2998
stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • basho
    Köszi a tippet. De akad egy probléma: ott csupán egyetlen szám található, egy 6-os... Melyik volna a másik szám, és hol, amit még át kellene írnom?
  • basho
    Meglehet, Igazad van... De van egy apró probléma - a Magyar Néphadsereget nem AKM-el szerelték föl anno, hanem AMD-vel, a Kalasnyikov egy (szerintem...) móricka módosulatával. Embert ölni ez is alkalmas, de be kell lássad - nem igazi Kalasnyikov. És az AMD-vel, amelynek sok köze nincsen a Kalasnyikovhoz, nem lehet átlőni a húsz cm-es betonfalat meg a negyven centis fát...
  • Buscemi
    Sziasztok! Esetleg tudna nekem valaki küldeni olyan mentést ahol már le van lőve a két heli és Petrenko elmondta, hogy chernobylban van egy új bár? Hiába lőttem le a heliket és hiába megyek vissza újra csak nem akar velem beszéni erről Petrenko :( Szerintem egy mentés megoldaná. Ha van akkor ide küldjétek légyszi: [email protected]
    Köszi!!!
  • M1kka Makka
    közben megtaláltam a megoldást, ha vkinél előjönne:
    a régi tasks_yantar scriptet kellett bemásolni, majd miután felvettem a wire-t vissza lehet állítani az újat
  • Herold
    Recepteket Yantarban a tudóstól tudsz venni.
  • xxxgamer4ever
    Megint megérkeztem! :)
    No most. Ott vagyok hogy x10 kódjait kell megszereznem valami szörnyszülöttől. Elküld egy helyre, de a monolitosok is akarnak közben tőlem valamit. Ha a küldetésüket megcsinálom akkor lesz valami extra jutalomban részem, vagy inkább kerüljem meg őket és úgy menjek el annak a torzszülöttnek a rejtekhelyére?

Valamint lenne egy másik kérdésem is. Megvettem a mergert vagy mit, de csak 1 féle relikviát tudnék vele előállítani, honnan szerezhetnék további "recepteket"? (nem tudom már hogy is hívják a játékban ezeket) Valamint hogy ezekbe mit kell összegyűjteni? Mert én még azt az egyet sem tudtam egyszer sem előállítani mert 1 komponense sincs meg... Már létező relikviák kombinálásával tudnék előállítani egy újabb erősebbet? Miért nem találok egy komponenst sem hozzá?
  • IFOR
    ja..20cm betonfalon nem megy át a Kalasnyikov löszer...se 40cm fán...
    Téglafalat romboltunk le vele de nem egy lövésre...

Gepárd M3 – 14.5 mm-es űrméretű, 26 kg harci tömegű (10 tölténnyel), 1880 mm-es szállítási hosszú öntöltő romboló puska. Célzott lőtávolság 1500 m-ig, álló alakra 800 m-ig. Irányzék: 12×60 optikai+passzív éjjellátó. Páncélátütés 100 m-en 30 mm, 800 m-en >15 mm.
    Talán ez...
  • IFOR
    Szia

gamedata/config/creatures/actor.ltx

megnyitod-- jump speed: mindkét számot átirod 12-re-
    ne többre.....elötte egy biztonsági mentést csinálj róla!!!!

• M1kka Makka
    elakadtam:S
    a yantari tudosnak vinnem a wire-t h megcsinalja a pda-m, de ahányszor fel akarom venni a 'wire'-t kifagy
    ilyenkor mi a teendő?
  • Buscemi
    köszi a tippeket próbálkozom
  • hardegen
    Én Petrenkóval a játék végéig nem tudtam beszélni (valami küldetést, nem oldottam meg), de ennek ellenére végig lehetett játszani. A vége után elmentem a bárba és amikor beszélni akartam vele, lejött a konzolképernyő, és kilépett a játék.( zombimorzsinak ugyanezt produkálta az UHSF -en írta ) Úgyhogy a beszélhgetést kihagyom.
  • Herold
    Az egy bug lehet, töltsd vissza a mapváltás előtti mentést.
  • Buscemi
    Akármit csinálok Petrenko nem akar velem beszélni csak az általános dolgokról. Már felmásztam a tetőre is és leszedtem a két helit de azután sem kommunikál :( Pls help!
    Köszi
  • Buscemi
    tovább jutottam most az a gond, hogy a tudós visszaküldött a szolgálat bázisára Petrenkohoz , vele kéne beszélnem (kint lőnek a helik) de Petrenko nem akar semmit mondani csak a szokásos szövegeket. Mit kell tennem?
  • zmok
    Tömören a lényeg: S.cavengers, T.respassers, A.dventurers, L.oners, K.illers, E.xplorers, and R.obbers
  • zmok
    ÍGY VAN!

