S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fel tudtam telepíteni és minden rendben ment.
Elindult a játék és mielõtt betöltõdne az indtó képsorok és a menü,
egyszerûen megáll.Nem változik semmi csak a fekete képernyõ marad és meg
se mozdul.Se hibaüzenet,se kilépés, semmi jel. Valami ötlet?
http://tesztgep.blogspot.co.at/
Tuti kihagytam még pár konkrét helyet mert most csak felidézem a dolgot, de jóval több megtalálható cucc van mint amit jelöltél.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Lenn az alagutakban (aminek 3 bejárata van, egy a zombis alagútból, egy a katonáktól a leszakadt vasúti hídnál egy meg Wolf csapatának egykori táborhelyénél az út alatt) szintén lehet találni kaját, kötszert, innivalót, vodkát és még gyógyszert is.
Van még legalább egy másik stash is méghozzá nem messze a SIN-ek "lakta" háztól északra, az út bal oldalán egy pocsolya mellett pár nagyobb kõdarab között az úttól pár lépésre.
Érdemes megjegyezni azt is, hogy a katonai bázison az épület tetõterében felszedhetõ alap ruha nem sima ruha, hanem spéci változat, aminek különlegessége, hogy fele annyi idõ alatt elállítja a vérzést és majd triplázza a gyógyulási sebességet.
Ennyinél jóval több artifact van már az elsõ területen is csak nem mindegyik ugrál meg világít, ráadásul egyes artifact-ok el is mászkálnak. Csak Sidorovicsnak 5 alkalommal vittem vissza meat chunk-ot amit kért feladatként úgy, hogy el sem hagytam a pályát és még maradt is egy extra darabom.
Artifact-oknak ritkán van fix helyük ahol tuti ott vannak, inkább környéket lehetne belõni de az sem egyszerû (mert mászkálnak). Ráadásul minden nap van esély rá, hogy az anomáliák új artifact-ot termeljenek (feltéve ha a játékos éppen aktív az adott idõszakban). Mindegyik típusnak van egy adott idõszaka (pár óra) amikor változó mértékû eséllyel "teremt" maga környékére egy olyan artifact-ot ami az adott típusú anomáliából létrejöhet.
Blowout során mindegyiknél lesz esély a teremtésre nem csak az adott idõszakban (ezért hiszik sokan azt hogy csak blowout után respawn-olnak az artifact-ok, holott ezt már a GSC fórumon is számtalan alkotó cáfolta).
Például hajnali kettõ és öt között ha valaki ott dekkol egy elektromos anomália mellett akkor kis mázlival az dobni fog neki valamilyen olyan artifact-ot ami az endurance-ra van kihatással. Aki szunyál ebben az idõszakban annak bizony jó sokat kell várnia mire belefut egy megfelelõ artifact-ba, ám ha tevékenykedik ebben az idõszakban és mondjuk pont egy elektromos anomália környékén akkor megnõ az esély rá (legalábbis Tejas Stalker valahogy így adta elõ a dolgot).
Ja és a patch után sem biztos hogy minden ugyanott lesz mint most és az sem biztos hogy ugyanazok a tárgyak lesznek adott helyeken mert ebbe, ahogy a spawn-okba és sok minden másba is, belenyúlnak az alkotók.
Medkit ikon: medkit és/vagy bandage, és/vagy antirad drug
Food ikon: kaja és/vagy víz és/vagy energiaital
Lõszer ikon: bármilyen lõszer
A Stash az bármilyen rejtekhelyet jelöl (pl. sírkereszten függõ tárgy is lehet).
Artifactból csak ezt a 2-t találtam Cordonban.
hát venni nehézkes ..10 emberbõl jo ha 2-nél van..kereskedöknél meg néha nincsen..harc közben meg nem mindig lehet kivárni hogy feltöltödjek:-))..relytekhelyek oké..de jobban érzem magam ha van tartalékban 6-8 db nálam.....aztán ha még találok is..........A BÁR.ban petrenko miért nem akarja megjavitani az AK-m?? mindig a sörétest és egy másikat....akárhogy cserélgetem
Amúgy felesleges vásárolni, mert hulláknál, különféle helyeken ládákban csomagokban van annyi ami bõven elegendõ.
Ha jó alaposan bejársz egy pályát akkor találsz eleget (nekem inkább az volt a bajom, hogy nem gyõztem lerámolni mert túl sok összegyûlt belõle nálam azt kicsúsztam az 50 kilós keretbõl miattuk (így is van nálam mindig 10 darab azt ha lefogy visszaballagok valamelyik rejtekhelyemre a többiért hogy pótoljam vagy veszek attól akitõl csak lehet).
A sima kötszer is gyógyít egy minimálisat, ahogy a kaják legtöbbje is (a sima konzerv pont nem). De magától is regenerálódik a karakter szóval csak egy kis idõ és helyrejön.
Hol lehet még jármût vásárolni?
