7978
-
MasterMason #2292 If you’re a supporter, I hope you get what you paid for, but don’t become the personal internet army of a developer just because you feel like you’re pot committed at this point.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.10.16. 19:15:20 -
MasterMason #2291 Na álljál le de nagyon gyorsan, én egy játékról beszélek, te meg a személyemről, vagyis személyeskedsz sértegetsz... Vedd tudomásul, hogy ilyen a demokrácia bárkinek lehet véleménye, kérdése egy játékról, ellenben ugy csinálni ahogy te, mint egy szekta tagja aki azonnal elharapná bárki nyakát mert véleménye kérdése van, az milyen már?! -
TokraFan #2290 Az SC aktuális pénzügyeit nem ismerem, gyanítom te sem, légből kapott teóriák gyártásának meg nem latom értelmét...
Az ED ürességével kapcsolatban tudnék mesélni, de itt nem OFF-olom ezzel szét a topikot. -
ToxiMaxi #2289 Szerintem ha nem válaszoltok neki eltűnik. Bohóc is csak addig táncol, amíg a közönség tapsol neki. -
#2288 Fordítsunk a kérdésen: te honnét tudod, hogy egy sincs kész? Főleg az után, hogy terra primeot is "véletlenül" kiszivárogtatták, ami meg a legnagyobb város. Nos?
Amúgy neked CR mi rosszat tett? Vagy mi ez az iszonyat nagy gyűlölet az irányába? Tényleg kíváncsi vagyok mert sok sc hatert láttam már de hozzád hasonló debilt nem. Najó, derek smart (így kis betúvel mert az a tetű többet nem érdemel) rajtad is túltesz.
-
MasterMason #2287 Igazad van bocs, de ha már ilyen jól haladnak a dolgok, mennyi város is van meg abból a százból? -
#2286 Persze persze, évek óta azt szajkózzátok mindenféle "megbízható" forrásra hivatkozva, hogy na most aztán tényleg becsődölnek.
Aztán valahogy mégsem akaródzik nekik becsődölni, milyen fura. :)
Devek meg itt nincsenek, szóval ha arra vagy kíváncsi miből mit csináltak kérdezd őket a hivatalos fórumon/spectrumon. Elég sokat lógnak ott.
-
MasterMason #2285 Izé, szerintem még egy két kivénhedt színészt bevesznek a buliba és húzhatják is le a rolót. De viccet félretéve, ha ilyen tempóban fognak haladni simán benne van a pakliban, hogy be fognak csődölni.
Amúgy tényleg, hány város is van kész a százból? -
#2284 Ez a "már így is kölcsönt kellett felvenniük" erős kijelentés és nem fedi a valóságot, de ezt te is tudod. Nem kell a hülyeséget terjeszteni. -
MasterMason #2283 Miért lenne üres játék az ED? Anno freelancer ami egyébként Chris játéka volt, sehol nem volt hozzá képest, mégis szerettem azt is. Ahogy az, úgy ED sem üres játék. -
MasterMason #2282 De szerinted honnan lesz pénz sc-t befejezni? Már így is kölcsönt kellett felvenniük... Persze azt is szépen megideologizálták, ahogy minden mást. Jut eszembe a 100 városból hány van kész? Mennyi pénz ment eddig el, és mennyi kell még vajon hogy azt tényleg meg is lehessen csinálni?
-
#2281 No, láthatólag nem úgy csinálják. ;)
Játék meg lesz bőven addig, néha már azt se tudom , hogy éppen melyiket nyomjam.
X4-et is megnézem majd mindenképp. -
TokraFan #2280 Ha már itt tartunk, úgy ne csináljak mint az Elite-nél. Inkabb legyen kész később, de rendes tartalommal, mint kapjunk most egy üres játékot, 2 évnyi masszív hülyének nézéssel.
Latszik, hogy rengeteget haladtak mar eddig is, a csúszások meg érthetőek egy ekkora projectnél.
