1921
-
Silence78 #712 Üdv! XP-n játszok, és ahhoz képest teljesen jól fut a game. Viszont elég gyakran összeomlik különösen szintlépés, illetve helyszínváltás esetén. Ti is tapasztaltatok ilyet? -
#711 ha le is magyarítanák, mire kész lenne már öreg lennél és nem játszanál számítógépes játékokkal :-) -
#710 Respect. A játék nyelvezete messze a mai RPG-k szintjén túl van. A legtöbb hangulat leíró szót alig ismerem. Érzésre többnyire jól sejtem a szavak jelentését, de akkor sem ismerem. -
#709 Tényleg tudtok e valami magyarosítás kezdeményezésről?
Mert igaz heti 2-3 órát tudnék rászánni, de szívesen segítenék a fordításban. -
#708 Bug -
#707 ment. -
Negritis #706 privbe küld már el plz :D
melóba nem tudom megnézni rendesen és greenlightolni se :D -
StrikeFor #705 OMFG! NEED! JÖHET! GREEN LIGHT! :) -
#704 Hja, hogy idézett lényekkel töltöd fel a partit, ha szorul a hurok. NA akkor máris nem egyedül császkálsz... :D -
Negritis #703 nekem most egy fekete macskám van :D -
SaGa Jr #702 Ne hagyd ki a tekercseket sem. Azokat kellően magas lore skill (lore skill/2 szintű tekercset tud használni egy delikvens azaz lore 4es skill-el már 1-es és 2-es szintű tekercsekből is lehet "varázsolni") mellett bárki használhatja.
A kaják és löttyök haszna megvan a sok kicsi sokra megy elven (itt meg aztán minden apró előny rengeteget számít). Sokat tud jelenteni 5-10 percig kitartó 2-3 pontos stat tuning vagy épp extra DR bizonyos támadásokkal szemben, netán 5-15 pontnyi extra Defense bizonyos támadásokkal szemben, ahogy a gyógylötyik is sokat segítenek a banda életben tartásában.
Ugyanígy az extrák miatt megéri kiadni a pénzt a fogadók jobb szobáira és egy pár napig élvezni azok jótékony hatását.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mi több, bizonyos prosti meglátogatása és szolgálatainak igénybe vétele is igen komoly ideiglenes boost-ot tud adni egyszerre akár több tulajdonságra és skill-re is. ;)
A hátrálós megoldás eddig mindenütt bejött (Act 3-ba most léptem át, csapatban egy companion van akinek a feladata az új területekre szólít azt slussz). Persze amikor igazán kemény a helyszín vagy a várható ellenfelek, akkor csapdázok is lelkesen azt sétáljon csak bele az ellenfél. Csapdából úgyis van egy rahedli, mert amit találok az igyekszem felszedni (ha kell akkor tuning alkalmazása után).
A térség nagyvárosában voltak ugyan húzós helyzetek, mikor egy helyiségben eleve sokan voltak és körbevettek, de kezelhető marad a szituáció. Nem úszta meg a karakter és kis kísérete sem pofonok nélkül a dolgot egyszer sem, de nem volt problémám, nem kellett vért izzadnom. Igaz itt már 3 fős volt a kompániám (macival együtt).
Nekem inkább okoz gondot a nagyobb csapat menedzselése harcban, mint a kevés delikvens irányítás és felszerelése. Az maga a káosz számomra, mikor négynél több egyént kell irányítani (ezért a felvett emberkék szépen parkoltatva vannak az erre kijelölt helyen). A leidézett állatokat (bogarak, mini drake, farkas, mikor mihez van tárgyam amivel előhívom őket) meg beáldozom, nem törődöm velük, nem irányítom, úgyis nekik ugrik az ellenfél és akkor automatán támadni fogják azt.
Varázslóm nincs, a fő karakter (ranger) a spec képességeit használja amiket kapott ingyé' a sztori által, meg időnként tekercseket. No meg a cuccaiban lévő extrákat (van nyaklánca amivel tud fireball-t lőni, van gyógyító spell-t adó kesztyűje, van gyűrűje ami semlegesíti a negatív hatásokat és befolyásolásokat szintén spell által, ott van a kezdő gyógyító gyűrűje is ha kellene). -
#701 offtopic: gondolom most úgyse játszik senki, úgyhogy mutatnék egy elég beteg rpg játékot, most jött ki az engine bétája, valós fizikai szimulációs harc van benne, nagyon állat. buzogánnyal oldalbavágja a fazont aszt eerepül :-) steam-en kell szavazni rá, hogy meglegyen neki a greenlight.
Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.03.30. 10:31:29 -
#700 Dehá ezzel senki nem vitázott. Arról volt szó hogy nagy dögök ellen nagy fegyók kellenek, avagy Dick Durkin szavaival élve: "We are going to need bigger guns, big fucking guns!". -
#699 johat az is egy argument hogy 3as szinten miert nem eros valami end game-ben, de nem tudok vele azonosulni sorry
en annyit tudok irni, hogy ha esszel jatszik valaki, akkor a rugo main nagyon nagyon eros joszag a jateknak minden szakaszaban, ahol en mar jartam -
#698 Nemtom, de lehet kerted, meg boltod is növényekhez. -
#697 Dísz. Sokféle petet fogsz még találni, meg venni is lehet. -
#696 Egy buta kérdés(most jut eszembe, hogy nem néztem még meg). A növények amiket összeszedünk később újratermelődnek ugyanott? Tehát enchanthoz lehet "farmolni" ilyen cuccokat? -
#695 Az, hogy egy kék kis malac kísérget a backer státusz miatt az jó is valamire? -
SaGa Jr #694 Az első barlanglakót én mocsok nagy mázlival egy kritikussal meg állati kísérőm pofonjaival szedtem ki mikor betévedtem hozzá azt sem tudva mi várhat ott rám. :)
Ha szeretsz mindent leölni akkor uccu neki. Így is teljesíthető a játék és megvannak a maga szépségei. Ez persze kicsit elnyújthatja a játékidőt, de ha élvezed akkor ezzel semmi probléma. Csupán nem biztos hogy egyszerű lesz a helyzet mindenhol. Ha ezt elfogadod akkor tuti jó játék vár rád. -
#693 Enchantnak van értelme. Craftolással csak kajákat és potikat tudsz csinálni, amiknek hasznossága nyilván megkérdőjelezhető... -
#692 Őőő ez hátrálós megoldás nem fog mindenhol bejönni... -
#691 Ezek szerint akkor itt van értelme a craftolásnak?
(Gyakorlatialag nem találkoztam még olyan RPG-vel, ahol lett volna értelme. A Gothicban is csak péncsinálására volt jó, a Skyrimben sem volt sok, az NWN2-ben semmi, stb.) -
#690 Bezonyám, a strongholdhoz, az enchantokhoz és kb. mindenhez pénz is kell, nem is kevés. Szal. jó dolog a loot. -
#689 Gyorsítást úgy értem, hogy ha több pénzed van hamarabb tudsz drágább enchantokat csinálni pl, vagy a kovácsnál jobb cuccokat venni(a küldetése után). És ha hamarabb vannak jobb cuccaid hamarabb mehetsz nehezebb területre. Tehát tartasz egy ponton a játékban és már jobb cuccaid lehetnek, mint az "átlag" azon a szinten.
Mindegy ezen nem veszünk össze lényeg, hogy én szeretek mindent ledarálni, akár később is visszamenni (lásd medve az első barlangban).
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.30. 10:11:44 -
#688 Köszi. -
#687 Amúgy az npc chanternek van egy jó képessége, amivel három csontvázat idéz. Namost ezzel lehet szivatni pl. nagy drake-et is, mert három különböző irányba szétpucoltato őket és három irányból támadsz velük 1xxre. Ő meg megpróbálja kinyírni őket, de ez idő, mert csak egyesével tudja őket megölni, mert nem állnak egymás mellé. Tök jó míg ezzel szarakszik addig sem minket tol. -
SaGa Jr #686 A több loot miatti több pénz mitől gyorsít a fejlődésen? Stat-ot/Xp-t nem vehetsz, akkor mit gyorsít a fejlődésben?
A jobb és igazán hasznos cuccok meg nem levert ellenfelektől jönnek, hanem eldugva vannak, rejtekhelyeken, meg jutalomból kaphatod azokat. Pénzt egyéb módon is lehet majd szerezni (a játék legelején még nem), ahogy loot-hoz sem feltétlenül kell öldökölni (csapdák felszedése nagyon jó bevételi forrás de a felhasználásuk is rettentő sokat tud segíteni a harcokban).
