S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Javítása várható a következõ patch-ben.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Az normális hogy mind a kettõt be kell vennem, hogy elmúljon a kitörés hatása?
Legyen nálam még ilyen szer, lehet számítani még kitörésre a játék folyamán? csak azért mert marha drága. Elõször 16 000 volt, miután csináltam a dokinak küldetést már csak 13 600, de az is marha drága.
Minden esetben 2 adagot kell beadni?
A másik hogy a gátnál találtam Basic és Calibration toolkitet és Condensont.
Mellélkküldetésként azt szeretné a kutató, hogy vigyem el ezeket neki. Miután a Condenson-t átadom neki, a többit már nem kéri.
Biztos neki kell ezeket adnom? Mert az elõzõrészekben ezekkel lehetett további fejlesztéseket eszközölni.
Ezen kívül van egy javítókészletem, de ha használni akarom, azonnal elcrashel a játék. Nektek is?
Amúgy melyik Blowout nyírta ki õket? Az amit te idéztél elõ azzal, hogy elmentél a Hermit cuccáért vagy egy véletlenszerûen beköszöntõ változat?
Elõbbi kivédhetetlen, utóbbi elõl csak ki kell villámgyorsan rongyolni (még mielõtt lejárna a számláló) a pályáról, át egy másikra, várni ott pár percet azt visszamenni. Ekkor olyan mint ha meg sem történt volna a blowout.
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Viszont az ai. reagálása sehogy sem jó, mert pl. az egyik bandita nem lõ rám, simán fütyörészve ballag velem szemben, a másik pedig mellette elkezd lõni szó nélkül. Vannak kb. 15-en a házban szétszórva, mész a folyosón, jönnek veled szembe, és semmi reakció. Bemész egy szobába, állnak ott ketten, semmi reakció. Mész tovább, a folyosóra kimész és most egybõl lõ aki meglát. Lelövöd, mész tovább, és aki ott állt 2 méterre nem csinál semmit, hiába lõtted le a másikat. Bemész a másik szobába, egybõl lõnek megint.
Szóval, mi alapján lõ le a 15 banditából (akik egy helyen vannak) az egyik, a másik meg rád sem bagózik?
Én úgy képzelem hogy ha van rajtad álruha és nem fogsz fegyvert akkor senkinek sem kéne lõnie. Én ebben nem látok semmi logikát.
GOOBY, pls
Ez az a hely ahol miután megszerezted a kódot a Monolith csapattól (akár erõszakosan akár úgy hogy beszéltél a kontaktoddal bandita ruhában) jönnek a hadsereg legényei, megtámadják a monolith egységet neked meg el kell húzni a csíkot másik térképre kocsival (ezután jön az alagútban mászkálás mely végül Veles-hez visz a SIN ottani fõhadiszállásán).
PhantomAss:
Megint kérdem, milyen fegyver? Egyébként a hangtompító lassítja a lövedéket, csökkenti annak sebességét és átütését, így a fegyver ellen a védelmek kicsit javulnak. Nem sokat, 5%-ot de mivel a pisztolyok eleve gyengén sebeznek és a banditákon mind van az alapnál jobb lövedékállóságú ruha, ez pont elég hogy 2-3 lövés kelljen beléjük még fejbe is. Ha nem sikerül arcon lõni a banditát egy erõsebb pisztollyal (nem 9x19-es vagy 9x18-as meggymag köpködõvel) akkor bizony 2 skulót is rá kell pazarolni. Ennyit tesz az alap bandita ruha 15%-os bulletproof értéke ami az átlagos pisztoly sebzését ennyivel veszi le. Namost ha megnézed a sebzést jelképezõ csíkot a stukkernél, az ha teli van akkor lesz one shot one kill hatás. Páncélozatlan célpont ellen. A pisztolyok legerõsebbjei is 41%-on tetõznek. Ez duplázva is csak spec skulóval fog egylövéses halált generálni fejlövésnél ha nem közepes zsintû védelemmel ellátott páncélzata van a célpontnak (mert akkor bizony kettõ fog kelleni ellene is).
Assault rifle (AK meg a többi karabély) esetén max 2 lövés szokott kelleni erõsebb páncélos legényekbe fejlövésnél (katonákat szembõl/oldalról tudod egy fejessel leszedni, de zárt sisakosoknál már nem lesz meg ez az elõny.
