1921
1408893095.png
  • wedge31
    Majd kiprobálok már egy rugót mit tud mert nekem a csapatba csak paladin, barbár meg fighter van a monkom melett.
  • botyika
    arról álmodoztam milyen jó lenne ha valami modder csapat rámodolná erre az enginre az egész baldurs gate 1-2őt... :-)
  • Sir Quno Jedi
    De mondok én valamit menjél le searing falls-ba (térkép alja), menj be a barlangba és takarítsd ki a végét. Ha ott is úgy gondolod, hogy jó a rugód az ottani boss ellen így ahogy van, akkor kíváncsian várjuk a rugód statjait és karlapját, me csinálok én is olyat. (jah és 4-5-ös szinten, nagyon feljebb nem ér!)

A rugó a crit-ekkel tud szépen sebezni és stealth-ból, meg sokszor üt, ennyit tud. Ha ez elég, okés, ha nem...
  • Sheltem
    "Nem kell pofozkodnod feleslegesen, úgysem hoz XP-t, akkor meg minek veszélyeztetnéd a csapatodat feleslegesen? "

Több loot -> több pénz -> gyorsabb fejlődés , jobb cuccok.
  • j0nNyKa
    megtamadtam, van kepessege ra a rugonak hogy megoldja
    meg valami?
  • Sheltem
    Az alapján amit írtok a fighteremnek a következő szintlépéskor akkor adok a kétkezes fegyverjártasságra is (eddig battleaxe + shield el mentem vele de később akkor kelleni fog a két kezes is).
  • Sir Quno Jedi
    Van rugóm, level 4-5-6-on semmit nem ér nagy ellenfelek ellen, meg is szabadultam tőle. Meg támadj már meg egy óriás sárkányt a barlangjában stealth-ből vaze, mikor nagyon nincs egyedül és a beszélgetés után (ami kikerülhetetlen) egyből megtámadnak.
  • Sheltem
    Márpedig én elhatároztam, hogy kipucolom azt az egész várat :) Előbb vagy utóbb.
  • Sir Quno Jedi
    Nyugodtan baszd ki. Én is azt tettem, mert kellett a hely más fontos NPC-knek. Addig megvár otthon.
  • j0nNyKa
    meg szoktam probalni, szuperul kiirja a jatek hogy ki mekkorat ut
    btw nem fast fegyverek
    majd ha alkalmad lesz megnezni egy jo nagy stealth sebzesu rugot, nezd meg
    en ugy latom hogy megint az van, hogy pl rugo maint jol fejlesztve (sehogy?) nem lattal meg, ezert az nem is lehet eros, mert a szamok szerinted mast mondanak
    kozel jarok?
  • botyika
    nos, én normal-on nyomom, de úgy is jó, bár gondolkodom, hogy elkezdjem-e újra előröl hard-on vagy ne. még csak most jutottam el oda, hogy a strongholdot kitakarítottam, szóval nagyon act 1 közepén lehetek kb. viszont azt a chanter-t kibaxnám már, semmire nem jó, mire hármat kántál lemegy a nap és mindenki meghal akivel harcoltam szóval semmi hasznát nem lehet venni, és magammal kell cipelni mer fontos npc :S
  • Sir Quno Jedi
    Én az én monkomnak adtam már egy kétkezes kardot kínomban. Hogy valakit üssön már meg. Persze kis genyákat agyonveri, de a nagyokkal nem bír.

Amúgy ezt a játék el is mondja tutorialokban, meg hintekben, hogy CSAKIS a kétkezes brutál fegyókkal tudod effektíven sebezni a nagyobb lényeket, ami reális is. Mondjuk Smaug-ot is hiába kenegetted volna ököllel, vagy tőrrel a Hobbitban nemdenem!? :D

Kurva idegesítő nézni a béna embereimet, ahogy sosem találják el a célt, s ha mégis, akkor lepattan, vagy nem is sebez. ESETLEG sebez 1-2-t, ami vicc.
  • Sheltem
    Na igen. Bevallom az elején mikor valaki írta,hogy már eleinte is kell 3-4 ember a továbbhaladáshoz csak mosolyogtam magamban. "Ahh de puha, nem tudják ezek a mai fiatalok milyen egy kihívásokkal teli játék".
    Aztán azt vettem észre hogy már Gilded Vale be felkaptam még 2 embert, hogy 4 en legyünk (azóta már 5en és még ígyis izzadok).

