1921
1408893095.png
  • torma1
    Ez az újratöltődés kicsit árkád beütésű. :( Egy igazi D&D hardcore RPG-ben ilyen nincs. Ott elég a varázslat. Minek ez a plusz talent dolog. Harcosnál stb okés de varázslónál nem látom értelmét.
  • IMYke2.0.0.0
    A Might az bizony nem egyszerűen erő...
  • j0nNyKa
    írja ha felé viszed az egeret a mightnak
    és mellesleg van jópár class talentje a wizardnak, ami csatánként újratölt
  • torma1
    A BB az természetesen Bardurs Gate akart lenni. :D. Na meg hogy a varázslónak az erőre kell tenni na az is érdekes na. :P A varázslatok ereje nő tőle vagy a varázsképességek ereje ami újratöltődik a csata után?
  • Sir Quno Jedi
    Segítség:

kb. mindenkinek van damage reductionje (általában páncélból). Ezenfelül különböző sebzés típusok ellen, különböző a reductionjük. Ergó ha valakinek 12-es dr-es páncélja van (és van nekik, hogy rohadjanak meg), ami mondjuk ráadásul csinos dr-rel bír az adott sebzés típusunkra, akkor hiába püföljük egy kisebb sebzésű fegyóval (vagy ököllel, by monk), kurvára nem fogjuk tudni megsebezni (max. crit-tel). Így vagy választunk valami brutál sebzésű (pl. kétkezes) fegyót, vagy olyan sebzéstípusút, ami ellen kevésbé védett, akkor meg tudjuk azé agyalni. Illetve vannak fegyók, amik ellen kevéséb érvényesül a dr, pl. az estoc stb.

Erre nagyon figyeljünk oda, mert úgy ledarálnak minket, hogy mégcsak. Mindig figyeljük az ellenfelek dr-jeit, ellenállásait, meg azt is milyen fegyókat hordanak és milyen sebzéstípust osztanak. Ugyanis érdemes a megfelelő páncélt felvenni encounterek előtt, ha tudjuk mivel állunk szemben. Ha jól toljuk, akkor a harcosaink sokkal effektívebbek lesznek vica-versa.

Mágusokat meg tartsuk hátul, ez evidens. Ha mégis bekapják, toljunk valami kábítós varit (második szinten van ami területre hat, de csak az ellenfélre, így nincs friendly fire, erre figyeljünk, hogy azt írja: Foe Aoe a típus) és húzzunk onnan. Pap mehet elöl is, ha jól van vértezve.

Ha ládákat és ajtókat akarunk nyitogatni, toljuk valakinek fel a mechanic skilljét, amúgy elég az athletics-re és variknál a lore-ra gyúrni.
  • torma1
    Sziasztok. Én wizardot indítottam. Hát nem egyszerű a hard fokozat így. Ezt a pihenés dolgot nagyon nem értem miért limitálták. Így nagyon nagy hátrányban van a többi kaszthoz képest. Mivel a varázslatokat csak pihenéssel lehet újratölteni. A BB és társaiban akkor pihentél amikor akartál. Nem tudom ez itt miért nem mint ott. Nem értem a készítők mire gondoltak. De élvezem azért mert nehéz. Kell rendesen taktikázni na.:P
  • IMYke2.0.0.0
    A karakter osztályodhoz ajánlja - de érdemes megfontolni azt is, hogy a karaktered az elején úgy sem lehet tank, viszont nem árt, ha ügyes.
  • Sheltem
    Mégsem, inkább így indítom:

18 might, 14 constitution, 12 Perception, 14 Resolve
    Ahogy olvasgattam érdemes az arannyal jelölt highly recommendedekre többet rakni, hát jó legyen.
  • j0nNyKa
    enyém, kurrrrvajót sebez a többiekhez képest
  • Negritis
    én monkot kezdtem, de tuti hogy újra fogom tolni még párszor :D
    majd szép lassan belejövök hogy mi lenne ideális :D

