S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
A másik gondom: amikor elkezdtem kicsomagolni az 1.3001-es javítást, rengeteg kihagyást kellett nyomnom, hogy tovább menjen a telepítõ. Na de amikor az XR_DA.exe fájlt is kihagynom kellett, menten összecsomósodott a szemöldököm, és olyat találtam mondani, hogy a monitorom is belevörösödött. És nagyon tartok attól, hogyha a rendes helyére (gamedata mappa??)csomagolom ki a javítást, akkor ugyanez lesz a problémám...
Viszont észrevettem, hogyha nem engedek a negyvennyolcból, és újra meg újra megnyomom az "újra"-gombot, továbbhalad a telepítés folyamata.
Gyorsan abba is hagytam a javítás telepítését, és visszakoztam...
Ezek szerint az "újra" gomb nyomogatásával halad a telepítés, még ha csigatempóban is...
Remélem jól írtam meg a telepítés helyét.
"Help Me, Stalker, Help Me!!"
Járd körbe az épületet nyitott szemmel. Ott lesz egymás mellett egy bejárat az épületbe meg mellette egy lejárat a pincébe. Na ez utóbbin kell lemenni. Elég nehéz nem észrevenni.
basho:
Sosem csomagolunk ki játék patch-et a játék fõ könyvtárába, kivéve ha kimondottan ezt kéri a leírása. Ugyanígy nem telepítjük soha ugyanoda a játékot ahová kicsomagoltad a telepítõ fájljait. Mindig máshová tedd a telepítõket és patcheket, azt futtasd onnan. Ha rendesen van feltelepítve a játék akkor a patch telepítõje magától megtalálja és jó helyre rakja majd. Ekkor a játékot elindítva nem 1.3 és sok nulla lesz kiírva alul, hanem 1.3001. Ha ez van ott akkor tudhatod, fel van rakva a patch.
Sokszor fagyásokat meg olyan malõr is tud okozni, ha teszemazt nem szoktad karbantartani a meghajtóidat és nem csinálsz idõnként defragment-et (töredezettség mentesítést).
A fagyások sokszor meg a gépedtõl is függenek. Ha valami nem jól van beállítva (ez lehet védelem, jogosultság meg kismillió más dolog), túl sok vacak fut a háttérben, a legújabb driver-t használod (ami esetleg pont semmit nem ér a kártyádhoz mert azok már jó ideje inkább csak a legújabb kártyákhoz vannak optimalizálva), töredezett nagyon a meghajtód csak hogy néhány példát említsek.
Van amit tudsz egyszerûen orvosolni (elég sokan beszámoltak róla, hogy nem a legfrissebb driver-rel a játék jóval kevesebb fagyást produkál, illetve fel kell rakni mindent a 3rdparties mappából ami ott van), van amit nem.
mcmoha:
Ez így véleményem szerint butaság, de legalábbis részigazság (fõleg mert vannak tipikus hibák amik csak static lighting esetén jönnek elõ). Amiért "jó" a static lighting, az a nagyon alacsony memória igénye. 1 gigás kártyával elég könnyû kiszaladni dinamic lighting esetében a memória mennyiségbõl és az is fagyást fog eredményezni. Ehhez persze feleslegesen sok vacakot be kell kapcsolni (illetve automatikusan be is van kapcsolva) de nem nehéz összehozni. Ha az ember csak annyit megtesz, hogy kikapcsolja a grass shadows-t már hatalmas stabilitási ugrása lesz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
outskirtsnél hol lehet lemenni a bar-ba?már körüljártam az épületet, a környezo házakat és semmit nem találok:-(
http://freetexthost.com/q134pzdcl5
És van is itt valami patch-féleség:
http://s.gameru.net/stalker/la/STALKER_LostAlpha_patch_1.30013.zip
Lelkiismeretesen letöltöttem, kicsomagoltam, föltelepítettem, közben sok-sok miegymást kihagytam,mert úgy látom, ebben a játékban ez csakis így mûködhet.
De nem történt semmi.
Annak azért örülök, hogy nem rontotta el a játékomat, de még jobban örülnék, ha javítana rajta...
Tudnátok segíteni?
A patch-t a fõkönyvtárba csomagoltam ki. Vajon ez lehet a hiba?
Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,
MIG man:
Szükségtelen átírni, még legnehezebb fokozaton és különösebb erõlködés nélkül végigcsinálható a játék úgy, hogy tartod az 50 kg-os határt (ami lényegében 60 kg mert ennyivel még lehet sétálni).
Egyébként meg a system.ltx és az actor.ltx megfelelõ sorait kell módosítani (mivel oda van írva angolul hogy mit is jelent a szám, nem kell hozzá doktori, hogy tudja az ember, melyik értékek módosítandóak).
van RPG-m..alapfelszerelésem:-))de attol még a küldetést végig kell csinálni
Fractal Design Define R5, MSI B450 Tomahawk, AMD RYZEN 7 2700, Alpenföhn Brocken 2, Sapphire RX Vega 56, RaidMax Cobra 1000W RX-1000AE-B, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, 1.5Tb SSD,
http://s.gameru.net/stalker/la/STALKER_LostAlpha_patch_1.30013.zip
Örömmel letölteném és telepíteném.
De tanácstalan vagyok megint.
Egyrészt ez a pach kijavítaná az alap 1.3000 verzióm elõre megjósolható hibáit.
Másrészrõl viszont féltem a nehezen feltelepített játékot is...
Merjem letölteni? Vagy ne merjem?
Ha modokat akarsz hozzá, olasgasd a gsc fórumait, és nézd meg ezt az oldalt.
Pillanatnyilag már nem frissíti a modder a csomagot, mert várja az 1.3002-es patchet, de utána gyanítom megint viszi tovább...
Az egész játék alapkoncepciója az, hogy új (pontosabban az eredetileg tervezett, de a megjelenésre kimaradt, ide újra felépített) pályák vannak benne.
Régi SoC modokat ne adj hozzá semmiképp. A súly átírást magad is meg tudod oldani, nem kell hozzá külön mod.
msvcp120.dll,
msvcp120d.dll-t és a
msvcr120.dll
Fájlokat a sikeres futtatás érdekében.
Ez nekem új volt, errõl nem is tudtam.
Töröltem õket,de akkor meg azért ORDÍTOTT a játék, hogy neki menyire hiányzik ez meg az... vagyis éppen azok a fájlok, amelyeket le kellett operálnom a játékról...
Na de Vcredist_86.exe program feltelepítése megoldotta a gondot.
A játék elindult. Végre siker, három nap kínjai után!
Az elsõ benyomásaim a Clear Skyra hajaznak.
A grafikát még nem láttam, mivel éppen most tért magához a karakterem egy pincében...
Azt már tudom, hogy Szidorovicshoz kell mennem.
Most még nem zavar az angol nyelvezet, de gondban leszek, ha nem jön ki a magyarítás, vagy a magyar feliratozás hamarosan...
Persze futni-menekülni-osonni-lopni és lövöldözni angolul is lehet...
És meglepõdve láttam, hogy új területek is vannak a játékban.
A térkép nagyon tetszik. Élethûnek látom.
Az intro szerintem gyerekes, de kicsire nem adok, nagyra meg nem nézek. Pontosan tudom, milyen jó játék a STALKER.
Márcsak a bugoktól félek - de azoktól nagyon!!
A feltelepített verzió,a pach-elés után: 1.3000
Vajon ennyinek kell lennie?
Vagy kell még, esetleg lehet hozzá telepíteni valamiféle javítást?
Mellesleg jó lenne 7-9 tonna áruval szaladgálni a banditák elõl és az anomáliák között, de nem merem még megkínálni a weight-moddal, hátha beüt a mennykõ, és leshetem, hogy valami nem szuperál...
Még egyszer Nagyon Köszönöm a hasznos tanácsot, és mindenki másnak is Köszönet mindenért, aki segített nekem!!
Legközelebb már más dolgok miatt fogok is nyavalyogni - ebben egészen biztos vagyok! Nincsen igazi S.T.A.L.K.E.R. - játék bugok, agyrémek és idegbetegség nélkül. Én már csak tudom...