Mondjuk en az X4-el jol elleszek addig, amig az SC elkészül, ugyhogy gond egy szál se. -
#2279 Nem, ő nem tud ennek örülni. Hagyd rá, régen se lehetett vele mit kezdeni. -
lonvard #2278 Megszegte a szavát azzal, hogy 150 millióból nem egy 5-10 millióra vállalt játékot készít el? Inkább örüljünk neki, nem? :) -
lonvard #2277 Oké csak amíg az ED nem villanyoz fel, az SC nagyon is. Az SC támogatói nem egy ED 2-őt szeretnének, hanem A JÁTÉKOT. Ennek megépítésére van most kísérlet, és mivel elkötelezett emberek százai megfelelő háttérrel ezerrel tolják a projectet, egyszerűen nincs helye a nyafinak ezen a ponton, szerintem. Akkor lenne helye, ha tartósan elakadnának, és azt látnánk, hogy vesztegel a fejlesztés. -
lonvard #2276 Igen, de mivel a scope olyan irányba nőtt, amilyenbe a backerek tolták (mert valahogy nem hiszem hogy Chris az én gondolataimat olvassa, márpedig amit hozzáraktak a játékhoz célként az elmúlt pár évben, az szinte mind az én ötletem is volt, tehát valszeg ez egy széles körű közvéleménykutatás, vagy legalábbis visszajelzések tömegeinek az elemzéséből adódik), így a backerek nagy többsége nem háboroghat, mint ahogy szerintem nem is háborog. A komolyabb fejlesztési videók like-dislike aránya elsöprő szokott lenni like irányba, és az egy szerintem elég jó irányadó statisztikai adat. -
MasterMason #2275 Akárhonnan nézzük azért az nem lehet vita tárgya, hogy mégiscsak konkrét célokra és időpontokra vállalt kötelezettséget Chris Roberts a kickstarteren bizonyos támogatok felé...
Lejárt az idő, és mivel látta, hogy lehet ebből még lóvét csinálni ezért átvitte a saját honlapjára a "gyűjtést, szépen felrúgta a kickstarteren már vállalt konkrét kötelezettségeket és megszegte a szavát...
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2017.10.16. 00:25:17 -
MasterMason #2274 Ami ED-t illeti Braben azért sokkal okosabban csinálta, ráadásul nagyságrendekkel kevesebb pénzből. Nézd meg ED-t, 400 milliárd csillag megszámlálhatatlan űrállomással, stbstb. Ha lett volna valami konkrét kidolgozott koncepció sc-ben, mint amilyen Brabennek volt, akkor készített volna egy olyan alapot amelyre aztán már lehet a továbbiakban építkezni... Pl ED-ben az volt gyakorlatilag az első, hogy elkészítették magát a galaxist amelyben játszódni fog az egész történet. Ha az megvan és működnek az alapok, a kereskedelem, a harc, meg minden egyéb alap dolog és már ténylegesen lehet játszani, na akkor utána majd már lehet bővíteni, van mit bővíteni.
-
#2273 Szerintem őt pont ez zavarja, ahogy jött a pénz úgy egyre több mindent bevállaltak és nőtt a scope. Ezzel meg toldóik a megjelenés.
Ez van, a backerek többsége szerintem nem bánja.
Lehetett volna ezt másképp is csinálni, lásd Elite, de ott is több éves lemaradásban vannak a eredeti ütemtervhez képest.
Szóval igazából mindegy. -
lonvard #2272 2014-ben szó nem volt légköri repülésről meg full berepülhető bolygókról. Valami olyasmi volt az elképzelés, hogy bolygónként lesz 1-2 leszállóhely. 2014-en nem volt olyan terv, hogy terjedelmes galaxis millió felfedeznivalóval, amit majd arra specializált hajókkal kutathatunk. Csak bedobták a carrackot, hogy felfedező hajó, erre megőrült a közönség, és akkor döntötték el, hogy ebbe az irányba is komoly fejlesztések kellenek. Bányászat se volt benne. Építkezés se volt benne. Egy vagon dolog nem volt benne. 2014-ben nem volt 300 fejlesztőjük se. Sokkal kisebb céljaik voltak az akkori lehetőségeikhez mérten, tehát teljesen mindegy, hogy mit mondott CR x évvel ezelőtt. -
kraven54 #2271 Pedig ezt már a 2012-es bejelentésen említette, hogy ő ezt azért PC only-ra szánja, mert kiakarja aknázni a maximumot amit a hardverek adhatnak. Nyilván lesz beállítás közepes gépekhez is de az optimalizálás ideje még nagyon odébb van. Low End gépekkel meg szerintem el kell felejteni ezt a játékot.