Én még a ládákat sem használom.Egyszer csábultam el, és beraktam az UAZ-ba a talált RPG-t, és a hozzá való gránátokat...
    Padkáztam egyet, és oldalra nézve láttam, ahogy elgurul a pótkerék. (Többé nem fértem hozzá!!!)
    Az autó sérülés modellje nevetséges...
    Egy feltuningolt AH-94-et, és egy H&K G36-ot használok, ezekhez mindig találni lőszert.A többi talált lőszer, és jobb fegyver fizetőeszközként működik.(+ a képződmények, súly/érték arányban verhetetlen.)
  • Buscemi
    Kedves stalkerek!
    Olyan gondom van, hogy amikor az army warehauses előtt vagyok és találkozom a contact stalkerrel akkor miután beszéltünk elkezd rám lőni és megöl. Lelőni nem tudom, halhatatlan. Próbáltam előle elfutni is de jön utánam :( Van erre esetleg valami megoldás? A legújabb patch van fent. Esetleg egy mentés is jó volna pont azutánra, hogy megyünk a warehauses felé. Köszi
    Üdv
  • basho
    Egyébként a valóságban is igaz, hogy a kalasnyikovval egy 20cm-es betonfalon, vagy egy 30-40cm. vastagságú fa derekán is át lehet lőni, akkora a lövőereje. Szó szerint le lehet építeni vele egy átlagos, téglákból fölépített falat. Szóval az alkotók közel állnak az igazsághoz, amikor valamelyik ellenséges karakter átlő ránk a falon, vagy a fán... És inkább igazabb ez, mint az én nyolc tonnás teherbírású Stalker karakterem, ami egy ici-picikét nagyon erős túlzás...
  • basho
    Az ugrás magasságát átírtad?
    Hol, és hogyan lehet ezt megcselekedni?
    Persze nem akarom, hogy a karakterem szuper-kenguru legyen, de én is szeretném, ha valamelyest könnyedebben ki-be ugrálna csöbörből-vödörbe!
  • IFOR
    ennyi kegyes csalás belefér.....ha már néha az ellen fal mögül is kilö:-)) amugy az ugrás magasságát irtam még át, hogy legalább konténerekre vagy autokra fel tudjak menekülni mint a valoságban...
  • basho
    Nos, erősen olybá tűnik, a gépem operációs rendszerére is ráfér már egy kis operáció... Beszéltem egy rendszergazda barátommal, aki nem tartja ugyan egészséges megoldásnak a Windows újrahúzását,de jobb híján ez is megteszi. Még esetleg egy karbantartó futtatás lehetséges a Windows telepítőlemezről, de már úgy vagyok vele, hogy fél munkát nem szeretnék végezni. Egy rendesen föltelepített, hibamentes Stalker játékot szeretnék futtatni végre.

Ami a nagy súlyt illeti - bevallom túlzás.
    Inkább próbának szántam, hogy a Lost Alphában lehetséges-e?

Nem is szándékoztam megtartani a játékot abban az állapotában, ahogyan föltelepítettem, mert nagyon nem szórakoztató, ha öt percenkét, bug miatt, megadja magát a játék... A rendszer újrahúzása, és a játék újratelepítése után persze belekontárkodok megint a súlyhatár beállításokba, de nem kell nekem nyolcezer kiló cipelt súly. Pár száz kiló is megteszi bőven, és ezzel még a játék lényegét sem fogom agyonütni. Egyébként jobban szeretek gyűjtögetni, kutatni és kereskedni, mint harcolni és lövöldözni, de ha nem hagynak kiteljesedni ebbéli tevékenységemben (márpedig bizony soha sem hagynak...), akkor bizony Kalasnyikovot rántok én is. És nem panírban, serpenyőben...
  • SaGa
    Ha telepítés közben ki kell hagynod néhány fájlt, mert nem tudja felülírni, annak két oka lehet:
    1: fut a program, miközben patcheled/újratelepíted
    2: win7-en (8-on) a c:program files alá telepítetted és nem kapcsoltad ki a rendszer által védett fájlok védelmét.

kezd elölről. Uninstall.
    Telepítsd fel az alapot, valahova máshova, "futtatás rendszergazdaként" módon. Ne kapkodj, várd ki, míg mind a 4 komponens feltelepítését felajánlja szép sorban és mindet hagyd is jóvá.
    Amikor kész van mind (utoljára azt hiszem az xvid lejátszót teszi fel), akkor futtasd a patch telepítőjét, szintén rendszergazdaként.
    Játsz.
  • ataaa
    Csak ezzel pont a logisztikai dolgokat ölöd meg a játékban. A csomópontok, járművek így tök feleslegessé válnak. Persze ha csak a sztori végigtolása érdekel, akkor rendben van.
  • SaGa Jr
    Lacika 1992:
    Ugyanúgy kell telepíteni mint bármely gépre. Az operációs rendszered beállításától függ, hogy telepítsd a program files mappába vagy sem (ha kikapcsolod az ULC-t akkor nyugodtan).

