1921
1408893095.png
  • Sheltem
    Megvannak már onnan. Csak lusta voltam még mélyebben belenézni, meg ugye itt volt a húsvét, elsőre nekem nagyon furcsa volt a Divinity színvilága. Csípem az ilyen Torchlight 2 hangulatú színvilágot, de Pillars of Eternity után most nem hiányzik ez a játék valahogy. Aztán később ínségesebb időben biztos kéne :)
    Igazából virágbolti verzióként is jó lenne(hétvégén megvettem a Kings bountykat is) de nagyon olcsó a Divinity is meg a Xulima is G2A -n.
    Na mindegy majd eldöntöm lehet egyiket se veszem most meg :)
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.07. 16:30:23
  • IMYke2.0.0.0
    Mondjuk, ha valaki ezt nem jelölte be, akkor nem is érheti el állandóan:

• Negritis
    azt tudom javasolni hogy kölcsönözd ki mind2-t az ncore árúházból és nézd meg
    a harc rendszer és a stílus elég gyorsan "dűlőre" viszi

D:OS-t nem toltam a Xulimát én imádtam az is kb 40 óra és nekem a történet is tetszett
    vannak benne klisék mint mindenhol, de mégis egy fura érzés járja át az embert

és nekem a puzzle-k is tetszettek menetközbe
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.04.07. 16:19:26
  • Myselor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    wardens lodge és bekell menni ott a faszival beszélni és adja
  • Sheltem
    Hirtelen hozzájutottam 7500 Ft hoz amúgy(eladtam egy már nem kellő kvarcjátékomat).
    Úgyhogy most vacilálok, hogy Lords of Xulimát vagy a Divinity: Original Sint vegyem meg(ha már olyanból jutottam haszonhoz amit már egyszer úgyis szórakozásra költöttem).
    Tudom, hogy az utóbbi nagyobbszabású meg minden, de valahogy a Xulima might and magic (4-5) "hatása" jobban vonz.
    Nem tudom...Tanácsot tudtok adni ?

Ja és bocs a 3 hozzászólásért :)
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.07. 16:16:23
  • Sheltem
    Bounty küldetésekhez mit kell felépíteni strongholdban? (spoiler taggal jöhet)
  • Sheltem
    Pedig nagyon jó kis történetek vannak...És mivel te a Watcher vagy a "saját" szemszögedből olvasod a történetet amit kiolvasol az emberke emlékeiből ezért méghangulatosabb (szerintem).
    Ha szerinted fos akkor nem biztos, hogy ez a te játékod(ezt persze mindenféle offense és flamekeltés nélkül mint észrevételt jegyzem meg).
  • f24sg
    Ez a "lila-belenézős" fanfiction mekkora egy *fosch*... Az elején nagyban azt hittem, hogy hű, most valami fontos embereket hallgatok le, aztán 3-4 ilyen értelmetlen zagyvaság után kezdett gyanús lenni, hogy miaszar is ez? - És akkor asszem itt olvastam, hogy kihagyható dolog, mint a sírfeliratok is.

A játék eredeti, viszont az 500+ oldalas official strategy guide-ot pofátlanul szereztem meg, mert ott vannak hasznosan leírva az összes szörny összes tulajdonságai - mire érzékeny, mire ellenálló, és az ugye nem volt benn a champion editionben.

