1921
-
#953 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezt kapja szét egy ütésre:
Ezt meg 2-3-ra:
Semmi más nem jelentett problémát az egész játék során (pala 7szer fighter 5ször dőlt el egész játék alatt). Csak összehasonlítás képpen a monk main karakterem meg 19szer ezek mellett :D -
#952 Szépen gyorsult a javítástól a betöltődés, és most már a Hátizsákot sem 5 mp-ig molyolva nyitja. Első blikkre ennyit láttam.
-
Renegade #951 na végre itthon, játék lent, patch még 2 perc, kv benyomva, indulhat a jól megérdemelt kockulás :) -
#950 853 MB. -
valaminick #949 Tölthető a patch steamen:) -
#948 én nem halodok gyorsan 30óra és az act1ben vagyok a végén :D és melléküldizek -
#947 Én nem haladok gyorsan. Act1 en vagyok az endless paths of od nua 4. szintjén.
Este játszok csak 1 max 2 órát, többet inkább hétvégén. -
#946 Egyébként ti hogyan haladtok ilyen gyorsan? A szöveg olyan nehéz, hogy én csak igen lassan tudok vele haladni. Már a barlanból kiele jövetnél, az első flashback jelenetnél is ne mondanám, hogy mindent értettem amit láttam és hallottam... -
#945 Najó. Annyian írkáltok erről a Divinity ről hogy úgy döntöttem kipróbálom(először csak virágboltit aztán ha tényleg olyan jó megveszem).
De a dragon age inq. re nem veszem rá magam az tuti :) -
Negritis #944 mondjuk a "szakma" dönti el valamiről hogy jó vagy sem szerintem blődség
ha a usereknek beválik akkor jó ha nem akkor nem és szerintem ez a döntő nem az hogy a "szakma" mit nyilatkozik
mert ott azért volt jópár mellényúlás -
#943 Nem teszem hozzá, mert:
1. Ott van mellette a nevem, nyilván nem Jézus vagy Bruce Willis nevében nyilatkozom.
2. A szakma is megerősíti, amit írok, mindenhol ódákat zengtek a Divinity: OS harcrendszeréről. A te véleményed ezen semmit nem gyengít, főleg, hogy példát sem hoztál arra, hogy hol láttál jobbat, vagy arra, hogy mi volt a baj vele. -
#942 csak számodra az,én szeretem a körökre osztott harcot de az pont hogy nem jött be nekem.tedd hozzá hogy számodra -
Negritis #941 asszem ez már volt bent és flamet is generált :D -
Although #940 IGN-es teszt
Ha valaki gondolkodik a megvételen. -
SaGa Jr #939 Annál a bizonyos ellenfélnél ahol 1 ütésesség előjött, van ám megoldás hogy gyengítsed. Amúgy a nehézség első 3 szintje nem állít semmit sem a te csapatod túlélőképességén, sem az egyes lények képességein, azaz mindenkinek ugyanolyan statjai lesznek easy és hard fokozaton is. A kérdéses dög tehát nehézségtől függetlenül gyepál úgy ahogy (ha meglesed a statjait majd rájössz miért, piszok magas támadása van, a sebzése önmagában nem nagy szám de alacsony védelmet könnyek kritikusra üt).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lehet ám beszélgetni azzal az adra dragon-nal és alternatívát is fel tud(sz) kínálni ha megfelelően fonod a beszélgetés fonalát. Ebben az esetben az elköltözésre is rávehető amihez meg kell keresned valakit akire rálőcsölöd a sárkányt az általa adott, majd az abba beletöltött lelkével együtt. Az illető egy sárkányvadász. Ha megteszed a sárki beleköltözik és nincs több gondod vele. Ha elárulod a sárkány szándékát akkor viszont megtanít egy igen erős új képességre amivel a kérdéses adra dragon már nem lesz olyan nagyon kemény mert csökken a védelmei mindegyike, a támadásainak pontossága, sebzése.
Ja és úgy tessék nekimenni őkelmének, hogy előtte volt szunya a Dragon's Lair-ben ami az egyik kivehető szobája a Dyrford-i kocsmában. Félelmetesen erős a bónusza amit ad, egy halom tulajdonságot megfejel 2 ponttal.
