell abból következnie, hogy az űrhajóknak komponensei lesznek, amik egyenként hibásodhatnak, és valahogy tudnunk kell, hogy mi a konkrét probléma. De azért látva is, hogy mit találtak ki erre, és hogy ez is jó irány, klasszikus repszimulátoros megoldás, azér megmelengeti a szívem.

• lonvard
    A heat rendszerről érdemes volna egy tutorial videó egyébként. Ugye alapvető tudás a bolygóközi utazáshoz.

Ami tegnap felhúzott, hogy már képes voltam nagyjából irányban tartani a hajómat azzal, hogy ha kivett kvantumból, adtam neki egy nagyjából abba az irányba eső másik kvantumcélt (mert az eredetit nem adta be, viszont minden mást igen), viszont bazmeg 30 millió kilométeres úton átlagban 200 000 kilométerenként kiszedett rendőri ellenőrzésre, meg hevenyészett kalóztámadásra. De a rendőri ellenőrzést legalább megoldották, hogy nem lőnek szét mindenképpen, miután leállítottam a hajtóművet. :D Most az van túltolva, hogy milyen százalékban szednek ki. Megőrülök!

Ja, most néztem az újabb Inside-ot, tetszik a kézi bányászkészülék. Végre adnak értelmet az utazásnak. Valami kalandszerű elem kerül bele ezzel. Megyünk, felfedezünk, kutatunk, és eladjuk amit találtunk.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.20. 11:14:30
  • Torzonborz
    Ezt szoktam használni vagy az orgunk által gyűjtött infókat.
  • lonvard
    Vettem egy kis extra armort, azt a narancs színű mellényt az Olisaron, kinézetre brutálisan megdobta az alap védőfelszerelést. Illegettem magam fél órát, annyira tetszett. Csak sajna a Hurstonig nem tudok eljutni. Félúton kidobott, és nem hozta be a kvantumcélt megint. Log out, log in, és Olisaron ébredtem. Kezd kicsit utópisztikus elképzelés lenni, hogy decemberre eljussanak odáig, hogy ami játékelem most megvan, azt stabilizálják. Pedig szerintem már annyira nem kellene sok elem, hogy elkezdjen játékként funkcionálni. 90%os biztonsággal működjenek az alapküldik, működjön a kereskedelem, működjön az utazás. Csak ennyi a vágyam. És akarok egy caterpillart.
  • Gilmoor
    ez az oldal ismerős valakinek?
    SC árucikkek
    Nem tudom mennyire megbízható, ha valaki esetleg használja, mondjon pár szót arról mennyire frissek és helytállóak az infók.
  • Torzonborz
    Hover mode most egy kicsit bugos még, leszállás ezért pár ladikkal nehézkes. Jobb shiftet tartsd lenyomva úgy talán könnyebb lesz, de 3.7-re javítanak rajta.
  • T800
    Köszi! Igazatok volt, a a hajóban maradt a rakomány.

Egyetlen hiba volt a számításban, hogy mikor elindultam area18-ból egy picit megmozdítottam a hajót előre és mint a flipperben oda vissza csapódtam a hangárban. Így a rakománynak és a hajómnak is annyi lett... :)

