1921
-
#1073 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A szobor... kell hozzá egy kard is.
A képemen jól látszik a szobor, aminek a kezébe kell a kard, elcsúszik a fal, és be tudsz menni.
-
#1072 "ami kemény 80 mega volt, nem az a sok száz megás mint a steam-es verziónál"
Különbség alapú patchelés. A GOG verzió is ugyanúgy lenyeli neked a tárhelyet patchelés közben.
A STEAM-es verzió meg egyesen a kész anyagot szedi. -
bazsidiver #1071 Hi,
Az endles paths of od nua 3. szintjén hogy lehet bejutni a rejtett szobába(a folyó jobb oldalán)? -
SaGa Jr #1070 Könnyen megeshet, hogy a patch okozott galibát. Egyes modokkal amik már megjelenés óta elérhetőek, például egész hajmeresztő dolgokat tudnak csinálni vagy szétcsapják a játékot.
800 pénz azért nem a világ vége fenntartási költség címén. Alapból 400 pénzbe került a 8 védelmi zsoldos kétnaponta (darabja 50 zseton volt). Duplázva sem egy nagy összeg. Az tudja megnyomni a költségeket, ha harcolniuk is kell mert támadás ér és esetleg a támadók sikerrel járnak, lezúzva valamit amit már felépítettél.
Nincs esetleg egy vendég a helyszínen aki negatív hatással van a helyre? Ezt ugyanott tudod megnézni ahol a quest-ekre lehet küldeni a companion-okat, illetve ahol kísérgetős melóra mehetnek.
Egyes vendégek nagyon negatív hatással vannak a biztonságra és ismertségre, mások inkább pozitívak. A negatív hatásúaknak lehet fizetni hogy elhúzzák a csíkot, máskülönben napokig egyre nagyobb mértékben csökkentik a bevételeket. Szintén negatív hatással tud lenni a bevételre ha nem kerül teljesítésre kísérős feladat (akár fizeted akár elküldesz egy companion-t azok megoldhatóak de lehetnek negatív hatásaik is) megadott időn belül.
A GoG verzióban ezzel nem találkoztam, bár arra még nincs kinn a hotfix, csak az 1.3-as patch (ami kemény 80 mega volt, nem az a sok száz megás mint a steam-es verziónál). Igaz GoG verziónál sok egyéb hibát sem tapasztaltam amit javított a patch...
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 10:05:14 -
#1069 Nekem például néhány tárgy leírás kis ablakában a szöveg enyhén vibrált a legutóbbi patch után.
Remélem, ez most orvosolja. -
#1068 Há nemtom, de lehet a patch-el cseszték el. Ugyanis most mióta a strongholdomba iszonyat módon feltoltam a biztonságot (meg az alapértéket) és lassan már csak egy-két szükségtelen dolgot lehet venni bele, meg szénné max.ra bérlem a zsoldosokat, azóta a banditák szinte az összes bevételt elviszik ÉS a fentartási költségek orbitális szintre rúgnak (8-900pénz). Gyakorlatilag a játék pikk-pakk elérte, hogy 74pénzzel rohangáljak (értsd. semmi), pedig addig nekem sem voltak pénzbeli problémáim túlzottan. WTF?!?!? Ezek nagyon elcsesztek valamit... Tök jó úgy játszani, hogy gyűjtöd a dellát stb. és 1xcsak a gép leszippantja a pénztárcádat nagyvonalúan... Főleg úgy hogy vannak quest-ek ahol a békés megoldáshoz, vagy ha valamit el kell/akarsz érni, akkor szépen kell pénzt belefeccöljél. -
SaGa Jr #1067 Negritis:
Pénz meg idő. Ez kell mindegyik felújítandó helyhez a fortress-ben. Mindegyiknek pénzbeli követelménye van és megadott időbe kerül (1-2-3 vagy 4 nap) mire elkészül. Addig mást "építeni" nem tudsz amíg az éppen kijelölt dolog el nem készül. A részletek alább spoiler-ben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A great hall amint helyreállításra kerül, onnantól azonnal bekerül oda egy kereskedő (a "trón" melletti kis szobába ahol a treasure chest is van), ezután jönnek majd adott időközönként a quest-ek. Ha van valami akkor kis zöld négyzetben lesz egy szám alul a vár ikonon, ami jelenthet feladatot, el nem olvasott jelentést vagy érkező vendéget.
