7782
Hivatalos honlap – Magyar oldal – Térkép – Hasznos leírások (angolul) – Felszerelés tervező – Képességek
-
#901 3 preorder csomag volt, abból a legnagyobb csomagosok ma reggel 9-kor kezdhetnek itteni idő szerint, a középső csomagosok 1-én reggel, a legkisebb csomagosok 2-án reggel, mindenki más 3-án az éles induláskor. -
Ashyn #900 Szia! Ha most veszed meg, - legjobb tudomásom szerint - már csak a megjelenés napján -az az március 3.-án kezdhetsz. Csak azok kezdhetnek előbb, akik előrendelték a játékot. -
empie #899 Sziasztok,
Elnézést kérek előre is nem olvastam vissza lehet már 100x volt, ha megveszem most a játékot mikor tudok elkezdeni vele játszani leghamarabb?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
dregnarr1 #898 Jópár kérdést megválaszolnak, bár sokat csak felületesen.
http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/18464-interview-with-the-developers/ -
mikromanus #897 Itt van angolul az összefoglaló:
http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/7478-guild-system-breakdown-how-it-works/
A PK/PvP eseménylánc viszont nem a mi verziónk, hanem a koreai későbbi patch szinten levő 2.0. Ez majd egy időben érkezik (?) a bounty systemmel. -
Although #896 Az ilyet csak úgy lehet megvalósítani ha van nekik is lehetőségük kereskedni, élni, "megszökni a börtönből". Minden normális mmoban vannak outlaw részek. A TESO meg hozza a TES világát ezen a szinten és még jobb is lesz. Máskülönben kibaszol valakivel aki fizetett a játékért. Kis hozzászólás mindegy is mert. Elmondhatatlanul nem érdekelnek a koreai "szemetek" :) -
#895 Az a helyzet, hogy ezt valahogy ki kellett találni játéktechnikailag. Ha kiindulási alapnak a valóságot vesszük, és mondjuk nem a jelen korunkat, akkor ha valaki ölt, vagy akár több embert megölt, azt ha elkapták ment börtönbe hosszú időre (élete végéig), vagy kivégezték. Na most az nem érdeke egy online játéknak (money), hogy aki gyilkolt, fél évig ne tudjon játszani, mert a karaktere börtönben van, vagy felakasztják és kezdhet új karaktert, de azért büntetlenül sem lehet gyilkolászni. Tartsuk szem előtt, hogy a PK csak egy feature, nem pedig alapja a játéknak. Tehát nem probléma, ha a PK penalty kemény, aki csak úgy mászkál a világban és öl, az viselje a súlyát és következményeit (szopjon). Az megint más, hogy az ilyen guild és egyéb harci helyzetekben nyilván nem lesz penalty, mert a háború más mint amikor az úton kereskedőket mészárolsz és fosztasz ki. -
#894 Karma javítva. A PK tábla valóban tervezett, de ez a kiindulás. Eltérőt akartak a koreaihoz képest, nem tudom most hol áll a dolog. Jó lenne tudni pontosan merre hány méter! -
szergely83 #893 És igen, ha mindketten flaggeltétek magatokat, akkor egyikőtök sem kap negatív karmát, de ez az az eset, ami soha nem fog megtörténni. Ha mégis, akkor szinte biztos hogy jön egy nevető harmadik és széttrollkodik mindenkit unflagged módban.
@Ahet: guild karmát már kivették, illetve a PK tábla amit linkeltél még csak papíron létezik. -
#892 Beleolvasva úgy érzem pontosításra szorul pár dolog. Leginkább a Guild rendszer, mert hamar elterjed a fals infó.
A játékban silver a fizető eszköz. A Guild megalapításához: 100.000 silverre van szükség. Az induláskor 15 fő a max létszám.
Az új tagok - ahogy Nephin is említette - szerződést kötnek a guilddel. De nem fizetnek semmit, senkinek, sehova! Az elején sem, sőt a tagok kapnak fizetést.
