1921
1408893095.png
  • molnibalage83
    Mi akarsz a HoMM-mal mondani? Szeritnem a 4. rész volt talán a legjobb. Egyedül a hadjáratot tolták le, mert az alapjátékban egy csomó olyan pálya volt, ahol csak 1-2 fajta kastély volt a térképen. A szabályrendszere a 4. résznek volt messze a legjobb. A trükkös varázslatok ott értek először valamit. Az összes korábbi HoMM részben csak a sebző varázslatok értek valamit vagy a mágia immunitás, ha sok nagy lényed volt. Akkor beraktad egy csoportba, ment az immunitás aztán meg a tömeges sebzés, amire immúnis volt a saját lényed. Titánnal kellett ez, ha nem volt sárkányod.
  • Sheltem
    Látod pont ezért szeretem a Kings bounty sorozatot...Más stílus tudom.
    Ott bazmeg nem az van, hogy javítunk ezen javítunk azon, más grafika más rendszer...Lófaszt.
    Működött a Legend azóta az új részekben "csak" új sztori van..1-2 apróság van pluszba(repülő mount, más rage szerű lény stb) de a lényeg ugyanaz.
    És nem hiszem, hogy -az értelmesebb játékosok közül- sokan sírnának, hogy "x. rókabőr".
    Ha működik valami és jó, hangulatos nem szabad bántani a rendszerét...
    Én mindet megfogom venni és ha még jön ezután kiegészítő(utolsó 2014 2. felében jött szóval van rá esély) akkor azokat is.
    Teljesen jól néz ki meseszép pedig az alapjáték nem 1-2 éve jött ki.

Szerk.: És meglehet nézni ellenpéldának a heroes of might and magic sorozatot a 4. résztől..no comment.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.02. 12:11:16
  • SaGa Jr
    Negritis:
    Semennyire.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csak hangulatkeltő szerepük van. Sztorihoz, feladatokhoz nem adnak hozzá semmit. Egyelőre. Talán majd a plusz tartalmak amik idővel jönnek nagyobb szerepet biztosítanak számukra.

wedge31:
    Más a játéktempónk. :) Innentől spoiler-ben mert mégiscsak OFF ami jön.
    Nekem speciel 22 óra és még egy kicsi volt a DA:O elsőre úgy, hogy minden feladat teljesítve lett, románc is volt, mindenkivel diskuráltam folyamatosan és élveztem a játékot (máskülönben hamarabb kipörgetem és nem ölök bele plusz időt a diskurzusokba meg nem szórakozom a töltelék feladatokkal), a végén a karakterem beáldozta magát. DLC-kkel újrajátszva is alig emelkedett a játékidőm. Kiegészítője még gyorsabban befejezésre került. Nem rohantam, a magam kényelmes tempójában játszottam, amit sokan rohanásnak titulálnak, pedig csak más tempóban játszom. Nehézség normál volt (nem piszkáltam hozzá, easy-n meg nem játszom) elsőre. Másodjára nehezebb fokozaton játszottam de mivel már ismertem a dolgok nyitját, igazi nehézséget nem okozott, meglepetéseket nem tartalmazott viszont itt már megesett hogy használni kellett a taktikázást is (alaphelyzetben szükségtelen volt, simán mentek a harcok enélkül is).

Anno KotOR 1 kemény 16 óra volt elsőre mert nagyon szőröztem vele, másodjára (sötét oldalon játszva) kevesebb idő alatt letudtam (13 óra mert a már ismerős párbeszédeket átpörgettem csak az eltérő válaszoknak és azok hatásának tulajdonítottam figyelmet). Itt sem marad ki egyetlen feladat sem. Namost ennek a végigjátszási ideje is átlagban kétszer ennyi volt a legtöbb játékosnak ha nem még több. Nemrég újrajátszottam a KotOR 2-t a restored content mod felrakásával és az jóval hosszabbra sikerült, közel 30 órát (8 napot) elbíbelődtem vele.

A Wasteland 2 számomra egy piszok nagy csalódás volt, mert a fő sztorin kívül az egész körítés totál felesleges és szükségtelen grind volt csupán. Annyira értelmetlen volt bármi másodlagos feladatot teljesíteni a súlytalanságuk miatt, hogy az már fájt. Ráadásul piszok gyorsan teljesíthető volt az egész még úgy is, hogy nem az erőszakos vonalat vitte az ember, mert azzal aztán félelmetesen gyorsan letudható a játék.

