2998
A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.
Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut
A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]
Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
-
basho #1595 Köszönöm!!!
Ez egészen érzékletes és Érthető leírás volt! Hála és Köszönet az érthetőségért!
Ami a SHOC-t illeti - ezt találtam az utolsó sorokban:
Config-file [c:dokumente und einstellungenall usersdokumentestalker-stcsuser.ltx] saved successfully
Destroying Direct3D...
* RM_Dump: textures : 0
* RM_Dump: rtargets : 0
* RM_Dump: vs : 0
* RM_Dump: ps : 0
* RM_Dump: dcl : 0
* RM_Dump: states : 0
* RM_Dump: tex_list : 0
* RM_Dump: matrices : 0
* RM_Dump: lst_constants: 0
* RM_Dump: v_passes : 0
* RM_Dump: v_elements: 0
* RM_Dump: v_shaders : 0
refCount:pBaseZB 1
refCount:pBaseRT 1
DeviceREF: 1
Azért így másoltam be, mert bizony nekem nem mond semmit a legutolsó sor. Igaz - az előtte lévők sem...
De talán így áttekinthetőbb a kép.
Minden S.T.A.L.K.E.R játékomhoz ragaszkodom. Nem törlök semmit.
Előre is Köszönöm a Segítséget! -
SaGa #1594 Így akkor inkább semmit, mert félő, hogy végzetesen kinyírod a géped.
Mint a post végén írtam, fent volt a ShoC egy moddal megtoldva, a CoP egy másik moddal amit épp fordítgatok magyarra és most mellé megint feltelepítettem a Lost Alfát és mind a három probléma nélkül fut ahogy kell. Az említett registry kulcsot nem bántotta a Lost Alfa telepítője, így nem amiatt kavarodik nálad össze a ShoC.
Szedd le és rakd fel újra.
Egyébként meg ha belenézel a telepített ShoC könyvtárába, ott találsz egy fsgame.ltx nevű fájlt. Ezt a notepad-dal (jegyzetfüzet) megnyitod, kiolvasod, belőle, hogy hol van az appdata könyvtár ($appdata$ kezdetű sor), ott megkeresed a log könyvtárat és belenézel az ott található Xr3dszerűség.log (nem ugrik be a pontos neve) fájlba (ezt is meg tudod nézni a jegyzetfüzet programmal), annak az utolsó sorában benne van, hogy miért ugrik ki.
Azt bemásolod ide és talán meg tudjuk mondani, mi a baja. -
basho #1593 Hm... Nem leszek bölcs.
"Elindítod a registry editort " - ez bizonyára a legújabb Káromkodás fajta...
Hanem - Mit és Hol találok?
Mappa és dokumentumnév kell.
És az, hogy a dokumentumban mit, miképpen...
Köszönet. -
IFOR #1592 nem azért mentem délnek..csak követtem a keritést hogy lesz-e rajta átjáró--meghprobálom észak felé is majd -
#1591 -
#1590 -
#1589 Tévedtem. :/ A teleport csak a laborból hoz ki. Gyalogolnod kell, de egy napfényes, mutánsoktól és anomáliáktól mentes pályán. Olyan mintha egy másik Generators pálya lenne.
http://i39.servimg.com/u/f39/15/60/74/83/ss_moh11.jpg
http://i39.servimg.com/u/f39/15/60/74/83/ss_moh12.jpg -
#1588 A teleport csak rövid ideig van ott, az ajtó előtt jelenik meg. Ha nem startolsz rá akkor eltűnik és gyalogolhatsz. Én mind a két módon odamentem Ghosthoz csak, hogy kipróbáljam. :) -
SaGa Jr #1587 Ne fordulj dél felé ahol csak a NPP-be tudsz menni. Menj bármerre csak arra ne. Meg fogod találni ne izgulj csak sose menj déli irányba. Mondjuk az már amúgy is a játék vége és csak egy beszélgetés lesz meg egy videó azt annyi. Ha kihagyod nem veszítesz semmit.
mcmoha:
Nálam nem volt semmilyen teleport eddig egyszer sem, pedig már 3 alkalommal pörgettem ki a játékot. Mindig odagyalogoltam Ghost-hoz probléma nélkül. -
IFOR #1586 SaGa
probaltam keletnek menni, de..egy kerités állja utam, vagy egy magas sziklafal...végigmentem a tövében, és az átjárohoz vezetett vissza NPP-be Ghost felé nem taláélok utat! --azt le sem irom hogy földre szegezett tekintettel is hányszor fagyott ki!!!! -
SaGa #1585 Nálam ez a kulcs:
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREWow6432NodeGSC Game WorldSTALKER-SHOC]
"InstallPath"="E:\Program Files\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl"
64 bites win 8.1
De az sem kizárt, hogy elég az indító ikon tulajdonságainál megadni, hogy az indítás helye: "E:Program FilesS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylin"
Az flsgame.ltx az a fájl, ahol a különböző könyvtárak helye meg van adva. Elvben elég lehet egy sor a fájl elejére:
$fs_root$ = true | false | E:Program FilesS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylin
de ez egyáltalán nem biztos, hogy működik.
Felraktam a LA-t is megint, nem bántja a fenti kulcsot és gond nélkül indul mind a kettő...
-
#1584 Ha a vezárlőteremben, a kikapcsolás után, megjelenő teleportba belépsz, akkor egyböl Ghost elött találod magad. -
SaGa #1583 Elindítod a registry editort (regedit.exe) és rákeresel a HKEY_Loca_MachineSoftware alatt a stalker kulcsára. Ebben megkeresed, hogy hova mutat az a kulcs, ami a telepítés helyét adja meg és átírod a tartalmát. Most nem tudom megmondani a konkrét nevet, mert az otthoni gépemen van telepítve a program. Ha ráér addig, este meg tudom írni. -
basho #1582 Köszönöm! Már csak az a kérdés - HOGYAN? Ergo - mit, hol és miképpen kell cselekednem?? Nem baj, ha szájbarágós - csakis abból értek. Elvégre nem programozó vagyok, sem pedig játékprogram készítő, hanem csak egy sima, mezei játékos...
Tehát - szájbarágósan.
És tényleg nem fogok megharagudni érte, ha ne adj' Isten, meg is értem majd...
Elősre is Köszönet a válaszért! -
xxxgamer4ever #1581 Rendben, akkor a patchig kitolom még egyszer, mert eddig szinte mindenhol az agresszív utat követtem, pl először amikor ki kellett szabadítani foxot akkor lepuffantottam az összes fogva tartóját. -
SaGa Jr #1580 Simán oda lehet sétálni mitől lenne megközelíthetetlen. Ne nézegesd a térképet (amúgy sem jó helyet mutat), ne nézelődj, ne kóvályogj, csak menj egyenesen ki a telepről és indulj el keleti/észak-keleti irányba (ne a generátorok felé amik délre vannak) és végül el fogsz érkezni egy dombra amin ott áll Ghost. Én ezt többször is így tettem és gond nélkül odajutottam mindig.
Attól, hogy állítgatod a lighting-ot még nem lesz jobb a helyzet. Ha eddig hat alkalommal nem írtam le én is és más is a megoldást akkor egyszer sem. Csak a talajt figyeld csak azt lásd, fel se nézz és ne is láss semmit a környezetedből fordítsa a karaktered a fejét a föld felé. Ha megtámadnak akkor se nézz fel és ne is harcolj, majd Ghost lelövi a támadót csak állj be mögé. A tekinteteddel csak a talajt lásd és úgy fagyás nélkül simán ki lehet sétálni a problémás zónából ahol a baj forrását a speciális effektek okozzák (egészen pontosan a teleportálós effektek amik a szellemeket és a kimérákat bedobják), amik minden lighting setting-ben megvannak, csupán static esetében kevésbé problémásak.