Azért érdemes rövid időre felvenni az új tagokat, mert ha bármilyen gond adódik ( nem érzi jól magát a klánban, vagy a klán érzi úgy. hogy nem közéjük való) könnyebb az "elválás". Ugyanis a szerződés lejárta előtt való távozásnak költsége van:
- a szerződés lejárta előtt kirúgott tag a fizetése háromszorosát kapja.
- a szerződést lejárta előtt, a guildet elhagyónak büntetést kell fizetnie. Ha nem tudja kifizetni, nem léphet ki.
- a szerződés lejárta után büntetés nélkül kirúgható/elhagyható a tag/guild.
A tagok szerződését bármikor meghosszabbíthatja a guild vezető. A fizetéseket is a guild vezető módosíthatja. De nem hasra ütés szerint! A fizetés mértéke is szabályozva van. Ha az adott tag rendszeresen részt vesz a guild küldetésekben, aktív a játékban (mert minden tetted pro és kontra hatással van a guildre is) a rendszer felajánlja a módosítást. (pl. 7000 silveres napi fizetést, a BETA alatt 2 nap után 7500-ra engedte volna módosítani.)
Miért fontos mindez? A guild a küldetésekkel pontokat és karmát szereznek. A pontokat guild skillekre költheti (+ stat, stb.), ill. ezekből a pontokból lehet a létszámot is bővíteni (2pont 5fő).
Ha a guild eléri a 30 fős létszámot, a guildnek heti adót kell fizetnie (31 - 50 100k -> 51-75 250k). Ezért lényeges az aktív tagok léte, és mindenki kivegye a részét belőle.
Ha a guild nem tudja kifizetni a tagok fizetését, vagy az adót; akkor néhány funkció elérhetetlenné válik. Ha ez a folyamat állandósul, akkor egyre több minden lesz elérhetetlen. Ezen idő alatt mindenki szabadon távozhat a guildből. Csak is ebben az esetben tehet be bárki pénzt a guild kasszába, már ha marad valaki.
Ahogy talán már írtam de összegzésként:
A guild normál esetben a guild küldetések teljesítésével juthat pénzhez, ezert ezeket érdemes naponta megcsinálni (akar többet is).
A guild küldetéseknek több nehézségi foka is van, nehezebb küldetésekért több a jutalom.
A guild küldetéssel nem csak pénzt hanem guild pontot és karmát is gyűjtünk.
Guild pontok a guild növelésére vagy guild skill aktiválására költhetőek.
Guld karma a más guildek-kel való háború kezdeményezéséhez kell.
Érintőlegesen szó volt a PvP kapcsán a PK-zásról. Valóban van rá lehetőség, de nem lehet büntetlenül öldökölni. Biztos lesznek olyanok akiket nem érdekel a büntetés.
De elég a szóból itt láthatjátok, hogyan is néz ez ki!
Utoljára szerkesztette: Ahet, 2016.02.24. 16:15:56 -
szergely83 #891 A guild karmát kivették hál istennek.
Jelenleg ha flaggeled magad, megütsz valakit, karmát vesztesz (1st hit -> assault -10K karma asszem, de nem vagyok benne biztos). Ha meg is ölöd az illetőt, -60K karma. Ha te flaggelve vagy, a másik nem, de csak ő támad téged, akkor ő nem fog érted negatív karmát kapni, ellenben ha visszatámadsz és megölöd, akkor te igen. Erre dolgozták ki a flagging system v2-t kicsit lentebb, de sajnos még nem került implementálásra. Flaggelés PK-ra egyenlő a szopóálarccal jelenleg. -
mikromanus #890 Ha nagy Pk körutat csapsz az azt hiszem hátrányosan érinti a guildedet is. Vagy ez nem pontos és csak a vezér nem gyilkolászhat? Negatív karmával nem indítható ha jól tudom guild háború (ez azért jó, mert nem buksz a célguild ellen karmát ha eltakarítod őket a terepről).
