2998
stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • SaGa Jr
    Azt miért kéne ráírva legyen a homlokukra? A döntéseidnek itt legalább van következménye.

Ez direkt így van megírva, hogy ne csak úgy rohangásszon az ember és öldököljön. Meg aztán amúgy is szokott az ember csinálni pálya átlépés előtt a problémák elkerülése végett normál mentést amit megtart, így az esetleges ilyen malőrök könnyedén orvosolhatóak általa. A bugfix megoldja a problémát amennyiben nem ölted meg a feladat felvétele előtt a célpontokat.

Senki nem kinyírhatatlan csak Sidorovich (ő sem direkt maradt benne csak nem sikerült megkerülni a fegyvertelenséget ami a bunkerében van így ő maradt az egyetlen kinyírhatatlan egyén). Mindenki mást lelőhetsz és így bizony eleshetsz bizonyos dolgoktól, sőt akár egy rossz döntéssel a játékot befejezhetetlenné is teheted (mint például ha nekiállsz lövöldözni mikor Fox-ért küld el Sidorovich és kimondottan mondja is hogy beszélj a fogvatartókkal, na ha itt lövöldözni kezdesz kinyírhatják a megmentendő ipsét és onnantól a játék számodra véget ért mert nem tudsz átmenni másik területre, nem folytatódik a sztori).

Itt előbb gondolkodni kell, felkeresni a célszemélyeket és nem lövöldözni, mert esetleg olyan is meghal akinek nem kéne, vagy túl korán patkol el valaki akit ráértél volna kiiktatni. Magyarán előbb lopakodunk, észrevétlenül körülnézünk, meghúzzuk magunkat és semmi rambo üzemmód míg azt nem mondják. Amúgy sem kell odamenni a banditákhoz, nem véletlenül vannak elkülönítve 2 olyan részre, ahol semmi érdemi dolog nincs.
  • xxxgamer4ever
    Szerintem ha a bugok ellenére is játszottad a játékot akkor szeretheted annyira hogy kijátszd újból. Én legalábbis így vagyok vele. Az hogy ezt minden stalkernél el kell játszani, arról meg a motor tehet nem a készítők, legalábbis nem a lost alpha készítői.
    (ahhoz képest hogy hány helyen jelentettetek fagyást, én még kijelenthetem hogy nagyon megúsztam, csak a legutolsó laborban fagyott le majdnem elviselhetetlenül sokszor a játék, egyébként elvoltam és nem kellett trükköznöm sem hogy a lábamat nézem vagy ilyesmi, beragadt ajtó is kevés volt és újratöltéssel azok is nyithatóak voltak)

Egyébként nem léptem be egyik frakcióba sem, így tudom hogy lemaradhattam pár küldetésről, úgyhogy már csak ezért is érdemesnek találtam új játékot kezdeni. Plusz most már mindent tudok, hogy hol kell keresni, így nem fog gondot okozni, hogy magasabb nehézségi szint mellett is gyorsabb végigjátszást produkáljak! :))
  • Module
    Ja és akkor "bocsi skacok,kiadunk egy patch-et az majd mindent megold,csak éppen a játékot kell újrakezdeni" mikor már mindenki a felénél tart! Hogy ezt minden Stalkernél el kell játszani,az is durva!
  • Module
    Csak az a vicc az egészben hogy semelyik banditának nincs ráírva a homlokára hogy "figyi,engem ne bánts,mert engem később kell kinyírnod" Egy ilyen miatt bebukik a főszál?NPC respawn vagy vmi?Más játéknál miért lehetett megoldani?Dead Cityben az egyik lépcsőház emeletén rábukkantam egy sniper-es NPC-re.Nem volt nehéz kitalálni hogy az vmelyik script része,ha kinyírom azzal megint bebuktatok egy küldetést.De könyörgöm,akkor minek van ott idő elött?Sztem ez qva gáz,hogy saját magát buktatja be a játék.Kérdem én,kinek van erre ideje,egy héttel ezelőtti mentést reloadolni,újrajátszani?
  • Module
    Nem mondod komolyan?
  • SaGa Jr
    Greben feladatában a két helyről történő bandita irtás és cucc felszedés esetében a banditák csak akkor nincsenek a helyükön, ha előbb kinyírtad őket, mint felvetted volna a feladatot Greben-től. Akkor befejezhetetlen a küldetés, mindegy mit csinálsz.

