Én biztos, hogy nem szeretném.
Ha valaki szkafander élményt szeretne, akkor zárja magát egy légmentesen zárt helységbe, hogy fogyjon az oxigénje és tapasztalja meg maga, hogy milyen is az, ha már nincs. A sisak élményre meg használjon Vive-t.
De ennek ellenére maga az oxigén jelenléte még oké, legyen, ez van az ED-ben és a SE-ben is. Ma már szerintem alap egy űrjátékban. Maga a légzés szimulálása meg kb. olyan, mint a repülő vezetés skillje. A játékostól függjön és ne a karaktertől a játékban.
Az ADR1FT-ben elég jól megcsinálták a szkafandert, sisakkal együtt. Nem szeretnék ilyennel játszani egy űrhajós játékban. Persze 1-2 órát elmegy, de hosszú távon csak zavarna.
Cockpite: Ne már, hogy a játékba kapcsolgassak. Persze, le lehet animozni, hogy egy gombért kinyúl és átfordítja, de mit sem ér az egész, ha azt a gombot én magam nem tudom ugyan úgy átkapcsolni. Azt csinálják meg, hogy, ha varázsolok egy cockpit-et a szobámba a gép elé, akkor azt kezelje rendesen a játék.
Nem kell a fejmozgás követő nyavaja sem, mert a monitor elől van. Viszont, ha veszek egy UltraWide-ot, vagy mellé csapok még kettő monitort, akkor annak megfelelően nőjön a látóterem és akkor majd én oda fordítom a fejem.
Vagy, ha van egy SimPit 180 vagy 270 fokos kivetítős cuccom, akkor annyit is lássak a játékból. Ha elfordulok 90 fokkal valamelyik irányba, akkor lássam, hogy mi van mellettem és ne csak egy fő monitornyi képem legyen.
Az, hogy ezekből a játékban mit imitálnak, nem érdekel. Én akarom élvezni a játékot és nem azt akarom, hogy a karakterem élvezze.