Ez a flagged dolog hogy működik akkor most? Ha visszaütsz arra aki megtámadott, akkor nincs büntetés? Vagy ha flagged státuszban vagy és a támadód is (azaz mindketten élesítettétek a PK lehetőséget), akkor nem bukik senki semmi karmát, de ha nem vagy flag státuszban (vérszomj üzemmódban), akkor igen? Lényegében ez a 1st hit szabály? Vagy ha megtámadnak és harcolsz, akkor már nincs a megölésed miatt karma bütetés? -
szergely83 #889 Pontosan azért dolgozták ki az új rendszert, mert a mostani mellett értelmetlen a PK, olyan brutál penalty van. Egy sandbox játéknak igenis szüksége van PK-ra. Egyébként ez a rendszer sem támogatja az "ész nélküli" PK-t, fehér játékost csak nyomós indokkal fognak ölni. A karma regen meg iszonyat lassú, valahol kiszámolták mennyi mob megölésére van szükség, ha eléred az alsó határt és ismét pozitív karmában szeretnél lenni, nem akarok hülyeséget írni, de ilyen 20-30000 mob rémlik, ami baromi sok.
Utoljára szerkesztette: szergely83, 2016.02.24. 08:12:51 -
dregnarr1 #888 Nem azt mondom, hogy ne büntessék, de legyen meg a lehetőség. Gank legyen tiltott, de stratégiai támadásokat lehessen intézni. -
Morinad #887 Én elég sok olyan játékot láttam kihalni, ahol a szabad rablás nem volt kellően büntetve. Neked is csak addig fog tetszeni, amíg rá nem jössz, hogy amikor te akarsz valamit odébb vinni, akkor nem tudod, mert elveszik tőled. Ha meg nem kerülsz ilyen helyzetbe, akkor azt veszed majd észre, hogy meghal a gazdaság és megáll a játék.
Példaként egyből itt a darkfall online és az UW, meg a sony játéka a permadeath-tel, aminek már a neve sem jut az eszembe. De egy időben az EVE online is hasonlóan szar volt (még az elején). Akkor kezdődött el a játékosszám növekedése (5000 körülről felment 25000 körülre az online játékosok száma), amikor rendbe hozták a sec status rendszert. -
dregnarr1 #886 Én örülök neki, mert ez azt jelenti, hogy néha napján, ha szeretnéd, kifoszthatsz testőrség nélküli kereskedelmi karavánokat. Inkább ez, minthogy ott megy el melletted és hozzá sem érhetsz. -
Morinad #885 Ezek a büntik elég csekélyek. Ettől még senki nem fog úgy dönteni, hogy nem gyilkolászik ész nélkül. (kb. 13-14 játékost lehet megölni, és még mindig nem vagy piros) -
Rhonin7 #884 -
dregnarr1 #883 " kitaláltak egy olyan rendszert ahol vérdíjakat lehet majd kitűzni és lehet játszani a jófiú rosszfiút és a gyilkosok is könnyen javíthatnak a negatív karmájukon más gyilkosok vérdíjának begyüjtésével"
nice. -
#882 Sziasztok! Ide megpróbálom Spoiler alá Belinkelni az elöbbi Lemaradt képeket hátha jobban tetszik a Fórumnak....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!h t t p : / / w w w . fajlhost.com/file/1456249445_NRYGla
Csak így Tudtam megoldani Rar File csak képekkel 6db...
Idegesítő ez a Tulajdonság Rengeteg fórumon....
Utoljára szerkesztette: AttilaBp13ker, 2016.02.23. 18:50:57 -
#881 Sziasztok!
