Pillars of Eternity
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
a végén odaírja a cikkben a szerző, hogy "Húsz órát öltem a játékba, és még a harmadánál sem járok. Vannak olyan játékelemek, amelyekről olvastam, de még nem találkoztam velük."
akkor minek ír róla tesztet??
és még alá is írja két kommentelő, hogy régen olvasott ilyen jó tesztet... behalok.
A sorozatból ez lett a kedvencem, igaz nem ad akkora szabadságot mint a BG1 és 2 de a zenéje és a története miatt, nem sokkal de előrébb van mint a BG 2.
Ha végig játszod ajánlom kövesd le ezt a szálat te is.
ott csak annyit csináltak tudtommal hogy lehetővé tették hogy rendesen fussanak a nem win98as gépeken
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
De ha eltérő is a nyelvi fájl, szerintem akkor sem lehet nehéz átkonvertálni.
Biztos megcsináltam volna már, ha nem zavarna annyira a NWN irányítása, ráadásul nekem bejönnek a festett 2D hátterek.
Nem követtem nagyon, de lehet a folytatásait is.
De lehet csak meg kell szokja a szemem majd.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.04.01. 11:59:08
És van belőle virágbolti verzió is(mármint 1.3 patchhel) ha nem akarod megvenni(amit ennél a kiadásnál simán meg tudok érteni).
De nem csak egy felbontás módosítást kapott meg át tették a rendszerét AD@D-ből, D&D be.(mármint az 1. részének).
A felbontással egyébként is lehetett trükközni móddal, szóval kicsit számomra érthetetlen volt így.
Nem adtam azért fel a BG2 EE -t, meglátjuk "lenyelem" e a szakadozott mozgást majd.
Bár amennyi jó rpg van most lehet nem lesz rá időm elővenni sem, gyarkolatilag csak este játszok, kivéve hétvégén.
amúgy úgy döntöttem várok 1-2 patch-et és utána játszom majd vele, addig meg feltettem a divnity: original sin nevű rpg-t, na az nagyon állat játék :-)
Utoljára szerkesztette: botyika, 2015.04.01. 11:55:32
pedig én aztán nem vagyok igényes ilyen szempontból (1-2 gameboy jrpg-t még most is megnézek simán) de az pont az a határ ami nem jó
vagy lenne ténylegesen régi gameboy feelingje (pokemon a legjobb példa) vagy lenne kicsit újabb grafika
de az a szögletesség irritál sajnos
BG2 EE-t asszem csak telepítettem még (de lehet bg1 volt) és nem sokat toltam vele de nekem nem rémlik semmi gond
Az egy lélek ami továbbirányít a következő ponthoz (a megfigyeléseid alapján a többiek segítségével fogod megállapítani a helyét) amihez majd az Act 3 során juthatsz el és onnan még egy helyszín lesz, szintén Act 3-ban ahol majd végre megleli a célját a ranger hölgyemény.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Megpróbálok megbarátkozni vele, mert énis szeretném a bg2t végigtolni megint, de nagyon zavaró volt most POE után.
mondjuk én a Xulimát is élveztem történetileg nagyon adta nekem és hangulatra is rendben volt
mondjuk PoE után tervezek egy BG1-2 , NWN, Icewind Dale, Planescape torment vonalat is
nameg a Wasteland 2 is csücsül a fiókomban 😄
viszont hamarosan jön a Witcher 3 (ami tudom hogy akció rpg) az előtt nem ártana kitolni az 1et végre és a 2t is újra 😄
szóval hálisten van játék bőven
Mivel ez az irányzat nem vonz annyira és minden 2. fantasy ezt utánozza vagy a Diablót így nem nagyon követtem milyen RPG játékok jelenek meg.(Persze a Skyrimmel azért játszottam).
Inkább a régi szériákat vettem elő és játszottam végig újra. (persze miután ezt megtettem megjelent belőlük az enchanted edition 😄)
De akkor feltétlen ránézek erre is miután kiszerelmeskedtem magam a POE-vel.
Igen olyan. 100% beholder utánérzet. Még a puzzlek is hasonlóak.
(amúgy most volt akcióban a steamen 40% al volt leértékelve a bundle (1. és 2. rész) azonnal megvettem, vagyis megvetettem)
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.01. 11:34:15
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Kik is fejlesztik?
Kard part mindig is közel állt a szívemhez úgyhogy ezt a játékot is várom.
Egyedül a zenéje nem jött be, de ez még változhat és remélem is, hogy fog, mert eléggé tudja befolyásolni a hangulatot.
Például POE-nek imádom a zenéjét, aztán ott van még az Icewind dale, Jeremy Soule-tól a kedvenc zenék nagy része ott található.
Nem lett volna olyan jó Kuldahar hangulata, ha közben komor nyekergős zene kísérte volna.
Itt van például a Legend of Grimrock 1-2 számomra istenkirálycsászár cucc! (a 2t most fogom mégcsak végigtolni).
