10049
-
inkvisitor #7480 Biztos vagy ebben?
Mert én Kasztíliaként egyszer csak megörököltem Burgundy-t. Majd az egészet megkaptam és csak néztem hogy ez mi. Utána ráment majd 50 évem, míg annyira átrágtam magam a franciákon hogy össze tudtam kötni a területeimet. (közben jócskán megnöveltem az amerikai területeket és bekebeleztem Portugáliát is. Az angolokat meg megették a skótok, hogy aztán az északi területeik Inwerness néven függetlenedjenek. Az Abgolok jelenleg egy Dél-Amerikai nép). Aztán meg egy 35K zsoldosbandát kell folyamatosan tárolnom az alföldeken, mert hollandiához akarnak tartozni. -
pretorius07 #7479 De választhat,és én választottam is. Vissza lehet csinálni,pár választás kell hozzá,hogy visszaessen annyira a tradíció...
Egyébként most jut eszembe,hogy ha megalapítom itáliát,akkor úgyis repülök a hre-ből,és akkor meg tök felesleges most bent maradni,lévén köztársaságként úgysem lehetek császár előtte,hogy eljátszam az újra hozzáadok minden provinciát játékot:) mert a republicot nem dobnám most... Jól lehet játszani vele monarch pontok tekintetében,nincs stability drop,és mindig van ingyen hadvezér,akik nem is rosszak... Épp most volt egy 6-os shocker,plusz 2-es siege-el:)
Burgundia egyébkén jelenleg nem szomszéd,és nem is terveztem még svájc felé menni,mert arra nagy a koalíció veszélye. Eddig óvatos terjeszkedéssel is elég magabiztosan haladok,semmi nyoma ellenségeskedésnek.
Ezelőtt próbáltam egy ausztriát,szintén 1.17-tel,és ott azt tapasztaltam,hogy irányíthatatlan már a burgund inherit event,nem úgy,mint régen. Inkább maradjon meg ez a nemzet,minthogy a spanyolok,vagy osztrákok nyerjenek vele,a franciákról nem is beszélve,mert ők mindenképp jól járnak,ha beüt az esemény. -
Chris #7478 Milánó nem monarchyként indul aztán választhat, hogy áttér a köztársaságra? Ha alapból az vagy ha már meglépted, nem tudsz vhogy államformát váltani, mondjuk republic tradition leesésével? Szerintem a Németalföldi területekért simán megéri, mert azzal Európa top5-jébe repülsz egyből.
Amúgy 1.17 nagyon érdekes, változatos dolgokat hozott, volt 1-2 Oman újrakezdésem az utóbbi időben és láttam már mindent: Kasztíliát megevő Aragont, franciákat agyonverő burgundokat, lengyeleket felfaló Magyarországot, stb. De szerintem így van jól. :)
-
pretorius07 #7477 Milánó,azaz ambrosian republic:) tehát az RM kizárt.
A franciák még nem döntötték el,hogy erősek akarnak e lenni:) de remélem nem,mert kell a területük. Jelenleg nem az az elsöprően magabiztos nemzet,és a szövetségei sem. Burgundia létezik,de nem terjeszkedett rúl sokat. És a hollandok úgyis kilátadnak a pu alól. A gond,hogy austria sem túl erős,lévén nem szerzett egy területet sem,leszámítva a magyar pu-t. Lengyelek szintén nincsenek topon,a teuton úgy verte meg őket,hogy megvan a litván pu... Azóta is folyton lázadások vannak.
Szóval nem tudom még,mi lesz itt,de ez az 1.17 teljesen más erőviszonyok tekintetében. Pl régen 10/7 francia osztrák szövi volt,most meg historical rivals. Így meg döntsd el,merre indulsz,mert a kettő együtt nem megy.
Szerintem most lesz az a verzió,hogy backup,lejátszok 50 évet,és max visszatöltöm,mert nem látom,mi lenne a jobb. Bár az 50 év sem sok,de valami csak lesz.
Egyébiránt azért hajlok az osztrák/hre felé,mert a francia provincák mind kellenek majd,míg osztrák csak kettő. Azt meg ráér a végén behúzni... -
Chris #7476 Ez azért soktényezős dolog. Milyen erősek a franciák, Burgundy létezik-e?
De amúgy ha ez a kérdésed felmerül, úgy egyértelmű, hogy elkövettél egy nagy hibát (bár még van esélyed rá). Burgundyt neked kell örökölnöd. Ehhez a kulcs, hogy szomszédos legyél vele és legyen royal marriage köztetek. Az se baj, ha közben vhogy magas warscoreon tartod/tartja vki. :)
Nagy külsős államként meg szerintem viszonylag könnyű császárnak lenni.
Utoljára szerkesztette: Chris, 2016.05.24. 22:12:10 -
pretorius07 #7475 Véleményeket,vagy inkább tapasztalatokat kérnék:)
Első itáliai kampányom,milánnal. Felugrott a shadow kingdom event,most dönthetek,hogy maradok-e a hre-ben,vagy nem...
Szitu: szövetségesek austria,aragon,savoy,florance,bohemia.
Ha lépek,akkor nagy valószínűséggel ugrik az osztrák szövetség,ami annyiból nem baj,hogy akkor a franciák tárt karokkal várnak,de később Italy-ként elég nehéz lenne császárnak lenni.
Ha maradok a hre-ben,akkor meg savoy-florance szövi ugorhat,iberian wedding esetén meg ugye aragon bármikor mehet. Ja és ha maradok,akkor itt a +3 unrest,meg presztízs minusz,amit nem tudok,hogy meddig fog tartani...
A nagy római birodalom a cél,amihez jó lenne császárként a revoke reform. Bár ez ugye kétséges,mert az osztrákok még egy reformot sem húztak be... (1485)
Hab a tortán,hogy florance szövi úgyis ugrani fog,mert Firenze náluk,ami kell majd Italyhoz.
Amúgy most hogy mindezt leírtam,és ismeretes a jövő célja,és a jelenlegi szövetségi rendszerek,azt hiszem maradok:) de ellenvéleményt tapasztalatokból elfogadok! -
hitman1028 #7474 ám ez mindig változott egyszer balkans volt,másszor meg africa -
hitman1028 #7473 franciao felett meg austrian europe van xd -
pretorius07 #7472 Szép:)
Bár ott a balkánon,és kis ázsiában meglehetősen furcsa az africa felirat:) -
hitman1028 #7471 ez lett aragon
-
hitman1028 #7470 már szoktam vele törődni xd -
Chris #7469 Estates-ekkel még mindig nem vagy hajlandó foglalkozni, vagy ez csak az integrálás közvetlen utóhatása? :)
Eddig is reklámoztam az estates rendszert, de most, hogy a sokadik iterációs Oman kampányomat erőltetem, még jobban ajnároznám. Egy ilyen gyenge országban gyakorlatilag azt dönti el, hogy élsz-e vagy halsz: pl. egyből ki lehet venni egy 40 traditionos generalt, -2 unrest a vallási frakciótól, stb. Azért nem mindegy, mikor a 12-es forcelimited mellett 14-16 rebel spawnol... :)
-
#7468 +2 mercantilism a pápai pontokból? :D -
hitman1028 #7467 még nem tudom xd
aragonnal még nem játszottam,ezt is kipipálhatom xd -
pretorius07 #7466 Közben keleten meg felborult a map :)
És itt mi a cél? -
hitman1028 #7465 megszenvedtem mire integráltam
-
hitman1028 #7464 délelőtt játszottam kicsit,végre megcsinálták a gfx overhaul modot,így öröm a játék xd csatille pu alatt,dauphine és auvergne vazallus
-
hitman1028 #7463 itt csak a lázadók vezetője lesz az új király -
EM64T #7462 évek óta nagy felkelések és lázadások rázzák az országot, egymás után spawnolnak a 20-as 30-as regimentek... Jártatok már úgy, hogy adott lehetőségnél az uralkodó ellen léptetek fel? Az úgy működik mint az ETW.ben, hogy egyszerűen a lázadó csapatokat irányítjuk onnantól? -
hitman1028 #7461 kezd újra xd -
hitman1028 #7460 maradjál -
EM64T #7459 Oh, megvan, az lesz a baj, hogy nem vagyok elektor, csak prince... Jaj, nem tudom mi tévő legyek, maradjak a birodalomban, vagy legyek király?
-
#7458 én amikor tall gamet akarok :DD
forrás: Rough Roman Memes
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.05.21. 19:35:15 -
hitman1028 #7457 nem kell kilépni
-
EM64T #7456 Azt hittem, hogy amikor megalapítom Poroszországot, akkor a government rank automatikusan hercegségről királyságra növekszik (ahogy az "act" is ígéri). Ehhez képest csak most veszem észre, hogy még mindig hercegség vagyok. Elrontottam valamit? Ki kell lépnem a HRE.ből, hogy király lehessek? -
Ntj #7455 hát pedig hátravan még a lebensraum :D -
hitman1028 #7454 már nem játszom tovább,ez volt a cél -
pretorius07 #7453 Itt sem sok ország fog maradni a végére:) ekkora pápát még nem is láttam... -
hitman1028 #7452 na kész a nagy mű
-
#7451 Mit tettem a magyarokkal...
A lengyelek és a csehek megtámadták őket, én meg mondtam hogy hát akkor köszönöm szépen, ennyi volt a barátság :D
Azóta aki csak tudja veri őket, a kép egy picit előbb készült de most éppen Nyitra támadja őket aki egy OPM :D
-
pretorius07 #7450 Mostanában amúgy is úgy tűnik,hogy a francia-spanyol-angol nemzetet mintha kicsit nerfelték volna... Amiket látok térképeket,mindig kicsinek tűnnek,ha egyáltalán megvannak még:) -
pretorius07 #7449 Mit szólnál akkor egy lucky lucca-mare nostrum-master of india combóhoz? Ha már lúd,legyen kövér:)
És a végén megalapítani a római birodalmat:p
Asszem elég lesz az eredeti terv:) -
hitman1028 #7448 na játszottam ma majdnem 200 évet
ausztria hihetetlen,mióta ó a pápa,mindig kiátkozza a franciákat,így esélyűk sincs,egyre csak fogynak
-
Chris #7447 Nem, Genovával instant eljutsz a Krímig, onnan kell csak elérned Lucknow-t. Ehhez az ötletemhez most én is kedvet kaptam. :)
Másik opció meg sokkal jobb, Theodoro - Gothic Invasion és Mare Nostrum. :)
-
pretorius07 #7446 Napersze:) az egy fél wc:)
Asszem maradok milánnál,annak egész jó ideái vannak,és még úgysem játszottam sokat republiccal... -
hitman1028 #7445 mert persze muscovyba pont akkor kell kitörnie a lázadásoknak
-
hitman1028 #7444 sajnos csak döntetlen,vesztfáliai béke lett -
hitman1028 #7443 ausztria nem tudott még belépni a háború kezdete előtt xd -
hitman1028 #7442 hihetetlen szerencsém volt,az utolsó pillanatban anglia lett a császár xd
-
Chris #7441 Ha férfi vagy, akkor Lucca és Római Birodalom + Lucky Lucca. :D