Utoljára szerkesztette: f24sg, 2015.04.07. 16:10:11
  • Myselor
    én 48 óránál tartok az egész act 3 hátra van midnent megcsinálok.most bountyzok lassan elérem a max szintet.a pénre már nincs szükségem majdnem 100knál nem mintha eddig lett volna de na.én még el leszek vele egy pár órát :)
  • Negritis
    szerintem szimplán a "stash" gombot nem találta a trade során
  • IMYke2.0.0.0
    Kilépés előtt adtam el egyszerre 218 elemet - a karakterektől és a Stash-ből. Klikkelsz egyet a tárgyon és repül is a Trade ablakba.
  • Terawatt
    Stashből már egyből bedobálod a trade ablakba.
  • j0nNyKa
    miert ne lehetne ?
  • Tibbbor
    Lenne egy kérdésem a trade-el kapcsolatban: jól látom, hogy Stash-ből nem lehet közvetlenül eladni, csak ha előbb kipakolom a cuccokat a karakterek inventory-jébe? Kár, mert tegnap egy dungeonban rengeteg loot került a ládába és ezzel a módszerrel baromi időigényes volt megszabadulni tőlük...
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2015.04.07. 14:58:52
  • lwb
    Rohantam a fenét. Hivatalos oldalakon 20-25 órás végigjátszások is vannak és egyik sem speed run, hanem simán elnyomták a szöveg egy részét. Én mindent végigolvastam és hallgattam. Amit nem: a könyveket, amiket találtam, csak ami érdekelt, azt olvastam el. A támogatók fanfictionjét (soul reach) nem csináltam végig, mert kb 10-ből egy volt oké, a többi meh vagy borzasztó. Ezért valamikor az elején abbahagytam. 40-45 óra nem kevés egy ilyen játéknál, ahol lényegében két város és két falu van. A BG sem tartott tovább, sőt. Kétfegyveres, bőrvértes harcossal toltam (stoic, agressive) normalon, ezért harcban is csak kb 4-5 alkalommal haltam meg (ebből háromszor egy csatánál, majd meglátod melyiknél).

"bizonyára messze még a vége"

Egyébként kérdés, hogy Act II-ben hol vagy. Simán lehet, hogy neked sem lesz hosszabb 50-nél.
  • IMYke2.0.0.0
    Rohantál. Mintha nem is olvastál volna semmit.
    Én - most is onnan vagyok - még (korr.) 2. fejezet, Od Nua Végtelen Ösvényei, 7. szint, mellékküldetések, Erődítmény. taktikázok, tankot is készítek az egyik karakterből stb. és "csak" 35 óránál járok, és bizonyára messze még a vége.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.04.07. 13:55:05
  • Negritis
    nekem pl 40 óra volt a Xulima is, és arra se sajnáltam az összeget (talán 20 v 25 euró volt)
    elkapott az atmoszféra és a sztori
    bár remélem ott lesz 2. rész mert a befejezés alapján jönnie kell :D

amúgy ha "magával ránt" a játék és 40 órán keresztül jól érzed magad és nem érzed azt "hogy ezt muszáj megcsinálni" akkor nincs gond
    ha azért 40 óra valami mert olyan időhúzás van benne amire semmi szükség csak hogy peregjen az óra nah ott akár 100 óra is lehet akkor is húzni fogom a szám
  • lwb
    Ja, tudom, csak csesztem már el, véletlenül beletöröltem az egyik karakterbe és az egész spoileres bekezdés kiment, aztán jött az obligát anyázás - megérdemleten.

Ez mondjuk még a szerkeszthető kommentek kora előtt volt.
  • lwb
    Én Act I-ben el sem kezdtem az endless pathot. Az Act II az hosszú, a III az nem annyira. Van IV is, de az csak az epilógus lényegében. Szerintem 40-45 óra nem kevés, ez nem egy sandbox játék, mint a skyrim, ahol virágszedéssel elmehet ennyi. Ez a 40 óra ez kontent-heavy volt, tele volt értelmes dolgokkal, nagyon töltelék nem volt benne, nem éreztem elnyújtottnak. Pedig sok ám az. A DA:O-t pl. 20-25 óra volt végigvinni, hogy egy modern példát mondjak.
  • wedge31
    44 óra volt nekem is, nem rossz az.
  • Renegade
    érdekesség:

klikk itt a srác elég komoly időt belerakott, már csak az ismertető megírásába, durván min/maxolás nézőpontból bemutatva a fajokat, meg a kasztokat. Én képtelen lennék ez alapján játszani, de hátha valakinek hasznos. Ja, meg az osztály/faj, elnevezések aranyosak, mint, hogy milyen is a controll freak vazsi, meg az Aladdin tolvaj :)
  • Terawatt
    Megírod a szöveget kijelölöd és ráböksz a spojlőr gombra tádá, bele is rakta. egyébként meg [spoiler ] szóköz nélkül, a vége meg [/spoiler ]
  • Negritis
    ha 1 végig játszás "csak" 40 óra én elégedett vagyok
    főleg hogy általában vannak releváns döntések amik miatt többször is újrajátsza az ember
  • Sheltem
    Fura...Mármint a 43 óra..Én kb 21-22 óránál vagyok és még act1 . Endless Path 7. szint. Ez azt jelenti, hogy a 2. 3. act 10-10 óra lesz csak?
    Hát nem túl hosszú akkor...Azért egy 60 órát reméltem. Sebaj, végülis 6000be volt, 14ezerért megvettem volna a galaxisban biztos szívnám 40 óra után a fogam :)
  • lwb
    Na, végigtoltam, 43 óra volt, max. levelet elég hamar elértem, de azért egy kivételével az összes companion questet megcsináltam és a mellékküldetések, taskok közül is csak egy-két fedex baromságot hagytam ki, mert se a pénz, se az xp nem kellett már. Az endless pathot kitoltam, az erődöt majdnem kimaxoltam (egy-két kozmetikai dolog hiányzott a végén, azt már nem akartam megvárni), a bounty-k közül csak az első leosztást csináltam meg, utána már nem kellett se xp se loot. Ha valaki maximalista és sokat molyol, akkor 60-80 órát is el lehet vele bohóckodni, de szerintem 40 körül az egészséges átlag.