Sajnos Vége a CBT2.-nek, Eddig első benyomások alapján (Mondom Saját Vélemyénem alapján!) Nekem tetszik bár szokni kell sok dolgot
Harcrendszer Érdekes volt, azaz másnapra szoktam meg minden Kombót a SORCI.-m Elveszett a szerverek süllyesztőjében lvl 12-esként így kipróbáltam a WIZARDOT lvl 24.-ig jutottam 2 és fél nap leforgása alatt (Napi 6-8 Órát szántam rá hétvégén) Sorciról Röviden.:Azoknak tudom ajánlani akik szertik a Fürge harcosokat igaz közelharci de kitérés után van pár "Távolsági Skillje is" ami a késöbbiekben elérhetővé válik. "Ötletes Komoly Odafigyelés igénylő kaszt" a kombói miatt hatékony. A Wizard Jobban bejött egyenlőre, Partiztam párszor, ilyenkor hasznos volt a Self és Groundheal.-skillem is és a Manatöltés is jól jött Wizardról pár szóban.: Kicsit Lassú (Cast time.-ok miatt főként) de eszméletlen nagy Támadóereje van, Bár lassú néha a skillkapcsolat (Kombók,skill-áttétek) de anmint megvan a "Freeze Skill" azután szinte semmi nem állított meg. Ugyanis amint "Lefagyasztottam a kiszemelt Mobot" az általában összecsuklott elöttem így volt szabad 3-4 Másodpercem 2 skillt rátolni néha 3.-mat is ha erőssebbnem bizonyúlt a Mob. (22.-esként ahogy kialakíthattam a skilleket megszereztem "Az Ultiját" noha nem ulti de összeterelve és Területfagyasztás után 7- mobot Leszedett 1x-re ebben volt 2 területi nagy dög "22-esként kb 24-25ös lehetett" Vérvörös volt még a kiírása) Lila Kiírású Dögök mint hamar megtapasztaltam 21-és 24.-esként is kemény ellenfelek (majd linkelek pár apróságot átfogó ismertetésként és Tippek miatt) azaz a Lila dögökre rátoltam az ultit és még vagy 3-4 skillt mire az élete lement "kritikusba" (piros lett teljesen) ezekután kellett még rá 2.-3 skill mire megadta végleg magát! Ebben az tetszett hogy nem tudtam még megtippelni sem elsőre hogy elbírok.-e vajon vele vagy sem. :)
Pár Észrevétel.: A "V" betü az a *Taktikai visszavonulás* ilyenkor 4x-es sebességre vált kb és eltudunk menekülni vagy 100 Méteres távolságba a Mobtól ha veszélyben az életünk (Mert egyszerre respawn.-oltak vissza a Mobok-néha használni kell mert ha nem vagy elég gyors a Ranged mobok elkapnak.) Ehhez kapcsolódóan könnyen kiderithető hogy hol meddig mehetsz az adott szinteden ugyanis ahogy megfigyeltem a térkép ha nagyobb szintű mobok területére tévedsz mint amivel elbírnál akkor nem jelzi sem az utat sem pedig a környéket, maximum ha beérsz egy Faluba.
Mountokról tapasztalat alapján.: Vettem egy Csacsit mert "gondoltam Csuhásnak az jól állhat" :) volt 2 apró balesetem 1x nem figyeltem és belezuhantam a folyóba és meghalt szegény jószág Mászor meg nem figyeltem mert nem figyelmeztet a Szerver az UI.-n hogy Ölik a Dögömet Leparkoltam egy füves tisztáson az út mellett körbenéztem hogy nem jönnek oda a Mobok, mondom itt jó helyen lesz aztán késöbb láttam hogy a játékosok leszedtek onnan mindent de visszatértek a mobok és hiába kergették a Csacsimat egy tó közelében kb 6-8 mob körülvette és meghalt Természetesen Fizettem Szépen a Stable Merchant.-nak 10.000-reket hogy visszaadja, Etetni kellett ha megsebesült ha Elfogyott a Szusz belölle (Répa úgylátszik itt mindenre gyógyí.) Volt még 2 érdekes dolog amit nem sikerült ezalatt a pár nap alatt sajnos kitapasztalnom.: az egyik ahogy Korábban emlitettétek a *Befogás volt* Egyszer ugyan láttam gyönyörű vadlovakat de késön láttam a merchant.-nál a "Kötelet" amivel el lehetett fogni őket ("Wild Horse & Baby Elephant").-ezeket írta Kíváncsi leszek az elefántra majd a Késöbbiekben amiről Channel Chat..-en véletlen olvastam még meglehet elméletileg szelidíteni jópár Állatot "PET"-nek ami jó ötletnek tűnik (ha lesz egy Velociraptort akarok Mountnak és egy Bébisárkányt Pet.-nek... :D )
Kicsit komolyabbra fordítva a szót, még ami érdekelt engem is az a "Wagonok" és felszereléseig ugye ha kocsid van abban alapból több mindet tudsz szállítani ahogy parti-társamtól megérdeklődtem (egy Francia srác Berzerker volt) lehet majd venni és küldi is segít majd de nem jutottam el addig hogy ezt kitapasztalhassam.