A D:OS már jobban tetszett, noha az is gyorsabban véget ért, mint most a PoE. Sokkal tartalmasabb volt és élvezhetőbb mint a Wasteland 2. Én kb egy szintre sorolnám a PoE-t és a D:OS-t. Hangulata mindkettőnek remek, a sztori mindkettőben lekötött és tetszett, a companion felhozatalban és feladatok érdekességében a PoE ellenben jobban áll.

Most hard fokozaton, solo módban játszom a PoE-t és ez így lassabb, valahogy mégis élvezetesebb, több kihívást biztosít. Az eleje gyorsabban ment de az Act 2-ben illetve Od Nua szintjein már azért nehezebb érezhetően a játék, a fejvadász feladatok meg rendesen izzasztják a monk-omat. Csapattal messze könnyebb lenne és sokkal gyorsabb is, de abban mi a kihívás? :)
  • Negritis
    azért mert a DAO nem működött jól konzolokon, így a DA2 már arra lett írva
    ennyi ugyanez a DAI "veszte" is
  • Sheltem
    A DA:O isteni játék volt így van. De hogy a 2. résztől miért kellett elcasualozni azt a játékot nem értem...Valaki magyarázza meg nekem miért gondolták, hogy ez jó ötlet, milyen megfontolásból.
    Nem az a baj, hogy csináltak egy 2. részt meg egy inquisitort de miért kellett Dragon Agenek nevezni, lett volna 2 vonal, egy régi klasszikus BG rendszer Dragon Age néven erős karakterjellemekkel stb meg egy másik. Ugyanis az első rész ha emlékezetem nem csal elég szép eladásokat produkált...
    Tegnap néztem DA:Inq. videókat, nem fogom megvenni tuti.

Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.02. 11:21:13
  • Negritis
    én még az elején járok, Deifance Bay épp a cél
    de amit nem tudok eldönteni, hogy mennyire kell odafigyelni az
    mikor a narancs embereknek "megérintem" a lelkét és megnézek egy emléket

persze lehet később fontos lesz, de az első városban van pár ilyen egyén és sok "fontos" info nem jött le, mondjuk lehet nem meló után félig kómásan kéne nézelődni :D
  • wedge31
    A DA:O nekem elsőre 70+ óra volt és minden percét élveztem ezt meg 44 óra alatt kivégeztem és annyira nem kötött le, azért az nem kis különbség.
    Átszaladni meg egy rpg-n, hát hogy is mondjam csak, nem túl bölcs dolog.
    Összeségében tetszett kb a Wasteland 2-vel van egy szinten de nálam nem lesz klaszikus ez a játék, pl a Divinity Original Sin jobban lekötött de ez persze egyéni dolog.
  • Negritis
    köszi, akkor +1 amivel akarok játszani :D
    lassan tényleg vészesen sok lesz :D
  • SaGa Jr
    Még 2003-ban jelent meg, ugyanúgy D&d és ugyanazon motorra épül mint a BG/IWD széria.
  • Negritis
    köszi
    temple of elemental evil? nem is hallottam még róla
  • SaGa Jr
    Sheltem:
    Amíg nincs meg a stronghold addig nem is tudják támadni. Ahhoz hogy támadják, már kellett ott járnod és meg kellett szerezned, addig nincs ellene támadás. Ha meg már jártál ott akkor lazán odamehetsz bármikor, hisze a helyét ismered már.
    Védelemhez elég felújítani a központi részt (Great Hall, ez 3 nap meg némi zseton) és ha az kész utána felhúzni egy barakkot (ez két nap meg némi pénz) ahová aztán toborozhatsz legfeljebb 8 védőt akiknek mindnek van valami módosítója védelmere és/vagy ismertségre. Ők fogják védeni a helyet a támadások ellen amik addig folytatódnak míg ki nem pucolod az Od Nua járatokat a stronghold alatt. Ha a támadás sikerrel jár, akkor egy vagy több felhúzott épületedet lezúzzák a támadók akik a járatokból jönnek elő. Egyedül nem tudod megvédeni a helyet. A védők meg pénzbe kerülnek (pár naponta 400 rézbe a 8 védő). Te csak besegíteni tudsz a védekezésbe de megoldani egymagad nem. Ahhoz állandó őrség kell oda.
    A támadásokat drasztikusan ritkítani tudod azzal, hogy On Nua járatokat kitakarítod (lejárat arról a szintről nyílik ahol az ütődött Watcher-rel beszéltél, majd miután visszamentél a beszélő szoborhoz ő megnyitotta neked a továbbvezető utat ami azon a szinten volt csak egy erőtér zárta el). Még ha nem is jutsz el a mesterhez (Master Below feladat), minden főbb boss kinyírása ritkítani fogja a hullámok gyakoriságát.
    Ha meg már helyreállítottad az ingyen és azonnal helyrehozható Keleti Kaput, akkor csak ki kell menjél rajta és máris az Act 2-ben vagy, mert az onnantól indul hogy a kapu helyreállításra került é megnyílt az út déli irányba a városhoz.
    Helyileg meg a stronghold azaz Caed Nua, Black Meadow-tól van keletre de csak akkor tudsz odamenni ha már az akasztott öreglány beszélt róla.

