2998
stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • IFOR
    sziasztok

feladat jussak el Pripjatyba..a föld alatt megtalálom a bejáratot, de visszadob egy felirattal....mi a teeendő???
  • basho
    Köszönöm. Kiderült, nem volt teljes jogosultságom a változtatásokhoz. Be kellett állítani a merevlemezek tulajdonságainál, hogy rendszergazdai jogokkal élhessek. Most úgy tűnik, minden rendben van. Kezdődhet a "meló"...
  • Herold
    Rendszergazdaként futtasd.
  • SaGa Jr
    Azért mert nem csaptad le a védelmet. Kapcsold ki (vagy kapcsoltasd ki azzal akivel felrakattad a rendszert) és máris nem lesz ilyen problémád. Hiába vagy csak te a gépeden ha nincs beállítva a rendszergazdai jogod, hogy azt írj felül amit akarsz. Ezért nem tudsz elmenteni meg változtatni dolgokat, mert ahhoz felül kéne írni bizonyos fájlok tartalmát ami jogosultság hiányában nem fog sikerülni.

Ha meg külön meghajtókra telepíted a a Lost Alpha és a többi Stalker cuccot akkor megint csak nem lesz ilyen problémád. Lost alpha menjen mondjuk a d:-re a többi meg e:-re vagy ahová akarod. Így nem zavarnak be egymásnak.
  • basho
    Nos, a Lost Alpha fönt van és - köszöni szépen, jól érzi magát. Hanem én igényt tartok a SHOC-ra is, meg a Clear Sky-ra,meg a COP-ra is. A windows 64bites változatának föltelepítése előtt ez az utóbbi három STALKER játék egészen jól megvolt egy meghajtón. Bármelyikkel tudtam játszani, nem volt probléma. Aztán jött a Lost Alpha. Nem tudom magyarítani a SHOC-t, a Clear Sky és COP föltelepítésével pedig nem is akarok már próbálkozni, mert magyarítás nélkül egyszerűen értelmetlen, hiába ismerem a pályákat...
    És azért ragaszkodom a a csalásaimhoz is, de a változásokat egyszerűen nem hajlandó elmenteni a gép... "Hozzáférés megtagadva" - ezt üzeni nekem. Pedig rajtam kívül senki sincs a masinámon...
  • cs1rk3
    A toronyba van :) más aki már freeplayben van valaki már megtalálta hol fogták el foxot vagy bugos a küldetés? :)
  • SaGa
    Na álljunk meg egy szóra!

A Lost Alpha-hoz nem kell az eredeti ShoC, és nem működik vele annak a magyarítása sem természetesen.
    A LA az 1.0007-es patch szintű ShoC motor továbbfejlesztésével jött ki, és a letölthető verzió a komplett játékot tartalmazza a moddal együtt. Csak ezt kell telepíteni. Meg a hozzá kijött patchet.
  • basho
    A SHOC-t is újra kellett telepíteni. És persze beraktam a C-meghajtó program fájljába. De aztán kiszedtem, és újra föltelepítettem egy másik meghajtóra. Ám a magyarítást még mindig nem engedi föltelepíteni. Sőt - nem tudom beállítani azt sem, hogy több súlyt cipelhessen a karakterem. Egyszerűen nem hajlandó elmenteni a változásokat a gép, és megtagadja a hozzáférést. Kínos.
  • Herold
    Ugye nem a Program Filesbe raktad?
  • basho
    Egyszerűen nem találja a magyarítás a SHOC mappát. Nem értem...
  • basho
    Igen, minden friss, mindent újrahúztunk... csak én vagyok kissé lestrapálva. Működik minden, fut a játék a windows7 64 bites verziója alatt. Nagyon szépen muzsikált a játék az első félórában,és már nagyon komolyan kezdtem begyulladni,hogy ez valami egészen idegen STALKER játék lesz, de aztán megemberelte magát és - akkurátusan kidobott az asztalra, gondolom azért, nehogy megfeledkezzem magamról. Így már minden rendben is volna. "Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel nagyon meg vagyok elégedve"... Csak azt nem tudom, hogy most meg miért nem települ fül a magyarítás a SHOC-ra...
  • ataaa
    Lődd lábon, attól megsértődik és békén hagy.
  • mcmoha
    Valaki írta ha csak megsebesíted elesik és békén hagy. Nálam (a huszadik kisérletre ) beszorult egy lépcső tetején, ahova én is csak guggolva tudtam felmenni. Annyi volt az előnyöm, hogy én a másik oldalon lementem. Ott ordítozot, hogy "ljudi pomogite" én meg fütyörészve felderítettem a terepet. Amikor a kapcsolóhoz értem újra ott állt mögöttem de már tehetetlen volt.
  • SaGa Jr
    Addig míg le nem kapcsolod a biztonsági rendszert. Addig mindig a nyomodban lesz (futni előle felesleges mert ha te futsz akkor ő is, nyugodtan lehet sétálni is előle csak tartsd a távolságot).
  • IFOR
    SaGa