A banditák nem támadása meg arra vezethetõ vissza azon a map-on, hogy ha az elképzeltnek megfelelõen végzed a feladatod akkor õk havernak hisznek. Ezért is nem reagálnak rá hiába lövöd õket. Tény hogy hiba, de ez pusztán az aktuális viszonynak tudható be. Amíg kellõen le nem rontod vagy az elõre beállított dolgok be nem következnek, nem támadnak meg.
többször kipróbáltam hangtompítós pisztollyal, minimum 2x fejbe kell õni közvetlen közelrõl, de inkább 3x. Nagy bánatom hogy a játékban egyáltalán nem lehet lopakodni, pedig adná magát hogy így csináljunk meg küldiket (mint pl. a Metro 2034-ben).
De amúgy igazad van, én is úgy gondolok rá mint egy alfára, god mode-al játszom és így nincs probléma, persze nem az igazi sajnos
A helikopter elõli menekülésre gondolok igen, ott pedig ahogy beszállok a kocsiba már szét is lõ a helikopter, ki sem tudok kanyarodni az útra, épp csak az I betüt megnyomom és már lángol is az autó.
GOOBY, pls
Milyen banditának (csak nem a Fox-ot õrzõkrõl van szó akik nem is banditák és mintegy mellesleg semleges a viszonyuk a játékossal és emiatt nem reagálják le azonnal a gyilkolászást az alanyok), milyen fegyverbõl (pisztolyból nem kell rajta csodálkozni ahogy a sörétes se sokat ér ha a célpontnak van valami védelme márpedig a bandita páncél eleve jobb védelmet ad mint az alap, a sörétes meg szív mindenféle védelemmel szemben)? Bandita páncél ellen igazándiból már sima AK-ból is két lövés kéne ha nem pont az arcát kapod el az áldozatnak.
A Lada Nivás üldözésre én nem emlékszem, az hol történt és miért?
Esetleg tedd fel az alábbi linken lévõ rajongói bugfix-et (noha ilyen problémára nem biztos hogy lesz benne javítás):
buxfix
Csak felrakod a helyére azt betöltesz egy olyan állást ahol még nem léptél át a területre és megpróbálod úgy. Ha nem javítja a hibát ez sem akkor tényleg rakd újra az egészet (a mentéseket nem törli szóval azok miatt nem kell aggódnod).
A fíling nagyon ott van, látszik hogy átgondolták ezt az egészet, a jármûveket stb., teljesen más lett a játék, de sajnos szinte játszhatatlan.
Mondok egy példát, 3 fejlövés kell egy banditának közvetlen közelrõl, és az elsõ kettõt ha bekapja ugyanúgy áll és nem csinál semmit. A társai akik mellette vannak nyugodtan zenélnek, álldogálnak, nem zavarja õket sem ha lövik õket. Ez amúgy teljesen random, a melletük lévõ szobában meg egybõl lõnek ha bemész, hiába van rajtad álruha. Olyan logikátlan az egész. Vagy a széfnyitás, kár volt túlbonyolítani, fél órát szenvedek minden széffel pedig tudom hogy kéne kinyitni mert utánaolvastam, mégsem mûködik.
Értem a koncepciót és nagyon várom azt a pillanatot amikor kijön valami peccs amivel már javítják a legnagyobb bakikat, de én a lada nivás üldözésnél bekapcsoltam a god mode-t mert anélkül szétvertem volna a monitort a billentyûzettel.
Jó lesz ez a játék ha egyszer kész lesz, de hogy ez a pillanat eljön -e valaha azt nem tudom. Ebben a formában sajnos több bosszuságot ad mint örömöt, pedig nem vagyok kezdõ, az összes STALKER részt végignyomtam többször is, modokkal is.
Remélem senkinek nem léptem a lelkivilágába, és persze nem köztelezõ egyetérteni a véleményemmel sem.
GOOBY, pls
aha kis faház 😊
Nagyon sokat játszottam eddig a gaméval nem volt eddig semmi gond.
i7-6700K | ASUS Maximus VIII Hero | Gskill [Ripjaws V] F4-3000C14D-16GVK | ASUS GTX 1080Ti 11GB | Samsung 870 EVO Plus 512GB SSD | Seasonic Platinum 760W | Zalman GS1200
Ezzel a hibával:
FATAL ERROR
stack trace:
0023:7082461F xrCore.dll, xrDebug::fatal()
0023:6C441ECE xrGame.dll, CDialogHolder::operator=()
0023:00AB3AF9 XR_3DA.exe, CRenderDevice::on_idle()
0023:70811C1C xrCore.dll, thread_spawn()
Ha állok és semmit sem teszek is kilép.