Mondjuk van vagy 4-5 kocsim és tényleg jobb a fogyasztásuk mint a sztori alatt. Azért kíváncsiságból kipróbáltam volna mindent.
Amíg a Kordonból a Foresten át elmentem a Bárig, vagy 6 kanna benzint találtam.
Sugárzás valóban erõs, de mivel eddigre már találhattál több helyen is vagy akár vehettél is jóféle sugárzás ellen védõ öltözéket, így ez nem szabadna hogy problémát okozzon. Ha ilyened nincs akkor nyomás onnan és gyere vissza megfelelõ ruhával meg pár adag rad-x gyógyszerrel, különben kivégez a sugárzás. Mikor pedig bejutsz a kódos ajtó mögé, gyorsan egyen és igyon a karaktered mert mikor leállítod 4 kar meghúzásával amit le kell csapni, akkor jön az alvás és ha nem kajolt a manus akkor éhen talál dögleni.
Szóval nyugodtan át lehet menni másik térképekre és területekre is és másfelé keresgélni (hangjelzést fogsz majd kapni ha jó helyen jársz és a következõ pda közelében). Kellemes barangolást.
Szóval hol ejtették túszul Fox-ot? :-)
Újraindítani meg nem kell emiatt a játékot, elég ha visszatöltesz egy korábbi állást. Vagy ments egyet, lépj ki teljesen, aztán indítsd újra és töltsd be az állást. Ha így sem megy akkor kezd az elejérõl a pályát, mert valami más gebasz lesz (a helikopter és a katonák is lövöldöznek össze-vissza és eltalálhatják a kocsit is közben ami sérül és ez okozhat problémákat).
Persze az sem kizárt, hogy a felkapott 3 kanna miatt már túllépted a 60 kilós maximum tömeget amivel még mozognod enged a program és ezért nem enged beszállni és akciózni a verdával. Ez csak tipp (semmi bizonyítékom nincs rá csak próbálok rájönni a hiba okára), de amennyi dolog összefügg egy ilyen programban akár lehet ilyen nyûgje is neki.
A másik három meg szépen egymás alatti szinteken középen az agy alatt kis kapcsolószekrényen, ugyanolyan meghúzós karokként (az egyik el van torlaszolva ott ügyeskedni kell de oda lehet menni hozzá).
A gyógyszerek nem segitenek. csak két kapcsolót találok. megkeresem a többit és azt a helyet ahol magához tért Strelok az álom után.
Amúgy a Lada Nivához mentél oda? A vezetõoldali ajtót próbáltad kinyitni?
A másik nem nyílik így nem tudsz beszállni a rossz oldalról.
Amúgy meg freeplayben nincs trader a 100Rad-ban.
Kis segítségként meg a hely ahol elkapták és ahol fogva tartották Fox-ot az nem ugyanaz a hely (elfogása ott történt ahová Sidorovich küldte eredetileg és errõl beszélt is a játékosnak, a hely amúgy Cordon-ban van, a másik két nyom meg... nos azt sem nehéz kideríteni, fõleg hogy ugyanazon a területen/térképen lesznek).
Remélem sikerült jó kapcsolatot kialakítani az ukrán fejlesztõkkel, és talán egyszer a tetszhalott Stalker 2 is életre kel...
Visszakerültem freeplaybe, megtaláltam a hullát, és meg is jelent a 3 új feladat. Nem egészen értem mit is kellene csinálnom, de azt veszem ki belõle hogy talán a kereskedõvel kell beszélnem, aztán fel kell keresnem Wolfékat, meg azt a tanyát ahol Foxot foglyul ejtették...
Mit is kellene csinálni pontosan? :-D
Lõdd õket nyugodtan, ugyanis Ghost is elmondta, hogy azok Military Stalker-ek, szóval ne aggódj miattuk. Még ha haver lennél is a sereggel õk akkor is lõnének rád és aki megtámadott azt probléma nélkül ölheted, nem lesz belõle gondod.
A 4237 az valóban a szarkofág bejárati ajtajának kódja. Nekem mondjuk nem volt gondom a kérdéses helyszínen, simán ki is és be is tudtam menni, nem akart a túloldalról átrántani semmi (nem volt az általad leírt bepötyögés elõtt felteszi a kérdést helyzet).
A BMP csak jól mutat meg lehet kaszálni a géppuskájával de ebben ki is merül minden haszna. Ráadásul sok üzemanyagot eszik (nem mellesleg freeplay során érdekes módon a jármûvek fogyasztása drasztikusan lelassul valamiért).
Freeplay-ben meg a bár visszaköltözik a helyére, szóval ott újra kapsz majd kocsikat.
malaj:
Nem a radioaktivitás öl meg hanem a brain scorcher. Kapcsold le még azelõtt hogy lejárna a számláló. Ugyanazokat a kapcsolókat (összesen négyet) kell lekapcsolni amiket az álom során felkapcsoltál. Amennyiben visszamész oda ahol magához tért Strelok az álom után, akkor leáll a számláló és elölrõl indul ha kilépsz onnan, szóval idõd mint a tenger. Sugárzás odalent nincs, max ha úgy mentél be oda, hogy sugárzott az embered. Ezt meg a megfelelõ gyógyító alkalatossággal lazán orvosolni lehet.
