1921
-
#632 Recoveryre van hatással de nem olyan szintü mint pl a NWN-be volt mert itt pl a monkommal is simán szaladgálok medium armorban gond nélkül. -
#631 Ezt hol olvastad, hogy nem az egész van a játékban, írták valahol?
Azt énis látom, hogy a képen ami linkelve van lentebb Twin Elms-el bezárólag van a bal felső rész. De lehet, hogy több ilyen "nagytérkép" is van a játékban és máshova is eljutunk nem ?
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.29. 18:55:56 -
StrikeFor #630 lassabban tud 2 egymást követő varázslatot ellőni -
StrikeFor #629 jaja én is lesből támadok 90%-ban ,de az első hullám után az "arcomba mászás" miatt már nagy lesz a káosz....a legtöbb spell bazi közelről süthető csak el ,illetve a hatókörük elég kicsike....csapdát, vagy területre ható AOE-t nehéz hatékonyan kalibrálni -
#628 Egy kérdés, hol látom, hogy milyen hátrányom van abból ha pl egy priestre nehéz armort rakok? Mert sehol nem írja, mintha minden jobb lenne tőle olyan. Nagyon kerestem pedig mielőtt beírtam de nem látom a hátrányát. -
SaGa Jr #627 Az a nagy térkép a "világ térkép" vagy inkább régió térkép nem a játékban bejárható terület térképe. Az egyelőre annál jóval kisebb és mindössze Free Palatinate of Dyrwood egy részét tartalmazza csak, ami így is ad bőven felfedezni valót.
Ettől függetlenül simán összejön az a 161 kis zóna, mert ugye minden háznak, minden szintnek egy adott házban, minden barlangnak legyen épp csak egy beugrónyi vagy tök ugyanolyan mint egy már bejárt barlang amitől csak a töltelékében (hogy milyen lények lakják) tér el, külön térkép jutott. Így "kis területen" is összejön az a kétszáz közeli felderíthető és bejárható helyszín.
Mivel gyilkolásért XP nem jár csak felderítésért és feladat teljesítésért, így aki rámegy erre az viszonylag hamar eléri a szintlimitet és így kisebb problémát fognak majd okozni neki egyes ellenfelek.
Egy kis érdekesség spoiler-ben arról, hogy milyen sok "helyiség" elférhet egy egyébként sem nagy térképen belül:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Például a megszerezhető stronghold maga 26 területet/szintet/térképet jelent ha valaki teljesen helyrehozza azt, majd felderíti minden zugát. Azt akkro a város 4 kerületéről, az ott lévő házakról és szintjeikről nem is beszéltünk.
StrikeFor:
Én ugyan csak 2 társsal nyomultam maximum és a karakterem mackójával, de útkeresési problémába nem botlottam. Ha valamiért nem tudták elérni az ellenfelet csak akkor nem támadtak vagy kerültek. A segítőknek ezt elkerülendő adok hosszú fegyvert, a mackót/időnként idézett lényeket (tárgyakból) meg hagyom előre menni tanknak. Varázslatokat nem használok, nem volt rájuk szükségem még.
A harcokat meg mindig meglepetésből indítja a galeri, mert mindenhol, folyamatosan lopakodva nyomulok, így én veszem észre az ellenfeleket először, pozícionálom a csapatot, aztán az egész brancsnak kiadom egy utasítással a támadást és teszik a dolgukat.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.29. 18:47:03 -
StrikeFor #626 azért megmondom őszintén a karakterek pathfinding-ja erősen nem tökéletes/a szemben álló ellenfelet úgy támadja meg a kari,hogy megkerüli az egész brancsot pl. közben elszenved 2-3 instant opportunity támadást.....sokszor "rugóznak" és csesznek támadni.....az AOE spellek szinte használhatatlanok,mert az összes ellenfél ész nélkül beleáll az arcába a partidnak....a buffolás elég gáz,mert már combat kell hozzá..... sok spellnek/talentnek egyszerűen nincs hatása /és nem azért ,mert resist van vagy ellenállás..../ sajnálatos módon a legeredményesebb akkor vagy ha Focus DMG-el egyesével vered le az ellenfeleket.../oké ez a legésszerűbb dolog,de jobban ürülnék ha 1v1 vagy 2v1 ben is hatékonyság lenne/
az ellenfél AI-je viszont sokkal gyorsabb....hiába kezdek egy csatát pause után úgy,hogy minden skill/spellt belövök mire végighajtják már 2-3 ütést,spellt benyelek az ellenféltől és még buffoltak is.....még akkor is ha fast vagy instant spellt/skillt nyomok el.
nem tudom más is érzékelt-e hasonló dolgokat,de ezek egy pöppet bosszantóak.....szerintem csiszolhatták volna még! Persze ezeken könnyen túlteszem magam,mert a story király,és régen vártunk már egy ilyen játékot
ui: a Multi nagyon NAGYON hiányzik :P nagyon frankó lenne úgy nyomulni -
#625 +1, végülis 15 évet vártunk rá :)
(illetve remélem jól emlékszem a bg2 2000-es megjelenésére) -
#624 Király! Telhetetlen vagyok ha erről a játékról van szó :) -
SaGa Jr #623 Igen.