Abból is ha még lenne folytatás nagyon frankó lenne, nem tudom tervezik e.
És ugye még jön a Pillars hoz is kiegészítő.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Remélem nem "csak" 1 kiegészítőt terveznek. Telhetetlen vagyok.
Szerk: Jó lenne ha a Pillars újra ihletet adna a Biowarenek és "visszarántaná" őket a DA:Inq. irányából a DA:1 rendszere felé és újra kapnánk tőlük is egy "klasszikus" rpg-t...
Álmodik a nyomor mi?
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.01. 09:13:35

Persze, hogy vissza lehet menni. Az egész játék ideje alatt vissza lehet menni bárhová ahol már jártál, ez alól csak 1-2 kivétel lesz egy adott területen belül, ahol a sztori alakulása miatt lesz egy-egy elzárt épület ahová korában bemehettél de a történések kimenetele miatt később már nem tudsz majd (amúgy sem lenne értelme oda visszamenni ahová a program nem akar beengedni).
De Od Nua esetében nincs ilyen gond, akkor csámpázol vissza amikor akarsz, ráadásul egyébként is sokszor odamész majd mert van ott quest giver (amint felhúzod a megfelelő épületet) és hasznos helyrepofozni a helyet, mert sok előnyhöz juttat.
Egyelőre úgysem lehet végigvinni a 13-as szinten lévő bug miatt azt a dungeon-t, kivéve ha igénybe veszed a konzolt. A patch-ben majd javítják a hibát ami miatt a legalsó két szint nem érhető el.
Több terület nem érhető el az Act 1-ben, azok jó része majd az act 2-ben lesz megközelíthető. Akkor majd elérhető lesz 11-12 új terület és majd act 3 során nyílik meg az út az utolsó 7 terephez (ez a keleti várost jelenti a folyó és tó déli szakaszán túl és környékét).
Egyébként a kiscsaj aki a cliff-hez (ez nem szakadékot jelent hanem sziklát, ebben a konkrét esetben egy kiálló sziklaszálat fogsz majd keresni) akar menni tőle nem messze van a hely amit keresel, csak próbálkozz más irányokba is menni, ne csak a város felé és akkor megleled. Ő jól leírta merre kell keresni a helyet és ha ott volt a csapatodban még más companion is (mondjuk a harcos) ő pontosított a helyszínt, de ennek hiányában is elég jól behatárolt zónát kell csak átnézned a siker érdekében.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha megnézed a térképet akkor ahol látod hogy út vezet, arra alapvetően te is tudsz menni ha a megfelelő irányban hagyod el az adott területet amint az út átfut. Innen lehet tudni, hogy merre is lehet még mászkálni.
Sheltem:
Ha beszéltél az ipsével és odafigyeltél arra amit mond, majd beszélsz a companion-nal akkor tudod, hogy miért akart ő diskurálni és pontosan kivel is akar, miért is van ott. Ez nem a bekrepált delikvens. A kérdéses companion célja egy alsóbb szinten lesz, majd mikor a hely közelébe érsz beszélni is fog a dologról.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Egy kérdés: Az egyik npcmnek a questje, hogy beszéljen Od Nua első szintjén a mukival. A muki viszont rámtámadt, meghalt. A küldetés aktív maradt. Ez bug lenne?
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.31. 21:18:23
A fő sztori tulajdonképpen nem hosszú, egész pontosan 7 főbb állomása van (ez quest-ben nem ennyi, csak a főbb állomások és fordulópontok száma ennyi a sztoriban), több variációs lehetőséggel azon a téren, hogy miként éred el céljaidat (ezek befolyásolják a játék végi elbeszélést az eseményekről, de még a játék közbeni történésekre is kihatással vannak), ehhez kiket veszel igénybe és mi módon.
A többlet időt a mellék feladatok adják bele (szerintem legalább kétszer annyi időt mint amennyi a fő feladat lenne, főleg mert egyes feladatok nagyon elnyúlhatnak - ezek companion feladatok több állomással a megoldáshoz vezető úton), a felvehető companion-ok feladatai (ezek is több módon befejezhetőek és szintén más vége leírást kaphatnak a sztori végénél), a magad kis uradalmának helyreállítása.
A többféle módon elvégezhető feladatok (nem egy akad aminek egészen hosszú távú következményei is akadhatnak és nem is sejti az ember hogy hol találkozik újra egy korábbi feladat résztvevőivel akik aztán a döntésének következményeivel szembesítik és segítik/tanácsokkal látják el netán támadóként lépnek majd fel vele szemben), a sztori során hozandó egyes döntések mind tartogatnak eltéréseket, amit még nem ismersz egy végigjátszás után, tehát az újrajátszás során is tapasztalni fogsz új élményeket és érdekességeket, változásokat.
Mi több, a nehézségi szintek is mind jelentenek eltéréseket, mert nagyon más arcát mutatja a játék easy-normal-hard fokozaton, egészen más jellegű nehézségeket és problémákat támasztva eléd úgy, hogy egyébként a sztori, a körítés nem változik.
