1921
-
#592 volt már róla szó, magyarítani lehet, csak qrva sok benne a szöveg (3 -5 regényre való), szóval ha lesz is, az minden bizonnyal csak évek múlva -
MauroN #591 A játékot lehet végül magyarítani? Van rá esély, hogy majd egyszer lesz, vagy ne is várjak rá? -
#590 Elöbb nézd meg warezba mielött megveszed mert egész más mint az általad kedvelt akció rpg kategóriájú játékok.
-
Negritis #589 én is normalon bohóckodok, de akkor a rangereket kihagyom egy ideig
viszont valszeg new game lesz ebből mert a hard save utolsó időpontjában már be volt bugolva
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mégis be tudtam menni a Raedric vár alatti csatornájába :D
fél napnyi játékot buktam, de ilyen esetekben nem zavar lesz pár döntés amit máshogy csinálok :D
feltéve hogy a laptopomon menni fog a játék és nem csak itthon az asztalint tudom tolni :D -
SaGa Jr #588 Sheltem:
Addig marad veled míg ki nem rúgod,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vagy meg nem hal. Itt ugyanis bárki elveszíthető végleg, meghalhat simán és nincs feltámasztás.mikor meglesz a stronghold akkor oda lepaterolod
Ámbátor az általad leírt módon felvehető egyének (akiket te kreálsz meg) nem companion kategória. Noname kalandorok csupán, nulla személyiséggel, saját feladatok és célok nélkül. De ezen túl igaz rájuk a fentebb leírtak mindegyike ugyanúgy ahogy a companion-okra is.
Evoluti0N:
Klasszikus, infinity engine-es RPG. Érdemes rászánni a pénzt, jó időre leköt majd. Nem Baldurs Gate/Icewind Dale, ahhoz túl sok az eltérés rendszerszinten, de a játékmenet, a harcok kezelése, a történetvezetés a térképkezelés megegyezik azokkal. Itt is vannak felszedhető társak akiknek megvan a saját maguk baja és célja, van saját véleményük viszont aki ebben a játékban elpatkol az úgy is marad, mert nincs resurrection mint a D&d klasszikusokban.
Kihívási szintje másmilyen, mint a BG/IWD játékoknak. Több odafigyelést igényelhet a harcokban, a karakterek nem lesznek istencsapás kategóriás szörnyetegek, a "varázstárgyak" sem adnak akkora előnyöket és a képességek száma és előnyeik is korlátozottabbak.
A hősiesség itt is megvan bár BG szinthez képest visszafogottabban, a harcok keményebbek tudnak lenni több ellenféllel szemben, számtalan helyzet és szituáció több módon is megoldható, akár harc nélkül is eljuthat az ember kis gondolkodás után látszólag megközelíthetetlen helyekre, párbeszédek során is számtalan módon lehet befolyásolni az eseményeket, többször van lehetőség némely feladatban meggondolnia magát a játékosnak és az eredeti megbízó ellen fordulni, őt elárulni/felfedni/lebuktatni, céljait kideríteni és megváltoztatni a feladat teljesítésének módját esetleg célját is ezáltal.
A bejárható területek változatos kinézetűek és méretűek, a legfurább helyeken bukkanhat az ember elrejtett dolgokra vagy épp információra.
Az utóbbi évek egyik legjobb eresztése az bizonyos és nem a nosztalgiafaktor miatt. Sok mára már kikopott apróság és sztorielem emeli ezt az RPG-t az újabbak fölé. Egy klasszikus, single player játékba ruházol be amennyiben megveszed.
