10049
-
pretorius07 #7640 Na ezt nem tudtam... Ettől független csak akkor érdemes,ha mellékes ellenfélről van szó,ha ennyi warscoreba kerül. Akkor viszont tényleg megérheti,mert beleférhet még egy war rep,meg néhány szövetség felbontás is:)
Na majd meglesem,ha aktuális. -
Chris #7639 Igen, tényleg nem foglal már relation slotot, de én még soha nem kértem. Sokkal inkább mindig a Center of Trade/Estuarykat szoktam elkérni. :)
-
#7638 Már egy ideje nem foglal kapcsolat slot-ot (1.16). Igen, szoktam kérni ha olyan az ország akitől érdemes is.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.06.08. 10:44:13 -
KOXI22 #7637 Én is csak akkor kérek ha van 1 fölösleges kapcsolat helyem , egyébként legjobban kereskedő nemzetéktőr éri meg kérni nem mint pl velence , genova ? -
Lysandus #7636 Pontosan. Jó lenne, ha nem venne el egy plusz dipo relation helyet... -
pretorius07 #7635 Soha nem kérek,mert az plusz egy relation... Elég a war rep -
EM64T #7634 Szoktatok "transfer trade power"-t kérni békekötésekkor? Valami 60% warscore körül van az ára, de nem tudom kiolvasni egzaktul sehol sem, mennyit ad hozzá a bevételemhez... -
#7633 Az utódlás nem, de simán megoldható egyetlen ember és dukát elvesztése nélkül is. -
pretorius07 #7632 Rózsák háborújában semmi para nincs. Nekem meg is volt. Közben harcoltam a franciákkal,elfoglalták a Lancesterek az egész országot,kaptam egy új uralkodót,ámen. Mivel nem volt egy seregem sem otthon,nem vesztettem semmit. Sőt,ami egységet megevett a háború,visszakaptam a lázadás végen:) -
hitman1028 #7631 nem rajtad múlik -
#7630 Igen, ha útodra vársz. :D -
geo91 #7629 hát ezt nem tudtam, ez az első oszmán hadjáratom :D de köszönöm a felhomályosítást -
barnetpowa #7628 Alap szabály hogy a "The Janissaries" eventet nem fogadjuk el.Hiába ad +5% discipline-t meg combat ability-t ha tudod hogy nem lesznek erős uralkodóid a jövőben és szívni fogsz.Öngól ez az event :D -
hitman1028 #7627 ahhoz szerencse kell,te nem tehetsz semmit -
#7626 El lehet kerülni a rózsák háborúját is. :P -
hitman1028 #7625 ezzel nem lehet csinálni semmit,ez egy török event,olyan mint pl az angoloknál a rózsák háborúja -
geo91 #7624 ezzel mit lehet csinálni? hogyan távolítsam el a janicsáros modifiert? köszönöm előre is a segítséget.
-
hitman1028 #7623 steames könyvtáradba katt a játékra ,ott tulajdonságok és ott a bétákra,kiválasztod melyiket akarod -
Lysandus #7622 És hogy lehet visszamenni? -
pretorius07 #7621 Jaja,én is az 1.15-öt ajánlom. -
hitman1028 #7620 elég csak cossacksra visszamenni -
#7619 Ha vissza szeretnék állni egy korábbi verzióra mit ajánlotok? 1.5? -
pretorius07 #7618 A koalíció ellen nem diplo idea kell,hanem better relations over time advisor,hogy minél hamarabb kilépjenek a téged utálók táborából.
Franciákkal influence a legjobb első ideacsoport szerintem. Sokat kell vazallizálni,etetni őket. És az említett csoport ad kedvezményt a diplimatikus annektáláshoz. És ez jó a koalíciók ellen is.
Chris! Örvendek kifakadásodnak:) Téged sem láttalak még így megnyílvánulni a játékról:)
De amúgy egyet értek,és szerintem ezt is az 1.17-tel baszták el. Savoy kampányban ostromoltam egy erődöt. Aragonok egyesével küldték be a 12-es seregembe a kamikazékat,nem győztem okézni a sok nyertes csata üzeneteket. Eddig ilyet sosem tapasztaltam.
