S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A psy sisaknak van valami szerepe? 2 is van nálam de egyiket sem tudom használni. A talált PDA-kat is eldobálhatom? Ezek kilókat foglalnak összességében.
Herold
Nem tudom, ha kipucoltad az NPP-t, próbáld ki.

szia..
nekem is fent van, patch is, és eddig max 3-4x dobott ki....talán a géped nem szereti:-)
Sziasztok
Ne haragudjatok ha butát kérdek... de tudja valaki mikor lesz teljesen kész a játék? mert így sajnos nem sok kedvem van vele játszani ha 5 percenként bug reportot dob
De a meglévõt, amivel Pripyatból az outskitbe át lehet menni (ahol lekanyarodunk az X7-es labor felé) mikor lehet használni mindkét irányba?
Ki kell pucolni az összes sniperest, vagy mi a feltétele?
Herold
Az NPP után jön még egy földalatti pálya, aztán vége.
Szerintem nem lesz új, felszíni átjáró Pripyatból.

Találkoztam Ghost-al a 26-os szobában és most kellene mennem az NPP-be.
Éz már a játék vége lenne? Érdekes hogy a történet folyamán egy csomó helyen nem is jártam. Pl. azt sem tudom hogy néz ki a Forest meg a Construction site pálya, mert még nem kellett oda mennem. De Pripyat outskirts pályán sem mentem még be abba a gyárféleségben ahol 2 kémény is van.

A másik kérdésem, hogy Pripyatba ezen túl már csak a földalatti alagútrendszeren keresztül lehet bejutni? Visszamentem az outskirts-be hogy eladjak pár cuccot a bárosnak, aztán amikor vissza akartam menni azon az úton Pripyatba amin átjöttem, nem engedett. Gondoltam egyet és megnéztem a radar felé vezetõ átjárót is. Át is vitt a radarhoz, ám amikor visszafordultam, nem Pripyatba vitt vissza, hanem outskirtsbe. Õrület!
Mikor fog megnyílni az átjáró?
Nem áll meg, csak gyorsan telemegy a csík. Ez alatt ha figyeled a HDD ledet a gépeden folyamatosan dolgozik. Hagyd hadd csinálja, majd kapsz jelzést ha végzett.
Üdv,Valaki tudna segíteni?
Letöltöttem a játék 4 rar-ba tömörített részét.(az www.moddb.com/ -ról)Kicsomagoltam és megkaptam a mappát.Ott benne a telepítõ-t elindítom, elindul a telepítés és utána megáll.Nem csinál semmit.
Nem csak egy gépen már kettõn kipróbáltam, azon se mûködött.
Másnak volt ilyen? Vagy csak most nekem.Mit lehetne tenni?

http://tesztgep.blogspot.co.at/

Haladj tovább az alagutakban míg el nem érsz a kódos ajtóhoz. Eltévedni nem lehet mert csak egy irányba lehet haladni. A létrákra figyelj mert kell le is és fel is mászkálni míg eléred az ajtót. Odabent az ajtó mögött meg csak az lesz a célod hogy feljuss a tetõig.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ott tartok hogy el kell jutni Pripiyatba. Megtaláltam az alagútba a leszakadt csöveknél a hullánál a kódot, de most innen hova kell menni?
Ki kell jönni az alagútrendszerbõl és egy másik belépési ponton kell átjutni?
köszi.......Az elözö játékokból(SoC, priboi) még bennem volt hogy abban az épületben van egy kis raktár, és mivel elöször fegyvert, és eszközt gyüjtök, igy ez lett az elsõ:-(( mikor volt EÜ csomag, jo fegyver, sok elem, akkor indultam az X18-ba csak
Ja és persze nem véletlenül van ám egy sorrend. 😊 Ha elõbb lemész a laborba mint kéne és már korábban kinyírtad a bandita vezért akkor bizony így jártál és nem tudod visszakeresni a kódot mert már túl sok szöveg jött azóta.

Reload megoldja a problémát egy korábbi állástól amikor még nem mentél át rambovics üzemmódba és normál menet szerint nyomultál. Egy leckének talán megfelelt ez is, így most már tudod, hogy nem szabad felelõtlenül, odafigyelés és idõnkénti szöveg visszaolvasás nélkül rohanni elõre a játékban ahogy neked tetszik, mert ezt nem díjazza a sztori (már a figyelmetlenséget).
A kód egyébként 295.

IFOR:
Ejnye no, nem olyan nehéz ám az. Egy kicsit kéne csak odafigyelni arra amirõl szövegelnek mikor felveszed a feladatot. Feladatod, hogy beszivárogj a banditák közé, megtudd a kódot és kinyisd a széfet, elhozd a dokumentumot. A Duty-s fickót ráérsz utána is kiszabadítani.

