1921
-
#310 Planescape Tormenthez MAGYARÍTÁS
Én a "Pillars of Eternity"-t előtöltöm, ha lehetséges, és bár kaki netem van, szerintem másnap-harmadnap már nyomom is. Várom.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.03.19. 13:18:01 -
#309 Nos, ki ugrik már neki majd a jövő héttől? Nekem két napja sikerült elvileg a GoG-os Planescape Tormentet felHDsítani meg minden szóval lehet, hogy az jön előbb. Egyedüli visszatartó erő, hogy nem tudom, hogy kb. milyen hosszú és elég komoly nyelvtudás kell hozzá ahogy én látom. -
#308 :D:D:D:D -
StrikeFor #307 -
#306 És ezt miből szűrted le? Egyébként meg miért is releváns? Tényleg "nagyon kellett" a topiknak ez a beszólás... -
StrikeFor #305 :D
-
#304 A művészeknél ez alapvető. Ezzel jelzik, hogy ők érzékenyek és tehetégesek és fogékonyak és mások. A többi meg programozó, azok heterók, azaz igazából csak faxverők a baratno.jpg-re, me nőt máshogyan nem láthatnak, ez a melóval jár... -
StrikeFor #303 bazz a készítők 3/4-e ratyinger -
#302 making of Pillars of Eternity : part 1 -
#301 Hát igen... :(
Remélem, nem lesz benne gamebreaker bug - legalábbis az első 100-300 órányi játékidőben :) -
#300 Kb. két hét múlva itten van. Kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz bugmentes. Sajnos ma már ez az egyik legfőbb kérdés... :( -
Although #299 Interjú
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.02.26. 09:13:55 -
#298 Vásárlásom napján (2015.01.30) így alakult a STEAM-es ára a Hero Edition-nek: 41,99 euro (311,66 Ft) = 13 086,60 Ft
Helyette Nuuvemen ennyiért vettem (2015.01.30): Nuuvem (STEAM) - 14% OFF - 81,99 breál helyett 69,99 breál (105,58 Ft) = ~7400 Ft. -
bazsidiver #297 Én is a hero mellet döntöttem, de azt néztem hogy gogon 10 euroval olcsóbb mint a steamen: 31 euroért vettem meg a hero editiont a steamen 40, a gogon meg champion kerül 40be. -
#296 Én a Hero-t vettem a Nuuvemről. -
#295 #251 -
steweee #294 mikorra várható a megjelenés ? -
#293 és nélküle is sikerült kiadni a WotC-nak a dnd4-et, amit sokan fikáznak (nekem mondjuk semmi bajom vele, de úgy vettem észre, hogy nem a többséghez tartozom a véleményemmel)
nem egy emberen múlik és nem egy ember a fejlesztő.. egyébként hol olvastad róla vagy mit vétett, hogy ennyire ellene vagy ?
-
bazsidiver #292 Hi,
A gameplay videó meggyőzött, a játékot előrendelném a gog.comról, csak azt nem tudom eldönteni hogy hero vagy a champion kiadást vegyem meg. A champion mellet szólna a campaign almanac, a soundtrack meg a making documentary, de ezek megérnek annyit hogy 10 euróval többet fizessek? -
#291 A core team 14 fő, nyilván ebben nincs benne a szörnyes kártyás játékok, a neverwinter mmo dolgozói, stb akik ki vannak szervezve, de mivel a wotc alvállalkozók ezért beszámolják őket is. btw a ustreamnél 30 ember, dsmnél 24db dolgozik.... Nem sok embert kell dolgoztatni, hanem értéket előállítani.
Ok, nézzük életszerűen, te felveszel egy művészt mondjuk legyen zenész, fizetsz neki havi 1 millát, de a hűséges vásárlóidnak nem tetszik a művész új stílusa (ezt úgy 3 millióan meg is írják neked, a becsült vásárlói réteg 5 millió fő) és közlik hogy nem hajlandóak a művészed új albumát megvenni, ha csak nem változtat rajta (pl eddig csak klasszikus zenét komponált, de most death metal a muzsája), te mit tennél? Lehet hogy fasza lesz az új death metal albuma(de mint kiderült nem az), de elveszted azokat akikből eddig éltél.
Utoljára szerkesztette: avengir, 2015.01.21. 12:01:20 -
#290 Nem értek félre semmit...ne menjünk el ebbe az irányba.
#274:
"A mondanivalón arról szólt hogy én azon alkotók mellett állok akik kitartanak a saját elképzelésük mellett, legyen jó vagy rossz."
Nem konkrét személy, és még csak nem is a játék...egyszerűen nálam pozitív, ha az alkotó/alkotók azt valósítják meg amit ők kitaláltak, nem pedig amit a célközönség megszavaz, ez még nem garancia a sikerre...sőt nagyobb esély van a bukásra vagy hogy rétegjáték lesz..talán csak akkor lesz nagy rajongótábora mikor már 1dollárért adják, és akkor hirtelen felfedezik újra.