Itt nincs lehetőség a hagyományos értelemben vett "tankolásra", illetve igen kevés ellenféllel szemben fog működni. Ha nem kellően magasak a védelmek, akkor lazák kigurítják a kritikust (a támadás ugye úgy megy, hogy d100-al gurít a program, hozzácsapja az accuracy-t majd levonja a megtámadott deflection/egyéb védelmi értékét és ha 15 vagy kisebb az eredmény akkor mellément, ha 16-50 közötti akkor fele sebzés és hatóidő, 51-100 között találat, 101+ esetén meg kritikus találat van ami nagyobb sebzést és hosszabb hatóidőt jelent).
Igazi védelem növelő ability alig van (akad azért csak kevés), meg tárgy sem sok akad (a legjobb egy kesztyű ami +10 deflection-t ad). Marad a perception és resolve általi növelés a normál fegyveres támadások ellen. Így a játék végéig megmarad az esély rá, hogy a legkeményebb csapatot is károsítani tudja a leggyengébb támadó is. Cserébe már kezdő karakter is tudja károsítani a legkeményebb ellenfelet is ha jó fegyvert választ.
Alapvetően a tank szerepkör nem lesz igazán működőképes a megszokott "beállok azt kibírom amit rám nyomnak" módon. Ehelyett érdemesebb ráfeküdni a csapdák használatára (mechanics skill a felszedéshez, észleléshez és lerakáskor a pontosságuk növeléséhez). A legjobb lopakodó előremegy, lehelyezi a szimpatikus csapdát, majd az ellenfél észlelési távján belül előjön és tipli. Azok átrohannak a csapdán, benyalják és így meggyengítve már kezelhetőek (bár ez a csapdától is függ a leggyengébbek semmit sem érnek).
Vagy ott a Gaze of Adragan varázslat/csapda, ami nem sebez, ellenben hosszabb-rövidebb időre tétlenségre kárhoztatja az ellenfeleket amikor az eltalálásuk drámaian megnő. Magas mechanics és jó Int mellett elég nagy hatótávban tud tarolni egy ilyen csapda. Nem egy fejvadász feladatot így tudtam megoldani csak, hogy belecsaltam az elfogandó célszemélyt és csapatát egy ilyen csapdába és míg bénultak voltak, leabáltam őket. A dolog működött a legkeményebb lények ellen is.
Illetve tank alternatívának ott a motolla. A boots of speed úgy viselkedik, mint a D&d-s imp. haste varázslat, azaz nem csak a mozgási sebesség gyorsul fel iszonyatosan, de jelentősen gyorsít a hordozója ütési sebességén is. Az ismertetője csak a +3 mozgást említi pedig ez a kisebbik előny. 3 pár van belőle a játékban (talán négy, én 3-at találtam meg) és amíg a karakterek felén ez ott van, addig működik is szuperül. Ha kevesebb mint a csapat fele hordja az aktuális brancsból, akkor nem működik a dolog. Aki viseli nagyon felgyorsul, lényegében scout módban előbb átér a pálya egyik pontjáról a másikra mint normál módon mozgó társai.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.03. 08:54:19 -
#938 A Divinity: Original Sin harcrendszerénél jobbat még soha, sehol nem csináltak. Az a csúcs, egyszerűen tökéletes, minden harc egy élmény vele. Pont.
Az, hogy a Pillars of Eternity harcrendszere is nagyon jó és használható, egy dolog, én is jobban örültem volna, ha valami hasonlót próbálnak alkotni, ne adj' Isten még jobbat. De ez is bejön, egyedül azt nem szeretem, hogy a fix nézet miatt nem mindig látom egy effektgazdag harc tömegében, hogy az adott emberek hol áll pontosan. De nem a nézettel van baj, hanem a láthatósággal, úgyhogy ez még javulhat.