Pár Szóban összegezném a Grafika rendben volt nálam Kipróbáltam nappal és éjjel Lámpával / Anélkül hogy milyen, ad egy Hangulatot az éjjeli sötétben bóklászás de a naplemente nagyon pazar volt (Gépem nem mai darab sok Játékot mégius közepesen Vagy magas beáll mellett elfuttat (4x 3.2Ghz AMD Proci 8GB Ram SAP. Radeon HD7770 GHz Edition Videókártya Tuning kb 11%-on) FPS.-t emiatt nem nagyon nézem kb 25-és 37 Között mozgott max ha nem voltunk sokan ha sok játékos volt lement 20-28 Körülire de ez látványban nem igazán érződött (high Beállítás SSAO.-t Kiszedtem így mentem végig)
Naplemente ahogy én láttam.:
Egy Epson Projektoron játszom EH-TW450-esen ami 179"-os Képátmérőt jelent ilyen Felbontáson gyönyörűnek hat az egész, néha ugyan voltak Grafikai akadások de ezt betudtam a "Nem Mai Konfigomnak"
Hajnali ködben barangolva.:
Eljutottam viszont oda ami engem érdekelt az Enchant.-hoz.:
Itt még nem teljesen tiszta hogy mit változtatott meg de majd élesben kiderül annyit láttam hogy a "DP".-t feljebb tette +1 Pontal hát mit mondjak nem esett le az állam de nem baj majd a késöbbiekben reméljük jobb lesz ez is.:
Nagynehezen kb 13.-15 ös szinten jött el az ideje hogy bankoljak hát kár volt betettem 100.000-ret hogy "Ne húzza a zsebem a Pénz" mivel itt a Pénz ***EZÜST***-nek is van Súlya a Bank Másnapra elnyelte nem találtam sehol sem város szerint sem sehogy máshogy.... (Visszamentem oda abba a faluba ahol letettem de ott sem volt meg)
Egy kis Infó.: Encahnthoz a Black Stone "World Drop.-ként van bent" azaz bárhol dobhatja a mob csak ahogy elnéztem a környék *helytartóiból esik* azaz a legnagyobb környékbeli mob dobja pl. nekem 1.-et a Naga Capitain Dobott.:
Itt.:
+1.: Nagánál ahol a Térképen állok kiszedtem kb 15-20 perc alatt 70.000-aranyat 3 Fegyvert 10.000 /db vagy 2-3 Ékszert 7200-9900/db és 1-2 Armort is amik szintén 7700-9900-akat értek Szóval Pénz gond nemhiszem hogy lenne a Játékban.
Egyenlőre a Markettel és A Horgászással nem tudtam mit kezdeni a Market addig oké is volt hogy tudtam venni egy Nagyon Komoly Fegyvert amivel nem volt akadály elöttem (Emiatt is írtam le bátran a Lila Mobokról is hogy nekikmentem nemegyszer) ami viszont kicsit Necces a Fegyverek "Karbantartására figyelni kell mert ahogy észrevettem ha elhasználódik akkor közben romlik a Pontossága és a sebzési szintje is" kb 4x kellett megcsináltatnom a fegyveremet a falvakban / városokban a kovácsoknál hogy minden simán mehessen tovább. Igaz kovács helyett van alternatíva is "Repair KIT" ugye de nem volt szívem elsőnek megvenni 50.000-ért késöbbiekben hogy ez S.O.S-ben lehet jól jön majd de ameddig nincs meg a megfelelő Tőkeháttér addig nem veszem meg.
Fishingről valaki monana viszont pár szót? mert sehol sem találtam a kifogott halaimat eladni meg amit a Mobok Dobtak pl Nagában is nem tudtam.
Köszi a Figyelmet! (Gondoltam mivel ma szabadnapos vagyok és van időm megosztom veletek ezt a pár Gondolatomat és Tapasztalatomat)
U.I.: Valamiért a "Kép Beszúrása" Nem teszi láthatóvá sem a linkemet sem a képet... Mi a hiba?