M1kka Makka:
    Vedd meg a recepteket az ezt árusító emberektől (Yantar meg concrete factory kutatója). De amúgy értelme csak a Sauron's Eye, Flame, Firefly és Rock típusoknak van. A többinek több a hátránya mint előnye (teljesen pozitív hatású csak a Rock, a többinek mind van legalább egy hátránya).

basho:
    A korábban általad leírt dll törölgetések, meg fájl törölgetések nem kellenek ha 64 bites operációs rendszered van (Win 7 64 bit vagy win 8/8.1). Azokat a fájlokat csak akkor kell letörölni ha nem 64 bites a rendszered de ha nem az akkor inkább hagyd a játékot mert nem tökéletes az optimalizációja 32 bites operációs rendszerekre.

Nálad, a problémáidból kiindulva, egy nagyon összehányt, rosszul beállított és nagy valószínűséggel nem karbantartott operációs rendszer lehet fenn a gépeden, ami korlátozza a jogosultságaidat és ebből jönnek a hibák (már ha nem 32 bites rendszerre akarod ráerőszakolni a játékot). Emiatt nem tud telepedni a patch sem, mert valamilyen korlátozás nem engedi a fájlok felülírását. Futtasd rendszergazdaként a patch-et is meg a játék telepítőjét is.

Ne kavarj a kicsomagolási helyekkel, hanem csinálj egy mappát ahová kitömöríted a játékot és majd onnan telepítsd, meg kreálj egy másikat ahová a patch-et töltöd le és majd indítod onnan.

A játékhoz meg annyit, a lové nem kell csak lőszer vásárlásra és javításra/tuningra, mert a legjobb cuccokat kapod és találod, nem kell eszközökre költeni egy vasat sem (márpedig költségesnek csak az új cuccok vétele tekinthető).
    Tehát nem kell felhalmozni a pénzt mert csak gyűlik haszontalanul(meg lesz is olyan hely ahol a játék lenulláz). Ez is egy érv a felesleges kapacitás növelés ellen, amit ha megcsinálsz, pont a játék alapját adó nehéz döntéseket ütöd ki mert mindig lesz mindened, mindig ki leszel tömve pénzzel, így a játék alapvető élménye drasztikusan romlik.

Plusz ha annyira nem bírsz meglenni a végtelenhez közeli kapacitás nélkül, van beépített megoldás a nagyobb teher cipelésére. Ott van a kismillió összeszedhető jármű a csomagtartójával. Oda lehet halmozni csak vigyázni kell a gépre, nem szétlövetni meg szétveretni.
  • basho
    Bajban vagyok az 1.3001-es javítás telepítésével. Egyszerűen nem telepedik. Mintegy harminc-harmincöt fájl kihagyást kellett eszközölnöm, mire "föltelepedett" a javítás. Aztán megláttam, hogy mégsem... Kínomban már arra gondolok, hogy magam fogom megkeresni majd letölteni a netről a kihagyott fájlokat és föltelepíteni egyenként, de ezt nagyon fából vaskarika megoldásnak látom,és úgy vélem,a külön föltelepített kis fájloknak semmi köze sem lesz a nem létező és nem futó 1.3001-es javításhoz. Attól tartok, hogy az egészet előröl kell kezdenem... Merthogy nem a Torrent-linkről töltöttem le a játékot, hanem a Part1 ... - Part4 linkekről. Mit gondoltok, ez a hiba forrása? Mindenesetre tanultam egy-két dolgot Tőletek. Nem félek a játék újratelepítsétől. A Torrent linkről, biztos ami biztos alapon, letöltöttem még egyszer. Onnan már csak ki kell csomagolnom.

Ám az olvass el jegyzettömbben ott is az alábbiak állnak:

"S.T.A.L.K.E.R. - LOST ALPHA
    ---------------------------
    version: 1.3000

Download all 4 parts, then
    use winrar or winzip to
    unpack them to a dir. Then
    run setup.exe and follow
    the instructions!