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2017.10.15. 19:42:57 -
MasterMason #2270 Én arról beszélek, hogy ha valaki akkor Chris Roberts pontosan tudta, hogy meddig fog tartani. Ennek ellenére a megjelenés eredetileg 2014-re volt kitűzve, aztán lett 2016 és most 2017 végén már nincs is megjelenési dátum. Persze kb még ma is úgy adja elő, mintha minden háztartásban hegyekben állnának a titán videokártyák a dual xeonnokkal karöltve...
Pedig bizony a játékfejlesztésben ma még rengeteg dologban kompromisszumot kell kötni mivel másként nem fog működni. Nehogy azt hidd, hogy más kiadok és fejlesztők nem tudnának ilyen grafikát beletenni egy játékba, csak ők azt is tudják, hogy az átlagos gamer gépeken amik a háztartások 90%-ban vannak vagy a megjelenítés fogja megenni a rendelkezésre álló erőforrásokat vagy a háttérben futó szimulációk és egyéb dolgok...
Chris meg gyakorlatilag a csodás grafika mellett háromféle játéktípus leginkább számításigényű elemeit is ráígérte...
Ettől függetlenül drukkolok neki, de el fog jönni az a pont amikor kénytelen lesz belátni azt, hogy a racionalitás meg az álmok között komoly eltérés van. -
lonvard #2269 Épp most nézem, Subnautica 3 éve van early access státuszban, és előtte is fejleszthették legalább ennyit, hogy kirakható állapotba kerüljön. 5-6 éves fejlesztés alsó hangon, és még 1 év mire kész lesz. Persze ilyenkor körtét hasonlítunk dinnyéhez, de csak mintegy jelzem, hogy a fejlesztési idő milyen relatív, van amelyiknél megindul a nyávogás, hogy sose lesz kész, más játékokat meg hagynak szépen fejleszteni. -
lonvard #2268 Tökéletesen igazad van, mondani valamit könnyebb, mint megcsinálni. :) Csakhogy mint hétről hétre látjuk, éppen azt csinálják, amiről beszéltek. Sokkal nehezebb, azért tart évekig, de mivel ezen dolgoznak, nem bizonyul üres ígéretnek, tehát nem tudom ilyen kontextusban hogyan értelmezzem azt, hogy igérni könnyebb, mint megcsinálni. Ugyanolyan gyorsan csinálják meg, ahogy igérik? Ha elismered, hogy óriási vállalás, akkor hagyd már őket dolgozni rajta. -
#2267 Nem kell velem egyet erteni. Csak belatasi kepessegre van szukseg.
" Te próbálod belemagyarázni, hogy aki nem ért egyet veled a játék kapcsán, az a szokás szerint rasszista, náci, putyinista stbstbstb."
Mar bocsanat, de a te benyomott videod igazolja hogy trollkodni akarsz csak. En egy szoval sem allitottam ilyet. Raadasul arra amit irtam egy betuvel sem valaszoltal csak a mellebeszed ment.
Most elemezzuk mondatonkent mit irtal?
#2261: "A tényen ez nem változtat... Túl sok és túl nagy lett itt az ígéret, hatalmas az elvárás, és elkepesztő mennyiségű meló lesz azt megcsinálni, már abban az esetben ha egyáltalán működik majd rendesen, mert még az sem biztos... "
Magyarul nem reagaltal arra amit mondtam es csakis a te sajat igazsagodat harsogod tovabb. tul sok igeret tul sok elvaras sok melo. Eszedbe sem jut hogy akik csinaljak a projektet es a backerek 95%-a pont ezt akarja? Te latod tul soknak talan? vagy esetleg nem erted hogy egy projectben hogy lehet ennyi ambicio es hogyan kepesek megtalalni mind a fizetoskepes keresletet mind a letrehozni kepes tehetseget is. A penzen kivul ennek a cegnek csak idore v an szuksege hogy elszallitsa amit igert. Az alapjan amit hetrol hetre kiadnak ATV-ben a kulonbozo kiadasok valtozasai es minden egyes beszamolo arra utal hogy jo uton vannak jo par docceno ellenere.