De nagyobb esély van a különlegességre, mintha 1000-n megszavazzák hogy mi hol hogyan történjen. -
Renegade #289 ja, meg még egy, honnan jött a 14? Mert ha jól látom az 400+
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
About Wizards of the Coast
At Wizards of the Coast, we have amazing global brands that have defined and inspired genres of gaming. With Magic: The Gathering and Dungeons & Dragons leading the way, Wizards is growing rapidly as one of the best kept secrets in gaming.
At just over 400 employees, Wizards is perfectly sized for creative collaboration and growth opportunities, providing an optimal work/life balance. If you share our passion for great gaming experiences, come see the opportunities available at Wizards. -
Renegade #288 amit nem értek:
szerepjátékokról beszélgetünk, ahol úgy variálod a szabályokat, ahogy akarod, van olyan ember, akit zavar (komolyan kérdezem), hogy teszem azt a D&D 5, nem olyan mint szeretné? Mi évekig elvoltunk (asszem 8) egy picit módosított D&D 2.5-el (Skills and Powers és társai), saját világ, pár saját faj/kaszt.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.01.20. 14:11:59 -
Renegade #287 na innen majd mindenki eldönti, hogy tetszik-e neki vagy sem
review -
#286 Igem, amikor elkezdődőt a fejlesztés akkor szart a ~5 millió teszter visszajelzesere, ezért kibaszta a wotc. Ha Cookot kérdezed róla akkor szerinte csak nem ismerték el a zsenialitását. -
Renegade #285 egy kis szövegértés sem butaság :)
"én belátom, hogy keveset tudok"
köszönöm hogy elmagyaráztad, nem pedig kioktattál
azt viszont még mindig nem tudom, hogy mitől "húgy, fos szar" azon kívül, hogy te láthatóan nem szimpatizálsz vele. Biztos jobban utána kéne nekem is olvasni, de amit díjakkal jutalmaznak, az csak nem olyan szörnyű.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2015.01.20. 13:59:07 -
#284 némi érdekesség..
" Cook returned to Wizards of the Coast in 2011. On September 20, 2011, Mike Mearls announced that Cook would be taking over his "Legends & Lore" column for the Wizards of the Coast website. In January 2012, it was revealed that Cook was to be the lead designer for the next edition of Dungeons & Dragons. In April 2012, Cook announced his departure from Wizards of the Coast due to "differences of opinion with the company" but not "with [his] fellow designers". "
tehát valamennyi köze a DnD 5-höz (DnD Next) is van
Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2015.01.20. 13:52:19 -
#283 A WotC leány cég, a hasbronal kb a magicrol tudnak, de olyan kis részét képzi a cég bevételeinek, hogy ritkán említik meg. Illene utána olvasni az ige hirdetés előtt csak hogy ne járasd le magad. A tsr csőd miatt szűnt meg a jogutód a WotC amit később megvett a Hasbro. Cook nyilván tud írni, nem minden terméke hugyfosszar, de a Numenera speciel az. Btw vicces hogy úgy védesz valakit hogy semmit nem tudsz róla :D A wotc bevételei jó kérdés, sztem is a legtöbb pénz a magicbol van, de nem tudni, mert ban kismillió mmojuk is és rengeteg más is az övék. Mondjuk 14 ember dolgozik náluk összesen. -
Renegade #282 én belátom, hogy keveset tudok Cookról, de mire építed az álláspontodat?
ok összeakasztották a bajszot Wizardékkal, btw Gary Gygax is lelépett anno (TSR), ettől függetlenül GG sokra tartotta Cook-ot
Ráadásul amiket letett az asztalra a pályája alatt, az nem semmi, a Kickstarter projektje szép pénzt hozott, az új Tormentben társíró, emellett egyes publicisták szerint, Cook neve garantáltan megdobja az eladásokat.
Én nem tudom, hogy mennyit hoz most a WOC D&D részlege, többet, vagy kevesebbet, amit betippelek, hogy kőkeményen a Magicből élnek -
#281 Te valamit félreértesz. Cook trpg fejlesztő. A trpg-t pc nélkül játszák és sokkal véresebb és dúrvább mint egy bg2. Innentől kezdve nincs miről vitázni, illetve ha 3 millióan azt mondják hülye vagy akkor jó esélyel igazuk van. Érdemes megnézni Cook eladásai adatait meg a kirakása után nélküle készült termékek eladási adatait. -
Renegade #280 na igen, mindenkinek más az etalon és mástól hullik ki a haja, nálam a végtelen manna, végtelen hp, crafting a rémálom, valaki meg ezeket szereti, kinek, mi :) -
#279 Ez addig jó amíg úgy haladnak a dolgok ahogy neked tetszik, abban a pillanatban ahogy nem már is uezt az érzést fogod érezni.
A játékosok/rajongók nem te vagy...hanem te meg sok másik ember.