Ha tiéd a hely akkor hírek fognak majd onnan jönni jelentések formájában. Lesznek látogatók (ezeket kirúghatod ha neked kellemetlen módosítókkal állítanak be hozzád), lesznek átutazók akik kíséretet vagy pénzt kérnek (ha kíséretet adsz melléjük az csak egy companion lehet akit ott állomásoztatsz az erődben, viszont a kíséret befolyásolhatja a viszonyodat valamelyik már ismert területtel és gyakorta nem jó irányba, cserébe sok dellát hoz a konyhára), lesznek különféle adventure-ök amikre el lehet küldeni az erődben letámasztott companion-jaid valamelyikét és ő ott Xp-t kap meg pénzt/tárgyakat hoz neked amik bekerülnek a kincsesládába a great hall mellékszobájában. Emellett még kapni fogsz olyan üzeneteket is, hogy jött valaki aki szeretne neked dolgozni de megtámadták. Ezzel kezdeni nem tudsz semmit, a támadás megtörtént ha túlélte ott lesz valahol az erődben, de sok szerepe nincs.

Dehogy lett rövid. Ha teljes képet akarsz kapni akkor úgyis többször kell végigvinned. Maga a fő sztori, ahogy minden RPG esetében az rövid, de ez relatív kinek mi az. A Baldur's Gate-eknél hosszabb. Azokat teljesen kijátszottam ennél rövidebb idő alatt, pedig ott még lelkesen olvasgattam is. A DA1-hez képest meg kifejezetten hosszú (na azon erőfeszítés nélkül piszok gyorsan végig lehetett érni).

Myselor:
    A feladathoz szükséges hely maga a városban a központi részen (First Fires) van a palotával szemben egy romkert. Ott egy szellem elmondja hol a bejárat (a katakombák bejáratát kell használnod a Copperlane kerületben).

Más:
    Készít a kiadó egy nagyobb patch-et 1.1-es verziószámmal és nyárra ígérik, ahol új opcióként bekerül a turn based combat (ehhez új játékot kell majd indítani és csak a játék elején jelölhető be úgy mint a spéci opciók), illetve átdolgozzák a tulajdonságokat. Előtte is lesznek patch-ek persze (1.02 ha minden jól megy még hétvége előtt kinn lesz).

Obsidian producer-magician BAdler posted some very interesting news on the Obsidian forums:

Hey, everyone.

We couldn't be more happy about the success of Pillars of Eternity. You guys have been great with your feedback and support! Again, thank you very much.

We've been working hard on fixing bugs and stabilizing the game for 32-bit users. The 1.02 patch will be released shortly – hopefully before the weekend.

As a token of our gratitude for your past and ongoing support, we wanted to share some exciting new things we have in store for Pillars of Eternity. These features are scheduled to appear in the 1.10 update, which is currently slated for early summer.

First off, the big one: We are introducing turn-based combat. There will be a toggle for this at the start of the game, just next to Expert and Trial of Iron. This feature is very much the work of Tim Cain, and it makes Pillars of Eternity play a lot like the RPG classic The Temple of Elemental Evil.

Second, this will require an overhaul of the attributes system. We were never really one hundred percent happy with the current incarnation of the attributes, and this will give us the chance to balance it further while also introducing two new stats: Initiative and Action Points. These two stats are only available when playing in turn-based mode.