64 bit operating system is
    highly recommended on dx10

copyright gsc dezowave 2014"
  • basho
    Vettem... Természetesen túlzás a részemről a hatalmas súly, de pár száz kilónál úgy sem érdemes többet cipeltetni a karakterrel, mert szó szerint átláthatatlanná válik a hátizsák tartalma. Nehéz lesz benne bogarászni. Viszont megnyugtató a tudat, hogy még mindig tudsz cipekedni, és nem fog lelassulni a karakter. És persze a lóvé sem jön rosszul, amit az árúért kapsz...
  • mcmoha

• basho
    Ha valakit még érdekelne a súly átírása:

Az eddigi Stalker játékokban, mind a háromban, lehetett változtatni. És egy az egyben ugyanúgy...

A tömeget 3 helyen kell változtatni:

a system.ltx-ben a max_weight értékét kell.
    Az actor.ltx-be pedig a

max_item_mass
    és a
    max_walk_weight értékén kell változtatni.

A változtatandó fájlok helyei:

system.ltx - gamedata/config
    actor.ltx - gamedata/config/creatures

1.
    Nyisd meg az "fsgame.ltx" fájlt a játékkönmyvtáradban, és keresd meg ezt a sort :

$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata

Változtasd meg ekképpen::

$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata

/De azt tapasztaltam, hogy ez az átírás már automatikusan, "gyárilag" , benne van az "fsgame.ltx" fájlban./

Ám ha mégsem volna benne, akkor előtte készíts egy biztonsági mentést az fsgame.ltx fájlról!! (Mielőtt beütne a Na bazdmeg!") Egy esetleges probléma esetén ezzel visszatudod állítani az eredetit.

2.
    Majd ezután írd át az értékeket:

system.ltx
    ----------
    max_weight = 500 /vagy a kívánt érték/(eredeti: 50kg)

Actors.ltx
    ----------
    max_item_mass = 500 /vagy a kívánt érték/(eredeti 50kg)
    max_walk_weight = 700 /vagy a kívánt érték/ (eredeti 70kg)

Figyelj arra, hogy a max_weight érték és a max_item_mass érték megegyezzenek!

A max_walk_weight (sétáló, elinduló, még elinduló) érték lehet maximális is akár. Nálam, a SHOC-ban, ez a határ 9999kg.

// És csak azért ennyi, mert az öt számjegyű értékkel nem bír mit kezdeni a játék,de elannyira nem, hogy maga a játék - el sem indul ha öt számjegyű értéket adsz a max_walk_weigh - nek!!!!
    Nem kell újratelepíteni, csak négy számjegyűre kell javítani és menteni. //

Azt tapasztaltam, hogy az fsgame.ltx fájl és az értékek átírása is elegendő lesz a súly átírásához, nem kell hozzá letölteni semmiféle segédprogramot, mint az előző Stalker játékok esetében.
    Úgy vélem, ezt a programot alapból beépítették a készítők.
    Ezt a feltételezésemet támasztja alá az eredeti "fsgame.ltx" fájl is.

A karakterem, jelenleg, 8000kg.-al sétálgat a zónában.
    Csak Szidorovics meg ne tudja...
  • Lacika1992
    Miért most ha nekem is terás vinyóm van meg i7 meg stb akkor máshogy kell telepíteni mint egy mezei 2 magoson? -.-
  • M1kka Makka
    mergelhető artifactekről leírást hol találok?thx!

off: x-18ban a doksi hajkurászástól kicsit besokalltam
    szeretem a kihívásokat, de az utolsót-a liftaknásat- youtube nélkül az életben nem találtam volna meg
  • basho
    Hálásan Köszönöm! Szép és érzékletes válasz!
  • mcmoha
  • mcmoha
    Igen arra gondolok, a dx8-t tedd zárójelbe, az csak plusz infó. :D
  • basho
    Kérlek, bocsáss meg,de ez nekem kínai - "static lighting-al (dx8) használni..." Nem értem, amit írtál. A Statikus fénybeállításokra gondolsz, amelyet a főmenüben lehet megadni? És mi lenne a "dx8"?? (Nézzétek el nekem, ha nagyon a számba kell rágni bizonyos dolgokat... Nem volt ez másképpen az előző három Stalker játékomnál sem...)
  • mcmoha
    Én végigjátszottam a játékot static lighting-el és egészen a Radar pályáig nem volt különösebb problémám. Onnét már roszabb volt az x2 labor meg őrület. Olvasgattam a klf fórumokat és feltünt, hogy másoknál sokkal kevesebb leállásom volt. Másoknak voltak olyan bugjaik amit még direkt se tudtam megismételni. Ezért gondolom azt, hogy dx8-ban sokkal barátságosabban fut a játék. (2 gigás a videom és 16 GB a RAM)
  • mcmoha
    Ne a gamedata mappát add meg telepítésnek, hanem a játék főkönyvtárát. Ez más programok pachelésénél is így működik.
  • basho
    Köszönöm! Bevallom, nem nagyon figyeltem, hová csomagolja ki. Találtam letölthető 1.3001-es patc-et, és megkezdtem a kicsomagolását. Gondolom, a gamedata mappába kellene, mert a telepítés helyét kéri tőlem. Remélem, nem tévedek... (akkorát).