Emellett nagyon máshogy kell játszani minden class-al is, így ez is ad újabb színt egy új játékhoz. Az is lehet kihívás és új élmény, ha nekiállsz szóló módban lejátszani a játékot (van két külön steam achievement is ezért, sőt igazából 3 de az utolsó az nagyon meredek feltételek mellett lenne csak elérhető). Szerintem bőven van több végigjátszásra elegendő tartalom a játékban.
Azt ugyan csak tippelem, de ha már másutt ennyire odafigyeltek a készítők akkor feltételezem, hogy a karaktered neme és hírneve majd befolyásol(hat)ja a companion-okkal való viszonyodat a diskurzusokat velük. Mindegyikük elég sajátságos természetű, egyedi karakter, saját véleménnyel a játékos vezérelte karakter cselekedeteiről ráadásul a beszélgetések során adott válaszaink észrevehető változásokat hoznak a későbbi párbeszédek során az illető véleményében bizonyos kérdésekben.
Konkrét idő adatokról is legyen szó a hosszú szócséplés után. Ezt spoiler-be teszem, nehogy valaki esetleg olyat véljen felfedezni benne ami kihatással van a játékára (a sztoriból semmit nem árulok el).
De ezen játékomban 3 companion egy az egyben ki lett hagyva, fel sem vettem őket így a feladataik is kimaradtak, míg a többiek feladatai készen vannak, nekem tetsző irányba tereltem őket a beszélgetéseim során (észrevehetően változott a véleményük a kezdeti állapotokhoz képest, bízom benne hogy ez visszaköszön majd a befejezés utáni elbeszélésben is). Emellett ahogy néztem a játék összes teljesíthető feladata megvan már (ezt a játék könyvtárában lévő quest mappa átböngészése után merem állítani) azok kivételével, amik kizárják egymást és a fel nem vett companion-ok küldetéseinek kivételével. Mert hogy itt ilyenek is vannak (egymást kizáró feladatok).
Ha például segítesz egy frakciónak (mindkét városban ami a játékban van több is akad belőlük, de mindkét helyen eltérő szerepük lesz a sztoriban és mindkét helyen elég komoly döntés, a sztorira kiható, hogy ki mellett teszi le a voksát a játékos), akkor az ellenfelei nem nézik ezt jó szemmel (romlik a viszonyod feléjük). Az egymással rivalizáló/ellenségeskedő frakciók közül rajtad áll ki mellé állsz és kinek a feladatait teljesíted, hogy támogatásukat elnyerd a céljaid érdekében, ugyanakkor a többiekét ezzel el is veszíted és az általuk adható feladatok is teljesítetlenek maradnak, mert a rossz viszony miatt eleve meg sem kapod azokat a feladatokat.
Emellett én speciel nem álltam neki minden könyvet elolvasni, csak belelapoztam azokba és ami nem kötődött szorosan valami feladathoz azt csak félretettem, mert vonzott a sztori és a kapott feladatok teljesítése, így ezeket az extrákat meghagyom második játékomra, ami kényelmesebb tempóban lesz lenyomva, olvasgatással, szükségtelen diskurzusokkal és más patrónusokat választva, hogy a sztori egy másik oldalát is megismerhessem.
Egy nem olyan gyorsan játszó játékos szerintem lazán belerak akár 50-60 órát is egy végigjátszásba és összejön a 100+ óra többszöri végigjátszásból, hogy minden résztvevő sztorija megismerésre kerülhessen vagy hogy meglessen minden lehetséges befejezési kombinációt.
De nálam ez általános, hogy elég gyorsan kijátszom az ilyen játékokat, nem ritkán fele annyi idő alatt mint az átlag és mindig sokkal rövidebb idő alatt mint amit a játék készítői vizionálnak. Szóval az, hogy én ennyi idő alatt kvázi a végére értem nem jelenti, hogy ennyi a tartalom benne, mert mint írtam hagytam is ki tartalmat (van amit saját döntésből, van amit a döntéseim következményeiként, tehát nem teljes a játékom, mert 1 végigjátszás alatt nem teljesíthető minden feladat, nem ismerhető meg minden egyes eleme a kirakósnak - ez főként a játékos tevékenységének világra gyakorolt hatást érinti/jelenti).
Myselor:
Tudnak a készítők a problémáról, orvosolni fogják a patch-ben. Ahogy nő a save mérete a sztori előre haladtával úgy nyúlik a töltési és a mentési idő is egyelőre. A játék elején nekem is 1-2 sec votl a mentés és töltés SSD nélkül, az Act 2 során ez már 5-10 sec közé ment fel, a vége felé meg már 15 sec is volt a töltés.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.31. 21:09:17
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
(Mármint a szobák közti visszamenetelt kocsmákba)
De én Normalon kezdtem.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.03.31. 19:27:42
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Utoljára szerkesztette: pjboy091, 2015.03.31. 19:18:56