#2261 folyt "De ha működik is majd rengeteg idő lesz azt még befejezni, nem véletlen, hogy csúszás van mindig és mindenben, és mint írtam ez azért van mert ígérni sokkal könnyebb mint megvalósítani."
Inkabb csak az R&D olyan dolog ami keplekeny es nem tudod megmondani mikor lesz a heureka pillanatbol egy hasznalhato termek.
" Gyakorlatilag mindaz amit ígértek három különálló komplex játéknak is elmenne, fps-mmo-ürszim. Természetesen ezek elfogadható minőségben való megvalósítása háromszor annyi munkát/időt is igényel... "
Pontosan viszont ez egy termekben lesz benne. Kihivas. Nana. Vannak emberek akiken a penzen kivul meg ez motival a munkajukban.
Utoljára szerkesztette: Bucser, 2017.10.15. 15:29:11 -
MasterMason #2266 -
MasterMason #2265 Hol volt itt butaság színtiszta tényeket írtam... Te próbálod belemagyarázni, hogy aki nem ért egyet veled a játék kapcsán, az a szokás szerint rasszista, náci, putyinista stbstbstb. -
#2264 Ja a tényen nem változtat, egy út van számukra és az az előre. Sokáig fog még tartani és baromi nehéz lesz de nagyon úgy néz ki, hogy nem adják fel és ez a lényeg. -
#2263 Magyarul nem kivansz arrol beszelni amirol bebizonyosodott hogy butasagot csacsogsz, ezert inkabb visszatersz a nagyivu lozungok fel?
Az eddigi tamogatok pont azert tamogatjak mert peldatlan ambicioja van a projektnek es azok alapjan amit eddig mutattak ugy tunik hogy szep sorban meg is oldjak a problemakat. Idobe kerul? Hat akkor idobe kerul -
lonvard #2262 A játék grandiózumát a funderek döntötték el, amikor nem 2 millió dollárt pumpáltak bele, hanem kezdésnek valami 30-50 milliót. Erre Chris Roberts nem azt csinálta, hogy 5 millióból összedobott valamit, a maradékot meg lenyúlta, hanem alkalmazkodott a helyzethez, felvett 300 embert, és csinálják. Egyébként a játékot támogató gamerek óriási többsége a project grandiózussága mellett áll, és aki tisztában van az egyedi játékok fejlesztési idejével, az nem is gyötri magát azon, mikor lesz kész, mert nincsenek "elkésve".
-
MasterMason #2261 A tényen ez nem változtat... Túl sok és túl nagy lett itt az ígéret, hatalmas az elvárás, és elkepesztő mennyiségű meló lesz azt megcsinálni, már abban az esetben ha egyáltalán működik majd rendesen, mert még az sem biztos...
De ha működik is majd rengeteg idő lesz azt még befejezni, nem véletlen, hogy csúszás van mindig és mindenben, és mint írtam ez azért van mert ígérni sokkal könnyebb mint megvalósítani. Gyakorlatilag mindaz amit ígértek három különálló komplex játéknak is elmenne, fps-mmo-ürszim. Természetesen ezek elfogadható minőségben való megvalósítása háromszor annyi munkát/időt is igényel...
-
#2260 Azt nem azok a sracok irjak akik az engine-t es az AI-t meg az egyeb dolgokat.
Eleg sok ATV-ben el lett mar magyarazva hogy a hajok template alapon mukodnek, amikben a designerek szabadon allitjak az ertekeket. Az ertekek lemoldellezese es a flight engine az unified es mar kesz van amennyiben az modosul akkor az ertekek skalazodnak es vica versa. Ha uj ertekekre van szukseg akkor a coderek beraknak egy defaultot es kesz majd a designerek megint megoldjak a fine tuningot. A coderek az alapomodellet valtoztatnak meg vagy egy teljesen uj hajokategoriat krealnanak.
