7978
  • Torzonborz
    Tudom mi a tweak, user.cfg-s konfig file-al lehet szórakozni de nem sokat ér, egy ssd viszont igen és egy 240gb-os már 10k-ból megvan, arra felmegy még win is az is baromi sokat gyorsul. Ha meg nem akarsz költeni akkor ez van, várni kell amíg az optimalizáció megtörténik.
  • KiruHoshino
    Tweak alatt belenyúlni kicsit a config fájlba és pár dolog átállításával plusz erőforrás felszabadítást értettem. Nem akarok a gépre költeni.
  • Torzonborz
    Én a https://starcitizen.tools/ oldalt szoktam használni. De ott van a hivatalos oldalon is a ship matrix, megnézheted bár ott nem minden uptodate.
    Ha minél több cargo kell Caterpillar ajánlott bár az nagyon nem olcsó, Freelancer Max is jó lehet.
    Jump drival lehet majd Jump pointon (ami egy féreglyuk gyk) keresztül átmenni másik rendszerbe.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.10.29. 11:48:00
  • Torzonborz
    +6 gb ram és SSD, de talán az ssd a legfontosabb az nagyon sokat gyorsít a töltésen és futáson is.
  • wollnerd #6054
    Próbálom kiválasztani a legjobb hajót számomra, (ugye, van már hajóbérlés is, meg majd igazi pénzért is veszek valószínűleg (tudom az bonyolultabb, nem lehet bármilyen hajót, bárhogy is vásárolni.) Keresem a hajók statisztikáit gyűjtő oldalakat, lehetőleg táblázatos nézetben, minél több infót belefoglalva és többszörös szűréssel, rendezéssel próbálom megtalálni a legjobbat. Főként minél több cargoval, (esetleg utasok is szállításával is) akár multi role kategóriásakat keresek, de a harc nem érdekel.
    Egyelőre ezt találtam, nem tudom mennyire friss. Ecxel-be másolva, kiszűrve a nem repülhetőeket, már kb. 70 van, ebből a jumpable csak 6 hajó van, 3 multi-role.
    A jump drive arra van hogy a hajó ki tudjon ugrani a Stanton rendszerből egy másikba? (Ami ugyan nagyon nem aktuális. :D )
    De még mindig bizonytalan vok, nem elég jó ez a fenti oldal se, olyan hajó is érdekelne amiben ágy is lenne....
  • KiruHoshino
    i5-4590, 10GB DDR3 R9 380X 4GB és SSD nélkül tudtam vele nyomulni az este folyamán. :D Majdnem felzabálta a gépem, de 9.3GB RAM fogyasztás utána végül megállapodott 8GB-nál. :D Egyébként nem rossz game. Bár kicsit sokáig tartott a quantum drive-os utazás a szomszédos bolygóig.

Van valami tweak ötletetek, hogy miképp tudnék rajta még faragni? (Nem, nem fogok új gépet venni. :P)
    Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2019.10.29. 11:27:55
  • Torzonborz
    nna hess innét ne kunyizzá te is :D

a hírt amúgy már kitetem ide :P
  • Brakerton
    Sziasztok!

Egy kis promot ide is kiteszek, köszi, ha esetleg valaki az én kódómat használja majd. :)

A Star Citizen nevű grandiózus űrszimulátor MMO játék alfa verziójában most egy hetes ingyenes próbaidőszak van. Nekem ez az egyik kedvenc MMO játékom, így másoknak is ajánlom a kipróbálását. Most november 3-ig ingyenesen kipróbálható, csak egy egyszerű regisztráció kell hozzá, illetve szintén november 3-ig kedvezményesen lehet megvenni a játék starter csomagját, amivel később is játszható marad a Star Citizen. (Ez most kedvezményesen kb. 15 ezer Ft, ha esetleg megtetszene valakinek a játék a kipróbálás során.) Regisztrációnál kérlek használd az én referral kódomat (STAR-WVWY-SZMV), mert így +5000 játékbeli pénzt kapsz, illetve némi ajándékot kaphatok én is a referálásnak köszönhetően. Köszönöm. Bátran keress az esetleges kérdésekkel, szívesen mutatom meg a kezdőknek, hogy milyen is a Star Citizen világa.