Lehetőséged nyílik szólóban játszani csak a karakteredet pátyolgatva, vagy csapatot szervezni nevesített vagy noname segítőkből, "gazdasági" döntéseket hozni, befolyásolni egy nagyobb régió biztonságát, elismertséget szerezni vagy közutálatnak örvendeni. A politikába is beleszólhatsz ha épp ahhoz van kedved (a karaktered cselekedetei, feladatvégzései által). -
#587 1 kérdés companion bérléssel kapcsolatban a kocsmából:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Srácok ha felveszek egy companiont a kocsmából 250pénzért az ha akarom a játék végéig velem lesz? Tehát ha akarok csinálni egy rogue companiont az elkisér azért a 250pénzért a játék végéig? Köszi
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.29. 09:47:05 -
Nos #586 Hard 2 normal 4 easy 6 supplyt vehetsz. -
#585 Ja látom már nem a buy bugos hanem én. 4 supplies lehet nálam. Bocsánat. -
Evoluti0N #584 Fiúk, lenne egy kérdésem. Gondolkodom a játék megvételén, de előtte egy fontos dolgot tisztázni kell. Olvasom az értékeléseket, a véleményeket itt is és a Steamen is és mindenhol áradoznak a játékról. Azonban sok értékelés 1-2 óra játékidő után már megszületik és ilyenek vannak a legjobban értékeltek között, hogy: "Welcome back Baldur's Gate fans" és hasonlók. Szóval nekem olyan érzésem van, hogy sokaknál a nosztalgiafaktor erősen működik és amint meglátták, hogy ez a játék úgy néz ki, mint egy régi klasszikus RPG és a játékmenet is hasonló, rögtön elkezdték isteníteni, anélkül, hogy jobban belemerültek volna. Szóval az érdekelne, hogy ha félretesszük a nosztalgiafaktort, úgy teszünk, mintha sose lett volna Baldur's Gate, akkor is jó játékról van-e szó. Főleg azoknak a véleménye érdekel, akik már kicsit komolyabb mennyiséget beletettek a játékba. -
#583 Csak a camping supplies al csinálja ezt. Többit engedi.Hmm... -
#582 Srácok bugos nálam vagy mi a fene van? Inn ben nem tudok vásárolni, kiválasztom, hogy 3db camping supplies, lekerül az alsó sávba de hiába nyomok a trade gombra nem veszi meg. Áthúzni se tudom az inventorymba semmi. Mit csinálok rosszul? (eladni el tudtam csomó mindent). -
SaGa Jr #581 jarlaxxe:
Nem kell aggódni, már kértem moderátort, hogy törölje a hozzászólásomból a kényes részt. Azért nem én tettem meg, mert kicsúsztam a szerkesztési időből. Fene sem gondolta, hogy a játék oldalán már régről ismert információ ennyire kényes.
Sheltem:
Tudja fene. Nekem eddig nem hiányzott a rogue, de más RPG-k alapján szerintem városban kéne keresni az ilyen jellegű karaktert. Szóval én arra tippelnék, hogy valahol ott lesz majd felszedhető egy, az meg még eléggé a játék eleje lesz (de mindenképpen az első fele/harmada). -
#580 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szomorú leszek ha így van és a te listád alapján nem vagy csak nagyon későn találkozok rogue al, mert imádom nyitogatni a ládákat...És nehogymár a harcosomat azirányba fejlesszem :( Na mindegy hátha összefutok majd egy tolvajjal -
#579 Basszus te nem tudod, hogy kell használni a spoiler tagot? minden topikot amibe írsz szétspoilerezel, itt is külön lett kérve ne listázzuk a compainonokat de te csak azért is leírod... -
SaGa Jr #578 Ez a hiba sokaknál előfordult, ahogy olvasom a játékról szóló fórumokat. Amikor kifehéredik az animal companion ikonja és eltűnik maga az állat is, csak az őt jelképező kis köröcskét hagyva meg, akkor vissza kell tölteni egy korábbi hard save-et (nem autosave, nem quicksave, normál mentés ha lehet akkor még azelőtt a pálya előttről ahol a probléma előfordult), más nem fog segíteni a megoldásban. Ha ilyened nincs, akkor cumi, start new game. Nálam nem volt ilyen gond macival (szintén ranger karakterrel nyomulok és szólózom, igaz csak normál nehézségen, mivel a legnehezebb fokozat kivételével az ellenfelek erejében és képességeiben nincs különbség csak egyes próbák nehézsége változik).