Sir Quno Jedi:
Viszonylag egyszerűen. Meglátom az első ellenfelet, akkor pause és scout mode be. Maci hátrébb, ranger lő és tipli hátra. Ellenfelek meg jönnek előre mint akiknek muszáj. Maci feltart, közben ranger lő. Amennyiben megvan a pattogós nyílvessző talent, akkor egyszerre több célpont is eltalálható. Ez különösen szellemek ellen hasznos megoldás, mert azok teleportálnak amennyiben látják a támadót.
A több társsal meg inkább csak szívok, mióta felvettem őket. Legfeljebb 2 kísérővel megyek harcba (és állatokkal). Ennyi még kezelhető és kezeli a legtöbb helyzetet könnyedén.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.30. 10:11:55 -
#685 Hát hogy szólóban hogy harcolsz nagyobb csapatok ellen, azt nem tom elképzelni sem. Engem hatfős szénné páncélozott és tápolt partival is megszorongatnak néha erősen. -
#684 Változó. Van az a vari, ami életerőt szív folyamatosan, az nagyon trükkös, ha két varázsló tolja 1xxre. Másik jó, ami tűzsugarat rajta tartja az ellenfélen. Kicsit sebez, de folyton (nyilván drake-ek ellen nem olyan jó). Aztán pl. a külöböző confusion dolgok a nagyobb dögökre is hatnak és területre, de nem sokáig tart sajnos. A savfelhő szerűség is faja, meg a magic missile-nek megfelelő varik is. Fireball és lightning annyira nem menő, mint hinnénk. Vannak corrosive támadások, az is jó, mert sokan nem védettek ellene. Összességében amikor nem kasztolnak, akkor arbalest-tel agyalják az ellent jó messziről. Ha kicsiket kell ölni, akkor meg scepter, rod stb. -
SaGa Jr #683 A harc kapcsán olvasd el ezt, talán segít megérteni a dolgok menetét:
PoE Combat
Sir Quno Jedi:
A ranger esetében például a dolog úgy működik (a crit növelő képességnél), hogy a sérült ellenfél ellen jelentősen megugrik a crit találatok száma. Azaz lehet építeni a dologra és elég szépen működik is. Maci odarohan az ellenhez, lekever neki pár taslit miközben a gazdi tűzködi tele nyílvesszőkkel és egyszer csak beüt a crit, aztán megint és már fekszik is a gaz ellenfél. :)
A játék nagyobbik hányadában szólóban nyomtam a ranger-emmel és mackójával normál nehézségen és nem okozott gondot a harc. Közelharcba még nem bonyolódott a ranger-em, ha meg is támadták ő lőtt tovább lelkesen a tuningolt neves íjával (miután megszereztem, előtte sima war bow-t használt).
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.30. 10:02:06 -
#682 Igen én is dr átütő efgyókkal járkálok vaze, de a nagyobbak is max. 5dr-t ütnek át, nem vagy velük kisegítve, főleg, hoyg ezek általában pierce-esek (estoc), ami ellen különösen jó a védelme a nagy dögöknek. A crush már egy fokkal jobba, de a buzogányok nem nyerték el a tetszésemet.
A crit jó dolog, de az nagyon a szerencsén alapszik, én nem bízom az ilyesmiben, nekem sosem jön be. :D -
#681 Megcsináltam a bezetetést odáig, hogy a táborból menekülök. Hát, nem mondanám, hogy átlátom a játék harcrendszerét... Az sem világos, hogy amikor támadás van, akkor a diceroll az mennyi. D20? D100? Vagy mennyi? -
#680 Wizardal tudsz kezdeni valamit a bossok ellen? -
SaGa Jr #679 Sir Quno Jedi:
Vannak olyan fegyverek, amik alapból ignorálnak némi DR értéket. Például stiletto (tőr típus, pierce sebzés), buzogány (crush sebzés), Estoc (kétkezes kard típus, pierce sebzés). Sajna slash damage típusra nincs alapból DR csökkentő fegyver (nevesített fegyverként lehet majd találni ilyet is). Ezekkel kell felszerelkezni. Pisztolyból is lesz majd nem egy olyan, ami elég sok DR pontot figyelmen kívül hagy.
Mire olyan helyre ér az ember, ahol mindenki nagyon erős páncélban szaladgál, addigra ezen eszközökből több is a rendelkezésére fog állni. Ezeket kell aztán tuningolni enchant-tal, nem az alap fegyvereket.
Meg érdemes rámenni az olyan passzív képességekre, amik növelik a critical esélyét (ranger-nél van ilyen, a többi class esetében nem tudom), így masszív sebzéseket lehet produkálni még kiemelkedően magas DR értékkel rohangászó ellenféllel szemben is. A két bicskás tolvajt meg vagy fel kell tuningolni erőben és stiletto-val futtatni, vagy el kell felejteni. A bicska sok szart nem ér egy rendes vért ellen.
Sheltem:
Szerintem Drake lesz az, amolyan sárkány wannabe. :) Több méretben előfordul a játékban, több helyen is bele lehet majd futni, sőt lesznek nevesített változatok is amik viselkedése eltér majd a tucatszám lézengő társaikétól.
A legnagyobb példányai valóban okoznak majd gondot, mert félelmet keltenek, így rontják a harci pontosságot méghozzá erősen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugyanakkor a legnagyobb sem közelíti meg még csak távolról sem a játékban lévő valódi sárkányt a harci képességeiben és ellenállásaiban, ami egy undorítóan tápos dög, marha kemény ellenfél és ráadásként még idézget is maga mellé segítőket. Nem lenyomhatatlan, de mocsok nehéz dolga lesz annak aki nekimegy (ami jó beszélőkével elkerülhető). Egy tipp annak aki nekiveselkedik a dolognak (már a javítás után, mert jelenleg csak trükkösen érhető el a dög egy programhiba miatt): közelharcosból vigyen sokat és inkább püfölje a sárkányt (leánykori nevén Adra Dragon) közelharcban, mint távolról próbálkozzon, mert ha nincs elég ellenfél ütés távolban neki akkor fúj, az viszont mindenkit elér egyszerre mindegy hol van a pályán és nagyobbat sebez mint a harapása és ütései. Az egyetlen valódi sárkány egyedül kezdi a harcot, de beidéz 2 szellemet meg pár kis gyíkocskát (papokat meg champion-t) is később.
A hard fokozat és az easy között nagy különbség nincs. Az ellenfelek ugyanazok (ugyanazok felszereléssel, statokkal), a számukban van egy pici eltérés és egy-két helyen több gyenge helyett kevesebb erősebb típus van a hard fokozaton. Az egyéb eltérések máshol nyilvánulnak meg (például több camping lehetőség alacsonyabb fokozatban). Igazán kemény az utolsó nehézségi fok, ahol az ellenfelek kapnak némi boost-ot.
botyika:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az Act 1 ott ér véget, hogy bejártad a Stronghold-ot és felhúztad a keleti barbakánt. Onnantól van Act 2.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.30. 09:56:08 -
#678 Jó az a monk. Sima csatákban agyalja az ellent, ha meg erősek a népek, adj a kezébe egy arbalest-et és maradjon hátul. Esetleg, ha nagyon kell elől a harcos, kaphat kétkezes fegyót arra az időre. Sőt elég csak a fegyó-slotot kapcsolgatni. Igaz, akkor már 1xűbb egy sima harcos, vagy paladin.
Én mondjuk alapkarinak wizard-ot indítottam, mert mégisnahát! :D -
#677 Egen. De komolyabb csatában meg felesleges rájuk a heavy armor, mert az ad mondjuk 12dr-t és 15pierce/slash dr-t. Namost ott meg onehitelik őket, páncél ide, vagy oda... :D Viszont nagy általánosságban jó az kisebb és közepes csatákra. Főleg ha enchantolod fine-ra minimum (az "ócsó"). -
Negritis #676 nekem szoktak tetszeni de így kb 10 óra után valahogy nem érzem a dolgot
sztem rugó vagy fighter lesz belőle
nwn-nel nem toltam, anno baldurs gate volt amit toltam valamennyit
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.03.30. 09:46:10 -
#675 A monk nagyon kevés embernek jön be igy volt ez már a NWN-be is akinek viszont bejön annak nagyon tetszik. -
#674 Szóval összegezve a hallottakat, azt mondjátok keményebb csatában mehet a medium - heavy armor a ranger / rogue/ mage re is, hogy bírják, mert nem vészes a negatív amit kapnak érte? (gyakorlatilag csak lassabban támadnak nem ?)
-
Negritis #673 én meg agyalok hogy újrakezdem mert a Monk nem jön be :D