1921
1408893095.png
  • Renegade
    ez jopofoa, en mindig szerettem ha van technologia, ha mas mas nem, mint letunt kor hagyateka. esetleg egymas mellett vannak technoktatak meg magusok.

nekem itt igy lattatlanban nagy pirospont, alig varom, hogy hetvegen osszerakjam a ket toros pisztolyos rugomat.

Na meg vegre van pihenes, veges szamu varazslat

imadtam a wizardry 8-at, de mindig zavart, hogy par nap alatt (jatekban eltelt ido) alvas nelkul vegig lehetett menni rajta es ebben az 1-2 hetben abszolut senkibol isten olo szuperhosokke valik a party. :)

persze nyilvan izlesek es pofonok. :)
  • Evoluti0N
    Szerintem nincs semmi gond a románc lehetőségével. RPG-ről van szó, szóval opcionális a a dolog. Ha nem akarod, nem csinálod. Ha már beleraknak csapattársakat, különböző jellemekkel, háttértörténetekkel, motivációval, akkor szerintem meg kell adni a lehetőséget a játékos karakterének, hogy megbarátkozzon velük, megutálja őket, esetleg a szerelembe essen valamelyikkel.
  • Sheltem
    Szerintem nem hülyeség a románc, nagyon jópofa dolog volt, én rendesen féltettem emiatt a hölgy karaktereket csatában :)

Mindegy ezen nem fogunk összeveszni ízlések és pofonok.

Azzal kapcsolatban, meg , hogy op volt a varázsló..hát őszinténszólva én szeretem ezekben a játékokban ha kicsit op a varázsló...hiszen mégiscsak egy varázsló...
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.31. 08:59:20
  • lwb
    DA-ban OP volt a varázsló, azért azt sem kéne szerintem. A karakterek itt is beszélnek majd egymással, meg veled is, románc REMÉLEM nincs, eddig nem találkoztam vele, az Bios hülyeség, inkább ne legyen. Ráadásul a karakterekkel neked i beszélned kell (ez is xp egyébként) - amolyan planescape torment szinten, kiderül róluk dolog, titkaik vannak stb. Ezen a téren fejlettebb a DA-nál, bár az sem volt rossz (mármint az 1).
  • lwb
    Azzal próbáltam én is az elején, de félbehagytam 1-2 óra után. Megvárom, hátha peccselnek rajta valamit, mert nagyjából bármivel mással könnyebb a játék.
  • Sheltem
    Amúgy őszinte leszek veletek akkoris ha letoltok. Vannak dolgok amik jobbak a Dragon Age 1ben mint itt(viszont van ami itt jobb).
    Okok:
    -Karakterek: Ott élnek, beszélnek egymáshoz kalandozás közben, kapcsolat, románc alakul ki közöttük, az ember megszereti, megutálja őket, itt egyelőre nem sokat érzékelek belőlük a céljaikból(amiket itt leginkább én határozok meg).
    -Spellek: Na igen most beszéltünk róla, a wizard/mage spellek ott határozattabbak, látványosabba, hatékonyabbak.

Itt amik jobbak az én látószögemből:
    -Művészibb, szebb , területek
    -Fejleszthető tárgyak
    -Craft rendszer

Ez persze Act1 alapján mondom lvl4-5 ös partyval később változhat a véleményem több neves npcvel, más spellekkel.

Amúgy nekem abszolút nem illik a világba a pisztoly / puska, de ez az én hülyeségem, lehet azért mert nem szoktam meg ezekben a régi klasszikus rpg játékokban(szóval maradok az íjaknál, arbalest stb).
  • Sir Quno Jedi
    Én két varázslóval tolom, mainom és aloth. Jó az.
  • j0nNyKa
    :DDD
    tudni, hogy milyen gyorsan tervezik a dlcket kidobálni, pl. szint növeléshez?
  • lwb
    Kb. 20-25 óra. Nem rohanok, act 2-ben vagyok még és éppen hogy minden mellékküldetést megcsinálok, mivel szimpla grindért itt nem jár xp (ha betelt a bestiary, akkor az adott ellenfél elleni harcért sme jár xp). Meg a csapdák felszedése is jó xp. Amit lehet elolvasok, de van amit elnyomok (nem akarok spoilerkedni - a sárganevűekre való klikkelésekre gondolok), mert nem nagyon érdekel és nem is része a sztorinak.

Az a bajom a varázslóval, hogy a cipher és a druid lényegében ugyanazt tudja, csak jobban. Hatalmas vicc, hogy cipher lev1-en tud vakítani végtlenül, míg a wizard csak lev3-on és akkor is max kb kétszer per rest. És akkor a charmról nem is beszéltem, ami szintén lev1 a ciphernek. Végtelenül. A ciphert nerfelni kell, a wizardot meg buffolni. Van egy két jó kontroll spellje a varázslónak, de lényegében nyugodtan ki lehet dobni Alothot és betenni helyére másik npc-t, nem veszít sokat a csapat.

Ez azért elég gáz, mert általában a varázsló a kedvencem. :(
  • Sir Quno Jedi
    Mármegmiazhogy 12 a maximális szint!??!?! Há mindjárt szétvágok itt mindent, leuninstallálom és forró ectes ollóval kivágom a hdd-ből azt a cikket is, amin volt! Elégetem a netkábelt amin letöltöttem! Velem nem lehet eztetet csinyáni! :D
    Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2015.03.31. 08:46:17
  • SaGa Jr
    Sheltem:
    Nem a játékidő mennyiségétől függ a szint, hanem a teljesített feladatok mennyiségétől és a felfedezett területektől (meg a felszedett csapdáktól). Szóval aki nem csinál másodlagos, sztorihoz nem kapcsolódó feladatokat az lassan fog fejlődni. Aki meg ráfekszik, az nagyon gyorsan. Speciel a csapatom már az Act 2 elején elérte a 12-es maximális szintet a 36000 XP-vel, pedig onnantól ugrik csak meg igazán a kapható xp mennyiség a sikeresen végrehajtott feladatokért.
    Az olvasgatás meg olyan, hogy gyorsan is letudható meg elég csak azt elolvasni ami érdekel. Én speciel összegyűjtök minden levelet és könyvet azt csak belenézek. Amennyiben kapcsolódik a feladathoz akkor végigolvasom (egy perc alatt le van tudva a szöveg ha hosszú, egyébként hamarabb elolvasom), amennyiben csak történelmi ismertető, kesergés akkor félrerakom és később olvasom el.

lwb:
    A varázsló addig gyenge míg meg nem tanulja a megfelelő varázslatokat. Ehhez más varázslók legyilkolásán, azok könyveinek megszerzésén, a varázskönyveikből történő varázslat megtanulások által lesz egyre jobb a jelentősen bővülő repertoárja által. Emellett több olyan tárgy is található lesz, ami növeli a harcban használható varázslatok mennyiségét.
    Sebzésben valóban nem lesz egy hű de nagy valaki még akkor sem, ha megfelelően van összerakva a karakter (might növeli a sebzést, az int csak a területet és hatóidőt befolyásolja, szóval ha nagy sebzést akarsz varázslóval akkor might-ra kell sok pontot rámolni karakteralkotáskor) controller szerepkörben viszont kétségtelenül jobb.
    A varázsló ebben a játékban kimondottan support karakter típus, nem damage dealer (arra is képes csak megfelelő varázslat legyen betárazva a megfelelő ellenfél ellen és akkor nem lesz gond), aki megteremti a lehetőséget arra, hogy a harcosok érvényesülhessenek. Egymagában nem vagy nagyon nehezen fog érvényesülni. Mindenképpen csapat kell mellé ami megvédi és támogatja a harcban.

Esetleg tégy egy próbát a druidával, ő nagyon másként varázsol, "nem merül le" ha jól olvastam.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.31. 08:44:09
  • SaGa Jr
    Sheltem:
    Inkább puskát vegyél/vigyél, a gunner-t meg mindenképpen vedd fel a támadó képességek között még akkor is ha nem heavy armor-ban rohangászik a manusod, mert a páncél iszonyatosan lelassítja az amúgy is lassú fegyverek támadását (nagyon megnöveli a két támadás között eltelő időt, mert csökkenti a recovery értékét).

