Pillars of Eternity
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
spec az én listámon nagyon sokadik helyen van (rajta sincs) a nagyobb monitor 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez már milyen hozzászólás ennél az updatenél. 😊
Érdemes elolvasni rouge classról ír is milyen szempontok figyelembe vételével készítik. Nagyjából a csökkentet defenzív értékeket a támadás növelésére fordítja. És ez kell megjelenjen a speciális képességekben, buffokban. A finishing blow az például a conanba is benne van. 😊 Itt kicsit másképp fog mûködni mást jelent. Nekem nagyon tetszetõs eddig a rendszer, hihetetlenül kreatívak ezen a téren, de ezt eddig is tudtuk.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Egészen érdekes helyzeteket hozhat össze a fejlesztõ számára 😊
One more story
A játék ezentúl Pillars of Eternity néven fut.
olyan 1000$ körüli már besegíthettél (~200 000 ft)
NPC vagy taverna tervezéséhez már 5000$-t kellett adományozni, ami potom 1 milla Ft..
és a számuk limitált.. összesen lehet vagy 20 fõ, akiknek beleszólási joguk van meg vagy még 50, aki besegíthet, javaslatot tehet fegyverekre, tárgyakra (amit vagy megfogadnak, vagy nem)
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
AB: We’ve contacted our backers for the Inn/Taverns already, and soon via the backer portal we will be collecting data for all of the other tiers including portraits, NPCs, items, and adventuring parties. Keep an eye out in the next few weeks if you did back Project Eternity at the higher tiers because you will need to fill out your survey soon.
The team is going to work closely with the backers because they are the people who are making this game a reality. Our backers aren’t game developers, so there might be a few cases where an idea doesn’t fit with the world, or the idea is larger than what is possible. In cases like these we would like to work with the backer to make sure the spirit of their idea makes it into the game."
Ez mekkora már. Egyébként ezen gondolkodtam, a kickstarter ezen jelege nagyon visszaüthet ha sokan azt gondolják értenek hozzá olyan szinten. Mindenesetre érdekes lesz figyelni az ilyen cégek hogy kezelik le ezt a helyzetet. Ez egy kicsit õszinte vélemény volt az emberünktõl.
A másik amibe lehet bízni a rétegjátékos kategória talán nem fog ebbe a hibába esni folyton bele akar szólni, a végén meg mikor kész, akkor csalódott lesz az eredménnyel 😊
Errõl hallott már valaki?
handbookok tucatnyai segítik a mesélõt/kiadót, hogy horrortól (ravenloft) az élõ ûrhajókon át (spelljammer) a post holocaustig (dark sun) bármilyen közegben lehessen jó játékot csinálni, ahol kidolgozott civilizációk, kultúrák, szörnyek és varázslatok/tárgyak ezreibõl lehet válogatni
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ilyen persistent world peldaul a magyarorszagon nepszeru Dalakora.
Olyannyira, hogy meg mindig uzemelnek magyarorszagon ilyen moddal futo szerverek, tobb mint tizenegy evvel a jatek kiadasa utan.
Na persze szvsz nalam ezek a cRPG-k, nem a mostani akciotrendi jatekok.
Mondjuk en kifejezetten kedvelem, amugy is a D@D-t.
Nem egy jo craftrendszer volt felepitve pl az NWN modjai kozott, ahol heteken at honapokig tartott a craft, raadasul ugy volt megcsinalva, hogy pl a nyersanyagok nem is voltak megtalalhatoak minden teruleten, hanem a joval magasabb szintu targyak alapanyagai, csak es kizarolag a szinthez igazitott volt, tehat nem lehetett az igaz, amit irsz "a paraszt gyerek (nem pejoratív), elmegy szerencsét próbálni megöl sok szörnyet és hoppp, nulla tapasztalattal megtanul teljes vértet készíteni 1 óra alatt, amit ennyi idõ alatt le is gyárt, úgy hogy nincsen kovácsmûhelye."
Jah csak elotte kell am, banyaszni, kiolvasztani az ercet, a dragakoveket,vagni, csiszolni, kulon otvos mesterseggel az aranyat olvasztani formaba stb. Es kozben a tapasztalat megall egy szinten, nem tudsz fejlodni, mert a szinted nem elegendo, hogy elmenj mas helyekre mert a mobok leolnek pill alatt, mikozben mondjuk egy rezgyurun kivul semmit nem tudsz elkesziteni es amely itemeknek a max erteke sehol sem eri el a jatekban talalhato itemek folotti erteket es alacsonyabb a tulajdonsaga a spec itemeknel.
Amugy olyan jatekkal meg nem talalkoztam, hogy tabortuznel lehet fegyvert kovacsolni, mindenhol meg az mmokban is, ahol utalatos a kraftrendszer olyan helyet kell keresni, ahol ez megteheto a varosokban.
Amit elfeljetettek a játékok készítõi:
crafting = mókolás/gányolás, csinálsz valami szart, hogy kihúzd vele addig, amíg a városban egy profi nem csinál neked egy jót
Jaja, szinte biztos, hogy én túlzóan ágálok, mert máshogy szocializálódtam, ebbe belejátszik erõsen, hogy a D&D (2.5 szabályok) party aminek 8 évig meséltem, pap nélkül játszott, így sokszor hetekig városokban/útmenti fogadókban pihetek/mulattak amíg össze nem kapták magukat. 😊
Természetesen az ilyen dolgok megítélése izlések és pofonok, nekem tuti idegesítõ marad ez a crafting 😊
Addig nincsen gond, amíg a fegyver/vért kopását tudod lassítani, lásd Betrayal at Krondor, na de számomra elfogadhatatlan, hogy a paraszt gyerek (nem pejoratív), elmegy szerencsét próbálni megöl sok szörnyet és hoppp, nulla tapasztalattal megtanul teljes vértet készíteni 1 óra alatt, amit ennyi idõ alatt le is gyárt, úgy hogy nincsen kovácsmûhelye. o0
Az is oké, hogy a természet gyermekei táborozásnál pár óra alatt kifõznek 2 zuzmóból némi potiont, miközben a harcosok örködnek, az megint nem oké, ha a 3. szintû vazsi 2 perc alatt összedobja a sebezhetetlenség italát mindenféle vazsilabor nélkül. 😊
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ha jól tudom egyedül a Betrayel at Krondor merte azt meglépni, hogy a HP-d függvénye a támadási erõd, tehát 4 HP-n nagyon nem úgy harcolsz mint 100%-on.
Persze van olyan játék amelyiknek jól áll a crafting, mondhatni kötelezõ eleme a világnak, az meg a Fall Out.
Witcher: na itt szerintem is teljesen elfogadható az akció-rpg keveredés, a mágia erõs és ritka mint a varázstárgyak, nem kezd el hõsünk +10 mindenre varázstárgyakat gyártani csak azért mert egyszer látott 1 kovácsot meg egy csigát. Ráadásul remek világ, ami nem köpi szembe magát, értsd: nincsen minden bokorban aranyak százait érõ tárgy, amit szegény npc-k dobálnak el, hogy nekünk jó legyen, nekik meg rossz 😊
Anno nagyon régen pár hónappal a tesV megjelenése után írtam Giskardnak aki nagy modder volt korábban, még a lore se északi hanem amerikai kisvárosi. És ez szánalmas. Most nézegettem a forumát és gyakorlatilag õ is felírta ezt, hiába a bõ lore nem sok köze van a tes lore-hoz. Úgyhogy ne akadj el apróságokon 😊 A kickstarter az utolsó mentsvárunk 😊 Úgyhogy hiszem az Eternity minden szempontból jó lesz az Obsidian még nem adta fel 😊 Vagy ahogy egy nagyokos forumos mindig mondja fogad el változik a világ 😊 És nézd mi a jó benne 😊
ellenben az akcio RPG-kre butitas annal inkabb.
Gyakorlatilag a mostani RPG-k, semmi egyebek, mint FPS-ek, na persze a shootingot nem kell szo szerint erteni, ellenben a megvalositast igen, annyi a kulonbseg, hogy nem puska van a kezedben,hanem kard,vagy uto/zuzo/szuro fegyver vagy ij, es csapkodsz veluk spammelve az egergombot mint a hulyegyerekek.
Az szamomra nem RPG, hogy van par szoveges menu es par kerdesre valaszolgatni kell es mellette meg az egergombot spammelem.
Raadasul ezt mar meginkabb tovabb fejlesztik, sok RPG-nek kikialtott akcio-formedveny mar a mostani MMO trendet/divatot koveti megvalositasukban is, grindfesttel es gyors akciofunkciokkal/spellekkel stb.
De az MMO-knal is kezdenek tovabblepni, aminek a valtozasai szvsz ismet fog gyuruzni a trendisegevel.
Gondolok itt peldaul az uj koreabol jott MMO-kra, mind kivetel nelkul AKCIO-MMO, egerkattintas kombokkal varazsolnak/akcioznak !!!!
Hat a tokom kivancsi arra, hogy bal+bal+bal+jobb klikkel susse el pyromancerem a tuzlabdat majd egy RPG-ben.
A vélemények elég vegyesek, én ugye nagyon ágálok a rapid ellen, más szerint teljesen rendben van, mert nem kell pihenéssel idõt tölteni,stb.
persze a teljes igazság része, hogy régen is volt ilyesmi, lásd wizardry 8 (pedig szeretem a wizardry világát): 2 hét játékbeli idõ alatt 0 alvás, 30+ szint, világ megmentve, done, de legalább nem akart senki köveket ütögetni 😊
tegye fel az a papiros szerepjátékosok (klasszik crpg fan) a kezét akiknél ez legalább egyszer is megtörténhetett:
DM: Az ellenfeleitek lerohannak titeteket, az orkok vezére pusztító csapást mér rád, de ügyeségednek hála a pajzsod felfogja a fejedet szétzúzni akaró támadást, de sajnos a már megviselt pajzsod kettétörik, mit csinálsz?
Harcos: semmi vész, itt egy szikla, ütök rá kettõt, lesz belõle vas! van bányász/földmérõ/kövek szakértõje magiszteri titulusom, köv körben csinálok egy acél pajzsot, amibe belerakom a múlt héten talált bányászbéka lábát, így +3 idõjoslás és +4 vizilégézésem is lesz!
Dm:.... o0 dehát hogy?!
Harcos: itt egy tábortûz, majd ebben kikovácsolom
Vazsi: bár kétt körrel ezelõtt az ogre rámdobott egy sziklát és eltört minden csontom, de mivel az elõzö körben virágokat szedtem és lepkét legeltem már maxon is vagyok! Elsütöm a miden életet elpusztító, de a csapattársaimat gyógyító 1. szintû varázslatot (természetesen a mannám is maxra került egy kör alatt) és nyertünk!
DM: hogy mi? o0
Erdei elf: jaj de jó, gyorsan megnyúzom az összes orkot elszopogatom a szemüket és kupát csinálok a koponyájukból, ezért biztos ad pár ezüstöt a szatócs!
Mindenki: most miért ugrott ki a a DM az ablakon?
Nem mai és kicsit általános még de látható milyen elv szerint építik fel a tárgyak elhasználódását.
És a társakról, néhány mulatságos képpel, Avellone által 😊
about companions