Pillars of Eternity
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
btw nem fast fegyverek
majd ha alkalmad lesz megnezni egy jo nagy stealth sebzesu rugot, nezd meg
en ugy latom hogy megint az van, hogy pl rugo maint jol fejlesztve (sehogy?) nem lattal meg, ezert az nem is lehet eros, mert a szamok szerinted mast mondanak
kozel jarok?
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Amúgy ezt a játék el is mondja tutorialokban, meg hintekben, hogy CSAKIS a kétkezes brutál fegyókkal tudod effektíven sebezni a nagyobb lényeket, ami reális is. Mondjuk Smaug-ot is hiába kenegetted volna ököllel, vagy tőrrel a Hobbitban nemdenem!? 😄
Kurva idegesítő nézni a béna embereimet, ahogy sosem találják el a célt, s ha mégis, akkor lepattan, vagy nem is sebez. ESETLEG sebez 1-2-t, ami vicc.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Aztán azt vettem észre hogy már Gilded Vale be felkaptam még 2 embert, hogy 4 en legyünk (azóta már 5en és még ígyis izzadok).
Fejleszteni kell a fegyvereket hamar összeszedni mindent a térképen vagy ezeket a DR eket nem ütjük át soha 😊
És a sárkány amit említesz ahogy néztem a trailert nem is egyedül lesz 😊
Szóval lesz itt kihívás (közben párhuzamosan benne vagyok egy King's bounty játékban is Hard fokozaton és tegnap elgondolkoztam így hogy ezt a 2 játékot játszom, hogy mélyen belül biztos mazochista vagyok).
Na mindegy 😊
Amúgy bár imádom ezt a játékot megmondom őszintén (majd letoltok érte), hogy a dragon age 1 harcrendszere (ami nagyon nagyon hasonló mint itt) jobban tetszett.
Ott valahogy jobban működött a micromanagement, a spellek hatásosabbak voltak(pl nyalábalakú fagyasztás), egyszerűbbek voltak a csaták(és nem azért mert fú de nagyon könnyebb volt hanem jobban működött a pathfinding, jobban tudták a karakterek mit akarok tőlük, nem az volt, hogy bekerül a pali elé egy másik akkor megáll mint a f*sz és csak "rugózik" és ha egy pillanatra nem figyelek rá akkor kimarad 1-2 ütés ami eldöntheti a csatát).
Szóval jó lenne ha javítanák kicsit a "csatát" is, a micromanagement részt mindenképpen.
Ettől függetlenül imádom 😊
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.30. 09:21:35
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Az mondjuk hülyeség, hogy már egy ideje heavy armorban van mindenki de hát ez van ha egyszer ezért nen büntet a játék lényegesen.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
szóval ez hard ugye? <#idiota>#idiota>
csak mert.. te vagy, másrészt meg nekem 2 piszkavassal rohangál a main rugóm, de ő üti mindenbe magasan a legnagyobbakat, hardon
A másik probléma, hogy kis sebzésű fegyókkal (és így pl. a monkkal) nem mész semmire. Gyenge ellenfelek ellen jók, ha sokan vannak, pláne. DE a nagyobb baszások ellen semmit sem képesek tenni. Mostmár mindenki arbalest-tel és durva kétkezes fegyókkal mászkál full plate armorban, még ha nem is a kariosztályuknak megfelelő cuccok ezek, mert különben megkarcolni sem lehet a monsztákat. Reálisnak reális, hogy egy komolyabb sárkánynak 24-es DR-e van (és ez csak az ALAPDR!!!), sőt pl. tűzre majdnem 60!!!. Viszont így rá vagy kényszerítve, hogy valahogy átüsd ezeket a DR-eket, de durván. Az meg csak brutál fegyókkal megy. Varázslatokkal is csak azok működnek, amik ellen talán alacsonyabb az ellenállása (és persze minden elemre durva nekik).
Tehát ha az ellenfél hihetetlen magas defense értékén átütnénk és a brutális deflection-ja sem segít rajta, valamint a csillagászati DR-jén is átmegy a hit, akkor talán, de csak talán sebezhetünk is bele valamicskét (amit szépen vissza is gyógyul, ha sokat tökölsz, hiszen ez csak endurance, a sokszorosa health-jét az életben nem fogod kifogyasztani). Kemény.
