1921
-
Negritis #793 én elakadtam és nem találtam hogy lehetne megcsinálni (aztán persze meglett) de láttam hogy ha van elég nagy mech akkor "kés a vajon" és átmentem :D -
#792 hmm ez egy jó ötlet :o na megcsinálom ^^ -
Negritis #791 én csináltam egy custom rugót ilyen célra
lv3 és a kocsmai rest bonussal volt neki asszem 8as amivel ugyeSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!raedric is fullon nyitható -
#790 Hát igen, csak az a baj, hogy ha min-maxoltad a mightot meg az intet, akkor nem marad a többire és rossz lesz az accuracyja. Ez magasabb nehézségen azt jelenti, hogy kb semmit nem fog eltalálni. Meg nem azért van a varázsló, hogy nyílpuskázzon vagy lövöldözzön, de az is igaz, hogy a rod/spectre/wand hármas 10 forintot nem ér. Akkor már inkább egy arbalest.
Mondom, csak az a bajom a wizarddal, hogy a többi casterhez képest gyengus. Harcban nem sokat ér, hiába viselhet nehézvértet, kevés a hpje, hamar leütik. Távolról gyenge az accuracyje, nehezen talál, bár még mindig ebben a legjobb talán. A varázslatai vagy nem olyan jók, mint másoké, vagy amikor igen, akkor meg limitált a használatuk, ellentétben pl a cipherrel.
Bár az is lehet, hogy a cipher OP. De a druid se túl gyenge, az az igazság. -
#789 amúgy honnan szüljek magas szintű mechanicos embert?a legmagasabb 5-6 eddig de a legutobbi helyen még csak nem is észlelték a csapdákat.5ös szintő helyen 7-8-as kell.wtf -
#788 Jah hát varikkal menet közben csak lődözni szabad (mondjuk arbalest-tel hamár). Aztán ha komoly csata jön, de murvára, akkor bekasztolni mindent azonnal. -
#787 Igen, ismerem a chill fog - slicken kombót. Csak picit unalmas, hogy kb ez a két jó spell van első szintről. Lényegében ezt írtam én is: cc-re jó, de dps-re gyengus a varázsló. Aloth főleg a pici mightjával, de még egy min-maxolt custom wizard is elmarad más kasztoktól. És mindehhez hozzájön, hogy a wizardnak állandóan restelni kell, a ciphernek meg csak ha elfárad, mint a többi karakter. Ez easyn apróság 6 lehetőséggel, nagyobb nehézségen viszont idegesítő, hogy vissza kell utazni a fogadóba.
Nagyon nem jó az szerintem, hogy minden tapasztalt játékos ugyanazt a pár spellt emeli ki a varázslótól: chill fog, slicken, a confusionös izé, a petrify. Ha nem control, hanem dps mage-t akarok, az nem fog menni, legalábbis nem lesz effektív. Mondom level 9-ig legalábbis. Aztán meg dps-nél is ott van a tűzlabda pl. ami ugyanarról a szintről, a savas aoe spellnél is sokkal-sokkal gyengébb. Ez teljesen érthetetlen. -
Andriska86 #786 A változáskövetés is része a projektnek, nem okoz felesleges pluszmunkát, könnyen hozzáigazítható a meglévő fordításhoz. -
SaGa Jr #785 lwb:
Ha időd engedi érdemes lehet átnézni az alábbi linken lévő wizard spell-ek elírását:
PoE Wizard Spells
A fenti oldal leírásaiból kiderül, hogy azért akad a wizard-nak is vakító spell-je első szintű varázslatok között, ami nem csak területre hatóan vakít de még sebez is (ez a chill fog) ráadásul csak enemy-re hat. Persze nem egy olyan unlimited megoldás, mint az általad említett másik két class lehetősége, cserébe van némi extrája. Csak találd meg azt az ellenfelet aki használja/könyvében van azt tanuld el tőle. -
#784 "Már a héten javul a Pillars of Eternity
A játék viszonylag nagyobb problémáktól mentesen jelent meg, de mivel az Obsidian áll a fejlesztés mögött, nyilván nem maradtunk különböző kisebb gondok nélkül. A felhasználók leginkább harccal kapcsolatos bugokra, framerate leesésekre, beragadásokra, a szinkron és a zene késésére és egyéb, stabilitásbeli gondokra panaszkodnak.
A Obsidian jelenti, tud a problémákról, és már javában készül az 1.03-as verziójú patch, ami többek között ezekre is megoldást nyújt majd. A folt megjelenésre még ezen a héten lehet számítani."
//Szerintem: jó darabig nem érdemes belevágni a fordításba. Vagy, ha a lelkes és szakértő csapat megvan, akkor komoly háttér kell hozzá és a patchlogokon felül folyamatos figyelemmel kell kísérni a változásokat, ami(k) a már (esetlegesen) lefordított szövege(ke)t érint(het)ik. -
Andriska86 #783 Szerintem is ilyen irányban kellene érdeklődni, volt már sok hasonló projekt: NWN 1-2, Elder Scrolls, Fallout, miegymás.
Ha valaki rászán heti 2-3 órát, az már bőven jó. -
SaGa Jr #782 Ezzel nem vagy egyedül. Csak egyetérteni tudok veled. A szintlimittel nincsen addig baj, míg nem túl alacsony vagy nem túl nagyvonalú a tapasztalat javadalmazás, netán jól van elosztva a sztori egészére a dolog. Itt egyelőre nem ez a helyzet (bízom benne modderek majd megszánnak minket valami kis lassítóval vagy limit emeléssel).
Ha csak a fő sztorira figyelsz és csak azt csinálod, akkor a végére éred el a szintlimitet vagy nem sokkal előtte. Persze lehet, hogy tévedek, mert a játék fele előtt sikerült beleütköznöm a korlátba azt utána már nem tulajdonítottam nagy figyelmet a tapasztalati pontoknak csak rápillantottam az értékre amit kiírt a jobb alsó sarokban lévő ablakba a program, össze nem adtam már azokat. Azt akkor még csak nem is volt felvéve minden companion, mert aki nem volt szimpi azzal nem voltam hajlandó közösködni és akik megvoltak, azoknak is még folyamatban voltak a feladataik. Így a vége felé úgy állok, hogy 3 companion kihagyásra került a teljes palettáról, nem illettek a karakteremhez vagy a bemutatkozásuk nem volt szimpatikus. :)
Láthatóan nem kalkulálták bele a single player RPG mániások mindenbe belemászunk, mindent megcsinálunk habitusát a limitbe. Illetve láthatóan túllőtték a tapasztalati pontokban mért javadalmazást. Kár, hogy a limit elérése után már nem írja a program a megszerzett Xp mennyiséget hogy látni lehessen hol is lenne a vége és ez alapján újraállítani a pontok eloszlását. -
#781 Az upgrade-ek is be vannak limitezve, a minőség is, a pluszok is, a hatások is. -
#780 Armor és weapon upgrade van folyamatosan de egyébként igazad van. -
#779 Semmi gond, de akkor ne lehessen elérni a játék felére, harmadára a max. szintet. Nem1x jártam úgy játékokban, hogy minden követ felforgattam, hogy fejlődjek szépen és utána jött a pofáraesés, hogy itt a vége, eddig és nem tovább. Maxon lettem, uncsiak volt. A sok melléquest ami csak xp-ért ment volna (esetleg pénzért, ami egy idő után már érteéktelen kacat csupán) máris értelmét vesztette. -
Negritis #778 a nonstop fejlődés inkább a jrpg-k sajátja nem a crpg-ké
itt többet számít a taktika mint az hogy 200as szintű legyél
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.03.31. 13:03:20 -
#777 Én mondjuk mindig gyűlöltem, hogy pikkpakk el lehet érni a max. szintet és utána bekorlátoznak engemet. Meg nincs fejlődés, akkor meg minek!? Ez a sztori mellett a fejlődésről szól, azé mész felfedezni stb. -
Evoluti0N #776 #768 Kb én is így vagyok vele. Mondom ezt, hogy 125 órát belevittem. Azonban sokat elárul, hogy másodszorra már nem tudtam rávenni magam, hogy elkezdjem, pedig a legtöbb RPG-t általában kétszer egymás után végigjátszom. -
#775 értme és köszi.amúgy szerintem sem spoiler csak előbb megkérdeztem nyíltan hogy tényleg annyi e és törölték a hozzászólásomat -
#774 Igazad van!
Akik a Baldur's gate 1-2 őt fordították, őket nem érdekli esetleg a projekt?
Haza érek a munkából rá keresek az oldalukra és elkezdek érdeklődni. -
SaGa Jr #773 Az nem spoiler, már a kickstarter kezdetén megismerhető információ volt, de akkor legyen spoiler-ben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!12-es szintig van fejlődés a játékban (36000 Xp-ig). Hogy milyen gyorsan éred el az csak attól függ, mennyi és milyen feladatokat végzel el (merthogy azokért ját Xp és nem az öldöklésért). Ha minden csapdát felszedsz az egy kicsit gyorsítja a dolgot, bár ez inkább csak a játék elején lesz észrevehető amikor még azok a 10-50 közötti XP mennyiségek az alacsony Xp határok miatt jelentősek lehetnek.
De az act 2 végéig lazán elérhető a maximális szint, bizonyos feladatokkal már a közepére meglesz kényelmesen. Ha meg minden potenciális companion felszedésre kerül és belekezdesz a feladataikba, amit lehet meg is oldasz, akkor kicsit hamarabb. Megkockáztatom hogy akár még szóló módban is összejöhet a level 12 az Act 2 végére, van annyi feladat úgyis még companion-ok adta feladatok nélkül is, hogy elérhető legyen ez a határ. -
#772 amúgy jó érzés kitörölni azt a hozzászolásomat amibe semmi olyat nem említek amit más előttem meg nem tett volna?mennyi a max szint akkor spoilerben -
#771 Ok akkor kihagyom. Inkább akkormár BG2 EE majd POE és LOG2 után. -
Andriska86 #770 Szerintem is gördülékenyebb lenne magyarul.
Én "anglisztikás szakdolgozó" vagyok (projektvezető), de bevallom, szótárazás nélkül én sem értem némelyik mondatot :)
Az Elder Scrolls sorozat egyes részeiben nagyságrendileg annyi a szöveg, mint ebben a játékban.
Jól hangzik, hogy készítsék el irodalmárok, de 0 pénzből ez nyilván kivitelezhetetlen.
Az is, hogy egyvalaki összefésülje: kb. 800 óra lenne a szöveganyag lektorálása.
Viszont léteznek komoly szoftveres eszközök, és a megfelelő munkafolyamatokkal biztosítható lenne, hogy belátható időn belül elkészüljön egy viszonylag jó minőségű, egységes fordítás.
Én csak sok résztvevővel tudom elképzelni, mert akkor senkinek a nyakában sem lesz túl nagy teher, és lehet folyamatosan haladni.
2400 munkaóra alatt el lehet készíteni a fordítást, ezt kb. 25 emberre lenne jó leosztani, és akkor 1-2 éven belül elkészülne. Ha nagyobb a csapat, azt a minőség javítására lehet fordítani. De nagyon úgy tűnik, hogy ez csak vágyálom :) -
#769 Óriási visszalépés. -
Nos #768 DA:I single-be oltott MMO. -
Negritis #767 az már akciórpg nem taktikai tapasztalatom alapján
ami nem gond, csak másik műfaj -
#766 Amúgy nekem a Dragon Age: Inquisition is kimaradt.
Összehasonlítva a DA1 el, Pillars of Eternety vel, BG2vel ajánljátok vagy visszalépés ezekhez képest?
Neten pozitív értékeléseket olvastok de leginkább ezekhez képest érdekel. Videók alapján "árkádabbnak" tűnik. -
SaGa Jr #765 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Összesen 3 felvonás van, ami jól széttagolja a játék térségeit. Mindegyikben egy nagyobb térség járható be és mindegyik az alap nagy térképen belül marad. -
#764 összesen hány act a játék?spoilerben. -
Nos #763 De, biztos gördülékenyebb, de ha pár játékban van magyar lehetőség, én akkor is inkább az angolt választom, hogy ha már játszok, akkor valami ragadjon is rám a nyelvből. A filmekkel is így vagyok. Pár éve ez még szenvedős volt, de sokat fejlődtem szövegértésben (hallás után is) anélkül, hogy tanárhoz jártam volna. Könyvet is angolul olvasok. Ha nem erőlteted addig, amíg nehéz, akkor soha nem billensz át. -
#762 Na igen 25 embert nem a legkönnyebb feladat összeszedni.