Ha kész a great hall akkor lehet építeni ugyanazon épületbe barakkot, dutyit és könyvtárat is. Pihenőrészleg viszont nem itt van, hanem a másik épületben, annak is a felső szintjén ha már helyreállításra került.
Azt van még itt 3 műhely/bolt, egy helyrehozható templom (mindegyikben lesz "kereskedő"), ott a Warden's Lodge ahol a karaktered kaphat/vállalhat el bounty feladatokat, illetve van egy csomó más helyrehozható dolog (falak, útvesztő, kert, miegymás) amik a szálláshelyen való alváshoz adnak választható bónuszokat vagy egyéb szerepük van.
Minél jobban helyre van pofozva a fortress, annál nagyobb bevételt generál és annál kevesebbet nyúlnak le a banditák. A védelem és ismertség előnyeit (ami a környék biztonságára és a bevételekre van többek között kihatással meg még másra is) növelni lehet a barakk meglétével amennyiben oda toboroz az ember segítőket.
Sheltem:
Az első a 1.3-as patch volt, a mostani egy hotfix a patch-hez, mert jó szokás szerint a patch meg is oldott problémákat meg generált is egy rakás újat (problémák keletkeztek például a lockpick-ekkel, a ranger képességei elcsesződtek, egyes feladatok problémássá váltak és még mindig bug-os az endless path 13-as szintje). Azt a héten jön a 1.4-es patch is.
Terawatt:
A fogadós nem igazán (csak egy hely van ahová érdemes pihenni menni és pénzbe kerül), a piac sem, mert alapanyag van dögivel (gyűjtöd és találod) így gyártom magamnak ami kell és csak ritkán szorulok vásárlásra.
Előkészület az pár kattintás és némi inventory játszadozás, összesen ha 1 perc pályánként azt ennyi. Quickbar kibővítve így több lehetőségem van és több cucc van eleve az övön (csapda, löttyök és scroll). Már ott ahol egyáltalán szükség van a dologra. Bounty feladatokra jobban rákészülök mint általában az egyéb helyekre. Ott specifikusan kell válogatni mit használ az ember.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 09:42:41 -
#1066 Fogadós meg a piac belőled él meg akkor. Mennyi időt töltesz az előkészületekkel? -
Negritis #1065 köszi a great hall tippért, ahhoz kell valami? -
SaGa Jr #1064 Terawatt:
Pedig tényleg így csinálom, ez a nagy taktika. Folyamatos scout mode, amint meglátom az első ellenfelet kicsit közelebb megyek hogy lássam mennyien vannak, ha kevesen akkor a csak hátrálás és az első látótávjában normál mód azt harc, ha meg többen akkor csapda lerak, kicsit előrébb megyek azt ott van scout mode off és tipli.
Emellett regeneration és gyógylötyik minden mennyiségben ahogy védelemfokozók is használva vannak. Ha kell akkor meg fan of flames scroll-ok minden mennyiségben (az a villám sebzéses tapogatós varázslat sem rossz mert egyszerre több ellenfelet is megcsap az is). Ezekkel lehet kibekkelni/kezelni azokat a helyzeteket mikor a nyakadba szakad egy halom ellenfél és hely vagy lehetőség nincs elszaladni. Ja és persze folyamatos a buff a kajákkal. Kész vendéglátóipari egység a karakterem annyiféle kaját és italt hurcolászik magával, hogy amint egy lejár már nyomja is magába a megújítást szolgáló adagot.
Simán elfutkosok ha kell és így jobb pozícióból püfölöm a leszakadókat. Mivel monk-ról van szó, az lefut bárkit. Másoknak ehhez a boots of speed is kellene.
