1921
1408893095.png
  • Hogthar
    Néztem videót miként oldották meg a hátteret, nagyon ügyes, ráadásul valószínűleg nem lesz nehéz áthozni a régi BG-IWD részeket ide, főleg ha a csapat aki konvertálja csinál hozzá szép normál map-ot, akkor még szebb is lesz mint volt.(mármint a háttér is)
  • SaGa Jr
    A teszt az teszt, nem kell hozzá végigvinni a játékot.
    Kipróbálod, megnézed mire képes, belemászol a részletekbe amik az adott genre jellemzői és véleményt formálsz róla. Nem végigjátszod és majd utána kiadod a sztorit. Teszthez nem kell minden feladatot végigcsinálni egy játékban, nem kell végigjátszani, hanem meg kell nézni mik a játék erősségei és gyengéi amik szembeötlőek (grafika, rendszer, hangulat, hangok), mert ez alapján fognak dönteni a leendő vásárlók. Ennyi kell egy tesztbe és nem több. Esetleg megfejelheti a teszt írója pár aprósággal a történetből meg érdekes momentumokkal de ennél több az már végigjátszási segédlet lenne. Ha kíváncsi vagy próbáld ki magad. Autós tesztek sem úgy zajlanak hogy hajtják a gépet amíg ki nem döglik alóluk és nem is akarnak benne ütközni. Kipróbálják pályán és városban de ez messze nem minden amire a kocsi képes, ám ebből már véleményt formálhatsz és eldöntheted kell vagy sem a verda. Játéknál sem kell végigjátszani ahhoz hogy kiderüljön, érdemes belefeccölni a pénzt és játszani vele vagy sem. 1-2 óra alatt valóban nem jönnek ki csak a külcsín dolgok, de azért 15-20 órányi játék alatt a játéknak az egészéről igen jó képet lehet kapni és alkotni, részletekbe is bele lehet menni anélkül, hogy a sztorit lelepleznéd.
  • botyika
    jó csak idegesített na :-) de amúgy ha fellapozol egy számítógépes játékújságot, ott az elején szoktak lenni az 1 oldalas bemutatók, és aztán a hosszabb tesztek következnek. off off.
  • molnibalage83
    Te most nyelvtannáciskodsz. Nálam a teszt az, ami rövidebb és bemutató az, ami nagyobb terjedelmet jelenti.
    Ezt én írtam, szerintem ez egy bemutató, pedig még ez sem messze teljes.
  • botyika
    az, hogy ez szerintem nem teszt. még nem csinálta végig, nem próbált benne ki egy csomó dolgot, nem látja egészben. szerintem az ilyen állapotban elkövetett írást nem lehet tesztnek nevezni. egy teszt kivesézi a játékot szvsz, és olyan írja aki játszott vele végig legalább egyszer, és kipróbált benne még azon felül is ezt azt. az már teszt. csak manapság a neten a klikkelés számít, nem a tartalom. youtube-on is már a megjelenés napján tele volt review videókkal. közben lehetett látni hogy még level 3 varázslatok sincsenek kirakva. mit review-ol az ilyen videó? semmit a világon. kb. annyi infótartalma van amit amúgy is tudtál már a játékról.
  • Sheltem
    " A fejlesztők a (hál' istennek!) már bejelentett második rész előtt még egy kiegészítővel készülnek, ami ismét számtalan átalvatlan éjszakákat jelent majd."

Lesz 2. rész ???? Nem is tudtam róla.

Na ez frankó, kiegészítő is lesz, 2. rész is erről van szó :)

szerk.: Csak kövessék a tendenciát mint ami pl a legend of grimrock nál van. Hogy a 2. rész 1.5-2x nagyobb mint az első :)
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.01. 13:44:08
  • molnibalage83
    Mi bajod a teszt szóval?
  • botyika
    jó, akkor írja azt, hogy "bemutató".
  • Myselor
    20 és fél óránál járok act 1ben :D bár annak a végén
  • molnibalage83
    Azér a ló másik oldalára se essél már át. 20 óra azért már elég komoly játék mennyiség. Ennyi idő alatt azért lát ezt-azt, amit elég ahhoz, hogy ne egy oldalas sablon értékelés legyen. A főszál és az egész történetet valóban nem látta még, de a legalapvetőbb dolgok simán látszanak. A kidolgozottság, zene, történetmesélés, szabadság, nem lineritás, stb. ennyi idő után megítélhető. Öcsém más játék összesen nem ad 20 órányi tartalmat manapság, jellemzően a TPS adventure játékok...
  • botyika
    egyébként rohadtul zavaró, hogy a játékról szóló tesztekben / review-kben általában végig se tolják a játékot, de már tesztet írnak róla és pontozzák. itt van pl ez: http://hu.ign.com/pillars-of-eternity/2096/review/pillars-of-eternity-teszt

a végén odaírja a cikkben a szerző, hogy "Húsz órát öltem a játékba, és még a harmadánál sem járok. Vannak olyan játékelemek, amelyekről olvastam, de még nem találkoztam velük."

akkor minek ír róla tesztet??

és még alá is írja két kommentelő, hogy régen olvasott ilyen jó tesztet... behalok.
  • Myselor
    köszönöm később utána járok :)
  • Hogthar
    Meglehet és hát magyarul jobb, például icewind dale miután végig játszottam magyarul is, végig olvastam minden könyvet, olyan történetet kaptam a törpe és az elf viszályról, hogy lehidaltam tőle. A csattanója jobban tetszett mint az alap szál története.
    A sorozatból ez lett a kedvencem, igaz nem ad akkora szabadságot mint a BG1 és 2 de a zenéje és a története miatt, nem sokkal de előrébb van mint a BG 2.
    Ha végig játszod ajánlom kövesd le ezt a szálat te is.
  • Negritis
    ncore könyvtárból asszem bérelhető egy próbát lehet megér

ott csak annyit csináltak tudtommal hogy lehetővé tették hogy rendesen fussanak a nem win98as gépeken
  • jarlaxxe
    és most beszéljünk a hüvelygombáról...
  • Sheltem
    Nem néztem csak az EE -t mert ez az a verzió amit patchelnek, javítgatják, foltozgatják.
  • botyika
    alap bg2-nek is van magyarítása és még a bg2 ee-re se lehet rátenni. nemhogy egy ilyen modra.
  • Negritis
    gog.com-s verziót nézted?
  • Hogthar
    Nem vagyok benne biztos de mintha az eredetiből másolná ki a fájlokat, tehát működnie kell a magyarosításnak is, bár kitudja.
    De ha eltérő is a nyelvi fájl, szerintem akkor sem lehet nehéz átkonvertálni.
    Biztos megcsináltam volna már, ha nem zavarna annyira a NWN irányítása, ráadásul nekem bejönnek a festett 2D hátterek.
  • botyika
    tudom, csak pont az volt jó a BG 1-2-ben meg a többiben, hogy alapban azok már le vannak magyarítva, a NN2mod alatt már nem hinném hogy működnének. egyszerűen nincs mit tenni mint rávenni magát az embernek és játszani a régi progikkal. bár engem most jól leköt a divnity original sin. poe-hez várok pár patch-et és újrakezdem rendesen szótárazva.
  • Hogthar
    A módolásról jut eszembe, az Icewind dale-t és a Baldur's gate-et megcsináltál módként a Neverwinter Night 2 alá.
    Nem követtem nagyon, de lehet a folytatásait is.
  • botyika
    jah, fel kéne moddolni a PoE motorjára :-)
  • Sheltem
    Ó nekem még új modellek meg új textúrák se kellenének, csak ha megyek a karakterrel ne "szakadozva" történjen, a csata meg egy káosz így, alig látni belőle valamit.
    De lehet csak meg kell szokja a szemem majd.
  • botyika
    tudom, de tökmindegy milyen patch van hozzá, a kezelőfelület miatt gyakorlatilag élvezhetetlen a játék számomra. vagy ott bármi változás van amitől jobb az GUI?
    Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.04.01. 11:59:08
  • Sheltem
    1.3 nál tart már az EE szóval van új patch(azt hiszem 2014 novemberi).
    És van belőle virágbolti verzió is(mármint 1.3 patchhel) ha nem akarod megvenni(amit ennél a kiadásnál simán meg tudok érteni).
  • Hogthar
    Egyetértek, miután bereklámozták enchanted edition néven felcsillant a szemem, hogy na lehet a 2D modelleket lecserélik 3D re és feljavítják a textúrákat.
    De nem csak egy felbontás módosítást kapott meg át tették a rendszerét AD@D-ből, D&D be.(mármint az 1. részének).
    A felbontással egyébként is lehetett trükközni móddal, szóval kicsit számomra érthetetlen volt így.
  • Sheltem
    Én meg tudlak érteni. Énis játszok kézi nintendón is simán rpg (ds lite pl ff tactics2).
    Nem adtam azért fel a BG2 EE -t, meglátjuk "lenyelem" e a szakadozott mozgást majd.
    Bár amennyi jó rpg van most lehet nem lesz rá időm elővenni sem, gyarkolatilag csak este játszok, kivéve hétvégén.
  • botyika
    én is feltettem a BG EE -ket. hát dögöljön meg aki kiadta őket, semmit nem javitottak a kezelőfelületen, kínzás velük játszani, pedig a sztori miatt jó lett volna. még a darabos mozgás se zavarna, de látszik, hogy nem is játszott vele aki újrakiadta, csak a pénzt húzta le.

amúgy úgy döntöttem várok 1-2 patch-et és utána játszom majd vele, addig meg feltettem a divnity: original sin nevű rpg-t, na az nagyon állat játék :-)
    Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.04.01. 11:55:32
  • Negritis
    én az FF7el vagyok úgy hogy tudom hogy istencsászár játék volt és a sztori megérné, de nem bírom "nézni" azt a grafikát sajnos
    pedig én aztán nem vagyok igényes ilyen szempontból (1-2 gameboy jrpg-t még most is megnézek simán) de az pont az a határ ami nem jó
    vagy lenne ténylegesen régi gameboy feelingje (pokemon a legjobb példa) vagy lenne kicsit újabb grafika
    de az a szögletesség irritál sajnos

BG2 EE-t asszem csak telepítettem még (de lehet bg1 volt) és nem sokat toltam vele de nekem nem rémlik semmi gond
  • SaGa Jr
    Ezek szerint mégsem jártál mindenhol. Elég szembeötlő amit keresel, mert közel s távol semmi hasonló nincs így adja magát a megoldás. Amikor odaérsz majd meglátod. :)
    [spoiler]A terület neve ahol keresned kell a sziklát, Pearlwood Bluff. Ide Woodend Plains déli oldalán kimenetel után elérhető Searing Falls térképen kell átmenni és annak nyugati oldalán távozni. PB területnek a délnyugati végében van egy szikla, ahol lejuthatsz egy barlangba (nem ez a cél, csak egy hely ahová bemászhatsz) és mellette (a szikla mellett) gomolyog egy lila ködpamacs, na ezzel kell "beszélned", ez az a hely amit a ranger keres.
    Az egy lélek ami továbbirányít a következő ponthoz (a megfigyeléseid alapján a többiek segítségével fogod megállapítani a helyét) amihez majd az Act 3 során juthatsz el és onnan még egy helyszín lesz, szintén Act 3-ban ahol majd végre megleli a célját a ranger hölgyemény. [spoiler]
  • Sheltem
    Én felraktam a Bg2 EE 1.3 at tegnap. Megmondom őszintén nem vagyok grafika mániás, de nagyon zavar a karakterek / lények "szakadozott" mozgása.
    Megpróbálok megbarátkozni vele, mert énis szeretném a bg2t végigtolni megint, de nagyon zavaró volt most POE után.
  • Negritis
    nálam már ment rá a "back" :D

mondjuk én a Xulimát is élveztem történetileg nagyon adta nekem és hangulatra is rendben volt
    mondjuk PoE után tervezek egy BG1-2 , NWN, Icewind Dale, Planescape torment vonalat is
    nameg a Wasteland 2 is csücsül a fiókomban :D

viszont hamarosan jön a Witcher 3 (ami tudom hogy akció rpg) az előtt nem ártana kitolni az 1et végre és a 2t is újra :D
    szóval hálisten van játék bőven
  • Hogthar
    Sajnos eddig még nem találkoztam vele, elvesztettem a hitem az RPG-kel szemben egy ideje, Dragon Age sorozat már nagyon az akcióra ment rá.
    Mivel ez az irányzat nem vonz annyira és minden 2. fantasy ezt utánozza vagy a Diablót így nem nagyon követtem milyen RPG játékok jelenek meg.(Persze a Skyrimmel azért játszottam).
    Inkább a régi szériákat vettem elő és játszottam végig újra. (persze miután ezt megtettem megjelent belőlük az enchanted edition :D)
    De akkor feltétlen ránézek erre is miután kiszerelmeskedtem magam a POE-vel.
  • Sheltem
    Nem ismered? Azonnal vedd meg vagy töltsd le.
    Igen olyan. 100% beholder utánérzet. Még a puzzlek is hasonlóak.

(amúgy most volt akcióban a steamen 40% al volt leértékelve a bundle (1. és 2. rész) azonnal megvettem, vagyis megvetettem)
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.01. 11:34:15
  • Hogthar
    A Legend of Grimrock jól látom, hogy olyan mint régen az eye of the beholder volt?
  • Hogthar
    Jónak néz ki, felírtam a listára, köszi
  • wedge31
    Torment: Tides of Numenera is jó lesz várhatóan elvégre az inXile késziti.
  • Hogthar
    Ott van még a Sword coast legends is.
    Kik is fejlesztik?
    Kard part mindig is közel állt a szívemhez úgyhogy ezt a játékot is várom.
    Egyedül a zenéje nem jött be, de ez még változhat és remélem is, hogy fog, mert eléggé tudja befolyásolni a hangulatot.
    Például POE-nek imádom a zenéjét, aztán ott van még az Icewind dale, Jeremy Soule-tól a kedvenc zenék nagy része ott található.
    Nem lett volna olyan jó Kuldahar hangulata, ha közben komor nyekergős zene kísérte volna.
  • Myselor
    egyszerűen nem találom a sziklát nemtudnál róla képet tenni spoilerben vagy elmondani a helyszín pontos nevét?próbálkoztam de nemtalálom pedig szerintem mindenhol voltam már a környéken
  • Sheltem
    Azért én nem adom fel a jókis klasszikus rpg reményt. Ha nem bioware akkor más.
    Itt van például a Legend of Grimrock 1-2 számomra istenkirálycsászár cucc! (a 2t most fogom mégcsak végigtolni).
    Abból is ha még lenne folytatás nagyon frankó lenne, nem tudom tervezik e.
    És ugye még jön a Pillars hoz is kiegészítő.