Savoyt feladtam (ez másik mese,a burgund inherit nemhogy jó,de csődbe vitt többszöri próbára is,ha valakit érdekel,leírom a tapasztalatokat), és kezdtem egy angol kampányt. Lévén ez volt az első játékom is,még nem ironmanben,kiváncsi vagyok mennyit fejlődtem:) De a lényeg,hogy témánál maradjak. Franciák ellen vagyok,van két kb 16-os stackjük. Mit csinál az ai? Külön-külön belemennek az ország két másik végén ostromló seregeinkbe,amik kb 20-25 stackek + reinforce egységek a közelben. Első 6 évben járunk,ahol nekik nulla morál,míg spanyoloknak,osztrákoknak tradíció. Egyszerűen nem méri fel,hogy veszett fejsze nyele a támadása. Ahelyett,hogy egyesítené az erőit. Nekem ez jól jött ugyan,mert lefeleztem az országát,de valóban nem stimmel valami az ai seregvezetésével,pláne defenderként.
-
Chris #7617 Mindennél jobban utálom, mikor hülyének próbálnak nézni, ez a kiba* játék meg ezt teszi non-stop.
Oké, hogy az oszmánok a végítélet elkárhozott élőhalott hadigépezeteként vannak pozícionálva a játékban, akik vmilyen másik dimenzióból nyerik ki a manpowert és a pénzt a hódításaikhoz és az ellenfeleik mindehhez mosolyogva csettintetnek és inkább pozitív AE-vel jutalmazzák őket...
DE, hogy bassza meg a Paradox, az azért már mégse legyen, hogy az ellenséges hadsereg inkább a saját kardjába dől, minthogy meg kelljen ütköznie velük és aranytálcán kínálják a szomszédok nekik a területeket.
Oman, "Third way" 128. iteráció.
Mint minden muszlim kampánynak, ennek is az a célja, hogy a kezdő időkben elejét vegyem az oszmánok nagy térhódításának, mert ha megerősődnek, akkor csak a végjátékban lehet őket esetlegesen legyőzni, akkor meg már nincs elég idő meghódítani a nagyra nőtt monstrumot.
Félretettem a rossz érzésem amiatt, hogy nagyjából 5 évente halnak az uralkodóim, 2 évente kapok egy stabilty hit eventet (temérdek admin pont megy így a levesbe, ami tech hátrányt is okoz), és az estates-től 10 évente kérhető és kapható elején "erősebb" generalok kb. 3 évente halnak.
Rettenetesen gyorsan, még az oszmán-mameluk háborúk előtt, kb. 40 év alatt meghódítom az arab félszigetet, Qara Qoyunlut, a szomáliai régiót, CoT területeket Indiából, stabil bevétel, 25-30 körüli forcelimit, 4-5 shockos generalok kipörgetésére elköltött 200-300 kard-mana, Persia vazallus, Mameluk szövetség, mert kétszer akkora álló sereg ellen talán nem támadnak, vagy ha mégis, akkor így megverjük őket... Hát lófaszt, támadnak és hogy mégcsak szoros se legyen a háború, mielőtt egyáltalán odaérnék, a Mamelukok 16-osával, negatív módosítókon keresztül, egyenként küldik a csapataikat elpusztulni a 30-as török doomstackre, azután meg miután hozzájuk csatolom az én seregemet, morál-regenerálódás nélkül küldik vissza őket egyenként meghalni.
Undorító és megbízhatatlan, taktikára meg stratégiára mégcsak esély sincs, mikor úgy van beállítva az AI, hogy még a szövetséges is a játékos ellen legyen.
-
Ntj #7616 Policyt a küldetések fülnél, az elvállalható küldetések és a meghozható döntések között. Csak akkor tudsz majd egyáltalán használni policyt, ha van 2 ideacsoportod, amit a végéig kifejlesztettél. -
Lysandus #7615 Akkor a helyedben az influencet venném fel másodiknak, mert az csökkenti az AE-t. :-) -
EM64T #7614 3: az Administrative 25%-al csökkenti a beolvasztás "költségét", a diplomatic csökkenti az agressive expansion büntetést.