A végével van pici bajom, de nem írom le még spoilerbe sem, mert amilyen mázlim van, elcseszem a spoiler taget és az egész kimegy publicba. :) Mindent összevetve az elmúlt 10 év legjobb crpg-je, de egy Planescape Torment szintjét nem éri el.
  • Negritis
    mondjuk én a klisék miatt is szeretem a cRPG-t és ugyanúgy pont azokért szeretem a jRPG-t (tinédszer megmenti a világot miután szülei/szerelme keresésére indul :D)
  • Sir Quno Jedi
    Enyimé annyira nem volt jó +2/+3 volt, szal. ad összesen 5-öt. Drága, de mivel csak 8 zsoldososd lehet, így őt bevenni egyik helyett azért pluszt jelent.
  • Sir Quno Jedi
    Azé a sárkány egy high level partinak nem okoz gondot egy ad&d-ben sem. Erősek, veszélyesek, de azért velük is ki lehet cseszni rohadtul. Hiába a mágiarezisztanciájuk, hiába az iszonyat életerejük és durva armor classuk, nomeg kemény támadásaik (főleg amit fújnak) és saját mágiáik, a sárkányiszony, azért ők sem halhatatlanok. Ugye a magicres-kójuk is csak százalékos és van varázslat ami csökkenti, plusz azok a mágiák, amik nem őt érik közvetlenül, azok hatnak továbbra is, lásd. ice storm. A sárkányiszony van akire már nem is hat, másokat lehet védeni aurákkal és varázslatokkal/artifact-ekkel. Nomeg vannak hasonló erősségű idézhető lények, idő és dimenziókapuk, direkt sárkányölő fegyverek soroljam...

Plusz a magasszintűek általában komoly világi hatalmaknak is parancsolnak és ha kell hoznak magukkal katonákat, ballisztákat (jó kis tűzvédelmi varikkal/rúnákkal, pluszos lövedékekkel stb.), varázsló akkolitusokat, papokat, pszionikusokat, megzabolázott szörnyeket, morálbónusz mindenkin, hogy ne fussanak a sárkányiszonytól stb.
  • SaGa Jr
    Sir Quno Jedi:
    Na ilyenbe még nem futottam bele, illetve nem foglalkoztam a zsoldosokkal azután, hogy teljes volt a létszám.
    Ezek szerint ők lennének azok akiket támadás ért ide úton, megoldották a helyzetet magukban és melót keresnek? Ilyen híreket már többször is kaptam, de nem különösebben érdekelt a dolog. Most legalább tudom, hogy ilyenkor a zsoldosok ablakában kellett volna őket keresni, nem az általános vendéglistán. Örülök neki hogy még mindig tartogat érdekességeket ez a játék. :)

Akkora extra összegért amúgy adnak is akkora pluszt esetleg (a sima zsoldosok ugye +2 módosítóval játszadoznak összesen)?