A Free Fly esemény linkje:
    https://robertsspaceindustries.com/promotions/37-Free-Fly

Regisztráció:
    https://robertsspaceindustries.com/enlist

üdv.
    Brakerton
    STAR-WVWY-SZMV
    Utoljára szerkesztette: Brakerton, 2019.10.29. 10:48:10
  • Torzonborz
    Vagy túl későn tetted le a hajót a kiosztott landing zone-ra vagy másikra felett lebegtél sokáig vagy belelófott a ladik. Megesik. Landolás gyakorlására ajánlom Arena Commander freefly módját, ott vannak kis platformok amire le lehet szállni.
  • JonasSandor
    Mi változott benne van már az fps módból valami?
  • wollnerd #6048
    Mi ez a "parking violation"?! (tudom, már van bűnözési rendszer)

Nem értem miért kaptam. PO-n felszalltam, kicsit repkedtem, majd engedélyt kérve újra leszalltam PO-n. Kicsit későn szálltam le, el voltam kalandozva.
    Igyekeztem minél pontosabban, óvatosan leszallni, sikerült és kiszalltam, majd eltavolodtam a hajomtol, jött az üzenet h kapcsolat elvetve a hajommal és jött a parking violation...
  • Torzonborz
    Már nem kell sok a 10-hez, arra hajtok a merlin csak a ráadás. :D
    Köszi az ajánlást amúgy.
  • Hogthar
    Sosem árt egy kis ingyen Merlin mi? :D

Aki most kezd bele fontolja meg az ajánlatot, több kezdő pénzel kezd, ha használod a kódját.
  • Torzonborz
    Nem kezdődik semmi, pontosabban nem ez az oka RSI oldal lassulásnak, az már egy ideje ilyen eténként.

hopp na közben megjött a hír is:
    https://robertsspaceindustries.com/promotions/37-Free-Fly

Másik link (support page):

Welcome-to-the-Star-Citizen-Free-Fly-Event
    (aki most regel annak ajánlom a referral kódom, lásd aláírásom. Te is jól jársz meg én is :D )
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.10.28. 20:03:04
  • Caliph
    most logoltam,új free fly hajók még nincsenek bent,hivatalos infot a free flyról még nem találtam :D
  • Caliph
    mától van egy hétig,de hogy időben mikor kezdődik azt nem tom
    youtube videókban van róla szó
  • wollnerd #6042
    Pár óránként már néztem a netet, de még semmi az free-fly-ről.
    Mondjuk LA-ban még csak de. 11 lesz lassan...
    Szerk: A RSI oldala nagyon nehezen jön be, kezdődik...
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.10.28. 18:53:07
  • Hogthar
    51,1 GB (54 906 244 329 bájt).
  • Torzonborz
    Kolléga jól írja, 60 gb helye egyelőre elég neki.
  • Hogthar
    3,6 nál néztem utoljára, ha jól emlékszem ott 56,8 giga volt.
    Hazaérek megnézem neked, ha addig más nem írja meg neked pontosan.
    De 60 gigát szerintem még nem haladja meg.
  • wollnerd #6038
    Sziasztok!
    Hallom, ismét lesz free fly. :) A legutóbbi free fly (május) óta nem töröltem le a játékot, végig maradt a gépemen. Most elindítottam, szólt h új launcher, frissítve, belépek, szól hogy nincs még egy csomagom se. Nyilvánvalóan még nincs aktiválva a free fly és majd ahhoz is lesz egy külön launcher frissítés és persze kód is.
    Kérdés: a 3.7-es frissítésével együtt mennyit nyom a játék? Most, a frissítés előtt: 48,1 GB.
    Immét próbáltam felszabadítani jópár gb-ot a C: SSD partíción... max. 40 GB szabad hely...
  • JonasSandor
    Holnaptól próbahét.
  • lonvard
    Catert nem engedik. Vanguardot próbáltam, nem tetszik belülről. Olyan belsőt csináltak a prosperctornak is, meg ennek is, mintha valami hűtőház lenne. Tuti ugyanaz tervezte. Ellenpélda a gyönyörűséges heraldom, aww. Prospectornál ahogy egymás mellett sorakoznak a szerelhető modulok, az idegesít. Mért kellene belülről javítani bármit? Az kellene, hogy hajtómű modul, akkor azt kisebb hajón kívülről, leszedve a burkolatot javítjuk. Kiváncsi leszek heraldnál mit találnak ki. Nem cseszhetik szét belülről már, így valszeg kívülről lehet majd javítani. :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.22. 18:44:14
  • Hogthar
    3.7.1.
  • lonvard
    PTU milyen verzióra van már így hirtelen? Csak nem a 3.8? Mindjárt felmelegítem itt a történetet, azok után, hogy lejegeltem. :P
  • Hogthar
    Van most is PTU és egy darabig nem lesz live.
    Ui.: jelegeled? Ez ilyen Ionvard-os lelegeleg-><- jegeled? Vagy csak elírás?
  • lonvard
    Én most citizenconig jelegelem a témát. Tulajdonképpen lesz még itt egy paccsunk idén, vagy mi. Folyton kibasznak velem, mer nem tudok a caterrel repkedni mer mindig a PTU végén csöppenek bele, mikor hirtelen live lesz. :P
  • Caliph
    hétvégén kipróbáltam én is ezt a barlangos mókát,hát saját hibából mentem pár kört: először csak cuttert vittem a multitoolhoz,de másokdik körben már hátizsákkal mindennel fel voltam szerelve,de az istenért nem találtam a hurston barlangban a csókát...cserébe bányászgattam,aztán szépen bebugoltam itt is: a kibányászott cuccokat nem tudtam felvenni,pedig a zsákban még lett volna hely,de rá sem kanyizott ,még inspectelni sem lehetett.
    Egy kicsit elvette a kedvem,de aztán vállaltam egy fekete dobozos küldit,egy roncs conniról,ez totál bejött,főleg hogy extra ládákat is találtam még a conni körül,ezeket is begyűjtöttem hátha pénzzé lehet tenni.