Egy sokkal idegesítőbb hiba lesz majd később a stronghold kapcsán és az alatta lévő endless path szálon, ami viszont mindenkinél előjött aki csak eljutott odáig. Itt a 13. szinten jön elő a bug, ahol egy szellemnek kéne majd segítenie a továbbjutásban, csak épp hiányzik neki a szükséges párbeszéd opciója (béta során még megvolt neki). Emiatt a Master Below befejezhetetlen (egyelőre, míg nem javítják). Illetve aki nem achievement-ezik (mert mondjuk a GOG változattal nyomja emiatt nem is lehetnek vagy nem érdekli őt a steam-es változatnál) az megoldhatja cheat segítségével csak ekkor utána már nem lesznek achievement-ek.
torma1:
Ez viszont nem D&D-re lépülő RPG. :) Egyébként a D&d 4 és 5 is (de szörnyeknél előtte már a 3 és 3,5 is ismerte ezt az újratöltődős varázslás/képesség használat metodikát).
Sheltem:
Lényegében mindegy milyet választasz. Az azonnal megszerezhető előnyön túl lesznek helyzetek amikor maga a háttér típusa fog kisegíteni (beszélgetésben bizonyos háttér esetén előugró új opció, zárt ajtóknál is előjöhet például, hogy irgalmatlan magas mechanics-al nyitható avagy egy bizonyos háttérrel lazán nyitod, bunyó kerülhető el csak mert egy adott háttérrel rendelkezel és még lehetne sorolni). Én a ranger-emnek hunter-t adtam, de eddig nem vettem hasznát, ellenben merchant, mercenary, aristocrat és clergyman már többször "kellett" volna, a kismillió és egy paladin rend (csak paladin-nál választható) és istenség (csak papoknál kerül elő) mellett.
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.03.29. 12:25:30 -
Negritis #577 camping nem segített sajnos, scouting mode szintén
next charactert nem tudom melyik, a gond hogy oda tudok menni hozzá de nem látszik egyáltalán
olyan mintha a térkép aljára be lenne ragadva sajnos
és a formációban sem látszik mikor kijelölöm az egész csapatot csak 6 kis karika mozog a 7. lenne a pet ugye
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.03.29. 00:21:11 -
#576 scouting mode esetleg? camping? select next character gomb? formáció váltás? egyáltalán a formációdban látod?
hol van a pet, látod "fizikailag"? oda tudsz menni hozzá közel?
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.03.29. 00:14:33 -
#575 karakterlapon. -
#574 Nagyon jó játék lett, viszont rögtön az elején találkoztam egy kisebb hibával, késett a hang és a portré képeket nagyon lassan(kb 30) másodpercenként jelenítette meg.
Szerencsére Sikerült rájönnöm mi okozza a gondot(bár nem értem miért). Ha a gépeden van VPN hálózati kapcsolat (pl hamachi vagy tunngle) míg játszol tiltsd le.
Remélem tudtam segíteni.
Másik aki engem érdekelne és talán tudtok segíteni. Feltűnt hogy a rendszere D&D utánzat, sőt kifejezetten olyan a játék mint régebben a Baldur's gate és Icewind dale részek, azonban karakter generálásnál nem találkoztam a fegyveres jártasságokkal, és bár engedi használni Pappal vagy varázslóval is a kardokat és egyéb fegyvereket, attól félek hogy nem túl jók benne.
Merre találom a fegyveres jártasságokat, mert a karakter leírásnál nem találtam őket? -
Negritis #573 nem segít, hivatalos fórumon tegnap előkerült, feltöltöttem a log fájlt oda ahova kell
az a lényeg hogy a ranger petje fehér színű lesz és onnantól nem tudod "irányítani" hanem szimplán be van ragadva valahova
nem tudom mit lehetne csinálni, mentés visszatöltés esetleg, csak viszonylag régebbi van sajnos -
#572 elmeséled mi ez a bug, vagy leírod ugyanazt 2 hozzászólásonként?
steames fórumban / bárhol máshol kerestél már rá hogy más hogy oldotta ezt meg?
a select all gomb nem segíthet? vagy ha csak kijelölöd a petet a ranger ikonjánál?