Egyébként meg mikor leverted és kifosztottad a bandita vezért akkor megkaptad a kódot, csak olvasd vissza a kapott üzeneteket, benne lesz. A Mod alkotói gondoltak azokra is akik rambo üzemmódban mûködnek és így nem kell nekik sem visszatölteni a játék egy korábbi állását csak el kell olvasni a kapott üzeneteket...

ataaa:
Alapból nem támadnak meg a banditák mikor bandita ruhában nyomulsz (már ha a megfelelõben nyomulsz) amennyiben még nem vettek észre a pályán sem õk sem a monolith katonák míg vadásztál a bandita ruhára. Ha észrevettek vagy kinyírtál valakit közülük akkor onnantól ellenségesek lesznek akkor is ha a bandita ruhában közeledsz. Ennyi a nagy titok.

Harcolni ott csak a széf kinyitása után kell majd, addig megúszható a dolog. Amint kipurcan azonban egy bandita onnantól a monolith katonák is ellenségessé válnak mindegy mi lesz a játékos karakterén.

neem...már az elüzü körben mielött lementem az X18 ba kipucoltam teljesen az épületet--visszanéztem a beszédeket de nem találom
uténa átmentem Veleshez, a bányába, levertek mint Süsü a vadkörtét...de visszajött minden és a pénzem is visszakaptam !!! ott felvettem a küldit, visszamentem sötétvölgybe, kistabaditottam a Dutys faszit, megyek a széfhez de kod nincs.....
Van aki úgy ment oda hogy nem bántották. Én amikor megközelítettem az épületet, már szórták is rám a lõszert, pedig bandita ruhában voltam.
Amikor beléptem a széfes szobába, ott volt a góré, de párbeszéd helyett õ is tüzelt. Úgy emlékszem amikor kinyírtam, a játék az arcomba nyomta a kódot (megjelent a képernyõn). Lehet rádióban kaptam, de már nem emlékszem a küzdelem hevében.
szép napot!4
Dark Valley....kiszabaditottam a Dutys fickot, keresem a bandita doksikat, megvan a széf de kod nincs.-Kitol kell levadásznom?
Azt mondja, ha többet akarsz tudni, keresd meg Mole-t. Õ meg Agropromban van.

Tudom, mert egyszer lesoroztam. :-D
A rádió is megvolt, meg az 5 pseudo dog. ;-)
A számítógépben volt valami érdekes?
mcmoha
Örülj neki, hogy ennyivel megúsztad. 😄 Ha lelövöd te is meghalsz. Ezt az elején egy rádióüzenetben is közli Voronin. Nem érdemes már visszamenned, de ha jó zenét akarsz halgatni akkor menj és kapcsold ki a rádiót. #eplus2]

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Most jöttem ki az X7-esbõl.
A hologram nagyon szekált, így belelõttem egyet. Ugyan pirosra váltott, de utána már nem cseszegetett, nyugodtan keresgélhettem. Leállítottam a generátort, és most vissza kell menni a megbízóhoz.
Nem gond hogy rálõttem? Mondott elõtte egy jelszót, de az nem volt jó a számítógéphez. Úgy emlékszem 1632821 vagy 16328821 volt, de egyikkel sem tudtam belépni. Valaki elmondaná hogy itt még mit kellett volna csinálni, mert végignéztem egy sor animációt, de semmi más nem történt.
Nekiessek esetleg még egyszer, vagy nincs jelentõsége? Az a baj nem is nagyon értettem hogy mirõl van szó. :-D
Nagyon várom, hogy elkészüljön. Nagyon szeretem ezt a világot, elképesztõen jó hangulata van. Mindegy mikor veszem elõ, mindig magával ragadj a zóna
<#hehe><#awink>.

i7-6700K | ASUS Maximus VIII Hero | Gskill [Ripjaws V] F4-3000C14D-16GVK | ASUS GTX 1080Ti 11GB | Samsung 870 EVO Plus 512GB SSD | Seasonic Platinum 760W | Zalman GS1200

Elakadtam:
Még csak az elején vagyok Garbageban, nincs feladat. Seriynek a Zombikat megöltem, visszamentem, de nincs tovább feladat.
Csak ez van Seriy-nél : Learn something of Strelok from Seriy.
És még egy van: Get info from Mole.
Valamit mondd nekem Seriy Strelokról, de nem értem.
Jó lenne folytatni a játékot.