A másik gondom: amikor elkezdtem kicsomagolni az 1.3001-es javítást, rengeteg kihagyást kellett nyomnom, hogy tovább menjen a telepítő. Na de amikor az XR_DA.exe fájlt is kihagynom kellett, menten összecsomósodott a szemöldököm, és olyat találtam mondani, hogy a monitorom is belevörösödött. És nagyon tartok attól, hogyha a rendes helyére (gamedata mappa??)csomagolom ki a javítást, akkor ugyanez lesz a problémám...

Viszont észrevettem, hogyha nem engedek a negyvennyolcból, és újra meg újra megnyomom az "újra"-gombot, továbbhalad a telepítés folyamata.
    Gyorsan abba is hagytam a javítás telepítését, és visszakoztam...

Ezek szerint az "újra" gomb nyomogatásával halad a telepítés, még ha csigatempóban is...

Remélem jól írtam meg a telepítés helyét.
    "Help Me, Stalker, Help Me!!"
  • IFOR
    köszi..már az összes környezo házat felturtam,
  • SaGa Jr
    IFOR:
    Járd körbe az épületet nyitott szemmel. Ott lesz egymás mellett egy bejárat az épületbe meg mellette egy lejárat a pincébe. Na ez utóbbin kell lemenni. Elég nehéz nem észrevenni.

basho:
    Sosem csomagolunk ki játék patch-et a játék fő könyvtárába, kivéve ha kimondottan ezt kéri a leírása. Ugyanígy nem telepítjük soha ugyanoda a játékot ahová kicsomagoltad a telepítő fájljait. Mindig máshová tedd a telepítőket és patcheket, azt futtasd onnan. Ha rendesen van feltelepítve a játék akkor a patch telepítője magától megtalálja és jó helyre rakja majd. Ekkor a játékot elindítva nem 1.3 és sok nulla lesz kiírva alul, hanem 1.3001. Ha ez van ott akkor tudhatod, fel van rakva a patch.

Sokszor fagyásokat meg olyan malőr is tud okozni, ha teszemazt nem szoktad karbantartani a meghajtóidat és nem csinálsz időnként defragment-et (töredezettség mentesítést).

A fagyások sokszor meg a gépedtől is függenek. Ha valami nem jól van beállítva (ez lehet védelem, jogosultság meg kismillió más dolog), túl sok vacak fut a háttérben, a legújabb driver-t használod (ami esetleg pont semmit nem ér a kártyádhoz mert azok már jó ideje inkább csak a legújabb kártyákhoz vannak optimalizálva), töredezett nagyon a meghajtód csak hogy néhány példát említsek.
    Van amit tudsz egyszerűen orvosolni (elég sokan beszámoltak róla, hogy nem a legfrissebb driver-rel a játék jóval kevesebb fagyást produkál, illetve fel kell rakni mindent a 3rdparties mappából ami ott van), van amit nem.

mcmoha:
    Ez így véleményem szerint butaság, de legalábbis részigazság (főleg mert vannak tipikus hibák amik csak static lighting esetén jönnek elő). Amiért "jó" a static lighting, az a nagyon alacsony memória igénye. 1 gigás kártyával elég könnyű kiszaladni dinamic lighting esetében a memória mennyiségből és az is fagyást fog eredményezni. Ehhez persze feleslegesen sok vacakot be kell kapcsolni (illetve automatikusan be is van kapcsolva) de nem nehéz összehozni. Ha az ember csak annyit megtesz, hogy kikapcsolja a grass shadows-t már hatalmas stabilitási ugrása lesz.
  • mcmoha
    A patch-et akárhova kicsomagolhatod, amikor futtatod úgyis tudja hova települjön. :) Amíg nem jön a következő patch célszerű a játékot static lighting-al (dx8) használni mert akkor tizedannyi buggal megy. :)