A végső fegyver meg a load game. Elég gyakran bevetésre kerül. :)
Hogthar:
Nem kell kidobnod/elküldened senkit. Parkoltassad a "felesleget" az erődödben azt járjanak lelkesen quest-ekre (ehhez a great hall-t kell helyreállítanod mihamarabb). Így tárgyakat hoznak neked, maguknak meg Xp-t. Nagyobb lesz a repertoárod akikből válogathatsz és lemaradni sem fognak akkor sem ha nincs quest, mert aki nincs a brancsban de amúgy a galerid része az is kapja a XP amikor a karaktered kap.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.07. 08:09:02 -
#1063 Hmm ma reggel megint patchel a Pillars of Eternity. Ilyen hamar újabb patch? -
#1062 Kicsit összezavarodtam.
Újra kezdtem a játékot, hogy azok a karakterek akiket felbérlek ne maradjanak le sokkal, csináltam egy papot és egy paplovagot.
Találkoztam Kanával, első alkalommal elküldtem a csapatból, de most gondoltam kipróbálom és hát elég erősnek bizonyult.
Ráadásul ő ténylegesen tud is gyógyítani nem úgy mint a papom
Úgy tűnik a megszokott karakter összeállításom nem bizonyul túl hatékonynak.
Ha találkozok Grieving Mother-el valószínű felveszem, viszont azon gondolkozok hogy a papot dobjam e ki, vagy Alothot a varázslót ezek után. Szerintetek?
Sajnos azóta hogy limitált a táborozásom spórolok a varázslatokkal és alig használom őket, így ők a gyenge pontok a csapatban.
A pap erősebb, de a legtöbb varázslatát nem tartom túl hatékonynak, nem tudom később mennyire lesz erős.
Szóval kicsit össze vagyok zavarodva. -
#1061 wall of textesebbre gondoltam :) -
#1060 Már írta, állandóan sunnyog és csapdákat rak le majd belecsalja a mobokat és amig azok valamilyen formában bénák vagy gyengék egyenként lecsapkodja öket. -
#1059 Nézzünk egy egyszerű részt, hogy oldod meg egyedül azt, amikor 4-5 pók jön neked egy szűkös helyen? :) Amire gondolok, ott még azt se lehetett volna, hogy ajtóba megállni. Hogy haladsz, mikor vállalod be a csatát stb. -
#1058 köszönöm majd nekik esek újra ,meglesznek :D -
#1057 Ééés itt is a wall of text ( le ne szokj erről! ) hozok kaját és elolvasom. -
SaGa Jr #1056 torma1:
Már elkezdtem és act 2-ben zúzok éppen.
Az első játékomban is sokáig egyedül ment a ranger-em és csak kíváncsiságból vettem magam mellé a teljes companion csoportból pár delikvenst mert tetszett a mondandójuk (akiket nem vettem fel azoknak a fizimiskájuk sem volt szimpatikus sem pedig a bemutatkozásuk). De utána is legfeljebb 3 fős csapattal mentem és a két kísérő attól függően változott hogy kinek szólt az adott területre feladata. Ez volt normál nehézségen.
Most hard-on tolom monk-al. Nagyon más élmény és nem a nehézség miatt, hanem a monk maga teljesen más jellegű szemléletet kíván, mint egy ranger akinek ott a "beépített" segítője. Itt muszáj sérülni ha csúnya dolgokat akarok művelni, nem lehet futkárózni és lövöldözni messziről hogy majd csak lesz valami.
A játék alapvetően egyedül is teljesíthető, nem viccből van csak erre 3 különböző plecsni a steam-es változatban (én speciel gog-os változattal játszom, azt vettem meg még hónapokkal ezelőtt elővételben az oldalról, így a plecsnik pont nem érdekelnek és nincsenek is). Működik a dolog, a játék eleje még könnyebb is volt mint normál nehézségen mert hard-on kevesebb az ellenfél néhány helyen, cserébe ez a kevesebb erősebb. Ebben a játékban pedig nagyon komoly probléma tud lenni a túlerő kezelése. Ezt a hard nehézség megoldja a maga módján.
A legnehezebb fokozattal (path of the damned) még nem játszottam, de annak nem is nagyon látom értelmét.
Terawatt:
A csapatlétszám nem befolyásolja a Xp mennyiséget, nem oszlik el az semerre. Mindenki aki a csapatban van megkapja azt a mennyiséget, nem kell megosztozniuk rajta. A játékban meg van egy alacsony szintlimit amit ha ráfekszel a feladatokra, viszonylag könnyen a játék első felében, vagy második harmadában el lehet érni.
Myselor:
Az első négyes adag bounty a legkönnyebb a bounty-k közül. Ennél már csak nehezebb lesz a fennmaradó 11 (lesz még két négyes adag meg egy hármas adag).
A játékban lévő legnagyobb monszták is lópikulák ahhoz a kihíváshoz képest, ami egynémely bounty célpont által lesz felvonultatva. Sőt a legerősebb számomra eddig egy olyan csoportocska volt, amiben egy deka mágiahasználó sem volt csak sima, bunyósok azok sem valami egzotikus szörnyetegféleség képében.
Azok nem trollok azoknak nincs druidájuk, hanem hegyomlásnyi humanoidok marha nagy husánggal (ogre). :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ogre rengeteg HP-val, alacsony deflection értékkel közepes-magas accuracy-val és marha nagy sebzéssel (még úgy is nagy, hogy ha a legerősebb páncélban szaladgál a csapatod) boldogítja ellenfeleit. Ritkán találnak de akkor nagyot odacsapnak. Van belőlük 3 kategória, az alap csak üt, a druida már varázsol is, meg van a főnöknő aki szintén "csak" üt, de szívósabb is és sokkal védettebb is (a dögök ismerősek lehetnek Od Nua elejéről).
Egyszerű megoldás a helyzetre nincs. Ha már küzdöttél a lények ellen korábban, akkor már tudod mi a gyengéjük (melyik fegyver és sebzéstípus a legütősebb ellenük) szóval használd azt a metódust. Ha vagy annyira mázlis, hogy sikerül egy kupacba tömöríteni őket akkor elérheted, hogy egyszerre csak egy üssön. Ez így, gyógylötyikkel viszonylag kezelhető szituáció tud maradni. Egyébként az egész ismertetett csoportból az elder bear az, aminek a legmagasabbak a védelmei. Egyedül páncélozottságban és HP mennyiségben marad el a melákoktól a brummogó, pontosság és egyéb védelmek terén csúnyán lekörözi őket.
Csapdából egyszerre csak egy rakható le, ezért kell meggondolni mégis milyet használsz és hogy hol. Nem mindegyik jó minden helyzetre. Ebben a helyzetben javaslom a corrosion sebzésűeket, ellenben a fagyasztóakat/fagy sebzéssel operálókat meg kerüld, mert az ogre kiröhögi. Ja és amennyiben akad pár, úgy használj confusion scroll-okat, mert mentális ellenállásuk egy vicc. Így elérheted hogy egymást abálják le. Ennél már csak a reflex védelmük gyengébb, így építhetsz ezt támadó képességekre/varázslatokra.
A trollokkal nagyon könnyű dolgod lenne, azok csak szívósak de ez minden előnyük. Sem sebzésük, sem védelmeik sem pedig támadásuk nem számottevő.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.06. 19:48:42 -
#1055 leírta azt is magyarul, hogy milyen fokozaton tolja
bár tény, hogy a legtöbb wall of text fejfájást okozóan hosszú, ezeket az infókat még én is elolvastam, te is próbáld ki
még valami? :) -
#1054 "A nehézségi szint nem befolyásol semmit a harcokon abból a szempontból, hogy nem növeli vagy csökkenti az ellenfelek képességeit és harci értékeit. Easy-n és hard-on is ugyanazt fogja tudni ugyanaz az ellenfél, nem lesz erősebb vagy gyengébb a nehézségi szinttől. Ez csak a legmagasabb nehézségre igaz. "
Edit: szerintem eddig sem a legnehezebb fokozatról volt szó.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.04.06. 19:21:21 -
torma1 #1053 Próbáld ki legnehezebb fokozaton és mindjárt mást mondasz. De könnyű fokozaton lehet egyedül is. :-) -
#1052 Tsoonnikkkaaa!!
khmm
@torma1: nem fog mindenkit megölni a játékban plusz kevesebb emberrel több xpt kapsz/nem oszlik el sokfelé, ami segít egy kicsit. -
#1051 Lehet szöszölni egyedül csak minek ha egyszer ez egy party alapú játéknak van megírva, de mivel sp játékról beszélünk mindenki maga dönti el mit élvez benne sok embert riaszt ha egy hat fös partyt kell micromanagementelni.