A RPG-t meg nem kell felvenned ha nem akarod, anélkül is leszedhetõ sima AP lõszerrel mindkét kopter. Ha elmenekül egy kopter akkor töltsd vissza az állást.
Amikor meg elvállalsz egy feladatot akkor is mindig készíts egy mentést, így elkerülheted az olyan helyzeteket amibe most is kerültél.
megkaptam a küldetlést Yantarban hogy beszéljek Petrenkoval..Visszasietek a Barba, támad két Mi24-es....beszzélek Petrenkoval szerezd meg az RPG-t...ok..kinyirnak..ujratöltöm, erre petrenko most a Barban van(ajto természetesen zérva...és ha bejutok nagy nehezen akkor nem mondd semmit sem csak a natur szövegeket.....semmi érdekes, akarok e javittatni.....
Ez bug????? nem adja be a küldetést pedig a nyil rá mutat és jelölve van
Lehet hogy hibásan töltötted le.
Torrenten keresztül töltsd le, mert ott ha véletlenül (kicsi rá az esély)rosszul jön le, kényszerített ellenõrzéssel kijavítható a hiba.
Milyen operációs rendszered van?
Hogy telepíted?
úgy emlékszem 4 rar fájl volt. Ez darabolt tömörítés. Ilyenkor elég ha Total Commanderben csak az elsõt jelölöd ki, mert végigmegy az egészen. Amit kibontottál az még nem a telepített játék! A setup.exe a telepítõ. Futtasd (ha Win7-ed van próbálhatod "Futtatás Rendszergazdaként", ha XP-d van akkor szerintem felejtsd el)
Várd meg hogy végigmenjen a telepítés, rakj fel minden komponenst! Ha státuszcsík hamar felmegy, de a telepítés tovább tart. (maximum ezt róhatod fel a fejlesztõknek)
A telepítés akkor teljes ha a telepítõ alkalmazás ezt jelzi. Addig várj!
ha a parancsikon nem kerül ki, akkor az indítót a BINS könyvtárban találod XR_3DA.exe néven.
Tedd fel a javítást!
"Az E/ STALKER - Lost Alpha/bins/MSVCP120.dll nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz. Próbálja újra telepíteni a programot az eredeti telepítõlemezrõl, vagy forduljon a rendszergazdához,illetve a program forgalmazójához"
Elmondani kívánom még, hogy immáron három (3) napja!! képtelen vagyok föltelepíteni rendesen a játékot. El sem indul. A telepítés során hibák tömegét jelzi a gép, de a telepítõ csak telepít, mintha minden rendén volna. A végeredmény egy halom használhatatlan fájl, amelyek tetemes helyet foglalnak el. Köszönöm a fejlesztõknek a nagy SEMMIT! Meg a tömérdek idegeskedést...
Nem találok megoldást.
Nem tudom, hol és mi a hiba.
Tudnátok tanácsot adni?
valaki leirta hogy lehet a turista konzerv árát átirni de nem találom...segitenétek? :-)) kösz
D9
Az, hogy a fejemre esik az a katonai heli, amit pár másodperccel elõbb találtam el egy rpg-vel, még elmegy, de az, hogy utána nem sokkal úgy ébredek, hogy össze vagyok zárva egy controllerrel egy 2x2m-es kalyibában és egy 9-es pisztoly van kéznél, már fáj...
Még jó, hogy a fejlövést nehezen viseli. Az elsõ kettõtõl még csak vakarózott kicsit, de a harmadik már elég volt neki...
Mindenesetre most megvárom a hivatalos patchet, mert Voroninhoz nem tudok visszamenni leadni az X10 után a feladatot. Ahogy megközelítem az új bárt, ctd...
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT
Szóval miután megvannak a dokuemntumok az x18 laborból meg a pc-rõl az infó, mennék vissza sin vezérhez, de a bányánál a sin-ek pirosak és azonnal megtámadnak. Ez bug? Vagy én rontottam el valamit?
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT