2998
A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.
Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut
A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]
Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
-
Zozo0122 #1876 Igen, a bekapcsolása óta tökéletes minden. Amúgy elképesztőek a fények néha, pedig csak DX9 teljes dinamikussal játszom...:) Viszont lenne egy kérdésem, a szeméttelepen vagyok, de mindezidáig nem kaptam egyetlen lila stash-t sem a hullákból. Nyugtassatok meg, hogy ha belenézek a stashekbe még mielőtt megkapnám azt nem érzékeli úgy, hogy az a stash már volt mikor még meg sem kaptam ugye? Csak mert furcsállom, hogy eddig egyet sem kaptam sem kordonban sem itt. -
#1875 A francba! Lehet, hogy a ShOC vágta haza két laptopomat is? Lost Alphát a kezdetektől vsynch-el játszom. -
#1874 Igen, többek között a mienket is, ezért javítottuk meg az engine-ben a vsynch-et, mert a SoC-nál nem működött, hiába volt ott. Most már megy, és ha minden igaz a manual-ba is beleírtuk, ha nem, akkor bele fogjuk tenni mindenképp. -
Zozo0122 #1873 Megoldódott tárgytalan. Utánaolvastam és volt, akinek ez nyírta ki a videokártyáját már a SHOC-nál is. Belőttem a 60Hz-es értéket a menüben meg a VSync-et is és most jó. De egyébként ha valakinek ilyen gondja van megoldhatja Nvidia vezérlőpultból is. -
Zozo0122 #1872 Eszembe jutott valami. MI lenne ha megpróbálnám lekorlátozni a játékban az fps számot max 60ra? Az megoldaná ezt nem? Az iniben meg tudom ezt tenni? Ha ezt megtenném legalább nem rekordsebességgel fogynának az elemek, mert zárt terekben is produkál simán 150-250 fpseket... -
Zozo0122 #1871 Valami nagyon nem stimmel itt...amikor játszom minden oké, ahogy kilépek a menübe a gép halkan elkezd sípolni. Visszalépek a játékba semmi, menübe kilépek azonnal sípol :D Bekapcsoltam egy Bandicamet, megnéztem az fps számot: játék közben 30-50, menüben 1500-2500 fps-t ír !!! MIt kezdjek ezzel? Félek, hogy elszáll a kártya valami érthetetlen okból :D -
Zozo0122 #1870 Értem, köszi. Én is arra gyanakszom, pedig kb. 1 hónapja frissítettem legfrissebb driverre. -
SaGa #1869 Nekem ilyenem akkor volt utoljára, mikor elmelegedett a videokártyán valami...
Amikor a háttérbe kerül, akkor visszahűl és megint jó egy darabig.
De az sem kizárt, hogy a videodriveredet nem szereti. -
Zozo0122 #1868 Na megmutatom képen, hogy mit produkál a játék. Néha mikor kilépek a menübe csinál pl. egy ilyen fagyást:
Ha megpróbálok esc-el visszalépni akkor így:
Ha viszont nyomom egy ctrl+alt+del-t ott pedig rámegyek, hogy mégse, akkor visszaugrik a játékba és működik minden tovább. De azért ez elég idegesítő így, mert fél óránként ez van. Valami ötlet? -
Zozo0122 #1867 Elkezdtem. Néha lefagy a játék, általában akkor, amikor kilépek a menübe! Ilyenkor szétfolyik a kép és ctrl+alt+del-el tudok kilépni, ekkor helyreáll és tudok tovább játszani, de néha random újra előjön. Mitől lehet ez? Játék közben egyébként nincs gond. -
Zozo0122 #1866 Tökéletes, ebben reménykedtem :) Mindig féltem az az összes résznél, mert úgy tapasztaltam, hogy néha eltűntek dolgok :D -
#1865 Nem íródik felül a stash tartalma, csak hozzáadódik a már benne levő cucchoz. Ez csak egy régi téveszme ami már hét éve terjed. :D -
Zozo0122 #1864 Köszi ! Ez, hogy felülíródnak 100% ? Mert ha igen, akkor sajnos maradnak a kék ládák a fontosabb cuccok tárolására, de majd néhány apróságot azért elrejtek itt-ott. Elsősegélycsomagok, benzineskanna stb. ki tudja mikor fog jól jönni :D Sineket alap esetben is békén akartam hagyni, mindent bejárós és felfedezős végigjátszást tervezek elsőre, ahogy szoktam. Igazából a többi részben sem kedveltem túlzottan sem a Dutyt sem a Freedomot, a szabad stalker élet a legjobb :) -
SaGa Jr #1863 SIN csapatot hagyd békén. Nem kell őket bántani és nem lesz semmi gondod. Duty-ba beállni felesleges a legelső adandó alkalommal. Ha nem bírsz magaddal és mindenképpen csatlakozni akarsz hozzájuk, akkor előbb zavard le a két SIN melót és majd utána. Jók azok a feladatok, kár kihagyni.