pala-fighter is talonban volt, de a bare hand miatt monk :D

Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.03.28. 17:49:04
  • Sheltem
    Milyen backgroundot választanátok fighternek és miért? :)
    Most kezdem a játékot és a karaktergenerálásnál időzök.
    Human Fighter lesz az első karakterem 19 might, 15 constitution, 12 Perception, 12 Resolve így osztottam el a pontokat, de a backgroundnál elakadtam nézegetem mi mire jó egyelőre nem döntöttem Laborer a legszimpatikusabb Athletics +1 Mechanics +1 de még variálok mi a legjobb a fighternek.
    Nem sietek, ezt a játékot nem fogom elkapkodni :)
  • BEAST #541
    Sajnálom, hogy a romance szálakat teljesen kihagyták. Baldur's Gatekben sem vitték túlzásba, itt is el tudtam volna viselni. Bezzeg a nagyváros tele van utcalányokkal (és férfi megfelelőikkel) és a társaink is előszeretettel poénkodnak ilyen témákban. Gondolom a fade to black szex jelenetek még beleférnek, de a komolyabb érzelmi kötődések már nem. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Nálam is van ilyen. Wood Elf.
  • Nephin
    Hmm, nekem fél órája sikerült 16.99 euróért a G2A-n.
  • csgj
    Köszi! Hát, arról lecsúsztam, de így sem volt sokkal drágább. (22.81 euró, vagyis kábé 6700-6800 Ft) Már csurog is le Steamen. :)
  • Negritis
    köszönöm, akkor jól sejtettem :D
    még csak Gild Valeben vagyok amúgy de asszem elkapott a hév :D
  • j0nNyKa
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az a főkarakter "dolga", mindenkinél előjön
  • Negritis
    fire godlike monkot indítottam, lenne egy kérdésem
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy őrnél tudtam olyat, hogy reach out for soul, ez mindenkinek van vagy classfaj specifikus?

bocs ha nagyon blőd kérdés
  • Negritis
    én adventurerst vettem és nagyon szép :D
  • j0nNyKa
    a játék térképe, jó nagy ~6 megás kép
    ez alapján brutálnagy terület van, Defiance Bayben járok, ami hát.. viccnek is kevés az egészhez képest :)
    jó ez :)
  • j0nNyKa
    ööö ez.. ez user error
    - gondolom azért tűnt el a karakter, mert meghalt, ezt a tutorial szépen elmondja neked
    - napi X-szer varázsolhatsz, ezt a tutorial szépen elmondja neked
    - a játék nyelvezete szuper, hogy még azt is kifejti, amit érez / csinál / mozdul / stb. az adott karakter, akivel beszélsz
    - rá kell szánni majdnem fél percet, hogy belődd azt a 2-3 gombot amit használni kell
    - mi az hogy minden harcos 2 kézzel harcol? nem. kicsit sem.
    - próbáltad már a karakterlapon keresni hogy ki mihez ért? szintlépésnél próbáltál már az offensive tabra váltani a talenteknél?
    - mi van túlbonyolítva?
  • sárkánylovag
    Segítsetek már nekem mert nem értem ezt a játékot.
    Túl verekedtem magam a szkrollos hanghibán is.
    Nagyon nehéz a játék nyelvezete angol szavak rövidítései mindenhol magyarázatul.
    Van egy varázslóm de miért nem tudok vele varázsolni ?
    Egyáltalán nem is látok Mana pontot a játékban, ha letáborozok akkor újra előjönnek de akkor meg ott bent a rúnáknál eltünik a csaj karakter akivel kezdünk.
    Most akkor MInden varázslatot csak naponta egyszer lehet elsütni ? vagy miért szürkék ?
    Borasztó a játék eredeti konfigurálása szinte minden gombot át kell írni, hogy értelmes vezérlést kapj.
    Meg ami még fura hogy minden harcosom eleve két kézzel harcol
    De hol találom meg azt hogy milyen fegyverhez ért? A kétkezes fegyver szakértelmek általában mindig durva képzést igényelnek itt meg mindenki alapból 2 kézzel nyomja furi..
    Túl van mindenhol bonyolítva az egész miközben a lényeg nem látszik sehol...
  • Sheltem
    https://www.g2a.com/pillars-of-eternity-hero-edition-steam-cd-key-global.html

Nekem innen vette cimbora.

4800Ft most a legolcsóbb csókánál most, rájön a g2a shield 1 euró azzal együtt kb ~5100Ft és még rájön a Paypal költség ha azzal veszed (200-300ft ha jól emlékszem) 5500-6000ből megvan nekedis.

