1921
-
#189 Gondolom ez még pre-alpha de nekem már igy is jó lenne. -
#188 A grafika gyönyörű, viszont néhol a karakterek mozgása ronda és a harc sem olyan BG feeling.. Remélem megjelenésig még sokat csiszolnak rajta. -
#187 Jöhetne már... -
#186 Gameplay Teaser Trailer.
A játék ezentúl Pillars of Eternity néven fut. -
#185 azért nem úgy van az, hogy csak mindenki beleszól..
olyan 1000$ körüli már besegíthettél (~200 000 ft)
NPC vagy taverna tervezéséhez már 5000$-t kellett adományozni, ami potom 1 milla Ft..
és a számuk limitált.. összesen lehet vagy 20 fő, akiknek beleszólási joguk van meg vagy még 50, aki besegíthet, javaslatot tehet fegyverekre, tárgyakra (amit vagy megfogadnak, vagy nem) -
Although #184 Valószínű az idézőjelek miatt van, figyelmen kívül kell hagyni. :) -
Although #183 "IG: Some of the Kickstarter reward tiers allowed backers to design their own NPC, or even mercenary company. Have you started collecting those player-created aspects yet, and what happens if you receive something that really doesn’t fit into the game you’re creating? Will it spark a diplomatic incident?
AB: We’ve contacted our backers for the Inn/Taverns already, and soon via the backer portal we will be collecting data for all of the other tiers including portraits, NPCs, items, and adventuring parties. Keep an eye out in the next few weeks if you did back Project Eternity at the higher tiers because you will need to fill out your survey soon.
The team is going to work closely with the backers because they are the people who are making this game a reality. Our backers aren’t game developers, so there might be a few cases where an idea doesn’t fit with the world, or the idea is larger than what is possible. In cases like these we would like to work with the backer to make sure the spirit of their idea makes it into the game."
Ez mekkora már. Egyébként ezen gondolkodtam, a kickstarter ezen jelege nagyon visszaüthet ha sokan azt gondolják értenek hozzá olyan szinten. Mindenesetre érdekes lesz figyelni az ilyen cégek hogy kezelik le ezt a helyzetet. Ez egy kicsit őszinte vélemény volt az emberünktől.
A másik amibe lehet bízni a rétegjátékos kategória talán nem fog ebbe a hibába esni folyton bele akar szólni, a végén meg mikor kész, akkor csalódott lesz az eredménnyel :) -
Although #182 theshadowsun
Erről hallott már valaki? -
Although #181 OFF
Shadow of....
Kickstarteren nézelődve találtam, érdekesnek tűnik. -
Although #180 Hehe, ha valakit érdekel.
A gamebansheen láttam.
Avadon
Elvileg mostanában jelenik meg :) -
Renegade #179 na igen D&D az az univerzum, ahol keményen meg kell azért dolgozni, hogy szar játékot csináljon az ember :)
handbookok tucatnyai segítik a mesélőt/kiadót, hogy horrortól (ravenloft) az élő űrhajókon át (spelljammer) a post holocaustig (dark sun) bármilyen közegben lehessen jó játékot csinálni, ahol kidolgozott civilizációk, kultúrák, szörnyek és varázslatok/tárgyak ezreiből lehet válogatni -
#178 A natur jatekban nem fogod megtalalni az ehhez hasonlo crafting modokat, hanem csak az un. Persistent World-okben, amik gyakorlatilag multiplayer modok.
Ilyen persistent world peldaul a magyarorszagon nepszeru Dalakora.
Olyannyira, hogy meg mindig uzemelnek magyarorszagon ilyen moddal futo szerverek, tobb mint tizenegy evvel a jatek kiadasa utan.
Na persze szvsz nalam ezek a cRPG-k, nem a mostani akciotrendi jatekok.
Mondjuk en kifejezetten kedvelem, amugy is a D@D-t. -
Renegade #177 jaja, elsősorban MMO-s, rapid-action tapasztalat, NWN-es tetszik, amint eljutok oda, hogy befejezem a BG-et, meglesem azt is, így a leírtak alapján szimpi :)
-
#176 Szerintem te csak az MMO-k kraftolas tapasztalatait latod.