Magyarán Yantarban előbb oda kell menni Greben bácsihoz, már ha valaki volt olyan "okos" és belépett a Duty-hoz, és nem bántani addig sem senkit. Felvenni tőle a feladatot és majd utána fenéken billenteni a beérkezési ponttól jobbra lévő telepen dekkoló banditákat, illetve a faluban lévő társaikat. Ha előbb elpatkolnak akkor nem lesz teljesíthető a feladat.
  • Module
    Lehet ezek a file-ok 32 bitre vannak,de mindegy,már nem is érdekel,megvárom az új patch-et aztán majd vmikor a télen újra kezdem,mert ez így egy kabaré
  • Module
    Az a vicc hogy fenn van az MSVCP100.DLL,nem értem miért nem találja.64 bites Win 8.1 van amúgy
  • mcmoha
    MSVCP100.DLL-t a legegyszerűbben a Windows frissítésével szerezhetsz.
  • mcmoha
    Én végigjátszottam mindenféle extra patch nélkül. Igaz, hogy azzal a Greben nevü fickóval csak a freeplay során találkoztam, na meg nem eröltettem a Duty-s küldiket.
  • speki1982
    Ideírom, amit a másik fórumban meséltem el a többieknek, hátha használ valamit valakinek valamikor:

"Éppen gyilkológépet játszottam a freeplayben, amikor eszembe jutott a beragadt Lukash-os küldi (amikor meg kell szerezni neki egy kütyüt, de nem tudod a párbeszéd hiánya miatt leadni a küldetést) Már emeltem a puskám a szabadságos vezérre - gondoltam, hátha lesz valamelyik hamarosan halott kollégájánál valamilyen különleges artifact - amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve lecseréltem a rajtam military suit-ot a tatyóban lévő freedomos suit egyikére.
    Bakker
    Engedte leadni a beragadt küldetést :))
    Task complete:)
    Nem tudom, hogyan történt, de talán másnak is működhet (a beragadt küldetést nem kezdtem újra, benn hagytam a pda-ban, úgy voltam vele, elfér az ott)
    Sokat nem számít persze, de erre is volt megoldás. :DD :DD :DD :DD Stalker forevör!"
  • Module
    Kipróbáltam,de nem indul tőle a játék.MSVCP100.DLL-t nem talál.
  • Module
    De előlről kell kezdeni!Nem akarom!Egy halom játékidő bele van ölve. Erőltessük inkább ezt.Nem igaz hogy végigjátszható mert Voronin az új bárban a főszálat képezi,legalábbis én nem látok más küldit.Köszi a választ,kipróbálom a linkeket aztán jelezném,mi van.
  • mcmoha
    Helyedben megvárnám a hivatalos patch-et, már nincs messze. :) Ha mégis ki akarod próbálni ezt a fixet akkor először ezt, utána meg emezt töltsd le. Símán be kell másolni a játék mappájába, felülírni amit akar. Előtte okvetlenül mentsd el az eredeti mappákat. Egyébként ha ezeket a küldetéseket nem csinálod meg a játék végigjátszható.
  • Module
    Figyuzzatok ,ezt a "S3r1ous" dolgot hogyan kell használni? Az új bárban nem ad küldetést Voronin,mert a Duty-s küldetést nem tudtam megcsinálni Grebennek,merthogy nem volt bandita a megjelölt helyszíneken.Ezért Voronin sem áll velem szóba.Azt hallottam ez a S3r1ous bugfix segít rajta,már csak az a kérdés mit kell vele csinálni?Innen mit kell letölteni? S3r1ous link Előre is köszöntem!!
  • SaGa
    Ha jól emlékszem, az épületben talált halott dutys-nál van a kód.
  • mcmoha
    123-mat próbáld, sokszor bejön.
  • mcmoha
    Úgy néz ki nemsokára.
    Hát ha az előző modokból indulok ki, akkor pendrivon, dokumentumokban és egyébb helyeken lehet elolvasni a kódokat :)
  • Dizel 87
    rostok factoryba talalható kis pancelszekreny kodjat tudja valaki? (a gazzal teli épület tetején kell bemászni.)
    nincs olyan összefoglaló oldal ahol fenn vannak a titkos safeek kódjai.
    ezeket alapesetben honnan lehetne megtudni? :)
    köszi a segítséget!
    Időt nem mondtak, hogy mikorra várható?
  • mcmoha
    Egyelőre a második patch készül, de már említést tettek a harmadikról is. :D Úgy tűnik ez a patch orvosolni fogja az eddig talált összes bugot.
    Na kicsit megkésve bár, de töve nem eljutottam ide is. Látom még nem éppen tökéletes a játék, de ha tudtam várni 5 évet, már ez a pár hónap a befejezésig biztos ki fogom bírni. Annyit lehet tudni, h kb mikorra jön ki a "végleges" Patch?
  • SaGa Jr
    Zozo0122:
    Normál játék során valójában csak egy frakcióhoz tudsz ténylegesen csatlakozni, ez pedig a Duty. Ott meg nem kötelező megcsinálni a belépést követő többi mellékfeladatot ha nem akarod (ezek közül a második lenne Greben és problémáinak megoldása Yantar területén de ha felteszed a bugfix-et akkor onnantól már az is megoldható).