X10 laborban egy idõ után megöl a radioaktivitás.
Már két napja próbálkozok, de mindig ugyan az. Mit tegyek ?
Generátor pályán most elõször dobott ki. Már ott vagyunk hogy elértünk egy telepet ahol katonák vannak. Ghost lövi õket. Folyton ez a dilemma hogy én is rájuk lõjek vagy sem...:-D
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Az volt a probléma, hogy elõször túl közel mentem az átlépési ponthoz, és még azelõtt át akart vinni mielõtt bepötyöghettem volna a nyitó kódot. Hiába nyomtam a nem-re, akkor is már belülre rakott vissza. Súlyos BUG, javítandó!!! Beljebb kell tenni az átlépési pontot, hogy kívülrõl ne legyen aktiválható, mert így csapda.
Azért ha valakinek beugrik a kód, az írja meg, nem akarom azt az ajtót is felfeszegetni! XD
Kár hogy a BMP-be nem lehet rámolni, csak vezetni...
Egyébként freeplayben lehet még valahol jármûvet venni? Amióta a báros átköltözött a bárból az outskirtsbe nem árul kocsikat.
A kódot meg nem mondom meg (mert genyó vagyok, de leginkább azért mert nem emlékszem már rá én sem). 😊
Most, hogy már tudod mindenre figyelni kell (nem ez az elsõ olyan ajtó aminek a kódja szóban hangzik el egy beszélgetés során két NPC között), egy újrajátszással megleled a kódot vagy túrd fel érte a netet ha mindenáron szükséged van rá.
Az ajtó mögött amúgy egy kicsike raktár található (már ha a körfolyosón lévõ ajtóról van szó) ahol többek között van egy exo armor (a leghaszontalanabb páncél a játékban), pár darab gázálarc, némi kaja és némi 5.56-os plusz 5.45-ös lõszer, meg a black kite pisztoly egyedi változata ami 9x39-es lõszert prüszköl és valami eszement nagy a visszarúgása (nagyot odaver ha talál de ez még közvetlen közelrõl is nehézkes vele).
Az ajtóig sem tudsz eljutni ami kivezetne? Mert ha ez a helyzet akkor tényleg csak a reload fog segíteni. Csak van egy mentésed arról a pontról mielõtt bemész a szarkofágba nem (nem véletlenül javasoltam másokkal karöltve hogy mindig legyen egy manuális mentés pályaváltás elõtt és ne az autosave-re hagyatkozzon az ember)? Töltsd vissza és try again.
Ha eljutsz az ajtóig ami nem akar kinyílni, akkor csak dobáld kitartóan a fegyvereddel és ki fog nyílni.
Sajnos a párbeszédrõl lemaradtam. Légyszi írd meg annak a zombis ajtónak a kódját! Már ha van ott valami lényeges.
Egyébként mielõtt beléptem a szarkofágba, még fel akartam szaladni az ajtó melletti létrán. Ezért amikor át akart küldeni a benti pályarészre a nem-re kattintottam. Viszont itt is már a belsõ lépcsõházba dobott vissza. Lehet kiakadt az egész a francba? Egyre kedveszegettebb vagyok...:-D
Kijutásban ha nem akar kiengedni a játék mert valamiért zárva van az ajtó amit kinyitottál és amin bementél a szarkofágba, akkor kezdj el fegyvereket dobálni az ajtónak (nem gránátokat, meg nem lõni kell hanem dobálni). Akiknél elõfordult ez a hiba azok így jutottak át rajta, hogy dobálták azt egyszer csak kinyílt...
Miután megtaláltam a batteryt a számítógéphez, elindítottam az a feladat hogy menjek a generátorhoz (Ghost-ot is ott jelöli a térkép) Viszont nem tudok kimenni a felszínre mert az ajtó zárva van. A föld alatt kell oda eljutni?
A másik hogy még a kijárat elõtt van egy számzáras ajtó, ami mögött zombik vannak. Jelez ott valamit a térkép, de nem tudom a kódot. Átnéztem a pda-t a dokumentumokat de egyik számsor sem jó.
Legyetek még itt pár napig nehogy megint elakadjak valami apróságon... 😄 😄
Construction yard-ra is vezet feladat és bármikor oda is mehetsz ha akarsz. Feladatot oda speciel a Freedom vezére ad aki az outskirts-ben van a frakciójával együtt a középen lévõ gyárkomplexumban. Ott helyben elvégezhetõ pár feladat és onnan is indul ki feladat (ami a darkscape-ben oldható meg).
Szóval ha kimaradtak azt lényegében részint magadnak köszönheted mert nem beszéltél mindenkivel vagy nem néztél jó alaposan körül.
Szabad oda-vissza kóricálás bármely útvonalon majd freeplay során lesz Pripyaty-ból.