Utoljára szerkesztette: AttilaBp13ker, 2016.02.23. 15:22:04 -
#880 Aham, értem, akkor ezt a kettőt kevertem :) -
dregnarr1 #879 Nem, rendes silver/gold-ba kell fizetni. Van más valuta is (guild karma), de azt úgymond passzívan kapja a guild a ténykedéseid után.
Guild naplóban szerepel minden egyes tranzakció, ha valaki lopni vagy csalni akar, az látszik, de értelemszerűen jól meg kell válogatni a guildet, nem randomba kell állni. -
#878 Amivel viszont nem teljesen békültem még ki az a max energy. Pontosabban az, hogy az altok által gyűjtött pontok is számítanak, így mondhatni kötelező lesz altokat gyártani és játszani is velük. :/ -
#877 A másik ami fontos, legalábbis valamikor szerintem olvastam ilyesmit, hogy ez nem olyan, mint más korábbi játékokban ahol a guild leader beállíthatott x% adót amit a questjeidből és a farmolásodból vonogatta a játék, hanem ezektől teljesen független pénznem. Tehát az, hogy te ölsz és "pénzt" pakolsz a guild kasszába az nem rövidít megtéged, a guilden keresztül pedig sokszorosan megtérülhet.
De ha tévednék, valaki majd kijavít. :)
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2016.02.22. 20:26:21 -
#876 Igen, ez így olyan szép ideológia mint Marx és Engels kommunizmusa, aztán nézd meg abból is mi lett. :) Amivel kapcsolatosan fenntartásaim vannak, hogy lesznek olyanok a húsosfazékhoz férők közül (és a tapasztalat azt mutatja hogy hótziher hogy lesznek), akik a közöst önös célokra fogják felhasználni, sikkasztani. És ebben az esetben nem tudnám úgy felfogni, hogy a "játéknak fizettem a pénzt" (a játékért már amúgy is fizettem egy rahedli pénzt). Aztán akkor az ember morog, kilép, kajtathat új guild után keserű szájízzel, csomó időt meg pénzt veszítve, totál macera az egész.
Utoljára szerkesztette: Kata, 2016.02.22. 20:13:33 -
dregnarr1 #875 Csak a próbaidő alatt kell pénzt fizetned a guildnek. Utána csak célszerűség beleadni, nem feltétlenül pénz hanem cselekedet formájában. Hiszen itt egy guild egy nagy csapat, együtt egy közös célért, így amit beadsz, azt a saját "csapatod" jövőjébe fekteted.
Másik, hogy szerintem úgy érdemes felfogni, hogy a játéknak fizeted a pénzt, nem a guildednek, hiszen azért kell fizetni alapból, hogy a guild szolgáltatásaiban részesülj. És azok csak akkor aktívak, ha a guild tudja fizetni a játéknak a fenntartási díjat.
Biztosan lesznek olyan guildek, amik nem világuralomra törekednek majd, kisebb klános (20 tagig, ha jól tudom, konkrétan "Klán" a megnevezés, csak felette lehet fejleszteni "Guild"-re) csapatok, akik csak elvannak. -
Nephin #874 A röhej az, hogy nincs. :D Minden az alvás kárára megy. :D Gamerlife. :D -
#873 Jó sok időd van akkor, irigyellek. :O -
Nephin #872 Áhh, dehogyis, eszemben sincs, imádom. :) Ez amolyan kiegészítő, csak időt kell majd találnom valahogy mindkettőre. :D -
Nephin #871 Nem akartam megsérteni senki érzéseit. :D -
#870 Amúgy mi újság a nagy ESO-val? Pápát intesz neki? -
#869 Egen, csak senki nem írja ki a guild leírásba, hogy ők ilyenek, így az ember óhatatlanul is felülhet a szopórollerre. :) De amúgy tökre igazad van.
szerk.: na mire leírtam és elküldtem, átfogalmaztad a hsz-t, mindegy. :D
Utoljára szerkesztette: Kata, 2016.02.22. 19:40:25 -
Nephin #868 Normális klánban szerintem ilyen nem történik meg, illetve ahol igen, ott már gond van. :)
Utoljára szerkesztette: Nephin, 2016.02.22. 19:37:39 -
#867 Na ez már sokkal árnyaltabb, köszi a sok új infót.