Fejleszteni kell a fegyvereket hamar összeszedni mindent a térképen vagy ezeket a DR eket nem ütjük át soha :)
    És a sárkány amit említesz ahogy néztem a trailert nem is egyedül lesz :)
    Szóval lesz itt kihívás (közben párhuzamosan benne vagyok egy King's bounty játékban is Hard fokozaton és tegnap elgondolkoztam így hogy ezt a 2 játékot játszom, hogy mélyen belül biztos mazochista vagyok).

Na mindegy :)
    Amúgy bár imádom ezt a játékot megmondom őszintén (majd letoltok érte), hogy a dragon age 1 harcrendszere (ami nagyon nagyon hasonló mint itt) jobban tetszett.
    Ott valahogy jobban működött a micromanagement, a spellek hatásosabbak voltak(pl nyalábalakú fagyasztás), egyszerűbbek voltak a csaták(és nem azért mert fú de nagyon könnyebb volt hanem jobban működött a pathfinding, jobban tudták a karakterek mit akarok tőlük, nem az volt, hogy bekerül a pali elé egy másik akkor megáll mint a f*sz és csak "rugózik" és ha egy pillanatra nem figyelek rá akkor kimarad 1-2 ütés ami eldöntheti a csatát).
    Szóval jó lenne ha javítanák kicsit a "csatát" is, a micromanagement részt mindenképpen.
    Ettől függetlenül imádom :)
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.30. 09:21:35
  • wedge31
    Nem tom de én hardon tolom monkal és egyelöre agyon b@szok mindenkit...
    Az mondjuk hülyeség, hogy már egy ideje heavy armorban van mindenki de hát ez van ha egyszer ezért nen büntet a játék lényegesen.
  • Sir Quno Jedi
    A rugódnak van egy (kettő) sebzése. Mondjuk legyen 11-18, vagy ilyesmi, a fast fegyók alig sebeznek. Namost próbáld már meg vele megsebezni azt akinek duplája a DR-je ennek (az más kérdés, hogy el sem fogod találni)?!?!? Ugye...
  • Sir Quno Jedi
    Gyakorlatilag one-hitelik a mágusaimat, priestet, chantert, néha még a rangert is. A harcosok néha kibírnak két durvább cuccot, de csak ha fullon vannak... Vicces. De az az igazság meg lehet csinálni sok nehéz helyzetet a végletekig taktikázva. Én pl. azt is kitakarítottam fullra, amit itt alább írnak, hogy nem kéne, mert szeretek tiszta terepet hagyni. Én is rájöttem mit kéne csinálni, meg is volt minden hozzá, mégis kinyírtam mindenkit fullra mindenhol, mert kiváló gyakorlás és loot.
  • j0nNyKa
    wat, te easyn? dont troll me
    szóval ez hard ugye?
    csak mert.. te vagy, másrészt meg nekem 2 piszkavassal rohangál a main rugóm, de ő üti mindenbe magasan a legnagyobbakat, hardon
  • Sir Quno Jedi
    Nem, ez easy. Mondjuk én nagyon bemegyek előre olyan helyekre, ahova nem kéne még. :D Nem vok félős.
  • j0nNyKa
    ez hard, ugye?
  • Sir Quno Jedi
    Hát nekem még csak 20 órám van benne, de már most probléma, hogy több npc-t kéne magammal cipelni (szal. 5-nél többet és hatfős a parti, így velem együtt nem férnek be), mint amennyi a partiba fér. Így hátra kell őket hagyni tudjukhol. Viszont vannak questek, amik hozájuk fűződnek, sőt a main quest-ben is néha kiverik a palávert, már ha ott vannak veled. Namost ki tudja éppen kiket kellett volna magaddal vinned az adott főquestre?! Ezt mindig is utáltam. És bár lehet őket cserélgetni, de csak bizonyos helyeken, küldik közben már nem nagyon (hacsak vissza nem mész pihenni). Ez gáz így.