Kb 2 coder dolgozik a hajokon meg 3 -4 designer a tobbi 10-20 pedig artist... -
MasterMason #2259 De valakinek akkor is meg írnia azokhoz a hajókhoz a különböző kódokat, kezdve a repülési tulajdonságain és sérülési modelljén át egészen a hajon található különböző rendszerekig... Persze biztos vannak különböző sablonok, de akkor is, van munkája vele a programozóknak is... -
#2258 Akik a hajokat csinalnak nem irnak kodot... -
#2257 A hajókat említve eszembe jutott, hogy minek is van ennyi hajó a játékban?
Az ED kevesebbel indult, mint ami most itt szerepel.
A sok új hajó helyett inkább írhatnák a játék kódját, hogy a különálló elemek végre összeálljanak és a játék formát öltsön. Később meg lehet betenni az új hajókat.
Nem kritizálni akarom őket, mert tényleg szépek a hajók, de, ha végiggondolja az ember, akkor ez inkább olyan, hogy az új hajókkal pénz jön a házhoz, míg az új tartalommal nem, hisz azért dolgoznak, azért gyűjtötték a lóvét és a játékosok elvárják, hogy készüljön a játék.
Kb, mint ED. A store-ba kapjuk az új dolgokat és időnként az új hajókat a játékba, viszont a sztori igazán a fórumokon íródik annak, aki tud angolul. A store-ból vett dolgoknak meg játékbeli értéke nincs. Csak másképp néz ki. -
MasterMason #2256 Hamar eltelik majd az a 7-8 év, mindjárt itt van 2025...
Igazából meg az van, hogy ahogy jött a pénz úgy jöttek az egyre grandiózusabb ígéretek is, persze mindenki tudta jól, föleg Chris Roberts, hogy amit ígért az nem valósítható meg úgy, pláne nem belátható időn belül. Ígérgetni nagyon könnyű, de úgy leprogramozni hogy működjön is minden flottul, hát az már nem olyan egyszerű... És minél összetettebb a játékmenet, exponenciálisan úgy nő az idő ami ahhoz kell, hogy tényleg meg lehessen valósítani, ez a játék abban a formában olyan mélységben ahogy ígérték tényleg soha nem fog elkészülni. Más formában igen, csak nem biztos, hogy az meg elég lesz azon játékosoknak akiknek leígérték a csillagokat is az égről...
Egyébként már az elejétől kezdve gyönyörű volt ez az egész, a hajók és minden egyéb is nyálcsorgató volt, nem beszélve azon ígéretekről, mely szerint kapitális hajók fegyver és egyéb rendszereit komplett csapatok irányíthatnak majd, rögtön lehetett tudni, hogy a mai technológia nem lesz ide elég, sem a hálózati játék sem a rendkívül szép grafika nem fog együtt futni pláne nem olyan mélységű szimulációkkal és rendszerekkel amelyeket ígértek, már ha belátható időn belül képesek lennének ezek rendszerek megírását kódolását elvégezni stbstb. -
lonvard #2255 Nem nem, nem mutattak, hanem ez egy szivárgás volt, amin az evokátis próbálgatott valamit. De komolyan egy ilyen hülye viágításon ne verjük már magunkat. Ha benne marad, akkor persze refund azonnal, ez nyilvánvaló. :D
(dereksmart vagyok, csak elcsesződött a böngészőm, egy másikról tolom, és a jelszavam meg nem találtam meg aa reghez, pff)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.10.14. 12:27:10 -
#2254 Oké, megkérdezhetem, hogy az issue councilban jelezted e ezt a "hibát"? Mert ott kellene és nem itt mert a devek ezt nem olvassák ugye. -
TokraFan #2253 Ember!
Ez világos, de szólj, ha Alfa stádiumról ezen a fórumon csak és kizárólag örvendezni lehet vala, a videókon látottakon. ;-)
Mutattak valamit, amiből egy bizonyos dolog nyilvánvalóan sz*r, ezt mertem megemlíteni. Ennyi. Nyilván majd javítják, remélhetőleg...
Megjegyzem, az alfa stádium és a nyílt fejlesztés célja éppen az, hogy az ilyen hibákat jelezzük! ! ! Tisztán éljenzéssel nem jutnak sehova, mert akkor a véglegesig maradnak benne ezek a hülyeségek, és ott már nem lehet azzal jönni, hogy "hej embörök, ez még csak alpha".