7782
  • Vicodine
    Van az mint teraban, ami total fail, es van az, ami pl B&Sban van, ami tokeletes. Ha ismered mindkettot akkor vagok a kulonbsegeket,es hogy mi miert jobb vagy szarabb
  • Carmang
    Ja, sejtem mire gondolsz... a space nyomkodásra? Na igen, az nem valami izgalmas. A C9 féle aktívan kombózós nekem is jobban bejön.
  • Carmang
    De olyan lesz. Vagy szerinted hogyan működik egy non-target rendszer? Én csak ezt az egyet módszert ismerem "non-target" név alatt.
  • p2501
    Ez így van, de azért azt hozzátenném hogy pl Terában volt olyan lecraftolható erős fegyver, amit nem lehetett tradelni így azt csak saját magadnak tudtad legyártani, sőt a hozzájuk tartozó matiknak egy része sem volt tradelhető. :/ Bár ez szerintem nem olyan gyakori jelenség, remélem itt sem lesz az..
  • Vicodine
    De remelem nem olyan non-target rendszer lesz benne mint TERAban...Mert akkor kuka
  • Carmang
    Non-target rendszerű lesz. Vagy nevezheted még Action-Combat rendszernek is :)
  • Morinad
    A Darkfallban pl. a házak tök fontosak. És ott most tényleg van értelme a pvp-nek, mert akinek nincs területe, az nem fér hozzá a content egy részéhez, vagy csak nagyon nehezen.
    Másrészt viszont minden pvp játékban vannak olyanok, akik a győzelemért pvp-znek. Nem kell nekik indok. Ezt nem nagyon lehet kiszűrni egyik játékból sem, legfeljebb területekre szorítani (pl. alignment vagy security system)
    Minden esetre aki nem szeret pvp-zni, annak egy pvp játék nem való, mert nem fogja élvezni.

A craft rendszerekről: ha jó egy sandbox, akkor pont az benne a jó, hogy nem kell mindenkinek mindent csinálni, választhat. Azaz, ha nincs kedved craftolni, majd csinálsz mást, amivel fizetni tudsz a cuccaidért, vagy rabolsz magadnak (akinek ez jön be).

Az nekem nem derült ki (annyira nem néztem utána), hogy ez tabtarget vagy aim rendszerű lesz?
  • Carmang
    Az eddigi MMO-s tapasztalataim alapján nem venném nagyon komolyan a szívemre a craftingot. Úgyis lesz a guild-ben legalább egyvalaki, aki nem bírja ki, hogy ne legyen meg az összes crafting skillje, mindenki másnak elég a "gyűjtögetős" skilleket felvenni.
  • szabi07
    Biztos megkerülhető lesz némi mikrotranzakciós aranyért;-D
  • BEAST #490
    Szerintem senki sem fog téged házdíszítésre kényszeríteni.
  • Vicodine
    Az viszont elegge gaz:// Mivel igy annak is housingolnia kell majd, aki nem szereti, mivel a craft, ha jol van megcsinalva nelkulozhetetlen.
  • Vicodine
    Te el sem olvastad mit iratm:D En is pontosan errol beszeltem, hogy az agyatlan esznelkuli oldoklest en sem szeretem hosszutavon, kell vmi cel az oleshez. En Lineage 2on nevelkedtem 10-11 evvel ezelott MMO teren, es orommel lattam, amikor BDO nagyvonalakban hasonlo belbeccsel keszulodik, mint L2 volt anno, hogy nincsenek instak, ahova ellehet bujni a pvp elol, nagy guild fightok lesznek, castle siege meg a legfontosabb, a pkzas. De eddig sajna egyiket sem sikerult ugy megvalositani, hogy annak ertelme legyen, a pkt ebben a formajaban ki is vehetik akar, mintha nem is lenne, csak negativ hatasai vannak. Bizom benne, hogy a fejlesztok okosan fejlesztenek a jovoben majd, hiszen van hova otletert nyulni.
  • szabi07
    Szerintem Beast rátapintott a lényegre! Vagy legalábbis amit nekem is jelent egy sandbox mmorpg. De a tévedés jogát fentartom magamnak :-)
    Lehet nekem magas csak a pvp egy bizonyos szinten! (Tegnapelőtt elkezdtem újra archeage-zni már 15 ös lettem mikor is egy 45 szintű magasan kvalifikált gamer kihívott párbajozni! Na ezt pl nem értem mi az indítatás?)
  • BEAST #486
    A housingra épül az egész craft rendszer. :)
  • Vicodine
    Lehet, hogy nem az en jatekom lesz, majd meglatjuk, eddig sajna keves pozitivumot tud felmutatni, pedig nagyon vartam, de sajna a fejlesztok szarnak az egeszre. A housing rendszert meg minden egyes mmoban szarnak tartom, folosleges...Nem mondom, ha van ra igeny, akkor csinaljak meg, de ez olyan opcio, amit raertek volna kiadas utan is betenni a jatekba, es addig se szivta volna a fejlesztok idejet.
  • BEAST #484
    Teljesen egyetértek.
  • BEAST #483
    Miért, mi értelme van az agyatlan öldöklésnek? Egy jó sandbox mmo-ban hatalmas versengés lesz a jobb pozicíókért nyersanyagok vagy jobb kereskedelmi útvonalak miatt. Egy jó pvp játékban nem csak azért harcolsz a másikkal mert van egy "ennyit öltem már" számlálód, hanem, bár csak a játékban, de a presztízs mellett kézzel fogható előnyökért is.