Redditen utána érdeklődtem és elvileg ez most egy hibája a játéknak, bár így nem tudom hogy fogom elhagyni Arccorpot, talán majd 3.7-ben :)
  • MuldR
    "fontos dokumentumaim megvannak"
    Tele van a világ ingyenes felhőkkel. Sosem értem meg ezt a fontos doksik elvesznek dolgot. Én a családba mindenkinek felsetupoltam egy felhőt (nagyrészt G drive) és kiadtam, hogy minden ami nem abban a mappában van az olyan mintha nem létezne. Így azért megértik. :)
  • Hogthar
    Sőt ha ezek után kiléptél és még nem Claim-elted a hajód, akkor a rakomány még mindig ott lesz.
    Csak el kell utaznod az állomásra ahol hagytad és ott a trade konzolnál el tudod adni belőle a rakományt.
  • lonvard
    Ha kijövök kvantumból, még mindig benne van az esély, hogy nem adja vissza a kvantum célpontot. Egyetlen kvantumcélt sem dob fel, hiába nyomom meg a B-t egyszer, kétszer, röviden, hosszan. Na most az érdekelne, hogy valamit félreértek ilyenkor és mégis be lehet hozni, vagy ez bug? Hurston felé tartottam Olisarról, gondoltam vidékről bemegyek az első nagyvárosba (Loreville számomra Miskolc) munkát vállalni, meg legfőképpen nézelődni. Félúton leállítottam a motort, élveztem hogy egyedül vagyok pár millió négyzetkilométeres körzeten belül, levetkőztem kisgatyára, utána felöltöztem, tettem egy űrsétát, aztán vissza, közben beállítottam a joystick gázkarját, na és akkor visszaültem, és sehol a Hurston. Rá a starmapra, töröltem, ismét bejelöltem. Sehol a Hurston. Ekkor gondoltam egyet és elmentem lefeküdni, hogy log out, és mikor visszajövök, minden rendben lesz. Amatőr mód megint kisgatyára vetkőztem. Visszatértemkor az ágyról ellenkező irányban szállt le a karakter, amerre a fal van. Ezek után kiestem az űrbe. Tanulság: sisak mindenkin legyen űrbéli logoutnál. Na szóval tehát nem derült ki számomra, hogy a log out - log in az megoldotta volna-e a bugot, mondjuk szerintem igen. Már ha bug.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.10. 15:40:28
  • Torzonborz
    Trading konzolban még ki kéne tudnod választani attól függetlenül,, hogy elrakták a ladikod. Szóval inkább vmi bug lehetett.
  • T800
    Szevasztok!

Rég nem jártam itt, ezért elérkezettnek láttam az időt egy újabb amatőr kérdésre :)

Tehát: Tegnap teli rakománnyal megérkeztem Area18-ba és annyit bénáztam a trade konzol megkeresésével (Amit csak egy megállóval arrébb találtam meg a Plázánál) hogy addigra a hajómat elpakolták a leszálló pályáról. Mikor meglett a konzol addigra viszont már nem tudtam kiválasztani a hajómat. Ez azért volt mert időközben elrakták, vagy valami hibába sikerült belefutnom?

Köszi és bocsi ha hülyeség... :)

Üdv mindenkinek!
  • lonvard
    A főmenűt gyorsan behozta, a játék betöltésével is jóval kevesebb időt töltött, ez már az a szint, aminél nem érzem azt, hogy valami optimalizálatlan játék, ami direkt megkínoz. Újra kell tanulnom itt a dolgokat, tök rég játszottam. Egy track ir-el és egy komolyab joystick szettel már úgy belaknám ezt a zséta verziót is, hogy többet ki nem zavarna senki a szobából, de a wc-re se.
  • lonvard
    Most lett kész a gépem. Másfél órát eszkábáltam össze nagy izgalommal. Mindkét winchester működik, fontos dokumentumaim megvannak. Azzal rémisztgettek a szervízben, hogy az új alaplap miatt valszeg ugrani fog az oprendszerem is, és telepíthetem újra. De nem. SSD-t nem látom, de ebben a pillanatban ezt leszarom. Mindjárt ráeresztem a gépre az alaplaphoz tartozó drivert, az majd helyrepofozza szerintem a dolgokat. Két hét után végre nyugodt vagyok. Kösz torzi a támogatást. Persze egyáltalán nem támogattál, de köszönöm! Nektek is srácok! Star Citizen örökké! Ti nem tudjátok, hogy mi minden mehetett volna itt gajra, de én tudom. Szeretlek toshiba! Jobban bömbölök, mint a Volt egyszer egy Hollywood végén! Jó, nem bömbölök egyáltalán. De bömbölhetnék! Na megyek, próbálgatok ezt azt, meg gyorsan kimentem pendrive-ra ami miatt itt be voltam szarva.

16384 MB - most néztem rá. Ennyi ramom még sose volt. Megható pillanat. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.07. 23:36:59