Köszönöm elõre is a segítséget ! 😊
i7-6700K | ASUS Maximus VIII Hero | Gskill [Ripjaws V] F4-3000C14D-16GVK | ASUS GTX 1080Ti 11GB | Samsung 870 EVO Plus 512GB SSD | Seasonic Platinum 760W | Zalman GS1200
Az a visszaszámlálás nem gyártás, hanem feltöltõdést mutat. Nem tudsz azonnal új artifact gyártásba fogni, kell egy óra mire újra használható lesz a merger. Ezt a visszaszámlálást látod.
rtcwtzs:
Erre való a szótár. Kimásolod magadnak a szöveget és kényelmesen lefordítod. Ezzel gyakorlod az angol nyelvet is így duplán jól jársz. 😉
ColOnelMajoR:
Milyen hibaüzenettel fagy ki a játék?
Pontosan hol fagy ki? Mikor lenn vagy a laborban vagy még kinn a factory-ban? Ott hol történik a fagyás? Benn a kapukon belül vagy akárhol a terepen még a falakon kívül? Ha igen, úgy a hiba oka az, hogy nem vetted fel a a duty helyi brancsától a megfelelõ küldetést, hogy keresd meg az eltûnt emberek PDA-it és likvidáld a bloodsucker-eket (ezt afeladatot egyébként is el kell végezzed mert a dokumentumok lenn vannak egy laborban oda meg csak akkor jutsz be ha a feladatot elvégezted és visszaküldtek a helyiek Petrenkóhoz a bárba, mert nála van a kulcs ami azt a kaput nyitja ami elvezet a laborba).
Szóval kéne némi extra infó, hogy segíteni tudjunk, mert ennyibõl nem tudni semmit a hibáról, annak okáról, bekövetkeztének helyérõl és még sorolhatnám.
Jelenleg a játékban a Rostock-Factory-nál kell Sin dokumentumokat megkeresnem. Eddig a játék teljesen jól mûködött. Sajnos ahogy ehhez a részhez értem 15-20mp után hiba nélkül kilép, minden esetben.
A patch is fel van telepítve. Megnéztem nélküle is de ua. gond.
Valakinek van valami ötlete arra, hogy mi a megoldás?
A géppel tuti nincs gond, mivel csak ezzel a játékkal van gond, a többi hibátlanul mûködik.
Köszi elõre is a segítséget !<#wink>#wink>
Ott vagyok amikor Patriach-al kell beszélni valmi ügyben. Vele szemben 8-10 monilith pihenõállásban. Valamit beszélek vele és egybõl mindenki futásnak ered és számol visszafelé az óra 3 perctõl. Ha bemegyek oda ahová õk bújtak lõnek rám. Itt mi a feladat?
Moddoltam már néhány játékot a magam örömére (olykor másokéra) és régebben elég rendesen belemásztam a Stalker változatok moddolásába is. Általában miután végigjátszok egy játékot ami kellõen érdekesnek bizonyul abba belemászok és megnézem mit tudnék kihozni még belõle ilyen-olyan változtatásokkal.
A játék motorjának hibái és lehetõségei meg már régóta ismertek, számtalan modder fórum és topic foglalkozott és foglalkozik mind a mai napig vele és próbálja foltozgatni annak hibáit.
Egyszerû módon nem lehet benne akármit javítani, ahhoz mélyen bele kell nyúlni a játék motorjába, alap funkciókat megváltoztatni ami iszonyat meló és semmi garancia nincs a sikerre. A lámpa hibát meg próbálgatással is lehet ellenõrizni, ahhoz nem szükséges felületesnél komolyabb ismeret. Nem véletlenül nincs rá még sem "hivatalos" sem nem hivatalos megoldás, pedig sokan próbálják orvosolni a problémát.
ataaa:
Ahogy Herold is írja, amíg nem kapod meg a feladatot hogy leszedd a kopterket addig nem lõdd le azokat. Ha füstölve elhúz egy helikopter a helyszínrõl és nem fordul vissza az a pályát is el fogja hagyni és így a feladat megoldhatatlanná válik. Ilyenkor töltsd vissza az állást.
Nem teljesült a küldetés, de sehol nem hallom már a helikopter hangját.
Ilyenkor mi van? RPG-vel kellett volna leszednem???
Hány helikopter van ennél a résznél?
Tudod növelni egy kis határértéken belül de ez minden. Az 50000-es érték feletti számoknál lényegében elölrõl indul a számolás és így kisebb lesz a töltöttség vagy még gyorsabban merül az elem. Ez a játék motorjának a hibája, nem tudsz vele mit kezdeni. Az egyetlen használható megoldás ha valahogy lekorlátozod a frame rate-et.