Nem egy jo craftrendszer volt felepitve pl az NWN modjai kozott, ahol heteken at honapokig tartott a craft, raadasul ugy volt megcsinalva, hogy pl a nyersanyagok nem is voltak megtalalhatoak minden teruleten, hanem a joval magasabb szintu targyak alapanyagai, csak es kizarolag a szinthez igazitott volt, tehat nem lehetett az igaz, amit irsz "a paraszt gyerek (nem pejoratív), elmegy szerencsét próbálni megöl sok szörnyet és hoppp, nulla tapasztalattal megtanul teljes vértet készíteni 1 óra alatt, amit ennyi idő alatt le is gyárt, úgy hogy nincsen kovácsműhelye."
Jah csak elotte kell am, banyaszni, kiolvasztani az ercet, a dragakoveket,vagni, csiszolni, kulon otvos mesterseggel az aranyat olvasztani formaba stb. Es kozben a tapasztalat megall egy szinten, nem tudsz fejlodni, mert a szinted nem elegendo, hogy elmenj mas helyekre mert a mobok leolnek pill alatt, mikozben mondjuk egy rezgyurun kivul semmit nem tudsz elkesziteni es amely itemeknek a max erteke sehol sem eri el a jatekban talalhato itemek folotti erteket es alacsonyabb a tulajdonsaga a spec itemeknel.
Amugy olyan jatekkal meg nem talalkoztam, hogy tabortuznel lehet fegyvert kovacsolni, mindenhol meg az mmokban is, ahol utalatos a kraftrendszer olyan helyet kell keresni, ahol ez megteheto a varosokban. -
Renegade #175 ja, a lényeg kimaradt:
Amit elfeljetettek a játékok készítői:
crafting = mókolás/gányolás, csinálsz valami szart, hogy kihúzd vele addig, amíg a városban egy profi nem csinál neked egy jót -
Renegade #174 Válaszok össze-vissza:
Jaja, szinte biztos, hogy én túlzóan ágálok, mert máshogy szocializálódtam, ebbe belejátszik erősen, hogy a D&D (2.5 szabályok) party aminek 8 évig meséltem, pap nélkül játszott, így sokszor hetekig városokban/útmenti fogadókban pihetek/mulattak amíg össze nem kapták magukat. :)
Természetesen az ilyen dolgok megítélése izlések és pofonok, nekem tuti idegesítő marad ez a crafting :)
Addig nincsen gond, amíg a fegyver/vért kopását tudod lassítani, lásd Betrayal at Krondor, na de számomra elfogadhatatlan, hogy a paraszt gyerek (nem pejoratív), elmegy szerencsét próbálni megöl sok szörnyet és hoppp, nulla tapasztalattal megtanul teljes vértet készíteni 1 óra alatt, amit ennyi idő alatt le is gyárt, úgy hogy nincsen kovácsműhelye. o0
Az is oké, hogy a természet gyermekei táborozásnál pár óra alatt kifőznek 2 zuzmóból némi potiont, miközben a harcosok örködnek, az megint nem oké, ha a 3. szintű vazsi 2 perc alatt összedobja a sebezhetetlenség italát mindenféle vazsilabor nélkül. :)
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ha jól tudom egyedül a Betrayel at Krondor merte azt meglépni, hogy a HP-d függvénye a támadási erőd, tehát 4 HP-n nagyon nem úgy harcolsz mint 100%-on.
Persze van olyan játék amelyiknek jól áll a crafting, mondhatni kötelező eleme a világnak, az meg a Fall Out.
Witcher: na itt szerintem is teljesen elfogadható az akció-rpg keveredés, a mágia erős és ritka mint a varázstárgyak, nem kezd el hősünk +10 mindenre varázstárgyakat gyártani csak azért mert egyszer látott 1 kovácsot meg egy csigát. Ráadásul remek világ, ami nem köpi szembe magát, értsd: nincsen minden bokorban aranyak százait érő tárgy, amit szegény npc-k dobálnak el, hogy nekünk jó legyen, nekik meg rossz :) -
Although #173 Gyakorlatilag egy lengyel cég maradt aki a hivatalos piacon tényleg rpg-ket készít, minden szempontból. A többiek már csak a nevet használják, többé, kevésbé, Bioware, Bethesda, stb. Pár nagyon kis cég van de ők nem rúgnak labdába.