We are excited to share more details on this in the coming weeks. Stay tuned!​

Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.04.02. 10:09:13
  • j0nNyKa
    en ertem, de ez pici tulzassal mindig igy van, g2a es tarsai alaposan ala mennek a boltoknak, meg a jatek platformoknak (steam origin es tarsai)
    de szvsz itt kifejezetten arra gondolt, hogy egy jo minosegu jatekert az a <4k forint picsafust
  • Negritis
    sztem Sheltem arra gondolt hogy "olcsó", hogy steamen 30-40 euró - boltba 8-10k
    g2a-n meg már most töredéke mikor 1 hete jelent meg
  • j0nNyKa
    lehet a da1 nem volt a legjobb pelda valoban
    az tuti hogy szamtalanszor vegigjatszottam, es sosem volt eleg 2-3 het, also hangon 1 honapra mindig lekot, pedig mar egyre kevesebbet olvasok benne

persze ezzel most nem a poe-t kicsinyitem, tenyleg szuper munka, viszont az araval en speciel teljesen ki vagyok bekulve
  • Sheltem
    Sürgősnek nem sürgős.. Pillarssal játszok most még 1-2 hétig utána meg a Legend Of Grimrock 2 jön ami megint nem 1-2 nap :) Viszont pénteken találkozok azzal a barátommal aki a Pillarst is vette nekem, és tudod én régimódi vagyok, még mindig fosok a paypal és társaitól egy sima deszka otps bankkártyám van, szóval most van alkalom hogy ezt is megvegyem.
    Mindegy péntekig eldöntöm még.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.02. 09:48:44
  • Negritis
    ilyenkor a kérdés mindig az hogy mennyire sürgős :D ha ráér akkor én a helyedbe nem mennék rá :D
    csak azért hogy ott "porosodjon" steamen :D
  • Sheltem
    Naigen, de egész jó áron van. 30 Euró steamen a collectors ami mondjuk 9500 paypal díjjal minden szarral együtt, itt meg 4600 + G2a Shield + 300 utalási díj mondjuk meglenne 5200 ból. Szóval majdnem a fele. Akciózva meg ki tudja mikor lesz...Itt a húsvét és semmi - számomra - értelmes akció nincs a steamen.
    Ha g2a n venném meg akkor akcióban majd a dark side utolsó kiegészítőt megvenném steamen. Ugyanis mire végigtolom a 2-3 kiegészítőt, bőven lesz 2-3 steam akció is addig :)
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.02. 09:34:08
  • Sheltem
    j0nNyKa igazad van, de a Dragon Age 1el vitatkoznék. Szerintem nem nagyobb ennél (én még csak Act1 végén vagyok, ha Act2 és 3 is ilyesmi hosszúságú mint ez akkor kb a Dragon Age1 is ekkora lehet).
    A baldurok, icewindek nagyobbak igen :( És énis inkább úgy vagyok, hogy azt az energiát amit a párbeszédeknél a szinkronhangokba vittek rakták volna bele a játék hosszába, dehát sajnos ez van.
    Azért remélem, még 1-2 hétig elleszek vele.
  • Negritis
    a helyedben ezzel megvárnám a steam leárazást :D ott ezek packban szoktak menni 75-80%os leárazással ami sztem nem sokkal lesz efölött és akkor már ugyanott vagy :D
    kérdés persze hogy mikor lesz megint, de ha whilistre teszed lehet vmi short deal-t is el tudsz kapni

amúgy ha 40-50 óra a játék sztem nem rövid, mondjuk nekem nem nagoyn van időm játszani most, de hétvégén meignt haladgatok vele remélem
    + én eleve úgy tervezem hogy a 2. végigjátszás lesz hard (most easyn bohóckodok :D) aztán meg a legnhezebb is jöhet ironmannel ha már a bugok jelentősebb része "eltűnt"
  • j0nNyKa
    feltételezem, hogy mögötted is van azért gamer múlt, igen, rövid lett
    szomorú, hogy ~2 hét játékra már az a mondás, hogy nem rövid, emlékezz vissza (hogy kategórián belül maradjunk) a baldurokra, icewind dalekre, neverwinter nightsokra, dragon age 1-re, azoknál 2 hét mire volt elég? :) pedig akkor még több időd volt játszani
  • Sheltem
    Ezt a verziót vette cimbora:

https://www.g2a.com/pillars-of-eternity-hero-edition-steam-cd-key-global.html

És g2a shielddel.
    Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.04.02. 09:16:57
  • Sheltem
    Rövid lett? Mondjuk én amenynit játszok hétköznap még tuti kb jövő hét végéig elleszek vele.

Negritis, pedig mást is akarok venni onnan most:

Kings bounty collector

Nagyon jó árban van, de nem tudom merjem e ezekután :)
  • j0nNyKa
    szerintem:
    - kickstarter
    - rpghez képest rövid
    - single player only
  • Negritis
    ha használtál shieldet akkor nem lesz gondod elvileg
    + meglévő játékot eddig csak a ubisoft törölt de abból is botrány volt, nem biztos hogy a valve is bevállalja
    szóval max az új kulcsot nem lehet regelni

valamint én olyat olvastam, hogy a steam nem tiltja hanem régiózárassá teszi a kulcsokat
    VISZONT ha nem kifejezett steam key-t vettél hanem vmi kickstarteres back keyt (ugye olyat is lehetett sztem mert ugye tőlünk keletre kedvezőbbek az adó és egyéb árfolyamok így "olcsóbban" jösz ki aztán valamennyi haszonnal eladod g2a-n) akkor az nem g2a-s kulcsnak minősül nálam, hanem simán mintha támogattad volna a fejlesztőket kickstarteren (nem tudom melyik változatot kaptad)

nekem még hálisten nem volt a g2aval gondom, de az tuti hogy most már csak shielddel fogom használni
  • Sheltem
    Mondjuk elég durva 3768 az ára most... Nem is értem hogy lehet olyan olcsó.
  • Sheltem
    G2a

"Mostanában sokat lehet olvasgatni, hogy tiltják a G2A és társairól származó kulcsokat."

Nagyon remélem nem így lesz. Szomorú lennék ha eltűnne a steam könyvtáramból a Pillars...
  • Sheltem
    Stronghold kérdés
    Tegnap megtámadták a strongholdomat. Hogyan tudok odautazni Act1ben? Ugye elvileg helyileg a stronghold az valahol lenn lesz azon a területen ami még nincs felfedezve. Ilyenkor még az automatikus megoldás az egyetlen út (800péz?)
  • Shiwo
    defiance bay, kazamaták
  • torma1
    Eddig azt olvastam hogy a Path of the Damned fokozat olyan mint a hard csak bónuszt kapnak az ellenfelek. Jelentem nem csak. Hanem még többen lesznek. A medve barlangjában már 3 db medve van. Hardon csak 2 db volt. :D Persze 3 emberrel az elején max 30 s és kampec. :P
  • Negritis
    akit érdekel amúgy twitchen dansgaming a játékot streameli épp
  • Myselor
    temple of woedicát merre találom? és hogy jutok oda?:o
  • ratgab
    Nem tudod, hogy működnek a teszterek és hogy működnek az oldalak és legfőképpen fogalmad sincs a határidőkről. Sokszor kapják meg a játékot megjelenés előtt egy kicsivel és van rá pár napjuk, hogy kipróbálják és megírják róla a véleményüket. Ergó mód sincs rá ilyen hosszú játékoknál, hogy teljesen végigvigyék a játékot. Belenéznek, eltöltenek benne pár 10 órát, kipróbálják a főbb feature-öket és már írják is a tesztet, ami önmagában nem kevés időt vesz ám el.

És mielőtt jönnél, hogy így megy úgy én csináltam 2 évig....
  • molnibalage83
    Na de azok nem arról szólnak, hogy manuálisan kell szenvedni az egésszel?
  • Hogthar

Itt van miként van megoldva POE-ben.
    A BG részeknél is hasonlóan van csak ott nincs normal map.
  • Hogthar
    Ha BG 2 fájljaihoz hozzálehet férni, akkor ebben az esetben könnyebb lenne a port mint Morrowind-Skyrim esetében.
    Viszont valószínű, hogy a harcrendszer az marad POE-s.
    De személy szerint ezzel kitudnék békülni.
  • MrStokes
    Ez engem is erdekelne, esetleg megdobhatnal minket egy linkkel! :)
  • Sheltem
    Pedig léteznek ilyen dolgok. Nézd meg a Skyrim -> Morrowind =Skywind projektet.
    Csak én úgy vagyok vele, hogy túl szép lenne, hogy igaz legyen(mármint a bg2 port).
  • molnibalage83
    Ja, hogy egyesek arról fantáziálnak, hogy a PE motorjával átemelik a BG-t? Elég nehéz lenne a teljesen már harcrendszer és minden más miatt...
  • Sheltem
    Én nem is álmodok arról hogy BG2 -t áthozzák ide. Azonnali preorder lenne gondolkodás nélkül.
  • molnibalage83
    Ez mire vonatkozik?