7978
  • lonvard
    óriásoff

(gyerekek én elsírtam magam (na jó ilyen pityergősen), ennyi év után végre egy nagy győzelem, még a végén nem egy ilyen balfasz féldiktatúrában halunk meg)

ON

Természetesen a United Earth Empire keretei közt én híve vagyok egy elnyomó rendszernek, sőt támogatom. Sőt besúgója vagyok (leszek). :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.13. 22:17:12
  • lonvard
    Asszem van olyan rest stop, aminél nem lehet tankolni, erősítsétek meg. :D A másik, hogy lehet nem oda szálltál, ahova kijelölték neked.

• Caliph
    Illetve még egy kérdés: leszálltam egy rest stopon és fülkéből tankolnám újra a hajót de piros az összes lehetőség.kvantumüzemanyag biztos kell,pénzem is van
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.10.13. 20:00:33
  • Caliph
    hol tudom megnézni milyen üzemanyagból mennyi van a hajón? térképen mutatja a kvantumosat,de a sima hajtóműhöz valót hol látom? köszi :)
    az lehet a hudon jobb oldalt? legalábbis az aurorán

meg berakhatnák már az aurora cargo modulját :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.10.13. 19:53:48
  • RJoco
  • Torzonborz
  • RJoco
    Csak a bajom volt. Most megint parkolópályára került a játék, úgyhogy már nem bajom.
    A következő kísérlet majd talán megint akkor lesz, mikor ismét 40 GB-tal nőtt a játék. Remélhetőleg akkor már segítőkészebb lesz.
    Az Elite-ben sem szálltam fel, míg meg nem csináltam a tutorial-t. Mondjuk ott a megjelenés előtt már lehetett a demo-val tolni, ami lényegében a tutorial volt. Ha beviteli eszközt váltok, akkor is el szoktam játszani, hogy biztosan ismerem az alap dolgokat és nem lőnek szét a leszállón, míg konfigolom az eszközt.
  • RJoco
    Azon a műszerfalon lenne még mit csiszolni. Vagy legalább valami segítséget csinálni.
    A műszerfal bal oldalán van egy kis háromszög. Ha jól értelmeztem, akkor az energiaellátást hivatott állítani. De ezen kívül semmi.
    Mikor kiestem QT-ből, két dolog történt. Az egyik, hogy volt egy figyelmeztetés az engine-re. Túlmelegszik. Ha jól értelmeztem, akkor a HUD bal oldalán van is erre valami szám, ami folyamat nő QT közben, he nem vagyok benne, akkor meg visszacsökken.
    A másik dolog, hogy amikor szólt a melegedésről, akkor elkezdtem babrálni ezt a bizonyos háromszöget. Gondoltam, ha több kakaót adok az engine-re, akkor jobban bírja majd. Aztán kiestem.

Az állomásnál semmi nem hívta fel a figyelmem a dokkolásra, vagy kommunikációs kísérletre.
    Illetve ez nem teljesen igaz, mert rendszeresen megjelent a kijelző tetején egy választási lehetőség, amire elvileg gomb is van beállítva és nyomogattam is azt a gombot, hogy persze, akarom, de nem történt semmi...
  • Torzonborz
    Ahogy mondtam van hivatalos oktató videó, az alapokat meg lehet tanulni. Ha nem teszed te bajod.
    Tutorial meg lesz benne mint ahogy volt is csak ki is vették de az jópofa volt amúgy.
  • Torzonborz
    Ladikon UI-ról is működik a leszállás kérés, én mindig azt használom. A commchannel nem szokott frissülni, olyankor át kell bökni másik rendszerre (pl weapons vagy bármi) és vissza.
  • RJoco
    A játék feladata lenne megtanítani az alapokat és nem a yt csatornáé, meg a fórumoké. Úgyhogy szerintem ez a játék hibája volt.
    Az, hogy a C betűre nem süllyed a hajó, hanem fullgázra kapcsol és emiatt szétkenődöm az állomáson, az én hibám. Meg kellett volna néznem a beállításokat, amit a szétkenődés után meg is tettem.
  • lonvard
    Aláírom, hogy frusztráló tud lenni, ha valamit nem tudsz, vagy valamiről nem tudod, hogy még nem szuperál, és emiatt megszívod 20 perc után, 30 millió kilométerrel arrább. :D Loreville szivatott meg legelőször, mikor csodálatos módon megközelítettem, fasza légköri repülés, több száz kilométert tettem meg a légkörben, hogy autentikus legyen az érkezésem, mentem vagy 40 percet összesen az Olisartól. Megtaláltam a repteret, odarepültem, nézem a műszerfalon a csatornákat, és nem jelent meg a leszállás engedélyezés kérése. Nézem, hogy jó helyen vagyok-e, jó helyen. Mellettem épp leszálltak. Kezdtem ott kavarogni az űrhajóval, vártam hogy beugrik a csatorna, és addig-addig forgolódtam a reptér körül, amíg bele nem csapódtam valamibe. Robbanás, bumm, és Olisaron találtam magam. Utána derült ki, hogy a mobiglasson is van egy kommunikációs csatorna, és az nem bugos, és ott kellett volna. Másodjára sikerült, és akkor örültem, mint majom a farkának. Jut eszembe, indulok Hurstonra.
  • Torzonborz
    Helyesbítek, hajó mérettől függ a claim time. Cuttynál ez 15 perc, kisebb ladiknál kevesebb nagyobbnál meg értelemszerűen több.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.10.13. 14:01:33
  • Torzonborz
    Ahogy látom itt nem feltétlen a játékkal van gond. Szimplán csak nem tudod, hogy mit kéne csinálni meg mit történik. Van segítség bőven a játékkal kapcsolatban már, nézz pl yt guide videókat sokat lehet belőlük tanulni (van hivatalos is ahol az alapokat elmondják, nekem is van bár már nem uptodate, boredgameres is elég jó szokott lenni).
    De segítek: minden állomáson lehet már tankolni és javítani, mobiglasson keresztül tudod ezt megtenni.
    Leszálláshoz engedélyt kell kérni, ha nem teszed meg akkor megy a bírság és a hajód behúzzák ilyenkor illegális parkolásért.
    Állomásra be lehet menni bár nem írtad melyik (PO?), lehet az esetedben bug volt bár eddig ilyennek nem találkoztam.
    A hajót tudod konzolon claimelni oda ahova éppen kerülsz csak várni kell 15 percet, ha fizetsz kicsit akkor hamarabb is megjön. Szóval édes mindegy hol vagy, nem maradsz hajó nélkül.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.10.13. 13:52:00
  • RJoco
    Szerettem volna valami jót írni a játékról, de nem tudok.
    Elmentem ARK-ra, gondoltam leszállok és megnézem a felszínt.
    Csak 2x szedtek ki az út során QT-ből, egyszer meg a hajtómű állt le és azért estem ki.
    A műszerfalon rengeteg kijelző van, melyhez felirat nuku. Az üzemanyag is lemaradt róla, csak a térképen látom.
    Az ARK-nál valami nem túl szép üzi fogadott és az állomás amúgy is a túloldalt volt, nekem meg kevés volt az üzemanyagom, ezért célba vettem a legközelebbi Belt-et. A kiírás szerint ott tudok tankolni és volt még elég nafta is.
    Kedvesen 200 km-re a céltól rakott ki QT-ből. De jó.... Nem volt elég unalmas a QT-s utazás, most még cammoghatok lábon is.
    Azért meglett az állomás, hajtott a kíváncsiság.
    Dokkolásra kijelölt hely nuku. Hol lehet tankolni? Illetve eleve leszállni?
    Kerestem egy ajtóval ellátott leszállót, én balga, gondoltam, majd bemegyek az állomásra és ott találok valami terminált.
    De az állomásra nem jutottam be, az ajtó zárva volt.
    Épp mentem vissza a hajóhoz, amiből furi füst jött elő (az űrben), mire egyszer csak eltűnt a hajó (a füsttel együtt), majd kaptam egy üzit, hogy 1200-ra megbüntettek, mert rossz helyen parkoltam és elvitték a hajót is (elteleportálták, mert szállítóhajó nem volt). Gondoltam is szépeket.....
    Akkor most WTF?
    Az állomásra nem jutok be, hajóm nincs. Megnéztem a mellettem lévő leszállónál lévő ajtót is, az sem engedett be. Gondoltam, szkafanderben körberepülöm az állomást, csak van valahol egy ajtó ami beenged. De a leszállót elhagyva rövid időn belül valamiért meghaltam. De jó, ez mi a fene volt?
    Ébredés a messzi űrállomáson 1200-zal kevesebbel a hajó elrakva a rendszer túlfelén.
    Kilépés után jutott eszembe, hogy valahol kiírta, hogy tankolni a karüvegen keresztül kell. Köszi! Teletanknál jól jön ez az üzi.
  • drop
    ma két körözési szintet kaptam egyszer mentem ki a a hajómhoz és a srác nekem futott meghaltunk azért utána meg hajomal are 18 nál csapódtam a bolygóba azért keptam elgé vicces lehet valahogy kifizetni lekerüljön rolam?
  • lonvard
    Amikor visszaléptem volna az űrbéli pozíciómra, pirossal írta ki, hogy az adott szerverről nem tudja betölteni, szóval elhiszem hogy már működik, csak itt beszart valami, és ezért kaptam kiemelt hibaüzenetet. Ha nem működne, megtehették volna hogy minden jelzés nélkül egyszerűen csak visszadob Olisarra, ahogy korábban.

Próbálj kitérővel kvantumozni, nekem működött az Olisar-Hurston között, hogy előbb rest stopra ugrottam.
  • Torzonborz
    Ágyól kilog már régóta működik. Ha meg QTból kiszednek ninetailesek akkor nyomd fel csutkára a gázt és menekülj el.
  • Caliph
    a héten 3x próbáltam grim hexből elmenni lorvillere,mindháromszor kvantumszakítottak,öröm volt drake ellen táncolni a kis aurórával,és kétszer szétkenődtem lorvillen :D utoljára ágyban logoltam ki űrben és oda is rakott vissza.
  • Torzonborz
    Milyen vga? Ocs óta már nem csak aproci a lényeg a vga is meg van dolgoztatva rendesen. Nálam az 1060as volt a szűk keresztmetszet, most 2070S-el már nem.
  • Diopapa
    Nekem 3550-el nem szokott ilyen lenni. Az űrben oké, de a bolygón (holdon) is annyi volt.
  • lonvard
    Tegnap Hurston fölött kiloggoltam, ma visszadobott az Olisarra, hogy a szerver amin vagyok az nem tudja azt a régiót betölteni, vagy mi. Ezt a részét nem értem. Ha azt elérik, hogy az űrhajóban akárhol kiloggolok, vissza tudok ugyanoda lépni, az nagy előrelépés lesz.
  • Torzonborz
    Simán van 80 közeli fps azért, kint az űrben :D Meg most Lyrianál is 77 volt felszín közelében, de lesz ez még jobb is.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.10.12. 11:45:28
  • lonvard
    Akkor az már nem bugos? Mer régebben mintha olyankor is fogyasztott volna, mikor sodródtunk. Ha ez így működik, akkor persze nem szóltam. :P

Mondjuk légköri repülésnél légiharcban ez masszívan probléma lehet, szóval nem hiszem, hogy ez így marad.
  • Diopapa
    Éjfél körül már jó volt. Alig voltak bent, volt is 85fps-em, sose lesz többet ilyen.. :D Az üzemanyaggal meg spórolj. Lődd be a célt, majd decoupled mode, esetleg utána a hajtóművet is kikapcsolhatod és sodródj a cél felé. ;)
  • lonvard
    Hidrogén üzemanyag fogyasztását túltolták szerintem. Mire eljutottam a Hurstronra, 25%-on voltam, pedig kb. annyit használtam fel, hogy a rest stopot megközelítettem, kb. 150 km. Azér ne 300 kilométer legyen az űrhajóm akciórádiusza, ha kérhetem! :)
  • lonvard
    Hurston felé száguldok, némi kitérővel. Megnéztem egy rest stopot, feltöltöttem a készleteket, kicsit ejtőztem, aztán most már egyenesben vagyok. Elsőre játszhatóbb a játék, idáig nem volt a szokásos kvantumanomália, hogy fél percenként kirángatnak belőle, valamint hogy eltűnik a kvantumcél, rest stop szépen feltöltött, a liftnél ott van az összes lehetőség, szóval nem kellett 5 liftet végignyálaznom, hogy megtaláljam a landing padot visszafelé, bug-crash még nincs, valamint sokkal gyorsabban töltötte be a játékot, mint bármikor. Hát még a végén itt játszunk is, bazmeg. Há' mindjárt vállalok egy küldit.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.12. 09:01:02
  • lonvard
    Köszi, reggelre összepofozták a dolgokat.
  • macleody
  • lonvard
    Mi történt? Nem tudok belépni a launcherrel, a weboldaljuk meg 403-as kóddal elérhetetlen. Ilyen még nem volt. 3.7-re ráugrott a közönség és képesek voltak így szétcseszni, vagy lekapcsolta Chriséket a nemzeti gárda? :D
  • lonvard
    Ne már, most csináltam meg a PTU accountomat!! Én a PTU-ban játszom tovább, és többet nem megyek live-ra, nem érdekel! Ha nem engedik, akkor refund. :P
  • Torzonborz
    Na 3.7 live is lett, Mantis bezsákolva.
  • lonvard
    Megcsináltam, gyerekek.