Anno nagyon régen pár hónappal a tesV megjelenése után írtam Giskardnak aki nagy modder volt korábban, még a lore se északi hanem amerikai kisvárosi. És ez szánalmas. Most nézegettem a forumát és gyakorlatilag ő is felírta ezt, hiába a bő lore nem sok köze van a tes lore-hoz. Úgyhogy ne akadj el apróságokon :) A kickstarter az utolsó mentsvárunk :) Úgyhogy hiszem az Eternity minden szempontból jó lesz az Obsidian még nem adta fel :) Vagy ahogy egy nagyokos forumos mindig mondja fogad el változik a világ :) És nézd mi a jó benne :) -
Although #172 De ez nem zárja ki hogy fejlesztés is legyen. amíg a story, karakterek, harc és egyébb fontos elemek nem sérülnek addig nem kell aggódni, az a helyzet a "hivatásos" ipar nagyágyúi ennél durvábban szarják el a dolgokat mind mmo mind solo terén. Meglátjuk a TESO mit hoz de már csodákat nem várok rp területen csak a név maradt. -
Although #171 Ja és ne aggódj, ez az lesz. Nem véletlen kickstarter projekt.:) -
#170 *ismet be fog gyuruzni a trendisegevel.
Sry a "be" lemaradt
-
#169 Engem peldaul a craftolasi rendszerek egyaltalan nem zavarnak, sot.
ellenben az akcio RPG-kre butitas annal inkabb.
Gyakorlatilag a mostani RPG-k, semmi egyebek, mint FPS-ek, na persze a shootingot nem kell szo szerint erteni, ellenben a megvalositast igen, annyi a kulonbseg, hogy nem puska van a kezedben,hanem kard,vagy uto/zuzo/szuro fegyver vagy ij, es csapkodsz veluk spammelve az egergombot mint a hulyegyerekek.
Az szamomra nem RPG, hogy van par szoveges menu es par kerdesre valaszolgatni kell es mellette meg az egergombot spammelem.
Raadasul ezt mar meginkabb tovabb fejlesztik, sok RPG-nek kikialtott akcio-formedveny mar a mostani MMO trendet/divatot koveti megvalositasukban is, grindfesttel es gyors akciofunkciokkal/spellekkel stb.
De az MMO-knal is kezdenek tovabblepni, aminek a valtozasai szvsz ismet fog gyuruzni a trendisegevel.
Gondolok itt peldaul az uj koreabol jott MMO-kra, mind kivetel nelkul AKCIO-MMO, egerkattintas kombokkal varazsolnak/akcioznak !!!!
Hat a tokom kivancsi arra, hogy bal+bal+bal+jobb klikkel susse el pyromancerem a tuzlabdat majd egy RPG-ben. -
Although #168 *kopásával -
Although #167 Szerintem eltúlzod a dolgot. Ez független crpg vagy rpg én spec hiányolnám mert ez egy lehetőség. Főleg ha számolsz a fegyverek kopácsával akkor kell legyen valami repair képesség onnan egy lépés hogy készítesz magadnak fegyvert. Szóval én el se tudom képzelni enélkül. -
Renegade #166 nálunk egyébként néha előkerül ez a classic-rapid crpg téma, hogy vajon mennyire megcsúfolása,kiherélése a szerepjátékoknak, az ami mostanában megy (irreális regeneráció + mindenki ért mindenhez, legalább 4-10 szakma királya amellett, hogy kaszttol függetlenül varázsol is).
A vélemények elég vegyesek, én ugye nagyon ágálok a rapid ellen, más szerint teljesen rendben van, mert nem kell pihenéssel időt tölteni,stb. -
Renegade #165 elsősorban azért bosszant mert azt hittem ez tényleg old-school crpg lesz, nem pedig "azonnalmaxon-polihisztor" tipusú újhullámos csoda :(
persze a teljes igazság része, hogy régen is volt ilyesmi, lásd wizardry 8 (pedig szeretem a wizardry világát): 2 hét játékbeli idő alatt 0 alvás, 30+ szint, világ megmentve, done, de legalább nem akart senki köveket ütögetni :) -
#164 A crafting mindig is opcionális volt ha nem akarsz nem kell vele foglalkozni. -
Renegade #163 na ezért haragszom nagyon a fantasy mmo-kra, mi a francért kellett a crafting?
tegye fel az a papiros szerepjátékosok (klasszik crpg fan) a kezét akiknél ez legalább egyszer is megtörténhetett:
DM: Az ellenfeleitek lerohannak titeteket, az orkok vezére pusztító csapást mér rád, de ügyeségednek hála a pajzsod felfogja a fejedet szétzúzni akaró támadást, de sajnos a már megviselt pajzsod kettétörik, mit csinálsz?
