Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
@EM64T: Én értékes provinciánál csökkentem az autonómiát, hogy több bevételt hozzon és hamarabb lázadjon, mert ha lázad és levered kap egy cooldown-t egy időre, és másodszorra lehet nem fog lázadni.
Nem értékesnél viszont növelem az autonómiát, ha azzal le lehet vinni az unrestet nullára. Sokszor azzal sem lehet.
Ha elkezd növekedni a lázadás(jobb oldalt azt is mutatja az a bizbasz), akkor az is segíthet ha katonákat állítasz egy provinciára, esetleg az összesre, csökkenti a lázadás esélyét. De ha nagyon nagy az unrest, akkor tökmindegy mit csinálsz. Ha core-olod a provinciád, és saját vallású, akkor nagy baj nem történhet.😊
I met God. She's black
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Szerintem az emperor prioritás és emperor RM checkje rövidre zárja a francia-kizárás checket, így 80% az esély, hogy az egészet öröklöd. Ez meg simán kivitelezhető.
Utoljára szerkesztette: Chris, 2016.05.04. 11:00:07
2. A HRE belépés így már nem éri meg.
HRE belépés meg már egy jó ideje nem működik úgy, mivel a vazallusok developmentjét is beleszámolja a te developmentedbe, így el is kéne engedni őket, hogy beléphess, ami kérdéses, hogy megéri-e egyáltalán.
Ugyanis az esemény azonnali békével kezdődik (white peace) akármilyen szarul áll a háborúban Burgundia. És rá három napra jön az osztozkodás, akkor pedig már béke van.
Ez a pontosabb:
Burgundian events
Itt valóban szerepel a "it will go to a neighboring country that has a capital in Europe, but not in the British Isles" kitétel, de nem akkor, ha a császár visszautasítja, vagy nem teljesíti a feltételeket. Hanem az utolsó lehetőségként, ha Kasztília/Spanyolországnak nem kell, vagy nem teljesíti a feltételeket (például már nincs, vagy subject.) Egyébként az összes spanyol/kasztíliai kimenetelt megelőző - az valójában sorrend is - eredménynél szerepel a "has a capital in Holy Roman Empire" feltétel. Kivéve persze, ha a császárról van szó. Neki nem kell tagnak is lennie, ezért a legbiztosabb, ha a császári korona megvan előtte a franciának, mint neked volt. :-)
Szóval az esély hangyányi, hiszen ha el is tüntetni az ember Kasztíliát, akkor is random választ a szomszédok közül. :-)
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.05.03. 22:21:58
If it is declined by the Emperor, then it will go to a neighboring country that has a capital in Europe, but not in the British Isles (so not England).
Mondjuk nekem a legjobb helyzetem volt,mint francia császár😊 Nem is voltam rest megtámadni őket...

Az egészet meg tudja örökölni Franciaország? Oké, hogy szomszéd, meg köthet vele RM-t, de a másik feléhez HRE-tagnak vagy császárnak kell lenni. Bevitted a bagettet a HRÉ-be, és/vagy te vagy a császár?

Természetesen Burgundia megöröklése már másodszor baszott megtörténni, pedig royal marriaggel én örököltem volna, emellé 4 év regency, nameg az utolsó háborúban a siege, ami hiányzott a sikerhez 12-esen 1, azaz egy éven keresztül pörgött.

Utoljára szerkesztette: EM64T, 2016.05.02. 11:49:40

Magyarország 1648
Kasztília, Zaporozsec, Velence vazallus. Osztrákok, franciák szövetségesek. Még.
Az ironmannél jár a "Historically lucky nations" az AI-nak, hogy én azt mennyire utáltam régen. 😊 Ezért mindig normál játékokat indítottam lucky nélkül.
De egy idő után elkel az a gépnek, mert mégsem emberi játékos. Nem tud cselezni, például indirekt háborúkat indítani. Egy magyar végigjátszásnál a máltai lovagoknak csak azért üzentem hadat, hogy ezzel bevonjam Velencét a háborúba. Mert, ha direkt Velencének megyek neki jött volna vele a fél világ.
Vagy talán jobban realizálni kellene magamban, hogy az ironman lényege az, hogy a felmerülő összes nehézség ellenére folytatni kell?

Arra is van opció, hogy engedsz a lázadók követeléseinek.
Azt nem tudom, hogy a legújabb patchek és DLC-k óta mennyivel nehezebb az IA-t gyűjteni. Mert régebben Ausztriával ez nem volt nehéz.
A választókkal kell jóban lenni.
eléggé bajban van ausztria,még puba van magyarokkal és szövibe muscovyval,de anglián kivűl nincs komoly tagja a ligájának
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2016.04.29. 20:57:37