Dizel 87:
    Tudod a sok gyaloglás megúszására vannak benne a játékban a vehető és tonnaszám található kocsik (ezekhez meg dögivel lehet találni üzemanyagot csak körül kell nézni). Azokkal gyorsan letudható a dolog. Igazából csak 1 nagy pálya van az egész játékban, ez meg majd Countryside lesz. Mindkét végén van felvehető kocsi, de első meglátogatáskor jobb ha nem kocsival mész, mert lesz egy esemény, ami ha kocsiban tartózkodás közben kap el akkor ki is purcan a manus és a save tönkremegy. Plusz elsőre úgysem kell majd végig gyalogolnod rajta pont a soron kívüli esemény miatt.

Emellett meg a Stalker erről szól, fedezd fel a területet és járd be, akkor megleled a sok eldugott érdekességet (üzemanyag, elszórt cuccok, üzenetek, poénok).
  • SaGa
    Azt, hogy nincsenek beragadó scriptek, nem jelenteném ki, mert pl Petrenko majd mindenkinél beragad, hol az egyik ajtóba, hol eltűnik, hol csak szimplán nem hajlandó szóbaállni veled, amikor megkérnek, hogy szedd a lábad, mert a mercek épp le akarják gyalulni pár helikofferrel a Bárt és kéne valaki, aki megoldja a gondjaikat. Nem végzetes, csak sok türelem és gyakori mentés kell az ilyenek javításához.
    Nekem jóval ez után akadt el az egész, a Csernobil pályán, a Bár már áttelepült, és hozzájuk kellett visszamennem, de nem sikerült. Mindig ctd-zet, amikor egy bizonyos távon belül értem az új Bárhoz. Mindegy honnan...

Alapszabály: mielőtt átmész egy másik területre ments. Még előtte! Ha az adott területen valami beragad, nem úgy következik, ahogy kéne, akkor ezt a mentést töltsd vissza.
    Mondjuk nekem ez sem oldotta meg a fenti problémát, így félretettem a programot, míg ki nem jön a 2 patch. Addig meg nekiálltam lefordítani egy CoP modot oroszról magyarra...
  • Zozo0122 #1610
    Elsőre szerintem sehová sem szeretnék csatlakozni, hanem függetlenként játszanék. Akkor ezek szerint ha nem csatlakozok frakcióhoz,akkor semmiféle megoldhatatlan küldetésbe sem fogok szaladni? :) Minden apró kis mellékfeladat működik, nincsenek beragadó scriptek és hasonlók? Ha így lenne akkor nagyon örülnék :)
  • Dizel 87
    fú köszönöm! a Sin első küldetését megcsinaltam, akkor megcsinalom a Rostock factorysat is. aztan irány végre yantar... Amugy hihetetlen mennyit kell gyalogolni a játékba... azzal megy el a játék 90 százaláka h. sprintelek át területeket el vissza...
  • SaGa Jr
    Igazándiból most is csak 2 problémás küldetés (Greben feladata a Duty ágon és a Freedom vezér feladata ha velük akarsz haverkodni) van, de mivel ezek kizárják egymást így egyszerre csak egyik okozhat gondot ha belekezdesz (a probléma meg csak annyi, hogy nem lesz befejezve ami miatt buksz kemény pár száz RU-t azt annyi és persze ott marad a feladat).

