1921
1408893095.png
  • jarlaxxe
    Gondolom ez még pre-alpha de nekem már igy is jó lenne.
  • cataflam02
    A grafika gyönyörű, viszont néhol a karakterek mozgása ronda és a harc sem olyan BG feeling.. Remélem megjelenésig még sokat csiszolnak rajta.
  • jarlaxxe
    Jöhetne már...
  • wedge31
    Gameplay Teaser Trailer.

A játék ezentúl Pillars of Eternity néven fut.
  • Shiwo
    azért nem úgy van az, hogy csak mindenki beleszól..

olyan 1000$ körüli már besegíthettél (~200 000 ft)
    NPC vagy taverna tervezéséhez már 5000$-t kellett adományozni, ami potom 1 milla Ft..

és a számuk limitált.. összesen lehet vagy 20 fő, akiknek beleszólási joguk van meg vagy még 50, aki besegíthet, javaslatot tehet fegyverekre, tárgyakra (amit vagy megfogadnak, vagy nem)
  • Although
    Valószínű az idézőjelek miatt van, figyelmen kívül kell hagyni. :)
  • Although
    "IG: Some of the Kickstarter reward tiers allowed backers to design their‭ ‬own NPC,‭ ‬or even mercenary company.‭ ‬Have you started collecting those player-created aspects yet,‭ ‬and what happens if you receive something that really doesn‭’‬t fit into the game you‭’‬re creating‭? ‬Will it spark a diplomatic incident‭?

AB: We’ve‭ ‬contacted our backers for the‭ ‬Inn/Taverns already,‭ ‬and soon‭ ‬via the backer portal‭ ‬we will be collecting data for all of the other tiers including portraits,‭ ‬NPCs,‭ ‬items,‭ ‬and‭ ‬adventuring parties.‭ ‬Keep an eye out in the next few weeks if you did back Project‭ ‬Eternity at the higher tiers because you will need to fill out your survey soon.

The team is going to work‭ ‬closely‭ ‬with‭ ‬the backers because they are the people who are making this game‭ ‬a reality.‭ ‬Our backers aren’t game developers,‭ ‬so there might be a few cases where an idea doesn’t fit with the world,‭ ‬or the idea is larger than what is possible.‭ ‬In cases like these‭ ‬we would like‭ ‬to work with the backer to make sure‭ ‬the spirit of‭ ‬their idea‭ ‬makes‭ ‬it into the game."

Ez mekkora már. Egyébként ezen gondolkodtam, a kickstarter ezen jelege nagyon visszaüthet ha sokan azt gondolják értenek hozzá olyan szinten. Mindenesetre érdekes lesz figyelni az ilyen cégek hogy kezelik le ezt a helyzetet. Ez egy kicsit őszinte vélemény volt az emberünktől.
    A másik amibe lehet bízni a rétegjátékos kategória talán nem fog ebbe a hibába esni folyton bele akar szólni, a végén meg mikor kész, akkor csalódott lesz az eredménnyel :)
  • Although
    theshadowsun
    Erről hallott már valaki?
  • Although
    OFF
    Shadow of....
    Kickstarteren nézelődve találtam, érdekesnek tűnik.
  • Although
    Hehe, ha valakit érdekel.

A gamebansheen láttam.
    Avadon
    Elvileg mostanában jelenik meg :)
  • Renegade
    na igen D&D az az univerzum, ahol keményen meg kell azért dolgozni, hogy szar játékot csináljon az ember :)

handbookok tucatnyai segítik a mesélőt/kiadót, hogy horrortól (ravenloft) az élő űrhajókon át (spelljammer) a post holocaustig (dark sun) bármilyen közegben lehessen jó játékot csinálni, ahol kidolgozott civilizációk, kultúrák, szörnyek és varázslatok/tárgyak ezreiből lehet válogatni
  • Jakuza1
    A natur jatekban nem fogod megtalalni az ehhez hasonlo crafting modokat, hanem csak az un. Persistent World-okben, amik gyakorlatilag multiplayer modok.
    Ilyen persistent world peldaul a magyarorszagon nepszeru Dalakora.
    Olyannyira, hogy meg mindig uzemelnek magyarorszagon ilyen moddal futo szerverek, tobb mint tizenegy evvel a jatek kiadasa utan.
    Na persze szvsz nalam ezek a cRPG-k, nem a mostani akciotrendi jatekok.
    Mondjuk en kifejezetten kedvelem, amugy is a D@D-t.
  • Renegade
    jaja, elsősorban MMO-s, rapid-action tapasztalat, NWN-es tetszik, amint eljutok oda, hogy befejezem a BG-et, meglesem azt is, így a leírtak alapján szimpi :)

• Jakuza1
    Szerintem te csak az MMO-k kraftolas tapasztalatait latod.
    Nem egy jo craftrendszer volt felepitve pl az NWN modjai kozott, ahol heteken at honapokig tartott a craft, raadasul ugy volt megcsinalva, hogy pl a nyersanyagok nem is voltak megtalalhatoak minden teruleten, hanem a joval magasabb szintu targyak alapanyagai, csak es kizarolag a szinthez igazitott volt, tehat nem lehetett az igaz, amit irsz "a paraszt gyerek (nem pejoratív), elmegy szerencsét próbálni megöl sok szörnyet és hoppp, nulla tapasztalattal megtanul teljes vértet készíteni 1 óra alatt, amit ennyi idő alatt le is gyárt, úgy hogy nincsen kovácsműhelye."

Jah csak elotte kell am, banyaszni, kiolvasztani az ercet, a dragakoveket,vagni, csiszolni, kulon otvos mesterseggel az aranyat olvasztani formaba stb. Es kozben a tapasztalat megall egy szinten, nem tudsz fejlodni, mert a szinted nem elegendo, hogy elmenj mas helyekre mert a mobok leolnek pill alatt, mikozben mondjuk egy rezgyurun kivul semmit nem tudsz elkesziteni es amely itemeknek a max erteke sehol sem eri el a jatekban talalhato itemek folotti erteket es alacsonyabb a tulajdonsaga a spec itemeknel.

Amugy olyan jatekkal meg nem talalkoztam, hogy tabortuznel lehet fegyvert kovacsolni, mindenhol meg az mmokban is, ahol utalatos a kraftrendszer olyan helyet kell keresni, ahol ez megteheto a varosokban.
  • Renegade
    ja, a lényeg kimaradt:

Amit elfeljetettek a játékok készítői:

crafting = mókolás/gányolás, csinálsz valami szart, hogy kihúzd vele addig, amíg a városban egy profi nem csinál neked egy jót
  • Renegade
    Válaszok össze-vissza:

Jaja, szinte biztos, hogy én túlzóan ágálok, mert máshogy szocializálódtam, ebbe belejátszik erősen, hogy a D&D (2.5 szabályok) party aminek 8 évig meséltem, pap nélkül játszott, így sokszor hetekig városokban/útmenti fogadókban pihetek/mulattak amíg össze nem kapták magukat. :)

Természetesen az ilyen dolgok megítélése izlések és pofonok, nekem tuti idegesítő marad ez a crafting :)

Addig nincsen gond, amíg a fegyver/vért kopását tudod lassítani, lásd Betrayal at Krondor, na de számomra elfogadhatatlan, hogy a paraszt gyerek (nem pejoratív), elmegy szerencsét próbálni megöl sok szörnyet és hoppp, nulla tapasztalattal megtanul teljes vértet készíteni 1 óra alatt, amit ennyi idő alatt le is gyárt, úgy hogy nincsen kovácsműhelye. o0

Az is oké, hogy a természet gyermekei táborozásnál pár óra alatt kifőznek 2 zuzmóból némi potiont, miközben a harcosok örködnek, az megint nem oké, ha a 3. szintű vazsi 2 perc alatt összedobja a sebezhetetlenség italát mindenféle vazsilabor nélkül. :)

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ha jól tudom egyedül a Betrayel at Krondor merte azt meglépni, hogy a HP-d függvénye a támadási erőd, tehát 4 HP-n nagyon nem úgy harcolsz mint 100%-on.

Persze van olyan játék amelyiknek jól áll a crafting, mondhatni kötelező eleme a világnak, az meg a Fall Out.

Witcher: na itt szerintem is teljesen elfogadható az akció-rpg keveredés, a mágia erős és ritka mint a varázstárgyak, nem kezd el hősünk +10 mindenre varázstárgyakat gyártani csak azért mert egyszer látott 1 kovácsot meg egy csigát. Ráadásul remek világ, ami nem köpi szembe magát, értsd: nincsen minden bokorban aranyak százait érő tárgy, amit szegény npc-k dobálnak el, hogy nekünk jó legyen, nekik meg rossz :)
  • Although
    Gyakorlatilag egy lengyel cég maradt aki a hivatalos piacon tényleg rpg-ket készít, minden szempontból. A többiek már csak a nevet használják, többé, kevésbé, Bioware, Bethesda, stb. Pár nagyon kis cég van de ők nem rúgnak labdába.
    Anno nagyon régen pár hónappal a tesV megjelenése után írtam Giskardnak aki nagy modder volt korábban, még a lore se északi hanem amerikai kisvárosi. És ez szánalmas. Most nézegettem a forumát és gyakorlatilag ő is felírta ezt, hiába a bő lore nem sok köze van a tes lore-hoz. Úgyhogy ne akadj el apróságokon :) A kickstarter az utolsó mentsvárunk :) Úgyhogy hiszem az Eternity minden szempontból jó lesz az Obsidian még nem adta fel :) Vagy ahogy egy nagyokos forumos mindig mondja fogad el változik a világ :) És nézd mi a jó benne :)
  • Although
    De ez nem zárja ki hogy fejlesztés is legyen. amíg a story, karakterek, harc és egyébb fontos elemek nem sérülnek addig nem kell aggódni, az a helyzet a "hivatásos" ipar nagyágyúi ennél durvábban szarják el a dolgokat mind mmo mind solo terén. Meglátjuk a TESO mit hoz de már csodákat nem várok rp területen csak a név maradt.
  • Although
    Ja és ne aggódj, ez az lesz. Nem véletlen kickstarter projekt.:)
  • Jakuza1
    *ismet be fog gyuruzni a trendisegevel.

Sry a "be" lemaradt
  • Jakuza1
    Engem peldaul a craftolasi rendszerek egyaltalan nem zavarnak, sot.
    ellenben az akcio RPG-kre butitas annal inkabb.
    Gyakorlatilag a mostani RPG-k, semmi egyebek, mint FPS-ek, na persze a shootingot nem kell szo szerint erteni, ellenben a megvalositast igen, annyi a kulonbseg, hogy nem puska van a kezedben,hanem kard,vagy uto/zuzo/szuro fegyver vagy ij, es csapkodsz veluk spammelve az egergombot mint a hulyegyerekek.
    Az szamomra nem RPG, hogy van par szoveges menu es par kerdesre valaszolgatni kell es mellette meg az egergombot spammelem.

Raadasul ezt mar meginkabb tovabb fejlesztik, sok RPG-nek kikialtott akcio-formedveny mar a mostani MMO trendet/divatot koveti megvalositasukban is, grindfesttel es gyors akciofunkciokkal/spellekkel stb.

De az MMO-knal is kezdenek tovabblepni, aminek a valtozasai szvsz ismet fog gyuruzni a trendisegevel.
    Gondolok itt peldaul az uj koreabol jott MMO-kra, mind kivetel nelkul AKCIO-MMO, egerkattintas kombokkal varazsolnak/akcioznak !!!!
    Hat a tokom kivancsi arra, hogy bal+bal+bal+jobb klikkel susse el pyromancerem a tuzlabdat majd egy RPG-ben.
  • Although
    *kopásával
  • Although
    Szerintem eltúlzod a dolgot. Ez független crpg vagy rpg én spec hiányolnám mert ez egy lehetőség. Főleg ha számolsz a fegyverek kopácsával akkor kell legyen valami repair képesség onnan egy lépés hogy készítesz magadnak fegyvert. Szóval én el se tudom képzelni enélkül.
  • Renegade
    nálunk egyébként néha előkerül ez a classic-rapid crpg téma, hogy vajon mennyire megcsúfolása,kiherélése a szerepjátékoknak, az ami mostanában megy (irreális regeneráció + mindenki ért mindenhez, legalább 4-10 szakma királya amellett, hogy kaszttol függetlenül varázsol is).

A vélemények elég vegyesek, én ugye nagyon ágálok a rapid ellen, más szerint teljesen rendben van, mert nem kell pihenéssel időt tölteni,stb.
  • Renegade
    elsősorban azért bosszant mert azt hittem ez tényleg old-school crpg lesz, nem pedig "azonnalmaxon-polihisztor" tipusú újhullámos csoda :(

persze a teljes igazság része, hogy régen is volt ilyesmi, lásd wizardry 8 (pedig szeretem a wizardry világát): 2 hét játékbeli idő alatt 0 alvás, 30+ szint, világ megmentve, done, de legalább nem akart senki köveket ütögetni :)
  • wedge31
    A crafting mindig is opcionális volt ha nem akarsz nem kell vele foglalkozni.
  • Renegade
    na ezért haragszom nagyon a fantasy mmo-kra, mi a francért kellett a crafting?

tegye fel az a papiros szerepjátékosok (klasszik crpg fan) a kezét akiknél ez legalább egyszer is megtörténhetett:

DM: Az ellenfeleitek lerohannak titeteket, az orkok vezére pusztító csapást mér rád, de ügyeségednek hála a pajzsod felfogja a fejedet szétzúzni akaró támadást, de sajnos a már megviselt pajzsod kettétörik, mit csinálsz?

Harcos: semmi vész, itt egy szikla, ütök rá kettőt, lesz belőle vas! van bányász/földmérő/kövek szakértője magiszteri titulusom, köv körben csinálok egy acél pajzsot, amibe belerakom a múlt héten talált bányászbéka lábát, így +3 időjoslás és +4 vizilégézésem is lesz!

Dm:.... o0 dehát hogy?!

Harcos: itt egy tábortűz, majd ebben kikovácsolom

Vazsi: bár kétt körrel ezelőtt az ogre rámdobott egy sziklát és eltört minden csontom, de mivel az előzö körben virágokat szedtem és lepkét legeltem már maxon is vagyok! Elsütöm a miden életet elpusztító, de a csapattársaimat gyógyító 1. szintű varázslatot (természetesen a mannám is maxra került egy kör alatt) és nyertünk!

DM: hogy mi? o0

Erdei elf: jaj de jó, gyorsan megnyúzom az összes orkot elszopogatom a szemüket és kupát csinálok a koponyájukból, ezért biztos ad pár ezüstöt a szatócs!

Mindenki: most miért ugrott ki a a DM az ablakon?
  • Although
    about Crafting
    Nem mai és kicsit általános még de látható milyen elv szerint építik fel a tárgyak elhasználódását.

És a társakról, néhány mulatságos képpel, Avellone által :)
    about companions
  • Although
    Nem :) Hivatalos oldalról van, fejlesztői naplót vezetnek. aféle old school dolog lesz by Obsidian :)
  • Wootan
    Ez nem valami fan kép? Csak mert az ikonok eléggé "baldursgate"-esek.
  • gerey
    Gondolom külön lesz egy térkép menü ahogy az összes IE játékban.
  • wedge31
    Itt már látszik milyen is lesz az interfész. Egy mini map azért még kellene, szvsz.

• Although
    Külön kiraktam. Na ez él :) Nem tudom megmondani miért, mert bár nem csili-vili, mégis van benne valami ami él :)

• Although
    Képek.

Nem rossz anyag. Érdekes a két koncepció.
  • Although
    Powergaming vs roleplaying
    Érdekes olvasmány!
  • Molnibalage
    Vagy fogalmazzunk úgy, hogy a szép grafika nem csak fotórealisztikusságot jelent. Kiskoromban ez még nem értettem, hogy pl. miért mondta valaki azt, hogy a DoTT vagy a Sam & Max igényesebb, mint pl. a Mortal Kombat I része, ami lényegbéen nem művészi volt, hanem "brute force".

A Trine-nak csak a demójával játszottam és videókat láttam, de az audiovizuális élmény már úgy is fantasztikus volt. Művészi grafika, igényes zene.
  • Shiwo
    szerintem attól, hogy valami nem full 3d, attól még lehet szép grafikája (pl Trine 1-2)

a jó játékélmény nem zárja ki a jó grafikát...

de a jó grafika jó játékélmény nélkül mit sem ér..

szóval a jó grafika egy jó játékhoz előny, de nem követelmény...
  • Molnibalage
    :)
  • Renegade
    hát, szvsz, ha régi motoros vagy, és még papiros szerepjátékot is nyomtál akkor pont nem érdekel a grafika (a fantáziád úgy is szebbé teszi), kivéve, ha agyatlan h&s játékot nyomatsz. A wow által behozott crafting/talent rendszer meg megölte a crpg-t rendesen. Nem véletlen van igény az old school játékokra, ahol a harcos, harcos volt, nem pedig bányász/kovács/varázsló/virággyűjtő/lepkész/kardforgató.
  • tutituti
    A vízszint süllyedés résznél gondolkodtam el azon hogy ezzel csak reprezentálták a játékot,vagy ez változik játék közben is.Mert azért az dobna rajta hogy ha egy küldetés után a gátat kell kipucolni és után megnyílik az eddig elzárt rész is mert nincs akkora vízmélység.