x7 labor...a hologramm meddig inzultál engem??? már a 4.EÜ csomagom használom fel, de ami még dühitőbb, beszorulok mindig valami helyre ahonnan se ki se be csak sugároz..persze fejlövés és restart.................
  • SaGa
    Neki nincs több particiója most. A gondot nem a rendszerpartíció maga, hanem a c:program files mappa okozza, mert azt csak rendszergazdai joggal lehet módosítani w7 és w8.x alatt.
  • ufodani
    "A Lost Alpha simán föltelepült a C-meghajtóra."
    vsz ez a gond. Sokszor elhangzott már, h 'C' rendszerpartícióra ne telepítsük.
  • ataaa
    Friss videókártya drivert is raktál fel, friss DX-el?
    A 3rdparties mappából felment minden? Rakd fel az Xvidet is, hátha nem tudja lejátszani az intrókat és ott akad el.
    Hang sincsen? Nem lehet hogy a monitorod out of range -el?
  • ataaa
    "Tedd azt amit Dezo is javasolt 8(és az új patch-ben is megcsinált), írd át a cucc quest item státuszát true-ról false-ra (az items mappában van a devices.ltx-ben). Így nem kell cipelned magaddal az amúgy eladható cuccot (elírás miatt került bele/maradt benne a quest item státusz a hálózsáknál meg azért, hogy ne tudja ledobálni a játékos)."
  • ataaa
    Keress vissza!

Valamelyik fájlt kell megnyitni szerkesztésre és az adott tárgyat kikeresve a Quest item részt kell átírni 1-ről 0-ra, úgy emlékszem.
  • basho
    Sziasztok! Végre sikerült újratelepítetni a Windows7-est, és átállítani 64bit-esre. Az újratelepítés ráfért már a gépemre, annál is inkább, mivel megrögzött szemétfölhalmozó vagyok.
    A Lost Alpha simán föltelepült a C-meghajtóra.
    A javítás is zokszó nélkül föltelepült.
    Ám a játék elindításánál nagy, a betöltés után, sötét képernyő jelenik meg.

Semmi hibaüzenet.
    Ha legalább egy huszáros káromkodás küldene a rendszer, de nem...
    Mélyen hallgat, akár egy Zen buddhista szerzetes.
    A többit meg én találjam ki...

A telepítés során semmiféle fájlt nem töröltem ki, hiszen a rendszer most már megfelel a játék követelményeinek.
    A javítás föltelepítése után sem töröltem ki semmiféle fájlt.

Tudnátok segíteni abban, hogy hol, és mi lehet a probléma?
  • K kutya
    Sziasztok!
    Volt már róla szó csak most nem találom azt , hogy hogyan kell ledobni a bukott küldetési tárgyakat? Vmit át kell irni valahol. Tele vagyok már minden szarral...
  • ataaa
    Már egy jó ideje a freeplayt nyomom. Constuction Site-ban van egy katonai telep. Természetesen bementem és kicsináltam mindenkit, majd találtam egy sárgával jelölt fogolyt, de nem tudom megközelíteni. A rálövök, fagy a játék! Lehet nem kéne kinyírni az egész katonai telepet, mert része a mellékküldetés sorozatnak???
  • Herold
    Szívesen. Megtaláltad a Duty suitot?
  • Buscemi
    Még egyszer köszi, megoldódott minden bajom! :D Jó kis gyűjteményed volt képződményekből :)