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.03.28. 23:44:00 -
Negritis #571 tök jó hogy a bug miatt nem tudom ki menni az adott pincéből mert a pet nincs mellettem ... -
#570 szuper kis játék ez eddig, csak elment az egész napom meg éjszakám vele :D -
Negritis #569 nah belefutottam az egyik idegesítő bugba, van egy ranger companion akinek a farkasa bebugolt és elég nehezen tudok menni vele így bárhova is (cannot gather party)
a játékot viszont egyre jobban imádom
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az pl hogy Roedric kastélyát legalább 3 helyről lehet megközelíteni : nagykapu - felmászni oldalt a várfalra vagy bemenni a csatornába - olyan elemek amiket hiányoltam nagyon sok játékból :D -
stefanla #568 Nemreg kezdtem el,Nagyon bejon,remelem nem szivok benne ugy mint a divinity original sin mert az tul nehez volt nekem,bar ott egy karival toltam.
Most kezdek egy uj class-t,mivel erdmes kezdeni,vagy teljesen mindegy a csapat miatt? -
Negritis #567 a memorialsokon a "nevek" azok akik extrém sok pénzzel támogatták a csapatot?
ha igen elég hangulatosra sikerült -
#566 ki lehet fektetni igen. -
StrikeFor #565 OMG van perma death az NPC karijainknak??? -
#564 Nem vagyok sötét angolból de rendesen pörög a szotar.sztaki.hu :) Már most imádom ezt a játékot, ez a hangulat...ááhh...utoljára dragon age 1 nél éreztem ilyesmit. -
#563 Szerintem varázslóknál con staton minimálisra, Int/dex/might amennyi csak lehet (kb ilyen sorrendben) a maradék pedig resolve és perception a párbeszéd lehetőségek és a deflection bónusz miatt. Varázslóval amúgy se mész a harc közepébe, ráadásul a korábbi játékokkal ellentétben itt a con százalékos bónuszt ad. Tehát közelharcos karaktereken kívül szerintem senkinek sem éri meg 10 felett.
Legalábbis a jelenlegi Cipheremnél ez bevált. :) -
#562 Oké, azt hiszem kiveszem a topikot a kedvencekből - kezd spoilerekkel dobálózni az egész. -
#561 Sajnos a companionok sem mindig a legjobbak. Például a kedvenc miniranger hölgyemény szörnyű statokkal csatlakozik, alkalmatlan melee és ranged harcra is, de elfér. :D -
#560 ++, erőlködtem egy darabig hogy én majd 4 fős partyval nyomom hardon, aztán az idegrendszerem veszített, és felfogadtam még kettőt :) -
#559 Az elején mindenképp érdemes noname társakat szerezni. Amikor már nincs rájuk szükségünk el lehet őket küldeni Stronghold küldetésekre, és a területeid védelmét is erősíthetik. -
#558 felbérelni? kocsmában, strongholdban, és te kreálod meg a felbérelt karaktert
ha a companionokra gondolsz: még ha van / lesz is ilyen lista, aki ide linkeli, a hozzászólásával együtt hajítom ki innen, adjuk már meg egymásnak azt az örömöt, hogy magunk felfedezzük, megtaláljuk őket
ha te nem akarod élvezni, hanem inkább egy listából kiolvasni, no problem, google, csak ide ne hozd kérlek az infót, köszi -
torma1 #557 Van valahol leírva pontosan kit hol lehet felbérelni? És hogy milyen class stb? Eddig csak egy varázslóval találkoztam a 2.dik térképen. -
#556 +, eddig akik csatlakoztam hozzám "nevesítettek", azok mondjuk általában rávertek ~1 szintet a felbérelhetőkre
illetve ugye velük nincs kommunikáció, nincs storyjuk, nincs küldetésük, de harcban pont ugyanolyanok mint a névvel rendelkezők - ráadásul náluk akár level 1-től már te döntöd el, mit hova pakolsz, a később érkezőknél meg ugye már ki vannak osztva a pontok -
Negritis #555 kocsmában felbérelhető adventurer megéri? mik a tapasztalatok? -
torma1 #554 Igen láttam. Kombinálták egy kicsit össze. :D Aki tud ütős wizard összeállítást ne tartsa magában. Későbbiekben mire érdemes rámenni,stb. Már az elején úgy csinálnám a karit. -
#553 oké, lovagoljunk még a témán, mert tökjó SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egyébként ezt úgy hívják, hogy "neked nem tetszik", azt meg megértette szerintem mindenki 3x leírva, sőt eküszöm vannak itt olyanok, akik elsőre is! én nem, de análam okosabbak. :)nem.