xxxgamer4ever:
Hagyd a fenébe a freeplay-t, mert egyelőre üres, felesleges vele foglalkozni. Majd a patch után több tartalom lesz hozzá. Addig csak arra szolgál hogy ha a játék során nem voltál valamelyik térképen akkor most odamenj. -
IFOR #1579 SaGa!
amint végeztem az X2 laborban az a feladat beszeljek Ghost-zal a temetőben...Ez a felszinen megközelithetetlen??..Ezek szerint föld alattkellene eljutni oda?
A másik hogy a Generator pályán 4-10 !!!!! menként kifagy a játék....állitgatom a static light, dinamic light..teljesen mindegy..kidob pár méteren belül..nagy néha enged akár 100m-t is menni !!!!! -
SaGa #1578 Lehet (sőt majdnem biztos vagyok benne), hogy a ShoC a registryből olvassa ki, hogy hova van a játék telepítve és ezt a LA átírta önmagára. Viszont ő is egy ShoC, így az is magára veszi.
Vagy a registryben keresd meg és írd át, vagy a fő konfig fájlban (talán system.ltx, az, ahol le van írva, hol vannak a mentéseid, a gamdata, stb...) kell beállítani, hogy mi annak a változónak az értéke, ami a játék telepítési mappája. Abban viszont mér nem vagyok biztos, hogy ezt itt lehet-e, illetve foglalkozik-e azzal a program, hogy ide mit írsz be erről a változóról. -
kisbaba1 #1577
a legjobb fegyver a játékban, zombik ellen a legjobb csak 4 pontos dobás kell nekik és nem kell pazarolni a lőszert ;) -
xxxgamer4ever #1576 Yeahh! Végigtoltam és végre hozzáláttam a freeplayhez én is! :) -
basho #1575 PARDON!! - "Z = T". Mellégépeltem. Lost Alpha... -
basho #1574 Sziasztok. A SHOC és a Losz Alpha is gépemen van. Különböző meghajtókon.
Mégis,amikor elindítom a SHOC-t, akkor a betöltés után kidob az asztalra. Eddig nem történt ilyesmi.
Bezzeg a Lost Alpha minden teketória nélkül szépen elindul...
Nem értem, mi lehet a probléma?
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm! -
Noodlee #1573 Köszönöm mindenkinek a tippeket.
-
basho #1572 Köszönöm! Türelemmel várok... -
basho #1571 Köszönöm! -
SaGa Jr #1570 Indítsd rendszergazdagként a programot. Ha így sem megy akkor töröld a user.ltx-et és indítsd el úgy. Van hogy ez megoldja a dolgot, ha netán valamelyik alap beállítás nem szimpatikus a gépednek/kártyádnak.
Amúgy a legtöbb hibára ott a megoldás a gsc lost alpha topikjai között, így érdemes minden hibára előbb ott megnézni a javasolt megoldásokat.
lost alpha topikok
Vagy ugye Dezovawe oldalon szintén megtalálod a segítséget.
Dezo oldala
-
kisbaba1 #1569 Noodle esetleg próbáld meg azt, hogy a kitömörített játéknál ahova kitömörítetted a 4 rar-t. a 3rdparties mappából feltelepíted a DXSETUP.exe-t. Nekem XP alatt így sikerült futtatni. WIN7 alatt nem kellett ugyan semmi, de nem árt, ha az összes drivert és a WIN7-et is lefrissíteni. -
Noodlee #1568 win 7 OP rendszer. A C meghajtóra soha nem telepítek semmi komoly programot. Csak azokat telepítettem fel, amit install közben feldob.
-
ataaa #1567 WinXP-vel szerintem már nem nagyon működik rendesen a cucc.
Ha Win7 vagy 8-al próbálod, akkor ne a Program Files -be rakd, hanem pl. D:Jatekok vagy ha mégis a C-re raktad akkor rendszergazdaként indítsad!
Minden komponenst felraktál hozzá a mellékelt könyvtárból? -
Noodlee #1566 Sziasztok!
A kereső természetesen most sem működőképes, ahogy évek óta, így nem tudtam rákeresni a problémámra.
Már a játék feltelepítése után sem indul el a játék, amin a patch sem segített. Van valakinek valami tippje, hogy mi lehet a gond? -
#1565 Itt talán frissebb változat van. -
Pares #1564 Ha lehet ennek hinni:
by brandon2u » Mon Jun 16, 2014 2:45 pm
update:
original poster 'ezhet'
(senior member from kitguru forum)
26 May 2014
Fixes for 13002 needs new game
-------------------------------
Fixes:
- fixed vibrating (constant open and close) doors on Great Metal Factory level
- fixed inaccessible "ashes to ashes" stash on Darkdolina level
- fixed crash for missing suit upgrade
- fixed Escape bridge soldiers dying because too far from shelter
- fixed flying trees and props on Darkscape level
- fixed Pripyat geometry (missing surface)
- fixed Arena mobs missing bug
- fixed no available phrase to say, dialog[dm_artefact_merger_wnd]
- fixed no available phrase to say, dialog[forg_stalker_trader_start]
- fixed map marker for bandit suit on Darkdolina
- fixed can't find model file 'weaponscrossbowstrela.ogf'
- fixed levelchanger position from the Power Plant to Sarcofag
- fixed Radar crash near outpost
- fixed ui_repair_wnd.script:471: attempt to index field 'selected_item' (a nil value)
- fixed quickload after death with hotkey
- fixed Greben jobs and dialogs on Yantar
- fixed usage of motion blur effect on R2 (dynamic lightning)
- fixed Lukash task dialog
- fixed Sidorovich's message to kill zombies even if all are dead
- fixed incorrect RPM for upgraded sig550
- fixed can't open section 'bandages'
- fixed incorrect icon for upgraded VAL weapon
- fixed return entry to Pripyat from Outskirts
- fixed [error]Description : callback kils bone matrix bone: bip01_spine2
- fixed crash when killing stalker trader on Construction Site
- fixed some other codes for doors
- fixed broken logic for doors and camera on Lost Factory
- fixed some floating boxes and barrels in Agroprom
- fixed ai-map in Deadcity (monsters climbed the bridge from the river)
- fixed ai-map for the duty sniper on Garbage outpost
- fixed ai-map and geometry on Yantar level
- fixed green glass in windows, jars etc. on r1 (static lightning) render
- fixed shader for lamps on dx10 (bulbs in lamps visible again)
- fixed incorrect calculation of money
- fixed Pripyat secret trader, now he will appear
- fixed crash in DetailManager, often shown on Generators level
- fixed some broken freeplay tasks
- fixed pda buttons
- fixed missing known info strings
- fixed unresponsive bloodsucker on Darkvalley when climbing through hole in roof
- fixed Deedee antidote exploit
- fixed kill statistics
- fixed No available phrase to say, dialog[forg_dolg_raid_dialog_finished]
- fixed rendering crashes on all levels, but mainly related to the last few ones
- fixed transparent window frame on Generators level
- fixed missing Sin house (esc_basement_motor_cache) stash in Escape level
- fixed upgraded icon for PSZ-9Md outfit
- fixed crash when using repair kits
- fixed Sakharov dialogs
- fixed faulty stashes on Army Warehouses level
- fixed auto fire upgrades
- fixed Deadcity money issue
- fixed kampers ignoring danger
Addons:
- finetuned all traders and their stock
- added missing map hint for Garbage sniper
- removed anomaly from the middle of the road on Great Metal Factory which made the access to Military level with car very hard
- strelok book can be dropped now, but it will be available in the articles menu on your pda as well
- now can buy cars from Outskirts barman
- monster and character relations were tweaked
- slightly increased probability of rain and thunder
- knife hit powers finetuned
- alcohol postprocess effects tweaked
- dx10 render optimized (more will come in later patches)
- added feature: when checking stash with purple icon and not taking all of the items, the icon will change to green and will only be removed if you take all.
- pda chat finetuned, if a participant goes offline, you will see message "connection lost"
- added X18 documents dialog to the "barman" Petrenko so that dialog can complete if doing task later.
- made Sin neutral to the actor (to avoid misunderstanding)
- made Sin hostile towards actor_dolg and dolg
- added more fuel to traders and stashes
- finetuned ai reactions
- removed extra sleeping bags from the game, but the one you have is now dropable, tradeable, and you can buy one at traders
- added ladder to the hole on the ground in Yantar to make climbing in and out more convenient -
SaGa Jr #1563 Majd a következő patch után lesz kiadva a magyarítás, addig áll. A következő patch meg majd jön amikor készen lesz. Nincs rá időpont adva. -
kisbaba1 #1562 http://blog.ficsoport.hu/ itt találod a magyarosítás állapotát -
basho #1561 Sziasztok! A magyarításról tudtok valamit? Lesz belőle valami? Előre is köszi a választ! -
kisbaba1 #1560 elnézést, amiért nem nagyon használok írásjeleket... -
#1559 A te billentyűzeteden nincs kérdőjel? -
kisbaba1 #1558 köszönöm a választ... igazán kedves volt tőled, az új javítás nem tudod mikorra esedékes -
SaGa Jr #1557 1. Nem is fogod tudni teljesíteni és emiatt majd beragad a sztori is egy ponton. Ha visszaolvasol pár oldalt, valamelyik hozzászólásban volt linkelve egy bugfix ami ezt megoldja, amennyiben egy olyan állást töltesz vissza ami még azelőtti, hogy belépnél Yantar területére.
2. A hiba itt a feladat párbeszédei között van, hiányzik egy sor belőle így az befejezhetetlen.
3. Alapvetően igen. Az erdő mindössze egy átjárónak lett berakva a bár felé, amin könnyű autókázni és jól mutat.
4. A freeplay meg egyelőre nem teljes. nem kell vele foglalkozni, hiszen sok igazán hasznos opció majd csak az új patch által lesz elérhető benne (új játék indításával). Amúgy meg be kell járni minden térképet hozzá hogy megleld a további PDA-kat és nyomokat, ráadásul nem is egyszer mert valamilyen sorrendiség van állítólag abban, hogy mely térképet végigbóklászva aktiválódik a saját helyén majd a második nyom és ugyanez igaz a harmadikra is.
Amúgy Wolf küldetése a kulccsal, elég világosan el lett mondva hol is van. Az a hely ahol a játék elején beszéltél a Wolf embereivel, az az út alatti rész ahol volt egy zárt nagy fém ajtó és ott dekkolt 3 stalker mikor mentél a gyár felszabadítására. Na oda menj el, menj be az ajtón, lemész a lépcsőn egészen a folyosóig és ott mindjárt az első ajtón bemész jobbra, elfordulsz megint jobbra és lenézel a földre ott lesz a kulcs. -
kisbaba1 #1556 Üdv mindenkinek! Több kérdésem is lenne:
1. kinek sikerült a Grebenes küldetést teljesíteni (falu, gáz, gyógyszer, gitár) hiába kész, nem érzékeli Greben
2. kinek sikerült a Lukas féle gépes küldetést teljesíteni(jelszó, merckulcs, ajtó, gép közben RPG, benzines hordó) Lukas mintha ki se adta volna a feladatot
3. az erdõben csak az a küldi van amit az egyik tudós ad yantar-ban meg amit a bárban mond a bandita hogy a ládában van valami a nagy anomáliánál?
4. Free playben valakinek sikerült ezeket teljesíteni