Azért a jutalékosztással továbbra is fenntartásaim vannak. -
#866 Tehát akkor hogy jól értem-e: valamilyen módon gyarapítom a guild kasszát, amit aztán fizetés formájában visszakapok. Tehát egyik zsebemből a másikba átteszem a pénzt.
A másik részével kapcsolatosan: több mint 10 éves online játék tapasztalatom alapján bátran ki merem mondani, hogy ennek hátulütője az lehet, hogy azok kapnak több fizetést majd, akik többet vannak online. Most aki csak akkor játszik amikor tud, beadja a kis pénzt amit össze bír kaparni, akkor ő rosszul jár, és csak a nolifereket támogatja. Illetve a vezérek oszthatnak pofára, vagy le is nyúlhatnak saját részre, mert ő akar először tier88-as sárkánypóniflamingót venni. Már most meg tudom jósolni, hogy ebből lesz conflict bőven. :)
Addig oké lenne, hogy guildben lehetne fejleszteni olyan dolgokat amik a tagokat előnyökhöz juttatják, mint pl. a gw2-ben. De ez, hogy fizetés formájában visszajuthat játékosokhoz a betett pénz... nem is tudom, valahogy viszketős a gondolat.
Utoljára szerkesztette: Kata, 2016.02.22. 19:21:37 -
dregnarr1 #865 Új tagok felvételekor meghatározott időre, afféle "próbaidőre" csatlakoznak az adott guildhez, leader által megszabott időtartamra. Ennek az időtartamnak van alapköltsége, ún. regisztációs díj, a csatlakozni kívánó játékos felől.
Ha a próbaidő alatt a játékos kilép, bukta a pénzét, ha viszont kirúgják, akkor 3x-osan visszakapja, a guild bankjából levonva.
Ha lejár a próbaidős szerződés, szabad ügynökként vagy a guild tagja. Nem vagy köteles fizetni díjat, max. ajánlott, hogy ne menjen csődbe a céh.
A guildek itt egymás ellen háborúznak és szereznek így javakat, illetve ostromolhatnak régiókért, továbbá node-oket (nyersanyag lelőhelyeket) birtokolhatnak, amikből pénz folyik be, adó formályában (ostromnál az adott várban lezajlott kereskedelem pénzforgalmának x%-a, lelőhelyeknél ún. használati díjat kap a játéktól a guild). Ezekért kell harcolni, ugyanis 30 tag fölött a guildeknek napi/heti szinten a játék felé "adózniuk" kell. Pénzt továbbá tudnak szerezni guild küldikből, vagy guild karma gyűjtésével (hosszú, gyak. 2. valuta).
Ha a guild csődbe megy, korlátozott jogaik vannak. Pl nem támadhatnak, csak védekezhetnek ostromkor, stb.
A szabad tagok egyébként a leader által megszabottan a befolyt nyereségből részesedéseket kaphatnak, %-os arányban, így ha jó guild tagja vagy, folyamatos bevételed van.
-
#864 De ez van, csak ezt megspékelték azzal, hogy a tagok cselekedei, illetve különféle guild küldetések után a társaság malacperselye is szép lassan megtelik és ezt a nagyvezír a guild fejlesztésére illetve a tagok fizetésére költheti, de ez nem olyan pénz amit más módon ki lehetne venni vagy fel lehetne haszálni. -
#863 Én sem vagyok képben, a béta alatt ez nem fért bele az időmbe, azért érdeklődöm. Akkor most nem is az van, hogy tag vagy és kész, ott vagy a guild listáján? -
Nephin #862 A játékban a klánok szerződést adnak a tagoknak, a tagok fizetést kapnak satöbbi, annyira nem vagyok még képben, viszont értelemszerűen ha a klánnak nincs elég pénze az elején, az behatárolja egy ideig a létszámot is az előbbi okokból. A hosszabb szerződésért több fizetés jár.