7782
Hivatalos honlap – Magyar oldal – Térkép – Hasznos leírások (angolul) – Felszerelés tervező – Képességek
-
#821 Hazudik. :P Igenis "catwalk" minden mmo és igenis fontosak a szép ruhák. :P
Írhatott volna a harcrendszerről is valamit, nekem abban még sok a fehér folt. -
mikromanus #820 Hm ez a urbanlegendkigyomláló kérdezz felelek szerű dolog elég hasznosnak tűnik. :)
Clearing up misconceptions, how the game really works. -
mikromanus #819 A karakter megjelenés/elérés belépésnél elég "instabil" volt ma. Én is azt hittem, hogy törlés és újrakezdés volt, mert nem volt semmi. Aztán gondoltam hátha más szerveren hagytam. Erre ott volt. Azaz nem ott volt, hanem a szerverválasztóhoz kilépve, majd vissza végre méltóztatott frissülni, vagy betöltődni talán. HA megvan már a karakter, akkro bármelyik szerveren lehet nyomulni vele (?). Picit félreérthető. Ha így lesz élesben is a kezdők szívrohamot kapnak másnap újra belépésnél. :D
Én Archeage-ben nyomulok a "Fresh start" szerveren. Erről váltanék, mert ugyan többnyire jó játszani, meg jó a csapat, de olyan rohad undorító fejlődési zsákutcát sikerült összebénázniuk, hogy az nagyon kiábrándító. Noszóval. felemás érzéseim vannak a BDO-val kapcsolatban. Sok-sok jó lehetőség van benne, de mégsincs az az érzésem, hogy most azonnal ledózeroljam a másik MMO-t amivel nyomulok, azt' húzzak aludni a headstartog hogy legyen energia. Nekem az irányítás még nagyon idegen. Ez az egérrel forgatós dolog még elmegy, de a kattintásra csapkodás nagyon fura. Vagy gyorsan haladtam, vagy a tutorial volt likacsos, de a kitermelősdi nagyon nincs még meg. Nyúznám én midnen kimúlt ellenfelemet, de nincs mivel. :D
Ha egyszer megvan minden, akkor viszont nagyon jó lehet. Valahogy csak bepróbálom majd "élesben" is.
Össze kéne dobnom valami "economy rush" kezdési tervet. Bár lehet nem kell majd kapkodni, mert a PvP gyilkolászósdi eléggé sorvadtnak tűnik leírások alapján. Picit nagy a karmabüntetés egy-egy "Jogos önvédelemre" és kirabolni se lehet úgy isten igazából a balek kereskedőket. Vagy ebben télvedek? No, majd meglátjuk.Pcit majd még tesztelgetek ma, de a komoly játékot kezdésre hagyom. Addig azért egy kis irányításra jobba ráérző edzés hasznos lesz... -
#818 Kipróbáltam mind a 8 kasztot, a 2 pajzsos és a tamer nagyon élvezetesnek tűnik. Tamer meglepett, nem is tudnék választani... -
dregnarr1 #817 Nagyon pici cseppekben esik. :D
Am. elvileg esőben a tűz gyengébb, a kard lassabban mozog, environmental conditions affect combat. -
#816 tök jó hogy az esőnek van hangja, de vizuális megjelenítése nincs :) -
#815 "Adok neki pár hónapot és ha sok pozitív vissza jelzés van a játékosoktól akkor talán."
Ezzel én is így vagyok, egyáltalán nem fogott meg, sőt, több tekintetben is csalódtam. Semmiben nem ad többet vagy újat ez a játék mint a most futó mmo-k. És 5 évig ültek ezen... Kíváncsi leszek mivé forrja ki magát, de nem hiszem, hogy ehhez már olyan sokat tennének, hogy március 3-án már nyitják is a játékot. -
howey74 #814 csatlakozom BoneDragon véleményéhez, annak tükrében hogy én próbáltam mindkét mmo-t, bár nekem eleve van egy kis előítéletem azzal az mmo-va ami eleve f2p. személyes és szubjektív véleményem a gw2, rohadtul nem tett jót neki, hogy f2p lett. Blade and Soul? hmm 2 karit felhuztam 45-ig és ennyi, azóta már a vinyomon sincs. Persze attól másnak lehet rohadt jó játék. Nekem nem jött be.( Azért az elég kemény,hogy próba nélkül dicsérünk egy másik mmo-t. annak a kárára amit még ki sem próbáltunk) -
#813 Szóval úgy nyilatkozol róla, hogy semmi tapasztalatod nincs, csak össze kukáztad fórumokról? Hát én előbb beléptem bladebe, nagyon ronda ehhez képest. Ráadásul abban nincs is pvp, csak 1v1 meg 3v3. Ez követendő..?
