10049
-
winterpeti #7840 szevasz, most már nyugodtan megtámadhatod, mert nincs senki aki támogassa, de először, ugye break vassal, aztán truce aztán attack, ha nem akarod kivárni az 50 évet -
hitman1028 #7839 na csak összejött xd
-
NineTY #7838 ja szóval egy event, mert normál esetben nem sok értelme lett volna -
NineTY #7837 nem játszok nagyon sokat vele, mert egy idő múlva fárasztó xd -
Lament #7836 Sziasztok!
A The Chrysanthemum Throne achival szórakozgatok és most elvileg talán összejöhet. Shibával kezdtem és legyőztem Japánt így most én vagyok Japán. Csak Hosokawa maradt de mint a képen látható nem kevés agressive expansionnel :D.
Kérdésem az, hogy tudnám ezt kicsit meggyorsítani? Megtámadni őket jó lenne, csak CB-m nincs. Meg nem tudom, hogy akkor megkapom -e az achievementet... 50 év kb mire elkezdhetném az annektálást :D Influence Idea segíthet akármit is?
Utoljára szerkesztette: Lament, 2016.07.31. 03:46:10 -
#7835 A választ itt találod. -
pocoksari #7834 nem sokat haladál, mármint időben :)
igazából nem látok rá okot, hogy miért ne lehetne ebből wc -
NineTY #7833 Azóta hódítgattam egy csöppet a világ körül, az overextension nagy részét ledolgoztam, és jöhet a kövi háború Ming ellen, mostmár csak vagy 10 fortja van nem 20, szal ez tán nem lesz annyira szenvedős.
Az angoloknak beütött az amerikai függetlenségi háború, és így elszakadt 2 gyarmata is, és háborúban vannak velük. Arra gondoltam, hogy én is belépek az elszakadt kolóniák ellen, ha az angolok győznek akkor visszakapják a 2 gyarmatot? (és én utána elfoglalom az angolok maradék területeit szóval megkapom én)
Tisztára csodálkoztam, hogy Kongó ellen elveszítettem a Deus Vult CB-t, azt hittem valami bug. Most megnéztem, és katolikus hitre váltottak. Ez normális dolog? :D
1661-ben a térkép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: NineTY, 2016.07.30. 16:02:11 -
NineTY #7832 Európában nem szaladtam el nagyon, szal még van elég dolog, amit a közelben is ki lehet nyírni :D
Hát igen Afrikában nem sok hasznuk van, főleg mivel még nincs földi összeköttetés, de például a legutóbbi ásziai hadjáratomban egész hasznosak voltak. Már arra fele megvan a földi összeköttetés (ha egy kicsit kerülve is) szóval odaérnek, csak elég hosszú idő alatt. Meg Úgy csináltam, hogy ne kelljen megint felvonulniuk, rögtön hirdettem háborút egy másik ázsiai nagy ország ellen, és akkor egyúttal azt is bedöntötték. Bár igen így mégjobban nőtt az overextensionom, meg főleg a vazalloké, szal egy ideig rebelleket ütögetek. De ilyenkor jó a HRE, mert akkor hirdetek valami háborút a közelben, szal folytatom a terjeszkedést, és ott se kell lennem hozzá. -
pretorius07 #7831 Puding próbája az evés:) Most hozhatunk érveket,de úgysem tudjuk meg,amíg valaki ki nem próbálja. Azért azt se feledd,ha egyesítesz,akkor gyakorlatilag az egész világ trade-je a te kezedben lesz,lévén minden európában köt ki. És ha nincs európában más ország...
Szerintem ha egész európa state,máshol nem is nagyon kell már. A vazallok meg mondjuk indiában-afrikában már nem jelentenek előnyt háborúban,mert mire odaérnek,rengeteg idő,morzsolódás. -
NineTY #7830 Nem nem lenne, mert nincs rá egy darab state slotom se :P
Igen persze ha az egészet bestatelném akk bizta hozna jó sokat, bár nem vagyok benne biztos, hogy akár a max state szám elég-e egyáltalán a HRE-re (amit nem fogok elérni, mert core-olásra kell a pont nem techre)
De az egyesítéssel biztosan rosszul jársz, (gazdaságilag is, mert katonailag természetesen), mert az a pár stated lehet máshol is, HRE vazall-adót nem kaphasz máshonnan.