Renegade:
    Emlékszem rá, nagyon szerettem többek közt emiatt is a Wiz7-et. Meg azon kezdtem még '93-ban angolul prüntyögni meg kérdéseket fogalmazni és nem csak szavakra rákérdezni. Olykor egész érdekes dolgokat lehetett kiszedni belőlük egy jól megfogalmazott kérdéssel, olykor nekiálltak filozofálni vagy válogatott módon küldtek el a sunyiba. :) Nagyon választékosan tudtak káromkodni, ileltve a különféle káromkodásokra reagálni.

cRPG "elhagyhatatlan" sablonjainak kelléktárát gazdagítja még a töltelék hozd-ide, vidd oda, ölj patkányt kategóriás feladatainak igen komoly juttatásokkal való honorálása is és az extrém sebességű szintlépések. Egyes játékokat asztal mellett végigjátszva jó ha 3-4 szintlépés összejönne, nem 20 vagy még több. De hát ezért szeretjük a cRPG-ket. :)
  • Renegade
    ez igaz, szerepjátékosként simán visszaszalad az ember az említett helyre szundizni. :)

ettől még lehet álmodozni egy olyan játékról, ahol tényleg aktívan reagál az AI a történésekre.

anno egy érdekes ötlet volt a wizardry 7-ben: vannak a partyn kívül más hősök, akik szintén keresik az Astral Dominae-t, ők jöttek mentek a világban, harcoltak egymással (akár a partival is) és volt, hogy elhappolták a csapat elől azokat a tekercseket, amik útmutatóként szolgáltak (talán legend scrollok voltak) :)
  • Sir Quno Jedi
    Hogyne kérlek, megjelenik színes felirattal a zsoldosok listáján legfelül a vendég, egész jó statokkal és lehet őt is bérelni napidíjért (csak 10x annyi volt nekem, mint a "sima" zsoldosok).
  • Renegade
    off:

na igen a crpg-k két dologból nem tudnak kinőni, az egyik a dungeon mélyén ülő gonosz: miért van ott, miért csapdázza tele? tényleg arra vár, hogy valaki odamenjen megölje? miért nem irányítja a szolgáit? miért vannak külön szobákban? :)

a másik a sárkány: ha valaki papiros szerepjátszott, az tudja, hogy ha sárkányt lát, akkor futás, vagy teleport, jó messzire, mert legyőzhetetlenek szabad ég alatt :)
  • SaGa Jr
    Van a kérdéses helyen értelmesen kialakított hely is pihenésre egy beépített embernél akiről infót is kapott a játékos. Na ő speciel ebben a szituációban simán fedezi/óvja/rejti a csapatot.

Ettől persze az "ostromlott" területen pihenés egy marhaság, főleg 8 órányi laza szundi zavartalanul. De ha meglépnék a készítők hogy komolyan veszik az ilyesmit, nem engedik a pihenést, rátörnék az őrök a csapatra az ajtót pihenés közben, a bajra egy helyre gyűlnének (ami egyébként a lehető legnagyobb hiba, mindenki menjen szépen riadónál a saját kijelölt helyére és majd az erre tartott kereső csapatok foglalkoznak a probléma lokalizálásával), na akkor lenne ám nagy sivalkodás casual player/games körökben, márpedig a bevétel igen tetemes részét mindig ők adják össze, így hozzájuk igazodnak az alkotók is.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 11:14:10
  • Negritis
    ez kicsit off, de pl a Shadow of Mordorban ha "riadót" fújnak akkor az egész "helyőrség neked megy

a kastélyban "camp" kicsit necces nálam is, de ez legyen a legnagyobb gondja a játéknak :D
  • Renegade
    Na volt időm nyomkodni hétvégén, még nagyon az elején vagyok, a rugóm mellé felszedtem a harcost meg a vazsit. 4. szint, a gonosz várúr kastélyában gyilkolászok és próbálom megtalálni őt. Itt már szívok rendesen, amikor nekem ugrik 5-6 őr meg egy pap folyamatosan. :)

Mondjuk én vagyok a hülye, mert mindig elfelejtem a buff italokat, kajákat elfogyasztani. :)

No meg keveset alszom, simán van, hogy 30 HP/Stamina ponttal ugrok bele a csatába, aztán load game, szóval még nem volt rá példa, hogy 3-nál kevesebb táborozó cuccal mászkálnék.