A másik probléma, hogy kis sebzésű fegyókkal (és így pl. a monkkal) nem mész semmire. Gyenge ellenfelek ellen jók, ha sokan vannak, pláne. DE a nagyobb baszások ellen semmit sem képesek tenni. Mostmár mindenki arbalest-tel és durva kétkezes fegyókkal mászkál full plate armorban, még ha nem is a kariosztályuknak megfelelő cuccok ezek, mert különben megkarcolni sem lehet a monsztákat. Reálisnak reális, hogy egy komolyabb sárkánynak 24-es DR-e van (és ez csak az ALAPDR!!!), sőt pl. tűzre majdnem 60!!!. Viszont így rá vagy kényszerítve, hogy valahogy átüsd ezeket a DR-eket, de durván. Az meg csak brutál fegyókkal megy. Varázslatokkal is csak azok működnek, amik ellen talán alacsonyabb az ellenállása (és persze minden elemre durva nekik).

Tehát ha az ellenfél hihetetlen magas defense értékén átütnénk és a brutális deflection-ja sem segít rajta, valamint a csillagászati DR-jén is átmegy a hit, akkor talán, de csak talán sebezhetünk is bele valamicskét (amit szépen vissza is gyógyul, ha sokat tökölsz, hiszen ez csak endurance, a sokszorosa health-jét az életben nem fogod kifogyasztani). Kemény.
  • SaGa Jr
    Ne aggódj a "rövidség miatt".
    Az a 100 óra amit írtak szerintem nem egy végigjátszásból jön majd össze (illetve bele van számolva minden szöveg elolvasása, minden lélek megvizsgálása és az ottani szövegek elolvasása is).
    Akadnak szép számmal helyzetek, mikor a döntésed következtében elesel bizonyos egyéb feladatoktól vagy rövidre zárhatsz bonyolultnak ígérkező szituációkat. Ha nem veszed magad mellé az összes lehetséges companion-t és csinálod meg mindegyikük feladatát, aztán hurcolod magaddal őket tovább csak hogy újabb infókat kotyogjanak el és újabb dolgokba keverjenek, akkor megint csak kimaradnak dolgok/helyzetek/feladatok.
    Szintén rövidre zárhat/elterelhet egy helyzetet/vitát/diskurzust az adott válaszod is (nem mindegyik felkínált opció visz a jó irányba vagy vezet helyes megoldásra). Bár megoldható több módon is egy beszélgetés, a végkimenetele korántsem csak kétféle lehet és ezt a válaszok és lehetőségek sokasága befolyásolja. Mindet nem tudod kijátszani úgysem egyszerre.

Egy példa spoiler-ben, de konkrétumok nélkül:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A második fejezet (Act 2) során a városban fogsz kavirnyászni és feladatokat teljesíteni. Namost itt van 4 frakció, akik közül az egyikkel haverkodni kell és ahogy segítesz nekik úgy javul velük a viszonyod és romlik/változik a többiekkel. Egy frakcióra majd szükséged lesz, hogy támogasson a sztori előre vitelében, de nem mindegy melyik mellé állsz, melyiknek segítesz, mert a döntésed elvágja másik két csoport feladatait előled mert magadra haragítod őket a feladatvégzések közepette. Vannak itt bűnözők, rendfenntartók, titkos társaság, meg egy gyűlölködő csoportosulás. Az egyik semleges, majd megkeres és elindít a megfelelő irányba, a másik három azonban elég ellentétes értékeket képvisel a többiekkel szemben, így ha valamelyiknek kedvezel az a másik kettőnél viszony romlást fog előidézni és így a feladataikat már meg sem kaphatod. A második fejezet végkimenetelébe is beleszól majd, hogy melyik csoport mellé állsz és hogy ennek milyen kihatása lesz a fennmaradó területekre és a reputációdra, így milyen feladatokat kapsz meg később.

A BG széria egyes darabjainál hosszabb a játék.

Raedric's Hold-ban én speciel alig harcoltam. A játék biztosítja neked a lehetőséget arra, hogy komolyabb harc nélkül eljuss a célodig és ennek mikéntjét is felvázolja eléd.
    Csak a csatornában kell harcolnod, utána már nem ha nem akarsz. A csatornából a nyugati feljárón felmész, kirámolod a ládákat, feladod embereidre a papi köntösöket és azokban sétálgatva eljuthatsz az összekötő emberig, még lopakodni sem kell. Beszélsz vele, meggyőzöd hogy segítsen, meghallgatod a mondanivalóját és adja is a kulcsot amivel nyithatod az ajtót ami a célodig vezet (vagy ha merchant háttered van akkor lazán nyitod ennek hiányában is). Nem kell pofozkodnod feleslegesen, úgysem hoz XP-t, akkor meg minek veszélyeztetnéd a csapatodat feleslegesen?

Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.30. 09:02:07
  • Sheltem
    Raedric's hold (csak az olvassa aki már túl van rajta).

Rendesen cumizok a várban 1-2 nagyobb szobában ahol 7-8an támadnak rám. Level 4es csapat 5 főből (warrior, mage, rogue, priest, ranger) Taktikázok ezerrel, de valahogy nem sikerül. Előrenyomom a pókhálót az ajtóhoz ahol bejönnek, tűzlabda, 2 féle íj támadás a speciálissal aztán előreküldöm a medvét és a fightert(fighter defensive bekapcs) és hátulról támogatom őket úgy, hogy 1 embert ütök egyszerre de elkalapálnak. Közben megy a Priest endurance töltése, mágusnak a területi támadásai szépen oldalról, de kapom a jót. 5 próba után elnapoltam a dolgot mára. Ötlet? Vagy jöjjek vissza később ide 1 szint múlva?

Amúgy nem 1-2 ember van steamen akik 42-45 óra játékidő körül befejezték szóval fosok, hogy hamar vége lesz (j0nNyKa ne tolj le :) ), de biztonság kedvéért felraktam a baldur's gate2 enhanced editiont, ha hamar vége lenne legyen mivel "folytatnom"
    Egész korrekten néz ki az enhanced edition, megnéztem reggel. Talán a karakterek mozgása darabosabb kicsit, meglátjuk játék közben mennyire zavar majd :)
  • Yserac
    Na én is kihalásztam egyet 4500-ért a G2A-n. Tetszik a játék. Bár elég kemény angol kel hozzá, úgyhogy szótárazni kell néha.

Nem tudom hogy fogom a játék ütemtervemhez tartani magam. Egyszerre 8 online multi gémmel kellene nyomatni +ez. És van egy csomó karácsonykor leértékelve megvásárolt el sem kezdett programom :o Érzem hogy magába szív. Warezeltem, hogy megnézzem milyen. Ok ez jó lesz. Megvettem G2A-n, steam-be import. Hát már az eleje totál máshogy zajlott, mint az előző indításom. :) Remélem megmard a fejlesztő gárda, mert a DA1 (tudom, hogy az más csapat) óta nem jött hasonló típusú fantasy - nyomozós - félautomata harcrendszerű - RPG. Megj. nekem a divinity hangulata nem jön be valamiért.
    Utoljára szerkesztette: Yserac, 2015.03.29. 23:33:23
  • Negritis
    amúgy elvileg holnap jön egy patch amiben pár bugot próbálnak javítani
  • Myselor
    csomószor volt már ilyenem
  • Shiwo
    volt egy olyan bugom, hogy visszatöltöttem egy quick save-et, és nem engedte a karaktereket mozgatni, kijelölni (nem, nem volt pause..)

quick-load - semmi, a helyzet változatlan...
    betöltöttem egy 10 perccel korábi autosave-et.. ugyan az..

végül kiléptem a főmenübe, és onnan töltöttem be a quicksave-et, akkor jó lett és újra tudtak mozogni..