Hozzáteszem nem áll szándékomban toborozni, nincs elég időm rá, csak besegítenék a fordításba ha elkezdődne.
Ingyen? Nem minden a pénz körül forog. Egy magyarítás se készült volna el például az eldar scroll sorozat aminek 1-1 részében valószínűleg több szöveg van mint ebben a játékban mégis minden részhez elkészülnek a magyarítások.
Ráadásul ez a játék nem olyan amit megun az ember 1-2 éven belül, aztán soha nem veszi elő, érdemes vele foglalkozni.
A Fordítás folyamata alatt is tök jól megtanulhatsz angolul a különleges nyelvhasználata miatt és garantálom, hogy jobban megmarad mert tudod mihez kötni a szavakat.
De ha tudsz is angolul, nem sokkal gördülékenyebb magyar szöveget olvasni mint angolt?
-
Anonymusxx #761 Sir Quno Jedi :
csak éppen a Dragon age egy unalmas, sablon játék, hiába beszélnek a karakterek egymással, nem túl érdekes karakterek, az egész játék annyit ér mint egy századik Salvatore-regény...
A területek se változatosak, a létező legsablonosabbakat szedték össze- az elfek az erdőben, a törpék a bányában, varázslók a varázstoronyban stb...
Bár lehet én azért untam, mert túl sok fantasyt olvastam.-..
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2015.03.31. 10:30:39 -
#760 csak? easy
egyebkent valami anglisztikas szakdolgozot kell keresni, hogy oldja meg -
Nos #759 Akkor már csak meg kell győznöd 20-25 angolul elég jól tudó embert, akinek tök sok szabadideje van, és azt hajlandó erre rááldozni, hogy fordítsa le a játékot.
Ingyen.
Ja, és valaki vállalja be, hogy összefogja az összes fordítást.
1-2 évig.
Ennyi idő alatt tök jól megtanulhatsz angolul.
Utoljára szerkesztette: Nos, 2015.03.31. 10:01:07 -
#758 így van, pontosan. Ott élnek a karakterek az a játék abban jobb. Ott viszont a tárgyak voltak nagyon korlátozottak. Az egyik legjobb komplett szettet beszerezted egy pihepuha dlcből, a másikhoz csak sárkányt öltél és alapanyagból a kovács megcsinálta, aztán kalap semmi fejlesztés stbstb.
Mindkét játék nagyon jó de az egyik ebben jobb a másik abban. -
#757 Fordítással kapcsolatban igazad van részben, de erre vannak nagyon jó megoldások.
Általában egy ilyen fordítást olyan személy vezet, akinek sok szabad ideje van és emellett irodalomban, nyelvészetben jártas.
Kiossza a fordításokat a különböző lelkes fordítók számára.
Ezek az anyagok visszajönnek, kiossza az újakat és míg készülnek az újak, ő feldolgozza a visszaérkezett fordítást.
Egyrészt átnézi a helyesírást(mert lesz bőven azt garantálom) másrészt átfogalmazza.
Ez a lektorálási folyamat része. Valószínű ő és még pár olyan tag akik irodalomban, nyelvészetben szintén jártassak csak a szöveg feldolgozásával fognak foglalkozni.
Egy 20-25 fő csapattal 1-2 éven belül meglenne a teljes fordítás.
MauroN: Nem szokás kiadni a készülő fordítást a fent említett lektorálási folyamat miatt, a nyers anyag kusza lehet, ráadásul folyamatosan válogatni kellene a kész anyagot és azt közzétenni rengeteg időt elvon.
Bizonyos fordítócsapatok tesznek mérföldköveket és ezeknél teszik közzé az adott elkészült és feldolgozott anyagot, de elég nagy tervezést igényel az is. -
#756 Szinkron meg arcmimika kb semmit nem számít nekem. A DA-ban jók voltak az npc-k, de azért nem egy PST, ahol titkok a csapattársadról kb a második-harmadik végigjátszásban is derülnek még ki. Nem is beszélve Morte-ról és az ő nagy titkáról, vagy Dakkonról. Vagy lényegében bármelyikükről. És ezek a titkok a fő sztorit masszívan érintik, lényegében nem lesz tiszta a kép, ha nem ismered meg ezeket.
Ezt ígérték a pillarsba is, bár még csak act 2-ben vagyok, de már most látok ilyen lépéseket. Rendben van az interakció az npc-kkel: kidobhatod őket, persze, de kidobhattad a DA-ban is. Mellékküldit meg adtak a DA-ban is, szóval itt sincs változás. Igen, tehetsz helyére generált bábokat, de azzal megfosztod magad a legjobb részétől a játéknak. Sok értelme nincs. Grieving Mother vagy akár Aloth története azért nagyon nem rossz és nagyon egyedi pl. -
SaGa Jr #755 Sir Quno Jedi:
Ez az infó már a készítés kezdetén megosztásra került az alkotók által. Majd a kiegészítőben emelik a szintlimitet (remélhetőleg). Ebben is a BG1-re próbál hajazni a játék, ott sem volt elérhető az akkoriban használt 20-as felső szinthatár, sőt nagyoon messze elmaradt tőle a brancs az alap játékban.
Sheltem:
Itt is beszélnek egymáshoz a companion-ok, csak nem lesz miatta külön cutscene mint a DA:O esetében és nem olyan gyakran, nem előre script-elve. De legtöbbször a karakteredhez (a kis portréjukon megjelenik a párbeszéd buborék jele de egyébkétn is lehet és érdemes is velük dumálni, lesz akivel meg muszáj), illetve vele diskurálnak vagy a környezetre reagálnak.
Esetemben például a harcos companion állandóan gügyögött a magamhoz vett, velem szaladgáló fekete kutyushoz mikor a városban bóklásztunk és megállt a csapat bámészkodni, azt mikor lecseréltem egy másik pet-re akkor nehezményezte a dolgot (konkrétan kérdezte hol van a kutya és mi ez az izé helyette?).
Egyes feladatokban a jelen lévő companion-ok hozzászólnak az eseményekhez, kommentálják a döntéseidet (magát a cselekményt nem befolyásolják ha csak nem kimondottan velük kapcsolatos a dolog). Sőt szunyálások után is lesznek diskurzusok ahogy haladsz előre a történetben.
Románc nincs, de ennek oka kiderül a sztori folyamán és a companion-ok megismerésével.
A varázsló spell-ek egy része itt nem is választható ki a listából szintlépéskor, hanem csak mások könyveiből lehet megszerezni.
Elég nagy a repertoár csak nehéz megszerezni a szükséges elemeit, azonban a DA:O-val ellentétben itt nagyon más a szerepe a varázslónak. Ez a class itt nem arra van tervezve, hogy egyedül vigéckedjen a varázslataival. Egyedi világ saját szabályokkal és törvényszerűségekkel amik néhol szembe mennek a megszokott dolgokkal.
Az sem mellékes, hogy a varázskönyvet elnézve lenne még 7-8-9-10-es szintű varázslatcsomag is de a játékban véget ér a repertoár 6-os szintűeknél (szintlimit miatt). Ki tudja milyen varázslatok lennének/vannak azokon a szinteken? Sebzésre gyúrt varázslóval meg lehet azért alkotni itt is csak nem szabad a berögzült "Int kell minél magasabb a varázslónak" sémánál maradni, mert az itt nem fog olyan jól működni.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.31. 09:15:11 -
#754 nananananaaaa, ne keverjüka fazonta szezonnal. A DA1-ben kidolgozott élő karakterek vannak, bő háttérsztorival és kapcsolatokkal és jellemmel és véleménnyel. Plusz nem robotok lehet velük románcolni, ismerkedni, bartkozni és nagyonf ontos a hozzállásuk a karakterünkhöz. Ja és űberszinkron vérprofikkal, arcmimika, mocap, filmszerű megvalósítás stb. nagyon durva, más szint.
Itt az NPC-k csak a melléquestekért vannak kb. bent és simán kivághatjuk őket a pinyóba és tehetünk be helyettük magunk generálta bábokat. Néha az itteni NPC-k is interakcióznak, de ez minimálisra szorítkozik, nem fontos.
Nagyon sok pénz és idő kéne egy bio szintet elérni bárkinek, itt sem áldozhattak erre pénzt nyilván. Más kategória a két játék etéren.