A legnagyobb puska is alig lassabb mint az arbalest, cserébe eleve van DR átütése és lesz nem egy olyan neves változata ami még rending-es is (ez extra 3 pontnyi DR átütést hoz még). Pisztolyból is lesz majd olyan ami eléri az arbalest sebzését ám annál jóval gyorsabb (ebből egyet találni, egyet ajándékba kapni lehet ha megfelelő dolgokat cselekszik az ember a megfelelő helyen és személyekkel).

Boltból inkább ne vegyél fegyvert, sokkal jobbakat kapsz és találsz ahogy haladsz előre a játékban, így csak feleslegesen kidobott pénz lesz. Inkább tedd félre a zsetont, hogy amikor eléred a 12-es szintet akkor majd felpakolhassad a fegyverekre/vértekre a legnagyobb képességeket, illetve a stronghold rebuild project-re is kell nem kevés és a védői is pénzt visznek el majd folyamatosan.

fordítás téma:
    Csapat csak akkor dolgozzon a cuccon, ha egyforma szinten értik az angolt és képesek ugyanazon megfogalmazást alkalmazni/rendelkeznek irodalmi vénával, mert különben megkergül aki megpróbálja összehangolni a külön fordított szövegeket egységessé, összefüggő nyelvezetűvé.
    Ezt kivitelezni, főleg lelkes amatőrökkel, kvázi lehetetlen. A vége az lesz, hogy aki az összefésülésért felel, annak kell az egészet lefordítania, hogy az egységes nyelvezet, hangulat mind megmaradjon és visszaadja a játék hangulatát.

A legjobb fordításokat irodalomban, nyelvészetben jártas, önmagukat választékosan kifejezni képes személyek tudták és tudják elkövetni. Ennek hiányában egy kusza, élettelen szöveghalmaz lesz az eredmény, ami korántsem képes visszaadni a hangulatot és a rejtett mondanivalót (már ahol van). Márpedig ezeken a leírásokon nagyon sok múlik.

Nehézség:
    Indítottam egy új játékot hard-on (a másik el van téve, majdnem a végénél jártam abban).
    A játék eleje jóval könnyebb, mint amilyen normál nehézségen volt. Valószínűleg mást mondanék, ha eleve ezen a nehézségen kezdem a játékot, de normál után ez a nehézség pofásabb, kezelhetőbb, szerethetőbb.

Kevesebb, néhány helyen jóval kevesebb, az ellenfél, bár akadt már kivétel is de még csak két helyen és ott a változás nem volt számottevő. Például ahol eddig volt 4 kis pók, ott most van 2 átlagos, ahol 4 kis farkas várt rám hogy harcoljunk, ott 2 volt meg egy normál farkas, maci speciel kapott egy kismackó segítőt, a falusi templomban is változott az ellenfelek száma (jelentősen csökkent, két esetben kicsit nőtt) és összetétele (találkoztam olyan döggel amivel nem találkoztam normál nehézségen), a játék eleji támadásnál meg sokkal kevesebb ellenfél volt normál szinthez viszonyítva, csak akik jöttek azok kicsit szívósabbak voltak.

A csapdák iszonyat keményen sebeznek és nem csak 1-es nehézségűek vannak a játék elején mint normál nehézségen (tudom az első dungeon-ben volt 3-as is normál nehézségen is de azokat ugye ki lehetett kerülni/semlegesíteni máshogyan, ráadásul ezek a csapdák nem is begyűjthetőek).
    A felszedett csapdák okos használatával nagyon könnyű megdögleszteni az ellenfeleket. Normál nehézségen a tűzgolyós csapdából kellett 2 is egy fekete zselé/shadow ellen, most egy is olyan pusztítást visz végbe, hogy öröm nézni és egész csapatokat teszek velük taccsra nem csak a leggyengébb lényekből.

Az árak ahogy nézem kicsit magasabbak. A pénzt a normál nehézségen jóformán nem költöttem (pár alapanyagot vettem csak mert a talált cuccok sokkal jobbak voltak mint bármi amit boltból vehettem), mert értelmetlen volt így csak holt súlyként volt nálam. Na most már van mire és miért költeni.
    Amennyire észrevettem, ezen a nehézségen mint ha hamarabb elfáradna a karakter és így hamarabb igényli a pihenést, ugyanakkor a maximum táborozási kellékmennyiség csak 2, szóval nem lesz nagy távorozgatás a semmi közepén gyógyulási célzattal, hanem irány egy település, be a kocsmába és ágyikóban szunya az extra előnyökért. A harcok, a kevesebb ellenfél és a nagyon erős csapdák miatt, gyorsabbak lettek számomra, kevesebb időt igényelnek. Amikor lecsapnak az is gyorsan megvan persze. :)

A tulajdonság próbák célszámai is feljebb kerültek, legalábbis némelyiké magasabb lett mint normál nehézségen volt. Például a játék eleji tiplizésnél mikor beavatkozhat a karakter egy helyzetbe, normál nehézségen 13-as dexterity kellett, hard nehézségen 15-öst kért a játék. Párbeszédeknél lassabban jön a hírnév, így több interakció kell hogy adott hírnevet szerezzen az ember (benevolent/cruel/stoic meg a többi).

Kis spoiler, konkrétumok (helyszínek, elérhetőségek) nélkül:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akad egy második sárkány is a játékban a játék vége felé. Egy sky dragon. Szép, színes, két lábon sétálgató dög, de kanyarban sincs az adra dragon-hoz képest. Nos ezt a sky dragon-t, ahogy az adra dragon esetében is történhet, nem kell feltétlenül leölni. Ha mégis a felszecskázás mellett dönt az ember (mégiscsak két dragon eyes-t dob ami a legerősebb enchant-ok alapanyaga) akkor egy könnyű csatában lesz része. Amennyiben megkíméli, az jó pontot jelent majd a sztoriban később egy helyen a sztoriban, viszont azon a helyen több opció is lesz, több módon lehet jó pontokat szerezni.
  • Sheltem
    20 óra játéknál már lvl9 vagy? Én 15nél vagyok lvl 4-5.
    Gondolom rohansz, nem nagyon olvasgatsz, mellékküldizel ilyesmi, máshogy nem tudom elképzelni hogy lehetsz 20 óránál már level 9.

Amúgy a wizard dps spelleket én sem érzem erősnek, inkább területi debuff spelleket, slow, pókháló stb használok , hogy mire odaérnek a csapatomhoz már kapjanak a rangeremtől meg a roguetól 1-1 lövést.

Szóval egyelőre a mágusom simán mehetne tanulni Morrigan hez a Dragon age 1 ből továbbképzésre :)
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.31. 08:24:36
  • Sir Quno Jedi
    Még csak nemrég van paladinom a csapatban (mert nevesített NPC). Harcosnak jó, mást még nem próbáltam ki vele, de asszem vannak valami aurái, amik az egész csapatot tápolják.
  • Sheltem
    Pedig enchantra elég szépen lehet költeni.
  • lwb
    Hm. Kb 20 órát tettem bele és egy picit azért már látom,hogy vannak egyensúly problémák. A wizard pl elég gyengécske lett, főleg a limitált rest-tel. Monjduk pl. a cipher-hez képest, amelyiknek nagyon jó képességei vannak és harcban folyamatosan visszatölti a focus pontjait, tehát végtelenül ellőhetőek. Pl. a vakítás, a charm első szinten mindjárt!