Ilyen volt a Lineage 2 is egykoron, ilyen lehetett volna a DarkFall és még mindig ilyen az Eve Online.
  • szergely83
    Biztos van, aki azért csinálja ezeket, mert ebben leli örömét. Én speciel azért fogom, hogy legyen nyersanyagom, menjen a craftolás, menjen a trade, legyen pénzem... Amit gearre tudok fordítani. Jobb gearrel, jobb pew-pew, ennyi. :D
  • Torzonborz
    Figyelj, nem lehet, hogy ez a játék szimplán nem neked való ?
    Már csak azért mert egyáltalán nem "magas" másnak az, hogy miért van egy mmoban player housing.
    Sőt sandbox mmokban ez általában elég alap. Sőt még a pvp orientált sandbox mmokban is az. :)

"dedo szintet surolja."
    jaaa mert pl az Ultima Online az dedo mmo...az ffa pvpvel és full loottal meg skill vesztésével..
    Vagy a már megdeglett SWG ahol már permadeath is volt.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2015.10.22. 17:24:59
  • Vicodine
    Ertelek en, mert nem mindenki pvp buzi mint en, de ez a housingos dolog egy olyan veglet, ami tenyleg a dedo szintet surolja. Persze izlesek es pofonok, vannak akik szeretnek babazni, en speciel nem, de elfogadom, hogy valakik igen, de attol meg dedos babazni annak aki babazik..:D Housing is ilyen
  • BEAST #479
    Képzelem milyen sokkoló lehet ez a hír számodra, de tényleg vannak olyan emberek, akiknek nem azok a dolgok jönnek be, mint neked. Tudom, elképesztő, de ez van.
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.10.22. 17:19:16
  • Vicodine
    Van mit csinalni, csak hosszutavon minden unalmas mert nincsenek celok ez a baj. Am aki a housing rendszert kitalalta ugy osszessegeben az mmokban, azt kikotoznem egy fahoz a faszara tekegolyot kotnek es rakuldenek 100000darazsat....Most tenyleg van olyan, aki azt elvezi, hogy napokon keresztul csinalgatja a hazat, mikozben lehetne gyilkolni az embereket?:D Na ne...Mert az, hogy a sajat hazamat allandoan fejlesztgetem az eletben az mas, most is sokat koltottem arra, hogy jobban erezzem magamat benne, de egy jatekbeli haz,aaaa ez mar nekem magas:DD
  • szergely83
    Pontosan! Azért túlzás, hogy ne lenne mit csinálni :)