Nekem az első az admin volt, abból is az első kettőt unlockoltam a -25% core költség miatt, aztán a diplomatic lesz a második, pont az AE penalty csökkentés miatt :) Utána a trade, amivel pénzhez lehet jutni, és ég majd valami katonai.
4:a koalíció megszűnéséhez békés idő kell, illetve diplo technológiák siettethetik
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2016.06.05. 23:18:59 -
KOXI22 #7613 2. policy az mit jelent hol találom ?
3. Franciával kezdtem most egy újat Humanist választottam élősör . Másodjára mi lenne a legjobb hogy olcsóbb legyen egy tartományt beolvasztani . Meg hogy ne legyen olyan hamar Koalíció ellenem . Influence lenne erre a legjobb ?
4. Ja és ha már létre jött a Koalíció ellenem azt hogy tudom a leghamarabb felosztatni ?
Kösz az infókat . -
zsomborbela #7612 Köszi a segítséget! -
pretorius07 #7611 A provincia értéke a developementtől függ. Ez ha rákattintasz a tartományra,akkor a kép alatt lévő számok.
Trade goods térképet ha megnyitod,akkor látod,mit termel a provincia. Unrest az idők folyamán lejebb megy egy foglalás után,de többnyire lesz egy felkelés. Ha elfoglalsz valamit,akkor nem szabad növelni az autonómiát,le kell verni a lázadást. Már ha van hozzá sereged,manpowered. De ha egy háborúban nagyon kimerülsz,akkor mindenki lázadni fog:)
Ha nagyon kezdő vagy,nézz meg pár videót. Pl racconandmt magyarul van,és egész jól tanulható belőle:) -
Ntj #7610 Tanácsadóval,ideákkal,eventekkel,stabilitás növelésével,policyvel,minél magasabb a legitimitás és a presztízs az is ad, talán még pápai pontokkal, de ebben nem vagyok biztos -
KOXI22 #7609 1. unrest hogy tudom csökkenteni ? -
hitman1028 #7608 horvátországot is el kellett,sőt még 1-2 tartományt át is kellett adni nekik -
HUmanHunter #7607 Már nem lehet, régen is csak akkor lehetett ha elengedted Erdélyt vazallusnak, de most már maximum akkor ha teljesen elengeded :D -
hitman1028 #7606 szepesbe is van,van egy olyan térkép ami megmutatja melyik tartományba mi van
régen lehetett,asszem már kivették -
zsomborbela #7605 És Magyarországgal lehetséges bekerülni a Német-Római Császárságba? Ha igen akkor hogyan? -
zsomborbela #7604 Ja és még valami: hol látom, hogy jelenleg mennyi az agressive expansion-öm? -
zsomborbela #7603 Aha, köszi! :D És pl. honnan tudom, hogy melyik provinciában van aranybánya? A másik kérdésem az lenne, hogy mi határozza meg egy provincia értékét, és hogy honnan tudom, hogy melyik mennyit ér? -
pretorius07 #7602 A bevételek akkor a legjobbak,ha nyugibvan az országban. Ne legyen unrest,és ami fontosabb,mindenhol legyen a lehető legkisebb az autonómia. Minél kisebb az autonómia,annál jobb az adó/termelés. Ahol megéri,ott élíts marketplace-t,templomot.
Azt nem tudni,hogy milyen területeid vannak,de a kereskedőid küldd a legmegérősebb helyre. Ha van aranybányád (serbiában kosovot kell elfoglalni pl),akkor ott növeld a developement szintjét.
Ha katolikus vagy,akkor a pápai befolyás pontokért vegyél tax modifiert.
Kb ennyi. De persze minden függ a térképektől:) -
zsomborbela #7601 Sziasztok! Új vagyok itt, de nagyon szeretem a játékot, viszont lenne néhány kérdésem. Magyarországgal vagyok, és már az 1630-as években járok. állandó pénzhiány van-még egy 28k-s sereget sem tudok eltartani fullon, pedig 32 a limit. Hogyan növelhetném a kereskedelmi bevételeket? Adnátok pár tippet? Előre is köszi