• lonvard
    A szorosan vett lakható zóna az a Hurston sávja, mert azon a bolygón növényzet van, és asszem állatvilág is lesz. Az ArcCorp két bolygóval arrább van, ott lehetetlen, hogy ilyen jó feltételek kialakuljanak, hisz sokkal távolabb van a napjától, és az súlyos mínusz fokokban kell mutatkozzon, és már 40-50 fok eltérés is kiheréli a növény és állatvilágot. Nem tudom a játékban mit értenek lakható zónán, lehet tágan értelmezik, és ahol plusz 200 és mínusz 200 fok között van a hőmérséklet, és nincs ordenáré sugárzás, az nekik lakható. :D De ennyi erővel +1000 fokos bolygó is lakható, ha ráépítenek a lávára valami tűzálló bunkert. :)

Mondjuk épp a barlangok kapcsán morfondíroztam, hogy jó volna-e, ha átmennénk kicsit fantasy-ba, és megjelenne az élet olyan feltételű bolygókon, amiken elvileg lehetetlen. Tehát hogy például mászkálunk egy lehetetlen feltételű bolygó felszínén vagy barlangrendszerében, és megtámad egy alienszerű valami. Mer imádnám. Másfelől viszont agyoncsapná az univerzumot a sok hülyeség, tehát lehet jobb, ha mindent meg tudnak indokolni. Mondjuk barlangrendszerben kialakulhat olyan ökoszisztéma, amiben kifejlődhet idegen faj, szóval még nem tettem le arról, hogy barlangokban idővel belefutunk meglepetés-alienbe. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.03. 07:59:51