Account > Settings > PTU > Copy , a launcherben pedig a Live-t váltod PTU-ra. Ezt elsősorban Hogtharnak írtam, mert sose szokta tudni. Khm. :D

• lonvard
    Hm, nem volt elég az, hogy a Live-ot átkapcsoltam PTU-ra és felinstallálta szépen. Azt írja ki, hogy account is not valid.Hol igényeljek PTU accountot? Múltkor szerintem nem is kellett.
  • Torzonborz
    Cat állandóan bugos sajna vmiért, most ptu-n a felső torony nem működött 2 peccsel ezelőtt még.
    gazából majd ha megkapja a moduláris elemeit akkor lesz nagyon menő.
  • Hogthar
    Bizony, még szerencse, hogy megvetettétek velem múltkor, jönnek még idén finomságok hozzá.
    Abba reménykedek, hogy ha már nyert és ránéznek akkor javítják a LOD és egyéb interakciós hibákat(például, ha valaki beül egy másik kezelő pulthoz a pilóta nem tud elugrani és rendesen irányítani a hajóját.).

Én egyébként nem lepődtem meg az eredményeken, de tény, hogy a legdurvább menet a két Drake hajó között ment.
    Ha jól emlékszem az egyikre 4,6 a másikra 4.2 millió szavazat ment.
    Azt hittem azért a Reclaimer-el szemben szorosabb lesz, de ott 5.2/3.6 K lett, elég fölényes győzelem.
  • lonvard
    Ja ezt most nézem. Igen szóval pillanatnyilag a legizgalmasabb pénzt termelő hajó a caterpillar. Ha érkezik a carrack ez változhat, bár alaphajónak a catert nehéz lesz felülmúlni, biztosan sokkal olcsóbb lesz fenntartani, grindelésre hatékonyabb lesz. A carrack egy általánosabb célokra alkalmazható csodahajó, el tudja tartani magát, de ha konkrétan pénzt akarunk vele csinálni, akkor arra lesznek jobb hajók. A hullokban érzek még egy amolyan bugyi és klottgatya nedvesítő faktort. Mérget lehet venni, hogy amikor a nagyközönségben tudatosodik, hogy ezek ilyen kinyitható-összecsukható izék, és gigantikus mennyiséget szállíthatnak, akkor megzavarodva őrjöngve fogják kapkodni a készleteket. Az olyasmi lehet majd, mint a mostani karácsonyi carrack-vásár lesz, ami szerintem igen jelentősen meg fogja dobni a bevételi oldalt. :D
  • Torzonborz
    Cat klassz kis jószág lesz, mondjuk én Cuttyt tippeltem győztesnek de így se rossz. Drake mindent visz <3 :D
  • Torzonborz
    Szerintem csak small esetleg medium JPnél lesz valami. Egy Hull E-vel, amivel csak large JP-n tudsz átmenni, ha fullra meg van rakodva konténerrel biztos nem fogsz akadályversenyezni.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.10.11. 09:19:13
  • lonvard
    De de, pontosan az kell. :D De egyébként mintha gondoltak volna rád is, mert akkoriban valami olyasmi volt a terv, hogy egyszer kell így átmenni rajta, és utána úgymond a fedélzeti számítógép átvisz, mer tudja az utat. Ezt én ellenzem azér. :P