Nem egészen. Az Oblivion Lost anno azért készült, hogy az eredeti hangulatot visszahozza és az alapból kimaradt lényeket. Annak a fejlesztését is Dezodor kezdte anno Kanyhalossal. Aztán jött a Priboy Story. De már akkor is építgették vissza a pályákat a LA-ba, a s és az OL egyfajta elõgyakorlat volt.

Nem te tuningolod hanem megveszed a tuningolt változatot. Saját tuning nincs.

Van egy Oblivion Lost (ez lett volna az eredeti alcím) címû kiegészítés is. Az is azzal a céllal született meg, hogy a kimaradt részek visszakerüljenek a játékba. Persze a Lost Alpha rá is tesz jó sok lapáttal, tulajdonképpen egy teljesen új részt kapunk.
Fog még születni valaha új Stalker, vagy valami jelentõsebb mod? <#rinya>
Lehet tuningolni is õket???
Hogyan? Gondolom ahhoz nem talált kocsi kell, hanem olyan amit megveszel és jelzi is a térkép, hogy a birtokodban van...
Addig, amíg nem jön ki a köv. javítás végigtolom a Clear Sky-t.

i7-6700K | ASUS Maximus VIII Hero | Gskill [Ripjaws V] F4-3000C14D-16GVK | ASUS GTX 1080Ti 11GB | Samsung 870 EVO Plus 512GB SSD | Seasonic Platinum 760W | Zalman GS1200

Nézd végig mindet aztán majd megtalálod. Nincs ott sok bejegyzés így el sem tévesztheted meg talán annál az egy cuccnál lesz quest item sor. A neve alapján felismered.

Verdából meg van gazdaságosabb is mint a Niva (amibõl amúgy van egy mindjárt odaát a másik oldalon is csak az katonai színû nem fehér). Ilyen például a moszkvics egyik változata (az alap moszkvics is egy kicsivel kevesebbet eszik nála a tuningolt meg sokkal kevesebbet) meg a tuningolt Niva (fele akkora a fogyasztása mint a standard Nivának és gyorsabb is annál, de nem található, csak vehetõ)

Köszi a tippet!
Milyen néven keressem? Sleeping_bag? :-)
A helikopter csak akkor jön ha beszállsz a kocsiba. Menj úgy át Vales-hoz hogy otthagyod az autót. Ahogy átértél a másik pályára, akkor ott lesz a helikopter, ezért óvatosan juss el a bányákig.
Majd amikor jössz onnan vissza, nyugodtan beülhetsz a Ladába és viheted. Még mindig megvan, és eddig ennek a legjobb a fogyasztása. Ha belendülsz és leállított motorral gurulsz akkor valóban nagyon sokat el lehet vele menni. Persze ez csak sima és aszfaltos terepen van így. Eddig csak egyszer kellett bele tankolni.
pont ez az egy nem löhetö le?.-)))))))) kááár

na megyek benzint keresni akkor és rally a kapuig:-))
Az a helikopter lelõhetetlen, ne pazarold rá a skulót. Csak taposs a gázra és tipli (elõtte meg vedd fel azt a 3 kanna üzemanyagot ami a Niva mellett van a fal tövében, feltéve ha sokat akarsz autokázni).

Amúgy a helikopterek legkönnyebben úgy esnek le (már ha nem RPG-vel lövöd azokat) hogy ha a rotor alatt az oldalsó motor gondolákat lövöd meg. Úgy nekem már sikerült 3 db 3-as sorozattal is leszedni helikoptert. Ha bárhol máshol éri találat akkor sokkal több találatot kell belepumpálni a leeséséhez.

sziaqsztok

X18 bol kijövet, beüzemlem a Nivát, jön a Mi-24 es....elkezdem osztani pct löszerrel, már a 4 tárnál tartok de semmi eredmény....ellenben a büdös dög átköp a falakon is.-((( mit érdemes lõni rajta, vagy valami trükkje van a dolognak hogy lepereceljen a magasból?
Tedd azt amit Dezo is javasolt 8(és az új patch-ben is megcsinált), írd át a cucc quest item státuszát true-ról false-ra (az items mappában van a devices.ltx-ben). Így nem kell cipelned magaddal az amúgy eladható cuccot (elírás miatt került bele/maradt benne a quest item státusz a hálózsáknál meg azért, hogy ne tudja ledobálni a játékos).