PoE kiegészítő várható -
#622 Nagyon nem olvastam amúgy utána a dolgoknak , várható majd később kiegészítő vagy dlc (terület+questek) a játékhoz? -
#621 ejha. én azthittem az az egész ahol most járok, erre kiderül hogy az nincs a tizede se :-D asszem lesz pár hét v hónap mire a végére érek a sztorinak :) -
#620 #533 -ban linkeltem térképet, azon 1-1 nevesített, ikonnal ellátott pötty 1-1 kinti terület, azokon belül vannak még "instace-ok", kisebb házaktól kezdve nagyobb dungeon-ökig minden
szerintem ezek összeadva adják ki a 161et
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.03.29. 18:22:27 -
#619 161 file van a könyvtárban (level161) ez azt jelenti vajon, hogy 161 szint van vagy 161 térkép a játékban? :)
Örülnék ha az utóbbi. -
StrikeFor #618 dehogynem, egy 7-es páncélt megerősítesz sárkánypikkelyekkel és 9-es lesz :P -
#617 dehát... tulajdonságokat enchantolsz rá
hívhatjuk bélának is, attól enchant marad :) -
#616 Köszönöm, kicsit megkeveredtem, de ez volt az oka :) Mondjuk hívhatnák improve-nak, vagy valami hasonlónak, az enchant nekem valami mágiával kapcsolatos dolgot juttat eszembe mindig.
Mindegy, köszi! :) Lehet gyűjtögetni ezerrel :P -
#615 Nem craft az hanem enchant. -
#614 Jobb klikk az adott cuccon és ott. Tehát nem craftolással erősíted a cuccaidat hanem máshol. (gondolom ezzel semmit nem spoilereztem)
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.29. 16:23:50 -
#613 Ez a kraftolás hol megy, hogyan működik? Még az elején vagyok viszonylag, most csinálgatom a Gilded Vale questeket, de egyelőre csak kaját és varázsitalokat tudtam csinálgatni növényekből, stb. -
Micsu #612 Aki nem játszott a nagy elődökkel mint pl a bg, planescape meg ezekkel mégis mit várt? Ilyen az mikor valaki fing nélkül ül rá a hypetrainre. Ha történetet akarsz élvezni játssz easyn a mass effektel meg hasonló akció rpgkel, ezek a régi rpgk mindig is nagy kihívással bírtak, sose tartoztak az egyszerű játékok közé -
StrikeFor #611 én azt vettem észre,hogy az "alap" cuccokat is fullosra lehet fejleszteni....ergó megéri fine-ra majd superiorra kraftolni egy alap cuccot is....meg adhatsz hozzá, elementál sebzést, vagy tulajdonságot vagy DR-t stb stb -
#610 ha ez zavar, ráadásul látatlanul, ne parázz: gyorsak, pörgősek a csaták, egy dungeon nélküli területet végig lehet csinálni 10-15 perc alatt olvasgatással együtt
én is jobb szerettem volna 4 fős partyt, semmi gond, normalon bőven szuper a 4 tag -
#609 Másképp fogalmazok. Az időmből túl sok megy el még a végén arra, hogy stratégiai játékot játszak ahelyett, hogy a történetet élvezzem. -
#608 Hát gyerekek! Mostmár merek véleményt mondani, hogy belemerültem és kb végigcsináltam mindent a Gilded Vale questjeiig(most végeztem ott kb).
Óriási ez a játék :) Kezdő tippem azoknak is akik tolták Bg1-2 ? Icewind Dale-ket, hogy amint lehet vegyen fel compaionoket(direkt nem írom hol hogyan lehet nem spoilerezek) ugyanis már eleinte is összefutni olyan lényekkel akikhez 3-4en nem árt lenni :)
Mondom ezt úgy, hogy 2 fővel megpróbáltam kb 15 féleképpen nem adtam fel(másik lehetőség később visszamenni ezekre a helyekre, de én azt mondom 3-4 en már lehet f*szán mikrózni a keményebb lényeket is).
A cuccok "fejlesztése" nagyon tetszik, hogy gyűjtögetni kell az alapanyagot hozzá.