...mindig azt hiszi az ember hogy na ez most az lesz! A játékosok nem tudják...egyének, esetleg kisebb csoportok, de a játékosok nem tudják mit is akarnak.
Ahogy a nagy címek mind úgy készültek hogy egy, esetleg pár arc megálmodta, és összerakta..mi pedig játszottunk vele..hónapokon keresztül.
Majd a nagy fanyalgás időszaka, több akciót-kevesebb akciót, szebb grafikát-nem fontos a grafika, részletesebb karakterfejlesztés-minek pöcsölni a pontokkal...stb.
..hol van már az a szabadság mikor a BG2-ben megmérgeztek..és több órák játékát, én esetemben napok játékát kicseszték a kukába..semmi nem utalt rá, egyszer csak mindenki meghalt..és külön történet volt hogy megúszd...de ahhoz olyan mentést kellett visszatölteni hogy legyen erre még időd.
..nem azt mondom hogy te vagy ő nem tudja mi a f@sza egy CRPG-ben, sztem én is tudom. ...azt mondom hogy már 1000 ember sem gondolkodik egyformán.
Van egy fejlesztő és bamm ezt álmodtam meg...ha tetszik megosztom veletek, ti pedig fizettek. A végén egy Molyneux lesz, vagy elsüllyed. -
#278 gyanítom azért bonyolultabb a dolog.. neki megvoltak az elképzelései, mint hardcore rpg-snek, meg a szerepjátékhoz nem értő menedzsmentnek is volt egy elképzelése, hogy milyen casual, minél jobban eladható irányba vigyék a dolgokat.. most hogy nem tesz az emberek kedvére ? nem is lehet.. mindig lesznek fanyalgók, mindenki kedvére nem lehet tenni.. de legalább elég tökös volt ahhoz, hogy lelépjen, és ne megalkuvó módon "mindegy csak fizessetek meg" hozzáállást mutatott... -
#277 Egy alapból szűk réteg piacon nem kifizetődő a vásárlók arcába hugyozni akiknek el kellene tartania a művész urat.... -
#276 Btw Cook nem vesz részt a fejlesztésben, csak ugye a gonosz Hasbro nem adta el a planscape jogokat, COOK meg regi cimbi, ingyen odaadta az uj rendszere hasznalata jogait, mivel kutyanak sem kell es senki nem jatszik vele :o ennyi a story, nem kell moge tobbet latni. -
Although #275 Pedig igaza van. Elég csak követni a forumokat és elképzelni milyen minőség lesz lenne. Belőle. Nagyrészt Pl a skyrim karakterei is azért lettek ennyire igénytelenek, mert a Beth nagyon jól megnézte mit kell kielégíteni ahhoz, hogy a tömeget megnyerje. igazad van, miről szól a kickstarter, de bőven belátható nem ritkán egymásnak ellentmondó kérések is vannak persze egy ennyire réteg játéknál ez nem annyira vészes, de azért mindenki a saját igényeit akarja látni. Egyszerűbb szerintem az a hozzáállás amit én is követek. Ami abból indul ki, nem értek a játékgyártáshoz. Legfeljebb kész terméket tudok véleményezni :) Hogy szar meg még szarabb :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.19. 16:33:24 -
#274 Nem baj, detto tudok sorolni egy pár címet ami elqvult, de nem fontos.
A mondanivalón arról szólt hogy én azon alkotók mellett állok akik kitartanak a saját elképzelésük mellett, legyen jó vagy rossz.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.01.19. 14:08:57 -
#273 Na, ezzel nagyon nem értek egyet így általánosan. Pl. a Wargame széria esetén fájdalmas látni, hogy a fejlesztős mekkora állatságokat követtek el a modellezés égisze alatt. Ne akarjon valaki úgy pöl. légierőt modellezni, hogy pl a legalapvetőbb valós tényekkel és absztakcióval sincs tisztában és talán hallgasson azokra, akik értenek hozzá.
Aztán ne lepődjön meg a zenész/fejlesztő/akárki, ha nem kér senki termékéből, mert egy rakás szar... A Kickstarer projektek meg nagyon komolyan azon alapulnak - a PoE különösen igaz - hogy tudja, hogy mi kell neki. Erre lényegében a régi nagy RPG-k imádói dobták össze a zsét. Pontosan azok, akik 15+ éve várnak arra, hogy legyen valami olyan, ami akkor volt, csak mai körítéssel és magasabb színvonalon. -
#272 Ez nálam nagy pozitívum, ahogy egy zenész se hallgasson a közönségre, egy fejlesztő is azt valósítsa meg ami a fejében megszületik, esetleg pár megbízható ember tanácsait...a nagyközönség azt sem tudja mit akar, és minél nagyobb a piac annál semmilyenebb a termék.
-
Renegade #271 nem játszottam még vele, csak azt írtam amit olvastam róla, na meg az embert sem ismerem, róla is csak olvastam :)
mondjuk Cook mentségére, 25 éve a szakmában van, a legjobb játék tervezők egyike, lehetnek allűrjei :)