Én évek óta nem veszek 0 day mmo-t, ahogy ezt sem fogom. Adok neki pár hónapot és ha sok pozitív vissza jelzés van a játékosoktól akkor talán. -
#812 Cáfolnám, nem tapasztaltam ilyet, mióta ezt patchelték. -
Vicodine #811 B&S harcrendszere, pvpje mai napig mervado es kovetendo pelda, itt viszont ez nagyon gyer, es valljuk be, ez az egyik leglenyegesebb alkotoja egy mmonak. Arrol nem is beszelve, hogy annyira gyer itt az end game, es olyan butasagok vannak bent, hogy sajat magat rontja, ami jo lenne, azt is elcseszik(kombat system, pk). Raadasul ami benne van es jo, az is semmiben sem mutat ujdonsagot, egyszeruen csak bent van, es jo, de semmi libabor effekt..:D B&S mitol lenne ehhez kepest harmatgyenge?:D Grafikailag sem sokkal marad el(HDban igen komoly ott is a latvany, hihetetlen reszletgazdagsaggal) BDO jelenlegi formajaban penzlehuzas, csilli-villi kulso, gyer belo, de majd meglatod par honap utan sajna! Pedig ezt jobban vartam meg anno, mint b&st, de sajna nagyon rossz iranyba vittek, illetve nagyon gyanus, hogy kijovetele utan par honappal itt is p2w lesz. Persze az altalam felsorolt dolgokat meg is akarom tapasztalni, hiszen ha kiprobalom akkor latom igazan, de tartalom tekinteteben meglepetes nem lesz, hiszen az fix, tudom mire kell szamitani, ugy az alaphangulatra meg a kezelhetosegre vagyok kivancsi, hogy van-e benne akkora lehetoseg, hogy a kesobbiekben egy jo kis game lehet-e meg, ha tartalmilag is alkotnanak valamit a fejlesztok!
Utoljára szerkesztette: Vicodine, 2016.02.20. 20:50:10 -
#810 Azért ezt nem mondanám, ott is durván beesik az fps főleg world bossoknál. Itt ilyen viszont egyáltalán nem volt ami nagyon meglepett. Azért jó pár mmo-t kipróbáltam már de ilyen szép fps-t még sehol sem tapasztaltam ennyi player mellett.
Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2016.02.20. 20:33:58 -
#809 Nem próbáltad még ki, de sokkal nagyobb lehetőségek vannak abban... ööö ahha. A blade ehhez képest nagyon harmat gyenge kis mmo, pedig ez sem olyan hűha. -
Vicodine #808 Engem mindig is erdekelt ez a game, jelenleg b&s-ben sokkal nagyobb lehetosegek vannak, total rakattantam, de az nem azt jelenti, hogy becsukott szemmel jarok, mert en racionalis alapon dontom el, mivel jatszom, nem pedig hype, meg hogy mit irnak rola. Megvenni tutira nem fogom, hiszen egy kezdetleges allapotban levo jatekert nem adok ki penzt, illetve a pvp resze romokban hever, ez sem tetszik, ahhoz, hogy penzt adjak ki erte normalis pvp a minimum. De kiprobalni tutira kiprobalom, csak kellene egy kulcs...:D De ez meg messze van a "bladesek is szivarognak" kategoriatol..:D -
#807 A moboknál tudom, hogy minél többet ölök meg, úgy nő a tudás. Amiről beszéltem az akkor sem látható ha már teljesen kiismertem, azaz harc közben mikor milyen skilleket használ, mi ellen mivel tudnék lépni. Ez akkor sincs ha már teljes a tudásod az adott mobról.