• BEAST #476
    Nagyon bejon ez a guild rendszer, ha ehhez hozzaadjuk a player housingot/tradinget mar nem lesz olyan ures az a jatek. Vagyis inkabb csak rajtunk jatekosokon mulik majd meddig jut ez az egesz.
  • szergely83
    Egész jó kis összefoglaló:

Szerintem van ebben potenciál, ha csak egyszerű tweakelések EU verzióban is lesznek, rengeteget dobhatnak a játékélményen.
  • p2501
    Nem értünk egyet, de ettől még nem bántottál meg. :)
    Egyrészt szerintem egyikünk sem "osztotta az észt", nem írtuk hogy mi mit akarunk a játékba, mit rakjanak bele mert NEKÜNK ezmeg ez KELL stb. Csupán rávilágítottunk a JELENLEGI problémákra, amik természetesen változhatnak, sőt változni is fognak. És az sem írtuk és szerintem nem is gondolja itt egyikünk sem, hogy csináljanak olyat "ami nekem tetszik a többi meg nem érdekel"... csupán leírtuk a véleményünket (és én pl mint plusz információ írtam le, h nekem pve-pvp ugyanúgy fontos, ami nem jelenti azt, hogy nem tetszene egy olyan játék, amiben csak pvp van, ha az a része viszont JÓ, akkor tetszeni fog. És nem is ettől lesz a játék üres, mert nincs benne pve csak pvp...)

Másrészt pedig béta. Igen béta. Lassan egy éve. Sok frissítés jött ki hozzá, de sajnos egyik sem olyan, ami hosszú távon megtartana egy játékost. Bezzeg ha a cash shop-ot nézzük.. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem fognak belerakni tartalmasabb dolgokat. Biztos fognak. DE azért egy év hosszú idő.. és (bennem legalábbis) felmerül a kérdés, hogy koreában ennyi ideje már open béta van, miért nem alakítgatnak egy KICSIT az endgamen? Nem kell hogy fullos game legyen... de valami javítgatás, apránként, balance, ilyesmi... Vagy valamin ami nem új map, nem skin, nem új karakter stb. Ez csak azért zavar, mert már naaagyon régóta kint van a játék bétában és lett volna rá idejük. És ez bennem rossz érzés kelt. Mert van egy játék ami lehetne nagyon nagyon nagyon jó is, DE a fejlesztők nem nagyon foglalkoztak EDDIG a fotosabb tartalmi dolgokkal. Egyszer persze biztos fognak.. csak nem tudom mikor. Kicsit úgy érzem, hogy a cég meglovagolja a grafikai és harcrendszeri előnyüket, ezért picit "belustultak"...

És csupán azért írok véleményt a bétáról mert 1. régóta béta már, tehát nem egy hónapos valamiről beszélünk.... 2. ennyi idő után sem tudtak felmutatni semmit, persze ami késik nem múlik (remélem) 3. japánba, oroszországba és hozzánk is érkezik már a játék, miközben én egy koreai fasza endgame javításoknak jobban örülnék, ahol látnám, hogy na ez az, alakulgat a dolog (így van miért várni) 4. követtem a frissítseket, megnéztem sok videót, sok streamert, elolvastam rengeteg kommenteket, cikkek alatt, streamek közben, videók alatt, mivel én magam nem játszottam vele, ezért olvastam róla sokat, hogy képbe legyek, és nem csak úgy hasraütésre, egy megtetszett komment alapján "osztom az észt" a cégnek.