A micros rész marha jópofa, a harcos marha jó tank (defre gyúrtam nála keményen), percekig feltart 3-4 őrt. Egy dolog szúrt csak szemet, hogy sok AI nem fut utánam a végtelenségig, na meg a kötelező szerepjáték fa**ság: bár kiabálják a riadót, de a szomszéd szobában lévő őrök nyugodtan megvárják hogy halomra öljem a bajtársaikat, de nem segítenének nekik. Kíváncsi vagyok lesz-e valaha olyan játék, ahol az őrség riadóztatva lesz, ha valahol csata van egy várban, vagy, hogy elzavarnak egy településről, mert mondjuk kiirtom egy fogadó komplett vendégségét. Ja, meg a másik marhaság: kiirtom a fél kastélyt, megalszom egy szobában, de a kutyát nem érdekli. :)
  • SaGa Jr
    Akkor tényleg úgy néz ki, hogy esetedben a patch/patch hotfix kavart be. Mondjuk többen panaszkodtak(nak), hogy a meglévő játékukat bizonyos helyek és szituációk kapcsán tönkretette a patch és emiatt kénytelenek voltak újat kezdeni ahol meg nem futottak bele a problémákba amiket régebbi játékban tapasztaltak a patch után. Valamit nagyon eltoltak a srácok, nem csoda hogy már a hétre beígérték a következő komolyabb patch érkezését.

Bérelted a vendéget? Ilyennel még nem találkoztam, eddig ez a lehetőség valahogy kimaradt. Vagy volt és akkor ingyen volt vagy nem volt. Egyedül a káros vendégnek tudtam fizetni, hogy húzzon el a csodába, illetve kíséretért folyamodókat tudtam pénzért lerázni ha nem volt éppen szabad companion akivel társíthattam volna az illetőt. Esetleg szimplán félreértettem amit írtál?

Eddig nekem a legtöbb amit a rablók elloptak az a teljes befolyó összeg fele volt alacsony (25 alatti) security értéknél. 35+-os security esetében már csak csipegettek a teljes összegből a kis piszkok (ami így kicsivel több volt annál, mint amit a "védők" elkértek fizetésnek). Mondjuk míg lent ki nem pucoltam a járatokat addig magasabb volt a részesedési arányuk de 50%-ot így sem haladta meg. A nagyobb változásokat (számomra pozitívakat) a magas security és a kipucolt alsó régió jelentették.
  • Sir Quno Jedi
    Egyrészt pozitív vendég van, egy időben még őt is bérletem, de nagyon drága, másrészt minden küldit megcsinálok, van ott három karakterem erre a célra. Szal. /me nem érteni, hogy miért lopnak el mindent a rabolók.
  • SaGa Jr
    Ezért is tettem spoiler-be.
    Ő segítséget, megoldást kért, én adtam. Aztán hogy él vele vagy sem, az már rá van bízva.
    Ha meg esetleg azok közé tartozik, aki nem szeret olvasgatni (mert nem vágja annyira az angolt, szótárazni meg mondjuk nincs kedve), akkor magától valószínűleg nem jönne rá a megoldásra, mert nem rágja a szájába a program a választ, csak utalásokat tesz rá, azokból sem direktben célra mutatóakat, még akkor sem ha nagy mennyiségben vannak elszórt hint-ek a szinten meg korábbi/későbbi helyeken.
  • IMYke2.0.0.0
    Én nem akartam elvenni tőle még jobban a felfedezés örömét, miközben válaszolok neki...
    Ezért nem írtam meg, hogy hol találja a szükségest.

Szerk.: Megértem. Én hulladék tanya netről játszom. A STEAM "hülyeségeit" kénytelen vagyok tolerálni :()
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.04.07. 10:26:13
  • SaGa Jr
    A megoldás majd pár szinttel lejjebb lesz.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azon a szinten ahol a nagy szoborfej is található (4-es vagy 6-os szint, nem emlékszem pontosan), lesz egy kupac ellenfél (azok a zselészerű izék meg bogarak) valahol a környékén. Mikor lenyomod őket az egyiküknél lesz egy nevesített szablya (saber). Na azt tedd a karaktered inventory-jába és ballagj vissza a 3-as szintre ahhoz a szoborhoz ami a kandallóban van. Amikor megvizsgálod akkor lesz egy új opció, hogy a kezébe add a szabályát. Erre kinyílik egy falszakasz és bemehetsz az eddig elzárt területre. A fegyvert ezután ki is veheted a szobor kezéből mikor kijöttél onnan és így lesz egy jóféle kardod is meg a helyet is megnézted/átkutattad.

IMYke2.0.0.0:
    Igazad van, nekem valahogy mégsem mindegy, hogy 80 megát vagy 500+-t kell legyűjteni egyszerre.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 10:23:47