KÖSZI!!!
  • IFOR
    ezt nem tudom..anno szedtünk ilyen kiskaliberes löszert össze ruszkik után, és normál acélmagvasak voltak..volt egy porcelán kinézetü viszont aminek az eleje üreges volt....
  • SaGa Jr
    Feltetted a játékhoz mellékelt videó lejátszót? Ezt sokan nem engedik települni aminek ez az eredménye. Ahová kicsomagoltad a játékot telepítés előtt, ott van egy 3rdparties mappa, abban megtalálod az összes szükséges segédprogramot amit fel kell rakni.
  • K kutya
    Van valami megoldás arra, hogy ne faggyon ki a játék amikor a mocsárba találkozok a Doc-kal? Ahogy töltené be a videót azonnal kifagy!
  • Pares
    Javításnak még mindig se híre se hamva? Utoljára két hete olvastam róla valamit.
  • MiG man #1486
    Igen, az AK-74 már kisebb nyomatékú 5.45x39mm-es magokat köpköd. Kisebb az átütőereje, viszont üreges belsejű, ami azért lényeges, mert az emberi testbe csapódva deformálódik, bukdácsolni kezd, ezáltal egyetlen lövedék is hatalmas roncsolást végez a szövetekben.
  • Buscemi
    Köszönöm szépen!!! Rögtön próbálom is :) !!!
  • mcmoha
    Annak idején a Flotillánál nekünk is AMD volt rendszeresítve. Nagyobb méretű puska be se fért volna a hajónkba.
  • IFOR
    köszi az infokat
    jomagam AMD-t használtam, majd AMMSZ-t(63d)az utobbi sokkal pintosabb volt..Fegyvermesterek 50 m-ről az ÉLÉRE !!! állitott céltáblát eltalálták !!!!!!
    Amugy az átütöképességre voltunk kiváncsiak, miszerint 20cm betonfal vagy 40cm fatörzs átüthetö-e a játékban szereplö AK fegyverekkel(de utolag megnéztem, az AK.74, tehát 5.45 löszeres, igy még kisebb a valoszinüsége mint a 7,62vel))
  • SaGa
    A ";" utáni számok érdektelenek, ebben a scritp-fajtában az a "megjegyzés" jele...
  • MiG man #1481
    Nos én voltam sorkatona, jelenleg szerződéses vagyok. Nem beleszólni akarok csak saját tapasztalatomat osztanám meg. Az AKM, AMD, AK-63D verziók valóban ugyanazt a lőszert (43M 7.62x39mm 20mm-es acélmaggal) lövik. Különbség igazából a szórásképükben van (AMD-65 deszant fegyvernek lett gyártva, de sok alakulatnál és páncélos ezredeknél is ez lett rendszeresítve). Az AMD rövidebb csővel (és kisebb tárrali is tiszteknek) de nagyobb csőszájfékkel lett szerelve, ezért volt pontatlan nagyobb távolságra (volt hozzá szerencsém, 200m-ig szépen eltaláltuk vele a fekvő géppuskás célt is). Az AMD mellett rendszeresítve volt az AKM is, jelenleg a szintén hazai gyártású AK-63D van rendszerben (az M16 és M4, továbbá MP-5 mellett), de ez az AK-63D lényegében az orosz AKMS-el teljesen megegyező hazai gyártású verzsön. Ezek is ugyanazt a 7.62-est lövik, a magyarok azonban kifejlesztettek hozzá egy nagyobb átütő képességű páncéltörő lőszert is (7.62x39mm 31mm-es wolframkarbid mag), aminek a teljesítményét még az orosz szakemberek is elismerik. A nagyobb, 7.62x54mm-es lőszert a PKM gyalogsági géppuskák lövik, ehhez is létezik páncéltörő verzió. Azonban ahhoz, hogy bármelyikkel téglafalat bontsunk, szükség van néhány tárnyi töltény elpufogtatására. A fentebb felsorolt "keleti blokkos" fegyverek mindegyikével volt már szerencsém lőni különböző körülmények között, ezért gondoltam, hogy belekontárkodnék a társalgásba, minden rosszindulat vagy hátsó szándék nélkül. Ha valakit további információ is érdekelne, itt megtalálja: http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/a_7,62%D739_loszer.pdf
  • IFOR
    Igazad van, de a löszer ugyanaz.43M
    amugy volt AK-63D is...AMMSZ, és AK-47 fatusos is
    De löttünk géppuskával is téglafalra(39M löszer..hosszabb hüvely) az sem egy lövésre bontott:-)
  • IFOR
    nekem két szám volt ; jellel elválasztva:-)
  • basho
    Köszönöm. Távolugró és magasugró olimpiai bajnok lett a karakterem még így is...
  • Herold
    Vagyis neked.
  • Herold
    Mail ment.