Mindent összevetve nem mondom azt, hogy a játék szar és nem is lehet jobb ennél. DE ennyi openbéta után a játék mindig sok problémával küzd, és ezek nem olyanok hogy "jajj nem tudok elmenni naponta 10 féle instába csak 2be"... és ez akkor is negatívum. Mert nem tudok örülni egy olyan játéknak ami lehetne nagyon jó is, de a cég kapkod és csak tolja ki hozzánk az üres játékát... Inkább akkor várnék még egy évet csak legyen vállalható (minimális tartalommal).

Egyet remélek: olvastam hogy nemsokára jön majd egy nagyobb, tartamasabb patch koreába, remélem abban már látni fogom azt a pici szikrát amivel előrébb lendül a játék.

• szabi07
    Elnézést kérek előre, ha valakit megbántok!
    Én azt gondolom,hogy előre leírni egy játékot még akkor is ha csak bétának hirdeti a készítő s sosem jut el a végstádiumba, badarság!
    Nem hiszem hogy lenne olyan játék az elmúlt 5-10-15-20 évből amit azóta is játszanak nagy csoportok. Anno még a pecsában halomszámra vásároltam a comodore, amiga, ps játékokat 90% át biztos nem játszottam végig. Valamelyik rövidebb valamelyik hosszabb ideig lekötött engem s a hasonló embereket. S még internet sem volt,hogy reklamáljunk szar a játék! Ha valakinek a PVE vagy a PVP okoz boldogságot azt mindenki maga döntse el. Játszik vagy nem egyéni szocprobléma! Azt gondolom, hogy a mai világban mindenkinek adott a lehetőség, hogy gyártson olyan játékot amit mindenki szeret! Persze ilyen nem lesz de lehet próbálkozni. Én nagyon szívesen megnézem kipróbálom azokat a játékokat is. De innen észt osztani egy vállalatnak, hogyan gyártson játékot viszonylag ostobaság már csak azért is mert nem neki van címezve! Véleményt mondani szerintem is lehet s tapasztalatokat megosztani a fórumok erre valóak!
    Egyébként tökre jól eltudnám kormányozni a országot de még a USA t is szerintem tök hülyén csinálják meg egyébként is. De bízom benne, hogy eljutnak a építő kritikák a fejlesztőkhöz s olyan játékot gyártanak ami nekem tetszik! A Többi meg nem érdekel......(ez csak egy cinikusnak szánt szösszenet)
    De az is biztos, hogy x hónap vagy nap múlva meg fogom unni s keresek egy másik játékot!
    De hogy mondjak olyan játékot amit nagyon nagyon régen fejlesztettek s nem nagyon változtattak rajta s mégis milliók játsszák : SAKK!
  • p2501
    Nem is azt mondtam, hogy olyan játék kell amilyen a wow (hozzá teszem soha nem wowoztam.), és egyébként egyet értek veled. Csak az a baj, hogy valamennyi tartalom, eszköz, bármi, KELL, szükséges, hogy a játékos érezze, van miért játszani, van ami szórakoztatja, amiért megéri minden nap belépni és órákat eltölteni a játékban. Hiába van egy jó társaságod, akikkel tudsz játszani, ha együtt közösen nem tudtok csinálni (szinte) semmi. A lényeget már előttem Vicodine kifejtette, minden szavával egyetértek.

Egyébként én egy olyan "csodabogár" vagyok, akinek a pve is legalább annyira számít, mint a pvp. Szeretek órákat "szenvedni", küzdeni, harcolni egy instában (ahol nem az van, hogy agyatlanul végigütöd a gearedben azt cső, hanem kell hozzá ügyesség és muszáj gondolkoznod) a haverjaimmal, hogy "x" óra után leküzdve a bosst kijelenthetjük, hogy igen, ez is megvan. És ugyanúgy pvp-zni, mikor a többiekkel elindulunk a nagyvilágba kicsit "vadászni", nem tudván, hogy a következő "sarkon" hányan fognak velünk szembe jönni. De az tényleg igaz, hogy ha nincs miért instázni és pvp-zni akkor ott meghalt a dolog.
  • Vicodine
    A kozosseg csak akkor tudja megtolteni tartalommal, ha vannak celok amikert lehet kuzdeni. En pl pvp parti vagyok, teljesen hidegen hagy barmifele pve tartalom, de az en szemszogembol nezve, nincsen balancenak a legkisebb remenysugara sem, illetve a pvpn belul is az a total pure pvp, ami csak duelezgetesbol meg masok jutalom, vagy ranknovekedes nelkuli meszarlasabol all, abban en sem lelem semmi oromomet hosszutavon, kell vmi jutalmazasi rendszer, vagy "kinek nagyobb a breje" rendszer, amikert lehet kuzdeni, igy mindjart ertelmet nyer a pvpzes is, na ebben teljesen gyerekcipoben jar BDO. Ami meg ezmellett a legszomorubb, hogy en a koreai betaban figyeltem a frissiteseket, miket csinal a fejleszto, es megdobbento, hogy semmi olyat nem tesznek be, ami a hosszutavu szorakozast biztositana, inkabb tesznek be 1-1 uj classt, amire akkor lenne inkabb nagyobb szukseg, hamar kiadtak volna, mapot fejlesztenek, ami szinten jo dolog, de meg mindig semmi koze ahhoz, hogy hosszabtavra lekossek az embert, mert ami a lenyeg, nem adnak celokat, nincsen "politika" rendszere, es amikor az end game az agyatlan farmolasban meg egymas celtalan oleseben merul ki, az bizony nem egy hosszutavu szerelem ...:D Meg B&S-tol is jobban vartam ezt a jatekot, de ahogy elnezem a fejlesztoknek kell valami nagy pofaraeses ahhoz, hogy bucijukhoz kapjanak es elkezdjenek vegre ertelmes iranyba mozdulni, mert a nyugati ember ezt nem eszei meg, a grafikara nem alapozhatnak, ide tartalom is kell. Most nem azt mondom, hogy kezdetekben legyen tele annyi mindennel mint B&S, hiszen az mar egy kiforrott, evek alatt tokeletesitgetett mmo, de azert ettol tobb kell egy indulashoz, ha pedig meg messze allunk az "indulashoz", csak betazgatunk evekig azt majd lesz vmi stylt toljak elenk, akkor az megnagyobb bukovari lesz.
  • Torzonborz
    Nos igen egy sandbox játéknál nem a fejlesztők által előre legenerált tartalom határozza meg a játék élettartalmát hanem az eszközök amit a játékosok kezébe adnak, hogy azokkal elfoglaljál magukat.
    Mondjuk ha azokból is kevés lesz akkor b*szhatjuk. :(
  • BEAST #469
    Mit jelent az, hogy a "játék üres"? Nem minden játék olyan, mint például a WoW, hogy mindent a szádba rágjön és közben kezedet fogva kísérjen végig a "tartalmon". Vannak olyan játékok is amiket a játékosok tesznek nagyá és a közösség tölti meg tartalommal.

Teljesen mindegy hány quest van, vagy dungeon esetleg más "endgame tartalom",, ha lesz egy használható keret amiben a játékosok kiélhetik magukat, akkor jó játék lesz.
  • p2501
    Nem látom jobbnak a helyzetet akkor sem ha évekig bétáznak.. a játék ugyanúgy üres lesz, a játékosok ugyanúgy megunják és elmennek majd mással játszani, annyi hogy a kiadó rámondhatja, hogy "óó ez még csak béta".

Egyébként vagy mi látjuk túl negatívan a dolgokat, vagy mások nem látnak bele ebbe eléggé mert elkapta őket a hype...de én a véleményemmel egyedül maradtam egy másik odalon.. :D és mindenki azon a véleményen volt hogy azonnal megveszi a játékot és fuuuh de nagyonjólesz minden.
  • Vicodine
    Hat basszus hihetetlen ez a kapkodas..:D Egyszeruen nem fogom fel esszel miert csinaljak ezt, ez igy akkora bukta lesz....Ha csak nem itt is evekig akarnak betazgatni majd:D
  • szabi07
    Alpha regisztráció
  • Vicodine
    Ez jo hir, noobszurokent mukodik kicsit:D Az ingyenelo suttyokat kiszuri, akik cryolnak allandoan. Mondjuk en a havidijat reszesitem elonyben leginkabb, de manapsag az mar sajna nem meno
  • p2501
    igen sajnos... DE van egy jó hír is (már akinek), a játék nem lesz F2P, hanem B2P, vagyis 1x kell megvenni, mint ahogy gw2-nél volt.
  • Vicodine
    A kapkodas csak a legyfogasnal jo..:/
  • p2501
    Na él az eu/na hivatalos oldala ééééés bejelentették hogy az alpha teszt nemsokára elindul (bár dátumot nem írtak).

http://www.blackdesertonline.com/

• p2501
    Aion:

Én nem eredetin játszottam, hanem egy tört szerveren (a legnagyobb volt ha jól tudom) Infinity Aion. Egész európápól voltak ott játékosok, több százan, és baromi jó volt. Eredeti szerveren a két oldalt közti egyensúly teljesen felborult, sokkal többen voltak az Elyos oldalon, mint az Asmon, viszont Infinity-n nem így volt. Mindkét oldal kiegyensúlyozott volt, és így nagyon jó raid pvp-k és siegek voltak, ahol kb ugyanannyi játékos csapott össze és senki nem tudta, hogy végül ki fog nyerni. Nem úgy ment hogy 100 játékos leölte azt a 30at aki megjelent, később meg már senki nem dugta oda az orrát siegekre. Emellett a tört szerverre kevesebb patchet raktak fel és lassabban is, ami elsőre szarul hangzik, de Aion esetében pont hogy jobb volt. Nem baszták tele a játékot egyre jobb és jobb gearrel, volt egy határ, amit nagyon nehezen lehetett megszerezni, és az volt a limit sokáig. A nagyon nehezent szó szerint értsétek, nem az volt hogy egy ember egy hónap alatt kifarmolta magának mert éjjelnappal játszott és szervasz. PvP-zni szinte nulla gearben is tudtál mert az enemi oldalon ugyanúgy ott voltak a nulla geares emberek (hiszen el kell kezdeni valahol az AP gyűjtést). Aztán persze szereztél magadnak pve cuccokat és abba toltad, és legtöbb embernek csak pve szettje volt és csak lassan gyűjtögette ki magának a pvp-t. Eredmény: senki sem fullozta ki magát 2-3 hónap alatt és nem lett akkora külömbség játékos és játékos között.

Aztán jött Aion F2P, mindenki lelépett eredeti szerverre, én is. És csalódtam.. nagyon. Tele volt baszva minden hülyeséggel, naponta 50 daily q, amikkel szépen lehetett tokeneket meg AP-t farmolni. Tök jó, csak akinek ideje nem volt rá az nagyon hamar nagyon lemaradt gearben..

• szergely83
    Aionnal kapcsolatban nem adok igazat, szvsz baromi jó volt megjelenéskor. Aztán szépen kicsinálták abysst, a 2.0-val bejött területek egy darabig ugyan szórakoztatóak voltak, de nem tartott sokáig. Baromi sok content jött ki hozzá, de minden egyes tartalommal egyre OP-bb cuccok jöttek, brutál HC nolifernek kellett lenni ahhoz, hogy értelmes geart szedj össze. Óriási különbségek voltak játékos és játékos között, rengeteget számított a gear.

BDO: Tegnap leszedtem az orosz bétát, megnyugodtam, hogy szépen fut :) A combat első blikkre baromi jó, a grafika brutál szép. Nagyon drukkolok, hogy javítsák a hibákat/hiányosságokat és sikeres legyen a játék, mert nagyon tetszik.
    Utoljára szerkesztette: szergely83, 2015.10.13. 08:41:48