Még a Snowflake nagyon hasznos, mert azzal lehet jelentõsen növelni az endurance-t, az meg jó jön hosszú távú gyaloglásokon.
Tegnap felvettem véletlenül még egy hálózsákot. Naná hogy nem tudok tõle megszabadulni. Most plusz fél kiló haszontalan terhet kell cipelnem a játék végéig. :S
Ezek szerint ez normális hogy néha selejt artifect képzõdik. Mindenesetre ez a folyamat végén dõl el, így ha elkészülte elõtt nyomunk egy mentést akkor addig töltögethetjük vissza, amíg jó nem lesz. :-)
A doughboy egy artifact. Ritka és igazából felesleges. Az igazán jó készíthetõ artifact-ok egyikéhez sem kell (az igazán hasznos alatt az Eye of Sauron, a Rock, Flame, Firefly és talán a Liver értendõ melyek egyikéhez sincs szükség a kérdéses cuccra).

A green és blue parasite hulladék. Mivel minden artifact készítésénél van legalább 35% esély arra hogy ez keletkezik (van ahol 65%), így maximum eladni lehet ezeket, felhasználni nem. Illetve ha sötét helyen bóklászol akkor megfelelnek világítótestnek mert elég erõs fényt árasztanak ledobva.

Pillanatnyilag annyi recept van csak, de valószínûsítem, hogy lesz több is, hiszen például az artifact merger-es képen a moddb-n még ennél sokkal több készíthetõ receptúra található. Talán ennek tudható be az is, hogy kifagy a játék ha az alapok már megvannak. Talán a többi freeplay során elérhetõ csak vagy egyáltalán nincs még aktiválva.

A Doughboy pontosan micsoda? Az egyik artifect elkészítéséhez az is kell.
Nektek is elõfordul néha, hogy gyártáskor green vagy blue parasite keletkezik? Ilyenkor mi van? Én vissza szoktam tölteni és másodjára a megfelelõ gyártódik le.
A kutatóknál csak 11 recept van összesen? Amúgy ha megvettem mindet és rákérdezek hogy van e még, elhasal a játék.
Nekem az LR300 és OC-14 jöttek be. Ezekkel vittem végig szinte minden részt.
A kérdéses hordók ott vannak kinn a vízen ahogy a kereskedõ is elmondta, egy nagy tankeren. Ha fenn vagy a tetõn ahol a RPG is volt, csak nézz el a víz felé. Lesz ott kinn egy hosszú, klasszikus tankerhajó aminek a hátsó részén fel van halmozva egy nagy rakás vörös színû hordó. Na azt kell telibe kapni.

A jutalom 8000 Ru lesz.

Amúgy meg ha hagyod kinyírni a kereskedõt a két közelében mászkáló burer által, akkor lényegében ingyen hozzájutsz egy jó nagy adag ellátmányhoz, köztük az exo armor-hoz is. Ami egyébként nem egy nagy szám, mivel nem lehet benne futni. A védelme sem az a hû de kimagasló, szóval hanyagolható.

Elvileg a hét végén.

Herold
Csak elõbb egy nagy felbontású map kellene. Amiket a neten találtam, elég pixelesek vagy hiányosak.

Herold
Arra gondoltam, össze kellene állítani egy wiki-t a fellelhetõ tárgyakról. Ha páran összeállunk és mindenki elvállal 2 mapot, hogy tûvé teszi és feltérképezi, mi hol van, nem is lenne olyan hatalmas feladat.

van arról infó, mikor jön a patch?
A szerelõknek is végtelen pénzük van jelenleg (ez állítólag változni fog majd a patch után). Én legalábbis még nem találkoztam olyannal akinek nem -- volt a pénzösszege.
Egyébként mit javíttatsz tízezerért? Abba már nem kevés tuning is belefér jócskán a szerelés mellé. Ha leromlott a stukker állapota csak szerezz egy másikat, még tuningolva is kevesebbõl kijössz. Páncélzat megóvása érdekében meg gyártani kell a Rock artifact-okat (+100% HP, +10 % Rupture és Bulletproof) a merger-rel és nem fog sérülni a ruha sem. Esetleg befigyelhet 1-2 Sauron's Eye is (+150% HP, meg rad ellenállás is emelkedik bár egy kicsit hamarabb éhezik meg a karakter). Ha kell esetleg impact resistance is akkor meg Firefly artifact-ot kell legyártani (ez is +100% HP-ad még a 10% Impact resistance mellé, bár van egy -5-ös rad resistance hátránya).

A vintoreznél meg jobb puska a sniper TR301-es. Nagyobb a sebzése, a lõszer olcsó és bõséges hozzá ráadásul ami fontos, hogy sokkal könnyebb is. Fele akkora tömegû mint a 9x39-es ami nagyon sokat számít az 50 kilós kapacitás limit miatt.