Annyira sok frakció nincs akihez csatlakozhatnál. A katonákhoz nem tudsz, Monolith-hoz szintén nem, zsoldosokhoz megint csak nem. Így marad a Duty és a Freedom. Ez a kettő rühelli egymást, így ha beállsz az egyikhez a másik azonnal ellenség lesz.
Ha olyan stash-be pakolsz amiről még nem kaptál infót, akkor amint arról infót kapsz, felülíródik az ott tárolt cucc. Szóval ha tárolni akarod a dolgaidat keress valami fedett helyet és pakolj le oda. Lehetőleg olyan helyen ahol nem mászkál senki. Pincék, padlások erre prímák. -
Zozo0122 #1862 Köszi a válaszokat :) Mostanra végigolvastam a fórumot és sikerült beállítani egy olyan grafikát teljes dinamikus megvilágítással ami már bejön :) Elszaladtam Agropromig és tesztelgettem a modot, hát így első ránézésre nagyon bejön, lassan indítok egy komoly játékot is :) Lenne még pár apró kérdésem, de csak, hogy tisztázzuk és ne futhassak semmi játékölő dologba.
1. Tehát, ha jól értettem az olvasottakat, akkor a kordonban Foxot foglyul ejtő Sineket NE öljem meg semmiképp ugye? Ha megölöm őket, akkor a játék egy későbbi pontján ők elfognak és megölnek engem. VAGY ha csatlakoztam a dutyhoz akkor is szintén megölnek. Tehát ha csatlakozni akarok a dutyhoz, akkor azt csak a Sinekhez kapcsolódó küldik után tegyem? Vagy ha mégis úgy döntök, hogy lemészárolom őket, akkor később kapok valami alternatív útvonalat a Sinek elkerülésével?
2. Ha már itt tartunk akkor a játék során a többi frakcióba bátran csatlakozhatok ha úgy látom jónak?:D
3. A freeplay mennyire kiforrott már a végjáték után? Érdemes lesz később kalandozni a zónában?
4. Úgy tervezem, hogy a Zóna több pontján is lesznek rejtekhelyeim, méghozzá előfordulhat, hogy néha olyan helyeken ahová esetleg más stalkerek is rejthetik a holmijukat. Tudjátok, mindenféle lila stash a térképen, sírokban, autókban, szerszámosládákban stb. Na most ezzel kapcsolatban a kérdésem az, hogy mi történik akkor, ha tegyük fel egy sírba elrejtek magamnak holmit, később viszont egy halott stalkernél megtalálom ugyanazt a koordinátát, azaz a rejtekhelyét. Ilyen esetben az ő cucca felülírja az enyémet, vagy a holmija bekerül a stashbe az enyém mellé? Remélem érthető :D
Azt hiszem ennyi kérdésem van a végigjátszás megkezdése előtt :D Amúgy külön gratula a csapatnak, láttam,hogy Dezowave szokott erre járni, nagyon tetszik, hogy pl. Sidorovich hangja TELITALÁLAT, nagyon hasonlít az eredetire :)
Köszi a válaszokat előre is. Good hunting, Stalkers!