Harcos: semmi vész, itt egy szikla, ütök rá kettőt, lesz belőle vas! van bányász/földmérő/kövek szakértője magiszteri titulusom, köv körben csinálok egy acél pajzsot, amibe belerakom a múlt héten talált bányászbéka lábát, így +3 időjoslás és +4 vizilégézésem is lesz!
Dm:.... o0 dehát hogy?!
Harcos: itt egy tábortűz, majd ebben kikovácsolom
Vazsi: bár kétt körrel ezelőtt az ogre rámdobott egy sziklát és eltört minden csontom, de mivel az előzö körben virágokat szedtem és lepkét legeltem már maxon is vagyok! Elsütöm a miden életet elpusztító, de a csapattársaimat gyógyító 1. szintű varázslatot (természetesen a mannám is maxra került egy kör alatt) és nyertünk!
DM: hogy mi? o0
Erdei elf: jaj de jó, gyorsan megnyúzom az összes orkot elszopogatom a szemüket és kupát csinálok a koponyájukból, ezért biztos ad pár ezüstöt a szatócs!
Mindenki: most miért ugrott ki a a DM az ablakon? -
Although #162 about Crafting
Nem mai és kicsit általános még de látható milyen elv szerint építik fel a tárgyak elhasználódását.
És a társakról, néhány mulatságos képpel, Avellone által :)
about companions
-
Although #161 Nem :) Hivatalos oldalról van, fejlesztői naplót vezetnek. aféle old school dolog lesz by Obsidian :) -
Wootan #160 Ez nem valami fan kép? Csak mert az ikonok eléggé "baldursgate"-esek. -
#159 Gondolom külön lesz egy térkép menü ahogy az összes IE játékban. -
#158 Itt már látszik milyen is lesz az interfész. Egy mini map azért még kellene, szvsz.
-
Although #157 Külön kiraktam. Na ez él :) Nem tudom megmondani miért, mert bár nem csili-vili, mégis van benne valami ami él :)
-
Although #156 Képek.
Nem rossz anyag. Érdekes a két koncepció. -
Although #155 Powergaming vs roleplaying
Érdekes olvasmány! -
#154 Vagy fogalmazzunk úgy, hogy a szép grafika nem csak fotórealisztikusságot jelent. Kiskoromban ez még nem értettem, hogy pl. miért mondta valaki azt, hogy a DoTT vagy a Sam & Max igényesebb, mint pl. a Mortal Kombat I része, ami lényegbéen nem művészi volt, hanem "brute force".
A Trine-nak csak a demójával játszottam és videókat láttam, de az audiovizuális élmény már úgy is fantasztikus volt. Művészi grafika, igényes zene. -
#153 szerintem attól, hogy valami nem full 3d, attól még lehet szép grafikája (pl Trine 1-2)
a jó játékélmény nem zárja ki a jó grafikát...
de a jó grafika jó játékélmény nélkül mit sem ér..
szóval a jó grafika egy jó játékhoz előny, de nem követelmény... -
#152 :) -
Renegade #151 hát, szvsz, ha régi motoros vagy, és még papiros szerepjátékot is nyomtál akkor pont nem érdekel a grafika (a fantáziád úgy is szebbé teszi), kivéve, ha agyatlan h&s játékot nyomatsz. A wow által behozott crafting/talent rendszer meg megölte a crpg-t rendesen. Nem véletlen van igény az old school játékokra, ahol a harcos, harcos volt, nem pedig bányász/kovács/varázsló/virággyűjtő/lepkész/kardforgató. -
#150 A vízszint süllyedés résznél gondolkodtam el azon hogy ezzel csak reprezentálták a játékot,vagy ez változik játék közben is.Mert azért az dobna rajta hogy ha egy küldetés után a gátat kell kipucolni és után megnyílik az eddig elzárt rész is mert nincs akkora vízmélység.