Kérdés mit érdemes és mennyit érdemes "alap" cuccokra rászánni, de ezis nagy szépsége ennek a játéknak.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.29. 16:00:16 -
#607 Szerintem jó a micromanagement, pont ezért tetszik ennyire, így garantáltan minden embert úgy tudok irányítani ahogy szeretnék ráadásul így minden karakter ért valamihez, mindenkinek megvan a maga feladata a csapatban.
Molnibalage83: Igen ez a játék inkább stratégia mint hack and slash, de ettől nem lesz kevésbé RPG szerencsére, inkább csak összetettebb, több karakterre is figyelned kell egyszerre, nem csak a csatatéren de fejlődésüknél is.
NWN 1 részében a csapat társak szerintem nem voltak a legjobbak irányíthatóság terén ráadásul max 2 lehetett.
A 2. részében már lehetett több társad is de a kamera nézet miatt nehezebben volt átlátható a csatatér mint itt.
Ui. kipróbáltátok már a nagy fej opciót?
Első reakcióm a (na de miért?), aztán rájöttem, hogy elég mókás ráadásul eszembe jutott, hogy a bátyám gyereke mennyire élvezte az icewind dale-t ezzel tuti még inkább el lesz.
-
Renegade #606 hmm, elkezdtem bemelegitesnek wikit olvasni (kasztok, fajok, tori, csak az alapok)
a godlike faj egy "picit" tapnak tunik -
#605 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#604 Rugó? -
#603 Itt bárki tud nyitogatni ahhoz nem kell rugó. -
#602 minden kasztnak lehet fejleszteni a mechanicsot, ami a ládákhoz, ajtókhoz, stbhez kell
én is pont úgy állok az rpgkhez mint te, rugót is kezdtem, nem is bánom, de el lehetne lenni kényelmesen nélküle
viszont csatában is baromi erős, úgyhogy teljesen jó főkarakternek -
Renegade #601 nekem sajnos csak jovo hetvegen lesz idom jatszani, ami miatt mar most szorongok, hogy azt irtatok, el lehet lenni rugo nelkul, en meg elkepzelhetetlennek tartom, hogy a fo karim ne egy ket toros ember rugo legyen. mennyire vannak ladak, ajtok, amihez erosen javasolt?
-
#600 Mit csináljunk ha ekkora csapatra vannak tervezve a csaták / itt most persze a hard nehézségről beszélek / -
#599 Én még nem kezdtem el, de azért egy hatfős csoportnál én már kevés RPG elemet érzek és inkább stratéigi játékra hasonlíthat az egész. Az NWN-ben is egy idő után inkább idegesítő volt ekkora csoportot terelgetni... -
#598 Nehéz? ezek szerint mindenki egy-két emberes partyval tolja...
Hatfős csapattal hardon sincs gondom, csak nagyon el vagyok már szokva ettöl az aprólékos micromanagementől amit megkövetel egy-egy csata. -
#597 +1, egy dolgot érzek máshogy: engem eddig a story, meg a story vezetés nem kapott még el, pedig már szerintem járok annyira elől, hogy valami halvány elképzelésem legyen
az a bajom, hogy pont a főhős, és a körülötte lévő.. nem spoilerezek dolgok nem jöttek még át annyira, remélem később ez javul -
#596 Nálam is játszik a nosztalgiafaktor, de azért szubjektíven igyekszek leírni egykét dolgot.
A karaktergenerálásnál szépen leír mindent, elég átlátható, akárcsak a harcrendszer, ha edzett vagy RPG játékokban ezt is hamar kifogod ismerni.
A Grafika átlagosnak mondható, textúrák nem a legélesebbek és a karakterek se a legélethűbbek, de a pálya design kimagasló, amihez a zene kiváló, így az ha rátudsz hangolódni a témára nagyon hamar magába tud szippantani a világa.
A történet és a történet vezetés kiváló ebben mindig is kimagasló volt az Obsidian (RPG-knél).
A Világ elég nagy, de szektorokra van bontva tehát nem olyan szabad mint pl az Eldar Scrolls sorozat.
Viszont nehéznek mondható, végig kell gondolnod mit hogy csinálsz mert könnyen fűbe haraphatsz, stratégiát követel.
Ha nem játszottál a baldur's gate és icewind dale sorozatokkal, ajánlom próbáld ki a demot( ha van) vagy a virágbolti verziót, látni fogod mennyire jön be. -
Renegade #595 veletek mi van?
Saga Jr, minden rpg topikban ott van, segit mindenkinek aki keri, az esetek 99%-ban spoiler mentesen ir, ugyesen korulirva sok infot, nem pedig kesz megoldast kinalva.
kicsit tulreagaltatok szvsz -
#594 töröltem, de jó lenne ha a közléskényszeredet felülírná az, hogy ebben a topicban rajtad kívül más is élvezni fogja a játékot. -
Negritis #593 közbe jó kedvem van mert mégis van egy normális hard savem :D