Az a 100 óra amit írtak szerintem nem egy végigjátszásból jön majd össze (illetve bele van számolva minden szöveg elolvasása, minden lélek megvizsgálása és az ottani szövegek elolvasása is).
Akadnak szép számmal helyzetek, mikor a döntésed következtében elesel bizonyos egyéb feladatoktól vagy rövidre zárhatsz bonyolultnak ígérkező szituációkat. Ha nem veszed magad mellé az összes lehetséges companion-t és csinálod meg mindegyikük feladatát, aztán hurcolod magaddal őket tovább csak hogy újabb infókat kotyogjanak el és újabb dolgokba keverjenek, akkor megint csak kimaradnak dolgok/helyzetek/feladatok.
Szintén rövidre zárhat/elterelhet egy helyzetet/vitát/diskurzust az adott válaszod is (nem mindegyik felkínált opció visz a jó irányba vagy vezet helyes megoldásra). Bár megoldható több módon is egy beszélgetés, a végkimenetele korántsem csak kétféle lehet és ezt a válaszok és lehetőségek sokasága befolyásolja. Mindet nem tudod kijátszani úgysem egyszerre.
Egy példa spoiler-ben, de konkrétumok nélkül:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A BG széria egyes darabjainál hosszabb a játék.
Raedric's Hold-ban én speciel alig harcoltam. A játék biztosítja neked a lehetőséget arra, hogy komolyabb harc nélkül eljuss a célodig és ennek mikéntjét is felvázolja eléd.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.30. 09:02:07
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Amúgy nem 1-2 ember van steamen akik 42-45 óra játékidő körül befejezték szóval fosok, hogy hamar vége lesz (j0nNyKa ne tolj le 😊 ), de biztonság kedvéért felraktam a baldur's gate2 enhanced editiont, ha hamar vége lenne legyen mivel "folytatnom"
Egész korrekten néz ki az enhanced edition, megnéztem reggel. Talán a karakterek mozgása darabosabb kicsit, meglátjuk játék közben mennyire zavar majd 😊
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Nem tudom hogy fogom a játék ütemtervemhez tartani magam. Egyszerre 8 online multi gémmel kellene nyomatni +ez. És van egy csomó karácsonykor leértékelve megvásárolt el sem kezdett programom :o Érzem hogy magába szív. Warezeltem, hogy megnézzem milyen. Ok ez jó lesz. Megvettem G2A-n, steam-be import. Hát már az eleje totál máshogy zajlott, mint az előző indításom. 😊 Remélem megmard a fejlesztő gárda, mert a DA1 (tudom, hogy az más csapat) óta nem jött hasonló típusú fantasy - nyomozós - félautomata harcrendszerű - RPG. Megj. nekem a divinity hangulata nem jön be valamiért.
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2015.03.29. 23:33:23
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
quick-load - semmi, a helyzet változatlan...
betöltöttem egy 10 perccel korábi autosave-et.. ugyan az..
végül kiléptem a főmenübe, és onnan töltöttem be a quicksave-et, akkor jó lett és újra tudtak mozogni..
gondoltam szólok, hátha másnak is előjön és szívbajt kap, mint én (:
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Egészen más így, mint 60 óra alatt végigszaladni az egészen. Szerintem aki belemélyed, több száz órán át tolhatja!
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Semmi értelme, de szerepet játszok 😛 Valóságban is nyugodtabban aludnék zárt ajtó mögött.
Tudom beteges 😛
http://forums.obsidian.net/forum/87-pillars-of-eternity/
valahol itt vannak.
de játékidőt nem írt senki, se azt, hogy hány óra alatt vitte végig...
vagyis nem, te játszod a játékot, ők meg.. valamiznek
Nekem 12 óra játékidőm van benne.
Ugyanazon a szinten van minden ami a továbbjutásodhoz kell.
De ha gondolod átmehetsz izomból is azokon az elementál jellegű dögökön. Jó kis ízelítő lesz abból, hogy mi minden vár majd rád (ezek a dögök lópikulák lesznek az alsóbb szinteken lévő egyéb lényekhez képest).
Egy zárt sima ajtó (kinyitod zárnyitással) is van ezen a szinten keleten, ott is találsz 1 ilyen követ, meg az egyik companion feladatának egyik eleme is ide szólít ebbe a szobába.
Sheltem:
Mire gondolsz? Hogy nem járható be a teljes térkép?
Ugyanez volt a helyzet már a BG és a NWN esetében is, mikor a teljes régió térképét csatolták a játékhoz azt közben csak egy nyúlfarknyi területen tudtál csak játszani. Azt feltöltötték tartalommal, tartozott hozzá számtalan terep, de messze nem annyi helyszínnel, amennyi a nagy térképen látszott.
Meg aztán a fájl nevek is elég árulkodóak. Ahogy haladsz előre majd magad is rájössz, hogy nem fogod a teljes nagy "világtárképet" bejárni. mindössze arra területre korlátozódik a játék egyelőre, amit a játékban is látsz. Hidd el itt is lesz elég tennivaló. 😊
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.03.29. 19:15:21
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Azt énis látom, hogy a képen ami linkelve van lentebb Twin Elms-el bezárólag van a bal felső rész. De lehet, hogy több ilyen "nagytérkép" is van a játékban és máshova is eljutunk nem ?
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.29. 18:55:56
Ettől függetlenül simán összejön az a 161 kis zóna, mert ugye minden háznak, minden szintnek egy adott házban, minden barlangnak legyen épp csak egy beugrónyi vagy tök ugyanolyan mint egy már bejárt barlang amitől csak a töltelékében (hogy milyen lények lakják) tér el, külön térkép jutott. Így "kis területen" is összejön az a kétszáz közeli felderíthető és bejárható helyszín.
Mivel gyilkolásért XP nem jár csak felderítésért és feladat teljesítésért, így aki rámegy erre az viszonylag hamar eléri a szintlimitet és így kisebb problémát fognak majd okozni neki egyes ellenfelek.
Egy kis érdekesség spoiler-ben arról, hogy milyen sok "helyiség" elférhet egy egyébként sem nagy térképen belül:
StrikeFor:
Én ugyan csak 2 társsal nyomultam maximum és a karakterem mackójával, de útkeresési problémába nem botlottam. Ha valamiért nem tudták elérni az ellenfelet csak akkor nem támadtak vagy kerültek. A segítőknek ezt elkerülendő adok hosszú fegyvert, a mackót/időnként idézett lényeket (tárgyakból) meg hagyom előre menni tanknak. Varázslatokat nem használok, nem volt rájuk szükségem még.
A harcokat meg mindig meglepetésből indítja a galeri, mert mindenhol, folyamatosan lopakodva nyomulok, így én veszem észre az ellenfeleket először, pozícionálom a csapatot, aztán az egész brancsnak kiadom egy utasítással a támadást és teszik a dolgukat.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.03.29. 18:47:03
az ellenfél AI-je viszont sokkal gyorsabb....hiába kezdek egy csatát pause után úgy,hogy minden skill/spellt belövök mire végighajtják már 2-3 ütést,spellt benyelek az ellenféltől és még buffoltak is.....még akkor is ha fast vagy instant spellt/skillt nyomok el.
nem tudom más is érzékelt-e hasonló dolgokat,de ezek egy pöppet bosszantóak.....szerintem csiszolhatták volna még! Persze ezeken könnyen túlteszem magam,mert a story király,és régen vártunk már egy ilyen játékot
ui: a Multi nagyon NAGYON hiányzik 😛 nagyon frankó lenne úgy nyomulni
(illetve remélem jól emlékszem a bg2 2000-es megjelenésére)
PoE kiegészítő várható
szerintem ezek összeadva adják ki a 161et
Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2015.03.29. 18:22:27
Örülnék ha az utóbbi.
hívhatjuk bélának is, attól enchant marad 😊
Mindegy, köszi! 😊 Lehet gyűjtögetni ezerrel 😛
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.03.29. 16:23:50