Csak húzzál bele, mert ha jól látom 1 trader árul 4800 ért most ott.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.28. 13:06:16
  • csgj
    Sziasztok! Hol és hogyan tudnám kicsit olcsóbban megvenni a játékot Steamre? Látom, páran egész jó áron jutottatok hozzá, és az a 13 ezres ár Steamen nekem is sok lenne... Márpedig jó ideje várok én is erre, túl jó szerepjátéknak tűnik ahhoz, hogy kihagyjam, vagy éveket várjak még rá. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Tényleg jó áron jutottál hozzá.
    Én január végén: Nuuvem - 14% OFF - 81,99 breal helyett 69,99 breal (105,58 Ft) - ELŐRENDELÉS! = ~7390 Ft
  • Sheltem
    Na megvan nekemis a Pillars. 18 Euró lett a vége (5500Ft) Elég jó áron vettem szerintem :)
  • Negritis
    én ncore demókat használok amióta nincs hagyományos :D
  • IMYke2.0.0.0
    Csak szólok, hogy a STEAM megoldotta a profilban nem-látszódás stb. bugokat - cserébe: globálisan lenullázta az achikat :)

cserébe: globálisan lenullázta az achikat :) - nem.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.03.28. 09:22:16
  • twinr
    :)
    tényleg 2015 van már, utalás???
    számládhoz csapsz egy virtuális online bankkártyát, akkor fizetsz amikor akarsz. (megjegyzem a hagyományossal is). A paypal-ra se kell feltétlen pénzt tölteni, azon keresztül a bankkártyáddal tudsz fizetni bármikor.
  • StrikeFor
    nem akarok a pénztárcádban kutakodni,de sztem 80-100 ezer FT bólé / TV ára/ kijön egy olyan gép amin simán elfutna még sokkal nagyobb igényű játék is
  • DasIsFuck

Annyi bitang jó rpg jön ki az utóbbi évekbe ami különösen fájdalmat okoz, hogy a retek gépemen valszeg ezek már nem futnának rendesen.
    Kár, hogy megszűntek a demók, jó lenne megnézni, hogy játszhatóan megy-e a Divinity vagy Wasteland, sajna a legtöbb játék amim van steamen ilyen

Egyébként ehhez a Sword Coast Legends-hez, ez kb a jogos örököse a DA:Origins-nek.
    Elkeserítő, ha ezt megnézem a DA 2-vel hova jutott a DA széria.

Megint más, jöhetne olyan rpg is ahol te választod ki a történeted és az alapján futna a főszál, biztos valamelyik D&D alapú játékból, de láttam már ilyesmit és nekem az baromira bejönne, nem az lenne a lényeg, hogy milyen epicus story legyen, hanem származási hely,előtörténet és ezek szerint.
  • Negritis
    nah akkor had szóljon :D
  • StrikeFor
    sajnos én vagyok neki 1 hit :D majd most kinyírom van már 2 kalandozótárs is :P
  • Sir Quno Jedi
    Medve nekem onehites volt, mert nyomtam neki egy legyező alakú flamestrike-ot és belefutott.
  • Riddick21
    "3-om"

Nem először látok ilyet. Ez mi? Háromom? Mi bajuk az embereknek?
  • StrikeFor
    jó nehéz a játék btw! 2 medvével meg 3-om farkassal szenvedek lvl 2-n a WIZ-emmel :D
  • Negritis
    nincs vele gond, engem nagyon elkapott a világ és a hangulat meg a történet is zseniális
  • Csacsi
    Ez egy jó kérdés. Én kétszer toltam végig. Dragon Age 1 óta az érdekelt a legjobban. Tényleg nagyon rendben van. Az más kérdés, hogy közben lementek az enchanted editiönös BG-k, meg IWD, meg mint mondtam Wasteland 2 is. Szal már alig várom április elsejét és én is izzítom a gamet.
  • Sheltem
    Viszont vessetek rám követ de videók alapján ez a Lord of Xulima annyira nem jön be. Pedig EOB1-2, Might and magic 4-5 (nem a fostartály 6-10), Wizardry 7-8 ezek a kedvenc játékaim mai napig, de az a Xulima valahogy nem üt. Úgyhogy azt szépen levirágboltozom a gépemre aztán meglájuk megveszem e majd később.
  • Sheltem
    Hát hallod a sivárságban többször is azon voltam, hogy veszek valami agyonhypeolt szart csakhogy legyen mivel játszani multiban stb, de végül mégse vettem, csak számomra nagyon ritkán 1-1 értékes darabot(Legend of Grimrock 1-2, King's bounty, Pinball fx2 táblák), de idén látom már nem kell gondolkodni mi legyen az a 3 játék amire nyugodtan lehet költeni.