A god mode-ot meg használja, aki nem tud ráérezni a játékra mert sima lövöldeként próbálja játszani és emiatt nehéznek találja. Neki talán élményt is jelent a játékot tönkretevõ cheat. Szerintem így is könnyû a játék, hát még ha nem sérül a karakter, nem kopnak a cuccai.
Fradi88:
Meg szokott jelenni õkelme, csak van, hogy az ajtóba rakja ki a program és azzal a lendülettel át is zuhan a falon szegény így nem látható, nem támadható. Nekem elsõként történõ megjelenése fagyást okozott mert pont azon a ponton jelent meg ahol éppen álltam. Másodjára az ajtóban jelent meg, át is zuhant a falon de mivel számítottam valami turpisságra ezért már eleve gránátvetõre váltva készültem a harcra azt a falba küldött puskagránát kicsinálta a fal túloldalán (a fröccsenésbõl ítélve) így tudtam folytatni a játékot. 😊
Az lehet, hogy az elem élettartama függ az fps-tõl, de nehogy már ne lehessen növelni. Ezt ugye te sem gondolod komolyan...
Milyen komolyabb csatákat akarsz egy kihalt, sugár és egyéb szennyezett helyszínen? A Stalker nem arról szól, hogy te most hû de nagy gyilkolásokat meg killing spree-t rendezz. Harcolni van lehetõség elég helyen, lehet gyilkolászni is ha olyan kedved van (különösen nagy számú zsoldos alakulatokat például a Freedom vagy éppenséggel a Construction Yard-ban lévõ stalker boltos küldetései alatt), töménytelen mennyiségben vannak szörnyikék is akikkel lehet küzdeni (és õk a fõ ellenfelek nem az emberek). Emellett a Stalker pont nem egy sima FPS játék, hane mászkálós, környezetet túlélõs játék amiben mintegy mellesleg van lehetõség puffogtatni is. Plusz a sztoriból is ez világlik elõ. Nem a tömeggyilkolás, hanem a menni, felfedezni, túlélni és a célodat elérni amiben idõnként emberek is megpróbálnak akadályozni akik legyûrésének egyik módja ha kinyírod õket (de nem véletlenül van benne mindenhol a vértelen megoldásra is a lehetõség).
Az elem élettartama a FPS (frame per sec nem first person shooter mint fentebb) értékhez van kötve ami nem a modderek hibája hanem az engine-é. Mivel feljavították a játékot hogy simábban fusson így jelentõsen megugrott a FPS szám minden gépen, emiatt sokkal hamarabb lemerülnek az elemek. Megoldás, hogy vigyél magaddal sokat. 20 db nyom 1 kilót szóval tucatjával lehet cipelni magaddal mégsem lesz tõle túlterhelt a karaktered. Akaszd meg a játékot mindenféle effekt bekapcsolásával, tolj rá minden részletességet aztán majd lelassul és az elem is sokkal tovább fog tartani.
Ha láttál valami "endsequence-t" a monolitnál, és nincs tovább, akkor elszúrtad...
Kissé sokalltam a föld alatti helyszíneket. Egyik laborból ki, a másikba be. Kezelhetõbb lett volna a helyzet, ha a lámpában az elem tovább bírja, illetve ha a minimapon megjelenik a helyszín térképe. Így néhol már spórolnom kellett az elemmel. Szerintem a 3 official részben összesen nincs ennyi földalatti labirintus, mint a LA-ban.
Viszont keveselltem a fegyveres összetûzéseket. Összesen talán 3-4 komolyabb csatára van lehetõség a játékban, pl. Dark Valley (banditák), Radar és Pripyat (Monolith). Végül is ez egy FPS, nem egy mászkálós kalandjáték, több ilyen szituáció kellett volna.
A mellékküldetésekben sem bõvelkedtünk. Több olyan helyszín, map van, ahova csak 1x kellett bemenni valami miatt (Construction site, Forest), illetve rengeteg olyan része van a pályáknak, amit a storyline-t követve az ember nem is érint. Persze senki nem tiltja meg, hogy odamenjünk felfedezni, de nem ártott volna néhány mellékszál, ami odavezet.
Balanszolni lenne még mit, pl. a már említett lámpaelem élettartamát növelni, aztán az autók üzemanyag-fogyasztását csökkenteni, ami jelenleg egy vicc. Sajnálom azt is, hogy a vége felé a gauss-puska használatára már nem volt sok lehetõség.
Összességében azt hiszem, a fejlesztõk, elsõ sorban Dezo (Munkácsi Zoltán) megérdemelnek egy nagy köszönetet. A nevük megtekinthetõ a game manualban.