gondoltam szólok, hátha másnak is előjön és szívbajt kap, mint én (:
  • Renegade
    nezzetek korul steamen, vannak fanatikusok, no alvas, szabi, jatek :)
  • Riddick21
    Dehogy beteges. Ezek a játékok pont akkor adják ki az igazi nagyságukat, ha valaki ilyen hozzáállással tolja őket. Én is minden szart elolvasok, könyveket, feljegyzéseket, leveleket, egy-egy tárgy leírását. A Divinity: OS-ben külön táskám volt a még el nem olvasott írásoknak, hogy ne törjék meg az akció menetét, és békeidőben olvasgattam a városban, stb.
    Egészen más így, mint 60 óra alatt végigszaladni az egészen. Szerintem aki belemélyed, több száz órán át tolhatja!
  • Sheltem
    Én még olyasmire is odafigyelek, hogy ha pl lenn vagyok katakombákban és aludni szeretnék keresek egy szobát és magamrazárom az ajtót :)
    Semmi értelme, de szerepet játszok :P Valóságban is nyugodtabban aludnék zárt ajtó mögött.
    Tudom beteges :P
  • botyika
    nem azért olvastam, csak tudni akartam hány óra játékidő, meg mekkora a térkép, és belebotlottam ezekbe a topikokba.
    http://forums.obsidian.net/forum/87-pillars-of-eternity/
    valahol itt vannak.
    de játékidőt nem írt senki, se azt, hogy hány óra alatt vitte végig...
  • Sheltem
    Igen, igazából mindegy.
  • j0nNyKa
    nem tökmind1? más játékot játszanak, mint te, ez a lényeg
    vagyis nem, te játszod a játékot, ők meg.. valamiznek
  • Sheltem
    Hány óra játékidőt írnak akik végigvitték? Adnál linket?
  • Sheltem
    Nekem level 4 :) De én 4 karakterrel megyek és minden noteot elolvasok, tökörészek, szótárazok, minden növényt összeszedek stbstb.
  • botyika
    ketten már irják a hivatalos fórumon, hogy végigvitték. gondolom easy-mód és átklikkeltek mindent...
  • StrikeFor
    nekem is 11 óra...level 6-os party...sehol nem tartok kb :D
  • Sheltem
    Az érdekes lenne egy kb 60-100 órás játéknál amikor kb 3 napja jött ki.
    Nekem 12 óra játékidőm van benne.
  • botyika
    van aki már a végére ért a játéknak?
  • SaGa Jr
    StrikeFor:
    Ugyanazon a szinten van minden ami a továbbjutásodhoz kell.
    Azok a kövek nem kellenek a tovább vezető lépcsőt lezáró ajtó kinyitásához (csak oda kell menni az elementálok által őrzött állványhoz miután leabáltad őket és megnyomni azt nyílik is az ajtó). A négy elemhez tartozik ezen a szinten 1-1 terem. Ami követ összeszedsz azt tedd be az adott elemhez tartozó állványba a saját termében. Ennek hatására a továbbvezető kaput nyitó állvány mellől eltűnik az adott elemhez tartozó "lény". Mindegyik ilyen kő ládákban van, csak nézz szét alaposan, megtalálod mindet gond nélkül (van ami külön kis helyiségben van, akad ami az elemi termek valamelyikében lesz, meg az egyik talán valamelyik rejtett zugban amit csak scouting aktív használatával szúrhatsz ki, de erre nem emlékszem pontosan, lehet hogy keverem).
    De ha gondolod átmehetsz izomból is azokon az elementál jellegű dögökön. Jó kis ízelítő lesz abból, hogy mi minden vár majd rád (ezek a dögök lópikulák lesznek az alsóbb szinteken lévő egyéb lényekhez képest).

Egy zárt sima ajtó (kinyitod zárnyitással) is van ezen a szinten keleten, ott is találsz 1 ilyen követ, meg az egyik companion feladatának egyik eleme is ide szólít ebbe a szobába.

Sheltem:
    Mire gondolsz? Hogy nem járható be a teljes térkép?
    Ugyanez volt a helyzet már a BG és a NWN esetében is, mikor a teljes régió térképét csatolták a játékhoz azt közben csak egy nyúlfarknyi területen tudtál csak játszani. Azt feltöltötték tartalommal, tartozott hozzá számtalan terep, de messze nem annyi helyszínnel, amennyi a nagy térképen látszott.
    Meg aztán a fájl nevek is elég árulkodóak. Ahogy haladsz előre majd magad is rájössz, hogy nem fogod a teljes nagy "világtárképet" bejárni. mindössze arra területre korlátozódik a játék egyelőre, amit a játékban is látsz. Hidd el itt is lesz elég tennivaló. :)
  • StrikeFor
    Od Nua 6. szintjén 2 követ találtam az ajtóhoz....hol van a harmadik? tudja valaki Spoilerbe megmondani ?:P
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.03.29. 19:15:21