Addig meg a linkelt bugfix tökéletesen orvosolja ezeket a hibákat (jó, a Freedom-osat nem de azért nem is kár, semmi értelme annak az egy feladatnak). A játék anélkül is simán végigvihető, vele meg még annyi gondod sem lesz.
  • SaGa Jr
    Ezek szerint mégsem csináltál meg minden küldetést. Oda majd azután tudsz átmenni, ha mindkét feladatot megcsináltad a SIN frakciónak. Miután el kellett menekülni a Monolith megszállta épületből a katonák támadása után egy kocsival át a következő területre ott ugyebár be kellett menni egy alagútba. Na ott végigmentél az alagúton és lementél a bányába? Mert ha nem és megálltál azonnal amint kiírta a program hogy a menekülés befejezve, akkor lemaradtál az ottani szálról, pedig csak 3-4 lépést kellett volna tovább menni abban az alagútban de valamiért ezt sokan kihagyják.

Menj vissza oda és menj végig az alagúton aztán majd kapsz egy feladatot (ez az első laborba vezet ahonnan a dokumentumokat korábban összeszedted a Duty ezredesének) amit elvégzel, visszaviszed amit kell, kapod a következőt (ez pedig Rostock Factory-ba vezet az ottani laborba ahol az ottjártadkor ki kellett takarítani a Bloodsucker king-et miután előbb elmentél a kulcsért a bárba) és miután azzal is végeztél és leadtad a cuccot a SIN-nél, akkor kifelé jövet az alagútból majd küld Sidorovics egy üzenetet, hogy át tudsz menni Yantar-ba.

Na ezután nyílik meg az út oda. Amíg a két feladat nincs kész addig nem. Ha netán kinyírtad a bányában lévő SIN frakciót akkor így jártál, lehet új játékot kezdeni.
  • mcmoha
    Azt hiszem igen, de nem ez lesz az utolsó patch.
  • Zozo0122 #1605
    Értem köszi :) Hát már türelmetlen vagyok...de csak akkor kezdenék bele ha már teljes a játék és alig van bugos küldetés.
  • LordA
    Ha már a következő patch szóba jött... Azzal a patchel már teljes lesz a játék?
  • Dizel 87
    Kérdés: Nem tudok belépni Yantar területére egyik oldalról sem, sem a constuction site-ról, sem a bar oldalról sem, kiírja h. ideiglenes le van zárva vagy mi, és hogy keressek más útvonalat.
    minden küldetést megcsinaltam szinte addig, mi lehet a baj? bug? vagy valamit teljesiteni kell még?
    más: nincs a játékban egyik pontról a másikba gyors utazás?
  • SaGa
    Játszható, de nincs kész. Ha még nem kezdted el, érdemes kivárni a következő patchet.
    Ha türelmetlen vagy, akkor javaslom S3r1ous patch és mod gyűjteményének használatát, ezzel igen messzire el lehet jutni.
    De mivel a következő patch mindenképp új játék kezdését igényli, jobb, ha vársz... Szerintem.
  • Zozo0122 #1601
    Sziasztok!

Valaki legyen szíves írja le, hogy jelenleg mennyire játszható a játék illetve kb. mennyi bugos küldetés van :) Köszönöm!
  • mcmoha
    Hát ez rosz hír. Esetleg eBay-en is megpróbálhatod megszerezni.
  • basho
    Ha van valakinek fölöslegessé vált eredeti SHOC DVD-je, és el is kívánja adni - vevő leszek rá! Sajnos, a nagy igyekezetemben meghasadt a DVD-lemez... Árajánlatokat kizárólag a levelesládámba kérnék azoktól, akik el szeretnék adni...

Előre is Köszönöm!
  • basho
    Köszönöm a választ!

Igen, a SHOC valóban normálisan elindul.
    Az intro ok.
    És ott álok Szidorovics előtt, a képernyő lassan elsötétedik, és a játék kihajít az asztalra.
    Azelőtt ilyesmit nem tapasztaltam.

"Nem lehet, hogy ez egy régebbi log? Nézd meg, mikor keletkezett. Lehet, hogy az aktuális valahol másutt van." - ebből pedig egy árva kukkot sem értek...

Előre is Köszönet a válaszért!
  • SaGa
    Ez egy teljesen normálisan induló ShoC logja...
    Közben megnézem, az xray-valami.log (a valami a felhasználói neved, amit az adott gépen használsz) az, amiből kolvasható, de Te is ezt találtad meg.

Amikor valami baja van, az utolsó sorokban az van leírva, hogy melyik modul szállt el és miért. Altalában valamit nem talál, vagy valamelyik függvény rossz bemeneti értéket kapott, vagy hibás eredményt adott.
    Eszerint teljesen normálisan elindult a ShoC-od.
    Nem lehet, hogy ez egy régebbi log? Nézd meg, mikor keletkezett. Lehet, hogy az aktuális valahol másutt van.

• mcmoha