(illetve a közel tökéletes összképhez képest ez egy apróság csak) -
#937 De sokkal reálisabb, hogy minden cselekménynek van egy időtartama és mindenki csinálja, amit csinál. Aztán ha megvan vele, adhatsz neki újabb parancsot és goto 10. Ez így ésszerűbb. A körökre osztott dolog ma már kicsit elavultka, van amiben/hez elmegy, van amiben már gáz. Ha sok szereplő harcol egy területen jobb ez így. Bár alapjában én is a körökre osztotthoz vagyok szokva és azt szeretem, de haladni kell a korral. :D -
Negritis #936 azért ne keverjük a szezont a f@sz0mmal már bocsánat
a pause szép és jó adott pillanatban segít
, de ha a harcrendszer körökre van osztva akkor teljesen más a taktikázás
olyankor könnyebb előre gondolkozni nem csak az van hogy van 1 terv amit elkezdesz aztán vagy működik vagy füst
én szeretem a körökre osztott dolgokat sokszor 1-1 ötlet már az első körben befüstöl de ÉN ott jobban tudok taktikázni -
#935 Te figyejjé mé, van olyan hogy pause events a menüben és kedvedre beállíthatod, mire áll meg a csata. Szal.ez nem indok. Nálam pl. minden szarra megáll, pl. ha meghal valaki, ellenfél, vagy saját, ha meglátnak egy ellenfelet, ha harcba keverednek, ha valaki befejez egy tevékenységet stb. ÉS máris "körökre" osztott. Pont ez a jó, hogy ízlésednek megfelelően okosíthatod a harcrendszert. -
#934 Körökre osztott harcrendszer? Azt imádtam a legjobban a Divinityben. Ha ebbe is beleteszik, akkor lesz is kánaán. Legalábbis nekem. Most erősen gondolkodom, hogy addig félretegyem. -
#933 Egen ezt utálom én is, hogy a két legerősebb elől tankoló karim sokszor oneshotos és utána meg nézhetek ki a fejemből. -
#932 Másnak is voltak problémái tankolással?
Állandóan az volt, hogy ráküldöm valamire tankot, aztán amikor már azt ütik akkor odamegyek meleevel, és állandóan rájuk fordulnak. Fighter meg pala tanknál is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arról nem is beszélve hogy tökig buffolt lvl12 pala tankot Adra Dragon egy ütéssel szétkapja easyn is :D -
#931 köszönöm,akkor haladok tovább.amúgy lehet hogy kicsit leragadtam,kb 8 level lennék mire végzek az act 1el és még hátra van 2 12 a max szint lehet haladnom kéne a storyval is mert 100óra lesz így :D -
SaGa Jr #930 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Két helyről jön a megoldás. Az egyik egy cetli ami hiányos (ott van valamelyik szobában lerakva), a másik annak a fickónak a szelleme aki az alsó szobában van egy kör alakú medence előtt (az ő emlékeiből derül ki, hogy a jobb oldalival kell kezdeni és befejezni a sort a többi meg az előzőleg említett cetliből silabizálható ki). A kettőt összerakva megkapod a megoldást amit Hogthar leírt.
Myselor:
Igen el lehet, de az az Act 3 történéseinek helyszíne lesz így míg az Act 2-t le nem zártad, addig nem is tudsz odamenni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor itt az ideje majd száraz lábbal kelsz át a most még víz alatt lévő területen.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.02. 20:16:20 -
#929 Itt a harang sorrend: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jobb,középső, bal és megint jobb harang(nem emlékszem jól ha ez nem működik a jobb és a bal részeket cseréld fel) -
Negritis #928 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!elvileg a jegyzetekből kiderül
én kicsit kómás voltam és gugliztam rá -
#927 nemtudom ti hogy vagytok vele de nagyon hosszú játék lesz ez nekem,28és fél óra majdnem level 7vagyok 6 karakterrel és act1ben még most megyek majd a templomba a városban.egyébként a térkép jobb részébe el lehet jutni?mert ha jól értem valami csónak kellene vagy nemtom.nincs járható út oda -
#926 én random kattingattam és sikerült xd -
MauroN #925 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eothas templomában a harangoknál hol tudom meg a sorrendet? -
#924 köszönöm.akkor jól gondoltam hogy ennyi az egész. :) -
SaGa Jr #923 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nincs külön vault/kincstár. Bármit összeszedsz az a tied, ennyi a jutalom. Nem values-t mondott a fickó? Nekem valami ilyesmi rémlik, tehát az értékek amiket begyűjtöttél azok a tiéd.
A kérdéses helyre a túloldalról lehet bejutni. Fenn a templomban az oltár szobájában van egy oldalsó lejárat, na az vezet az ajtó túloldalára ahol egy kart meghúzva nyílik az ajtó, így lesz egy közvetlen összeköttetésed a templom és a dungeon között.
A másik, lenn lévő spéci ajtó az az animancer nő szobájából nyílik, kapcsolója rejtett, az ágy lábánál van.
Illetve a nő kulcsaival lehet még kinyitni a dutyiajtók egyikét ami mögött egy elkapott manus raboskodott a támadók közül. -
#922 valaki pls help
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!roderic holdban a vault hol található?azt mondták az a jutalmam amit ott találok,és lent a dungeonban van egy ajtó proper key kellene hozzá.mindenkit megöltem már és végeztem a hellyel de sehol nem találtam -
Negritis #921 Q itemek általában "külön" kategóriába esnek az RPG-kben elvégre mégis rákénszerítik az embert hogy náluk legyen
legalább abból ne legyen hátrány hogy amiatt nem fér be a fáklya (persze van amikor ez nem működik és az ember idegbajt kap de talán csak 1 v 2 rpg volt ilyet éreztem)
de jah a kulcsok önmagukban megennék a teljes inventoryt egy nagyobb rpg esetében -
#920 Na igen. Grafikailag nekemis a 2 tetszik legjobban :) Leghangulatosabb...Szorosan mögötte a 3. rész(grafikai hangulatilag). Többi résszel meg nem tudtam játszani fél óránál tovább. Sajnos. -
SaGa Jr #919 Az sem mellékes, hogy a quest item-ek eleve oda kerülnek (stash) és mivel belőlük sok van (lesz idővel és sok meg is marad), így hamar elfogyna a rendelkezésre álló hely a többi cuccnak abból a kevésből, ami egy karakternél rendelkezésre áll. -
Negritis #918 off
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!én játszottam a 2vel és játéktechnikailag nem volt akkora fejlődés viszont grafikailag és a játék "jellegében" igen
a 2 nekem kézzel rajzoltnak tűnt míg a 3 inkább digitálisnak és a 4 is ugye a kézzel rajzolt vonalat vitte tovább
én így éltem meg, de tegyük hozzá a 3al sztem kb 300 órát a 2vel és 4el 15-20at játszottam és időben is a 2-4 kb egymás után jött
és nekem a 3 kilógott onnan
on
ami a táskában van az van "kézben" tehát ha nincs "kézben" pl a lockpick item akkor nem fogja használni
a stash azért jó mert ha "kipucolsz" egy full zónát akkor jó ha mindent el tudsz vinni egy körben és nem kell 4-5x lemenni mire elcipelsz mindent
mivel fantasyban vagyunk, nálam ez egy köztes dimenziós feneketlen láda :D -
#917 Sokkal hangulatosabb volt a 3. rész mint a 4.től bármelyik beleértve a 4.et is...De ezen nem fogunk összeveszni. Ha neked a 4. rész tetszett jobban én tiszteletben tartom. -
Micsu #916 Melyik varazslatokra gondolsz ami a 3ba nem volt? -
#915 OFF
A 4. a 2. résznek? A HoMM 3. semmi nem volt tudtommal, csak egy upgradelt 2. rész. 1:1-ben ugyanaz a skill és fejlődési rendszer volt, nem volt caravan, se semmi új. Egyszerűen több kastély, több pályaelem, több lény, stb. volt, de semmiben sem volt másabb, mint a 2. rész.
ON
A stash funckciója micsoda? Nem értem, hogy miért jó az a játéknak, hogy van 20 slot és azon felül a stash. -
Negritis #914 ez sem igaz :D lásd AC sorozat :P
minden igaz rá ami a kings bountyra a részek "változását" tekintve
de valahogy mégis a KB-nél megbocsátható nekem is megvan a vámpíroson kívül minden rész amúgy
mondjuk nem véletlen hogy az már early accesses volt, elvileg anyagilag azért annyira nem megy jól a széria
a HoMMnál nekem a 3 a legjobb, de ott rengeteg olyan élmény is volt
a 4et is szerettem egyébként, de valami ott nekem hiányzott a 4 inkább a 2nek volt a szellemi örököse mint a 3nak valszeg ez volt a gondom