Amúgy megnéztem, a truce idő refreshelés még mindig megy. -
#7829 Jólvan akkor elmondom.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
#UlmGoneWild :DD megbújnak a kis mocskok Ausztria mellett.
-
NineTY #7828 de, mostmár egészen biztos vagyok, hogy Magyarország dickbutt alakú :D -
pretorius07 #7827 Nem értek egyet azzal az egyel,hogy ha egyesíted a hre-t,akkor nem lenne 80 dukát/hó. Európa igen szép developementekkel bír. Valószínű kicsit át kellene szervezni a state-eket,de tuti nagyobb bevételed lenne. Nemrég postoltam az angol kampány végét,majd 800 dukát volt a bevétel,kevesebb mint 600 kiadás mellett,és "csak" a római birodalmat alapítottam meg,európa kevesebb mint fele volt az én kezemben.
A territory core félárat meg ne a res publicához nézd,hanem a cossackhoz. Ahhoz képest fele-fele. A res publica idején minden nagyon más volt még! -
#7826 Segítek, nem az én országom kell nézni.:DD -
NineTY #7825 Gyakorlatban a korrupció úgy megy, hogy elfogadod a békét, lesz overextensionod, arra kiszámolja gondolom mennyit kell egy évben fizetni és elosztja 12-vel, és már abban a hónapban vagy tán csak a következőben kell fizetni. Ha változott az overextension, akkor rögtön változtatja a fizetendő összeget nem csak egy év múlva. -
NineTY #7824 hát most nem lenne :P -
NineTY #7823 biztosan dickbutt :D bár nem tudom pontosan hogy is jön ki, sosem próbáltam memorizálni :D -
NineTY #7822 Nem 0.005, nem tudom az a szám mi, de nekem 148% overextensionnál 0.027-et kell fizetni per development, hogy ne nőjön nulláról. Ha ennél kevesebbet adsz rá, akkor nőni fog valamennyivel, és ugyanúgy ki kell fizetni majd később, ha vissza akarod csökkenteni nullára.
Ezt a 0.27-et az országod összes efektív developmentjére ki kell fizetni, szóval én még jól is járok, mert a hódítás nagy része a HRE vazalloknál van.
Az effektív development az az összes developement, súlyozva a local autonomyval (szerintem 10 developmentes full core, azaz 0% autonómia az 10 developement, ugyanez a 10 developmentes provincia teritoryként, azaz 75% autonómiával 2.5 developement)
KIszámoltam az effektív developementemet:
37,85 dukátot fizetek havonta korrupcióra, 1 effektív developmentre 0.027-et. Szóval az összes 3290 developmentből 1401 az effektív, azaz mindössze az országom 42%-a jár is bármiféle gazdasági/manpower előnnyel.
Ha nem HRE tagoknak feedelném be a területek nagyon nagy részét, hanem én foglalnám el, akkor ez az arány sokkal rosszabb lenne, mert a teritory-k alig adnak bármit is.
A core-olás árát meg tuti nem felezték le teritoryra. Régen én még a Res Publicával játszottam, ott nem emlékszem mi alapján számították, hogy mennyibe kerül core-olni valamit, szerintem basetax alapján.
Most van egy tartomány Cuenca (a neve nagyon fontos :D ), 4 tax, 4 prod, 3 manpower, azaz 11 developement. Developmeneként 10 admin pont a core. Nem hiszem el, hogy régen egy 4 basetaxos provinciát 110 admin pont volt core-olni, amit most ha teritoryra akarsz csak, hogy ne csináljon semmit, akkor nagy kegyesen a fele.
És én még mindig nem panaszkodok, csak azt akarom bizonyítani, hogy szerintem a Mare Nostrumban csak és kizárólag a HRE segítségével lehet World Conquestet csinálni, mert például a normál hódító Törökország, most a meghódított területekből közel semennyi pénzt/manpowert nem kap, szóval a bevételei igen jelentősen csökkentek, és van két új "adó", a state maintanence és a korrupció, szóval a kiadásai pedig jelentős mértékben nőttek.
A HRE dolog is eléggé szembe megy a logikával, mert így hogy vazallok (azaz bevételüknek csak kis részét adják nekem) adnak 80 dukát/hó bevételt, ha egyesíteném a HRE-t, azaz mostmár "bevételüknek nem csak egy kis részét, hanem az egészet nekem adják", nincs az az Isten, hogy abból bármiféleképpen 80 dukát/hó legyen. -
#7821 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
find the meme játékunk következik. -
Lysandus #7820 Pontosan meg nem mondom, hogy számolja. De minden egyes patch-csel lassítanak valamit a potenciális terjeszkedési gyorsaságon. -
pocoksari #7819 200k katonát? :D :D a török wc végére majdnem 6milla katonám volt :D -
pocoksari #7818 de akkor jól értem? kifizetsz maximum 0,005 dukátot developmentenként havonta és akkor nincs korrupció?
+0.5% per year Overextension
ezt hogy számolja? ha volt az adott évben, akkor adja, vagy megnézi mennyi overext. van és azt arányosítja (pl. 50overex. mellett csak +0,25%/év?) Ezt évente számolja vagy minden hónap végén hozzászámolja az éves érték egy tizenkettedét?
mert akárhogy is nézem, így a 0,005 dukátnál ténylegesen kevesebb kell...nem sok ez, de tényleg...nem állítom, hogy kellemes, de ettől nem lassulok be, főleg nem európai országgal...ugye nincs mindig overext., akkor sem pont 100%on és amikor azon van, akkor sem kell a full csökkentőt bevetni...szerintem a nagyátlag nem több 0,003/development... -
NineTY #7817 Nekem nincs semmi bajom, mert Ausztriával vagyok, és a HRE-ből kapok 75-öt, kolóniákból 20-at, aranyból 15-öt, tradeből 75-öt, a bázis bevétel (adózás és termelés) nagyjából a bevételek 1/3-ad részét teszi ki.
Szóval nem tudom, hogy más ország hogyan tudná eltartani a WC-hez szükséges 200k katonát, flottát, már csak a HRE 75 nem létével (szerintem más ország nem tudja megcsinálni a HRE-t elég hamar, illetve nem kap csak úgy ingyen területeket) az a 60 profit, ami csak a legjobb időpillanatban volt, rögtön -15 lenne. Ezen kívül sztem valami közel-keleti/ázsiai országnak nemigen lesznek kolóniái egyhamar, illetve sztem a trade lehetőségek is jelentősen kisebbek, mint Európában, főleg ha mindenki utál és blokádol, és nincs egy kontinensnyi vazallod aki nem.
A korrupció nem "vészes", csak ha általában 100%-os overextensionnal terjeszkedsz, akkor -30 dukát/hó, mindig. Szóval csak úgy a semmiből egy jelentős kiadás pluszba.
Utoljára szerkesztette: NineTY, 2016.07.29. 12:12:30 -
Lysandus #7816 Érezhető mértékben csökkenti a terjeszkedés sebességét, hidd el. -
pocoksari #7815 En spec. penzt kerek minden bekekoteskor, lehetoleg az osszeset ami van neki + a 10%os sarcot.
A korrupciot meg nem lattam, de ahogy neztem penz kell hozza es akkor nyugiban marad...0,005dukat/development/ho nem tunik olyan soknak. -
pretorius07 #7814 De ha van 60 profit,akkor mi is a gond??? -
NineTY #7813 Csak nem tudsz valami sok statet csinálni, én még mielőtt kitettem a lábam európából elhasználtam kb mindet, szal a meghódított területek 25% bevevételt, manpowert termelnek csak. Szóval a hódítással nem leszel gazdagabb és nem lesz több manpowered, csak nagyon kis mértékben. Ja meg ugye hódításra kapsz overextensiont, overextensionra meg kapsz korrupciót, és hát nem olcsó, 138%-ra 38 dukát/hó. Meg a statekat fortokat is el kell tartani, szóval legalábbis amivel legutóbb játszottam még pár éve, a Res Publikához képest sokkal több költség van.
Bár igen azóta rendberaktam a gazdaságom egy csöppet, beannexáltam Portugáliát, Kasztíliát, szal kaptam még pár nagy developmentes területet és coret is rájuk, a fortok nagy részét leromboltam, semmi értelmük nincs, csak egy nagyon kicsit lassítják az army tradition csökkenést, azonkívül meg szívás, mert elfoglalják őket a lázadók, és le kell ostromolni és azon kívül egyébként nagyon drágák eltartani.
Illetve pár aranybányát state-ltem, és full coreltam.