A gender dologgal nem értek egyet, mert ha mindenből lehetne bármilyen gender, akkor bárki bármiből készíthetne női karaktert, tehát nincs probléma ezen a téren. -
#806 Amikor megölsz x darabot a különféle mobokból kapsz egy kis üzenetet hogy y rangú tudást értél el belőlük. Ettől a tudásszinttől függ, hogy látod-e a hpjukat, védelmüket, gyengéiket, ilyesmik.
A sorcerer pedig tényleg ilyen varázsló harcművész keverék, sajnos ez is olyan tudás amit csak nők sajátíthatnak el, de nem ez az egyetlen kaszt ami ilyen félreértelmezhetően lett elnevezve. Ott van például a Valkyrie is ami kb megfelel a már jól ismert paladin kasztnak és természetesen ők is csak nők lehetnek. :)
Házad nem csak egy lehet, sőt kell is a több, mert különféle szerepekre vehetsz ingatlant. Van amiben a munkásaidat szállásolod el, van amelyikben dolgozni fognak. Tier szerinti rendszerben lehet megnyitni a nagyobb és drágább házakat.
Amúgy a gender locked cuccok nem emberhiány vagy lustaság eredményei, egyszerűen ez is egyfajta ázsiai szokás. Mutatós hölgy karakterekkel mindent könnyebb eladni. Vindictus, Dungeon Fighter, Dragon Nest, csak már példa ahol szintén ilyen módszert alkalmaznak. Persze ahogy itt is, korábban is azzal takaróztak, hogy "ilyen a világ vagy a karakterek háttérsztorija, ez van".
A grafikával meg a grinddel/küldetésekkel kapcsolatban nem sokat tudok hozzátenni a témához. A grafika eddig tetszik, nem igazán láttam olyasmit ami kifejezetten szúrta volna a szemem, a grind/küldetések pedig eddig eléggé kimaradtak, max csak kasztokat próbálgattam a kezdő területen. :) -
#805 Nem tartom feature-nek, a gw2-ben is 80 játékos vígan effect-fest-ezik egymás mellett lag nélkül.
Meg azért 4-5 éve fejlesztik a játékot és ahhoz nem túl eredeti. Nem az, hogy újítani kellene mindenben, mert ami bevált, azt nem kell piszkálni. Ha legalább vonzó lenne a sztorija, a világa, már érdemes lenne játszogatni vele, de sajnos nem több a most futó mmo-knál, sőt, néhány tekintetben rosszabb. Egy kicsit nekem csalódás ezek után, azért többet vártam volna azok alapján amit mondtak róla.
Utoljára szerkesztette: Kata, 2016.02.20. 19:16:59 -
silencemonthy #804 Nálam akkor is remegett csak az effekt tűnt el. -
dregnarr1 #803 Ki lehet. -
silencemonthy #802 Sikerült kipróbálnom, mit is mondjak... a kép remegéstől pár embernek biztos kiesik majd a szeme... hogy miért nem lehet ezt kikapcsolni... -
#801 Nekem még nem tűnt el karakterem, viszont elég furán van megoldva. Két szerver van és azokon belül channelek? Nem tudtam kiigazodni rajta, csak kattintok. :D
Amúgy sajnos nagyjából egyet kell értenem veled, tetszik meg minden, de mégsem az igazi. Grafika szerintem szép, főleg optimalizáció terén nagyon jó. Több százan voltak körülöttem különböző skilleket használva és sose ment 30 alá az fps. Ellenben a blade and soulnál ha már 5+ játékos van, be is eshet 20 alá. Ráadásul elég csúnyácska az ehhez képest.
Ja és a petet is elvileg etetni kell és foglalkozni vele. Legalábbis general chaten ezt írták. -
dregnarr1 #800 Én csak azt nem értem, hogy miért lehet guggolva és kúszva (!!) közlekedni azon kívül, hogy ha női karaktered van, lesheted a bugyiját. Jah, már értem.
Szerk.: Nem mindegy, hogy az 1-es vagy 2-es szervercsomagra kattolsz, én is elnéztem párszor.
Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2016.02.20. 18:57:19 -
#799 Apropó, állandóan letörlik a karaktereket? Mert már másodszor van, hogy belépés után üres a karakter listám. -
#798 Én is, eddig nem igazán győzött meg a játék, hogy bármiben is jobb vagy több lenne bármelyik jelenlegi mmo-nál.
Eddigi észrevételeim, tapasztalataim:
A grafika a karaktergenerálásig jó, a játékban már kevésbé. Nem látom szebbnek, részletgazdagabbnak mondjuk a GW2 grafikájánál. Viszont a fénykezelés csapnivalóan kontár munka, olyan hibáktól hemzseg a játék, amit már 10 éves játékokban is sikeresen megoldottak. Minden fénylik (glowing) és visszatükröz (reflection), olyan dolgok is amiknek nem kellene. A karakterek haja és bőre világít, a világos hajak erős fény mellett feketévé válnak. A hajak küzdenek a transparent textúrák glow effektjeivel, átütnek egymáson. Az ambient világítások túl erősen fejtik ki hatásukat (egy gyertya mellett is vörösen világít a karakter). Emellett ha egy helyiségben több fényforrás is található (és ki van kapcsolva a többi játékos lámpása is), az is atomvillanás fényével világít. A textúrák és a vertex szám néhol meglepően szegényes. A távolság alapján történő textúra és modell részletesség változás is nagy léptékű, ezért zavaró, még magas felbontáson is kb. 30 méteres távolság az amin belül a tárgyak teljes részletességükben jelennek meg.
A játékmenet nekem annyira nem tűnt sandboxnak, azért eléggé limitált, hogy mely területeken tudsz ügyködni, ott meg egymáshoz küldözgetnek az npc-k. A küldetésekben elkeserítően sok az ölj meg X mobból N db-ot, ilyen a GW2-ben már nincs és az ott nekem pl. tetszik. Ez visszaveti a játékot a WoW egyszerű, monoton grindeléséhez. Próbálták ugyan változatossá tenni a küldetéseket, de azért a technikai részét tekintve mindegyikben vagy npc-t kell megkeresni és beszélni vele, vagy X mobot megölni. A beszélgetős küldetéseknél egy ideig olvasgattam a sztorit, meg mit mondanak, de hamar unalmassá vált az is, úgyhogy már csak 'klikk-klikk-klikk-klikk' viszontlátásra. Amit még észrevettem, hogy direkt meg van lassítva a fejlődés, ezzel nyújtva el a játékélmény idejét. Ezt abból veszem észre, hogy kb. minden 10. szint után tudok új holmikat (ruha, fegyver) használni, de nagyon sok idő meglépni ennyi szintet. Kb. 10-15-ös szinttől kezdve drasztikusan belassult a dolog a betanítós, kezdő rész pörgéséhez képest.
A harcrendszer hitbox alapú, ami önmagában nem rossz ötlet, de ettől függetlenül mégsem olyan mozgós-ugrálós-kivédős a harc mint mondjuk a GW-ben, a karakter annyit mozog, pattog az ellenfél körül, amennyit a skillekbe beleraktak. A kombó rendszert mondjuk jó ötletnek tartom, csak szokni és tanulni kell, de pl. lvl18-ig nem sikerült még csak az alap skilleket sem megjegyeznem, úgyhogy csak nyomom a kombókat mint süket a csengőt, és ez az arcade stílus eddig hatékonynak bizonyult. Annyit már tudok, hogy melyik kombó tesz mondjuk messzebb az ellenféltől és mit kell nyomnom hogy újra a nyakán legyek. :) Bizonyára sok játék után már tudni fogja az ember és élmény lesz, de így kezdésnek eléggé szenvedős, vagy az ember leszarja és csak nyomkodja amit ér.
A mobok eddig nem voltak túl változatosak, nem tudom, hogy ez a kezdő területnek köszönhető, vagy később mennyi lesz, de egyelőre kevesellem. Kicsit gyorsnak tartom néhol a respawn-t, mert még ölöm a következőt mikor az előző már megjelenik és hátba támad. Olvastam, hogy mivel jelenleg a többség ugyanott tart, ezért nagyon foglaltak a területek, várni kellett a mob spawn-ra és emiatt sokan sírtak, gondolom megnövelték, de a jövőben amikor ez már lecseng, érdemes lenne lejjebb venni. Az a baj, hogy a moboknál azt sem tudom mit csinálnak, van-e valami olyan skilljük ami ellen mondjuk direkt jó valamelyik sajátom. Úgyhogy ez is erősíti az arcade ütök-verek harc érzését.
Ami az armorokat, fegyvereket illeti, elég gyér a felhozatal, láttam kb. 4-5 féle armort, abból 3 payed content. Az is fura nekem, hogy sorcerert választottam, írták róla, hogy mágus class, közel és távolról is harcol, erre kaptam egy pusztakezes, martial arts-os, thief jellegű karaktert, ami igazából közelharcos, távolról egy skillje van (eddig legalábbis). Szóval nekem ez is csalódás és pofára esés volt. Még fegyvere sincs! :)
A mount rendszer annyiban nem szimpi, hogy én ezt meghagytam volna egyszerűnek, hívod, felülsz, kész. De hogy etetés, meg istállózás meg kutyafüle, ez nekem inkább tűnik felesleges időhúzásnak. Petem nincs, de remélem nem kell annak is kutyakaja, kutyaház, macskaalom stb... A kraft rendszert nem próbáltam, nem jutottam még el addig, így arról nem tudok nyilatkozni. Az, hogy a küldikhez sokat kell mászkálni, engem mondjuk nem zavar annyira, így lesz értelme a mountoknak, meg majd a gyors mountoknak. Esetleg a repülő mountoknak, ha lesznek. A gender-class kötés mondjuk nekem nem zavaró, de tény, hogy ma már magára valamit is adó mmo-ban bármilyen race/class/gender kombinációt játszhat a játékos. Feltételezem itt inkább grafikusi hiányosságok vannak a cégnél (erre utalnak a fent említett grafikai hiányosságok, hibák is), és a ruházatok, skill effektek stb. csak egy nemre készültek el, erre tudok tippelni.
Még nem béreltem kecót, de látom, hogy gyakorlatilag egy szoba amibe lehet bútorokat pakolászni. Az értelmét annyira nem látom, főleg, mivel elvileg szanaszét fogunk kalandozni a világban, nem egy településen ücsörögni és kukoricát termeszteni. -
#797 Köszi! -
howey74 #796 persze hogy nincs, nem is azért mondtam, csak látok ismerösöket Bladeböl is, nincs ezzel semmi baj, én is Guild Wars 2 öt nyomom (még) -
#795 Dobd el a questet és vedd fel újra a spirittől. Ilyenkor újra adja a quest itemet. -
#794 Gondolom aki teheti kipróbálja, nincs ezzel semmi gond. :) -
howey74 #793 szivárognak a Bladesek is :-) nem bántólag mondom, mielött megsértödne bárki is
-
Vicodine #792 Ha valakinek van egy folos kulcsa, privatban elkuldhetne nekem en nagyon megkoszonnem:) -
#791 Van egy "Dastard Bheg" boss, aki egy Ákos vers felolvasása után jelenik meg és dühödten csapkod amit ér. A problémám az, hogy a boss megölt, de mire visszaértem eltűnt és az Ákos vers sincs a szütyőmben. WTF I can do? -
GaborST #790 srácok farmot hogy lehet venni vagy csinálni? -
howey74 #789 köszönöm
-
dregnarr1 #788 EFB9-9FDB-76DF-4320-915B -
howey74 #787 (főleg privátba :-) )
-
howey74 #786 uhhh, egy ilyen kulcs nekem is jól jönne , lécci,lécci
-
dregnarr1 #785 EFB9-8B79-5450-4DDD-887A -
#784 Valaki tudna segíteni olyanban, hogy ki szeretném próbálni a játékot, hogy miként fut a gépemen mielőtt előrendelem. Ha valakinek van felesleges/megunt beta hozzáférése és tudna segíteni azt megköszönöm. -
Hasselhoff72 #783 -
Evoluti0N #782 Előttem is egy teljesen új világ nyílt meg, amikor megtaláltam ezt a funkciót. :D