Stukkerekkel egyszerûen nem éri meg "kereskedni". Azoknál könnyebben eladhatóak és többet is érnek azonos tömeg mellett a hatalmas mennyiségben felszedhetõ artifact-ok. Inkább hurcolom azokat, a stukkereket meg csak kitárazom azt ott hagyom a földön. Ha nagyon elrongyolódna a fegyverem akkor felkapok egy másik hasonlót azt annyi. Ámbátor 50 kilóba belefér egy tartalék stukker is egy jobb páncél, némi kaja és energiaital meg több gyógycsomag, antirad és kötszer mellé. A többi tömeget úgyis lõszer teszi ki. Fenntartok még úgy 6-10 kilót artifact-oknak ha találnék értékesebbet akkor lehessen eladni, de csak míg el nem érem a kb 100K Ru határt, onnantól már felesleges ez is.

Az nem kifejezés hogy drágán mérnek!
30 db 9x39-es 800 RU! (Vintorez a kedvenc mordály :-) )
A kereskedõkön meg ellenséges egységeken kívül mindenki jobban fizet, csak az a baj hogy a 6-7 ezres stukkereket nem tudom eladni annak akinek 5000-e van. Kár hogy ilyenkor nem tudok rányomni hogy nekem így is jó az üzlet! Más szerepjátékoknál ez simán mûködik. Meg még az nem tetszik hogy ha mondjuk több tízezerért szereltetek és utána kereskedek a szerelõvel, akkor az a pénzmag nem jelenik meg nála. Ezt is lehetne javítani!
Nem gond. Wolf már csak ilyen. Odamész hozzá, felszeded a cuccait és közben megkapod a feladat lezárási jelzést is.
Nálam Wolfot hol a malacok ették meg, hol kutyák cibálták le az útról (tényleg, látom, hogy az út szélén valaki nagyon lõ valamire, odarohanok, két kutya cibál egy testet le a bozótosba. Mire odaértem elpucoltak, nézem ki az, Wolf). De néha az is elõfordul, hogy ott hever valahol az út mellett kizsebelve, közben meg szembe jön az úton...
Kissé el van rontva a scriptje.

Tegnap fedeztem fel a másik kellemes hibát. Ha kitakarítok egy területet, általában nem szedem fel a fegyvereket, csak kitárazom és otthagyom, csak a lõszer kell. Ha nem teszem bele valamelyik halott csomagjába, késõbb is ott vannak a földön a fegyverek, amikor visszamegyek az adott területre valahonnan. Tegnap jöttem rá, hogy ezeket a szétszórt fegyvereket érdemes végignézni, mert jó felükben megint van lõszer, amit drágán mérnek errefele.

Szerelõknél próbálkozz, ne kereskedõknél. Amúgy a legtöbbet cuccokért a sima katonák/stalkerek/duty/freedom vásárlók fizetik akiket leszólítasz és boltolsz velük (magyarán akárki), de ugye náluk max 5000 Ru van és nem lesz több ha csak te nem vásárolsz tõlük és jutnak ezáltal pénzhez. Utánuk a szerelõk jönnek akik már kevesebbet adnak a normál cuccokért végül a kereskedõk a kik a legkevesebbet.

Szerelõbõl van Yantar-ban is, a jobb alsó sarokban lévõ romos házak környékén mászkál egy manus exo-armor-ban és a neve brother valami. Na õ tud javítani és mellette elég jó áron kereskedni.

Van még szerelõ Rostock factory-ban a kipucolt korábban elgázosított épületben a kajálda mellett. Újabb szerelõ ugye Fox a Cordon-ban, kezdetben a duty százados is az még a bár területén de miután átkerül outskirts-be már nem fog sem vásárolni sem javítani. Ezen a helyen lehet próbálkozni a freedom csapatnál feltéve hogy nem állt be az ember a duty-ba. Szerelõt másutt találni nem fog a játékos a sztoriban elõre haladva, szóval outskirts-ig vagy még inkább Yantarig vissza kell majd jönnie. Majd ha lesz új patch akkor vélhetõen majd a titkos kereskedõk esetleg képesek lesznek a javításra is vagy ugye javításra kerül a jelenleg hibásan mûködõ szerelõ csomag (3 alkalommal lehet használni egyébként) és akkor nem lesz szükség szerelõre sem.

Dezodor a következõ javításról:

"will be db again, called gamedata.dbc (around 500-600 mb again as previous) and we still havent decided if we should wipe the gamedata dir form install, or leave the configs-scripts unpacked for modding.

the patch installer wont be bigger than 200mb, still it will fix tremendous amount of things reported by ppl on various sites, and will contain our own stuff too, which we decided to change, or improve."

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB