Pillars of Eternity
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
én is jobb szerettem volna 4 fős partyt, semmi gond, normalon bőven szuper a 4 tag
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Óriási ez a játék 😊 Kezdő tippem azoknak is akik tolták Bg1-2 ? Icewind Dale-ket, hogy amint lehet vegyen fel compaionoket(direkt nem írom hol hogyan lehet nem spoilerezek) ugyanis már eleinte is összefutni olyan lényekkel akikhez 3-4en nem árt lenni 😊
Mondom ezt úgy, hogy 2 fővel megpróbáltam kb 15 féleképpen nem adtam fel(másik lehetőség később visszamenni ezekre a helyekre, de én azt mondom 3-4 en már lehet f*szán mikrózni a keményebb lényeket is).
A cuccok "fejlesztése" nagyon tetszik, hogy gyűjtögetni kell az alapanyagot hozzá.
Kérdés mit érdemes és mennyit érdemes "alap" cuccokra rászánni, de ezis nagy szépsége ennek a játéknak.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.29. 16:00:16
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Molnibalage83: Igen ez a játék inkább stratégia mint hack and slash, de ettől nem lesz kevésbé RPG szerencsére, inkább csak összetettebb, több karakterre is figyelned kell egyszerre, nem csak a csatatéren de fejlődésüknél is.
NWN 1 részében a csapat társak szerintem nem voltak a legjobbak irányíthatóság terén ráadásul max 2 lehetett.
A 2. részében már lehetett több társad is de a kamera nézet miatt nehezebben volt átlátható a csatatér mint itt.
Ui. kipróbáltátok már a nagy fej opciót?
Első reakcióm a (na de miért?), aztán rájöttem, hogy elég mókás ráadásul eszembe jutott, hogy a bátyám gyereke mennyire élvezte az icewind dale-t ezzel tuti még inkább el lesz.
a godlike faj egy "picit" tapnak tunik
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
én is pont úgy állok az rpgkhez mint te, rugót is kezdtem, nem is bánom, de el lehetne lenni kényelmesen nélküle
viszont csatában is baromi erős, úgyhogy teljesen jó főkarakternek
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Hatfős csapattal hardon sincs gondom, csak nagyon el vagyok már szokva ettöl az aprólékos micromanagementől amit megkövetel egy-egy csata.
az a bajom, hogy pont a főhős, és a körülötte lévő.. nem spoilerezek dolgok nem jöttek még át annyira, remélem később ez javul
A karaktergenerálásnál szépen leír mindent, elég átlátható, akárcsak a harcrendszer, ha edzett vagy RPG játékokban ezt is hamar kifogod ismerni.
A Grafika átlagosnak mondható, textúrák nem a legélesebbek és a karakterek se a legélethűbbek, de a pálya design kimagasló, amihez a zene kiváló, így az ha rátudsz hangolódni a témára nagyon hamar magába tud szippantani a világa.
A történet és a történet vezetés kiváló ebben mindig is kimagasló volt az Obsidian (RPG-knél).
A Világ elég nagy, de szektorokra van bontva tehát nem olyan szabad mint pl az Eldar Scrolls sorozat.
Viszont nehéznek mondható, végig kell gondolnod mit hogy csinálsz mert könnyen fűbe haraphatsz, stratégiát követel.
Ha nem játszottál a baldur's gate és icewind dale sorozatokkal, ajánlom próbáld ki a demot( ha van) vagy a virágbolti verziót, látni fogod mennyire jön be.
Saga Jr, minden rpg topikban ott van, segit mindenkinek aki keri, az esetek 99%-ban spoiler mentesen ir, ugyesen korulirva sok infot, nem pedig kesz megoldast kinalva.
kicsit tulreagaltatok szvsz
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb
viszont valszeg new game lesz ebből mert a hard save utolsó időpontjában már be volt bugolva
fél napnyi játékot buktam, de ilyen esetekben nem zavar lesz pár döntés amit máshogy csinálok 😄
feltéve hogy a laptopomon menni fog a játék és nem csak itthon az asztalint tudom tolni 😄
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
Addig marad veled míg ki nem rúgod,
Ámbátor az általad leírt módon felvehető egyének (akiket te kreálsz meg) nem companion kategória. Noname kalandorok csupán, nulla személyiséggel, saját feladatok és célok nélkül. De ezen túl igaz rájuk a fentebb leírtak mindegyike ugyanúgy ahogy a companion-okra is.
Evoluti0N:
Klasszikus, infinity engine-es RPG. Érdemes rászánni a pénzt, jó időre leköt majd. Nem Baldurs Gate/Icewind Dale, ahhoz túl sok az eltérés rendszerszinten, de a játékmenet, a harcok kezelése, a történetvezetés a térképkezelés megegyezik azokkal. Itt is vannak felszedhető társak akiknek megvan a saját maguk baja és célja, van saját véleményük viszont aki ebben a játékban elpatkol az úgy is marad, mert nincs resurrection mint a D&d klasszikusokban.
Kihívási szintje másmilyen, mint a BG/IWD játékoknak. Több odafigyelést igényelhet a harcokban, a karakterek nem lesznek istencsapás kategóriás szörnyetegek, a "varázstárgyak" sem adnak akkora előnyöket és a képességek száma és előnyeik is korlátozottabbak.