persze az aurora fülke majdnem szűk volt a 3 ládával meg velem de csak eljutottam lorvillebe,felkaptam a black boxot irány a láda leadó terminál...piros X ,nem tudtam leadni a ládát. na mondom lehet nem is ide kell hozni,lerakom a ládát ,nézem a küldit,de ide kell. venném fel a ládát,sehol semmi :D na ekkor léptem ki :D asszem maradok a jó öreg miningnál,csak az a 40 ropit kell összekaparni az egy napos bérlésre onnantól már sinen leszünk :D
  • Hogthar
    Ugye?
    Ráadásul ez ilyen szűk mélyedésben, amikor váratlanul egy szűk lyukban két vörös szem néz vissza rád, úgy, hogy nem számítasz rá, az rendesen meg tudja lepni az embert.

kraven54: Glave-t még nem tudom megvenni, szóval nekem reálisnak hangzik. Megpróbáljuk megcsinálni és utána kiderül.
  • kraven54
    A Vanduul Swarm reward hogy a Glaivet megveheted. Legalább is régen csak akkor engedte.
  • T800
    https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/dknts5/mining_inside_daymar_caves_when_i_see_two_red/

Tényleg veszélyes... :D
  • Torzonborz
    Aha ezt más is látta már. Van pár ilyen easter egg a játékban.
  • Hogthar
    Ahogy látom, a Gladius kalóz változata még új, PTU-ban el is érhető jelenleg, gondolom ezért LTI-s még.

Más téma: Barlangban piros szemű macival találkozott már más is rajtam kívül.
    Békésen bányászgatnék és az egyik odúban vörös fény ragyogott ki, odanéztem, hát nem egy maci nézett vissza, majdnem lefordultam a székről úgy megijedtem.

Kis "easter egg" a készítők részéről.
  • Torzonborz
    Aha ha megcsinálod akkor bármikor megveheted ezeket csak ugye nem lti-s, vanduulnál nincs semmi ha jól emlékszem.
  • Hogthar
    Ez a Pirate Swarm elég kemény volt.
    A végére elérhetővé vált a pledge store-ban LTI-be a Gladius kalóz változata, és a Catarpillar(ez 6 hónaposan).
    Vajon ez az ajánlat most már megmarad végleg?
    A Vanduul Swarm-nál is van ilyen?
    Mert annál nem jutottam még a végére.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.10.20. 22:37:17
  • Caliph
    én még biza az első anakondára a nagy P3assal szedtem össze a lóvét,painite palladium platinum,sidewinder után adder,azután t6 aztán t7 aztán konda bányászat :D persze kacsingattam másfelé is közben de ez volt a fő vonal az első miliárdig :D aztán persze void opal és double painite hotspot is játszott,meg egy időben rosszalkodtam is ,és low temp diamond kalóznak csaptam fel bányász hajókat fosztogatva :D persze csak npcket,játékos életét nem keserítem meg soha,élni és élni hagyni a mottóm ... :D
  • lonvard
    Hehehe, megtaláltam. Na ilyen lesz a legénység bemutatója. :DD

• lonvard
    :-D

Én meg arról ábrándozom, hogy meglesz a carrack (haha), és akkor ilyen filmszerű jeleneteket készítek vele, hogy repülök valami felhők között, külső kameranézet, és ilyesmi zenék mennek alatta. Aztán a legénységre közelítek, és mint egy Disney Sci-fiben kiírja a nevüket, hogy mittudomén Amanda Caplan másodpilóta, John Foster navigációs tiszt. :D Végén a kapitányra közelít a kamera, és akkor grimaszolok valami hősiest, és ott lesz a nevem, meg hogy kapitány, aww. Aztán vissza külső nézetbe.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.18. 18:07:58
  • Diopapa
    Mindjárt megsajnálom szegény a void opal bányászt.. :D
  • Caliph
    jaja vágom,egy rövid ugrással voltam satelitet javítani volt vagy 5 perc és 3000 kreditet adott érte.
    amikor meg lehetett csapatni a prospectorral akkor meg szétbányásztam az agyam,és jókat kerestem :)