Szóval így már van össz 290 bevételem, abból profit 60 (korrupció nélkül ~100 lenne, de a korrupció nem megy még egy ideig sehová :D), bár crusadeben vagyok, illetve war taxolok, szal kevesebb lesz. -
pocoksari #7812 na ja, nekem is az jött le belőle, hogy brutál sok admin pontot meg lehet így spórolni... -
pretorius07 #7811 jól érted,illetve a state ad autonomy csökkentést is. Épp ezért nem éri meg elpazarolni a state-eket a kis developement területekre,lásd afrika mondjuk. Ott kell második mag,ahol visszahozza a state árát,ad manpowert,force limitet is.
Ez a state rendszer pont arra jó,hogy lehet admin pontot spórolni,rengeteget! -
pocoksari #7810 az még nem volt, most olvasom, hogy mi az
szóval ha elfoglalsz egy területet, akkor az alapból core nélküli territory lesz (van overextension)
azt 50%os költséggel coreosíthatod, de még mindig territory (itt már nincs overextension)
és ha akarod (megéri), akkor a maradék 50%os coreosítási költséggel "state core" provinciát csinálhatsz belőle (persze ha van rá szabad limited)
jó értem? -
pocoksari #7809 nem, a kozák kiegészítővel, az új fort rendszer már abban is bent volt
egy koalíció volt csak, de az is megszűnt, eléggé odafigyeltem ;) -
pretorius07 #7808 Sőt,200+ bevétel,lásd,amire válaszoltam,pedig naaaaagyon messze volt a wc-től:) -
pretorius07 #7807 Régebben így volt,de új patchekben nem játszottam ezzel a lehetőséggel.Lehet fixelték,akkor bocsi!
Az új state rendszer pedig jó! Arra figyelj,hogy a trade centerek mindig state-ben legyenek. És nagyobb development provinciák is. A kis (mondjuk 10 alatti) fejlettségűek elég territorynak.
Nekem az angol kampányomban 100 dukát feletti bevételem volt,nulla vazallal,és max sereggel,rengeteg forttal,3-as advisorokkal. Tehát a state rendszerrel is lehet bőven bevételt termelni. -
NineTY #7806 ez a truce idő csökkentés biztos?
valamikor háborúztam a törökökkel, Hejaz is bent volt, sztem elszedtem tőle 100%-ot, utána megtámadtam egy szövijét, relative hamar white peaceltem Hejazzal (mert a deus vult CB-vel akartam inkább tőle területet), és sztem mintha a hosszab truce maradt volna, de nem biztos nem figyeltem annyira. -
NineTY #7805 meg ez az új state rendszer egyáltalán nem jutalmaz, ha jelentősen nagyobb lesz az országod
a HRE-ből kapott 75 dukát/hó nélkül elképzelésem nincs hogyan lehetne megélni -
NineTY #7804 mare nostumban? mert ezzel az új fort rendszerrel a háborúk eléggé elhúzódnak, mert nem tudsz mindent egyszerre ostromolni
és nálad voltak jelentősebb koalíciók? mert régen én is próbáltam a törökökkel WC-t, de a koalíciók miatt a végén egyáltalán nem lehetett haladni -
pocoksari #7803 Akkor van wc ha csak te vagy és a gyarmati államaid.
Hivatalosan ebbe beleszámit még az is ha valami subjected (vazall, pu) birtokolja a területet. Én azt nem tartom annak, raadasul nagysagrendekkel konnyebb elerni. -
KOXI22 #7802 Természet híve vagy hogy nem használsz WC ? :)
4. Komolyra fordítva a szót mikor van WC ha 1. helyen állsz pontoknál a jobb felső sarokban vagy van valami más féleképen kell nézni ? -
pretorius07 #7801 Had kontárkodjak bele én is:)
Az overextension tenyleg nem baba 100 felett. Igen,túl lehet élni,de nagyon sok negatív modifiert ad,nem beszélve a random eventekről,amik garantálják az unrestet,lázadást. Inkább foglalj kevesebbet. Hosszú távon kell gondolkodni,nem 30 év alatt lesz meg a wc.
Ha lerohansz egy országot,és területet foglalsz,utána támadd a szövijét,white peace,és a 15 év truce lemegy 5-re. Addig megvan a core,5 év múlva újra támadod. Magyarán nagy overextension nélkül,ugyanannyi idő alatt meglesz ugyanannyi területed.
Bár én még sosem próbáltam a wc-t,de talán a következő az lesz...