-
#1861 Játssz napszemüvegben. -
#1860 1. Szerintem valamivel nehezebb mint az alpjáték, de lehet csak én öregedtem meg.
2. nem lehet zenélni a hangszerekel.
3. csak egyesével lehet felvenni, mert előtte volt valami bug és csak így sikerült javítani. (én felveszek mindent aztán ami nem kell visszarakom)
4. ilyet még nem tapasztaltam
5. én is sétálok inkább.
Utoljára szerkesztette: mcmoha, 2014.09.27. 18:15:15 -
Zozo0122 #1859 Na sziasztok, feltettem a játékot, egyelőre csak teszt jelleggel. Lost Alpha + 1.3003. patch + az ehhez igazodó magyarítás. DX9 teljes dinamikus megvilágítással nyomom, és a játék fényei ocsmányak, úgy értem túl világosak ehhez a gamehez képest. Próbáltam feltenni Sweet Fx-et gondoltam majd beállítom magamnak a tutit, de attól meg kifagy a game :( Mind1 egyelőre a napfény effektusait kikapcsoltam, lejjebb vettem egyel a fényerőt így teljesen sötét az éjszaka, így már egész hangulatos a játék, de van esetleg erre valami megoldás? Kicsit fakóbb színek kellenének mégis szép napárnyékokkal. Kíváncsian vártam ezt a részt (többször végigjátszottam az eddigi részeket szóval veteránként jó visszatérni :) ) Azért lenne pár kérdésem:
1. legnehezebb fokozaton szerenték játszani, mennyire nehéz? Ha kb. annyira mind az alapjáték max nehézségen akkor nem lesz gond :)
2. a gitárral és a harmonikával tudok zenélni?
3. a pénzt ugye nem csak egyesével klikkelgetve lehet felszedni a hullákból? Van erre gyorsabb megoldás azon kívül, hogy rámegyek, hogy mindent felvesz?
4. a töltényeknél miért van az, hogy ha az övre fűzök pl. többféle pisztolytöltényt, akkor ha lőszert váltok a pisztolyban akkor a másik típusú lőszert visszarakja a hátizsákba?
5. lépcsőkön felfelé nektek is idétlenül fut? Úgy vettem észre, hogy gyorsabb felsétálni mint felsprintelni, mert akadozva fut.
-
basho #1858 Sziasztok! Föltelepítettem gond nélkül a Lost Alpha-t. Sőt - a javítást is. De amikor elindítom a játékot olyan, betegesen lila és piros árnyalatban úszik az egész képernyő, hogy hányingerem van tőle. Nem tudom, mi az oka ennek a színváltozásnak. Az operációs rendszerem windows8.1 -es. Nektek voltak-e hasonló tapasztalataitok? Milyen megoldást találtatok erre a problémára? -
#1857 A javítás telepítésekor törlődik a gamedata mappa, amiben a magyarítás fájljai vannak. Javaslom, hogy töltsd le az 1.3003-as változathoz való magyarítást, és telepítsd fel. -
Haji57 #1856 Kedves játékosok. Az lenne a kérdésem, hogy amikor feltelepítettem a harmadik javítász az 1.3003-at miért állt vissza angolra, és hogyan lehetne visszaállítani a nyelvet magyarra?
Kérlek segítsetek.
Köszönöm
-
kisbaba1 #1855 hmm, nem megy a tábor megsemmisítés a tengerparton... az új bárban adja a csapos de nincs zsoldos akit kihúzhatnék... -
#1854 -
#1853 A multkor valaki kereste a SHOC-ot. Most itten 5,99 euróért árulják. Vadi új és még védelem sincs rajta. -
Buscemi #1852 Már végig játszottam csak a szarkofágtól visszamentem alaposabban körülnézni. Mindenhova visszajutok csak a Pripyat mapra nem :( -
#1851 Kövesd a sztorit és akkor eljutsz Pripyatba. -
Buscemi #1850 Sziasztok! Az miért van, hogy ha a Chernobyl mapról akarok átmenni a Pripyat City mapra akkor visszafordít a kapuban a "cant reach area warning" üzenettel? Máshogyan hogy juthatok oda ahol a stadion stb van ? Az ugye a Pripyat map? Köszi!!! -
kisbaba1 #1849 valóban és a széfben ha megtaláljuk 10x5000 rubel üti a markunkat -
#1848 Az a bunker a faluban ahol később Fox javítgatja a felszerelést. -
kisbaba1 #1847 és az hol van katt -
#1846 Ahol legelőször találkoztál Wolfal. ;) (magyarításban valszeg Farkas) -
kisbaba1 #1845 free-t tolja valaki? hol van az a hely ahol a farkasok tanyáznak vagy járnak? -
Buscemi #1844 Köszi!!! :) -
#1843 Az elsőre nem tudom a megoldást. Talán még az előtt kellet volna felvenni a küldetést mielőtt először mégy le az X10-be?
A másik az nem bug. Egy kontroller van a Lenin szoborral szemközti épületben. (Az valami tornacsarnok vagy mi.) Ki kell nyírni. :) -
Buscemi #1842 Sziasztok!
Két gondom is van, az elsőt már beírtam egyszer de nem tudta senki. Ez az:
Már végig toltam a lost alphat de visszamentem mindenhová az estleges kihagyott dolgokat megcsinálni. Olyan problémám van, hogy Chernobylban felvettem egy küldetést ahol valamilyen zárt ajtót kell kinyitni az x10 laborban. A labort már megcsináltam előzőleg és most , hogy visszamegyek akkor belépéskor kiírja, hogy "protection shutdown " , elkezd visszaszámolni és azonnal meghalok. Mi lehet ez és mit tehetek ellene?
A másik valami bug lehet , nem tudom. A halott város pályára mentem vissza és az egyik , sok oszlopos bejáratú épületben van sok katona, ott ahol kazamaták vannak alul de ezt a küldetést már rég letudtam. Szóval itt valahol van egy irányító és kinyír de nem látom sehol. Elvileg bug vagy láthatatlan lehet mert már ha kimegyek akkor is megöl akárhova megyek. Valaki tud erre megoldást?
Előre is nagyon köszi!!! -
#1841 Ez nem bug, bárkit megölhetsz, fő npcket is. Nagyon sűrű mentésekkel megelőzhető egyébként, hogy kinyírd a játékot. -
kuktabuk #1840 Szia. Ha adsz egy mail cimet elküldöm. -
#1839 #1831-ben azt linkeltem. -
basho #1838 Ahá... Köszönöm! Na de honnan vegyek egy jó Crak file? Mert ezek szerint, amit elmentete egy mappáéba, az - nem működik. Eddig, a régebbi operációs rendszereken (windows vista sp3, windows7) nagyon szépen futott. De a windows8-nál és a 8.1-nél valamiért megmakacsolja magát. Szóval kell egy jó crack. Valahonnan... -
Zozo0122 #1837 Sziasztok!
Hogy áll a játék most?:) Úgy hallottam, jött ki új patch. Vannak még game-breaking bugok, vagy logikai baromságok a történetben? Olyasmire emlékszem innen, hogy ha a kordonban legyilkolom a badnitákat akkor később egy ponton megakad a játék, vagy hasonló...? Mivel kevés időm lesz mostanában, a STALKERT meg imádom, ezért csak akkor kezdenék bele, ha garantált, hogy nem fogok idegeskedni a bugok miatt.