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2015.04.06. 19:00:16 -
#1050 egyrészt ő azért elég hardcore rpg player, másrészt leírta magyarul, hogy már tolta több kaszttal is egyedül sikeresen, harmadrészt most nyertél erre egy kilóméteres wall of textet -
torma1 #1049 Szia. Jól olvastam egyedül kezdesz egy új játékot? Hmm szerintem nem fog menni. Egy emberrel lehetetlen. A 6 ember az sok de 4-5 ideális. A legnehezebb fokozat nem semmi. Kemény kell taktikázni. -
#1048 akkor jól gondoltam.közben elkezdtem csinálni a bountykat 3 kész könnyű volt majdnem 1 szintet adott a 3 összesen a 4 nem megy a kurva troll a barlangba,2 elit medve és 4 troll hülyék ezek?sajnos mivel druid is van köztük elégég szopatja a papot meg úgy alapból nem sokáig bírom .level 9en próbáltam egyszerűen nem értem itt nem lehet olyat hogy ne tudjanak nagyon előrébb jönni,meg ekkora kis lófasz helyen küzdj nemértem .amúgy csapdából egyszerre csak 1 lehet lent vagy mi?valamit tipp arra a harcra? -
#1047 ? -
Negritis #1046 nekem az hogy ott említik a backereket nagyon üt -
#1045 Néhány sírfelirat - a backerektől - meglepően jó lett. S akad személyes (meghalt hozzátartozó) is. -
RamsayBolton #1044 A Drake harc pont egy példa volt miért szeretem ezeket a játékokat:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tegnap lemásztam Od Nua 5. szintjére az áldozati vermen keresztül és neki a Drake-nek. Elsőre hübelebalázs módon mentem, 2 perc alatt kicsinálta a csapatom. Visszatölt, gondolkodás, majd kicsináltam őt és a bandáját immár úgy, hogy az én embereim alig sebződtek. Nehézségi fokozat váltás nélkül, pusztán a mikromanagement az eget és földet jelentheti.
Most varázslóval a confusion az új kedvenc spell. Mondjuk régen, BG időkben is szerettem. -
SaGa Jr #1043 Egyelőre nem sok szerepe van a pénznek a játékban. Vásárolni igazából nem kell, a jobb cuccok találva lesznek és jutalmul kapja az ember, a boltiak pedig a nyomukba sem érnek majd (még a neves spéci cuccok sem).
Egyszerűen nincs mire költeni, nem túl jól vannak belőve az árak és így feleslegesen sok, elköltetlen zseton gyűlik össze a játék végre (mit a végére, már a közepén több volt mint ami addig kellett és utána felhasználásra került pedig csapattal bandáztam, msot meg tényleges szólóban még annyira sincs késztetés a pénzszórásra).
Talán majd valami kiegészítő változtat ezen, mondjuk pénzért bekerül a respec (az utóbbi évtized minden RPG-jében ha nem volt ez benne eleve akkor később betették a sok sirám miatt), hogy legyen ami kicsit fogyasztja az egyre duzzadó pénzhalmot, netán valami egyéb opció aminek fontosabb szerepet szánnak a készítők a jövőben.
Egyedül a fortress visz némi pénzt kezdetben, de az közben hoz is nem keveset (és ahogy törődik az ember vele, úgy egyre többet és többet). Nincs nagyon mire költeni. Enchant-oti én speciel csak a spéci cuccokon szoktam alkalmazni, nem nyomattam enchant-ot csak azért hogy legyen, hanem eleve neves tárgyak közül amire lehetett és volt értelme, azt tuningoltam tovább ha használni akartam. Enchant alapanyag is elképesztő mennyiségben gyűlik, mert folyton belebotlik az ember olyan ellenfélbe, tárolóba ami tele van velük.
Második játékomnál ezért eleve el sem teszi a karakterem a nem nevesített cuccokat/általam használni kívánt tárgyakat mert enélkül is dögivel van pénz azt úgysem lesz elköltve és még így is nagyon gyorsan gyűlik a zseton. A nevesített eszközök meg mennek a ládába, eladni felesleges mert pénzhiány probléma nem üti fel a fejét úgysem. -
#1042 amúgy a pénz mire jó?eddig nem sokat költöttem a stronghold javítgatásán kívül.az max 10k ba kerül még.amit érdemesnek találtam megvettem eddig mindig. van 50k-m és egy csomó eladható cuccom még.upgradelem mindig a cuccaim nem tudom mire költeni szerintem majd a sok pénzt igazából :) -
#1041 értem köszi :) -
SaGa Jr #1040 Acc + d100 van az egyik oldalon és ebből vonod le az adott védelmet ami a támadás ellen van. Ha a végeredmény 15 vagy kisebb akkor nem találtál. Ha 16-50 közötti akkor találat van, de a sebzés és az effektek feleződnek. 56-100 közötti érték esetén van normál sebzés és effekt, 100 fölött meg kritikus találat (alapból +50% sebzés és hatóidő, meg DR csökkentés.
A damage a fegyver alap sebzése módosítva a karaktered might értéke által adott %-os értékkel (10 fölött minden Might pont +2% sebzést jelent). Módosított fegyvereknél ez akár 75%-os extra is lehet amihez majd még jön a Might módosító is pluszban.
A tól-ig határon belül meg mindig a gép dönt (véletlen generátor a meghatározott intervallumon belül kiköp egy értéket és azt használja a program).
A DR meg eltérő lehet egy adott vért vagy lény esetében az eltérő támadási formákkal szemben. Például a padded armor jobban véd a zúzó jellegű támadásoktól így magasabb a DR értéke ellenük, ám a tűzzel szemben gyengébb. Más páncélok a slash (vágás) vagy épp pierce (szúró) sebzések ellen adnak extrát vagy gyengébbek ellene. Ez mind ott van a karaktered lapján de a tárgy leírása is tartalmazza. -
SaGa Jr #1039 Ez hosszú lesz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Dungeon-t nem tudod építeni. A stronghold (Caed Nua) helyreállítása a feladataid egyike és nem kis előnyökkel jár a dolog. A dungeon része a stronghold-nak csak a dutyi. A dutyi szerepe annyi, hogy ha áll, akkor bizonyos nevesített NPC-ket akiket egyébként kinyírnál, akár be is börtönözhetsz aztán lehet velük társalogni meg a börtönőrön keresztül szivatni őket. Más szerepe nincs.
Az hogy mennyire haladsz a helyreállítással nem befolyásolja azt, hogy Od Nua-ban meddig mehetsz le. Addig mész le ameddig akarsz és a végére nem érsz. Alacsony szinten úgysem fog sikerülni elérni az alsó szintet és öngyilkosság is lenne. De alapvetően ez a célja a Master Below feladatnak.
A Warden's Lodge ahol a fejvadász feladatokat kaphatod.
Amennyiben a great hall-t helyreállítod, úgy érkeznek majd segítő szándékú utazók akik ideig-óráig maradnak és növelik a hely hírnevét és biztonságát (ezzel több bevételt generálva). Másik előnye ezen hely kipofozásának, hogy onnantól kedve lesznek random queest-ek amikre elküldheted a companion-jaidat akik onnan extra tapasztalattal, pénzzel és gyakorta tárgyakkal megrakodva térnek meg (ez utóbbiak mennek a treasure chest-edbe ami a great hall-ban van). Ha már megvan a great hall, akkor a barakkokat mihamarabb javítsd meg és vegyél fel a felkínált védőkből 8-at, ők fogják védeni a helyet a támadásokkal szemben. Pénzbe kerülnek de fenntartásuk elég olcsó és növelik a bevételeidet.
Persze illenék mindent helyreállítani, mert így kapsz 4+1 boltot/kereskedőt, lesz egy jó szálláshelyed ahol ingyen szunyálhat a csapat és különféle extrákat kap (ehhez Brighthollow-t kell helyreállítani és akkor annak felső szintjén lesznek szobák, köztük a karaktered saját szobája is).
Építkezéshez nem kell mindig visszamenned, elérhető az összes opció (toborzás, építkezés, jelentések) az alul lévő vár ikonra bökve bárhol a játékban.
Ha már elérted a 8-a szintet akkor az első 3 vadászat nem jelent automatikus szintlépést majd, hiszen magas szintű karakternek már több xp kell a szintlépéshez. -
#1038 Sárkányfajzat? -
Samurai84 #1037 Tegnap bele tudtam tenni végre 8 órát ebbe a gyönyörűségbe. Viszont a harc mechanikában valami nem világos.
Szóval: tegyük fel én zúzok rá valakire: Accomból levonja a Defl.-ét az ellennek ez lesz a hit bonus, majd dobokés ezek összeadódnak = hit vagy miss vagy karc. Ezután van egy Damage(???) szám amiból lejön a DR-je és abból számol végleges damage-t ha jól értem... Az első Damage(???) szám az hogy jön ki? Kiszámolja a hit%-os arányából ami a fegyverem tól - ig sebzése?
Rövid vélemény annak aki még nem vette meg: Royal Editiont vettem szülinapra, mert ha valami akkor ez megérdemli.
Jó párbeszédek, a story is tetszik eddig amit láttam, jól felépítették 0-ról a világot. Jó a harcrendszer, sok a tartalom. Ugyan nem negatívum, de intő jel lehet: angol az kell hozzá, ha a story-t is élvezni akarod. Ahogy már elöttem írta valaki, a vázat értem, de azért vannak idegen szavak rendesen, meg helyi akcentussal is találkoztam. Olyan mint egy könyv, leírja hogy akivel beszélsz milyen arcmimikával operál, csúnya / szép / biccent / folyik a takony az orrából stb., a képzeletedre bíz sok dolgot ez nagyon jó.
a lényeg.: VEDD MEG!!!
-
#1036 Világtól is függ. Nekem a drake az egy pikkelyes hüllő aminek nincs szárnya, de erősen hasonlít egy sárkányra kicsi kivitelben. Ez persze egyén függő. Pl nekem az Ork az a warhammer vagy gűrűk urában ábrázolt lény, nem pedig egy elder scrolls féle verzió. :)
Ez pl a guild wars féle drake:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#1035 egyébként ezek alapján ha ezt megcsinálom amit mondasz,nevetve elérem most a max szintet ugyanis csak 3 van hátra:)) -
SaGa Jr #1034 Kicsúsztam a szerkesztési időből.
De persze ha nekiállunk kutatni az eredetet, akkor a Wyrm egy ősi germán eredetű szó a sárkányra, a dragon a latin/görög draconem/drakon-ból jön, a drake meg a holland draak szóból, míg a wyvern az a középkori angolban a kígyó volt aztán később valahogy sárkányosodott. :)
Itt a játékban a drake-ek nem sárkányok még, csak azzá válhatnak hosszú idő után ha megélik. Erre van is utalás a játékban, így szerintem őket nem lenne ildomos sárkánynak fordítani, mert nem azok, inkább a sárkány állatias, fejletlen, buta/butább formái amik igen jelentősen különböznek leendő formájuktól. Nagyjából mint hernyó a pillangótól. A drake hülyébb, agresszívabb, az intelligenciája állati és hiányzik belőle minden ami igazán sárkánnyá teszi a sárkányt.
Na az ilyen dolgok miatt nem kezdek én bele magyarításba, mert a dolog szépen leírható, körüljárható mint téma, de ezt egy szóban bemutatni elég nehéz úgy, hogy lényegében új szót kell rá kreálni hogy az eltérés egyértelmű legyen. Ha meg kimarad ez a magyarázat/eltérés megjelenítés és egy kalap alá veszik a játékban 3 külön szörnyeteget, egyazon néven nevezve őket... nos attól a megőszül a szakállam és égnek mered a hajam minden szála.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.06. 12:33:54