Wizard max kontrollra jó, DPS-re nem nagyon. Legalább lev9-en csak a magic missile (és nagyobb szintű variációi) spammelésével tudok érdemi sebzést okozni, de pl. területre ható nagyot sebző varázslat lényegében nincs. A tűzlabda egy vicc, alig sebez. Én Alothot átképeztem tolvajnak, mivel rendes rugó az hiányzik. De akkor is kéne egy peccs, ami kicsit erősíti a varázslót, mert egyelőre az tűnik a leggyengébb kasztnak és most már azt sem mondhatom, hogy csak alacsony szinten, mert lev9-en DnD-ben már azért a varázsló is odatette magát keményen. Itt még mindig harmatos - sőt, talán gyengébb is, mint alacsonyabb szinten volt.
  • Myselor
    kiborít ez a sokáig töltés .amúgy egyre jobb a játék kezdek ráérezni.majdnem lvl 6 vagyok.a pénzt nem igazán tudom mire költeni eddig majdnem 14k-t van 1-2 egész jó fegyver a kovácsnál de jobb ami nekem van.biztos később lesz értelme.majd meglátjuk:)
  • Yserac
    Paladin hardról mi a vélemény? Van már egy wizzy és egy hunter+bear a csapatban.
  • Anonymusxx
    És a nem annyira fontos részeket meg lehetne a végén fordítani, mint pl a könyvek, vagy a tárgyak részletes leírásai (már ha van ilyen a játékban)
  • Andriska86
    De, úgy működne a dolog, viszont a teljes szöveganyag vaskosabb, mint a Háború és béke :)
    Akkor van értelme elkezdeni, ha belátható időn belül el is készül.
    2400 munkaóra, ez csak csapatban képzelhető el. 20-30 emberrel már egész kezelhető lenne a dolog, ha heti 2-3 órát rászánnak a fordítók.

Merciful brute - Kegyes vadállat / Irgalmas dúvad
    Utoljára szerkesztette: Andriska86, 2015.03.30. 22:36:23
  • Myselor
    amúgy nagyon szeretem ezt a játékot de úgyérzem nem haladok vele.és hát nagyon kevés questet tudtam még le,mindjárt lvl5leszek 12óra játékkal.6fős a csapatom már.lassan visszanézek a korábban említett helyre hátha mostmár jobban boldogulok:)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a sárkányos dungeonra gondoltam a keep-ben

• j0nNyKa
    látod, ellenvélemény is van :)
    akkor már inkább a puskákat nézném meg, de ez nagyjából csak szentiment, nem objektív dolog
    nekem a bowos ranger sebzése tetszik, az biztos, aztán simán lehet hogy az xbowos / puskás jobb, le kell tesztelni
  • Sheltem
    Igen énis erre gondoltam , viszont a nagyon magas sebzés (és mégcsak nem is fine hanem sima) miatt jó lenne magas DR szörnyek lövöldözésére hátulról nem?
  • Riddick21
    Még a paladinomnak is megvenném (azt hiszem a lovagi fegyverek közé is be van sorolva), mert nagyon nagy előnyt jelent, ha egy ilyennel nyitod meg a harcot!

Johnnyka: De csak egyszer kell vele lőni ;) Másodlagos fegyvernek tökéletes!
    Utoljára szerkesztette: Riddick21, 2015.03.30. 21:53:59
  • j0nNyKa
    _szerintem_ nem, amikor 10 mp amíg felhúzza azt a nyomorult nyílpuskát, majd missel vele, az.. nem.
  • Sheltem
    Raedric's hold kipucolása 10000 goldot jelentett kb. Ezért van szerintem értelme mindenkit leölni és lootolni :)
    Gilded Vale ben van egy neves arbalest 4000 goldért 45-50 a sebzése nagyon gondolkodom rajta...(nem fine, szóval még az sincs rajta) csakhát very slow...de lehet megveszem, szerintetek érdemes megvenni a roguenak vagy a rangernek ?
  • MauroN
    A magyarítást nem lehetne úgy megcsinálni, hogy fokozatosan kiadni, és sorrendbe haladni vele? Ahogy belenéztem, meg lehetne csinálni, (nem értek hozzá, csak egy felvetés) és aki nagyon szeretne vele játszani, de nem tud angolul, az így el tudná kezdeni, és mivel fokozatosan frissülne a magyarítás, így lehetne vele játszani magyarul. Vagy legalábbis elkezdeni. Én sem vagyok nagy angolos, plusz a játék nyelvezete elég nehézkes (bár zseniális) így szótáraznom kell, ami miatt lassan haladok, és mindig tálcázgatni kell. Értem én, csak na..kényelmetlen. Szóval én örülnék egy ilyen megoldásnak.
  • Hogthar
    "Nyers de könyörületes"-t írtam.
    Ezt beszélgetésnél dobja be zárójelbe, jelzi mit fejez ki a karaktered pl diplomatikus.
    Ennél nem volt jobb ötletem :D
  • Although
    Talán irgalmas barbár :)
  • Hogthar
    Vannak benn szép dolgok például nem tudom ezt hova tenni: Merciful Brute
    Hangulat jeleknél van, de eléggé ellentmondásos.
    Oximoron?
    Sajnos nem ismerem a kifejezést és a szótár nem segít.
  • Although
    Ja besétáltam level2 szinten a catacombába az első faluba, két fővel a felét ledaráltam de fura vagy 5x töltöttem vissza. Régen volt ilyen mikor odafigyeltem és éreztem kevés a kari amivel ide bejöttem. Ha nem mondják akkor is tudom a sztorit Avellone írta. :)
  • Although
    Rég volt, a conanba, mikor erőlködtem, hogy értsem az angolt amit beszélnek rég elfeledett angol volt :) Ahogy a conanos haverom mondta rég, állandóan kérdeztem angolul mit jelent angolul amiről beszélnek, jó sokan voltak azok az rpsek akiknek a nyelvét nem értette és én sem.
    Ez most hasonló. Ilyen az amikor szembesül az ember vele mennyire butító a világ amibe élünk. Milyen az amikor nem tudom milyen szintű az ellen ami jön, és hát igen újra kell tanulni sok mindent. DA:O volt az utolsó ami ütött de ez régebbi dolog :)
    Odabasz ez a játék de nagyon.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.03.30. 20:28:55
  • Hogthar
    Kivitelezhető lenne, viszont esélyesnek tartom, hogy a sword coast legends keresztbe tenne a fordításnak.
    Kard part egyébként is elég közkedvelt a Drizzt kalandjai miatt.
    Minden esetre már belekezdtem a menü és segéltetek fordításába, már az is nagy segítség szerintem, ha karakter generálásnál tudja az ember melyik képesség mire jó, ráadásul a varázslatokat is könnyebb lesz átlátni.
  • Andriska86
    Én is fordítanám szívesen, és heti 2-3 óra elég is lenne a résztvevőktől!
    Ha összejön 20-30 fordító, akkor 1-2 éven belül elkészülhet (kb. 2400 munkaóra lenne a projekt).
  • Riddick21
    A Gamestar pont nem ezt hozta le, hanem azt, hogy a március 30-ával kezdődő héten érkezik a patch.
  • Sheltem
    gamestar :) Akkor nagyon "hiteles" lehet :)
  • Negritis
    gamestar vagy pcguru hozta le hogy 30.án tervezik az első javító patchet a bugok miatt
    ennyit tudok és sztem én említettem :D
  • Sheltem
    Aki bújja a hivatalos fórumot, van már pontos dátum az első javító patchre? Valaki itt hétvégén hétfőt mondott ha jól emlékszem.
  • Hogthar
    Igen elég sajátos nyelvezete van, szívesen látnám magyar kivitelben.

Botyika: ha 50 éves koromra is készül el is van értelme, a mai igényes játékokat a tartalma miatt játszom.
    Egy-kettőnek jobban kidolgozott története és világa van mint amiket a filmekben látunk.
    Tehát ha eljön az az idő amikor már nem érdekelnek, akkor valószínűleg már semmilyen tartalom nem izgat, sajnálnám ha ilyen lennék.
    Ebben az esetben viszont le kell cserélni a jelenlegi eltervezett sírfeliratom: AFK.
  • Sheltem
    Nem.