A hősiesség itt is megvan bár BG szinthez képest visszafogottabban, a harcok keményebbek tudnak lenni több ellenféllel szemben, számtalan helyzet és szituáció több módon is megoldható, akár harc nélkül is eljuthat az ember kis gondolkodás után látszólag megközelíthetetlen helyekre, párbeszédek során is számtalan módon lehet befolyásolni az eseményeket, többször van lehetőség némely feladatban meggondolnia magát a játékosnak és az eredeti megbízó ellen fordulni, őt elárulni/felfedni/lebuktatni, céljait kideríteni és megváltoztatni a feladat teljesítésének módját esetleg célját is ezáltal.
A bejárható területek változatos kinézetűek és méretűek, a legfurább helyeken bukkanhat az ember elrejtett dolgokra vagy épp információra.
Az utóbbi évek egyik legjobb eresztése az bizonyos és nem a nosztalgiafaktor miatt. Sok mára már kikopott apróság és sztorielem emeli ezt az RPG-t az újabbak fölé. Egy klasszikus, single player játékba ruházol be amennyiben megveszed.
Lehetőséged nyílik szólóban játszani csak a karakteredet pátyolgatva, vagy csapatot szervezni nevesített vagy noname segítőkből, "gazdasági" döntéseket hozni, befolyásolni egy nagyobb régió biztonságát, elismertséget szerezni vagy közutálatnak örvendeni. A politikába is beleszólhatsz ha épp ahhoz van kedved (a karaktered cselekedetei, feladatvégzései által).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.29. 09:47:05
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Nem kell aggódni, már kértem moderátort, hogy törölje a hozzászólásomból a kényes részt. Azért nem én tettem meg, mert kicsúsztam a szerkesztési időből. Fene sem gondolta, hogy a játék oldalán már régről ismert információ ennyire kényes.
Sheltem:
Tudja fene. Nekem eddig nem hiányzott a rogue, de más RPG-k alapján szerintem városban kéne keresni az ilyen jellegű karaktert. Szóval én arra tippelnék, hogy valahol ott lesz majd felszedhető egy, az meg még eléggé a játék eleje lesz (de mindenképpen az első fele/harmada).
Egy sokkal idegesítőbb hiba lesz majd később a stronghold kapcsán és az alatta lévő endless path szálon, ami viszont mindenkinél előjött aki csak eljutott odáig. Itt a 13. szinten jön elő a bug, ahol egy szellemnek kéne majd segítenie a továbbjutásban, csak épp hiányzik neki a szükséges párbeszéd opciója (béta során még megvolt neki). Emiatt a Master Below befejezhetetlen (egyelőre, míg nem javítják). Illetve aki nem achievement-ezik (mert mondjuk a GOG változattal nyomja emiatt nem is lehetnek vagy nem érdekli őt a steam-es változatnál) az megoldhatja cheat segítségével csak ekkor utána már nem lesznek achievement-ek.
torma1:
Ez viszont nem D&D-re lépülő RPG. 😊 Egyébként a D&d 4 és 5 is (de szörnyeknél előtte már a 3 és 3,5 is ismerte ezt az újratöltődős varázslás/képesség használat metodikát).
Sheltem:
Lényegében mindegy milyet választasz. Az azonnal megszerezhető előnyön túl lesznek helyzetek amikor maga a háttér típusa fog kisegíteni (beszélgetésben bizonyos háttér esetén előugró új opció, zárt ajtóknál is előjöhet például, hogy irgalmatlan magas mechanics-al nyitható avagy egy bizonyos háttérrel lazán nyitod, bunyó kerülhető el csak mert egy adott háttérrel rendelkezel és még lehetne sorolni). Én a ranger-emnek hunter-t adtam, de eddig nem vettem hasznát, ellenben merchant, mercenary, aristocrat és clergyman már többször "kellett" volna, a kismillió és egy paladin rend (csak paladin-nál választható) és istenség (csak papoknál kerül elő) mellett.
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.03.29. 12:25:30
next charactert nem tudom melyik, a gond hogy oda tudok menni hozzá de nem látszik egyáltalán
olyan mintha a térkép aljára be lenne ragadva sajnos
és a formációban sem látszik mikor kijelölöm az egész csapatot csak 6 kis karika mozog a 7. lenne a pet ugye
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.03.29. 00:21:11
hol van a pet, látod "fizikailag"? oda tudsz menni hozzá közel?
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.03.29. 00:14:33
Szerencsére Sikerült rájönnöm mi okozza a gondot(bár nem értem miért). Ha a gépeden van VPN hálózati kapcsolat (pl hamachi vagy tunngle) míg játszol tiltsd le.
Remélem tudtam segíteni.
Másik aki engem érdekelne és talán tudtok segíteni. Feltűnt hogy a rendszere D&D utánzat, sőt kifejezetten olyan a játék mint régebben a Baldur's gate és Icewind dale részek, azonban karakter generálásnál nem találkoztam a fegyveres jártasságokkal, és bár engedi használni Pappal vagy varázslóval is a kardokat és egyéb fegyvereket, attól félek hogy nem túl jók benne.
Merre találom a fegyveres jártasságokat, mert a karakter leírásnál nem találtam őket?
az a lényeg hogy a ranger petje fehér színű lesz és onnantól nem tudod "irányítani" hanem szimplán be van ragadva valahova
nem tudom mit lehetne csinálni, mentés visszatöltés esetleg, csak viszonylag régebbi van sajnos
steames fórumban / bárhol máshol kerestél már rá hogy más hogy oldotta ezt meg?
a select all gomb nem segíthet? vagy ha csak kijelölöd a petet a ranger ikonjánál?
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.03.28. 23:44:00
a játékot viszont egyre jobban imádom
Most kezdek egy uj class-t,mivel erdmes kezdeni,vagy teljesen mindegy a csapat miatt?
ha igen elég hangulatosra sikerült